Top News
Un botoșănean a lăsat cu limbă de moarte ca averea sa să fie lăsată statului, investiție de 1 milion de dolari

Astfel de gesturi se petrec poate o dată la o îndelungată perioadă de timp. Ce este mai trist, este că ele trec neobservate, acoperite de cele negative care ies în evidență.

Gheorghe Ciobanu a fost un om simplu. Un țăran, ar spune unii, însă fără să-i aducă în nici un fel jigniri pentru că el a trăit mai ales la țară, a mânat vacile și s-a hrănit, el cu nevasta lui, din muncile câmpului.

 

A trăit aproape de municipiul reședință de județ neștiut de lume, așa cum a rămas și după moarte, deși el și de dincolo, ne dă o lecție de viață.

 

Gică Ciobanu nu a avut copii. Doar nevasta pe care a iubit-o și a respectat-o și care s-a dus la Dumnezeu, înaintea lui.

 

Așa că ultimele zile și le-a trăit în suferință și singurătate și când i-a fost cel mai rău a apelat la primarul de atunci din Stăuceni.

 

”Nu avea copii, nevastă-sa o fost murit. A venit într-o noapte la mine, avea dureri. M-am dus la Consiliul Județean, Florin Țurcanu era vicepreședinte, Mihai Țâbuleac nu era, șii-am spus: ajută-mă, omul acesta aseară nu mai putea de durere. Am chemat salvarea, că n-avea pe nimeni, la cine să apeleze? L-am dus la cămin”,

Cozmin Epuraș, actualul viceprimar al comunei Stăuceni

 

Gică Ciobanu a fost dus atunci la azilul de la Leorda care aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

Acolo a rămas până s-a stins.

 

Înainte de asta și-a donat casa și terenul aferent instituției, pentru ca pe acel loc să fie construit un centru similar.

 

”Ei și-au lăsat testament unul la altul soț și soție. Și el când s-a văzut la azil a venit și a donat tot la Direcția Copilului. Și Direcția, având terenul a depus proiect și a obținut fonduri”,

Cozmin Epuraș, actualul viceprimar al comunei Stăuceni

 

Și nu era vreun erudit!

 

”Un țăran! Crescător de animale. Om gospodar, el era venea de la Gorbănești, a venit aici și și-a cumpărat casa asta”,

Cozmin Epuraș, actualul viceprimar al comunei Stăuceni

 

Actul de donație a fost semnat în anul 2011. Iar din căsuța în care a trăit Gheorghe Ciobanu a născut Centrul destinat persoanelor cu dizabilități de la Victoria – Stăuceni.

 

„Terenul care are în jur de 4.000 de mp a fost donat special pentru centrul acesta, așa a lăsat omul cu limbă de moarte. Faptul că l-a lăsat, fiind și o zonă mai retrasă, la stabilit să fie un centru pentru persoane cu dizabilități”,

Dan Șlincu, fost director al DGASPC

 

În amintirea fostului proprietar a rămas fântâna din curte pe care se intenționează să se aplice o plăcuță comemorativă pentru ca lumea să știe că acolo a trăit odată Gheorghe Ciobanu, un om cu inimă mare.

 

”La un moment dat ne doream să punem o placă comemorativă pe fântâna aia din curte. Acolo era o casă, când am intrat în 2012 la Direcția Copilului, am fost și am văzut cum se dărâma casa respectivă, era o fântână. Casa era terminată. Iar fântâna am lăsat-o, am stabilit cu constructorul să o lăsăm și fântâna aia eventual să trecem că terenul pe care-i construit centrul este donat de defunctul respectiv”,

Dan Șlincu, fost director al DGASPC

 

Și într-adevăr acolo s-a construit centrul de la Victoria cu bani de la Banca Mondială prin Ministerul Muncii, în valoare de 1 milion de dolari. Constructorul a fost firma Elsaco.

 

Centrul a fost inaugurat în 2014 și găzduiește zeci de beneficiari.

download from google play download from apple store
loading...
Centrul de 1 milion de dolari de la Stăuceni și-a deschis porțile : GALERIE FOTO

 

Botoșaniul campion la morți! Sărăcia ”omoară” și bebelușii, botoșănencele aleargă după cariere – DETALIILE dureroase ale prezentului
Se pare că natalitatea la nivelul județul nostru, după spusele cadrelor medicale este în ușoară creștere față de anii trecuți, însă statisticele arată că cifra natalității nu o acoperă pe cea a deceselor. Practic, la Botoșani mai mult se moare decât se dă viață.
DNA a cerut ridicarea sechestrului de pe bunurile primarului și funcționarilor, PRIMELE cuvinte rostite de Flutur în instanță
Primul care a solicitat ridicarea măsurilor asiguratorii din dosarul Uvertura Mall a fost chiar procurorul care reprezintă DNA-ul în acest proces. Și asta pentru că așa spun procedurile.
Fostul prim procuror, ironic și acid la adresa probelor din dosar, în procesul Uvertura Mall
Extrem de acid împotriva rechizitoriului procurorilor DNA Suceava în baza căruia s-a făcut trimiterea în judecată a funcționarilor Primăriei Botoșani, a fost și fostul prim procuror, actualmente avocat, Cristian Popovici.
Avocatul Vasile Tudor a cerut ACHITAREA primarului din PATRU motive esențiale
Pentru primarul Cătălin Flutur judecat pentru infracțiunea de abuz în serviciu, urmare a unei anchete a DNA Suceava, concluziile finale au fost depuse de cunoscutul avocat Vasile Tudor.
DNA Suceava cere închisoare cu EXECUTARE pentru primar și mâna lui dreaptă, avocații apărării au aplicat LOVITURA finală
Procesul ”Uvertura Mall” a ajuns la final. Astăzi, 21 martie 2019, a fost încheiată oficial cercetarea judecătorească, iar toate părțile implicate și-au prezentat concluziile finale. A fost probabil unul dintre cele mai importante termene din procesul început în urmă cu mai bine de un an.
Consilierul Tincu, solicitare imperativă către polițist, după accident și etilotest: Arată-le și lor – FOTO & VIDEO
În dimineața zilei de miercuri, consilierul local Mihai Tincu a fost implicat într-un accident rutier.
BOLI rușinoase: Clipe de plăcere plătite scump de botoșănence, unele se feresc să ajungă la medic, trei au fost LOVITE de boala cu multe fețe
Sexul nu e doar plăcere. Asta au simțit pe pielea lor mai mulți botoșăneni care au ajuns pe mâna medicilor după ce au fost diagnosticați cu diverse infecții cu transmitere sexuală.
ASTĂZI: Tunuri și mașini militare pe străzile Botoșaniului, zeci de militari adunați în Gară – GALERIE FOTO & VIDEO
Imaginile începutului de săptămână au fost oferite botoșănenilor de către militarii din cadrul Garnizoanei Botoșani din strada Petru Rareș a municipiului reședință de județ.
Om de afaceri, protest inedit la sediul firmei: M-am săturat de penali, hoți, mincinoși, analfabeți, amantele lor - FOTO
După aproape trei decenii în care au preferat de obicei să nu ia atitudine publică față de ceea ce se întâmplă în Botoșani, regiunea Moldovei și România, antreprenorii botoșăneni au început să se sature doar să plătească taxe și impozite fără să sancționeze ceea se întâmplă în județul, țara și regiunea în care trăiesc.
Botoșaniul vrea autostradă… Chiar?! În Piața Revoluției a mirosit a indiferență vineri, 15 martie, ora 15:00, timp de 15 minute – GALERIE FOTO&VIDEO
Botoșani a stat și astăzi cu capul la cutie. Cu mici excepții. Cu o populație oficială de peste 100.000 de locuitori, nici măcar 10% dintre botoșănenii din municipiu nu s-au sinchisit să iasă în stradă și să sacrifice un sfert de oră din viață. Iar vremea nu a fost un impediment de această dată.
Întâmplări de prin Botoșani: Un paznic de 65 de ani a găsit un pachet cu droguri, a fumat și el și a căzut lat
Incidentul a avut loc în seara zilei de 13 martie 2019, la sediul unei societăți din municipiul Botoșani, fosta zonă industrială a orașului.
Fratele fostului viceprimar dat în urmărire generală, polițiștii NU l-au găsit pentru a-l încarcera
Condamnat la Curtea de Apel Suceava la închisoare executare, Bogdan Alexa, fratele fostului viceprimar al municipiului reședință de județ este la acest moment de negăsit.
INVESTIȚIE privată: Un ieșean construiește un cartier la marginea orașului, cu 21 de blocuri și spații comerciale
Una dintre cele mai mari investiții de la Botoșani ar urma să fie dezvoltată de către un om de afaceri din Iași.
După modelul Mandachi de la Suceava, un afacerist local construiește la Botoșani un metru de drum european - VIDEO
Inițiativa omului de afaceri Ștefan Mandachi de la Suceava de a construi un metru de autostradă a făcut înconjurul țării. Mulți oameni de afaceri au achiesat la exemplul oferit de sucevean și i s-au alăturat pe drumul anevoios până la construirea unei autostrăzi în Moldova.
astratex.ro
E 100% liber! Decizie de ultimă oră a judecătorilor în procesul lui Țurcanu 
Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani din perioada 2012 – 2015 a scăpat de măsura controlului judiciar, care îi fusese aplicată încă din februarie 2017. 
Talentate și senzuale, fetele de la Amadeus au făcut super show la Rapsodia, de la Queen la Ciprian Porumbescu – VIDEO & GALERIE FOTO 
Venite pentru prima dată la Botoșani, tinerele de la Amadeus au făcut un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, vineri seară, la cel mai mare hotel – restaurant din Botoșani. 
ZECI de botoșăneni s-au ”evaporat” de acasă, unii ca să scape de soții, alții să se distreze – TOȚI au ajuns la Poliție
Periodic, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani transmite apeluri publice pentru persoane care dispar de acasă, iar familia îi caută cu disperare. În nici un caz nu este vorba de răpiri, astfel de situații aproape că nu au existat la Botoșani.
Iftime supărat pe afaceriști că n-au venit pentru ex-premier, Ponta: Ultima dată când am vizitat o fabrică, pe ăla l-au luat procurorii - FOTO&VIDEO
Fostul premier al României, Victor Ponta, dese află în aceste momente într-o vizită la Botoșani.
Primari liberali „aproape linșați” de PSD-iști la întâlnirea cu ministrul Cuc: Ajunge cu minciuna, cu demagogia, ajunge cu dezinformarea
Ministrul Alexandru Cuc de la transporturi își reduce vizitele la Botoșani la cifra doi. Ne-a vizitat în martie 2017, adică în urmă cu doi ani de zile, iar la revenirea de astăzi a promis că o va face din nou, însă peste doar două luni.
kalapod.net%20
Zeci de accidente cu victime de la începutul anului la Botoșani PATRU morți și zeci de botoșăneni la spital
Se pare că noul an a venit cu mai multe accidente rutiere grave. La Botoșani, de la începutul anului s-au înregistrat zeci de accidente rutiere, care au dus și la pierderi de vieți omenești.
Când se mai întâmplă și "minuni" de astea care se și mediatizează mă gândesc​ că , poate, vreunul sau mai mulți dintre ciocoii postrevoluționari vor vedea și din prisosul lor vor face câte ceva și pentru societate. Indiferent cât de multe avem când încheiem socotelile nu putem lua cu noi nimic.
10 august 2017, 20:59
mi-a placut acuratetea redarii exprimarilor managerilor: ”a fost murit”, ”el era venea”, ”să o lăsăm și pe fântâna aia”.dizabilitatile au devenit aptitudini!
10 august 2017, 15:30
Felicitari pentru articol
10 august 2017, 08:34
zenda.ro
Sondaj
Este benefică aducerea muncitorilor asiatici la Botoșani?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Mă opresc aici spunându-vă „la mulți ani”. Vreau să vă mai spun ceva ca și cum nu ați ști… astăzi este și „ziua cucului”. Să aveți bani mărunți la dvs. să aruncați cu monezi atunci când auziți cucul. Iar ...
astratex.ro
ecco-shoes.ro%20
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.7564 lei
USD
Dolarul SUA
4.2005 lei
CHF
Francul elveţian
4.2296 lei
GBP
Lira sterlină
5.5575 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8050 lei
XAU
Gramul de aur
177.5598 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2435 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5063 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9955 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1375 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1846 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6372 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.