Top News
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO

Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).

Conform planurilor făcute de drumari, lucrările ar începe pe la Crăciun


Discuțiile pe seama investițiilor care se derulează, sau mai bine spus se tot așteaptă să se desfășoare și în această parte de țară, au fost cât se poate de aprinse.


Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR, a venit la Botoșani însoțită de șefii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași și cei de la Secția de Drumuri Naționale (SDN) Botoșani.


Senatorul Costel Șoptică, la inițiativă căruia s-a organizat întrunirea și deputatul Cristian Achiței au dorit să afle din gura ”primului drumar al țării” când încep efectiv lucrările la cele două mari investiții rutiere: drumurile Botoșani – Târgu-Frumos și Botoșani – Ștefănești.


Iar veștile date de administratorii șoselelor de rang național i-a enervat.


cristian achiteiAstfel, la prima rută abia pe 1 iulie, chiar în ziua ședinței, s-a semnat ordinul pentru începerea proiectării, care intră însă în vigoare pe 15 iulie și prevede o perioadă de cinci luni pentru realizare.


”Dar de ce din 15 iulie? Ce faceți până atunci?” a reacționat deputatul Cristian Achiței.


I s-a răspuns că ar fi niște termene legale care trebuie respectate, iar marea problemă este că potrivit tuturor acestor termene execuția propriu-zisă ar urma să înceapă tocmai pe 16 decembrie, adică după venirea iernii, anotimp care nu permite punerea în practică a unor lucrări de anvergură.


La întrunire, preocuparea lui Cătălin Iordache, șeful echipei de consultanță a DRDP Iași pentru amintita investiție, era dacă să se facă două sau trei benzi în zona Buda – Copălău, lucru care aproape că l-a adus în pragul unei crize de nervi pe deputatul liberal.

 

”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,


Cristian Achiței, deputat.

 

Senatorul a cerut împărțirea în sectoare și demararea mai rapidă a investițiilor


Situația cu drumul Botoșani – Ștefănești este asemănătoare. Pe 22 iunie s-a dat ordinul de începere a proiectării, care potrivit contractului se va întinde pe șase luni, ceea ce înseamnă că lucrările propriu-zise ar trebui să înceapă abia pe 23 decembrie, cu două zile înaintea Crăciunului.


costel sopticaPractic, nu s-ar mai face efectiv ceva în 2020. Termenul de execuție ar fi de doi ani și dacă s-ar respecta drumul Botoșani – Ștefănești ar fi gata undeva în ianuarie 2023.


Senatorul liberal a considerat inacceptabilă o asemenea abordare a investiției și a solicitat pornirea lucrărilor cel târziu în luna septembrie.


”Nu se poate mai repede? Nu suntem toți drumari aici, dar am înțeles un lucru foarte clar: că se poate realiza o sectorizare și putem avea o abordare mult mai aplicată. Pentru că altfel putem discuta despre un tronson întreg și atunci ne trezim pe 23 decembrie. Sau putem face o sectorizare și atunci pe două sectoare sau trei să înceapă lucrările”,


Costel Șoptică, senator.


Ca atare, liderul PNL a solicitat împărțirea șoselei pe mai multe tronsoane astfel încât să se poată trece la treabă cel mai târziu în prima lună de toamnă și nici într-un caz abia în decembrie.


Iar Dorina Tiron, șefa echipei de consultanță a DRDP Iași pentru Botoșani – Ștefănești a acceptat că în trei luni pot începe lucrările pe un sector de șosea.  

 

Atac și pe seama rovinietei


catalin fluturȘefa CNAIR de la București a încercat să mai domolească spiritele și a dat în mai multe rânduri asigurări că ambele investiții vor fi finanțate din fonduri europene: ”nu ne mai oprește nimeni”.


Reproșuri au venit și din partea primarului Cătălin Flutur, care s-a plâns că locuitorii municipiului plătesc rovinietă, însă CNAIR nu alocă vreun leu pentru întreținerea drumurilor de rang național care traversează orașul. Și asta n-a fost tot. Edilul șef a atacat CNAIR-ul și DRDP-ul și pe seama drumului Botoșani – Târgu-Frumos.


”Eu nu mai știu să fie în toată țara asta două municipii reședință de județ care să nu fie legate printr-un drum modernizat”,


Cătălin Flutur, primar Botoșani.

 

”Îmi pare rău atât de rău că nu pot să prezint și aici niște autostrăzi, niște drumuri noi”


mariana ionitaCulmea este că, dacă la alte întâlniri asemănătoare reprezentanții CNAIR și DRDP dădeau vina pe predecesori sau veneau cu tot felul de statistici care să arate că infrastructura botoșăneană ar fi fost de fapt bine finanțată, de această dată nu au negat evidențele și nu i-au contrazis în vreun fel pe oficialii botoșăneni.


Ba chiar atitudinea șefei CNAIR a fost una dezarmant de sinceră.


”Mi-ar fi plăcut să avem aici mai multe proiecte. Eu mă duc prin țară și mă bucur când prezint ce proiecte avem și îmi pare rău atât de rău că nu pot să prezint și aici niște autostrăzi, niște drumuri noi”,


Mariana Ioniță, director general CNAIR.


Aceasta a dat însă asigurări că drumurile Botoșani – Târgu-Frumos și Botoșani – Ștefănești, pentru care au fost desemnați deja și constructorii, vor fi executate.

 

loading...
Un apropiat al unui baron PSD va moderniza drumul Botoșani – Tg. Frumos
Patru firme, inclusiv din Spania modernizează drumul Botoșani - Ștefănești

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
ALEGERI LOCALE 2020: Primul om de afaceri care a ajuns la BEC cu dublă candidatură: Botoșănenii vor avea de câștigat - FOTOGALERIE&VIDEO 
Prima candidatură înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripție al municipiului Botoșani îi aparține unui om de afaceri.  
MINUNILE din Botoșani ignorate de politicieni, NEȘTIUTE de turiști! Vulcanii noroioși din județ, peisajele nepromovate de unitățile administrative- GALERIE FOTO
Un peisaj unic în județul Botoșani, necunoscut și nepromovat, care de la un an la altul își schimbă înfățișarea, de la un anotimp la altul capătă texturi și forme noi.
ULTIMĂ ORĂ: Ciocnire lângă OMV după o manevră neașteptată a unui șofer – GALERIE FOTO
Două mașini s-au izbit în urmă cu puține minute pe strada Sucevei după o manevră bruscă efectuată de un conducător auto.
”Naivii” din nouă țări își prezintă lucrările la Botoșani, vernisaj în vreme de pandemie, lacrimi pentru Margareta Mihalache: ”Parcă timpul pentru mine s-a oprit în loc” – GALERIE FOTO & VIDEO
44 de artiști din nouă țări au expus la Botoșani, în a opta zi a lunii a opta, în cadrul celei de a opta ediții a Salonului Internațional de Artă Naivă ”Gheorghe Sturza”. Un eveniment emoționant, întrucât a fost dedicat celei care a inițiat, în 2009, această manifestare culturală: Margareta Mihalache.
Fosta groapă de gunoi s-a transformat într-o fabrică de făcut bani din crengi, mobilă aruncată, demolări și tot felul de alte deșeuri – GALERIE FOTO
Primarul Cătălin Flutur a prezentat joi o investiție realizată de municipalitate pentru soluționarea vechii probleme cu vegetația uscată. Groapa de gunoi de la Rediu a fost reamenajată într-o stație de procesare, despre care edilul șef a arătat că va aduce economii de peste 3 milioane de lei anual la bugetul local.
Misiune (im)posibilă: Cadre medicale anchetate pentru răspândirea COVID-ului, unele dosare au fost deja CLASATE
De la începutul pandemiei la Botoșani și în celelalte județe ale țării au fost deschise mai multe dosare penale pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.  Este vorba despre Articolul 325 din Codul Penal.
A venit ordinul: Mihai Țurcanu numit director la DSVSA Botoșani
Începând de luni, 3 august 2020, postul de director al Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost ocupat.
Cei mai căutaţi infractori din țară: CINCI botoşăneni pe lista „Most Wanted”, de la țepari la traficanți de carne vie
Pe lista cu infractori neprinși figurează și câteva nume din Botoșani. Au încălcat legea în diverse moduri și au ajuns pe lista Most Wanted a Poliției Române.
Politicianul care a lăsat toate ale lumii și a devenit sfânt: Botoșănenii se roagă și astăzi la Mărul de la Schit – FOTO & VIDEO
De zeci de ani, dar mai ales în perioada posturilor și a sărbătorilor creștine, mii de botoșăneni, și nu numai, iau drumul mănăstirilor. Și cum ne aflăm de câteva zile în Postul Sfintei Marii, pelerinii se roagă pentru cei dragi, dar și pentru vremuri bune, pace și, mai ales, sănătate.
Loading...
Un artist botoșănean își lansează un videoclip filmat la Colosseumul din Roma: Singurul artist român ce a obținut permisiunea autorităților italiene – VIDEO
”O megaproducție artistică”, ”videoclipul anului în lume al unui artist român”, ”filmat și produs de către televiziunea italiană”, acestea sunt cuvintele care anunță lansarea celui mai nou videoclip al prim-trompetistului Filarmonicii de Stat Botoșani.
Penultimul loc din România!!! Doar două noi cazuri de Covid în ziua când botoșănenii sunt obligați să poarte mască și afară
Hotărârea adoptată vineri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) prin care începând de astăzi purtatul măștii devine obligatoriu în mai multe zone din municipiul reședință și din județ nu își are susținere tocmai în datele oficiale furnizate de autorități.
ULTIMĂ ORĂ: Masca obligatorie la Botoșani pe pietonale, în stații, piețe, târguri
Autoritățile au făcut anunțul în urmă cu puțin timp. Începând cu 1 august 2020 botoșănenii vor fi obligați să poarte măștile de protecție și în anumite spații deschise. 
Consiliera acuzată de trădare „încolțită” de PSD-iști în plen: Dacă citeam în engleză, cine înțelegea?
Consilierii locali s-au întâlnit joi în ședință ordinară, iar întâlnirea online a fost condusă de Daniela Roșu, cea care a fost exclusă din PSD, dar care a obținut în instanță anularea actului emis de partid.
În plină pandemie, zeci de copii din Botoșani au fost luați forțat de lângă părinți
Într-o perioadă extrem de grea pentru întreaga omenire, mai mulți copii au ajuns în grija statului.
Loading...
Pe bune sau pe... campanie? Mega proiect de alimentare cu gaze a județului anunțat de vicepremier și senator: Abia aștept ca dl Șoptică să fie președintele CJ
Prezentă marți la Botoșani, viceprim-ministrul Raluca Turcan a făcut publice planurile Executivului de extindere a rețelei de gaze. Aceasta pentru că la data actuală gradul de racordare a locuințelor din România este de numai 32%, procent catalogat drept ”aproape o rușine” de oficialul guvernamental.
Doi soți din Botoșani MORȚI în accident, director „amenințat” cu amendă fiindcă ține procesul pe loc
Sunt mai bine de cinci ani de când doi soți își pierdeau viața într-un cumplit accident rutier în intersecția de la Orășeni Deal. Au rămas în urmă doi copii orfani în timp ce procesul bate pasul pe loc din cauză că dosarul este blocat la București.
ANCHETĂ: Trei întrebări și mai mulți actori botoșăneni, în trei decenii și jumătate de teatru - FOTO
O anchetă începută în anul 1985, de către secretarul literar al Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani, este continuată astăzi de publicația Botoșăneanul. Aceleași întrebări, alți actori. Uneori aceeași scenă.
Curs de dezvoltare a creativității, în aer liber, lângă piscină! Zeci de cadre didactice specializate în cadrul unui program european – FOTO&VIDEO
Proiectul lansat în mediul online la finele lunii trecute a intrat în perioada de implementare. Zeci de cadre didactice de la Botoșani au început cursurile de dezvoltare a creativității în cadrul programului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Un nou SCANDAL în politica botoșăneană un lider local PSD și-a dat demisia din cauza unui liberal care acuză că a fost păcălit de doi parlamentari
Luptele politice în pre-campania electorală aferentă alegerilor locale din septembrie se amplifică.
VIDEO din noul autobuz ISUZU care va circula în oraș pentru toți botoșănenii, de săptămâna viitoare – GALERIE FOTO
După numeroase petiții, semnale de alarmă, postări pe Facebook, jigniri, atacuri politice și valuri de revoltă, tramvaiele de la Botoșani devin în sfârșit, istorie.
.....stiati ca ,castigator al licitatiei e acelasi care a castigat licitatia pentru drumul ce trece pe barajul Bicaz? acel drum inchis circulatiei publice de la Bicaz la Poiana Largului???......VISATI CAI VERZI PE PERETI,cu toata stima pentru botosaneni,marele baron de Neamt va repara pe ciuciu, ........ASTEPT contraargumente!
3 iulie 2020, 18:02
Circ ieftin. Doar de fatada. Toti sunt mana-n-mana !
3 iulie 2020, 06:36
Agud,respect pentru ce?De luptat se luptă cei amintiți dar nu pentru noi ci pentru ei!noua ne arunca praf in ochi ca sunt nervoși,ca intervin,ca au solicitat,etc.cucuri,ei știau bine toate toate problemele acestor investiții dar au regizat acest spectacol de prost-gust!lăsați tampeniile cu ciuma rosie caci si voi ciuma galbenă aveti exact aceleași obiceiuri,prostii lumea până la alegeri și apoi Dumnezeu cu mila!
3 iulie 2020, 04:39
Ciuma rosie este cancerul Romaniei. Cind tara asta va scapa de aceste lacuste vom avea viitor.
2 iulie 2020, 21:05
au venit iar miticii sa-i invete pe moldoveni ce-s alea drumuri......vai si amar....
2 iulie 2020, 20:57
In timpul ,,ciumei rosii,,s -a facut drumul Suceava -Botosani,hai sa facem si noi ceva pentru judetul nostru uitat mereu de guvernanti.
2 iulie 2020, 19:07
Respect d-nilor Soptica,Flutur si Achitei!Se lupta pt Botosani,desi ciuma rosie inca nu a fost inlaturata definitiv.Rugam ciuma rosie sa nu ne mai ajute,au facut-o 30 de ani si suntem pe ultimul loc din RO,la mare lupta cu judetul stalinist/leninistului betivan buzatu..
2 iulie 2020, 18:34
ce e tampenia asta ? Cum adica fa asa si dupa aia vedem noi 3 benzi...sa se construiasca cu 3 benzi din prima chiar daca trec 2 sau 3 ani ..altfel vor mai trece 100 de ani sa vedem noi banda 3 ..si sa te tii de accidente ..pt ca de la buda la copalau vei avea linie continua 10 km ..cine o va respecta?
2 iulie 2020, 18:20
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
După zece luni în care am derulat proiecte umanitare, perioadă în care am găsit foarte mulţi botoşăneni care trăiesc în condiţii greu de imaginat, sărăcia, foamea, frigul, problemele de sănătate fiind coordonatele vieţii ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8358 lei
USD
Dolarul SUA
4.1020 lei
CHF
Francul elveţian
4.4986 lei
GBP
Lira sterlină
5.3603 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8431 lei
XAU
Gramul de aur
256.1622 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2444 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3966 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9293 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6494 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.