Top News
Se scumpesc apa și canalizarea, ședință extraordinară la CJ

Consilierii județeni se vor întâlni săptămâna viitoare în ședință extraordinară pentru a dezbate mai multe proiecte privitoare la compania de apă a Botoșanilor. Unul dintre acestea vizează majorarea tarifelor practicate de SC Nova Apaserv SA.

Creștere amânată de alegeri


Mai exact, plenul Consiliului Județean va acorda un mandat special reprezentantului CJ în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ”Aqua Botoșani” pentru modificarea tarifelor.


Conform proiectului de hotărâre, prețul pentru un metru cub de apă ar urma să crească de la 4,99 lei la 5,26 de lei, în timp ce tariful la canalizare se va majora de la 3,17 lei la 3,26 lei, prețuri cu TVA.


8,52 lei


cu TVA, vom plăti pentru metrul cub de apă și canalizare dacă CJ și apoi ADI ”Aqua” vor aproba noile tarife propuse.


SC Nova Apaserv SA a primit aprobare de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) pentru actualizarea tarifelor încă din luna octombrie a anului trecut.


Adică la nici măcar o lună după alegerile locale și înaintea celor parlamentare, așa că nu a dorit vreun șef de la CJ să vină cu o asemenea propunere în plen.

 

PRETURI APA

 

Negocieri politice


De altfel, lucru foarte rar întâlnit, proiectul pentru actualizarea tarifelor este inițiat de vicepreședintele Bogdan Dăscălescu și nu de președinte.


Reprezentantului ALDE i s-a dat în coordonare SC Nova Apaserv SA de către președintele CJ.


”Pentru a supraviețui, compania are nevoie lunar de o creștere a veniturilor de circa 800.000 de lei. Prin această actualizare a tarifelor acoperim doar aproximativ un sfert din necesar, dar mai sunt și alte măsuri pe care le vom lua”,


Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte CJ Botoșani.


Acesta a explicat că prin contractul de împrumut cu BERD, CJ și-a asumat o serie de obligații, inclusiv actualizarea tarifelor și că, din cauza situației financiare precare, SC Nova Apaserv SA nu are deocamdată fondurile necesare achitării următoarei rate


Inițierea proiectului a fost precedată de discuții cu președintele CJ, Doina Federovici, cei doi convenind ca, atât timp cât vicepreședintele are în coordonare SC Nova Apaserv SA, el să fie cel care își asumă un astfel de proiect.


FOTO: Copilul.ro

 

loading...
Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani
„Iadul financiar” de la Nova Apaserv: Stradă din centru blocată de zile întregi, ambuteiaje produse în zonă – FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
O bătrână din Botoșani stă în mizerie și cu șobolani în apartament: Ferească Dumnezeu o mușcă de față prin somn nu pot să …– GALERIE FOTO & VIDEO
Maria Diaconu are 92 de ani și locuiește într-un apartament situat la parterul unui bloc din spatele Cinematografului Unirea. Stă într-o mizerie de nedescris și are în casă inclusiv șobolani.
Un concert-lecție pe scena Filarmonicii: Mozart este cel mai aristocratic, cel mai nobil, și mai ales cel mai plin de har dumnezeiesc din istoria muzicii – FOTO&VIDEO
Un pianist în fața căruia publicul și-a ținut răsuflarea pentru ca la final să răbufnească în ropote de aplauze, un dirijor care, înainte de a-și folosi bagheta, și-a dezvăluit sufletul de artist. Și peste toate spiritul unui Mozart uriaș, compozitorul pe care, în peste 200 de ani de eternitate, nu a reușit nimeni să îl egaleze.
Viorel Ilișoi a revenit în orașul în care a început ”Strălucitor”, Irina Munteanu a lăsat să circule prin Botoșani ”Prizonierul” - VIDEO & GALERIE FOTO
Doi autori botoșăneni, fiecare dintre ei având în spate o viață de jurnalist care de la o vreme se așază în pagini de carte.
Mărturisirea celui de-al treilea om din stat, venit cu mașina pe drumul de la Târgu-Frumos: Mai ațipeam un pic, mă mai zguduia... FOTOGALERIE
Venit în județ pentru a i se prezenta stadiul proiectelor de modernizare a drumurilor Botoșani – Târgu Frumos și Botoșani – Ștefănești, președintele Camerei Deputaților a fost întrebat de reporterul Botoșăneanul dacă s-a deplasat cu avionul sau cu automobilul în nordul Moldovei?
Se caută director la instituția unde foștii șefi erau campioni la concedii medicale
Un nou concurs va avea loc în luna iulie la București pentru ocuparea unui post de director la o instituție publică din Botoșani.
Eroii cinstiți în ploaie la cimitir: CJ-ul a luat fața Prefecturii la coroane, AUR a venit de două ori, iar defilarea a... plecat la Mălina și prin Afganistan – VIDEO & GALERIE FOTO
După ce anul trecut manifestările prilejuite de Înălțarea Domnului au fost interzise în cimitire din cauza situației sanitare, în 2021 evenimentul religios desfășurat la ”Pacea” a fost afectat de ploaie.
Se cere ANULAREA concursului pentru șefia „TBC”, contestație depusă de candidata respinsă
Cristina Bahrin a depus contestație joi, la ora 9:00, solicitând anularea concursului pentru șefia Spitalul de Pneumoftiziologie.
Se mută „Urgențele”, muncitorii continuă lucrările: Avem termen să eliberăm - FOTOGALERIE
Lucrările de modernizare a Unității de Primiri Urgențe (UPU) sunt în grafic, motiv pentru care în aceste zile reprezentanții Spitalului Județean Mavromati pregătesc predarea totală a amplasamentului.
PSD și-a pus în sfârșit director la ”Apă”, a fost votat la propunerea unui patron de restaurant
Ceea ce Botoșăneanul anticipa sâmbătă, s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri. Întrunit în ședință, consiliul de administrație al SC Nova Apaserv SA a schimbat directorul general.
Loading...
Polițiștii de la ”Circulație” eliberați nu au voie să se apropie unul de celălalt, dar vor fi supravegheați de propriii colegi
Cei opt polițiști care au fost eliberați astăzi, fiind plasați sub control judiciar, vor trebui să respecte mai multe măsuri stabilite de judecători.
Lovitură de teatru: Toți polițiștii de la Serviciul Rutier arestați la cererea DNA au fost eliberați
După două zile de deliberări, Curtea de Apel Suceava a dat astăzi o sentință favorabilă polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost arestați săptămâna trecută la cererea Direcției Naționale Anticorupție.
S-a stricat ”muzica” la Filarmonică: Directorul aproape să rămână fără funcție, se pregătește un interimar
Directorul Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani este foarte aproape să își piardă postul. Mihai Sârbu a obținut la evaluarea activității o notă care nu îi mai permite să își ducă mandatul până la capăt.  
Baloane înălțate la Botoșani pentru micuții pierduți, medic: Să-i spun unui părinte că al lui copil a murit este cel mai greu lucruGALERIE FOTO & VIDEO
Copilaşii care au părăsit braţele părinţilor prea devreme sau care nici nu au văzut lumina zilei au fost comemoraţi duminică, 6 iunie 2021, în fața Secției de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati.
Primul muzeu al lipovenilor din România care intră în circuitul național, evenimentul a reunit zeci de oameni / Explozie de bucurie cu Katiușa și Kalinka la Botoșani – GALERIE FOTO&VIDEO
Sunt pata de culoare a orașului, cu o istorie dureroasă pe care astăzi ne-o povestesc fără patimă. Îi cunoaștem ca pe cei mai destoinici grădinari, buni meșteșugari, dar și drept păstrători ai unei culturi pe cât de vechi, pe atât de valoroase.
Loading...
Centru pentru vârstnici cu saună, jacuzzi și sală de fitness, inaugurat la Ștefănești în prezența ministrului Muncii – VIDEO & GALERIE FOTO
Poate cel mai modern centru de stat destinat pensionarilor și-a deschis porțile sâmbătă pe strada Smârdan 5 din Ștefănești. Primăria orașului de pe malul Prutului a tăiat panglica inaugurală a unui proiect Regio în valoare de 3,1 milioane de lei.
Doi bărbați reținuți pentru exploatarea unor tinere: S-au ridicat săbii, securi și macete - FOTO & VIDEO
Au fost efectuate trei percheziții domiciliare.
Decizie de la Suceava: Opt polițiști de la Serviciul Rutier au fost arestați preventiv
Procurorii au dispus miercuri reținerea mai multor suspecți, iar joi au fost formulate mai multe mandate de arestare preventivă.
”Fabrica de mame” se apropie de mileniul 3: Aparatură modernă adusă la Maternitatea Botoșani după ani de așteptări, medic: Din păcate, celelalte județe aveau deja GALERIE FOTO
Ambulatoriul de la Maternitatea Botoșani are începând de luna aceasta un laborator de analize performant. Lucrările de modernizare au fost finalizate, motiv pentru care s-a primit și aparatură nouă.
Un ofițer și nouă agenți de la Poliția Rutieră, reținuți de DNA: de la luare de mită la uz de fals
Nu mai puțin de 11 persoane au fost reținute pentru 24 de ore în urma perchezițiilor care au avut loc miercuri, 2 iunie 2021.
Când oamenii buni împart bucurie: Petrecere ca-n povești pentru zeci de copii necăjiți din Botoșani - Cel mai frumos este să-i vezi zâmbind GALERIE FOTO & VIDEO
Mai mulți copii necăjiți din Botoșani nu vor uita prea curând ziua de 1 iunie 2021. Iar asta deoarece, pentru prima dată, au luat parte la o petrecere organizată doar pentru ei, într-o zi specială. Nu ar fi fost însă posibilă dacă oamenii cu suflet mare nu ar fi donat bani, jucării, dulciuri, dar și o mulțime de alte lucruri.
Soluția ,,extraordinar de bună” găsită de CJ - majorarea prețului apei și al tarifului la canalizare - este una la îndemână; nici nu trebuia să ,,gândească” cineva prea mult timp. Realitatea este cu totul alta: prețul și tariful trebuie să fie ponderate pe baza unei fundamentări corecte, ca un rezultat al scăderii lor ca urmare a noilor investiții și a majorării ca urmare a costurilor imprumutului, operându-se o restructurare a schemei de încadrare doar la strictul necesar la TESA + 1-2 directori și atât; restul - personal muncitor cu înaltă calificare. Însă atâta timp cât partidele se vor ocupa de societățile comerciale, nu vom avea rezultate bune, apă de calitate și tarife de distribuție mici pentru toată populația.
8 mai 2021, 10:23
pentru astia platim noi totul majorat--Voleibalistul, drumarul, d-na de la construcții și inginerul economist de la restaurant – (ne)specialiștii numiți politic să salveze ”Apa” la Botoșani --- pentru toate oile inregimentate politic
7 mai 2021, 23:26
Măresc prețul la apa sa poată avea bani sa plătească salariile la politrucii pe care urmează sa-i angajeze pe funcții bine plătite.
7 mai 2021, 22:56
Se pregateste o noua conducere incompetenta la Nova Apa. Statul va achita pierderile. Alti oameni mai noi, mai tineri mai lipsiti de scrupule vor capusa fondurile europene. Aceleasi firme private vor taia feliile lor. Cine va repara avariile cine va intretine retelele de apa si de canalizare din tot judetul? Conducatorii de la CJ juristii economistii, inginerii de alte specialitati de la Nova Apa vor iesi din birourile lor pe teren si vor vedea dezastrul pe care l-au produs. Romania trezeste-te.
7 mai 2021, 22:36
Toate aceste majorari de tarife, reprezintă plata noastră pentru incompetența oportunistilor care manageriaza societatea.
7 mai 2021, 20:10
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.7 o C
Dorohoi
20.0 o C
Bucecea
20.0 o C
Darabani
19.6 o C
Saveni
20.7 o C
Ştefăneşti
17.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.