Top News
Un funcționar din Primărie a intrat în depresie pentru că îl hărțuiește șefa!

Un salariat din Primărie care a ”uitat” să mai treacă pe la serviciu timp de două luni de zile își va pierde probabil locul de muncă. Decizia stă în pixul primarului. Cel în cauză a avut o serie de motive puerile în motivarea absențelor, printre care faptul că ar fi intrat în depresie din cauza serviciului și a unei… șefe.

Paul Constantin Gafencu este consilier superior în cadrul serviciului urbanism, autorizări în construcții. A lipsit într-o lună 74 de ore iar în alta, 128. Vorbim despre lunile martie și aprilie din acest an. Și anul trecut a mai ”fentat” programul și are un bagaj de 102 ore lipsite de la serviciu.

 

Ori legea funcționarilor publici spune clar că la 56 de ore de absențe nemotivate se desface contractul de muncă.

 

 

Cum Paul Gafencu nu a mai trecut pe la birou, deși serviciul resurse umane a întreprins numeroase demersuri de a lua legătura cu el, inclusiv adrese trimise acasă, a fost sesizată comisia de disciplină.

Pe data de 14 iunie membrii acestei structuri s-au întâlnit pentru o primă ședință și l-au invitat și pe cel vizat. Acesta a cerut un alt termen pentru a-și pregăti mijloacele de probă pentru motivarea absenței de la serviciu.

 

A primit data de 28 iunie. Paul Gafencu, printre altele ”Consideră că doamna Dumitrescu îl hărțuiește nemotivat” iar ”Faptul că nu s-a prezentat la serviciu se datorează unei depresii legată și de serviciu”. A mai spus în comisia de disciplină că ”A fost plecat la țară și nu a simțit nevoia să vorbească cu cineva”.

 

”Pentru că i-am verificat prezența, de asta îl hărțuiesc. Nici nu am citit ce declară el în toată povestea asta. Deci, cel care lipsește de la serviciu câte două luni, când este controlat, se simte hărțuit. Dar asta nu este hărțuire, el trebuie să vină la serviciu. Nu faci două luni de absent nemotivat și nu dai nici un semn, i s-au trimis adrese, eu am trimis, l-am invitat să spună, dacă e bolnav, dacă are probleme, ce se întâmplă cu el”
Anca Dumitrescu, șef serviciu resurse umane

 

În comisie a fost chemată și șefa ierarhică a lui Paul Gafencu, Luminița Antoche, șeful serviciului urbanism, autorizări în construcții care a arătat că nu a primit nici o cerere de concediu de odihnă sau medical din partea funcționarului. Acesta nu a lăsat număr de telefon spre a fi contactat și obișnuia oricum să plece frecvent de la serviciu.

 

Raportul comisiei de disciplină va ajunge pe biroul primarului Cătălin Flutur care ar urma să emită o dispoziție prin care să i se desfacă contractul de muncă.

Paul Gafencu lucrează de 15 ani în Primărie și are un salariu de 2.500 de lei.

 

Loading...
Concurență pe postul de director de la Edilitare, se bat un consilier de-al primarului și-un tip cu nume exotic
EXCLUSIV : Consilier local PDL ajuns şef la edilitare
Primăria-ntreagă îngenuncheată de-un amețit cu 100 de ore de chiul de la serviciu

 

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Oooo... brad scump! Hypermarketurile au început să comercializeze pomi de Crăciun – PREŢURILE

Crăciunul a venit mai devreme în hypermarketurile din Botoșani: colinde, brazi și altele asemenea. Deși mai este peste o lună până la sărbătorile de iarnă, marile magazine au scos deja la vânzare produse pentru acest sezon.

Liberalii au parodiat în stradă melodia „Hai la Botoșani”: Bani, dai, bani la Teleorman, măi, dai, dai, dai Liviule, dai VIDEO

Protestul PNL a durat în jur de o oră și s-a stins în Piața Revoluției din municipiul reședință de județ.

Te doare mintea: Consilierul de la cabinet în apartamentul deputatei, șoferul în casa socrului președintelui

Procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu continuă să scoată la iveală tot felul de ciudățenii ce s-au petrecut în mandatul acestuia. Conceptul de „nepotism” descrie cum nu se poate mai bine modul în care a fost condus marele partid de tradiție la nivel județean, dar și județul în sine.

Fetele de la Botoşani, mărturisiri emoţionante la o emisiune fără pereche: I se face pielea de găină; Nu ştiu cât va ţineVIDEO

După un periplu pe la posturi centrale de radio şi televiziune Fetele de la Botoşani au revenit acasă. Iustina Irimia, Loredana Călin, Lorena Dupu şi Simona Mazăre au fost invitatele unei emisiuni unicat.

Ce Bucureşti? Ce Cluj? Un botoşănean a făcut cea mai mare comandă din România de Black Friday, aproape UN MILIARD lei vechi

Suntem cea mai săracă regiune a ţării şi a patra din Uniunea Europeană, însă avem printre cele mai luxoase vile şi maşini. Iar de astăzi paradoxul se prelungeşte şi cu Black Friday.

Țurcanu vrea să târâie capii PSD în procesul cu vila ilegală a familiei

Un nou termen din procesul în care este judecat fostul politician liberal care a condus vremelnic județul s-a consumat ieri, la Tribunalul Botoșani. Această înfățișare a fost diferită de predecenta în sensul în care discuțiile s-au purtat pe un ton scăzut și civilizat, iar apărarea a venit cu o listă lungă de solicitări.

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Amendă pentru 160 de km/oră la o mașină dată jos de pe platformă de o firmă din Botoșani, amenințări și înjurături

În România zilelor de astăzi s-a ajuns la situația în care oricine poate obține statutul de patron, prin înființarea unei firme. Iar serviciile oferite ajung să fie, evident, pe măsura eforturilor depuse.

Draga Gabriela, in articolkl tau s-au strecurat citeva informatii neconforme cu realitatea.La inceput am crezut ca acest domn Gafencu este angajat cu contract individual de munca si din eroare ai utilizat termenul ,,functionar public". Dar daca mister Gafencu a fost invitat la Comisia de disciplina si domnul primar are posibilitatea ca printr-o dispozitie sa-l dea afara, atunci acesta este, intr-adevar, functionar public si nu are contract de munca. Deci, domnului Gafencu nu i se poate desface contractul de munca pentru ca nu-l are. Functionarii publici sunt angajati printr-un act administrativ, in speta prin dispozitia primarului , iar relatia de munca astfel stabilita este reglementata in primul rind de Statutul functionarilor publici, dar si de Codul Muncii in anumite privinte.
12 august 2016, 15:37
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Situaţii dintr-astea vor mai apare, conductele sunt puse de acum cel puţin 30 de ani în acea zonă. O conductă din oţel care n-a fost protejată când a fost montată la momentul respectiv, că eu nu vreau să mă bat cu tovarăşul ...
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6327 lei
USD
Dolarul SUA
3.9431 lei
CHF
Francul elveţian
3.9757 lei
GBP
Lira sterlină
5.2626 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4772 lei
XAU
Gramul de aur
157.3742 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2277 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4733 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9803 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0632 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1805 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6224 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.9 o C
Dorohoi
0 o C
Bucecea
0.9 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
0 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.