Ştiri
Fosta şefă de la Pensii a recunoscut totul la DNA, dosarul e gata

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Camelia Chitul.

A cerut unui subordonat “contribuţii pentru partid” ca să-l ţină pe funcţie


Este fosta directoare executivă a Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, care la sfârşitul lunii precedente a fost transferată la CJP Botoşani, pe postul de execuţie de pe care a plecat în Parlament Marius Budăi, ex-directorul instituţiei.
Fosta şefă de la Suceava este urmărită penal sub control judiciar, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influenţă și instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ambele în formă continuată.
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că, în perioada 16 mai  - 27 octombrie 2016, în contextul organizării alegerilor locale și parlamentare, Camelia Chitul, în calitate de director executiv al CJP Suceava, a pretins și primit de la o persoană aflată în subordinea sa, sub pretextul unei “contribuții pentru partid”, suma totală de 4.000 lei.
În schimbul banilor respectivi, inculpata i-a promis că îl va menține și pe viitor în funcția pe care acesta o deținea în cadrul Casei Județene de Pensii Suceava. În același context, inculpata a invocat și faptul că are influență asupra conducerii Casei Naționale de Pensii.

Concurs măsluit

În lunile noiembrie 2016 și ianuarie 2017, în contextul organizării unui concurs de ocupare a unui post vacant din cadrul instituţiei, Camelia Chitul i-a solicitat aceluiași martor ca, în virtutea calității sale de președinte al comisiei de examinare, să-i pună la dispoziție subiectele propuse pentru susținerea concursului, precum și răspunsurile corecte, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord.
Subiectele respective au fost cerute de inculpată cu scopul de a i le oferi unui candidat agreat, înaintea susținerii examenului.
Ca urmare a acestor demersuri, postul respectiv a fost ocupat de candidatul căruia i-au fost oferite subiectele.

Procurorii propun închisoare cu suspendare, judecătorii trebuie să se pronunţe

În prezența apărătorului ales, Camelia Chitul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, adică un an și 9 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a deţine funcţia de director la nivelul caselor judeţene de pensii.
Pe parcursul termenului de supraveghere, Camelia Chitul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în condiţiile stabilite de instanţa de judecată.
Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Suceava, cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză, precum și confiscarea de la inculpată a sumei de 4.000 lei, reprezentând obiectul infracţiunii de trafic de influenţă.
Procurorii DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Directoarea care și-a șpăguit adjunctul și-a ridicat-o DNA-ul a preluat postul lui ”domn deputat”

 

Loading...
Loading...
Sondaj
Credeți că va fi sancționat cineva pentru sistarea neanunțată a apei?
Da
Doar simbolic
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Nu trebuie să fii hidrotehnist ca să-ți dai seama că, chiar dacă ai adus alte două pompe, care să suplinească pompele inițiale, alea nu le pui ca sorb în bazinul pe care tu îl golești, deci este ceva de noaptea minții. Ei ș ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.5988 lei
USD
Dolarul SUA
3.9154 lei
CHF
Francul elveţian
3.9684 lei
GBP
Lira sterlină
5.1585 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4382 lei
XAU
Gramul de aur
160.6332 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2248 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4922 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0574 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1001 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6178 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.3 o C
Dorohoi
8.5 o C
Bucecea
8.3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
8 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.