Top News
Redacția Botoșăneanul atacată de trei fete de etnie romă – FOTOGALERIE

Este clar că deja nu mai există bun simț în Centrul Istoric al municipiului Botoșani, însă gesturile locuitorilor de aici încep să escaladeze.

Un exemplu în acest sens este ceea ce s-a întâmplat în după amiaza zilei de vineri, lângă Biserica Uspenia, unde este și redacția publicației Botoșăneanul.

 

Trei fete din populația minoritară aflate pe o bancă au început să urle efectiv, fără motive evidente ci probabil într-un puseu de indolență.

 

Ignorate, au aruncat cu o stică de suc în geamul redacției, fiind extrem de aproape să spargă sticla, dar ce e mai grav, să nimerească unul dintre redactori în plină figură, masa de lucru fiind lângă fereastră. Evident lovitura sticlei plină cu lichid în geam s-a auzit puternic.

 

Au rupt-o la fugă, evident tot în urlete, cu opriri pentru gesturi obscene.

 

Două echipaje de la Poliția Locală au ajuns în Centrul Istoric și au arătat că respectivele fete vor fi identificate cu ajutorul camerelor video și dacă sunt minore, părinții lor vor fi cei sancționați.

 

Acesta nu este primul gest de acest gen, în trecut geamul redacției fiind murdărit cu materii fecale.

 

Recent se pare că a fost încheiat un protocol între Poliția Locală – Inspectoratul de Poliție Județean – Inspectoratul Județean de Jandarmi privitor la gradul de siguranță din Centrul Istoric.

 

În urma acestui protocol, zilnic până la ora 12:00 patrulele sunt efectuate de polițiștii locali, între 12:00 și 22:00 de către polițiștii naționali, iar între 22:00 – 6:00 de către jandarmi.

 

Până la acest moment, cu excepția patrulelor Poliției Locale, altele nu au fost văzute în Centrul Istoric iar starea conflictuală este tot mai accentuată, iar comportamentul cetățenilor de aici din ce în ce mai agresiv.

 

Oficial, statisticile arată că gradul de infracționalitate în Centrul Vechi este unul scăzut, neoficial însă, realitatea nu își poate avea corespondent în acte pentru că niciunui șef din instituțiile de ordine publică nu i-ar fi bine ca situația de aici să se audă la București.

Loading...
Prefectul trimite jandarmi cu câini în Centrul Vechi și vrea voluntari romi pentru ordine

 

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Oooo... brad scump! Hypermarketurile au început să comercializeze pomi de Crăciun – PREŢURILE

Crăciunul a venit mai devreme în hypermarketurile din Botoșani: colinde, brazi și altele asemenea. Deși mai este peste o lună până la sărbătorile de iarnă, marile magazine au scos deja la vânzare produse pentru acest sezon.

Liberalii au parodiat în stradă melodia „Hai la Botoșani”: Bani, dai, bani la Teleorman, măi, dai, dai, dai Liviule, dai VIDEO

Protestul PNL a durat în jur de o oră și s-a stins în Piața Revoluției din municipiul reședință de județ.

Te doare mintea: Consilierul de la cabinet în apartamentul deputatei, șoferul în casa socrului președintelui

Procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu continuă să scoată la iveală tot felul de ciudățenii ce s-au petrecut în mandatul acestuia. Conceptul de „nepotism” descrie cum nu se poate mai bine modul în care a fost condus marele partid de tradiție la nivel județean, dar și județul în sine.

Fetele de la Botoşani, mărturisiri emoţionante la o emisiune fără pereche: I se face pielea de găină; Nu ştiu cât va ţineVIDEO

După un periplu pe la posturi centrale de radio şi televiziune Fetele de la Botoşani au revenit acasă. Iustina Irimia, Loredana Călin, Lorena Dupu şi Simona Mazăre au fost invitatele unei emisiuni unicat.

Ce Bucureşti? Ce Cluj? Un botoşănean a făcut cea mai mare comandă din România de Black Friday, aproape UN MILIARD lei vechi

Suntem cea mai săracă regiune a ţării şi a patra din Uniunea Europeană, însă avem printre cele mai luxoase vile şi maşini. Iar de astăzi paradoxul se prelungeşte şi cu Black Friday.

Țurcanu vrea să târâie capii PSD în procesul cu vila ilegală a familiei

Un nou termen din procesul în care este judecat fostul politician liberal care a condus vremelnic județul s-a consumat ieri, la Tribunalul Botoșani. Această înfățișare a fost diferită de predecenta în sensul în care discuțiile s-au purtat pe un ton scăzut și civilizat, iar apărarea a venit cu o listă lungă de solicitări.

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

Centrul istoric este stapanit de romi,ei ne reprezinta orasul acolo. Trebuie mutati intr o alta zona a orasului ,nu ne fac cinste cu comportamentul lor.
13 august 2017, 16:09
Zyklon B e solutia tuturor problemelor cauzate de indieni...
12 august 2017, 09:31
Vorbim la usi inchise!!!
12 august 2017, 08:43
Inca o data se demonstreaza ca in BT tiganii isi fac de cap in voie si cei in drept se fac ca ploua, spre disperarea noastra.
12 august 2017, 07:15
In centrul vechi al orasului este o rata scazuta a infractionalitatii pentru ca marea majoritate a botosanenilor o evita, si asta datorita etniei ce locuieste acolo. Ei daca se cearta in ei raspund altei legi. Pacat de o bijuterie plina de istorie a orasului.
12 august 2017, 01:35
De ce nu le spunem tigani ci romi? Scrieti clar 3 tiganci.
11 august 2017, 20:41
Acesti tigani ca nu le pot spune romi trebuesc mutati din centru vechi chiar daca asa zisi sefi ai lor in frunte cu doamna Semiramida vor incepe ca etnia e marginalizata , denigrata etc,domnule Balascau cred ca ar trebui inceputa o campanie de sondare a populatiei sin final prin stranger de semnaturi pentru mutarea acestei etnii din oras . Vina o acei ce leau dat locuinte in centru vechi , centru ce a ajuns fieful celei mai degratante etni nu din Romania ci din toata Europa si nu numai, si ei ar trebui sai mute chiar cu forta nu parlamentru European in dirijeaza cum sami fac curat in curtea mea .
11 august 2017, 20:41
Legea spune ca nu ai ce le face. Iar tiganii stiu legile mai bine decat sparlamentarii. Asa ca profita.
11 august 2017, 20:24
Noi muncim si platim impozite ,taxe si alte dari catre stat iar ei sunt cei care benificiaza de munca noastra , se distreaza odihniti si pusi pe distractie si isi bat joc de noi.Oare pana cand?
11 august 2017, 20:14
Poate dl Primar baga pe lângă polițiștii locali și pompierii de la SVSU în centrul vechi. Oricum șeful serviciului e tătucul țiganilor. Asta vine Ziua noaptea prin centru și toți îl saluta și i pupa ghiulul. La el e coada la ușă. Asa ca faceți un birou în centrul orașului
11 august 2017, 18:05
Puneti-va camere de supraveghere ca astea va vor mai vizita.. Toata zona ce dainspre savenilor nu e acoperita de vreo camera de supraveghere.
11 august 2017, 17:52
Aceste fete trebuiesc prinse si bătute de niste politiste sau jandarmerite pentru a putea da o lectie adevarata ca sa respecte ordinea si linistea publica! Astfel toti tiganii trebuie să plece si sa mute de pe Centrul Istoric Vechi
11 august 2017, 17:17
Jandarmii dorm in masina la periferii noaptea sau umbla dupa cei care vind tigari nu au ei treaba cu infractorii mai ales cu tiganii ca de astia se tem jandarmii ca au si ei familii acasa copii la gradinita si la scoala daca erau Romani in 5 minute aveau si o amenda de 2000 de lei si erau si cu dosar penal ziua jandarmii stau la umbra linga vointa si linga biserica lipovineasca !
11 august 2017, 16:55
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În legătură cu transportul cu maxi-taxi consumatorii cred că ar trebui introduce microbuze ceva mai mari sau chiar autobuze pentru că am văzut că fluxul de călători crește. Nu toate au bare de susține adecvate, de multe ori te ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6346 lei
USD
Dolarul SUA
3.9285 lei
CHF
Francul elveţian
3.9729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2711 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5016 lei
XAU
Gramul de aur
158.8245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2275 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4767 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0149 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11 o C
Dorohoi
11 o C
Bucecea
11 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
11 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.