Top News
VIDEO ȘOCANT la școală : Discuție profesor și părinți despre un copil : Mi-e scârbă, stă cu limba afară, îi curg balele; stă cu mucii în gură; ne linge copiii – GALERIE FOTO

Botoșani este din nou centrul unui scandal național. O profesoară de geografie – inspector școlar este acuzată că ar fi întreprins demersuri pentru a elimina un elev din sistemul de învățământ pe motiv că are Sindrom Down. Părinții copilului au făcut plângeri la forurile superioare. În linii mari asta este povestea lui Andrei.

Și ei sunt ai noștri

Cinci televiziuni l-au filmat ieri acasă, în timp ce se juca cuminte Harry Potter. Stătea cu căștile pe urechi pentru a nu auzi grozăviile ce se spun despre el.
Toate aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat dacă în urmă cu un an de zile Mihaela Huncă, inspectorul școlar general nu ar fi ținut morțiș să comaseze Școala Sfânta Maria cu Școala nr. 13.
Dan Pălimariu, părintele copilului cu Sindrom Down s-a luptat din răsputeri pentru ca fiul lui să nu fie mutat la o altă școală. Știa de pe atunci că nu va fi acceptat într-o alta. Și-așa a fost. Au fost proteste, s-a mers în audiență la primar, s-a discutat cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Mihaela Huncă a rămas de neclintit.

Și iată rezultatele.

Iar acuzată este tocmai o inspectoare din echipa ei, Mihaela Filip, profesor de geografie. Ar fi îndemnat mai mulți părinți să strângă semnături pentru ca Andrei să fie mutat la o școală specială. Iar problemele au început încă din luna septembrie a anului trecut, însă părinții au cerut ziariștilor de la Botoșăneanul să nu se implice, pentru ca problema să fie rezolvată pe cale amiabilă. Nu a fost.

Într-un final, șapte părinți ar fi depus cereri pentru mutarea propriilor copii, iar motivul este evident, Andrei.

”Am fost abordat de d-na inspector, d-na profesor de geografie în a doua săptămână de la începutul anului școlar, fără a-l cunoaște pe Andrei, un pic cât a intrat la clasă și mi-a zis că ea trebuie să ia atitudine, sunt și colegi de-ai ei nemulțumiți că Andrei este în școală și că ea o să ia atitudine. Orice am încercat noi să discutăm, ne-am enervat, ne-am calmat și am încercat să-i explicăm că este îndreptat către învățământul de masă”, Dan Pălimariu, tatăl.

CITEȘTE: Huncă chemată la prefect cu desființarea Școlii Sfânta Maria

S-a ajuns la jigniri și amenințări, unii dintre părinți adresându-i-se direct : Mi-au spus că dacă nu vreau să îmi iau copilul, cunosc și eu persoane, vor pune mâna pe telefoane…


”Am fost jigniți și eu am fost apelat de unul dintre părinți, dacă îți spune unul că ești prost, îți spune al doilea că ești prost te duci și te culci. Când am întrebat-o pe d-na dacă a declarat că-i este scârbă de Andrei m-a întrebat de unde știu eu, nu a negat. A încercat să-și convingă colegii să-l lase corigent pe Andrei și în momentul în care unii dintre colegi i-au dat 10 sau o notă mare doamna a fost supărată, ea a zis că nu i-a certat dar: cum își permite o altă d-nă să-i dea 10 lui Andrei? Și am întrebat în ce calitate a întrebat, de părinte, de profesor, de inspector…” Dan Pălimariu, tatăl.

Ce spune cea vizată? Inspectorul școlar Mihaela Filip care predă geografia la clasa în care învață Andrei și care își are și fiul aici, neagă toate acuzațiile ce i se aduc. Spune că și-a făcut datoria de dascăl la catedră.

”Consider că prin tot ceea ce am făcut pe parcursul primului semestru din acest an școlar nu am discriminat pe nimeni sub nici o formă, copilul nu a fost sub nici o formă discriminat, m-am purtat bine cu el. Nu am strâns semnături, nu mă ocup cu așa ceva. Sunt niște acuzații nefondate și consider că nu am discriminat sub nici o formă copilul, nu i-am îngrădit sub nici o formă accesul la educație. Copilul nu are rezultate bune la disciplina pe care o predau eu, la celelalte discipline nu mă pot pronunța. Copilul nu a răspuns așa cum trebuie la cerințele pe care le presupune programa adaptată pentru clasa a V-a pentru nivelul lui de adaptare” – Mihaela Filip, inspector școlar, profesor de geografie.

 

CITEȘTE: Huncă a început anchetă și și-a trimis ”executanții” la Școala 16 pe care vrea s-o desființeze


De altfel, asta spune și Inspectoratul Școlar Județean care a făcut deja o anchetă la Școala Gimnazială nr. 13 și care a ajuns la concluzia că nu s-a întâmplat nimic din ceea ce ar spus părinții copilului cu Sindrom Down.


”O comisie a Inspectoratului Școlar Județean a discutat cu părinții elevilor de la clasa a V-a și cu profesorii care predau la această clasă. Cadrele didactice care predau la clasa a V-a de la Școala Gimnazială nr. 13 Botoșani și părinții acestor elevi nu au instigat la discriminare și nu au solicitat eliminarea elevului din învățământul de masă. Toți elevii școlii se bucură de toate drepturile constituționale precum și de egalitate în toate drepturile conferite de calitatea de beneficiar primar al educației” – Ciprian Manolache, inspector școlar.

Părinții au înregistrat însă o parte dintr-o ședință la care au participat pentru a discuta despre Andrei: ”D-na neagă, nici nu mă așteptam să recunoască, dacă nu avea nici o problemă trebuia să se vadă la clasă, în atitudinea ei, dar faptul că noi am fost mai isteți și am înregistrat-o, dumneaei nu știe asta și v-a zis că neagă că nu știe ce am depus noi la CNCD” – Dan Pălimariu, tatăl.

În materialul audio înregistrat de părinți se aud mai multe voci și feminine și masculine. Aparțin Mihaelei Filip, a unora dintre părinții care doresc ca Andrei să părăsească școala și lui Dan Pălimariu. Discuția este destul de clară în privința modului în care s-a încercat integrarea copilului, unii adulți folosind cuvinte șocante la adresa copilului care ar sta cu limba afară din cauza formei capului, i-ar curge balele sau ar sta cu mucii în gură.

CITEȘTE: Huncă presează în continuare : Începutul sfârșitului la școala - casă pentru copii diferiți

 

Discuție la ședința convocată de profesorul – inspector școlar Mihaela Filip :

 

Voce feminină : Ne linge copiii…exact așa face, vă spun părerea mea
Dan Pălimariu : Nu vorbiți prostii..
Voce feminină : Exact așa face, normal că nu se mai apropie nimeni de el…
Dan Pălimariu: Nu vorbiți prostii doamnă, nu vă linge nimeni copiii. Doamnă, ascultați-mă un pic, d-na a declarat că-i este scârbă de copilul meu că stă cu limba pe afară. Și copilul….


Voce feminină: Dar nu știu de unde știți asemenea chestii….
Dan Pălimariu: Spre surprinderea dv. știu mai multe, asta este…
Voce feminină: Și ce vreți să facem, până la urmă nu suntem obligați să…
Dan Pălimariu: Asta este, doamnă, nu toți (părinții n.r.) vă sunt sau cred aceleași lucruri
Problema știți unde se pune, că și copilul dv. în clasă (al Mihaelei Filip n.r.) a spus aceleași lucruri, că-i este scârbă, că stă cu limba afară și-i curg balele
Voce feminină: Acest copil stătea cu limba afară, spuneți și dv. cum vă simțiți, și mie mi-e scârbă când văd un om (sunet scos pentru imitarea copilului) cu limba pe-afară mi se face scârbă
Voce masculină (probabil un alt părinte) : Exact!! Chiar așa d-le stă cu mucii în gură


Dan Pălimariu : E bine că mi-ați spus părerea dv. eu ascult și vreau să știu. Nu, doamnă dar de ce să nu știu părerea fiecăruia?
Voce feminină: Eu nici nu am observat că fiul dv. stă cu limba afară, pentru că în timpul orei trebuie să am grijă de ceilalți copii, trebuie să fiu cu ochii pe ei, mă plimb, mă învârt. Am alte probleme decât de a-l pândi pe Andrei. L-am întrebat pe Mihnea pentru că am auzit o grămadă de povești de la fetițele din clasă, de la băieți și Mihnea mi s-a părut așa marcat. Și l-am întrebat: ce te deranjează? Ai o problemă cu prezența lui Andrei? Cu Andrei, nu, în afara faptului că bălește și i se face scârbă că stă cu limba afară, altceva, nu. Eu vă spun o părere personală


Dan Pălimariu: Și dv. ce i-ați spus?
Voce feminină: I-am explicat ce le-am spus și în prima zi, fața mongoloidă face ca limba lui să fie mai mare și nu are cum să o țină în gură că nu poate, nu se poate controla. Eu nici nu am observat acest aspect până nu mi l-a spus copilul, după aia l-am observat și eu, într-adevăr
Dan Pălimariu: Și l-ați spus și dv. mai departe

IATĂ DISCUȚIA :

Botoșănenii au luat cu asalt centrul de vaccinare după noile restricții, peste 1.000 de imunizări pe zi – GALERIE FOTO
Noile restricții pentru nevaccinați anunțate de autorități determină tot mai mulți botoșăneni să se imunizeze. Joi dimineață la centrul amenajat în sala de sport a Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” zeci de oameni au format coadă.
Familiile pacienților internați la Mavromati sună în disperare, dar angajații NU răspund: Ori sunt plictisiți, ori s-au săturat
Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati au pus la dispoziție numere de telefon pentru fiecare secție în parte în vederea obținerii informațiilor pentru pacienții internați. Ori de multe ori rudele pacienților sună în disperare însă nimeni nu răspunde la telefon.
Accidentul de la Ripiceni, cea mai mare tragedie de la Botoșani, din ultimele aproape două decenii! Trei morți și un supraviețuitor cu mâna ruptă – GALERIE FOTO
Marius Repede – 28 de ani.Răzvan Lupu – 24 de ani.Alexandru Calimandruc – 22 de ani.
”În numele eroilor neamului românesc”: Ștafeta Invictus, așteptată la Botoșani cu oficialități, torțe, militari și sumedenie de voluntari – GALERIE FOTO&VIDEO
Momente emoționante, duminică seara, în centrul municipiului Botoșani. Militari și voluntari, dar și oficialități, s-au adunat pentru a primi Ștafeta Invictus de la Piatra Neamț.  
Cum e posibil așa ceva? Municipiul Botoșani are o rată de 6 ori mai mare decât în aceeași zi de anul trecut
O comparație efectuată de ziarul Botoșăneanul pe baza datelor furnizate de autorități arată că la Botoșani situația este mult mai gravă decât anul trecut pe vremea aceasta.  
Tânăr de 34 de ani mort după două săptămâni de boală, a ajuns prea târziu la spital
Valul patru pare să lovească cel mai mult în botoșănenii care fie s-au săturat de măsurile, restricțiile și discuțiile privitoare la afecțiunea care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, fie fac parte din categoria persoanelor care nu cred în această boală.
S-au terminat banii pentru noul UPU de la spital, consilierii reuniți de urgență pentru alocarea de noi fonduri – DOCUMENT
Ritmul lucrărilor la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati sunt desfășurate într-un ritm accelerat de nevoile medicale în plină criză sanitară.Constructorul care a câștigat licitația a înțeles nevoia devansării termenului de finalizare a investiției.
Casa de avocatură a unui botoșănean îl apără pe Enescu: Merită aplauze pentru cât de repede și de profesionist s-au mobilizat
Un exemplu de bună practică, spirit civic îmbinat cu un profesionalism fără cusur, fidelitate față de valorile naționale, dar și o cultură solidă a unor avocați care, dincolo de știința meseriei, știu să pună legea în slujba binelui, acolo unde el, binele, este în pericol a fi confiscat sau alterat.
Liberalii și-au tras partid cu televiziune: pact la ședința de la stațiune
Întrunit săptămâna trecută la Stațiunea de Cercetare Popăuți, Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani a aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu Dreapta Liberală (DL).
Loading...
Cadre medicale de la „Mavromati” infectate în ultimele zile, mai mult de jumătate nu sunt vaccinate
Mai mulți angajați de la cea mai mare unitate medicală din județ au fost confirmați pozitiv la virusul care a pus stăpânire pe întreaga lume.
PROTEST la Eltrans, șoferii au amenințat că blochează circulația, primarul a venit să-i asculte: Muncim aproape 300 de ore pe lună și luăm 24 de milioane?GALERIE FOTO & VIDEO
Începând cu ora 13:00 toate cele nouă autobuze care se află pe traseu ar fi trebuit să ajungă în fața sediului societății Eltrans și să blocheze circulația în semn de protest față de conducere.
Urmărire de aproape două ore cu Poliția, s-a tras iar cu pistolul, șoferul și-a ascuns mașina într-un lan de porumb și i-a dat foc
Actele ilegale de la granița României încep să capete proporții grave. Contrabandiștii îi determină pe polițiștii de frontieră să folosească arma tot mai des, ajungându-se chiar la urmăriți împușcați în cap.
Ziua Produselor Agroalimentare sărbătorită în Piața Revoluției cu un concert, discursuri (a)politice și mici gafe – FOTO & VIDEO
Pe o vreme frumoasă de toamnă, la Botoșani a fost marcată Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. În acest an locația a fost Piața Revoluției acolo unde s-au adunat oficialități, producători locali dar și botoșăneni veniți să asculte concertul susținut de Rapsozii Botoșanilor.
Din minut în minut: Val de botoșăneni la Urgențe, „acuzații” (ne)fondate către medicii de familie: Ca în război trebuie să fim uniți
Numărul botoșănenilor care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Mavromati este în creștere de la o zi la alta. Mai ales că în ultimele două săptămâni situația epidemiologică de la nivelul județului s-a înrăutățit, spitalele fiind arhipline.
Loading...
„Să oprim moartea din nepăsare”: Semnal de alarmă tras de un preot pentru blocurile din Botoșani - Nu costă mult - FOTOGALERIE
Un cunoscut preot din Botoșani atrage atenția asociațiilor de proprietari asupra pericolului din scările de bloc.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență convocat la ordinul Prefecturii, primarul: NU vom carantina localitatea
După ce timp de un an de zile această structură nu s-a întrunit niciodată pentru a decide (sau nu) anumite restricții sau măsuri de protejare a populației în situații cu caracter de urgență, astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) a avut o ședință.
A început marea bătălie pe școlile botoșănene într-o cursă SECRETIZATĂ total: Sute de candidați se luptă să fie directori
Perioada de depunere și evaluare a dosarelor a fost deja epuizată, iar la acest moment toți candidații se pregătesc pentru proba scrisă. Este probabil unul dintre cele mai mari și importante concursuri care au loc la Botoșani.
Pățania unui șofer din Botoșani! A licitat pentru un loc de parcare și a intrat în gura soției
Au fost scoase la licitație aproape 300 de locuri de parcare din mai multe cartiere ale orașului.
Buluc de lume pentru locurile de parcare, RECORD absolut stabilit pentru un spațiu de pe o alee: Este foarte trist, trebuie să găsim soluțiiGALERIE FOTO
Criza locurilor de parcare din municipiul reședință de județ se adâncește tot mai mult.O botoșăneancă a doborât un trist record după ce a ajuns la o sumă uriașă pentru plata unui loc de parcare.
Arta în Galerii, la ”Interferențe” 2021: Este din ce în ce mai greu să atragi mari valori la Botoșani, pentru că nu le oferim nimic - GALERIE FOTO
Într-o vreme în care cultura pare să fie tributară unei societăți tot mai instabile, într-un timp în care simțurile se acutizează, iar arta pare să se degradeze și să se uniformizeze într-un spațiu public tot mai lipsit de spiritualitate și de frumos, există oaze de culoare, există oameni pentru care arta a devenit sinonim cu a trăi.
Distinsa doamna profesoara de geografie este o ,,nulitate ,,.Nu da dovada de calitati intelectuale si nici de calitati umane .A avea Sindrom Down nu e echivalent cu ,,ciuma..Bravo parintilor ,merita tot respectul , pentru faptul ca se ocupa de copil si lupta pentru integrarea lui .Cum se poate ,in anul 2016 ,intr-o tara, ce se vrea europeana sa se intimple asa ceva ?Poate doamna profesoara nu stie ca invatamantul e gratuit si obligatoriu ,si pentru buna lui functionare platesc mii de romani .Noi cei ce platim ,,am hotarit ,, ca toti copiii sa invete .Iar apropo de boala baiatului ,pana cand nu ai parte de asa ceva ,nu stii ce inseamna .Dar Dumnezeu le aseaza pe toate dupa voia lui. Iar despre calitate invatamantului si a profesorilor ,nu sunt multe de spus ,se vede din coportamentul lor....jalnic.
11 februarie 2016, 06:12
Problema mare e ca in ultimii ani in sistemul de invatamint din judetul botosani au intrat pe pile si bani toate tatele,foste bandane ,foste patroane falimentare care au dat chix in mediul privat si s-au gindit ca tot mai bine e slujbas la stat,au obtinut diplome la fabricile de profil,cu bani si-au cistigat posturile ii au la mina pe inspectorii scolari ca doar la ei au cotizat si nu au nici o inclinatie pentru meseria de dascal,isi aduna in jurul lor o gasca de parinti lingusitori,pupincuristi,ploconisti si de aici se ajunge la cazuri de acest gen. Asemenea profesori ar trebui indepartati imediat din sistem
10 februarie 2016, 21:30
Din punctul meu de vedere vina nu e a profesorilor , si a doamnei de geografie.Vina e a celor care au acceptat sa mute acei elevi de la o scoala de unde profesorii aveau experienta si cursuri in a lucra cu copii CES la o scoala considerata mai de elita.Nu poti duce 5 copii CES intr-o clasa cu peste 25 elevi.Una la mana .Ei se adapteaza mai greu alti colegi,alt standard de educatie ,lucruri semnalate la acea vreme in mass media locala.Intai se masoara si dupa se taie!Avem de a face cu oameni,nu mutam niste saci de cartofi dintr-o locatie in alta
10 februarie 2016, 19:09
Nu va lasati calcati in picioare, mergeti in continuare, este un drept constitutional. Cine-l cunoaste pe Claudel ? Este un baiat cu aceeasi problema ce a reusit sa absolve si liceul, Petru Rares Botosani asta pentru ca a fost integrat la timp intr-o scoala normala
10 februarie 2016, 14:44
Intrebarea e simpla.De ce acesti copii au fost mutati la Scoala 13 ,cand toti parintii se opuneau in fel de fel de dezbateri in mass-media si chiar acest site a scris mult despre acest subiect.Li s-a promis in special si chiar de catre sefa ISJ ,ca la Sc.13 vor avea parte de o educatie de calitate superioara fata de Sc.16.Daca acel copil care a absolvit 4 ani in invatamantul de masa beneficiaza de o educatie mai buna fata de modul in care i s-a promis imi cer scuze si fata de parinti si fata de toti.Restul sunt povesti.Si inca ceva.Copilul ala n-a aterizat direct in clasa a V a.A absolvit 4 clase.
10 februarie 2016, 13:28
Numai cei implicati in scandal stiu care este adevarul...hai sa nu judecam in mod pripit situatia! Este cert faptul ca acesti copii au nevoie de o scoala speciala, altfel sufera si ceilalti elevi din clasa!!Si parintii copilului ar trebui sa inteleaga aceste lucruri!
10 februarie 2016, 12:51
A avea un copil cu dizabilitati este, cu siguranta, o provocare pe care viata ne-o lanseaza fara drept de apel si careia, indiferent de circumstantele in care se intampla, trebuie sa ii facem fata. Niciun parinte nu isi doreste suferinta propriului copil, indiferent care ar fi definitia suferintei. De aceea, a avea un copil cu dizabilitati este una dintre cele mai copelistoare experiente pentru un parinte - o experienta care, oricum ar fi definita, te ia pe nepregatite, purtandu-te intr-o calatorie prin viata, fara sa stii dinainte care este destintatia si cate alte provocari vei intalni pe parcurs. Cu toate acestea, exista, se pare, ceva care este mai presus de orice putere omeneasca, ceva care da forta de a trece printr-o astfel de experienta facand fata celor mai greu de imaginat situatii. Cate framantari sufletesti, cate ezitari, remuscari si reconcilieri cu sine si cu cei din jur se ascund in spatele acestui aparent echilibru regasit, numai cei care trec printr-o astfel de experienta sunt capabili sa inteleaga... Societatea romaneasca nu ofera deloc sau prea putin suport, ajutor, terapie, medicatie, scolarizare, centre speciale, grupuri de suport, nici pentru parinti, nici pentru copiii cu dizabilitati. Fiecare se descurca cum poate, cu cati bani are, cat il tin puterile fizice si mentale. E o lupta continua.Va doresc sa aveti putere sa reusiti sa ii educati pe acei din aceasta relatare : profesori, parinti si colegi ai copilului.
10 februarie 2016, 12:34
Nu toti copiii sau profesorii sunt obligati sau au pregatirea necesara pentru ca sa poata satisface cerintele unui copil cu nevoi speciale. Sunt cazuri si cazuri si la fel cum tatal acestui copil cu probleme are dreptul la o opinie si sa -si sustina drepturile , tot asa si restul claselor sau a personalului didactic poate sa o faca . Cel mai bine ar fi ca acest copil nevinovat de starea sa sa fie pregatit intr-o scoala speciala , unde sa -I fie acordatata pregatirea necesara si fara sa fie discriminat.Ca si professor te intalnesti cu multe situatii mai putin placute - de ex . copilul unui om de afaceri din Botosani terorizeaza o clasa, iar invataoarea nu poate face nimic fiindca ii este frica deoarece afaceristul este un fost puscarias, dar este de familie buna , casatorit tot cu o doamna din familie buna (cu mai multe dosare pe rol), etc.Pacat ca invatamantul nostru nu este organizat in asa masura incat sa raspunda tuturor cerintelor, inclusiv pentru copiii cu nevoi speciale care sunt nevinovati de povara cu care s-au nascut.Asa ca sa lasam ancheta sa urmeze dar nu o sa rezolve decat pentru moment o noua problema cu care se confrunta invatamantul nostru.
10 februarie 2016, 12:23
D-na Hunca trebuia sa se implice de la inceput, cand s-a ivit acest vcaz, nu sa trateze cu indiferenta pe cei ce nu fac parte din aceeasi categorie sociala cu ea. Pentru ca si ea putea fi in situatia de a avea un copil cu handicap si nu cred ca trata problema cu o astfel de indiferenta si neimplicare. Trebuia sa studieze acea decizie de integrare a elevului cu handicap in invatamantul clasic si de ce nu s-a impus de la inceput integrarea elvului intr-o unitate de invatamant speciala. Cineva a gresit cand a emis aceasta decizie si daca d-na Hunca lua masuri din prima faza nu se mai ajungea aici. D-na Mihaela Filip daca este si inspectoare nu stia care sunt procedurile legale de urmat pentru rezolvarea onorabila a situatiei ? I-a fost mai convenabil sa creeze o stare de tensiune si un conflict, de discriminare, de egoism, aroganta, trufie, razbunbare ? Asemenea probleme isi au rezolvarea in sedinte cu parintii care sa amplifice denigrarea ? Din start trebuia solicitat sprijinul organelor de specialitate, de revizuire a deciziei de integrare pe motive bine intemeiate iar comisiile de specialitate se pronuntau , fara a se mai isca acest tambalau de incomtenta educationala si profesionala !
10 februarie 2016, 08:28
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
”Casa de Pensii Botoșani dorește un document oficial din copilărie, sub 16 ani. Aceste documente pot fi DOAR gradele de handicap primite de Larisa în primii ani când a intrat legea in vigoare, 1993-1995, când era chemată anual ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9476 lei
USD
Dolarul SUA
4.2587 lei
CHF
Francul elveţian
4.6280 lei
GBP
Lira sterlină
5.8750 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7354 lei
XAU
Gramul de aur
246.8735 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2435 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3533 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4423 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1926 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6651 lei
Vremea
astăzi
Botosani
6.0 o C
Dorohoi
4.6 o C
Bucecea
5.3 o C
Darabani
4.3 o C
Saveni
5.8 o C
Ştefăneşti
5.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.