Top News
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO

Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).

Conform planurilor făcute de drumari, lucrările ar începe pe la Crăciun


Discuțiile pe seama investițiilor care se derulează, sau mai bine spus se tot așteaptă să se desfășoare și în această parte de țară, au fost cât se poate de aprinse.


Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR, a venit la Botoșani însoțită de șefii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași și cei de la Secția de Drumuri Naționale (SDN) Botoșani.


Senatorul Costel Șoptică, la inițiativă căruia s-a organizat întrunirea și deputatul Cristian Achiței au dorit să afle din gura ”primului drumar al țării” când încep efectiv lucrările la cele două mari investiții rutiere: drumurile Botoșani – Târgu-Frumos și Botoșani – Ștefănești.


Iar veștile date de administratorii șoselelor de rang național i-a enervat.


cristian achiteiAstfel, la prima rută abia pe 1 iulie, chiar în ziua ședinței, s-a semnat ordinul pentru începerea proiectării, care intră însă în vigoare pe 15 iulie și prevede o perioadă de cinci luni pentru realizare.


”Dar de ce din 15 iulie? Ce faceți până atunci?” a reacționat deputatul Cristian Achiței.


I s-a răspuns că ar fi niște termene legale care trebuie respectate, iar marea problemă este că potrivit tuturor acestor termene execuția propriu-zisă ar urma să înceapă tocmai pe 16 decembrie, adică după venirea iernii, anotimp care nu permite punerea în practică a unor lucrări de anvergură.


La întrunire, preocuparea lui Cătălin Iordache, șeful echipei de consultanță a DRDP Iași pentru amintita investiție, era dacă să se facă două sau trei benzi în zona Buda – Copălău, lucru care aproape că l-a adus în pragul unei crize de nervi pe deputatul liberal.

 

”Faceți-l așa cum e că, dacă se ajunge la exproprieri, nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăsta. Faceți-l așa și după aceea vedem noi și cu a treia bandă”,


Cristian Achiței, deputat.

 

Senatorul a cerut împărțirea în sectoare și demararea mai rapidă a investițiilor


Situația cu drumul Botoșani – Ștefănești este asemănătoare. Pe 22 iunie s-a dat ordinul de începere a proiectării, care potrivit contractului se va întinde pe șase luni, ceea ce înseamnă că lucrările propriu-zise ar trebui să înceapă abia pe 23 decembrie, cu două zile înaintea Crăciunului.


costel sopticaPractic, nu s-ar mai face efectiv ceva în 2020. Termenul de execuție ar fi de doi ani și dacă s-ar respecta drumul Botoșani – Ștefănești ar fi gata undeva în ianuarie 2023.


Senatorul liberal a considerat inacceptabilă o asemenea abordare a investiției și a solicitat pornirea lucrărilor cel târziu în luna septembrie.


”Nu se poate mai repede? Nu suntem toți drumari aici, dar am înțeles un lucru foarte clar: că se poate realiza o sectorizare și putem avea o abordare mult mai aplicată. Pentru că altfel putem discuta despre un tronson întreg și atunci ne trezim pe 23 decembrie. Sau putem face o sectorizare și atunci pe două sectoare sau trei să înceapă lucrările”,


Costel Șoptică, senator.


Ca atare, liderul PNL a solicitat împărțirea șoselei pe mai multe tronsoane astfel încât să se poată trece la treabă cel mai târziu în prima lună de toamnă și nici într-un caz abia în decembrie.


Iar Dorina Tiron, șefa echipei de consultanță a DRDP Iași pentru Botoșani – Ștefănești a acceptat că în trei luni pot începe lucrările pe un sector de șosea.  

 

Atac și pe seama rovinietei


catalin fluturȘefa CNAIR de la București a încercat să mai domolească spiritele și a dat în mai multe rânduri asigurări că ambele investiții vor fi finanțate din fonduri europene: ”nu ne mai oprește nimeni”.


Reproșuri au venit și din partea primarului Cătălin Flutur, care s-a plâns că locuitorii municipiului plătesc rovinietă, însă CNAIR nu alocă vreun leu pentru întreținerea drumurilor de rang național care traversează orașul. Și asta n-a fost tot. Edilul șef a atacat CNAIR-ul și DRDP-ul și pe seama drumului Botoșani – Târgu-Frumos.


”Eu nu mai știu să fie în toată țara asta două municipii reședință de județ care să nu fie legate printr-un drum modernizat”,


Cătălin Flutur, primar Botoșani.

 

”Îmi pare rău atât de rău că nu pot să prezint și aici niște autostrăzi, niște drumuri noi”


mariana ionitaCulmea este că, dacă la alte întâlniri asemănătoare reprezentanții CNAIR și DRDP dădeau vina pe predecesori sau veneau cu tot felul de statistici care să arate că infrastructura botoșăneană ar fi fost de fapt bine finanțată, de această dată nu au negat evidențele și nu i-au contrazis în vreun fel pe oficialii botoșăneni.


Ba chiar atitudinea șefei CNAIR a fost una dezarmant de sinceră.


”Mi-ar fi plăcut să avem aici mai multe proiecte. Eu mă duc prin țară și mă bucur când prezint ce proiecte avem și îmi pare rău atât de rău că nu pot să prezint și aici niște autostrăzi, niște drumuri noi”,


Mariana Ioniță, director general CNAIR.


Aceasta a dat însă asigurări că drumurile Botoșani – Târgu-Frumos și Botoșani – Ștefănești, pentru care au fost desemnați deja și constructorii, vor fi executate.

 

loading...
Un apropiat al unui baron PSD va moderniza drumul Botoșani – Tg. Frumos
Patru firme, inclusiv din Spania modernizează drumul Botoșani - Ștefănești

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Eroii cinstiți în ploaie la cimitir: CJ-ul a luat fața Prefecturii la coroane, AUR a venit de două ori, iar defilarea a... plecat la Mălina și prin Afganistan – VIDEO & GALERIE FOTO
După ce anul trecut manifestările prilejuite de Înălțarea Domnului au fost interzise în cimitire din cauza situației sanitare, în 2021 evenimentul religios desfășurat la ”Pacea” a fost afectat de ploaie.
Se cere ANULAREA concursului pentru șefia „TBC”, contestație depusă de candidata respinsă
Cristina Bahrin a depus contestație joi, la ora 9:00, solicitând anularea concursului pentru șefia Spitalul de Pneumoftiziologie.
Se mută „Urgențele”, muncitorii continuă lucrările: Avem termen să eliberăm - FOTOGALERIE
Lucrările de modernizare a Unității de Primiri Urgențe (UPU) sunt în grafic, motiv pentru care în aceste zile reprezentanții Spitalului Județean Mavromati pregătesc predarea totală a amplasamentului.
PSD și-a pus în sfârșit director la ”Apă”, a fost votat la propunerea unui patron de restaurant
Ceea ce Botoșăneanul anticipa sâmbătă, s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri. Întrunit în ședință, consiliul de administrație al SC Nova Apaserv SA a schimbat directorul general.
Polițiștii de la ”Circulație” eliberați nu au voie să se apropie unul de celălalt, dar vor fi supravegheați de propriii colegi
Cei opt polițiști care au fost eliberați astăzi, fiind plasați sub control judiciar, vor trebui să respecte mai multe măsuri stabilite de judecători.
Lovitură de teatru: Toți polițiștii de la Serviciul Rutier arestați la cererea DNA au fost eliberați
După două zile de deliberări, Curtea de Apel Suceava a dat astăzi o sentință favorabilă polițiștilor de la Serviciul Rutier care au fost arestați săptămâna trecută la cererea Direcției Naționale Anticorupție.
S-a stricat ”muzica” la Filarmonică: Directorul aproape să rămână fără funcție, se pregătește un interimar
Directorul Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani este foarte aproape să își piardă postul. Mihai Sârbu a obținut la evaluarea activității o notă care nu îi mai permite să își ducă mandatul până la capăt.  
Baloane înălțate la Botoșani pentru micuții pierduți, medic: Să-i spun unui părinte că al lui copil a murit este cel mai greu lucruGALERIE FOTO & VIDEO
Copilaşii care au părăsit braţele părinţilor prea devreme sau care nici nu au văzut lumina zilei au fost comemoraţi duminică, 6 iunie 2021, în fața Secției de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean Mavromati.
Primul muzeu al lipovenilor din România care intră în circuitul național, evenimentul a reunit zeci de oameni / Explozie de bucurie cu Katiușa și Kalinka la Botoșani – GALERIE FOTO&VIDEO
Sunt pata de culoare a orașului, cu o istorie dureroasă pe care astăzi ne-o povestesc fără patimă. Îi cunoaștem ca pe cei mai destoinici grădinari, buni meșteșugari, dar și drept păstrători ai unei culturi pe cât de vechi, pe atât de valoroase.
Loading...
Centru pentru vârstnici cu saună, jacuzzi și sală de fitness, inaugurat la Ștefănești în prezența ministrului Muncii – VIDEO & GALERIE FOTO
Poate cel mai modern centru de stat destinat pensionarilor și-a deschis porțile sâmbătă pe strada Smârdan 5 din Ștefănești. Primăria orașului de pe malul Prutului a tăiat panglica inaugurală a unui proiect Regio în valoare de 3,1 milioane de lei.
Doi bărbați reținuți pentru exploatarea unor tinere: S-au ridicat săbii, securi și macete - FOTO & VIDEO
Au fost efectuate trei percheziții domiciliare.
Decizie de la Suceava: Opt polițiști de la Serviciul Rutier au fost arestați preventiv
Procurorii au dispus miercuri reținerea mai multor suspecți, iar joi au fost formulate mai multe mandate de arestare preventivă.
”Fabrica de mame” se apropie de mileniul 3: Aparatură modernă adusă la Maternitatea Botoșani după ani de așteptări, medic: Din păcate, celelalte județe aveau deja GALERIE FOTO
Ambulatoriul de la Maternitatea Botoșani are începând de luna aceasta un laborator de analize performant. Lucrările de modernizare au fost finalizate, motiv pentru care s-a primit și aparatură nouă.
Un ofițer și nouă agenți de la Poliția Rutieră, reținuți de DNA: de la luare de mită la uz de fals
Nu mai puțin de 11 persoane au fost reținute pentru 24 de ore în urma perchezițiilor care au avut loc miercuri, 2 iunie 2021.
Loading...
Când oamenii buni împart bucurie: Petrecere ca-n povești pentru zeci de copii necăjiți din Botoșani - Cel mai frumos este să-i vezi zâmbind GALERIE FOTO & VIDEO
Mai mulți copii necăjiți din Botoșani nu vor uita prea curând ziua de 1 iunie 2021. Iar asta deoarece, pentru prima dată, au luat parte la o petrecere organizată doar pentru ei, într-o zi specială. Nu ar fi fost însă posibilă dacă oamenii cu suflet mare nu ar fi donat bani, jucării, dulciuri, dar și o mulțime de alte lucruri.
Academicianul din Cucorăni, botoșăneanul care a înființat prima Bancă de Gene din România: Instituția îi poartă astăzi numele
S-a născut într-un sătuc din Botoșani. Are 92 de ani, este academician și a scris peste 100 de lucrări științifice. Este supranumit "părintele" primei Bănci de Gene din România, iar în semn de prețuire, instituția îi poartă astăzi numele.
Vioara lui Florin Ionescu-Galați și bagheta lui Alexandru Ganea, într-un concert de excepție al Filarmonicii ”George Enescu” - FOTO&VIDEO
Într-un timp în care lumea pare a nu reuși să iasă din haosul pandemiei, muzica devine balsam sufletesc.
Se face din nou concurs la instituția unde tocmai s-a numit interimar și unde toată lumea e respinsă încă de la proba scrisă
Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) scoate din nou la concurs 36 de posturi de directori generali în casele județene de sănătate, incusiv la cea de la Botoșani.
Blocurile ANL de pe Șoseaua Iașului, în continuare pustii! Moloz afară, inundație la subsol: Au chiria plătită pentru aprilie și mai FOTO&VIDEO
La două luni de la zile de la festivitatea de înmânare a cheilor pentru chiriașii care urmează să locuiască în cartierul de pe Șoseaua Iașului, ansamblul de spații locative continuă să fie pustii.
O fată de aur: Botoșăneanca Raluca Olaru a câștigat campionatul mondial de haltere juniori - FOTOGALERIE
După ce Andreea Coturța, tânăra legitimată la Clubul Sportiv Botoșani, a obținut luni două medalii de bronz la Campionatele Mondiale de haltere pentru juniori de la Tashkent (Uzbekistan), o altă botoșăneancă a urcat pe podium.
.....stiati ca ,castigator al licitatiei e acelasi care a castigat licitatia pentru drumul ce trece pe barajul Bicaz? acel drum inchis circulatiei publice de la Bicaz la Poiana Largului???......VISATI CAI VERZI PE PERETI,cu toata stima pentru botosaneni,marele baron de Neamt va repara pe ciuciu, ........ASTEPT contraargumente!
3 iulie 2020, 18:02
Circ ieftin. Doar de fatada. Toti sunt mana-n-mana !
3 iulie 2020, 06:36
Agud,respect pentru ce?De luptat se luptă cei amintiți dar nu pentru noi ci pentru ei!noua ne arunca praf in ochi ca sunt nervoși,ca intervin,ca au solicitat,etc.cucuri,ei știau bine toate toate problemele acestor investiții dar au regizat acest spectacol de prost-gust!lăsați tampeniile cu ciuma rosie caci si voi ciuma galbenă aveti exact aceleași obiceiuri,prostii lumea până la alegeri și apoi Dumnezeu cu mila!
3 iulie 2020, 04:39
Ciuma rosie este cancerul Romaniei. Cind tara asta va scapa de aceste lacuste vom avea viitor.
2 iulie 2020, 21:05
au venit iar miticii sa-i invete pe moldoveni ce-s alea drumuri......vai si amar....
2 iulie 2020, 20:57
In timpul ,,ciumei rosii,,s -a facut drumul Suceava -Botosani,hai sa facem si noi ceva pentru judetul nostru uitat mereu de guvernanti.
2 iulie 2020, 19:07
Respect d-nilor Soptica,Flutur si Achitei!Se lupta pt Botosani,desi ciuma rosie inca nu a fost inlaturata definitiv.Rugam ciuma rosie sa nu ne mai ajute,au facut-o 30 de ani si suntem pe ultimul loc din RO,la mare lupta cu judetul stalinist/leninistului betivan buzatu..
2 iulie 2020, 18:34
ce e tampenia asta ? Cum adica fa asa si dupa aia vedem noi 3 benzi...sa se construiasca cu 3 benzi din prima chiar daca trec 2 sau 3 ani ..altfel vor mai trece 100 de ani sa vedem noi banda 3 ..si sa te tii de accidente ..pt ca de la buda la copalau vei avea linie continua 10 km ..cine o va respecta?
2 iulie 2020, 18:20
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”Sunt mereu în cartiere, am dovedit acest lucru prin comunicările pe care le-am făcut, am audiențe aici la Primărie, primesc pe toată lumea, sunt mult mai deschis decât au fost cred, primarii din celelalte mandate tocmai pentru a ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9188 lei
USD
Dolarul SUA
4.0604 lei
CHF
Francul elveţian
4.5162 lei
GBP
Lira sterlină
5.7235 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7034 lei
XAU
Gramul de aur
242.7733 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2287 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4097 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1337 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3408 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1937 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6615 lei
Vremea
astăzi
Botosani
13.9 o C
Dorohoi
13.4 o C
Bucecea
13.2 o C
Darabani
13.1 o C
Saveni
14.2 o C
Ştefăneşti
13.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.