Top News
VIDEO ȘOCANT la școală : Discuție profesor și părinți despre un copil : Mi-e scârbă, stă cu limba afară, îi curg balele; stă cu mucii în gură; ne linge copiii – GALERIE FOTO

Botoșani este din nou centrul unui scandal național. O profesoară de geografie – inspector școlar este acuzată că ar fi întreprins demersuri pentru a elimina un elev din sistemul de învățământ pe motiv că are Sindrom Down. Părinții copilului au făcut plângeri la forurile superioare. În linii mari asta este povestea lui Andrei.

Și ei sunt ai noștri

Cinci televiziuni l-au filmat ieri acasă, în timp ce se juca cuminte Harry Potter. Stătea cu căștile pe urechi pentru a nu auzi grozăviile ce se spun despre el.
Toate aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat dacă în urmă cu un an de zile Mihaela Huncă, inspectorul școlar general nu ar fi ținut morțiș să comaseze Școala Sfânta Maria cu Școala nr. 13.
Dan Pălimariu, părintele copilului cu Sindrom Down s-a luptat din răsputeri pentru ca fiul lui să nu fie mutat la o altă școală. Știa de pe atunci că nu va fi acceptat într-o alta. Și-așa a fost. Au fost proteste, s-a mers în audiență la primar, s-a discutat cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Mihaela Huncă a rămas de neclintit.

Și iată rezultatele.

Iar acuzată este tocmai o inspectoare din echipa ei, Mihaela Filip, profesor de geografie. Ar fi îndemnat mai mulți părinți să strângă semnături pentru ca Andrei să fie mutat la o școală specială. Iar problemele au început încă din luna septembrie a anului trecut, însă părinții au cerut ziariștilor de la Botoșăneanul să nu se implice, pentru ca problema să fie rezolvată pe cale amiabilă. Nu a fost.

Într-un final, șapte părinți ar fi depus cereri pentru mutarea propriilor copii, iar motivul este evident, Andrei.

”Am fost abordat de d-na inspector, d-na profesor de geografie în a doua săptămână de la începutul anului școlar, fără a-l cunoaște pe Andrei, un pic cât a intrat la clasă și mi-a zis că ea trebuie să ia atitudine, sunt și colegi de-ai ei nemulțumiți că Andrei este în școală și că ea o să ia atitudine. Orice am încercat noi să discutăm, ne-am enervat, ne-am calmat și am încercat să-i explicăm că este îndreptat către învățământul de masă”, Dan Pălimariu, tatăl.

CITEȘTE: Huncă chemată la prefect cu desființarea Școlii Sfânta Maria

S-a ajuns la jigniri și amenințări, unii dintre părinți adresându-i-se direct : Mi-au spus că dacă nu vreau să îmi iau copilul, cunosc și eu persoane, vor pune mâna pe telefoane…


”Am fost jigniți și eu am fost apelat de unul dintre părinți, dacă îți spune unul că ești prost, îți spune al doilea că ești prost te duci și te culci. Când am întrebat-o pe d-na dacă a declarat că-i este scârbă de Andrei m-a întrebat de unde știu eu, nu a negat. A încercat să-și convingă colegii să-l lase corigent pe Andrei și în momentul în care unii dintre colegi i-au dat 10 sau o notă mare doamna a fost supărată, ea a zis că nu i-a certat dar: cum își permite o altă d-nă să-i dea 10 lui Andrei? Și am întrebat în ce calitate a întrebat, de părinte, de profesor, de inspector…” Dan Pălimariu, tatăl.

Ce spune cea vizată? Inspectorul școlar Mihaela Filip care predă geografia la clasa în care învață Andrei și care își are și fiul aici, neagă toate acuzațiile ce i se aduc. Spune că și-a făcut datoria de dascăl la catedră.

”Consider că prin tot ceea ce am făcut pe parcursul primului semestru din acest an școlar nu am discriminat pe nimeni sub nici o formă, copilul nu a fost sub nici o formă discriminat, m-am purtat bine cu el. Nu am strâns semnături, nu mă ocup cu așa ceva. Sunt niște acuzații nefondate și consider că nu am discriminat sub nici o formă copilul, nu i-am îngrădit sub nici o formă accesul la educație. Copilul nu are rezultate bune la disciplina pe care o predau eu, la celelalte discipline nu mă pot pronunța. Copilul nu a răspuns așa cum trebuie la cerințele pe care le presupune programa adaptată pentru clasa a V-a pentru nivelul lui de adaptare” – Mihaela Filip, inspector școlar, profesor de geografie.

 

CITEȘTE: Huncă a început anchetă și și-a trimis ”executanții” la Școala 16 pe care vrea s-o desființeze


De altfel, asta spune și Inspectoratul Școlar Județean care a făcut deja o anchetă la Școala Gimnazială nr. 13 și care a ajuns la concluzia că nu s-a întâmplat nimic din ceea ce ar spus părinții copilului cu Sindrom Down.


”O comisie a Inspectoratului Școlar Județean a discutat cu părinții elevilor de la clasa a V-a și cu profesorii care predau la această clasă. Cadrele didactice care predau la clasa a V-a de la Școala Gimnazială nr. 13 Botoșani și părinții acestor elevi nu au instigat la discriminare și nu au solicitat eliminarea elevului din învățământul de masă. Toți elevii școlii se bucură de toate drepturile constituționale precum și de egalitate în toate drepturile conferite de calitatea de beneficiar primar al educației” – Ciprian Manolache, inspector școlar.

Părinții au înregistrat însă o parte dintr-o ședință la care au participat pentru a discuta despre Andrei: ”D-na neagă, nici nu mă așteptam să recunoască, dacă nu avea nici o problemă trebuia să se vadă la clasă, în atitudinea ei, dar faptul că noi am fost mai isteți și am înregistrat-o, dumneaei nu știe asta și v-a zis că neagă că nu știe ce am depus noi la CNCD” – Dan Pălimariu, tatăl.

În materialul audio înregistrat de părinți se aud mai multe voci și feminine și masculine. Aparțin Mihaelei Filip, a unora dintre părinții care doresc ca Andrei să părăsească școala și lui Dan Pălimariu. Discuția este destul de clară în privința modului în care s-a încercat integrarea copilului, unii adulți folosind cuvinte șocante la adresa copilului care ar sta cu limba afară din cauza formei capului, i-ar curge balele sau ar sta cu mucii în gură.

CITEȘTE: Huncă presează în continuare : Începutul sfârșitului la școala - casă pentru copii diferiți

 

Discuție la ședința convocată de profesorul – inspector școlar Mihaela Filip :

 

Voce feminină : Ne linge copiii…exact așa face, vă spun părerea mea
Dan Pălimariu : Nu vorbiți prostii..
Voce feminină : Exact așa face, normal că nu se mai apropie nimeni de el…
Dan Pălimariu: Nu vorbiți prostii doamnă, nu vă linge nimeni copiii. Doamnă, ascultați-mă un pic, d-na a declarat că-i este scârbă de copilul meu că stă cu limba pe afară. Și copilul….


Voce feminină: Dar nu știu de unde știți asemenea chestii….
Dan Pălimariu: Spre surprinderea dv. știu mai multe, asta este…
Voce feminină: Și ce vreți să facem, până la urmă nu suntem obligați să…
Dan Pălimariu: Asta este, doamnă, nu toți (părinții n.r.) vă sunt sau cred aceleași lucruri
Problema știți unde se pune, că și copilul dv. în clasă (al Mihaelei Filip n.r.) a spus aceleași lucruri, că-i este scârbă, că stă cu limba afară și-i curg balele
Voce feminină: Acest copil stătea cu limba afară, spuneți și dv. cum vă simțiți, și mie mi-e scârbă când văd un om (sunet scos pentru imitarea copilului) cu limba pe-afară mi se face scârbă
Voce masculină (probabil un alt părinte) : Exact!! Chiar așa d-le stă cu mucii în gură


Dan Pălimariu : E bine că mi-ați spus părerea dv. eu ascult și vreau să știu. Nu, doamnă dar de ce să nu știu părerea fiecăruia?
Voce feminină: Eu nici nu am observat că fiul dv. stă cu limba afară, pentru că în timpul orei trebuie să am grijă de ceilalți copii, trebuie să fiu cu ochii pe ei, mă plimb, mă învârt. Am alte probleme decât de a-l pândi pe Andrei. L-am întrebat pe Mihnea pentru că am auzit o grămadă de povești de la fetițele din clasă, de la băieți și Mihnea mi s-a părut așa marcat. Și l-am întrebat: ce te deranjează? Ai o problemă cu prezența lui Andrei? Cu Andrei, nu, în afara faptului că bălește și i se face scârbă că stă cu limba afară, altceva, nu. Eu vă spun o părere personală


Dan Pălimariu: Și dv. ce i-ați spus?
Voce feminină: I-am explicat ce le-am spus și în prima zi, fața mongoloidă face ca limba lui să fie mai mare și nu are cum să o țină în gură că nu poate, nu se poate controla. Eu nici nu am observat acest aspect până nu mi l-a spus copilul, după aia l-am observat și eu, într-adevăr
Dan Pălimariu: Și l-ați spus și dv. mai departe

IATĂ DISCUȚIA :

Botoșaniul geniilor văzut prin ochii turiștilor: Splendid, dar dezolant / Fraților, suntem în 2020! - FOTO & VIDEO
Potențialul turistic al unui oraș ca Botoșaniul a fost mereu (supra)licitat în campaniile electorale sau în discursurile ocazionale menite să creeze un plus de imagine, un adaos de noblețe, un aer aristocrat într-o lume în care modernismul a devenit soluția facilă și argumentul folosit de unii dezvoltatori imobiliari, pe motiv că monumentele istorice nu își mai găsesc locul în ambientul actual.
Afacerea „chiria”: Zeci de botoșăneni își închiriază apartamentele, prețurile apropiate de cele din orașele mari
Într-o perioadă grea din punct de vedere economic mai mulți botoșăneni și-au scos la vânzare sau spre închiriere proprietățile: apartamente, garsoniere sau chiar vile.
Ludovic Orban a promis la Botoșani drumuri europene inclusiv pentru Moldova: Chiar dacă această autostradă nu va trece prin Botoșani, există un proiect de conectare GALERIE FOTO & VIDEO
Premierul României a revenit la Botoșani în cadrul unei vizite electorale, premergătoare alegerilor locale din 27 septembrie 2020. De altfel sintagma acestei zilei de sâmbătă, 19 septembrie 2020 a fost „au mai rămas opt zile”.
Artiștii care au îngenuncheat politica: ”Am putea povesti istoria armenilor din România pornind de la această expoziție impresionantă” - GALERIE FOTO & VIDEO
Cu doar o săptămână înainte de alegerile locale, un eveniment care a adunat la un loc zeci de botoșăneni, dar și un ambasador, doi parlamentari și chiar unii candidați, a reușit o performanță greu de atins în vremurile noastre: nu s-a rostit nici un cuvânt despre politică, nu s-au făcut promisiuni. Nu au lipsit, însă, aplauzele.
ATMOSFERĂ de neuitat: Botoșănenii au cântat cu măștile pe față alături de Proconsul, la primul concert în sală al Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO & VIDEO
Un concert așteptat, un moment ce va rămâne multă vreme în memoria publiculului botoșănean. Vineri seara, pentru prima dată după jumătate de an, sala Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani s-a deschis pentru melomani.
Principalii trei candidați la funcția de primar din același oraș, internați sau băgați la izolare din cauza coronavirusului
Virusul SARS-COV-2 a stopat campania electorală cu o săptămână înainte de alegerile locale pentru trei candidați la funcția de primar dintr-un oraș botoșănean.
Școala 2020 de la Botoșani: Trei elevi pozitivi, o clasă întreagă la izolare! Au fost depistați cu covid două cadre didactice și o îngrijitoare
La acest moment nu există riscuri de contaminare în unitățile de învățământ, transmit specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.
FC Botoșani a pierdut întâlnirea cu istoria, calificare risipită încă din minutul 2 – GALERIE FOTO
FC Botoșani a întâlnit joi seară pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League. Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal și s-a terminat cu scorul de 0 - 1.
ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Loading...
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Cinci profesori s-au retras de la catedre, peste 40 de cadre didactice vulnerabile în fața virusului vor preda în continuare
Nu toți profesorii botoșăneni s-au întors la catedre începând de luni, 14 septembrie 2020. Unii au ales să renunțe în a mai profesa.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Loading...
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
Distinsa doamna profesoara de geografie este o ,,nulitate ,,.Nu da dovada de calitati intelectuale si nici de calitati umane .A avea Sindrom Down nu e echivalent cu ,,ciuma..Bravo parintilor ,merita tot respectul , pentru faptul ca se ocupa de copil si lupta pentru integrarea lui .Cum se poate ,in anul 2016 ,intr-o tara, ce se vrea europeana sa se intimple asa ceva ?Poate doamna profesoara nu stie ca invatamantul e gratuit si obligatoriu ,si pentru buna lui functionare platesc mii de romani .Noi cei ce platim ,,am hotarit ,, ca toti copiii sa invete .Iar apropo de boala baiatului ,pana cand nu ai parte de asa ceva ,nu stii ce inseamna .Dar Dumnezeu le aseaza pe toate dupa voia lui. Iar despre calitate invatamantului si a profesorilor ,nu sunt multe de spus ,se vede din coportamentul lor....jalnic.
11 februarie 2016, 06:12
Problema mare e ca in ultimii ani in sistemul de invatamint din judetul botosani au intrat pe pile si bani toate tatele,foste bandane ,foste patroane falimentare care au dat chix in mediul privat si s-au gindit ca tot mai bine e slujbas la stat,au obtinut diplome la fabricile de profil,cu bani si-au cistigat posturile ii au la mina pe inspectorii scolari ca doar la ei au cotizat si nu au nici o inclinatie pentru meseria de dascal,isi aduna in jurul lor o gasca de parinti lingusitori,pupincuristi,ploconisti si de aici se ajunge la cazuri de acest gen. Asemenea profesori ar trebui indepartati imediat din sistem
10 februarie 2016, 21:30
Din punctul meu de vedere vina nu e a profesorilor , si a doamnei de geografie.Vina e a celor care au acceptat sa mute acei elevi de la o scoala de unde profesorii aveau experienta si cursuri in a lucra cu copii CES la o scoala considerata mai de elita.Nu poti duce 5 copii CES intr-o clasa cu peste 25 elevi.Una la mana .Ei se adapteaza mai greu alti colegi,alt standard de educatie ,lucruri semnalate la acea vreme in mass media locala.Intai se masoara si dupa se taie!Avem de a face cu oameni,nu mutam niste saci de cartofi dintr-o locatie in alta
10 februarie 2016, 19:09
Nu va lasati calcati in picioare, mergeti in continuare, este un drept constitutional. Cine-l cunoaste pe Claudel ? Este un baiat cu aceeasi problema ce a reusit sa absolve si liceul, Petru Rares Botosani asta pentru ca a fost integrat la timp intr-o scoala normala
10 februarie 2016, 14:44
Intrebarea e simpla.De ce acesti copii au fost mutati la Scoala 13 ,cand toti parintii se opuneau in fel de fel de dezbateri in mass-media si chiar acest site a scris mult despre acest subiect.Li s-a promis in special si chiar de catre sefa ISJ ,ca la Sc.13 vor avea parte de o educatie de calitate superioara fata de Sc.16.Daca acel copil care a absolvit 4 ani in invatamantul de masa beneficiaza de o educatie mai buna fata de modul in care i s-a promis imi cer scuze si fata de parinti si fata de toti.Restul sunt povesti.Si inca ceva.Copilul ala n-a aterizat direct in clasa a V a.A absolvit 4 clase.
10 februarie 2016, 13:28
Numai cei implicati in scandal stiu care este adevarul...hai sa nu judecam in mod pripit situatia! Este cert faptul ca acesti copii au nevoie de o scoala speciala, altfel sufera si ceilalti elevi din clasa!!Si parintii copilului ar trebui sa inteleaga aceste lucruri!
10 februarie 2016, 12:51
A avea un copil cu dizabilitati este, cu siguranta, o provocare pe care viata ne-o lanseaza fara drept de apel si careia, indiferent de circumstantele in care se intampla, trebuie sa ii facem fata. Niciun parinte nu isi doreste suferinta propriului copil, indiferent care ar fi definitia suferintei. De aceea, a avea un copil cu dizabilitati este una dintre cele mai copelistoare experiente pentru un parinte - o experienta care, oricum ar fi definita, te ia pe nepregatite, purtandu-te intr-o calatorie prin viata, fara sa stii dinainte care este destintatia si cate alte provocari vei intalni pe parcurs. Cu toate acestea, exista, se pare, ceva care este mai presus de orice putere omeneasca, ceva care da forta de a trece printr-o astfel de experienta facand fata celor mai greu de imaginat situatii. Cate framantari sufletesti, cate ezitari, remuscari si reconcilieri cu sine si cu cei din jur se ascund in spatele acestui aparent echilibru regasit, numai cei care trec printr-o astfel de experienta sunt capabili sa inteleaga... Societatea romaneasca nu ofera deloc sau prea putin suport, ajutor, terapie, medicatie, scolarizare, centre speciale, grupuri de suport, nici pentru parinti, nici pentru copiii cu dizabilitati. Fiecare se descurca cum poate, cu cati bani are, cat il tin puterile fizice si mentale. E o lupta continua.Va doresc sa aveti putere sa reusiti sa ii educati pe acei din aceasta relatare : profesori, parinti si colegi ai copilului.
10 februarie 2016, 12:34
Nu toti copiii sau profesorii sunt obligati sau au pregatirea necesara pentru ca sa poata satisface cerintele unui copil cu nevoi speciale. Sunt cazuri si cazuri si la fel cum tatal acestui copil cu probleme are dreptul la o opinie si sa -si sustina drepturile , tot asa si restul claselor sau a personalului didactic poate sa o faca . Cel mai bine ar fi ca acest copil nevinovat de starea sa sa fie pregatit intr-o scoala speciala , unde sa -I fie acordatata pregatirea necesara si fara sa fie discriminat.Ca si professor te intalnesti cu multe situatii mai putin placute - de ex . copilul unui om de afaceri din Botosani terorizeaza o clasa, iar invataoarea nu poate face nimic fiindca ii este frica deoarece afaceristul este un fost puscarias, dar este de familie buna , casatorit tot cu o doamna din familie buna (cu mai multe dosare pe rol), etc.Pacat ca invatamantul nostru nu este organizat in asa masura incat sa raspunda tuturor cerintelor, inclusiv pentru copiii cu nevoi speciale care sunt nevinovati de povara cu care s-au nascut.Asa ca sa lasam ancheta sa urmeze dar nu o sa rezolve decat pentru moment o noua problema cu care se confrunta invatamantul nostru.
10 februarie 2016, 12:23
D-na Hunca trebuia sa se implice de la inceput, cand s-a ivit acest vcaz, nu sa trateze cu indiferenta pe cei ce nu fac parte din aceeasi categorie sociala cu ea. Pentru ca si ea putea fi in situatia de a avea un copil cu handicap si nu cred ca trata problema cu o astfel de indiferenta si neimplicare. Trebuia sa studieze acea decizie de integrare a elevului cu handicap in invatamantul clasic si de ce nu s-a impus de la inceput integrarea elvului intr-o unitate de invatamant speciala. Cineva a gresit cand a emis aceasta decizie si daca d-na Hunca lua masuri din prima faza nu se mai ajungea aici. D-na Mihaela Filip daca este si inspectoare nu stia care sunt procedurile legale de urmat pentru rezolvarea onorabila a situatiei ? I-a fost mai convenabil sa creeze o stare de tensiune si un conflict, de discriminare, de egoism, aroganta, trufie, razbunbare ? Asemenea probleme isi au rezolvarea in sedinte cu parintii care sa amplifice denigrarea ? Din start trebuia solicitat sprijinul organelor de specialitate, de revizuire a deciziei de integrare pe motive bine intemeiate iar comisiile de specialitate se pronuntau , fara a se mai isca acest tambalau de incomtenta educationala si profesionala !
10 februarie 2016, 08:28
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
”Dacă nu vii la vot, nu ai voie să vorbești. Eu acum cred că pot să vorbesc, deși o să mă pitrocească mulți la care le-am spus că nu sunt buni de primar”, Valeriu Iftime, președinte Camera de Comerț, Industrie și ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8750 lei
USD
Dolarul SUA
4.1874 lei
CHF
Francul elveţian
4.5137 lei
GBP
Lira sterlină
5.3319 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9713 lei
XAU
Gramul de aur
251.0994 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3430 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9536 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1318 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1800 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6547 lei
Vremea
astăzi
Botosani
17.5 o C
Dorohoi
17.7 o C
Bucecea
17.3 o C
Darabani
18.3 o C
Saveni
17.6 o C
Ştefăneşti
14.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.