Top News
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență

Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.

„De grădinițe cine se ocupă, că e haos?”

 

Această situație a fost anunțată la Grădinița nr. 22 care este cu program prelungit. Părinții susțin că nu au ce face cu copiii de la ora 12:00 pentru că sunt la serviciu.

 

Și tocmai din acest motiv i-au înscris la grădiniță cu program prelungit.

 

„Haos la Grădinița nr. 22 din Botoșani. De grădinițe cine se ocupă, că e haos? Grădinița cu program prelungit trimite copiii la amiază, prin rotație, la două săptămâni. Păi, ori este cu program prelungit, ori cum e? Părinții lucrează și tocmai de asta au înscris copiii la un astfel de program, pentru că nu pot veni la ora 12:00 după copil. Părinții și-au consumat concediile în starea de urgență. Ce e cu haosul acesta cu o zi înainte de reînceperea activității? Chiar e așa greu să pui o placă de plexiglas între paturi ca să nu le mai distanțeze? Cineva își bate joc de părinți la Grădinița 22. Nu știu cine, dar e inadmisibil”,

Adrian Abalașei, un părinte cu copil la această unitate

 

 

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani cunosc situația, iar nemulțumirile părinților le-au ajuns în atenție. Pentru că situația este una generalizată și se așteaptă o amplificare a discuțiilor de acest fel.

 

„Nu avem suficiente firme”

 

Una dintre propunerile botoșănenilor cu copii la grădiniță a fost ca între paturile în care dorm aceștia să fie montate despărțitoare de plexiglas.

 

Lucru aproape imposibil pentru că nu ar exista firme care să asigure kilometri întregi de plexiglas.

 

„Ce firme sunt în România, mari producătoare de plexiglas, ce pot să asigure pentru mii de școli? Numai noi avem 475 de școli. Poate pune cineva plexiglas? Despre asta vorbim: nu există producători, nu există materiale, nu există posibilitate de a monta între pătuțuri plexiglas astfel încât să fie sigur, copiii să nu se joace cu ele. Plexiglasul acesta poate să rănească copiii, să-i lovească, poate să se rupă și atunci trebuie să fie montat de firme specializate care să-și asume răspunderea. Ori nu avem la Botoșani suficiente firme”,

Ada Macovei, inspector școlar general adjunct

 

În aceeași ordine de idei, Ada Macovei susține că acest an de învățământ este unul provocator pentru toată lumea, părinți și cadre didactice deopotrivă.

 

Și că, importantă este luarea de măsuri pentru ca preșcolarii sau elevii să fie în siguranță.

 

„Paturile sunt construite câte două, nu se poate asigura distanțarea. După aceea, dacă există un caz într-o grupă, se închide grupa respectivă două săptămâni și iar tot la acest scenariu ajungem. Dacă există trei cazuri, atunci DSP închide toate grădinița. Nu mai bine să ne ferim de la început și să adoptăm toate măsurile, ca distanțarea fizică să fie respectată cât de cât? Și părinții au dreptate, știu, dar ce facem cu copiii bolnăviori?”

Ada Macovei, inspector școlar general adjunct.

 

 

În unele unități de învățământ, părinții s-au organizat și au cumpărat din bani proprii plexiglas pentru a fi asigurată distanțarea.

 

Primarul, mesaj pentru părinți: ”nu dați niciun leu la școală”

 

Primarul Cătălin Flutur s-a exprimat public și le-a cerut botoșănenilor să nu strângă bani pentru școală.

 

 

„Informare pentru familiile elevilor botoșăneni:

NU DAȚI NICIUN LEU LA ȘCOALĂ SUB NICIUN MOTIV!

Am alocat fondurile necesare începerii anului școlar cu respectarea normelor sanitare specifice acestei perioade către toate unitățile de învățământ din municipiul Botoșani.

Voi face public mâine printr-un comunicat de presă o listă completă a sumelor și a materialelor puse la dispoziția școlilor din Botoșani, îndestulătoare pentru deschiderea noului an școlar.

Avertizez ferm, în același timp, conducerile tuturor unităților de învățământ să nu solicite bani sub niciun pretext de la familiile elevilor. Orice solicitare de bani este nu doar ilegală, ci și imorală în momentul în care fondurile pe care vi le-am alocat sunt acoperitoare pentru orice cheltuială justificată în acest moment”.

 

loading...
Posturi puține în învățământ, profesorii îngrijorați înainte de a începe școala: Nici nu pot să doarmă noaptea
Directorul unui liceu din Botoșani, provocare pentru prima zi de școală: ”Să purtăm toți o mască pe care…”

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Tânără însărcinată lovită cu mașina de un șofer băut pe trecerea de pietoni, autoturismul a ajuns pe scuar – FOTOGALERIE
Un eveniment rutier soldat cu victimă a avut loc în urmă cu puțin timp pe Calea Națională, în apropiere de Uvertura Mall.
Val de retrageri din Consiliul Local și cel Județean! 12 candidați care au „păcălit” botoșănenii și-au depus mandatele
Atât pentru Consiliul Județean cât și pentru Consiliul Local au fost înregistrate cereri de renunțare atât de la PSD cât și de la PNL.
Cu aplauze și mai mult forțați, PSD-iștii și-au depus listele pentru alegerile parlamentare: Nu ne-am dorit aceste alegeri FOTO&VIDEO
În ultima zi de depunere a candidaturilor, partidele de la Botoșani s-au prezentat pe rând la Biroul Electoral Județean pentru a-și valida propriile liste cu candidați la alegerile generale. La ora 14:00 au fost cei de la PSD Botoșani.
Președintele CJ, Doina Federovici și doar o parte dintre consilierii județeni depun MÂINE jurământul - LISTA
Predarea ștafetei la conducerea Consiliului Județean (CJ) Botoșani va avea loc vineri, 23 octombrie 2020 într-o ceremonie restrânsă care va avea loc în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor.
Una dintre funcțiile de conducere de spital (ne)dorite, scoasă la concurs! Candidații lăsați în spital cu presă, dar cu întrebările trimise înainte
Funcție de manager de spital scoasă la concurs pe finalul anului istoric 2020.
ALEGERI GENERALE: PNL a depus listele pentru parlamentare cu absențe de marcă: Deja am câștigat la alegerile locale după cum bine știți FOTO&VIDEO
S-au prezentat la Biroul Electoral Județean din incinta Palatului Administrativ preponderent liberalii care se află pe listele pentru Senat și Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie 2020, însă nu în totalitate. Au intrat cu dosarele de candidatură doar cei care sunt cap de listă pentru ambele camere din Parlament.
Un nou FOCAR într-o instituție publică! Patru salariați depistați pozitiv în weekend, anchetă făcută de DSP
Seria infectărilor în unități ale statului continuă cu noi cazuri de funcționari care au contactat boala cauzată de virusul SARS-COV-2.
Înmormântare cu zeci de polițiști și jandarmi: Preotul mort de Covid adus la biserică doar înaintea înhumării, DSP-ul a obligat familia să-l depună la morgă – GALERIE FOTO
Părintele profesor Constantin Muha a ajuns seara trecută la Dorohoi. Sicriul a fost depus la morga Spitalului municipal Dorohoi, în ciuda dorinţei familiei şi a  credincioşilor, care aşteptau să fie depus pe catafalcul ridicat în curtea Bisericii Sfânta Vineri.
Director de instituție suspendat, achitat la Suceava într-un dosar cu primar și afacerist condamnați și puși să aducă bani grei de acasă
După trei ani de procese, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani a fost achitat definitiv în procesul în care DNA îl trimisese în judecată pentru complicitate la ”folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”.
Loading...
Gata LISTA PNL Botoșani pentru Parlament: Senator, deputat, primar de oraș, afaceriști, doctoriță, plus doi oameni din Prefectură
Biroul Politic Județean (BPJ) al PNL Botoșani s-a întrunit vineri la ora 13:00 pentru a stabili candidații la alegerile parlamentare. Membrii BPJ au votat listele pentru Senat și Camera Deputaților, pe care aspiranții la Legislativ au fost trecuți în ordinea negociată de liderii organizației.
ACCIDENTUL mortal de la „Permise”: Tânărul care avea atunci 19 ani și care a omorât un om cu mașina, condamnat la închisoare cu suspendare
Pe 18 iunie 2017 un cumplit accident rutier a avut loc pe Calea Națională, lângă sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV), un bărbat fiind omorât în timp ce citea ziarul.
Municipiul Botoșani tot mai aproape de restricțiile din starea de urgență, zeci de bolnavi zilnic, rata se apropie de 1,5 la mia de locuitori
O statistică valabilă pentru județul Botoșani indică faptul că botoșănenii continuă să se expună virusului SARS-COV-2 și contactează boala în societate, la evenimente private și nu neapărat la locul de muncă.
Hram pe pandemie la Biserica de pe Unirii: Coadă pe tot Pietonalul, zona împânzită de polițiști și jandarmi – GALERIE FOTO
Biserica Ortodoxă o prăznuiește astăzi, 14 octombrie 2020 pe Sfânta Cuvioasă Parascheva,  ocrotitoarea Moldovei. În condiții speciale însă și asta din cauza pandemiei de Covid. La Iași au avut loc chiar și proteste deoarece nu au fost lăsați să participe la pelerinaj și oameni din alte județe.
Gata negocierile între partide! PSD-ul își împarte vicepreședinții și viceprimarii, femeie susținută pentru funcția de administrator la Județ
Partidul Social Democrat a câștigat în 27 septembrie 2020 atât Consiliul Județean cât și Primăria municipiului reședință de județ. De asemenea, în județ, 43 de primării au fost adjudecate tot de social democrați.
Loading...
Învățământul pe pandemie: Elevii botoșăneni fără tablete, e nevoie și de personal în școli - Este mai multă muncă
La nivelul județului Botoșani, școlile își desfășoară activitatea după cele trei scenarii respectiv roșu, galben și verde. Momentan, 22 de unități de învățământ aplică scenariul roșu care presupune învățarea exclusiv online.  
Peste 100 de botoșăneni îmbolnăviți de bacteriile din spital: Nu vom afla câte infecţii au fost la pacienţii care au decedat cu COVID-19
În doar câteva luni în jur de 120 de botoșăneni s-au îmbolnăvit în spital. Au fost raportate infecții intraspitalicești chiar și în lunile de pandemie.
Fără mandate după locale, președinții de la USR și PLUS Botoșani încearcă la parlamentare
Alianța USR-PLUS se află la Botoșani într-o situație specială după alegerile locale: liderii celor două formațiuni care au candidat pe 27 septembrie nu se află în structura noilor autorități județene.
Proiecția filmului ”30 de ani și 15 minute” la Botoșani, în prezența lui Ștefan Mandachi: Oare omul ăsta o fi strigat și el că vrea autostrăzi? - FOTO&VIDEO
O sală încremenită, în care doar lacrima a mișcat vreme de 90 de minute. Imagini tulburătoare, momente de revoltă, de neputință în fața unei realități în care ne zbatem de 30 de ani. Din păcate, fără speranță…
Președintele CJ, noii primari, consilierii județeni și locali învestiți în condiții speciale, în aer liber sau „fără asistență”, în mediul virtual
Pandemia care marchează anul 2020 aduce noi situații în premieră care în trecut nici nu ar fi fost luate în calcul. Spre exemplu, mult așteptatele ședințe de învestire în care noii aleși locali depun jurământul, vor fi organizate în acest an în condiții speciale.
ȚEAPĂ de la stat pentru copila asistentei de la Botoșani moartă de la infecția cu COVID-19
Urmașii angajaților din sistemul sanitar care au decedat în urma îmbolnăvirii cu virusul SARS-COV-2 nu pot beneficia de drepturile prevăzute de legislația în vigoare, adică o pensie de urmaș calculată la un procent din salariul avut de persoana decedată.
D-le Andrei, nu pot decat sa te felicit!In sfarsit am vazut si eu un om care vede realitatea!Managerii de scoli si gradinite nu au gacut abdolut nimic in acest sens !Pur si simplu boicoteaza guvernul!Nu trimit necesarul la ministerul invatamantului, nu fac liste cu necesar catre primarii ptr a solicita masti, dezinfectanti, etc
20 septembrie 2020, 13:44
D-le Andrei, nu pot decat sa te felicit!In sfarsit am vazut si eu un om care vede realitatea!Managerii de scoli si gradinite nu au gacut abdolut nimic in acest sens !Pur si simplu boicoteaza guvernul!Nu trimit necesarul la ministerul invatamantului, nu fac liste cu necesar catre primarii ptr a solicita masti, dezinfectanti, etc
18 septembrie 2020, 17:43
Incompetenți, atât directoarea cât și inspectoratul ! Din Martie și pana acum ce au făcut ? Trebuia sa ia măsuri nu sa constate in Septembrie ca nu avem ce face ! Un manager care ridica din umeri trebuie sa plece acasă ! Reconfigurezi sălile , folosești ca spații de dormit pana și sălile de sport și cauți soluții ! Cum dracu sa poți lupta cu 2 pandemii ! Una covid și una managerii prosti și politizati ! Mai mare haos in invatamant nu a fost niciodată !
13 septembrie 2020, 17:14
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
 „Am trecut din nefericire la faza în care trebuie să consideram fiecare contact suspect. Asta e adevărul. Cel mai îngrijorat sunt că baricada pe care am construit-o în Urgență poate ceda, și atunci toți bolnavii, ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8731 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5473 lei
GBP
Lira sterlină
5.3888 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9325 lei
XAU
Gramul de aur
252.3262 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2412 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3352 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9430 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1294 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1786 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.3 o C
Dorohoi
12.4 o C
Bucecea
12.3 o C
Darabani
12.8 o C
Saveni
12.4 o C
Ştefăneşti
12.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.