Top News
Un lider de partid din Botoșani laudă legea cu închisoarea făcută acasă: Cheltuieli publice inutile

În plină pandemie de coronavirus, o inițiativă legislativă a stârnit un scandal politic de proporții. Totul a plecat de la propunerea fostului președinte al PNL, Alina Gorghiu.

Senatul a aprobat închisoarea cu brățară la domiciliu


Proiectul, care a fost adoptat cu o largă majoritate în Senat, reglementează detenţia la domiciliu şi supravegherea deţinuţilor cu ajutorul brăţărilor electronice.


Mai exact, persoanele condamnate la pedeapsa închisorii pentru care s-a dispus executarea acesteia la domiciliu vor fi supravegheate în permanenţă prin intermediul dispozitivului menționat.


Potrivit proiectului, instanţa poate dispune executarea la domiciliu a pedepsei închisorii dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:

 

  • pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 7 ani;

 

  • infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;

 

  • infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;

 

  • în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că executarea la domiciliu a pedepsei închisorii este suficientă, iar condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.


După ce mass-media a făcut public ce s-a întâmplat în Senat, unii președinți de partide au început să se dezică de votul propriilor colegi, liberalul Ludovic Orban anunțând că deputații se vor împotrivi, iar Dan Barna că USR-iștii au votat din... eroare.


”Vor ca cei condamnați sa facă pușcăria la locul specializat, adică pe banii noștri, în pușcării europene, unde va trebui sa băgăm o groază de bani”


De cu totul altă părere este însă președintele județean al Partidului Mișcarea Populară, care susține în continuare proiectul adoptat de Senat. În opinia ex-senatorului Corneliu Popescu, primordială pentru România trebuie să fie recuperarea prejudiciilor produse de infracțiuni (care este de numai12% în CORNELIU POPESCU PMPdosarele instrumentate de DNA) și nu cheltuirea unor alte fonduri cu ținerea în detenție a infractorilor.


”Ce să vezi, majoritatea nu este de acord cu inițiativa senatoarei. Adică, vor ca cei condamnați sa facă pușcăria la locul specializat, adică în pușcării adevărate, pe banii noștri, în pușcării europene, cu condiții europene, unde va trebui sa băgăm o groază de bani și personal specializat și bine plătit. O groază de bani pe care, de fapt, nici nu-i avem și nici nu-i mai putem suporta. În loc să nu-i mai cheltuim și să ne concentrăm cu toată forța pentru recuperarea prejudiciilor, toate cazurile penale fiind însoțite de cheltuieli, amenzi și valori prejudiciate”,


Corneliu Popescu, președinte PMP Botoșani.


Fost și consilier județean, acesta nu are vreo condamnare care să îl determine să privească problema cu subiectivism.


”Mai înțelege cineva ceva?! O turmă de țuțări fără gândire, fără logica...ne țin angajați în cheltuieli publice inutile în timp ce urlă, la fel de tare, că nu avem sistem de sănătate, nu avem autostrăzi. La învățământ nici nu se mai gândesc, unde am putea educa oameni și spera să nu mai avem infractori. Pentru această inițiativă bravo tuturor parlamentarilor care au votat!”,


Corneliu Popescu, președinte PMP Botoșani.


Votul final va fi dat în Camera Deputaților.

 

loading...
loading...
S-a VOTAT: Deținuții cu pedepse până la 7 ani pot sta acasă, apare și închisoarea de weekend
Răzbunare ca în filme în închisoare: Deținut atacat în celulă, agresorul este din Botoșani

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Inițiativa unui botoșănean care are efecte în întreaga țară: Primul pas l-am făcut noi - FOTO
Un blocaj creat în ultimii ani producea numeroase neajunsuri în rândul comunității.
Se caută director la cel mai mare spital din Botoșani pe un salariu de peste 16.000 de lei
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea postului de director medical. Examenul va avea loc în luna septembrie și va consta în mai multe probe.
PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Niculina Mocanu condusă pe ultimul drum de colegi și prieteni, un preot apropiat i-a fost alături – VIDEO & FOTOGALERIE
Colegii, prietenii și membrii familiei și-au luat rămas bun de la cea care a fost Niculina Mocanu, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.
"Mai adaugăm că ministerul de interne nu poate emite acte normative," cu o mică excepţie, să fie condus de foşti sudori. Vin şi eu Alin Goguţă cu o propunere senatului României, să schimbăm imnul României, nu s-a deşteptat nimeni în ultimii 30 de ani, deci propun ca imn Prostia la putere, e şi mai dansant şi mai vesel.
5 aprilie 2020, 16:41
Ce să zică și el. Cumva trebuie să se bage în seamă, să mai audă lumea de el. Cu cât spui o gogomănie mai mare, cu atât există șanse sa audă lumea. În cazul de față, aude de rău. Omul asta nu are nici o expertiză juridică, deci cel mult își dă cu părerea. A trecut de senat, dar de camera deputaților nu o să treacă o asemenea inepție.Poate ne spune de ce parlamentarii dorm si cum guvernul încalcă Constitutia. "Ordonanțele militare" sunt date și produc efecte în agara legii. Conform art. 73 (3), lit g, Parlamentul legifereaza prin LEGE ORGANICA regimul stării de asediu și a starii de urgență. Deci, DOAR parlamenul are abilitate să legifereze și să reglementeze starea de urgență, prin LEGE, nu și guvernul. Conform art. 115 (1) din Constituție "parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a guvernului pentru a emite ordonanțe de abilitare a guvernului pentru a emite ordonante IN DOMENII CARE NU FAC OBIECTUL LEGILOR ORGANICE". Mai adaugăm că ministerul de interne nu poate emite acte normative, doar guvernul în ansamblul lui și faptul că tot în constituție NU EXISTĂ noțiunea de ordonanță militară. Asta înseamnă că: amenzile date sunt ilegale (se dau în baza unei ordonanțe ilegale și nu în baza unei legi organice ), sunt lipsiți de libertate in mod ilegal toți cei carantinați, noi stăm in casă voluntar pentru că legal nu există act normativ legal care să ne oblige ( putem și este bine sa contestăm TOATE amenzile date ilegal ). Dincolo de faptul că este bine să ne ferim, dezastrul adus de virus este imens. Statul poate să fie dat în judecată ( și o sa fie ) pentru prejudiciile cauzate de anularea și suspendarea contractelor comerciale care au adus prejudicii ENORME prin aceea ca gibonii din parlament nu au dat o LEGE ORGANICĂ prin care sa reglementeze starea de necesitate și au lasat guvernul condus de mandolină sa facă ce le taie capul.
5 aprilie 2020, 15:02
Iar emana nenea asta crema imbecilitatilor de pe fata pamantului. Confunda aiuristic detentia care inseamna reeducare si corectare intr-un regim strict inchis cu statul acasa cu bratara, vezi Doamne. Nu spune niciunul ca infractorii trebuie reeducati prin munca- avem de reparat si cladit spitale, scoli, drumuri, poduri, sisteme de irigatii. Aiureala cum ca scad cheltuielile, scad pe naiba atat timp cat insolventa lasa in urma miliarde de euro taxe neplatite. ”economia”- care economie? Vorbim aiurea- trei lulele, trei surcele- taiatul padurilor, transport si produse accizabile la negru, niste lohn si agricultura cu capital strain ce ne hraneste cu tot soiul de alimente dubioase. Economia trebuie sa fie facuta de intreprinzatori, nu de mafia politica. Economia trebuie construita cu milioane de mici intreprinzatori, cu impozite mici si largirea bazei de impozitare nu cu restrictii si amenzi si, mai ales cu infractori tinuti acasa. Unde s-a mai vazuit asa ceva in lumea asta? Raiul infractorilor! Nu pot sa cred! Vom asista la jafuri, la talharii si la tot soiul de fapte reprobabile stiind ca faptasii vor primi premiu o bratara si vor sta acasa. Numai un ins fara ratiune poate sustine asa ceva, un om normal , niciodata!
5 aprilie 2020, 14:42
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din punctul de vedere al educației este total nerecomandabil, chiar interzis prin lege, și avem și mecanisme, să faci meditații cu propriii elevi de la clasă. Este pentru prima oară când avem și mecanisme prin care putem să ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8806 lei
USD
Dolarul SUA
4.8447 lei
CHF
Francul elveţian
5.0668 lei
GBP
Lira sterlină
5.7514 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5460 lei
XAU
Gramul de aur
273.1331 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2495 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.1967 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3441 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7332 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1982 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6562 lei
Vremea
astăzi
Botosani
23.8 o C
Dorohoi
21.2 o C
Bucecea
22.4 o C
Darabani
20.7 o C
Saveni
21.5 o C
Ştefăneşti
24.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.