Top News
Proiect revoluționar în zona centrală a orașului: bloc cu sală de fitness la ultimul etaj și două niveluri de parcare subterană după planurile unui arhitect care a studiat în SUA – FOTOGALERIE

(P) Intersecția străzilor Calea Națională - Nicolae Iorga va căpăta în câțiva ani un nou aspect datorită unui proiect imobiliar de anvergură conceput de un om de afaceri întors din Statele Unitate ale Americii împreună cu un arhitect care de asemenea a studiat peste ocean.

10 etaje, o terasă unicat și o sală cu pereți de sticlă


Compania ”Tadas Construct” a obținut avizul de oportunitate de la Primăria Botoșani pentru ridicarea unui bloc cu 10 etaje în locul actualului Complex Orhideea.


Clădirea și terenul de acolo aparțin firmei menționate, care va dărâma centrul comercial și chioșcurile din apropiere pentru a ridica imobilul ce se anunță a fi cel mai futurist construit vreodată la Botoșani.


Blocul va avea la etajul 9 o terasă generoasă destinată tuturor locatarilor, care va dispune inclusiv de o zonă de lunch și care va putea fi utilizată, de exemplu, atunci când proprietarii primesc vizita mai multor oaspeți.


Deasupra, la cel mai înalt nivel, se va amenaja o sală de fitness adresată doar oamenilor din acel bloc. Pereții vor fi exclusiv din sticlă astfel încât locatarii vor putea să se antreneze având o priveliște de ansamblu a orașului.  


O altă noutate absolută pentru Botoșani o reprezintă parcarea subterană, care va fi pe două niveluri, prima de acest gen din oraș.


De asemenea, balcoanele vor fi exclusiv din sticlă, iar fațada blocului va avea plăci de fibrociment.

 

Proiect de 6 milioane de euro, o parte din bani ajung la Primărie și Inspectoratul Județean în Construcții


Dincolo de blocul propriu zis, care va schimba aspectul orașului pe principala stradă de intrare – ieșire (din)spre Iași, Primăria Botoșani ar urma să încaseze sume importante de bani din toate avizele ce urmează a fi emise înaintea demarării lucrărilor, numai taxa de autorizare ridicându-se la 1% din valoarea totală a proiectului. Iar proiectul se estimează a atinge pragul de 6 milioane de euro. De asemenea, 1% va pleca spre Inspectoratul Județean în Construcții. Ulterior, municipalitatea va percepe impozit pe proprietate pentru fiecare apartament.


85


de apartamente va avea Orhideea Residence

 

orhideea residence


Agent exclusiv de vânzări pentru acest proiect este agenția imobiliară Enkle condusă de Darie Hîțic. De aici botoșănenii interesați de proiect pot obține toate informațiile necesare. Și poate cea mai importantă este aceea că persoanele care vor contracta locuințe prin amintita agenție, care își are sediul în strada Bucovina nr.25, nu vor plăti comision.


În bloc vor fi amenajate apartamente cu una, două și trei camere, iar prețurile pentru o locuință pornesc de la 59.900 de euro. Pentru plata în avans se acordă o reducere de 5%.


Blocul va dispune de peste 100 de locuri de parcare, deci mai mult decât numărul total de apartamente, trei sferturi fiind supraterane.

 

Proiect ”made in SUA”


Ca arhitect, Mircea Curteanu face echipă cu Dănuț Bidașcă, absolvent al Facultății de Arhitectură din Iași. Acesta din urmă este și autorul laturii futuriste a proiectului și aceasta după ce a activat timp de doi ani în Statele Unite ale Americii la HKS Architects, una dintre cele mai mari firme de arhitectură din lume. Înființată tocmai în Dallas în 1939 a ajuns să aibă filiale în Atlanta, Chicago, Denver, Detroit, Dubai, Fort Worth, Houston, Londra, New Delhi, New York, Orlando, Phoenix, Richmond, Salt Lake City, San Diego, San Francisco și Shanghai.

 

orhideea residence

 


”Tadas Construct” face parte din grupul Pita – Mecanex controlat de familia Bidașcă, iar planurile dezvoltatorului este ca lucrările efective să înceapă în a doua parte a anului viitor.


”Vom folosi doar materiale inovatoare, iar finisajele vor fi premium. Nu dorim să punem profitul pe primul loc, gândul nostru este să ridicăm o construcție reprezentativă pentru oraș. Bani se pot face și mai târziu, acum vrem să realizăm un lucru deosebit pentru Botoșani și pentru botoșăneni. De aceea vom folosi cele mai bune materiale”,


Costel Bidașcă, administrator Tadas Construct.


loading...
Complexul Orhideea – UITE cum arată cel mai nou centru comercial care promite să-i îmbrace bine pe toți botoșănenii - GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

Un fost senator & președinte al CJ, aproape de intrarea în PNL, altul face apel către foștii lideri: Îi rog să contribuie la acest proiect
Fostul președinte al Consiliului Județean din perioada 2008 – 2012 ar fi aproape de întoarcerea în PNL, partid pe care l-a condus la Botoșani în perioada 2001 – 2006.
Noua echipă a Teatrului ”Mihai Eminescu” duce spectacolul la un alt nivel: Ceva foarte interesant, ce nu s-a mai făcut / Cu adevărat senzațional
”Între teatru şi realitatea socială se află o linie de demarcaţie”, spunea Georges Gurvitch în a sa ”Sociologie teatrală”, adăugând că teatrul reprezintă ”sublimarea anumitor situaţii sociale, fie că le idealizează, fie că le ridiculizează, fie că îndeamnă la schimbarea lor”.
DISPARIȚIILE anunțate de Poliție ascund în spate povești de dragoste născute pe Facebook: Comunică imediat între ei, mă caută Poliția
Un fenomen îngrijorător care și-a făcut loc și la Botoșani este acela al disparițiilor de minori. Părinții apelează la ajutorul Poliției în momentul în care nu mai știu nimic de propriii copii. La unii, disparițiile sunt într-adevăr neașteptate, în alte cazuri polițiștii aplică amenzi pentru neglijență.
Tranzacție de proporții: Un om de afaceri din Suceava a devenit acționar la o firmă din Botoșani, compania botoșăneană ridică un bloc premium în centrul orașului
Tranzacția imobiliară a începutului de an s-a perfectat astăzi la Suceava și vizează direct Botoșaniul. O firmă din grupul ”Trutzi” fondat de omul de afaceri Ciprian Nuțu a cumpărat 50% din acțiunile SC Tadas SRL, companie de construcții controlată de familia Bidașcă.
Puzderie de botoșăneni îmbolnăviți la chefuri și în vacanțe, s-a suplimentat numărul de paturi în spitale, trei zile consecutive de creșteri record
Județul Botoșani a înregistrat marți un record negativ de cazuri, autoritățile sanitare anunțând 384 de noi îmbolnăviri. În ultimele zile au fost raportate sute de noi infectări, incidențele fiind în creștere de la o zi la alta, ceea ce este o premieră pentru zona noastră, de la debutul pandemiei. 
Florin Țurcanu la sediul central al liberalilor, Roxana Țurcanu aproape prim-vicepreședinte la PNL Botoșani
Cele două comisii de negociere constituite la nivel central de PNL și ALDE pentru fuziune s-au întrunit astăzi la sediul central al liberalilor din București.
Botoșanii și Poetul: Muzică, poezie, gazetărie și public dornic de Eminescu – GALERIE FOTO&VIDEO
Sâmbătă, 15 ianuarie, Botoșani. Ziua Culturii Naționale, hrănită simbolic din existența celui mai mare poet al românilor.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Încă un an de amânări la procesul în care doi soți și-au pierdut viața, blocaj la audierea de martori
Procesul în care doi soți au murit în urma unui cumplit accident la Orășeni Deal bate pasul pe loc. Dosarul se află încă pe rolul Judecătoriei Botoșani asta deși primul termen a avut loc în luna iunie a anului 2018.
Copilul genial care a încheiat într-un mod fabulos Ziua Culturii Naționale la Botoșani: Nu știm cine este - VIDEO
Un copil de șase ani a reușit să țină publicul în picioare, să primească ropote de aplauze, nu mulți dintre cei de față având la final lacrimi în ochi. Cine este copilul, era întrebarea care se auzea din om în om.
Loading...
NEMULȚUMIRI de la valoarea „Premiului Național Mihai Eminescu”, Primăria acordă 35.000 de lei laureatului! PROPUNERE de diminuare din partea unei consiliere
În ședința festivă a Consiliului Local din 15 ianuarie 2022, de Ziua Culturii Naționale, Primăria Botoșani a alocat câte 35.000 de lei laureaților „Premiului Național Mihai Eminescu” din 2020 și 2021, pentru întreaga activitate.
Un tânăr botoșănean de 27 de ani, licențiat în Drept și cu două mastere, a devenit consilier de stat al vice-premierului Sorin Grindeanu
Numire importantă pentru un tânăr din Botoșani care a devenit consilier al viceprim-ministrului din cabinetul lui Nicoale Ciucă.
(DEZ)INTERES la ședința festivă de la Primărie de Ziua Culturii Naționale, chiul în bloc la masă, festivism limitat de criza momentului – VIDEO & GALERIE FOTO
Din cauza crizei sanitare, ședința festivă care are loc în fiecare an pe data de 15 ianuarie la Primăria Botoșani, în sala care-i poartă numele poetului nepereche a fost limitată ca prezență de persoane. Scriitorii au fost puțini, iar mesajele lor au fost transmise în mediul virtual.
CONCERTUL de Anul Nou: Botoșănenii au umplut, două seri la rând, sala Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a devenit o tradiție, la fel ca în toate orașele - din România sau de oriunde în lume - care au norocul unei astfel de instituții culturale.
Incredibila poveste a bustului lui Eminescu, din fața liceului care îi poartă numele: Evacuat de la Cernăuți, dispărut din București, apare misterios la Botoșani
O poveste fabuloasă, cunoscută de foarte puțini botoșăneni care, unii dintre ei, trec zilnic pe lângă liceul care poartă numele celui mai mare poet român.
Loading...
Medicul șef condus pe ultimul drum în sunet de sirene, slujba oficiată de patru preoți: Şi-a dăruit și cariera și viața paciențilorFOTO & VIDEO
Foarte atent cu cei din jur, discret, bun la suflet. Sunt doar câteva dintre calitățile medicului Alexa care au fost amintite astăzi chiar de sora acestuia la slujba de înmormântare.
După 20 de ani în proprietatea Mitropoliei Moldovei, reabilitarea Conacului de la Miorcani aproape de final: Obiectivul se află într-o stare bună acum - GALERIE FOTO
Un obiectiv de importanță națională, care tezaurizează o moștenire culturală deosebită, este aproape de a-și recăpăta strălucirea de odinioară.
A fost sărbătoare mare de Crăciun, comunitatea din Botoșani unde bucuria și tradiția fac spectacol – GALERIE FOTO&VIDEO
Explozie de culoare, un spectacol al vârstelor îmbinat cu tradiția și cu spiritul comunitar care, la lipoveni, capătă de fiecare dată un farmec aparte.
Lumânări la spitalul din Dorohoi, inclusiv directorul a încercat să-l salveze pe medicul șef de la Urgențe: S-a pierdut și din cauza muncii, a stresului
Medicul Ovidiu Alexa, care a încetat vineri din viață după ce a suferit un infarct, va fi depus astăzi la Capela Catedralei din Dorohoi. Toți cei care doresc să-i aducă aici un ultim omagiu o pot face timp de două zile.
Un cunoscut medic de la Spitalul Dorohoi a murit fulgerător la 46 de ani după ce a ieșit din gardă
Unul din cei mai apreciați medici de la Spitalul Municipal Dorohoi a plecat la ceruri vineri, 7 ianuarie 2022.
Ordin de la București: Se pregătesc trei ”mini spitale” provizorii, în spitalele propriu zise mai ajung doar bolnavii în stare gravă
Se înființează centre de evaluare ambulatorie la „Mavromati” și în alte două spitale. Astfel se evită aglomerația la Unitățile de Primiri Urgențe și pe secțiile din spitale.
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
”În același timp, pentru că tot a amintit dl Simion că i-am fost profesor în urmă cu mai bine de un deceniu, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la masteratul de istoria comunismului din România, aș face o ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9443 lei
USD
Dolarul SUA
4.3840 lei
CHF
Francul elveţian
4.7621 lei
GBP
Lira sterlină
5.9238 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8393 lei
XAU
Gramul de aur
260.3177 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2439 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3742 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1457 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4884 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2017 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.6 o C
Dorohoi
0.6 o C
Bucecea
1.9 o C
Darabani
0.1 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
-0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.