Ancheta săptămânii
AFACERE în plină pandemie la Răchiți! Primăria cumpără de peste 10.000 de euro bănci de la un (fost) angajat, abia devenit patron – DOCUMENT

Dedesubturile acestei afaceri pot fi lesne de înțeles. Un asistent comunitar despre care nu se poate spune foarte clar dacă mai lucrează sau nu la Primăria Răchiți a încheiat un contract cu administrația publică locală pentru a furniza… bănci. Totul s-a făcut în doar zece minute, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la o valoare de 49.500 de lei.

În 10 minute Primăria Răchiți cumpără bănci de jumătate de miliard de lei vechi de la firma cu patron care ba este, ba nu mai este angajat al Primăriei

 

A fost vorba despre o cumpărare directă perfectată pe data de 19 martie 2020. La 15:33 a fost publicat anunțul de achiziție de Primăria Răchiți.

La ora 15:43, în aceeași zi, achiziția a fost finalizată, contractul de prestări servicii fiind atribuit către SC Bulboacă Instant Electric SRL, singurul ofertant.

 

 

Această firmă îl are drept unic acționar pe Victor Claudiu Bulboacă (foto jos). Nimeni altul decât fostul asistent comunitar al Primăriei Răchiți.

Fost angajat, conform asigurărilor date de primarul Florin Bulgaru. Pentru că, din acest punct de vedere, informațiile sunt contradictorii. Primarul susține că Victor Claudiu Bulboacă, care-i este și coleg de partid, nu mai lucrează în Primărie de la începutul anului.

 

*Sursa foto - Facebook

 

 

„Nu, dl Bulboacă nu mai lucrează la noi, a plecat. Dacă vorbim de dl Bulboacă care a fost asistent medical comunitar, el nu mai lucrează la noi, a plecat, s-a dus în mediul privat. De la începutul anului”,

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți

 

O sursă Botoșăneanul susține că, totuși, asistentul medical comunitar figura în luna februarie pe statul de plată al Primăriei. O a doua că de fapt este în continuare angajat, dar că în această perioadă și-ar fi luat concediu de odihnă.

 

Reporterul Botoșăneanul a sunat și la Primărie, pe telefonul fix, unde o angajată afirma că Victor Claudiu Bulboacă nu i-ar mai fi coleg de vreo două săptămâni.

 

Am încercat pe toate căile posibile să luăm legătura cu acționarul firmei SC Bulboacă Instant Electric SRL care va livra Primăriei un număr de 90 de bănci. La telefon nu a dorit să răspundă și nici la mesajele transmise pe Facebook, unde de altfel își popularizează activitățile din ultima perioada (confecționarea băncilor) și pare destul de activ. Așadar, imposibil să nu își fi citit și mesajele.

 

De altfel, tot pe Facebook, Bulboacă figura drept angajat al Primăriei Răchiți, după cum se poate vedea și din captura de ecran de mai jos.

 

 

„O să-l contactez să-i spun să-și schimbe. Nu știu nici unde e, dacă este în țară, dacă nu este în țară, că știu sigur că el a zis că nu mai, că salariile sunt mici și vrea să plece. De fapt, el mai de mult voia să plece. Nu, nu mai lucrează, cu siguranță nu, chiar am să-l contactez să văd de ce mai are el pe Facebook chestia asta”,

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți

 

”Doar nu mă duc să le iau de la dânsul din curte”

 

Primarul a reușit să ia legătura cu el pentru că la scurt timp, ultimul loc de muncă al asistentului comunitar a dispărut de pe Facebook.

 

 

Într-o discuție telefonică cu primarul comunei Răchiți, am vrut să știm cum a ajuns un angajat (fost sau actual) să încheie un contract cu Primăria.

 

„Eu nu știu a cui e firma, nu mă întreba, eu personal cu dl Bulboacă nu am mai vorbit de multișor. Adică nu știu cum vă închipuiți că le luăm, doar nu mă duc să le iau de la dânsul din curte. Am mai avut cumpărări directe și achiziții, nu e singura”,

a fost răspunsul evaziv al lui Florin Bulgaru (foto jos)

 

 

Firma care livrează băncile s-a înființat în urmă cu cinci luni și se ocupă de fapt de instalații electrice

 

Interesant este faptul că achiziția s-a perfectat în doar 10 minute cu o firmă care a fost înființată abia în octombrie 2019 pe când Victor Claudiu Bulboacă lucra la Primăria Răchiți. Contractul pentru livrarea celor 90 de bănci a fost atribuit astfel unei societăți cu experiență aproape zero în astfel de servicii.

 

Iar asta nu e tot.

 

Societatea acționariată de Bulboacă Victor Claudiu are un alt domeniu de activitate înregistrat la Registrul Comerțului și anume lucrări de instalații electrice. Deci, nicio legătură cu confecționarea și montarea de bănci stradale.

 

Din descriere, firma Bulboacă Instant Electric poate furniza servicii de instalații electrice în toate tipurile de clădiri și lucrări de genul civil: instalații cablaje și armături electrice, instalații pentru telecomunicații dar și pentru rețele de calculatoare și televiziune prin cablu, inclusiv cu fibre optice, antene satelit sau alarme de semnalizare a incendiilor Și exemplele pot continua.

Dar fără nicio legătură cu băncile.

 

 

Mai mult decât atât, oamenii din comună pun sub semnul întrebării și necesitatea acestei achiziții de 50.000 de lei, în vremuri în care oamenii sunt obligați să stea acasă.

 

„Nu are importanță faptul că în această perioadă există o Ordonanță Militară care interzice ieșirea fără motiv din propria locuință și se recomandă izolarea la domiciliu, dl primar Bulgaru Florin cumpără bănci pentru a le da cetățenilor din comuna Răchiți. Această acțiune nu este pentru prima dată pusă în practică. Anul trecut au mai fost achiztionate bănci pentru a fi montate pe domeniul public, în schimb au fost împărțite discreționar și puse în interiorul gospodăriilor, și nu la limita de proprietate, și toate acestea pentru a mai câștiga puțin capital politic”,

este mesajul unui cetățean din comuna Răchiți

 

Ne-am liniștit: băncile doar se cumpără acum, dar o să se monteze după pandemie

 

Primarul Florin Bulgaru a dat totuși asigurări că aceste bănci urmează să fie montate după ce România iese din starea de urgență și vor fi ridicate și restricțiile impuse de ordonanțele militare.

Și că, în același timp, a luat și măsurile necesare pentru achiziția de substanțe pentru dezinfecție, dar și pentru sprijinirea persoanelor aflate în categorii de risc.

 

„Ai impresia că băncile deja s-au dat, s-au pus? Nu. Vor sta aici la Primărie până se va termina absolut toată starea de urgență. Noi am făcut o rectificare bugetară și am luat dezinfectante pentru blocuri, le-am și montat. Am cumpărat echipamente. Pentru toate astea am alocat peste 150.000 de lei. Noi vrem să ne pregătim inclusiv pentru alimente, am trimis echipe de la asistență socială, monitorizăm toți bătrânii sau toate persoanele singure să le asigurăm tot necesarul pentru a sta în casă”,

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți

 

Prin comună, însă, la o simplă trecere pot fi observate mai multe bănci care au fost montate de-a lungul timpului de Primărie și care, cel mai probabil pentru următoarele două luni, nu își vor demonstra utilitatea.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Încăierare cu un afacerist la marginea orașului, polițistul a scos înjurând pistolul: ”Ce-i aici, să-mi bag... ”VIDEO
Un primar amână sărbătoarea satului din cauza dezastrului provocat de ploi – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

Singur împotriva sistemului! Un botoșănean a învins statul după ce a făcut pușcărie nevinovat
Era ridicat de pe stradă fiind suspectat că ar fi lovit o femeie și i-ar fi furat lanțul de aur de la gât. Din cauza unui tatuaj a petrecut trei luni într-o celulă, pentru ca ulterior să fie achitat, fapta de tâlhărie nefiind dovedită de procurori.
Angajatul Primăriei scos cu Poliția de la locul de muncă, repus pe post de judecători: Trebuie să i se plătească și toate salariile
Magistrații Tribunalului Botoșani s-au pronunțat în acest dosar vineri, 11 noiembrie 2022.
PSD-iștii din fruntea Urban Serv, doi deja pensionari, încearcă să obțină încă patru ani de mandat FĂRĂ CONCURS 
Membrii consiliului de administrație de la compania de salubrizare a Consiliului Local Botoșani încearcă să rămână încă patru ani în funcție fără să mai susțină vreun concurs. 
Nesimțire în stare pură: Tentativă de majorare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, peste 10.000 de lei lună pentru două mandate
Sunt foști deputați și senatori care au făcut parte din Parlamentul României în urmă chiar și cu două decenii și care încă beneficiază de majorările salariale făcute la limita bunului simț de actualii componenți ai Legislativului.
6 oameni din ALDE intră șefi ”consultativi” la PNL – Povestea unei fuziuni prin... demisie colectivă
Intrarea Roxanei Țurcanu la sfârșitul săptămânii trecute în PNL nu a fost o decizie de moment. Între liberali și liberalii-democrați s-au purtat discuții de mai multe săptămâni privind o fuziune pe plan județean.
Cătălin Flutur în vizită la AUR-ul condus de George Simion: Suntem prieteni de ani de zile - CULISELE unei întâlniri pentru o brățară (a)politică
În săptămâna 15 - 21 august, fostul primar al municipiului Botoșani a vizitat sediul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).Cătălin Flutur susține că a mers la partidul menționat doar ca să ridice o invitație la nuntă.
Recensământ 2022: Pentru prima dată după 30 de ani municipiul Botoșani scade sub 100.000 de locuitori. Orașul riscă să-și piardă rangul, o parte din consilierii și polițiștii locali, inclusiv bani de la buget
Este cea mai gravă depopulare de la cel de-al Doilea Război Mondial, în care pierderile omenești au fost puse pe seama luptelor.Recensământul populației a oficializat practic fenomenul migrației la adevărata-i amploare, cu orașe din România părăsite masiv de locuitori.
O adolescentă din municipiu a obținut ordin de protecție împotriva propriei mame!
În cele mai multe dintre cazuri, divorțul dintre părinți se răsfrânge asupra copiilor care devin, în mod nefericit, o armă între foștii parteneri care caută răzbunare reciprocă.O încheiere de căsnicie din municipiul Botoșani se consumă în aceste zile cu lupte grele la Poliție și în instanță, după ce copilul a obținut ordin de protecție împotriva mamei.
Luptă până la Tribunal și Parchet pe direcția ”unicului șef” de la municipiu, primarul îi face prefectului plângere penală: S-a făcut sluj
Un nou conflict politico-administrativ se creionează în administrația publică locală de la Botoșani, în contextul animozității accentuate dintre filialele PNL și PSD, formațiuni care la nivel național se află în coaliția de guvernare. Nu și pe plan local.
Prietenie ruptă în două de AUR: Povestea unei candidaturi sprijinite de o organizație văzută ca o continuatoare a legionarilor - VIDEO
15 august 2020 – Bogdan Cărăușu își lansează candidatura la Consiliul Local pe platoul Sălii Polivalente din mijlocul mai multor reprezentanți ai Frăției Ortodoxe, inclusiv a președintelui Dan Grăjdeanu.7 iulie 2022 – invitat la Botoșăneanul TV, Bogdan Cărăușu face public că a întrerupt colaborarea cu organizația religioasă în ciuda sprijinului care i-a fost acordat atunci.
Viorica Dăncilă, dezvăluiri la Botoșani după pierderea șefiei Guvernului: Nici Doina, nici Marius nu au dat un telefon / Nimeni nu se aștepta că o să-l aresteze pe Liviu Dragnea – VIDEO
În toată istoria sa, România a avut un singur prim-ministru femeie: Viorica Dăncilă. A condus Guvernul în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019, perioadă marcată de proteste de stradă și de o luptă la baionetă cu Justiția.
E jale! Investiția la drumul Botoșani – Târgu-Frumos, doar la un sfert după jumătate din contract, pentru o mulțime de lucrări încă nu s-au obținut nici măcar avizele
Avem parte de anunțuri triumfaliste din partea unor demnitari botoșăneni cu poze în care apare asfaltul, dar în realitate situația de pe drumul Botoșani – Târgu-Frumos este una cel puțin îngrijorătoare. Asta reiese dintr-o situație primită de Prefectură de la Secția Drumuri Naționale (SDN), practic reprezentantul din județ al beneficiarului, adică al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Botoșani.
ALARMĂ: S-a cerut oficial suspendarea autorizației de mediu pentru rampa de deșeuri a județului, Botoșani riscă să fie îngropat în gunoaie
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului (APM) suspendarea Autorizației Integrate de Mediu (AIM) emisă pentru Centrul Integrat de Management al Deșeurilor (CMID) Stăuceni. Mai direct spus, noua groapă de gunoi a județului riscă să rămână fără autorizație de mediu, ceea ce înseamnă că nu ar mai putea să își desfășoare activitatea, iar operatorii de salubrizare din întreg județul nu ar mai avea unde să ducă deșeurile.
Sătul să aștepte apa, un fost luptător în Legiunea Străină își vinde pensiunea din Botoșani: Chiar e strigător la cerVIDEO & GALERIE FOTO
Nici mai mult, nici mai puțin de 16 ani a luptat în instanță pentru a dobândi dreptul de proprietate asupra unui conac naționalizat de comuniști. L-a transformat în pensiune, a avut 50.000 de turiști, însă după opt ani de activitate dorește să renunțe la afacere. Iar motivul nu ar trebui să existe într-o țară membră a Uniunii Europene.
Val de procese deschise de Primărie pentru tranzacții cu locuințe din Centrul Vechi: Sume derizorii / Poate ne trezim și cu apartamentele noastre că devin nule
Primarul Cosmin Andrei susține că a intrat în posesia unor documente din care reiese că au fost vândute 15 apartamente din Centrul Istoric, iar contractele de vânzare – cumpărare nu au fost perfectate la notar. Drept pentru care toate aceste înțelegeri contractuale vor fi contestate în instanță.
Patru foști și actuali șefi ai Filarmonicii dați pe mâna Poliției, suspiciuni de luare de mită, abuz și neglijență în serviciu
Sesizarea organelor de cercetare a venit în urma unui audit efectuat la Filarmonica de Stat „George Enescu” Botoșani.Vizează patru angajați care au fost implicați în organizarea unui concurs pentru ocuparea poziției de concert maestru.
”Reforma de la Apă” a născut până la urmă mai mulți șefi, instalatorii au fost rebotezați ”operatori circuite rețea apă” poate-poate vine cineva să se angajeze
Pe 20 aprilie, cu câteva zile înaintea Paștelui, Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani”, structură constituită de Consiliul Județean și 73 de consilii locale, a avizat modificarea organigramei și statului de funcții la SC Nova Apaserv SA. După ce, în ianuarie, s-au redus directorii de la patru la doi, în aprilie numărul total al șefilor a crescut cu patru. În același timp, se găsesc foarte greu oameni pentru munca de jos.
Coșmar pe drumul Botoșani - Flămânzi: pietre, pământ, șanțuri și mult praf: Oamenii au rămas fără poduri, este disconfortul cu piatra, cu praful, cu penele... VIDEO & GALERIE FOTO
Pe 2 august 2021, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) anunța deschiderea șantierului de lucrări pe DN 28 B, Botoșani – Târgu Frumos.Odată frontul de lucru ajuns aproape de limita orașului Botoșani, pentru șoferi parcurgerea unui drum către Iași sau spre sudul țării a devenit un calvar.
Gata negocierile pe directori PNL - PSD: Doi liberali grei lăsați fără funcție, social-democrații au aplicat din nou tactica ”oricine, numai el nu”
Așa cum am anunțat spre finele săptămânii trecute, una dintre „victimele” negocierilor s-a nimerit a fi Ada Macovei, șefa educației botoșănene pe care, și de această dată, o urmărește trecutul.Negocierile au fost în cele din urmă închise și la Botoșani după intervenția unor șefi de la București.
DEZVĂLUIRI explozive despre „faimoasele autobuze” : Eltrans plătește taxă pentru fiecare kilometru suplimentar și are deja peste 100.000 km în plus - VIDEO
3.600 de euro plătește Eltrans pe lună pentru fiecare autobuz închiriat de la compania turcească cu care s-a încheiat un contract de leasing operațional.Autobuzele s-au defectat de 200 de ori în mai puțin de doi ani și sunt limitate și la numărul de kilometri parcurși.
Că Bulgaru achiziționează bănci pentru spațiul public nu pare a fi un lucru rău,deși perioada aleasă are un puternic iz electoral( politică liberală). Grav este altceva: încălcarea grosolană a prevederilor legilor în materie( Legea 98//2006 și HG 395/2006, modificate ulterior) și anume: a)de la publicarea anunțului pe SEAP trebuie să treacă un număr de zile pentru ca societățile interesate să aibă timp să citească anunțul; cum să faci o achiziție în 10 minute??; b) chiar și în cazul achizițiilor directe, legislația spune că această comandă( sau contract) trebuie încheiat cu un operator specializat. Din câte citim noi, domnul Bulboacă produce și montează instalații electrice, ÎN NICI UN CAZ BĂNCI.In plus, Bulgaru minte de îngheață apele, afirmând că nu a mai vorbit ,,de multișor” cu Bulboacă, de vreme ce fac parte din același partid și se pregătesc pentru alegeri locale???!!! Care-i adevărul, Bulgarule?
6 aprilie 2020, 17:51
Bulgarule.....ai scapat cand vindeai tigari de contrabanda.....acu nu mai scapi....
6 aprilie 2020, 15:54
Scuze că am spus ceva de bine, adică adevărul despre niste semeni. Trăim in țara in care lichelismul are tupeul de-a cenzura, a interzice , a jigni. Domnule drag, stai linistit- nu Radasanu a scris comentariul. Daca nu ma crezi, cere de la SRI IP-ul!
6 aprilie 2020, 15:31
Eu ma gandesc ca profesionistului de Radasanu nu i e rusine sa intre sa comenteze cu numele lui sau ii e se pare!!!Tot mereu rămâi pe dinafara mai liviusor asa va fi si acum,ai sa fugi cu bulgarul tau a.m.r câteva luni
6 aprilie 2020, 15:22
Bancile sunt bune pentru batrani ,parinti si copii nostri unde sa stea pe vreme frumoasa! Acest primar tot ceea ce face face totul pentru cetatenii acestei Comune ,e un Primar de nota 10,apreciez ce face pentru oameni !
6 aprilie 2020, 15:20
cum aflati ip-ul?
6 aprilie 2020, 15:18
Dacă faci de ce faci, dacă nu faci de ce nu faci. Asta e mizeria clasica.
6 aprilie 2020, 14:57
Comentariile cu acelasi IP și nume diferite vor fi eliminate!
6 aprilie 2020, 14:51
Rădăsanu este un profesionist. Printre putinii, ce-i drept, dar este! Iar Bulgaru este un mare om, un bun gospodar. Vezi-ti de varful propriului nas pe care sta o musca cat tot Rachitiul!
6 aprilie 2020, 14:32
O achizitie perfect legala si in beneficiul cetatenilor. Sau poate respectivul fost angajat al primariei nu mai are nici macar dreptul la viata? Asa se distrug oamenii buni si respectabili din administratie, cu barfe de doi lei. Nu mai vrea sa faca temenele, sau nu le-a facut niciodata in fata Luminatiei-sale (sau intunecimii, dupa caz), si ”pac la razboiu”- o mare descoperire- primaria cumpara niste banci. Cu rahaturi din astea am aruncat in oamenii cuminti si am pus in administratia publica batalioane de tzurcani. Ba chiar i-am si mediatizat pozitiv.
6 aprilie 2020, 14:28
Marea majoritate a cetățenilor comunei doresc o bancă preferabil in fața porții. Prețul total pare mare, dar când am văzut cât costă una bancă, m-am mirat că e așa ieftină. Am tras concluzia că articolul e doar propagandă electorală.
6 aprilie 2020, 14:21
Nu vad ce articol de senzatie ati scris.Doamne daca sar caută la toate primăriile atunci ati vedea cata carcasei este intre primari si asa zisi patroni de diverse produse.Uitativa acum cu produsele pentru coronavirus sau pentru piatra pentru drumuri.Daca s ar analiza toata cantitatea de piatra cat s a pus pe drumurile comunale cred ca ar trece de un metru pe fiecare drum,am merge in sandale si pe timp de ploaie.Dar cum se repara masinele primariilor cand se strica cele personale ale unor salariati ,cred ca ar trebui date la rabla asa de multe reparatii au masinile unităților.Asta este e timpul hoților cu acte in regula.Poate se va treziți cei care trebuie sa audă si va face niste controale serioase pe la toate primăriile si pe la primaria primarului facebok.
6 aprilie 2020, 13:50
Sunt bune băncile!Dupa această pandemie,oamenii din Răchiți vor dori să mai stea pe bancă și să discute între ei.Bine gândit,bine punctat!!!
6 aprilie 2020, 12:41
pana la urma , ce a facut?, o achizitie directa permisa de lege, nu stiu de ce va ofticati?.la noi daca se face ceva, urla toti ca de ce se face, daca nu se face, la fel..........ia mai taceti din gura, ca acusi vine corona pe la voi
6 aprilie 2020, 12:38
Bravo!!! Așa face un primar destoinic. Sprijină mediul de afaceri local :-). Sprijină locurile de muncă. Dacă esti prost de mic, cand esti mare numai te joci.
6 aprilie 2020, 11:38
Tot el l-a pus pe analfabetul de frate director la APIA. Dacă vorbiti cu el va puneti mainele în cap. In toate instituțiile statului pe agricultură la Botosani colcăie analfabeti, fufe pnl-iste și psd-iste ale lui Trufin, Budai, Rotaru, Federovici, Lupașcu cât și Grigoraș, Soptica, Gireada. După ce ii plasează în instituții se aduc unii pe alții prin transfer, prin examenele de doi lei. Nici unul din ei să aibă profesionalism în domeniul agricol. Dar se dau profesioniști.
6 aprilie 2020, 11:36
chiar nu are nicio legatura ca dl bulboaca a fost si probabil va fi candidatul pnl la primaria comunei Nicseni?!!!!sau cred ca e doar o concidenta cum e si venirea lui radasanu mare pnl ist la primaria Rachiti,si cred ca daca ar face cineva cercetari s-ar vedea ce oameni a angaajat Bulgaru la Rachiti si pe ce criterii.distruge aceasta comuna pentru ca el nu e interesat de bunastarea cetatenilor de aici ca el nu e de fapt rachitean el e un propasit de pe la stefanesti.
6 aprilie 2020, 09:26
Ziar de rahat
6 aprilie 2020, 09:09
Chiar oamenii din comuna au cerut sa se puna banci. Farte bine a facut primaria ca le-a luat. Arricolul e rautacios!
6 aprilie 2020, 08:48
Prietenii stiu de ce !
6 aprilie 2020, 07:25
Sondaj
Ați dat până acum ”atenții” la doctor?
Da
Nu
Nu am ajuns la doctor
Declaraţia zilei
”Din păcate, discriminarea în școli este prezentă. În sondajul nostru de opinie, realizat acum un și jumătate la nivel național, am cerut părinților și profesorilor copiilor din preuniversitar să identifice motivele de hăr ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9005 lei
USD
Dolarul SUA
4.4823 lei
CHF
Francul elveţian
4.9076 lei
GBP
Lira sterlină
5.4945 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4888 lei
XAU
Gramul de aur
275.3749 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2362 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2712 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1660 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3580 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2062 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6582 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1.6 o C
Dorohoi
-1.1 o C
Bucecea
-2.0 o C
Darabani
-1.6 o C
Saveni
-1.0 o C
Ştefăneşti
0.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.