Top News
„Sanda” femeia din Sri Lanka venită la Botoșani, dezvăluiri șocante: Muncitorii srilankezi s-au bătut cu cuțitele cu agenții de securitate - VIDEO

Cu fix un an înainte de scandalul, devenit național între timp, cu muncitorii din Sri Lanka aduși pentru a lucra în domeniul confecțiilor, Botoșăneanul realiza un reportaj în interiorul fabricii GT Company.

Liniște în urmă cu un an de zile 

Pe atunci părea că oamenii s-au acomodat condițiilor din România și chiar că le place mediul care i-a primit pentru a câștiga un ban în plus.

 

I-a reprezentat oarecum oficial o tânără pe numele ei Rajapurage Vishaka Sandamali, însă care a fost „botezată” la Botoșani cu numele românesc „Sanda” pentru a fi mai facilă identificarea dar comunicarea cu colegii români din fabrică sau conducerea.

 

„Sanda” a lucrat de la început ca operator pe mașini și se află în grupul srilankezilor care au preferat să rămână la Botoșani și să continue să lucreze pentru GT Company. A adoptat așadar o poziție contrară conaționalilor ei care au părăsit spațiile de cazare și au ajuns în cele din urmă în dimineața zilei de 25 mai 2020 pe aeroportul Otopeni.

 

Femeia din Sri Lanka i-a scris ambasadorului țării sale prin care a dorit să prezinte o altă versiune a ceea ce s-a întâmplat în ultimele două luni de zile în rândul muncitorilor care au lucrat pentru fabrica de confecții din Botoșani.

 

Iată scrisoarea ei:

 

”M-am decis să scriu această scrisoare ambasadei deoarece 45 de lucrători fac grevă. Totul a început pe data de 30 martie 2020 cânt toți am rămas fără dormitoare și au decis că vor să se izoleze de frică, să nu se contamineze cu COVID. Conducerea a fost și a vorbit cu ei și le-a explicat că nu se știe cât durează această situație și nu putem sta ascunși în tot acest timp. Apoi s-au întors la lucru.

 

Primii suspecți au fost izolați

 

Pe 24 aprilie 2020 deoarece în GT Company un lucrător a contactat virusul COVID-19, compania a decis să despartă unii lucrători din Sri Lanka de celelalte persoane. Ei au stabilit ca 7 oameni să intre în izolare timp de 14 zile. Apoi și alți lucrători s-au decis să nu mai lucreze și să facă grevă. Ei doresc să stea în hostel toți și să nu lucreze în GT Company. Apoi directorul le-a spus că situația este foarte dificilă. Ei trebuie să muncească iar dacă nu vor munci, nu vor fi plătiți. Apoi când au o problemă de sănătate sau altă problemă, GT Company este alături de tine și are grijă de tine întotdeauna. Tu dacă nu mai muncești, decizia îți aparține însă noi își vom tăia din salariu pentru o zi 30 de dolari deoarece stai în hostel fără motiv.

Apoi am fost rugați să nu facem grevă, să stăm să muncim. Însă ei nu au ascultat și nu și-au schimbat atitudinea.

 

Însă 13 oameni erau deciși să lucreze ca înainte.

 

Însă cei care făceau grevă nu au dat nicio șansă celor 13 oameni care voiau să muncească și să fie plătiți. Apoi au fost convocați în ședință și li s-a explicat din nou să nu se certe cu oamenii care muncesc, că toți trebuie să muncească ca înainte, iar ei nu au acceptat.

 

Ei doresc salariul întreg pentru o lună fără să muncească, însă compania nu poate plăti dacă noi facem grevă.

 

8 bărbați periculoși

 

Din cei 14 oameni, 8 sunt foarte periculoși. Ei sunt împreună și nu se poate discuta cu ei niciodată. De aceea compania a decis ca 8 oameni să plece. Agenții de securitate ai GT Company s-au deplasat la hostel pentru a-i ruga pe oameni să plece însă cei 8 nu au acceptat și au început să se bată cu agenții de securitate, folosind cuțite. Agenții de securitate au încercat să îi oprească pe cei 8 însă s-au alăturat și restul până la 14 care au început să se bată cu cei de la securitate iar aceștia din urmă au reacționat împotriva muncitorilor din Sri Lanka. Apoi totul s-a terminat și au decis toți să se întoarcă în Sri Lanka.

 

S-a dorit îndepărtarea persoanelor violente

 

Conducerea GT Company a rugat să nu plece toți, ci doar cei 8 care erau mai violenți și de care compania nu mai are nevoie.

Ei nu au respectat regulamentul companiei, de aceea nu s-a mai insistat să rămână.

 

Am dorit să vă scriu aceste lucruri care s-au întâmplat în realitate și mai doresc să adaug ceva în mod special: faptul că reprezentanții GT Company nu mai sunt supărați pe ei, dacă doresc să se întoarcă ulterior, o pot face, sunt bineveniți oricând”

 

Scrisoare a fost redactată în limba română și la acest moment nu se știe dacă a fost expediată. Între timp, conaționalii din Sri Lanka se află cazați într-o unitate hotelieră de lângă aeroport, iar autoritățile încearcă să găsească o modalitate pentru a-i trimite acasă.

 

Mai jos poate fi urmărit interviul „Sandei” din martie 2019

loading...

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Consiliera acuzată de trădare „încolțită” de PSD-iști în plen: Dacă citeam în engleză, cine înțelegea?
Consilierii locali s-au întâlnit joi în ședință ordinară, iar întâlnirea online a fost condusă de Daniela Roșu, cea care a fost exclusă din PSD, dar care a obținut în instanță anularea actului emis de partid.
Pe bune sau pe... campanie? Mega proiect de alimentare cu gaze a județului anunțat de vicepremier și senator: Abia aștept ca dl Șoptică să fie președintele CJ
Prezentă marți la Botoșani, viceprim-ministrul Raluca Turcan a făcut publice planurile Executivului de extindere a rețelei de gaze. Aceasta pentru că la data actuală gradul de racordare a locuințelor din România este de numai 32%, procent catalogat drept ”aproape o rușine” de oficialul guvernamental.
Doi soți din Botoșani MORȚI în accident, director „amenințat” cu amendă fiindcă ține procesul pe loc
Sunt mai bine de cinci ani de când doi soți își pierdeau viața într-un cumplit accident rutier în intersecția de la Orășeni Deal. Au rămas în urmă doi copii orfani în timp ce procesul bate pasul pe loc din cauză că dosarul este blocat la București.
ANCHETĂ: Trei întrebări și mai mulți actori botoșăneni, în trei decenii și jumătate de teatru - FOTO
O anchetă începută în anul 1985, de către secretarul literar al Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani, este continuată astăzi de publicația Botoșăneanul. Aceleași întrebări, alți actori. Uneori aceeași scenă.
Curs de dezvoltare a creativității, în aer liber, lângă piscină! Zeci de cadre didactice specializate în cadrul unui program european – FOTO&VIDEO
Proiectul lansat în mediul online la finele lunii trecute a intrat în perioada de implementare. Zeci de cadre didactice de la Botoșani au început cursurile de dezvoltare a creativității în cadrul programului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Un nou SCANDAL în politica botoșăneană un lider local PSD și-a dat demisia din cauza unui liberal care acuză că a fost păcălit de doi parlamentari
Luptele politice în pre-campania electorală aferentă alegerilor locale din septembrie se amplifică.
VIDEO din noul autobuz ISUZU care va circula în oraș pentru toți botoșănenii, de săptămâna viitoare – GALERIE FOTO
După numeroase petiții, semnale de alarmă, postări pe Facebook, jigniri, atacuri politice și valuri de revoltă, tramvaiele de la Botoșani devin în sfârșit, istorie.
EXCLUSIV: Social-democrata care nu a intrat în cursa din partid pentru CJ este candidata PSD la președinția Consiliului Județean
Ceea ce Botoșăneanul anticipa încă de luni la ”Ancheta Săptămânii” și anume că nominalizarea pentru obținerea candidaturii la președinția Consiliului Județean din partea PSD nu va fi obținută de vreunul dintre pretendenții înscriși în cursa internă, s-a confirmat între timp.
Suspectul de covid mort în accident rutier, plimbat dezbrăcat prin curtea spitalului: Era inconștient pe targă, doar în lenjerie intimăFOTOGALERIE
Familia lui Florin Caba, botoșăneanul de 42 de ani care a murit în accidentul de la Dealu Mare continuă să se revolte împotriva situației care a urmat evenimentului rutier.
Loading...
Candidat la Primăria Botoșani cu program electoral din urmă cu 20 de ani, (încă) de actualitate: M-am uitat în jurul meu (la ceilalți candidați) și-am prins curaj VIDEO
Partidul Mișcarea Populară (PMP) – Filiala Botoșani și-a prezentat joi dimineață candidatul pentru Primăria Botoșani, validat de București în data de 20 iulie 2020.
Bărbatul mort în accidentul rutier de ieri SUSPECT de covid, familia plânge la morgă, medicii au chemat Poliția – GALERIE FOTO & VIDEO
Întorsătură dureroasă de situație în cazul bărbatului de 42 de ani care a decedat în urma unui accident rutier care s-a produs ieri, marți, 21 iulie 2020 la Dealu Mare, intrarea în municipiul Dorohoi.
ULTIMA ORĂ: Covidul de la CFR Cluj a șutat puternic și în Golofca, fotbalistul a picat la marea testare
Situația devine din ce în mai îngrijorătoare la CFR Cluj! După ultimele testări, s-a ajuns la 10 jucători testaţi pozitiv cu COVID-19.
Povestea fantastică a lui ROC, botoșăneanul matematician care a „dat în mintea copiilor” cu ”Durdulucă în strămoșia Blajinilor” - FOTO
După proză și poezie, scriitorul născut la Botoșani vine acum cu o surpriză care s-ar putea încadra în categoria carte-eveniment.
Imaginea tristă a unui oraș care se (prea)schimbă - FOTO
Locuitorii care de zeci de ani admirau vechea casă și florile care parfumau împrejurimile trec acum triști prin zona care curând va deveni un șantier.
Loading...
Spălătorie auto din Botoșani EVACUATĂ cu executorul judecătoresc – FOTOGALERIE
O altă sentință judecătorească pusă în executare în cursul zilei de joi, 16 iulie 2020, a fost în cazul unei persoane juridice.
Încă un consilier și-a recâștigat mandatul în instanță, într-un război politic cu Prefectura și două partide
În urmă cu o lună, prefectul Dan Nechifor era acuzat de faptul că s-a grăbit să emită un ordin prin care un consilier local ales viceprimar își pierdea mandatul înainte de termen.
Încă o bombă politică: Vicepreședintele PSD a trecut la Pro România și candidează la Primăria Botoșani
Apropierea alegerilor locale tulbură serios apele politicii botoșănene. După ce ieri candidatul ALDE la Primăria Botoșani s-a retras din cursă, astăzi la Pro România s-a decis schimbarea persoanei nominalizate inițial.
Bombă înaintea alegerilor: Unul dintre candidații la Primăria Botoșani S-A RETRAS din cursă
Prima mare surpriză din perioada de precampanie electorală vine de la Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), care cu doar două luni și jumătate înainte de alegeri a rămas fără candidatul nominalizat la funcția de primar al municipiului Botoșani.
Artista de la Prisacani iubită de botoșăneni a ajuns pe acoperișul României cu ia cusută de bunica Anica – GALERIE FOTO & VIDEO
Iustina Irimia Cenușă nu mai are nevoie de prezentare, pentru că botoșănenii în marea lor parte o cunosc și o îndrăgesc. Și nu doar ei, ci și românii care au rezonat cu „Fetele de la Botoșani” când au lansat invitația muzicală ”Hai la Botoșani”, cu un succes real în lumea artistică românească.
Primăria intră CU FORȚA în cimitire să facă ordine și curățenie: Ne-au dus într-o situație imposibilă - VIDEO
Printre multe alte teme abordate în conferința de presă de marți, 14 iulie 2020, primarul Cătălin Flutur a adus în discuție și societatea comercială Urban Serv, condusă aproape exclusiv de social-democrați.
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Da, sunt cadru didactic. Trebuie să fiu cadru medical - când este nevoie, trebuie să fiu paznic - în pauze, jandarm - la unele clase, psiholog, baby sitter, moaşă - în unele cazuri, părinte - pentru cei ai căror părinţi nu ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8351 lei
USD
Dolarul SUA
4.1131 lei
CHF
Francul elveţian
4.4859 lei
GBP
Lira sterlină
5.3685 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8919 lei
XAU
Gramul de aur
260.8073 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2441 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4009 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9242 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0633 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1838 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.