Top News
Un botoșănean a lăsat cu limbă de moarte ca averea sa să fie lăsată statului, investiție de 1 milion de dolari

Astfel de gesturi se petrec poate o dată la o îndelungată perioadă de timp. Ce este mai trist, este că ele trec neobservate, acoperite de cele negative care ies în evidență.

Gheorghe Ciobanu a fost un om simplu. Un țăran, ar spune unii, însă fără să-i aducă în nici un fel jigniri pentru că el a trăit mai ales la țară, a mânat vacile și s-a hrănit, el cu nevasta lui, din muncile câmpului.

 

A trăit aproape de municipiul reședință de județ neștiut de lume, așa cum a rămas și după moarte, deși el și de dincolo, ne dă o lecție de viață.

 

Gică Ciobanu nu a avut copii. Doar nevasta pe care a iubit-o și a respectat-o și care s-a dus la Dumnezeu, înaintea lui.

 

Așa că ultimele zile și le-a trăit în suferință și singurătate și când i-a fost cel mai rău a apelat la primarul de atunci din Stăuceni.

 

”Nu avea copii, nevastă-sa o fost murit. A venit într-o noapte la mine, avea dureri. M-am dus la Consiliul Județean, Florin Țurcanu era vicepreședinte, Mihai Țâbuleac nu era, șii-am spus: ajută-mă, omul acesta aseară nu mai putea de durere. Am chemat salvarea, că n-avea pe nimeni, la cine să apeleze? L-am dus la cămin”,

Cozmin Epuraș, actualul viceprimar al comunei Stăuceni

 

Gică Ciobanu a fost dus atunci la azilul de la Leorda care aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

Acolo a rămas până s-a stins.

 

Înainte de asta și-a donat casa și terenul aferent instituției, pentru ca pe acel loc să fie construit un centru similar.

 

”Ei și-au lăsat testament unul la altul soț și soție. Și el când s-a văzut la azil a venit și a donat tot la Direcția Copilului. Și Direcția, având terenul a depus proiect și a obținut fonduri”,

Cozmin Epuraș, actualul viceprimar al comunei Stăuceni

 

Și nu era vreun erudit!

 

”Un țăran! Crescător de animale. Om gospodar, el era venea de la Gorbănești, a venit aici și și-a cumpărat casa asta”,

Cozmin Epuraș, actualul viceprimar al comunei Stăuceni

 

Actul de donație a fost semnat în anul 2011. Iar din căsuța în care a trăit Gheorghe Ciobanu a născut Centrul destinat persoanelor cu dizabilități de la Victoria – Stăuceni.

 

„Terenul care are în jur de 4.000 de mp a fost donat special pentru centrul acesta, așa a lăsat omul cu limbă de moarte. Faptul că l-a lăsat, fiind și o zonă mai retrasă, la stabilit să fie un centru pentru persoane cu dizabilități”,

Dan Șlincu, fost director al DGASPC

 

În amintirea fostului proprietar a rămas fântâna din curte pe care se intenționează să se aplice o plăcuță comemorativă pentru ca lumea să știe că acolo a trăit odată Gheorghe Ciobanu, un om cu inimă mare.

 

”La un moment dat ne doream să punem o placă comemorativă pe fântâna aia din curte. Acolo era o casă, când am intrat în 2012 la Direcția Copilului, am fost și am văzut cum se dărâma casa respectivă, era o fântână. Casa era terminată. Iar fântâna am lăsat-o, am stabilit cu constructorul să o lăsăm și fântâna aia eventual să trecem că terenul pe care-i construit centrul este donat de defunctul respectiv”,

Dan Șlincu, fost director al DGASPC

 

Și într-adevăr acolo s-a construit centrul de la Victoria cu bani de la Banca Mondială prin Ministerul Muncii, în valoare de 1 milion de dolari. Constructorul a fost firma Elsaco.

 

Centrul a fost inaugurat în 2014 și găzduiește zeci de beneficiari.

download from google play download from apple store
loading...
Centrul de 1 milion de dolari de la Stăuceni și-a deschis porțile : GALERIE FOTO

 

Să fie GĂLĂGIE!!! Piața Revoluției a răsunat de sirene, zeci de oameni s-au adunat în centrul orașului – FOTO&VIDEO
A fost o gălăgie plăcută în dimineața zilei de sâmbătă, 15 decembrie 2018 în centrul municipiului reședință de județ unde s-au adunat oameni importanți ai Botoșanilor.
Un campion a ajuns acasă! Pompierul maratonist așteptat la intrarea în municipiu, un oraș întreg se înclină – GALERIE FOTO&VIDEO
Botoșaniul mai face un pas în față. Într-o țară în care valoarea strălucește mai puțin iar non-valorile sunt promovate la rang regesc de actualul mediu politic, un om simplu produce mândrie și bucurie printre semenii lui.
Vrea acasă! Pentru prima dată după crima de la Pacea, elevul încearcă să iasă din închisoare
Adolescentul de 17 ani care este judecat pentru omor calificat nu mai suportă detenția.
„Învățătorul Anului 2018” nominalizat de-un suflet sensibil, Gală cu emoție pentru alt suflet care trăiește mereu – FOTO&VIDEO
Angelica Gherman trăiește și respiră, prin fiica ei care cu o încăpățânare tristă îi cinstește memoria cu gala care-i poartă numele. Prin colegii cu care a petrecut generații întregi de copii și care povestesc întâmplări hazlii cu ea. Prin sălile de clasă, holurile, băncile, catedrele sau cancelaria Școlii nr. 13. Prin sutele de elevi pe care i-a trimis în drumul spre cunoaștere.
TRAGEDIE la Botoșani: Doi iubiți găsiți MORȚI în casă, în condiții SUSPECTE
O nouă tragedie a avut loc în județul Botoșani în această după-amiază.
20 de ani după gratii și 200.000 de lei daune în crima de o rară cruzime care a șocat atâta lume
Patru bărbați din „comuna cuțitarilor” și-au primit pedepsele la instanța de fond pentru unul dintre cele mai crude omoruri care au avut loc la Botoșani. Toți patru, înarmați cu sulițe, furci și topoare, au tăbărât pe un bărbat și l-au omorât în bătaie.
ŞOCANT: Botoşănean OMORÂT în bătaie de tânăra iubită; femeia prinsă cu altul
O femeie de 33 de ani a fost reţinută, vineri, sub acuzaţia că l-ar fi bătut pe iubitul ei cu pumnii, picioarele şi obiecte de bucătărie, în apartamentul tinerei, închiriat în municipiul Botoşani, după ce acesta a găsit-o în casă cu un alt bărbat.
Lovitură de teatru la „Mavromati”: Concursul pentru managerul spitalului ANULAT
În plină procedură de desfăşurarea a concursului pentru ocuparea postului de director la Spitalul Judeţean, întregul examen a fost anulat.
Şapte copii de la Școala 11 IZOLAȚI și AMENINŢAŢI de două profesoare din cauza unei postări pe Instagram
Şapte copii au fost închiși joi după-amiază într-o sală de clasă chiar de două profesoare enervate la culme de o postare făcută pe internet.
Noapte albă la Nova Apaserv, ultimă sută de metri la avaria de la apă – CÂND se reia furnizarea serviciului – GALERIE FOTO & VIDEO
Sunt aproape 12 ore de când muncitorii de la compania de apă se muncesc să rezolve problema apărută la una dintre principalele conducte de alimentare cu apă a orașului și unor localități din județ.
Ceremonie impresionantă în Centrul Istoric: cea mai numeroasă participare de după revoluţie, sute de steaguri şi-un… dac liber – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost probabil cea mai frumoasă festivitate dedicată Zilei Naţionale a României care a avut loc după revoluţie. Aceasta datorită participării numeroase, peste 1.500 de oameni, dar şi a modului în care au ţinut oamenii să ia parte la momentul Centenarului.
Nervi grei la prima întâlnire a ministrului cu afaceriştii, unii patroni au ameninţat că pleacă din ţară: E o mare prostie - GALERIE FOTO
Botoşăneanul Marius Budăi a avut parte de o întrunire tensionată la prima acţiune derulată la Botoşani în noua sa calitate de ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale. Tocmai în zi liberă oficialul guvernamental a participat la o acţiune organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA).
Mirel Manea Orchesta, concert de Centenar la Parlamentul European: Treceţi batalioane române Carpaţii şi Hora UniriiGALERIE FOTO
Mirel Manea, Mădălina Omania şi ceilalţi membri ai orchestra muzicianului de la Filamonica de Stat se pot lăuda cu un concert pe care nu prea îl au în palmares nu doar artişti din Botoşani, ci din întreaga ţară.
EMOŢIONANT: 2.000 de elevi au creat cel mai mare Tricolor din istoria judeţului şi au cântat Deşteaptă-te, române! VIDEO & GALERIE FOTO
Seara geroasă a zilei de 28 noiembrie 2018 va fi una de neuitat pentru Botoşani. Şi aceasta întrucât Stadionul Municipal a găzduit cel mai mare steag din istoria judeţului.
Scandal cu jandarmi și executor la debrașnarea unui apartament : Vai de capul meu... Doamne... Numai Hitler făcea așaVIDEO & GALERIE FOTO
Societatea Nova Apaserv a demarat săptămâna trecută nouă campanie de debranșare a consumatorilor cu datorii.
Moromeții în instanță, varianta moldovenească de la Botoșani: Cioban chemat pentru un omor și-un cal
Limbajul pur țărănesc folosit în satele botoșănene a strălucit marți, într-o sală de judecată de la Tribunalul Botoșani. Un cioban din satul Oneaga, comuna Cristești a fost chemat pentru a spune ce știe el, despre un conflict dintre niște consăteni de-ai lui.
ALARMĂ GENERALĂ: Un violator a evadat din Penitenciarul Botoșani
Bărbatul este probabil dat în urmărire generală în toată țara pentru a putea fi identificat și readus în unitatea de detenție.
Campionii, campionii! Botoșaniul dă o nouă campioană, o echipă de băieți așteptată în centrul orașului – GALERIE FOTO & VIDEO
Pe o vreme potrivnică cu drumuri înzăpezite și temperaturi cu multe grade sub zero, echipa de baseball a Clubului Sportiv Școlar (CSȘ) a ajuns până în capitală pentru cel mai important meci al vieții.
Hram în una dintre cele mai mari parohii ale orașului: Sute de credincioși s-au rugat în Biserica nouă din cartierul ANL Bucovina – FOTO&VIDEO
Biserica Sfânta Muceniță Ecaterina este astăzi în mare sărbătoare. Lăcașul sfânt a devenit practic neîncăpător pentru sutele de enoriași care au venit la programul liturgic.
kalapod.net%20
Finala Miss Boboc: Cea mai frumoasă liceană în straie populare aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO
Seria Balurilor Bobocilor din această toamnă s-a încheiat joi seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Când se mai întâmplă și "minuni" de astea care se și mediatizează mă gândesc​ că , poate, vreunul sau mai mulți dintre ciocoii postrevoluționari vor vedea și din prisosul lor vor face câte ceva și pentru societate. Indiferent cât de multe avem când încheiem socotelile nu putem lua cu noi nimic.
10 august 2017, 20:59
mi-a placut acuratetea redarii exprimarilor managerilor: ”a fost murit”, ”el era venea”, ”să o lăsăm și pe fântâna aia”.dizabilitatile au devenit aptitudini!
10 august 2017, 15:30
Felicitari pentru articol
10 august 2017, 08:34
zenda.ro
astratex.ro
Sondaj
Vă place cum a fost împodobit municipiul Botoșani de sărbători?
Da
Parțial
Nu
Declaraţia zilei
”Nu mă dau banii afară din casă, dar niciodată nu o să mă prostituez! Asta să fie clar! Am oferte pentru trei jucători: un fundaș central, un mijlocaș și un atacant. Ha, ha, ha!”, Valeriu Iftime înainte de FC Botoșani - ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6550 lei
USD
Dolarul SUA
4.1067 lei
CHF
Francul elveţian
4.1251 lei
GBP
Lira sterlină
5.1783 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6243 lei
XAU
Gramul de aur
163.6970 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2388 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4390 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9468 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0695 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6235 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.2 o C
Dorohoi
-3.2 o C
Bucecea
-3.2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.