Top News
Un tânăr avocat este noul consilier din Cancelaria Prefectului, soția sa este funcționar în Prefectură

Noul purtător de cuvânt al Prefecturii Botoșani, care și-a început activitatea de astăzi, 7 februarie 2020, este avocat de profesie.

De la avocatură în telecomunicații și de acolo la Prefectură

 

Are 34 de ani și este absolvent al Facultății de Drept din București. A intrat în Barou în 2009 ca stagiar, iar în 2011 a devenit avocat definitiv.

 

A lucrat câțiva ani în barou, iar apoi a ales mediul privat.

 

„Am profesat timp de 7 ani și 7 luni, după care am încheiat activitatea și am colaborat cu o firmă de telecomunicații. Acolo am fost responsabil de avize și autorizații și am fost în relație cu toate instituțiile statului, practic vizam niște antene de semnal pentru telefonie. Mă regăseam în avocatură, nu am vrut să o părăsesc, dar așa au fost condițiile, nu puteam să fac un contract de colaborare, era o incompatibilitate practic și de asta a trebuit să mă suspend”,

Lucian Gălușteanu Iurea, purtător de cuvânt Prefectura Botoșani.

 

Directorul Cancelariei Prefectului a arătat că își dorește să promoveze pe astfel de posturi oamenii tineri. Despre tânărul consilier a precizat că s-a angajat la Prefectură după ce în prealabil a depus un CV. 

 

„Mi-a plăcut de el pentru că se implica în ceea ce făcea, pentru implicarea lui. El este foarte sufletist, își face treaba, este meticulos, vrea să învețe”,

Roxana Țurcanu, directorul Cancelariei Prefectului

 

A devenit coleg cu soția

 

Soția noului consilier este Petronela Gălușteanu Iurea și lucrează în Prefectură pe un post de consilier juridic din anul 2015. De asemenea, sora sa este Alina Gălușteanu Iurea, angajată pe un post de consilier la cabinetul vicepreședintelui Consiliului Județean, Liviu Toma, din decembrie 2019. Mama lui Lucian Gălușteanu Iurea este Claudia Gălușteanu, șef serviciu în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani.

 

Lucian și Petronela Gălușteanu Iurea l-au cununat pe Ovidiu Borfotină, fratele primarului de Cristești, Lucian Borfotină, cel care și-a anunțat candidatura la alegerile locale, pentru funcția de primar al municipiului Botoșani, din partea ALDE.

 

Lucian Gălușteanu Iurea a fost angajat pe postul de purtător de cuvânt după ce s-a renunțat la serviciile lui Gabriel Atudoroae, care a avut mai multe deficiențe de comunicare în timpul scurtei perioade în care a activat la Prefectură. 

 

loading...
Consilier nou la cabinetul prefectului - FOTO
GAFĂ impardonabilă la ALDE, plecat din Prefectură un fost consilier o aduce iar pe Manuela Zarug în partid – VIDEO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Loading...
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
Loading...
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
REFORMĂ la Inspectoratul Școlar, doi inspectori printre care o soră de deputat se întorc la catedră, zece nume noi – LISTA
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani două adrese: una cu încetarea detașării în interesul învățământului pentru un număr de 17 inspectori școlari. O a doua cu aviz pentru detașarea în interesul învățământului pentru anul școlar următor, în cazul a 25 de inspectori școlari.
TRAGEDIE în Italia! Un băiat de 17 ani originar din Botoșani, mort într-un cumplit accident – FOTOGALERIE
Durere, lacrimi și întristare la Eboli, în regiunea Campania, unde rudele, prietenii și colegii îl plâng pe Domenico Ahanzei, tânărul român de numai 17 ani care joi, 27 august, a avut un accident în timp ce se deplasa cu scuterul său.
Are careva idee carei institutii apartine masina MAI-40172, un duster alb?
8 februarie 2020, 09:55
adica toti buluc la buget, timpul trece, leafa merge, mai un smen ceva.......ca profesia o bagi in ....ma-sa, lasa prostii sa munceasca, sa contribuie la buget ca sa va luati voi lefurile babane......ce ti-e si cu politica asta, ii face oameni
8 februarie 2020, 09:15
S-a inteles deja ca e pe linia ALDE unde a fost bagat de Borfotina, candidatul la Primarie. Pilele mai presus dr studii, dar daca tot le place si la ceilalti membri ai familiei la stat, cum era sa ramana unul pe afara asa.
8 februarie 2020, 07:23
Pile , relații, cu Turcanu penalul, cu Borfotina băiatul frumos care construiește in centrul orașului un etaj fără autorizație și multe adunături .... bravo . Halal partid acest Alde , chiar poporul este atât de prost
8 februarie 2020, 02:18
într-adevăr experiența este ceea ce-l recomandă, însă CV-ul pălește în fața pilelor și a păienjenișului de relații prezentate în articol.
7 februarie 2020, 23:36
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.