Top News
Recepție cu scandal, primarul aproape că și-a luat viceprimarul la bătaie, pentru 1 milion de euro – GALERIE FOTO & VIDEO

Șase segmente de drum cu o lungime totală de aproximativ 5,1 kilometri au fost recepționați de la constructor, vineri, la finele săptămânii trecută.

Se întâmpla în coasta municipiului, în comuna Stăuceni unde s-a văzut extrem de clar cum o realizare poate fi ușor dusă în derizoriu prin largul concurs al factorului politic.

 

Investiția a costat 1 milion de euro, iar finanțator a fost Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), printr-o măsură destinată drumurilor de exploatație agricolă, în cadrul căreia pentru 1 km de drum național, s-a finanțat 1,4 km de drum de exploatație agricolă

 

Un an de zile a fost perioada de execuție a acestei lucrări, licitația fiind câștigată de asocierea de firme Big Conf, Conrec și Cornell’s Floor.

 

Vineri a avut loc recepția finală cu participarea reprezentanților Primăriei, ai liderului de asociație și Inspectoratului de Stat în Construcții. De la Consiliul Județean nu s-a prezentat nimeni.  

 

Membrii comisiei au făcut o vizită în teren după care au revenit la Primărie pentru semnarea proceselor verbale.

 

Și aici a început scandalul.

 

Proiectul care a luat ființă în mandatul fostului primar, Cozmin Epuraș, a primit valuri de critici din partea actualului, Relu Burlacu.

 

Primarul actual s-a arătat nemulțumit inclusiv de buruienile de pe marginea drumului.

 

”La recepția asta aș fi vrut să fie vegetația curățată de la A la Z, tot. Să aveți ce filma, să aveți ce vorbi. O să spuneți iar, treaba voastră asta, spuneți dle ce credeți, treaba voastră. Așa se face o recepție, ne urcăm în mașină de la un capăt la altul? Haideți puțin să stăm de vorbă, vedem, de ce podul acela e strâmb, acela nu-i drept”,

Relu Burlacu, primarul comunei Stăuceni

 

Problema semnalată de el a fost faptul că la Tocileni este o bucată de 600 de metri de canalizare sub asfalt. Iar gurile de canal nu au fost aduse la cotă.

 

I s-a explicat că aceste lucrări nu au putut fi realizate în acest proiect, fiind neeligibile și se vor face cu bani de la bugetul local.

 

Relu Burlacu părea însă imun la explicațiile celor de la masă.

 

”Dar stați și vă certați după ce plecăm noi. Ce faceți, ce înseamnă asta?”, i-a replicat Ioan Ciobanu, inspector de stat în construcții.

 

Care a continuat:

 

”Uitați domn primar, noi avem un proiect care se cheamă modernizare drumuri de exploatație agricolă. Acesta e proiectul care ce conține, o stradă cu fundație de balast și piatră spartă și asfalt, șanțuri betonate și podețe. Noi asta recepționăm acum. Canalizarea nu e inclusă aici, nu e treaba noastră, domnul meu”,

Ioan Ciobanu, inspector ISC

 

Într-un final, primarul Relu Burlacu, aflat în război deschis cu viceprimarul Cozmin Epuraș a părăsit sala val vârtej.

 

Procesul verbal de recepție a fost semnat.

download from google playdownload from apple store
loading...
Scos din sărite de-un sătean, primarul de Stăuceni i-a distrus maşina cu un camion – GALERIE FOTO

 

DIN CULISE: Gafe la depunerea jurământului prefectului și subprefecților, un invitat (ne)poftit și susținere politică în șoaptă – FOTO&VIDEO
Ceremonia restrânsă care a mai animat sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ la depunerea jurământului celor trei șefi ai Prefecturii a avut și momente nedorite.
Vot cu hoarda în Consiliul Județean și dezbateri în mare viteză: ”Stați puțin!”, ”O secundă”AUDIO ce fac aleșii la ședințele închise de un an
În jur de o oră a durat ședința Consiliului Județean Botoșani care a avut loc pe data de 25 februarie. Pentru prima dată în ultimul an, de când cu câteva excepții întrunirile aleșilor de la CJ au loc în circuit închis, fără accesul presei și al publicului larg, Botoșăneanul vă prezintă modul în care se desfășoară o astfel de ședință.
Botoșaniul tot mai ocolit de medici: Semieșec la concursul pentru 17 posturi, se reia procedura
Botoșaniul pare să fie tot mai ocolit de medici, iar elocvent este ceea ce s-a întâmplat la ultimul concurs organizat de Spitalul Județean Mavromati.
Botoșăneanul care folosește cel mai ieftin medicament din lume: Frigul este un profesor dur, dar cel mai înțelept în același timp – GALERIE FOTO
Pentru cei mai mulți dintre noi, primăvara înseamnă flori, soare, trezirea la viață a naturii. Există însă și oameni pentru care iarna, frigul, gheața reprezintă o binefacere și o metodă de a-și îmbunătăți viața.
LA MULȚI ANI! Pagini din viața pictorului: Teodor Valenciuc, decanul de vârstă al artiștilor botoșăneni, împlinește 91 de ani
Scoborât primăvăratec pe pământul Botoșanilor, Teodor Valenciuc împlinește, pe 1 martie, 91 de ani. Domol, cu un zâmbet reținut cât să facă din el un mucalit aproape sobru, visător de când se știe și scotocitor culoare, Teodor Valenciuc ne învață că vârsta nu se numără în ani, ci în povești trăite.
Care pandemie? Dan Bittman e deja sold-out cu primul spectacol la Botoșani, se mai vând bilete doar la al doilea
La primul spectacol din pandemie al unui artist de rang național s-au vândut deja toate biletele. Organizatorii au anunțat sold-out pentru concertul închinat femeii și programat pe data de 7 martie la Rapsodia City Center.
Botoșănenii care NU ne fac cinste: O tânără de 23 de ani a evadat din pușcărie din Italia, în China „Bonnie și Clyde” de Botoșani prinși la furat
Milioane de români și probabil mii de botoșăneni trăiesc peste hotare, unii încercând că muncească pentru a avea un venit cinstit, alții optând pentru alte metode de a obține bani în mod facil, însă ce contravine legilor din alte țări.
O parcare supra-aglomerată din centrul orașului va fi cu PLATĂ în urma solicitărilor botoșănenilor
Decizia a fost adoptată în ședința de Consiliu Local întrunită astăzi, de la ora 11:00.
INTERPELARE la ședința de la Municipiu: Sute de botoșăneni se opun unei investiții: Nu suntem de acord cu restaurante, magazine, terase, instituții
Ședința de Consiliu Local de astăzi, 25 februarie 2021 a început cu o intervenție din partea unei reprezentante a unui ONG local care se împotrivește deramării unei investiții în municipiu.
Loading...
Bolnavi de diabet lăsați o săptămână fără rețete după pensionarea unui medic de la ”Mavromati”
Mai mulți pacienți diagnosticați cu diabet nu și-au putut lua rețetele timp de o săptămână. Este vorba despre botoșăneni aflați în evidențele medicului pensionar Ioan Petrescu.
Botoșăneni infectați la petreceri private, cresc cazurile în municipiu de la o zi la alta
În ultimele zile, autoritățile sanitare de la Botoșani remarcă o creștere a cazurilor în municipiul Botoșani, rata de infectare ajungând la 2,41.
Primele imagini cu Fratele Andrei, botoșăneanul care a lăsat toate ale lumii: Gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul - FOTOGALERIE
În urmă cu doi ani, actorul botoșănean lua o decizie care surprindea lumea artistică, și nu doar. La 33 de ani, în plină expansiune artistică, cu zeci de roluri pe scenă, în film, cu participări răsunătoare în emisiuni de top, actorul lăsa totul în urmă și pleca să își găsească liniștea. Și să găsească pe sine. 
Incendiu la o școală din Botoșani, mai multe echipaje de pompieri la fața locului – FOTO & VIDEO
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului. 
Scandalul de la Constanța: Colonelul Amarandei a trimis la Botoșani scara mobilă pentru un porumbel – GALERIE FOTO & VIDEO
La scurt timp de la preluarea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea botoșăneanul Cristian Amarandei s-a confruntat cu prima situație critică soldată cu decesul unei femei care a murit după ce a căzut de la înălțime.
Loading...
Stradă blocată complet de o înmormântare în etnie: circulația s-a reluat când au vrut rudele și cunoștințele – VIDEO & GALERIE FOTO
Nervi, înjurături, certuri și mai ales claxoane peste claxoane s-au putut auzi vineri în jurul orei 12:30 în zona centrală a municipiului Botoșani. Acolo, o înmormântare a unui reprezentant al etniei a dat peste cap circulația rutieră.
Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie VIDEO & FOTO
În 2012 când USL zguduia politica românească, fostul primar de la Constanța, Radu Mazăre împreună cu Ovidiu Portariuc turnau simbolic primul cancioc de mortar pentru un ansamblu de locuințe pentru tineri. Se întâmpla în luna mai.
LOVITURĂ în procesul pentru tragedia auto de la Orășeni Deal, dosarul a ajuns la alt judecător
Unul dintre cele mai vechi dosare de la Judecătoria Botoșani a fost repartizat unui alt judecător. Este vorba despre dosarul în care este judecat Flavian Zacrețchi, tânărul care a produs accidentul de la Orășeni Deal în anul 2015 în care doi soți și-au pierdut viața.
Colonelul Amarandei în centrul unui scandal imens la Constanța: O femeie a căzut de la etajul 6 încercând să scape de un incendiu, pompierii NU aveau nici saltea, nici autoscară – VIDEO & FOTOGALERIE
O femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată.
Se sparge pandemia: Dan Bittman concertează la Botoșani de Ziua Femeii... două zile la rând - Vino să-ți recalibrezi psihicul distrus
Poate cel mai mediatizat cântăreț român în ”epoca Covid” își reîncepe concertele la Botoșani. La aproape un an după ce spectacolele au fost blocate în totalitate de pandemie, în oraș vor avea loc show-uri timp de două zile la rând.
17 la 3! Victorie zdrobitoare în PNL pentru funcția de subprefect: Dacă va fi sau nu, asta e altă discuție
Biroul Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal s-a întrunit luni după amiază pentru a vota persoana a cărei nume a fost transmis la București pentru ocuparea unui post de suprefect la Botoșani.
DOMNU BURLACU ZICE CA ESTE EARBA, PE MARGINEA DRUMULUI DE CE NU FACE SI EL MACAR UN SFERT DIN CEA FACUT DOMNU EPURAS...
9 august 2017, 17:26
Actualul primar, Relu Burlacu, nu este decat un hot, egocentrist ce este axat strict pe propriile interese. Nu are pic dede pasenta fata de interesele comunei, nici de dezvoltarea ei. Ca exemplu, toate proiectele stagneaza de cand si.a inceput mandatul, din aceleasi motive ca si in cazul de fata, mereu are de protestat in legatura cu ceva, se enerveaza si pleaca. Niciodata nu incearca sa ajunga macar la un acord comun. Este de mirare ca a ajuns in postul de primar, tinand cont de trecutul sau(dosare DNA, dosare de distrugere s.a.m.d). Acum a ajuns la conducerea comunei Stauceni, nimic nu s.a schimbat, nici in comportamentul sau, nici in dezvoltarea comunei. Din contra.
9 august 2017, 15:35
PENALUL DE BURLACU NUI PLACE ASFALTUL ASTA TOAMNA SIN PRIMAVARA IESEAU TRACTOARELE LUI SI SCUTURAU PLUGURILE DE ASFALT SI-N PARCUL UNDE TINE TRACTOARELE PE DRUMUL SPRE TOCILENI IN LOC SA-SI FACA POD LE-A UMPLUT CU PAMINT ESTE UN FOARTE BUN GOSPODAR HALAL
8 august 2017, 10:07
presupun ca rolul lui Ciobanu in comisie este de a ascunde smecheriile proiectantului, constructorului sisau Epuras
8 august 2017, 07:58
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ce siguranță au acești copii de 15 – 16 ani maximum pe traseu, de la școală până acasă, ei termină orele la 19:00, respectiv 20:00. Când ajung acasă, când se odihnesc, când învață? Plus siguranța deplasării, de la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.4 o C
Dorohoi
1.8 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
1.4 o C
Saveni
1.4 o C
Ştefăneşti
5.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.