Top News
STENOGRAME incendiare cu fostul prim procuror: Pentru evaziune fiscală vreau să-i ardemDISCUȚII din biroul de la Parchet

Fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, suspendat din funcție de Consiliul Superior al Magistraturii, Raluca Stâncescu, este acuzat că i-ar fi ameninţat cu dosare penale pe foştii socri ai iubitului său.

Cei doi iubiţi au contestat arestarea, iar cazul a ajuns la Curtea Supremă.

 

"În cursul lunii octombrie 2015, inculpata Stâncescu Raluca împreună cu inculpatul Stavără Cătălin, folosindu-se de autoritatea conferită de funcţia sa - prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a exercitat acte de constrângere psihică asupra unei persoane. Concret, cei doi au încercat să determine persoana respectivă să efectueze demersurile necesare în vederea cedării în mod injust a dreptului de proprietate asupra a două imobile (apartament şi garsonieră), situate în municipiul Botoşani, în favoarea unei rude a inculpatului Stavără Cătălin",

susţin procurorii DNA.

 

Concret, procuroarea este acuzată că ar fi şantajat cu deschiderea unor anchete penale pe rudele fostei soţii ale iubitului său.

 

„Corupţia reprezintă un abuz de putere”

 

Magistraţii care au emis mandatele de arestare arată că în cel mai popular sens al cuvântului, corupţia este folosirea abuzivă a puterii în avantaj propriu.

 

„În esenţă corupţia reprezintă un abuz de putere, ca rezultat al funcţiei sau puterii financiare a persoanei care se impune pe eşichierul corupţiei în scopul obţinerii de avantaje materiale sau alte foloase ca onoruri, titluri, publicitate, exonerare de răspundere, avantaje de natură sexuală. De multe ori el este un contact banal – bineînţeles ilicit – care acţionează conform principiului „do ut des" (îţi dau ca să îmi dai) şi care se negociază şi se desfăşoară în condiţii de clandestinitate şi confidenţialitate”,

susţin judecătorii Curţii de Apel Suceava

 

„Corupţia este şi rămâne un abuz de putere de funcţie din partea celor învestiţi cu exerciţiul acestora săvârşite în scopul obţinerii de avantaje materiale ori alte foloase. Protecţia juridică împotriva corupţiei s-a impus nu numai datorită sentimentului firesc de ostilitate ci mai ales din nevoia pe care societatea organizată şi-o datorează şi o datorează membrilor săi de apărare împotriva degradării a venalităţii celor învestiţi cu exerciţiul puterii sau al unei funcţii”,

mai arată instanţa.

 

„Pentru evaziune fiscală vreau să-i ardem”

 

Raluca Stâncescu a fost interceptată chiar în biroul ei de la Parchetul Botoşani, în timp ce îi cerea unui poliţist să o ajute cu o problemă personală. În discuţie, procurorul afirmă că este în război cu fostele rude ale prietenului său, că vrea să deschidă un dosar de evaziune pe numele acestora, chiar dacă îşi vor da seama că dosarul a fost făcut cu dedicaţie, scriu cei de la Adevărul.

 

„M-am prezentat”, spunea în interceptări poliţistul, care avea o funcţie în cadrul Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

 

Ea a explicat că totul a pornit de la o garsonieră pe care iubitul său deţinea cu fosta soţie.

 

„Stai jos. Fosta familie a lui Cătălin, a prietenului meu, o stârnit, un război cu mine, aşa. Şi pe ce l-o stârnit? Exact pe ...îîî...exact pe arma mea, ştii? Pe dosare penale. Toată ziua îi face dosare ăştia. Bun. Ideea este că ei când... spun în două vorbe, ca să justific cât de cât acţiunele mele. Când erau ei căsătoriţi, asta l-o îmbârligat, nu ştiu ce, garsoniera o trecut-o pe numele lui mă-sa, mă-sa soacră... aşa, el o plecat în curul gol. Şi el atât i-o solicitat «Băi, fată, trece pe numele fetei noastre...»

 

Că astea: «Nu-mi trebuie, eu n-am nevoie.»

 

«Ca să am eu siguranţa că tu nu te recăsătoreşti sau că nu vinzi, că nu pierdeţi asta şi ce am muncit noi să aibe şi fata.» 

 

Bineînţeles că îi doare în c*r pe ei de asta. Parcă le-am cerut ceva pentru...aşa..., în ideea în care ei fac evaziune fiscală, trafic de persoane, etc, etc. Da. Pentru evaziune fiscală vreau să-i ardem şi-ţi spun şi ce fac şi cum fac. Dar, în altă ordine de idei, eu ştiu că, cam toţi şefii de la noi iau schiuri de la ei şi le iau moca, da? Nu cumva să-mi pună vreo unul beţe-n roate. Eu vreau pe drept, înţelegi? Pe drept. Ăsta, aduce schiuri second hand. Are şi n-are facturi, mai multe n-are. Cel mai mare depozit, că are mai multe depozite. Cel mai mare depozit îl are... ştii, unde-i crucea de la TATI, pe partea dreaptă, se intră ...este magazinul Piticot... .. Şi nu ştiu cum faceţi, dar îl vreau ars. Vreţi o sesizare, ceva, puteţi să-mi spuneţi, că...”,

explica planul Raluca Stâncescu.

 

„Să facem un filaj cu din ăştia care se duc”

 

Procuroarea ar fi arătat poliţistului interesul faţă de acest caz: 

 

„Am zis că nu am vrut să le fac nimica, dar dacă chiar nu se poate, nu se poate, na. Asta este.... Ei o să ştie că e cu dedicaţie, dar asta este. Na. Mai... ce să fac. Nu le inventez. Efectiv... le dau ce au, le dau după chipul şi asemănarea lor. N-am început eu, ei au început.... Asta este.... Bine, ne auzim, vedem vineri la şedinţă. Nu?"

 

Procuroarea a fost interceptată atunci când discuta cu un ofiţer cu privire la efectuarea unor supravegheri operative:

 

„Păi, asta! Să facem un filaj cu din ăştia care se duc, ce fac şi cum intră….Eventual se poate trimite unul care să cumpere.”

 

L-a ”corupt” și pe un polițist

De asemenea, conform DNA, "în perioada 30.10.2015 – 04.02.2016, inculpata Stâncescu Raluca, în aceeaşi calitate, l-a determinat în mod direct pe inculpatul Batcă Constantin, agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Botoşani – Biroul de Investigaţii Criminale, să tergiverseze cercetările pe care le efectua într-o cauză penală faţă de inculpatul Stavără Cătălin, pentru săvârşirea unei infracţiuni de lovire sau alte violenţe, în scopul îngreunării cercetărilor penale şi favorizării acestuia din urmă".

 

În 4 februarie 2016, Stâncescu l-a determinat pe Constantin Batcă să-i pună la dispoziţie, fără drept, un suport optic ce conţinea înregistrări ale unor camere de supraveghere, mijloc de probă în acelaşi dosar penal, în vederea favorizării lui Cătălin Stavără, lucru pe care agentul de poliţie l-a şi făcut în cursul aceleiaşi luni.

 

"În aceeaşi calitate, la data de 22 iunie 2016, magistratul a divulgat, fără drept, inculpatului Stavără Cătălin date nedestinate publicităţii, cu caracter confidenţial, rezultate din supravegherea tehnică a unei persoane, realizată în contextul instrumentării unui dosar penal”.

 

loading...
Raluca Stâncescu, SUSPENDATĂ din funcția de conducere și din cea de procuror

 

DIN CULISE: Gafe la depunerea jurământului prefectului și subprefecților, un invitat (ne)poftit și susținere politică în șoaptă – FOTO&VIDEO
Ceremonia restrânsă care a mai animat sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ la depunerea jurământului celor trei șefi ai Prefecturii a avut și momente nedorite.
Vot cu hoarda în Consiliul Județean și dezbateri în mare viteză: ”Stați puțin!”, ”O secundă”AUDIO ce fac aleșii la ședințele închise de un an
În jur de o oră a durat ședința Consiliului Județean Botoșani care a avut loc pe data de 25 februarie. Pentru prima dată în ultimul an, de când cu câteva excepții întrunirile aleșilor de la CJ au loc în circuit închis, fără accesul presei și al publicului larg, Botoșăneanul vă prezintă modul în care se desfășoară o astfel de ședință.
Botoșaniul tot mai ocolit de medici: Semieșec la concursul pentru 17 posturi, se reia procedura
Botoșaniul pare să fie tot mai ocolit de medici, iar elocvent este ceea ce s-a întâmplat la ultimul concurs organizat de Spitalul Județean Mavromati.
Botoșăneanul care folosește cel mai ieftin medicament din lume: Frigul este un profesor dur, dar cel mai înțelept în același timp – GALERIE FOTO
Pentru cei mai mulți dintre noi, primăvara înseamnă flori, soare, trezirea la viață a naturii. Există însă și oameni pentru care iarna, frigul, gheața reprezintă o binefacere și o metodă de a-și îmbunătăți viața.
LA MULȚI ANI! Pagini din viața pictorului: Teodor Valenciuc, decanul de vârstă al artiștilor botoșăneni, împlinește 91 de ani
Scoborât primăvăratec pe pământul Botoșanilor, Teodor Valenciuc împlinește, pe 1 martie, 91 de ani. Domol, cu un zâmbet reținut cât să facă din el un mucalit aproape sobru, visător de când se știe și scotocitor culoare, Teodor Valenciuc ne învață că vârsta nu se numără în ani, ci în povești trăite.
Care pandemie? Dan Bittman e deja sold-out cu primul spectacol la Botoșani, se mai vând bilete doar la al doilea
La primul spectacol din pandemie al unui artist de rang național s-au vândut deja toate biletele. Organizatorii au anunțat sold-out pentru concertul închinat femeii și programat pe data de 7 martie la Rapsodia City Center.
Botoșănenii care NU ne fac cinste: O tânără de 23 de ani a evadat din pușcărie din Italia, în China „Bonnie și Clyde” de Botoșani prinși la furat
Milioane de români și probabil mii de botoșăneni trăiesc peste hotare, unii încercând că muncească pentru a avea un venit cinstit, alții optând pentru alte metode de a obține bani în mod facil, însă ce contravine legilor din alte țări.
O parcare supra-aglomerată din centrul orașului va fi cu PLATĂ în urma solicitărilor botoșănenilor
Decizia a fost adoptată în ședința de Consiliu Local întrunită astăzi, de la ora 11:00.
INTERPELARE la ședința de la Municipiu: Sute de botoșăneni se opun unei investiții: Nu suntem de acord cu restaurante, magazine, terase, instituții
Ședința de Consiliu Local de astăzi, 25 februarie 2021 a început cu o intervenție din partea unei reprezentante a unui ONG local care se împotrivește deramării unei investiții în municipiu.
Loading...
Bolnavi de diabet lăsați o săptămână fără rețete după pensionarea unui medic de la ”Mavromati”
Mai mulți pacienți diagnosticați cu diabet nu și-au putut lua rețetele timp de o săptămână. Este vorba despre botoșăneni aflați în evidențele medicului pensionar Ioan Petrescu.
Botoșăneni infectați la petreceri private, cresc cazurile în municipiu de la o zi la alta
În ultimele zile, autoritățile sanitare de la Botoșani remarcă o creștere a cazurilor în municipiul Botoșani, rata de infectare ajungând la 2,41.
Primele imagini cu Fratele Andrei, botoșăneanul care a lăsat toate ale lumii: Gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul - FOTOGALERIE
În urmă cu doi ani, actorul botoșănean lua o decizie care surprindea lumea artistică, și nu doar. La 33 de ani, în plină expansiune artistică, cu zeci de roluri pe scenă, în film, cu participări răsunătoare în emisiuni de top, actorul lăsa totul în urmă și pleca să își găsească liniștea. Și să găsească pe sine. 
Incendiu la o școală din Botoșani, mai multe echipaje de pompieri la fața locului – FOTO & VIDEO
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului. 
Scandalul de la Constanța: Colonelul Amarandei a trimis la Botoșani scara mobilă pentru un porumbel – GALERIE FOTO & VIDEO
La scurt timp de la preluarea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea botoșăneanul Cristian Amarandei s-a confruntat cu prima situație critică soldată cu decesul unei femei care a murit după ce a căzut de la înălțime.
Loading...
Stradă blocată complet de o înmormântare în etnie: circulația s-a reluat când au vrut rudele și cunoștințele – VIDEO & GALERIE FOTO
Nervi, înjurături, certuri și mai ales claxoane peste claxoane s-au putut auzi vineri în jurul orei 12:30 în zona centrală a municipiului Botoșani. Acolo, o înmormântare a unui reprezentant al etniei a dat peste cap circulația rutieră.
Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie VIDEO & FOTO
În 2012 când USL zguduia politica românească, fostul primar de la Constanța, Radu Mazăre împreună cu Ovidiu Portariuc turnau simbolic primul cancioc de mortar pentru un ansamblu de locuințe pentru tineri. Se întâmpla în luna mai.
LOVITURĂ în procesul pentru tragedia auto de la Orășeni Deal, dosarul a ajuns la alt judecător
Unul dintre cele mai vechi dosare de la Judecătoria Botoșani a fost repartizat unui alt judecător. Este vorba despre dosarul în care este judecat Flavian Zacrețchi, tânărul care a produs accidentul de la Orășeni Deal în anul 2015 în care doi soți și-au pierdut viața.
Colonelul Amarandei în centrul unui scandal imens la Constanța: O femeie a căzut de la etajul 6 încercând să scape de un incendiu, pompierii NU aveau nici saltea, nici autoscară – VIDEO & FOTOGALERIE
O femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată.
Se sparge pandemia: Dan Bittman concertează la Botoșani de Ziua Femeii... două zile la rând - Vino să-ți recalibrezi psihicul distrus
Poate cel mai mediatizat cântăreț român în ”epoca Covid” își reîncepe concertele la Botoșani. La aproape un an după ce spectacolele au fost blocate în totalitate de pandemie, în oraș vor avea loc show-uri timp de două zile la rând.
17 la 3! Victorie zdrobitoare în PNL pentru funcția de subprefect: Dacă va fi sau nu, asta e altă discuție
Biroul Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal s-a întrunit luni după amiază pentru a vota persoana a cărei nume a fost transmis la București pentru ocuparea unui post de suprefect la Botoșani.
Hotii striga hotii. Sa-i ia DNA-ul pe toti, ar ramane cativa magistrati. Putregaiuri in justitie. Astia sunt cei ce aclama dreptatea si o si hotarasc.
1 august 2017, 14:50
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ce siguranță au acești copii de 15 – 16 ani maximum pe traseu, de la școală până acasă, ei termină orele la 19:00, respectiv 20:00. Când ajung acasă, când se odihnesc, când învață? Plus siguranța deplasării, de la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.4 o C
Dorohoi
1.8 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
1.4 o C
Saveni
1.4 o C
Ştefăneşti
5.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.