Top News
Prima zi de şcoală: Discursuri sforăitoare, flori pentru politicieni, medalie de onoare, senator uitat, senatoare cu emoţii pentru propria fată - GALERIE FOTO

Mai devreme decât elevii, profesorii şi părinţii s-au obişnuit, noul an de învăţământ a debutat luni dimineaţă şi la Botoşani. Dar, asemenea celorlalţi ani, şi de această dată oficialităţile au pornit în periplu la cele mai prestigioase unităţi.

Şeful judeţului a trecut strada

Iar Şcoala 11 din municipiul reşedinţă a fost una dintre primele borne. La 8:30 curtea era deja plină ochi şi după intrarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, care a avut doar de traversat strada fiindcă locuieşte la blocul de peste drum, directoarele au dat startul ceremoniei, mai ales că inspectorul şcolar general se afla deja acolo.


„Şcoala 11, o şcoală importantă a municipiului Botoşani. Cred că una dintre cele mai bune şcoli, de aceea vă doresc să aveţi succes, să aveţi copii frumoşi şi deştepţi, mai puţin cuminţi că asta e vârsta când trebuie să mai facă şi obrăznicii. Aş vrea să mă adresez în special dascălilor, să le spun că au o misiune cu totul şi cu totul nobilă, cred că este cea mai titrată profesie din câte există la noi în ţară, sunteţi salutaţi de elevi şi foştii dvs. elevi până când bătrâneţile vă ţin acasă”,


Costică Macaleţi, preşedinte CJ Botoşani.

 

Discurs ministerial cu iz comunist

Microfonul a fost dat apoi şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Gabriel Hârtie, care a citit mesajul ministrului Educaţiei, Liviu Pop. A început cu generalităţi precum, „orice început de an şcolar înseamnă speranţă şi emoţii” , a trecut prin axiome – „doar sub o atentă îndrumare a profesorilor, elevul poate atinge nivelul de pregătire optim, care să îi asigure succesul şcolar” şi a ajuns la angajamente ferme: „dragi elevi, noi, părinţi şi profesori, vă garantăm că sunteţi cei mai importanţi pentru noi, de aceea facem toate eforturile pentru a avea condiţii care să vă ajute să vă concentraţi forţele pentru a învăţa”.

Hai şi cu Opoziţia

Între timp la festivitate ajunsese şi senatorul Costel Şoptică, pe care directoarele şcolii l-au observat cu întârziere şi căruia i-au dat într-un final cuvântul, parlamentarul informându-i pe toţi cei prezenţi că la bază este profesor. Oricum, la final atât el cât şi preşedintele CJ au primit flori din partea a două eleve, lucru care la „Eminescu” i s-a întâmplat şi subprefectului.

„Cupa succesului”, diploma de excelenţă şi „medalia de onoare”

Centrul de greutate al învăţământului s-a mutat apoi la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, acolo unde subprefectul Daniela Beclea, senatorul Doina Federovici şi, din nou, şeful IŞJ, au participat la ceremonie.
În lipsa prefectului, plecat în delegaţie, Daniela Beclea a vorbit doar 37 de seunde, Gabriel Hârtie a citit din nou mesajul mobilizator al ministrului, iar parlamentara a evitat să ia cuvântul întrucât printre elevi se afla şi fiica sa, care începe clasa a V – a la prestigioasa unitate de învăţământ. Aşa că discursul cel mai lung l-a avut Cristina Chiriac, directoarea Colegiului, care a reamintit rezultatele extraordinare obţinute de elevii de aici, prilej cu care l-a premiat pe „cel care ne-a umplut inimile de bucurie”, Ştefan Bălăucă, care în vacanţa de vară a obţinut medalia de aur la Olimpiadă Internațională de Științe ale Pământului. Acesta a primit „cupa succesului”, diploma de excelenţă şi „medalia de onoare” în aplauzele tuturor celor prezenţi.
Întreaga festivitate de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu a fost precedată de intonarea Imnului de Stat şi o slujbă religioasă, pentru ca la final să se difuzeze imnul unităţii de învăţământ.

 

Sute de polițiști la porțile școlilor din Botoșani
Jandarmii botoșăneni prezenți la deschiderea noului an școlar

 

DESCARCĂ GRATUIT APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Loading...
loading...
Sa mergi la deschiderea anului scolar si sa tii discurs politic - ce mare om de stat esti......Sa mergi la deschiderea anului scolar sa fii fotografiat de ziaristi - cat de important esti....Sa mergi la deschiderea anului scolar si sa tii slujbe netinad cont ca unii dintre copii sunt de alte confesiuni religioase- cat de medieval ....Deschiderea anului scolar este cu copii si despre copii, despre si numai despre ei. Este ziua lor
11 septembrie 2017, 16:37
Cu politicieni-n frunte, v-om avea "succesuri" multe. Cum ramine insa cu studiul de fezabilitate pentru drumeagul BT -TG Estetic ? Prind copiii nostri macar licitatia ? Unde esti tu Base doamne, ca punind biciul pe ei sa-i imparti in doua cete, tu zmintit si ei misei. Am zis.
11 septembrie 2017, 13:09
Dacă nu a avut discurs doamna Federovici de ce nu a stat în rând cu ceilalți părinți sau cu familia dumneaei ? Astfel dădea mai bine parerea mea. Sau a stat în fața sa vada si colegii domnișoarei cine este mama ei
11 septembrie 2017, 12:16
Cu politicieni-n frunte, v-om avea "succesuri" multe. Cum ramine insa cu studiul de fezabilitate pentru drumeagul BT -TG Estetic ? Prind copiii nostri macar licitatia ? Unde esti tu Base doamne, ca punind biciul pe ei sa-i imparti in doua cete, tu zmintit si ei misei. Am zis.
11 septembrie 2017, 11:56
Era de asteptat sa se intample asa ceva la fiecare inceput de an scolar cu autoritatile locale cu parlamentari dar va intreb oare nu mai erau scoli in Botosani unde ar fi putut sa fie prezenti alesi nostri dar ori nu prezentau interes ori scolile respective areu si sunt cu elevi din cartierele marginase si nu dadeau bine la presa.
11 septembrie 2017, 11:08
Loading...
Sondaj
Cine se face vinovat de explozia din strada Primăverii?
Proprietarul apartamentului
Furnizorul de gaz
Autoritățile
Firma care lucra în bloc la instalație
Altcineva
Declaraţia zilei
„Dacă vrem să ne inspirăm, putem să o facem din țările mai civilizate decât noi. Acolo când s-a declanșat scandal se intervine în forță. Nu mergem cu hai te rog eu, du-te acasă. Dar ce cauți acolo? Dacă noi am merge câte ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.5990 lei
USD
Dolarul SUA
3.8373 lei
CHF
Francul elveţian
3.9823 lei
GBP
Lira sterlină
5.1814 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4371 lei
XAU
Gramul de aur
161.4201 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2181 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4858 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0690 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1272 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1761 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6180 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16 o C
Dorohoi
16 o C
Bucecea
16 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
16 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.