Top News
Spital rupt în două de-o asistentă beată mai mereu: Era pișată, pantalonii dați de pe ea, povestesc bolnavii

Scandal într-o unitate sanitară ce se află sub tutela Consiliului Județean Botoșani. Personalul este rupt în două de un scandal care persistă de ani de zile, în ciuda schimbării conducerii care pare că nu a reușit să aplaneze acest conflict.

Directoarea neagă

La începutul anului, fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu vorbea despre faptul că a trimis un control la Sanatoriul Podriga unde o femeie ar veni beată la serviciu. După mai multe luni de zile, situația ar părea să fie schimbată. Cel puțin două colege de-ale femeii susțin acest lucru, însă au ținut morțiș să rămână sub anonimat, de teama unor repercusiuni.
Culmea, acuzele nu sunt confirmate de conducerea unității sanitare, deși, se pare că ar exista și o serie de filmări cu asistenta medicală care ar fi băută în timpul programului de lucru.
Nu știu de unde aveți asemenea informații. Nu este adevărat nimic, nu am nimic de comentat în legătură cu această problemă. D-na nu vine băută la serviciu. Acele persoane care dau informații la presă, să le dea corecte dacă vor. Așa numai să facă rău, nu. Mai ales în timpul serviciului, nu. Vă dați seama, nu există așa ceva. Suntem unitate sanitară, sunt și medici, așa ceva chiar nu…”, a declarat Oana Norses, directorul interimar de la Podriga.

Sunt camere de luat vederi

Este contrazisă de oamenii care lucrează în sanatoriu și care susțin că respectiva asistentă este acoperită nu neapărat pentru că ar avea relații, ci pentru că actuala conducere nu ar dori ca astfel de situații să iasă la iveală,
”Vine beată, într-adevăr, dar o acoperă conducerea. Ieri dimineață a fost pe tura 1, nu a venit la serviciu, e acoperită. Eu spun adevărul, sunt o gașcă aici care țin unii cu alții, d-na Norses tolerează beția în spital, iar asistenta asta este permanent beată, lipsește de pe tură, stresează colegii, de aia se tem toți. Ea a făcut o panaramă în dimineața aia, a găsit-o, bea cu sticla, d-na Norses cum să nu recunoască, a găsit-o e masă și-și făcea cruce, era pișată, pantalonii dați de pe ea, povestesc bolnavii, doamnă. Sunt camere de luat vederi probe”, spune una dintre colegele asistentei.

A căzut, nu putea să se ridice

S-ar părea că situația este cunoscută la modul general iar starea de ebrietate a femeii ar fi vizibilă, chiar și pentru bolnavi. Mai mult, asistenta medicală ar fi și agresivă verbal.
Aruncă fel și fel de cuvinte urâte, urâte în fața bolnavilor, mă făcea pe mine și pe-o colegă în toate felurile. A căzut în vestiar la personal, jumătate de oră, lungită cât e ea de mare pe jos, nu putea să se ridice. Și faza este filmată de unul dintre infirmierii cu care am fost de serviciu. Dar nu o să o dea, clar, am scos și cu telefonul meu o poză dar nu era așa clară pentru că telefonul meu nu este așa performant”, spune o altă angajată.

Nu mă miră astfel de situații

Președintele CJ Botoșani recunoaște că a trimis de mai multe ori corpul de control la Sanatoriul Podriga din comuna Drăgușeni, tocmai pe astfel de sesizări privitoare la salariați.
Nu mă miră să mai fie și astfel de situații și este bine că sunt semnalate și sigur că vreau să se ia măsuri ca să nu se mai întâmple. Eu le-am spus când am fost la Podriga, acolo lucrează foarte multă lume din zonă de acolo. Și eu le-am cerut să fie foarte serioși și să-și păstreze locurile de muncă. Pentru că dacă merg pe acolo, am spus, eu aș fi categorisit ca neam prost să le cer prezența și văd câți stau pe la serviciu”, a declarat Gheorghe Sorescu.
Șeful județului a declarat că va cerceta ceea ce se întâmplă acolo, pentru stoparea acestor incidente, în condițiile în care anul viitor această unitate va intra spre acreditare.
(foto generic - sursa RomaniaTV)

Protest cu portavoce și pancarte, botoșănean urcat pe chioșc, zona înțesată de Poliție și jandarmi – FOTO&VIDEO
Un bărbat din municipiu protestează în aceste momente lângă o intersecție de pe strada Tudor Vladimirescu.
Hotărâre la Suceava: Funcția de primar al municipiului Botoșani s-a jucat la Curtea de Apel
Cosmin Andrei rămâne în continuare primarul municipiului Botoșani după ce, indirect, Curtea de Apel Suceava a menținut practic rezultatele alegerilor locale din 26 septembrie 2020.
Poliția trimisă la trei spălătorii care au inundat o stradă! Aveau branșamente ILEGALE: Este un fenomen, de cine sunt făcute și cum...
Deși nu plouase deloc, strada Ocolitor Pacea a oferit imaginea unui lac la jumătatea lunii decembrie, apa de pe carosabil fiind cu spumă și alte substanțe rezultate din activități de spălare a mașinilor sau covoarelor.
LUNA PROTESTELOR la Botoșani: Alți angajați se pregătesc să iasă în stradă săptămâna aceasta
Luna ianuarie a acestui an pare să fie dedicată acțiunilor de protest. După pichetarea polițiștilor de săptămâna trecută, zilele acestea alți angajați ies în stradă.
ULTIMĂ ORĂ: Două mașini avariate pe Calea Națională din cauza unui șofer neatent - FOTOGALERIE
Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară pe Calea Națională. 
Tânăr în stare gravă după un accident cumplit la 180 de kilometri la oră - FOTOGALERIE
Un accident cumplit a avut loc în urmă cu puțin timp, traficul în zonă fiind blocat.
Botoșaniul incredibil: Drumuri îngropate în mocirlă, un consilier vrea să doneze piatră, dar nu se înțelege cu primarul
”Noi am face dacă am avea bani să cumpărăm, dar de unde bani?” este explicația pe care o auzim, de dimineață și până seara la o mulțime de primari din Botoșani și România. Să nu vă imaginați însă că atunci când sunt și bani și se și poate cumpăra, problema este rezolvată.
EXCLUSIV: Mihaela Huncă a devenit director, preia șefia unei instituții din educație
La mai puțin de o lună de la terminarea mandatului de parlamentar, Mihaela Huncă și-a găsit un nou job în educație. Profesor de matematică, fosta deputată nu se va întoarce la catedră.
Vulpile dau atacul la Parcul Cornișa, au sărit la câinele unui vizitator - VIDEO
Din cauza pandemiei care a înghețat viața socială și profesională în decursul anului trecut, mai ales în lunile în care România s-a aflat în starea de urgență, unele efecte se resimt în prezent.
Loading...
LA MULȚI ANI: Maica din Agaftonul eminescian, care în vremea ”decrețeilor” a botezat 2.000 de prunci, împlinește astăzi 90 de ani
S-a ivit pe lume în zi sfântă, când creștinătatea îl prăznuiește pe Înaintemergătorul și Botezătorul. Astăzi, maica Epistimia împlinește 90 de ani.
Pensionare de top la o instituție, directorul de la înființare a plecat acasă
Primul director pe care l-a avut la Botoșani Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a părăsit instituția.
Locul din Botoșani în care riști să te îneci în noroi: Dezbrăcarea și la înot - GALERIE FOTO
Deși suntem în anul 2021 unii botoșăneni sunt nevoiți ”să înoate” zilnic prin noroaie. Din cauza precipitațiilor, unele drumuri neasfaltate din județul Botoșani au ajuns să arate deplorabil.
Prefectul părăsit de o consilieră, a ales politica și... o altă instituție
Unul dintre consilierii din cancelaria prefectului Dan Nechifor a renunțat la funcție.
EXCLUSIV! Demisie în Parlamentul României, un deputat din Botoșani a renunțat la mandatul de parlamentar
Zvonurile apărute înainte de Anul Nou privitoare la demisia unui parlamentar ales la scrutinul din 6 decembrie au prins contur astăzi.
Loading...
Zece comune din Botoșani FĂRĂ niciun caz de COVID, o singură localitate are rata de peste 3 la mie
După trei luni critice în care numărul cazurilor a fost ridicat, situația s-a îmbunătățit chiar la început de an. Astfel că astăzi s-au deschis în sfârșit restaurantele în municipiul reședință de județ întrucât rata de infectare a scăzut sub 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
O întâmplare din studenția lui Dorin Glăvan: CUM au scăpat pletele poetului George Țărnea de foarfeca milițienilor
Pentru băieții zilelor noastre, interzicerea părului lung ar fi un abuz strigător la cer. Un abuz strigător la cer era și în vremea comunismului, doar că prea puțini îndrăzneau să se opună. Așa se face că părul lung devenise un gest de protest, iar răspunsul regimului nu era nici el mai prejos: tinerii erau ridicați de pe stradă, umiliți, uneori arestați. Și, bineînțeles, tunși.
Botoșani, singura capitală de județ din Moldova, alături de Bacău, care trece în 2021 în ”scenariul roșu” cu restaurante, cafenele, săli de jocuri și spectacole închise
Autoritățile din Iași au anunțat redeschiderea, începând chiar de pe 31 decembrie, a restaurantelor și cafenelelor din oraș, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut.
RĂZBOI total la Spitalul TBC: Managerul în funcție solicită desființarea deciziei CA de anulare a concursului pe motiv de discriminare și hărțuire morală
Cristina Bahrin, actualul manager al Spitalului de Pneumoftiziologie, a trimis o plângere prealabilă Consiliului de Administrație al unității medicale prin care solicită anularea Hotărârii nr. 2 din 27 noiembrie prin care s-a anulat concursul pentru funcția de manager.
Sărbători pe patul de spital sau în izolare: Sute de botoșăneni cu COVID se tratează acasă, alții prin unitățile medicale
Sărbători total atipice pentru mai mulți botoșăneni care sunt confirmați cu virusul SARS-COV-2. În timp ce unii sunt internați în spitalele COVID, alții sunt sub tratament la domiciliu.
Zeci de adolescenți din Botoșani au găsit ”lumina din întunericul celulelor”: Istoria ne oferă o pildă, avem datoria de a nu uita ceea ce s-a întâmplat atunci
Sunt adolescenți, trăitori ai unui timp fără dictatură, ai unui timp ferit de dezastre naturale sau de războaie. Pentru ei, viața bunicilor lor, a străbunicilor, este istorie. O istorie pe care, spre surprinderea lor, nu au găsit-o în manualele școlare.
Nenea ,, Cetateanul turmentat”, ai grija ca deschizi alte discutii in care putem da drumul la alte secrete pacatoase care au loc in inima institutiei! Eu zic ca este deajuns. Nu ma forta sa spun de fiecare relatie nepotrivita de care stie tot satul!
8 noiembrie 2015, 23:34
Vicky ,ce val pe Norses valul prostiei si pe Razvanel valul frumusetii chipurile lui Zamosteanu Maricica plus prostia
8 noiembrie 2015, 23:05
Draga Vicky, nici nu stii cum decurge una din comisii, de exemplu in comisia de disciplina unde din martor deviii vinovat si din vinovat - nevinovat, dupa cum dicteaza anumite persoane amintite mai inainte, binenteles cu acceptul tacit al conducerii .Consiliul Judetean incearca din toate puterile sa ajute aceasta institutie, insa cateva persoane distrug si risipesc totul!
8 noiembrie 2015, 23:02
Radu, domnul ,,Razvanel” nu are nici o vina, a fost luat de ,,val,” asa cum s-a intamplat cu toti cei care au tot fost la conducerea unitatii. Binenteles ca totul porneste de la fosta menegera, Caziuc Florentina, care a continuat sa faca ceea ce stia mai bine : deturnari de fonduri. De ce ? Pentru ca C.J. dupa ce descopera toate potlogariile, o acopera lasand-o sa lucreze în unitate la biroul administrativ. Ba mai mult este numita in tot felul de comisii( printre care cele de etica si disciplia,etc), si continuă cu aceeaşi atitudine dictatorială si plina de razbunari facute din frustrarea ei pentru toate nerealizarile din viata-i foarte ,, zbuciumata”.Aici va trebui o disciplina foarte riguroasa si fara compromisuri din partea viitoarei conduceri .Trebuiesc oameni care sa doreasca acreditarea si acestia sa taie in carne vie, eliminand incompetentii, betivii, hotii si cei care nu respecta regulamentul de ordine interioara a unitatii cu multa responsabilitate. Astfel degeaba se pornesc astfel de ,, revolutii” sau ,,razmerite”, care daca nu se implinesc vor adancii si mai mult vechile probleme....In rest numai de bine!
8 noiembrie 2015, 20:55
sunt mic nu stiu nimic
8 noiembrie 2015, 19:04
draga Razvanel ,care este rolul tau in cadrul unitatii ?
8 noiembrie 2015, 18:26
conducere incompetenta personal scapat de sub control ,solutia este demiterea actualei conduceri controale realiste din partea organelor abilitate si masuri corespunzatoare pentru restabilirea ordinii si linistei in aceasta unitate ,betia este inacceptabila la locul de munca.
8 noiembrie 2015, 13:51
CONDUCEREA A FOST DEMISA SAU SE ASTEAPTA O INTIMPLARE CA CEA DE LA CLUBUL COLECTIV IN CARE SA MOARA OAMENI NEVINOVATI SA VA DATI SEAMA DE INCOPETENTA ACTUALEI CONDUCERI DOMNULE SORESCU.
8 noiembrie 2015, 12:20
Caziuc Florentina a rupt spitalul in doua,a creat si intretine dezordinea in spital, nu asistenta beata,asistenta beata fiind cobaiul asistentei sefe Zamosteanu Maricica si a lui Caziuc Florentina.
8 noiembrie 2015, 11:55
Suntem si oameni de buna credinta bine pregatiti profesional in aceasta unitate dar conducerea actuala a preferat sa colaboreze de rea credinta si ne intrebam DE CE OARE
8 noiembrie 2015, 11:14
apropo d-na NORSES „SUNT SI MEDICI ASA CEVA CHIAR NU„ care medici CODREANU care sta cu sticla linga el DOMNULE „SOARE„ PRESEDINTE AL CJ BOTOSANI faceti LUMINA la SANATORIUL PODRIGA ca de NU va face DNA-ul cu dumitale
7 noiembrie 2015, 22:14
Intrega conducere trebuie demisa.Politic a fost numita ,tot politic sa fie demisa.Domnule Sorescu si in acel Sanatoriu traiesc oameni,chiar daca sunt bolnavi psihic.
7 noiembrie 2015, 19:28
Doamna manager,dar de produsele alimentare aflate in pragul expirarii ,stiti ceva? DAR DE TIGARILE DE CONTRABANDA CARE SUNT VINDUTE BOLNAVILOR,STITI CEVA?Ca se fura din ratia de hrana a bolnavilor,puteti minti? Ca unii angajati se duc in timpul programului la barul din spatele sanatoriului si consuma alcool fara cacineva din conducere sa constate aceste fapte,puteti sa spuneti ceva la presa?
7 noiembrie 2015, 17:47
Remediu: - Conducere serioasa;- Spart gastile formate din neamuri si nemurele;- Asistent sef adus din alta parte care sa nu intre in jocul acelor gasti:Altfel degeaba se schimba conducerea.
7 noiembrie 2015, 12:01
RUSINE CONDUCERII DA-TI DEMISIA NORSES PTR CA MINTI CU NERUSINARE
7 noiembrie 2015, 07:22
Doamna Norses,sa nu uiti,ca datorita bolnavilor psihic de la Sanatoriul Podriga sunteti remunerata lunar,nu penru a minti ci pentru a fi in slujba dumnealor.Pacat ca recidivistii si betivii isi fac de cap dupa bunul lor cap in incinta unitatii.
6 noiembrie 2015, 17:20
Nimeni nu vrea sa se indrepte situatia pentru ca nu-i doare sufletul de handicapatii care sunt internati in acea unitate. De asta se si feresc unii parinti sa-si interneze copii cu hamdicap in centrele de la Podrica, Ionaseni sau Dersca. Daca s-ar vrea ordine, se pot face controale inopinate de cei in drept, insa cand totul este coordonat politic si pe functii sunt sinecuri, nimic nu mai functioneaza normal.
6 noiembrie 2015, 11:52
bai vali, un proiect e mai greu de gestionat decat un sanatoriu. ca nu-l gestioneaza bine nici pe asta pot fi de acord dar altfel, nu-ti mai da cu parerea daca nu te pricepi
6 noiembrie 2015, 10:08
Norses asta n-a fost in stare sa managerieze un proiect, darămite un sanatoriu! Au tot bagat-o peneleii peste tot, însă n-a dat dovadă nicăieri de competență. Ce studii si experienta o recomanda sa conduca un sanatoriu? Numai asa, de dragul de-a fi sef?!
6 noiembrie 2015, 08:22
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Cea mai importantă valoare pe care trebuie să o protejăm și este în sarcina noastră, este viața. Pentru viața acestor oameni și pentru condițiile decente pe care trebuie să le aibă, trebuie să depunem tot efortul pentru c ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8742 lei
USD
Dolarul SUA
4.0186 lei
CHF
Francul elveţian
4.5297 lei
GBP
Lira sterlină
5.4736 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8638 lei
XAU
Gramul de aur
238.3750 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2335 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3591 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0974 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1593 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1863 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6552 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.8 o C
Dorohoi
-4.1 o C
Bucecea
-3.0 o C
Darabani
-6.6 o C
Saveni
-3.9 o C
Ştefăneşti
-2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.