Top News
Viceprimar adus cu Poliția la Judecătorie pentru o bicicletă!

Un viceprimar din județul Botoșani a fost adus la Judecătoria Botoșani de o polițistă, acesta fiind chemat ca martor într-un proces penal. 

Jaf cu mască chirurgicală la sală de jocuri

 

Viceprimarul comunei Albești, Brăduțu Brașoveanu este cel care a depus mărturie într-un caz în care a fost implicat fără să vrea și despre care spune că a aflat de la Poliție.

 

Este vorba despre o tâlhărie care a avut loc anul trecut la o sală de jocuri din Primăverii. Atunci, trei tineri botoșăneni au intrat cu forța în respectivul local și au amenințat cu cuțitul o fată care lucra acolo. Ulterior au plecat cu aproximativ 200 de milioane de lei vechi.

 

După efectuarea cercetărilor din dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, cei trei au fost trimiși în judecată.

 

Cel considerat a fi ”creierul” tâlhăriei se află în arest preventiv, în timp ce, ceilalți doi sunt cercetați în libertate.

 

La procesul care a început la Judecătorie a fost citat și Brăduțu Brașoveanu în calitate de martor. A ajuns în instanță la a patra chemare, acesta fiind motivul pentru care a fost solicitat sprijinul Poliției.

 

După ce acesta a jurat pe Biblie că spune doar adevărul, a dat o scurtă declarație în care a mărturisit că tânărul care a organizat tâlhăria, respectiv Cătălin I. a locuit cu chirie împreună cu iubita sa în casa pe care o deține în municipiul Botoșani. Viceprimarul a declarat că el nu a vorbit cu acesta despre fapta pe care acesta a comis-o, însă a aflat de la organele de poliție infracțiunea comisă de către fostul său chiriaș. Întrebat de judecător dacă în acea casă mai erau și alți chiriași, acesta a răspuns afirmativ, dar că nu le reține numele acestora. 

 

A fost nevoie să fie audiat de judecătorul de caz, Adrian Murariu, în condițiile în care la tâlhărie a fost folosită bicicleta fiului său.

 

Cătălin I. este cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată. Acesta nu a acționat singur, fiind ajutat de Ioan Ș. și Paul G. Cei doi sunt cercetați în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tâlhărie calificată.

 

Cum a început totul

 

În noaptea de 20 spre 21 aprilie 2016, în jurul orei 3:10, un bărbat necunoscut, cu fața acoperită parțial de o mască chirurgicală a intrat în sala de jocuri și a amenințat-o cu un cuțit pe angajata de acolo reușind să sustragă circa 20.000 de lei, două butoane de panică, dar și un card de anulare și telefonul mobil, ultimul obiect aparținând angajatei. 

 

Jaful la sala de jocuri a fost gândit în detaliu în casa în care locuia Cătălin I., fostul chiriaș al viceprimarului.

 

„Inculpatul Cătălin I. le-a arătat celorlalți doi inculpați o mască chirurgicală pentru față, o pereche de mănuși pentru construcții de culoare închisă și un cuțit de bucătărie cu mâner de culoare neagră și le-a solicitat acestora să meargă cu el până pe strada Primăverii”

se arată în probatoriul procurorilor

 

Cătălin I. s-a deplasat pe strada Primăverii cu o bicicletă de culoare roșie iar ceilalți doi amici, pe jos.

 

Punerea planului în acțiune

 

Când au ajuns la destinație, Cătălin I. i-a cerut unuia dintre prieteni să se ducă să vadă câte persoane se află în interior pentru a ști exact când să acționeze. Acesta s-a întors și i-a spus că sunt trei persoane, însă în momentul când din sală au ieșit 3 bărbați și o tânără i-a reproșat că nu știe să numere.

 

Al doilea amic a intrat și el în sala de jocuri și a revenit arătând că în interior sunt patru tineri și doar o supraveghetoare, fără vreun agent de pază.

 

După ce s-a asigurat că supraveghetoarea a rămas singură, Cătălin I. și-a acoperit fața, și-a pus mănușile și a intrat în sală.

 

Fata purta la brâu o borsetă și scotea sumele de bani din aparate de tip slot machine. Ea a fost amenințată cu cuțitul, fiind forțată să predea borseta cu bani, butoanele de panică în valoare de 150 de lei, cardul de anulare panică și telefonul mobil marca Samsung, ultimele cu o valoare de 600 de lei fiecare. 

 

Fiind amenințată cu cuțitul, fata a deschis seiful din care au fost luați toți banii.

 

Ajuns acasă Cătălin I. s-a întânit cu cei doi complici, suma care a fost sustrasă fiind de 14.600 de lei și 160 de euro.

 

Cu o parte dintre acești bani, cel care a gândit jaful și-a cumpărat o mașină, respectiv un VW Golf.

 

 

Consecințele faptelor comise

 

În baza probatoriului procurorilor, inculpatul Cătălin I. s-a sustras cercetărilor penale, fiind plecat în Italia. Acesta  a fost identificat în vama Borș la data de 28 noiembrie 2016 fiind condus la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Botoșani, unde a fost introdus, în baza mandatului de arestare în lipsă, emis de Judecătoria Botoșani.

 

El și-a recunoscut fapta. De asemenea, și unul dintre amicii lui a recunoscut comiterea infracțiunii de care este acuzat povestind cum s-a petrecut totul.

 

În schimb, celălalt a recunoscut doar parțial fapta, acesta dezvăluind că nu Cătălin I. a fost cel care l-a trimis în sala de jocuri, ci el s-a dus din proprie inițiativă pentru a  face rost de o țigară.

 

Celor trei tineri, pe perioada cercetărilor derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani le-au fost interceptate convorbirile telefonice în baza unui mandat emis de judecător.

Ulterior, procesele verbale rezultate au constituit prove consistente la dosar, în condițiile în care doi dintre suspecți erau supărați pe al treilea pentru ”colaborarea” cu anchetatorii.

 

La termenul care a avut loc pe data de 10 octombrie la Judecătorie, tânărul aflat în arest preventiv a declarat prin intermediul avocatului că este dispus să achite o sumă de 1.000 de lei, drept daune pentru fata care lucra la sala de jocuri.

 

Anterior a achitat doar 500 de lei pentru telefonul personal al fetei, lucru indicat de avocatul apărării, în condițiile în care tânăra a evaluat mobilul la 600 de lei.

 

S-a pus în discuție și cercetarea în stare de libertate a inculpatului, având în vedere că actualul mandat de arestare este aproape expirat, însă procurorii s-au împotrivit arătând că acesta este revidivist iar în trecut a participat la acte de distrugere contra patrimoniului.

loading...
Bătrâni legaţi, bătuţi şi terorizați de o grupare foarte violentă de tâlhari

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
DIN CULISE: Gafe la depunerea jurământului prefectului și subprefecților, un invitat (ne)poftit și susținere politică în șoaptă – FOTO&VIDEO
Ceremonia restrânsă care a mai animat sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ la depunerea jurământului celor trei șefi ai Prefecturii a avut și momente nedorite.
Vot cu hoarda în Consiliul Județean și dezbateri în mare viteză: ”Stați puțin!”, ”O secundă”AUDIO ce fac aleșii la ședințele închise de un an
În jur de o oră a durat ședința Consiliului Județean Botoșani care a avut loc pe data de 25 februarie. Pentru prima dată în ultimul an, de când cu câteva excepții întrunirile aleșilor de la CJ au loc în circuit închis, fără accesul presei și al publicului larg, Botoșăneanul vă prezintă modul în care se desfășoară o astfel de ședință.
Botoșaniul tot mai ocolit de medici: Semieșec la concursul pentru 17 posturi, se reia procedura
Botoșaniul pare să fie tot mai ocolit de medici, iar elocvent este ceea ce s-a întâmplat la ultimul concurs organizat de Spitalul Județean Mavromati.
Botoșăneanul care folosește cel mai ieftin medicament din lume: Frigul este un profesor dur, dar cel mai înțelept în același timp – GALERIE FOTO
Pentru cei mai mulți dintre noi, primăvara înseamnă flori, soare, trezirea la viață a naturii. Există însă și oameni pentru care iarna, frigul, gheața reprezintă o binefacere și o metodă de a-și îmbunătăți viața.
LA MULȚI ANI! Pagini din viața pictorului: Teodor Valenciuc, decanul de vârstă al artiștilor botoșăneni, împlinește 91 de ani
Scoborât primăvăratec pe pământul Botoșanilor, Teodor Valenciuc împlinește, pe 1 martie, 91 de ani. Domol, cu un zâmbet reținut cât să facă din el un mucalit aproape sobru, visător de când se știe și scotocitor culoare, Teodor Valenciuc ne învață că vârsta nu se numără în ani, ci în povești trăite.
Care pandemie? Dan Bittman e deja sold-out cu primul spectacol la Botoșani, se mai vând bilete doar la al doilea
La primul spectacol din pandemie al unui artist de rang național s-au vândut deja toate biletele. Organizatorii au anunțat sold-out pentru concertul închinat femeii și programat pe data de 7 martie la Rapsodia City Center.
Botoșănenii care NU ne fac cinste: O tânără de 23 de ani a evadat din pușcărie din Italia, în China „Bonnie și Clyde” de Botoșani prinși la furat
Milioane de români și probabil mii de botoșăneni trăiesc peste hotare, unii încercând că muncească pentru a avea un venit cinstit, alții optând pentru alte metode de a obține bani în mod facil, însă ce contravine legilor din alte țări.
O parcare supra-aglomerată din centrul orașului va fi cu PLATĂ în urma solicitărilor botoșănenilor
Decizia a fost adoptată în ședința de Consiliu Local întrunită astăzi, de la ora 11:00.
INTERPELARE la ședința de la Municipiu: Sute de botoșăneni se opun unei investiții: Nu suntem de acord cu restaurante, magazine, terase, instituții
Ședința de Consiliu Local de astăzi, 25 februarie 2021 a început cu o intervenție din partea unei reprezentante a unui ONG local care se împotrivește deramării unei investiții în municipiu.
Loading...
Bolnavi de diabet lăsați o săptămână fără rețete după pensionarea unui medic de la ”Mavromati”
Mai mulți pacienți diagnosticați cu diabet nu și-au putut lua rețetele timp de o săptămână. Este vorba despre botoșăneni aflați în evidențele medicului pensionar Ioan Petrescu.
Botoșăneni infectați la petreceri private, cresc cazurile în municipiu de la o zi la alta
În ultimele zile, autoritățile sanitare de la Botoșani remarcă o creștere a cazurilor în municipiul Botoșani, rata de infectare ajungând la 2,41.
Primele imagini cu Fratele Andrei, botoșăneanul care a lăsat toate ale lumii: Gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul - FOTOGALERIE
În urmă cu doi ani, actorul botoșănean lua o decizie care surprindea lumea artistică, și nu doar. La 33 de ani, în plină expansiune artistică, cu zeci de roluri pe scenă, în film, cu participări răsunătoare în emisiuni de top, actorul lăsa totul în urmă și pleca să își găsească liniștea. Și să găsească pe sine. 
Incendiu la o școală din Botoșani, mai multe echipaje de pompieri la fața locului – FOTO & VIDEO
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului. 
Scandalul de la Constanța: Colonelul Amarandei a trimis la Botoșani scara mobilă pentru un porumbel – GALERIE FOTO & VIDEO
La scurt timp de la preluarea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea botoșăneanul Cristian Amarandei s-a confruntat cu prima situație critică soldată cu decesul unei femei care a murit după ce a căzut de la înălțime.
Loading...
Stradă blocată complet de o înmormântare în etnie: circulația s-a reluat când au vrut rudele și cunoștințele – VIDEO & GALERIE FOTO
Nervi, înjurături, certuri și mai ales claxoane peste claxoane s-au putut auzi vineri în jurul orei 12:30 în zona centrală a municipiului Botoșani. Acolo, o înmormântare a unui reprezentant al etniei a dat peste cap circulația rutieră.
Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie VIDEO & FOTO
În 2012 când USL zguduia politica românească, fostul primar de la Constanța, Radu Mazăre împreună cu Ovidiu Portariuc turnau simbolic primul cancioc de mortar pentru un ansamblu de locuințe pentru tineri. Se întâmpla în luna mai.
LOVITURĂ în procesul pentru tragedia auto de la Orășeni Deal, dosarul a ajuns la alt judecător
Unul dintre cele mai vechi dosare de la Judecătoria Botoșani a fost repartizat unui alt judecător. Este vorba despre dosarul în care este judecat Flavian Zacrețchi, tânărul care a produs accidentul de la Orășeni Deal în anul 2015 în care doi soți și-au pierdut viața.
Colonelul Amarandei în centrul unui scandal imens la Constanța: O femeie a căzut de la etajul 6 încercând să scape de un incendiu, pompierii NU aveau nici saltea, nici autoscară – VIDEO & FOTOGALERIE
O femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată.
Se sparge pandemia: Dan Bittman concertează la Botoșani de Ziua Femeii... două zile la rând - Vino să-ți recalibrezi psihicul distrus
Poate cel mai mediatizat cântăreț român în ”epoca Covid” își reîncepe concertele la Botoșani. La aproape un an după ce spectacolele au fost blocate în totalitate de pandemie, în oraș vor avea loc show-uri timp de două zile la rând.
17 la 3! Victorie zdrobitoare în PNL pentru funcția de subprefect: Dacă va fi sau nu, asta e altă discuție
Biroul Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal s-a întrunit luni după amiază pentru a vota persoana a cărei nume a fost transmis la București pentru ocuparea unui post de suprefect la Botoșani.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ce siguranță au acești copii de 15 – 16 ani maximum pe traseu, de la școală până acasă, ei termină orele la 19:00, respectiv 20:00. Când ajung acasă, când se odihnesc, când învață? Plus siguranța deplasării, de la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.8 o C
Dorohoi
1.0 o C
Bucecea
0.9 o C
Darabani
1.3 o C
Saveni
0.8 o C
Ştefăneşti
4.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.