Top News
Primăria Botoșani ornată de sărbători în culorile PNL-ului; BONUS - Polivalenta are siglă cu parfum liberal - GALERIE FOTO

Schimbarea produsă vara aceasta în Primăria Botoșani se resimte și iarna la... ornamentele de Crăciun și An Nou. De Sfântul Nicolae s-au aprins instalațiile montate în oraș special pentru sărbătorile de iarnă.

Edilul șef are geam colorat în spiritul sărbătorilor... liberale

Nu toate, la acea dată Primăverii, de exemplu, încă nu avea parte de o iluminare suplimentară pentru... gropile din mijlocul străzii. Altfel stăteau însă lucrurile în centrul orașului, inclusiv în Piața Revoluției. Vechea clădire a Primăriei Botoșani era și este colorată în mare parte în albastru și galben, tocmai culorile Partidului Național Liberal, condus în județ chiar de primarul Cătălin Flutur. De altfel, majoritatea becurilor, ce par să compună imaginea unei căsuțe, sunt așezate în dreptul biroului acestuia.
Șefii de prin Primărie se feresc să dea explicații despre modul în care s-a ajuns ca imobilul să fie ornat chiar în culorile PNL-ului. ”Nu pot să spun cine a zis să îl facă așa”, a fost cel mai frecvent răspuns. Cert este că serviciul edilitare și firma Flash Lighting s-a ocupat de montarea în oraș a instalațiilor specifice acestei perioade a anului.
44.000 de euro plătește municipalitatea botoșăneană chirie în actualul sezon rece pentru instalațiile montate în bulevardul Mihai Eminescu și cupola luminoasă din parc. Restul ornamentelor sunt proprietatea Primăriei.

Lipă-i și ea galben-albastră

Coincidențele galben-albastre nu se opresc însă doar la geamul primarului. Sutele de adulți și copii care au ajuns la patinoarul montat la Sala Polivalentă în campania electorală pentru alegerile parlamentare au putut constata că s-a schimbat și sigla acesteia. Vechile culorile au fost înlocuite cu - mai este vreo surpriză? – galben și albastru. În condițiile în care Sala Polivalentă ”Elisabeta Lipă” se dărâmă la propiu, iar singura soluție a fost montarea unor garduri pe pereți care să prevină producerea unor accidente, s-a găsit totuși de cuviință să se cheltuiască niște bani pentru înlocuirea firme.

Câți nu vă putem spune fiindcă două zile am încercat fără succes să discutăm cu directorul Direcției Servicii, Publice, Sport și Agrement. L-am sunat pe liberalul Eugen Țurcanu miercuri și nu ne-a răspuns la telefon, iar joi din nou, însă tot nu ne-a răspuns. Ne-am deplasat la sediul DSPSA din zona ”3 coline”, unde își are biroul. Nu era însă acolo și ni s-a spus că, probabil este la Primăria Botoșani. Am venit în Piața Revoluției, însă ni s-a spus că n-a fost văzut, așa că ne-am deplasat la Sala Polivalentă, unde DSPSA a avut înainte birourile. Eugen Țurcanu nu era nici acolo, fiind îndrumați să mergem de unde am plecat în periplul nostru, adică la ”3 coline”.

Într-un final, Eugen Țurcanu, care este și consilier local, ne-a spus ”bună ziua” și ne-a adresat o întrebare: ”s-a întâmplat ceva?” pe WhatsApp și după ce i-am răspuns nu a mai dat nici un semn de viață. Așa că nu vă putem spune care au fost motivele ce au stat la baza colorării siglei în culorile partidului din care face parte.

Obiceiuri portocalii

Colorarea unor obiective ale municipalității în culorile PNL-ului vine după ce, în perioada în care atât acesta, cât și primarul Cătălin Flutur făcea parte din PDL, până și scaunele de la Sala Polivalentă și poarta de la Stadionul Municipal ajunseseră să fie portocalii.
De altfel, vechea siglă de la ”Elisabeta Lipă” era tocmai în culorile PDL, portocaliu și albastru, după cum se poate observa pe o poză preluată tocmai de pe www.polivalenta.ro.

loading...
Din nou codași – Moșul Nicolae vine tiptil la Botoșani, fără fast și cu ornamente ”expirate”
Un oraş portocaliu

 

ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
Loading...
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Loading...
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
REFORMĂ la Inspectoratul Școlar, doi inspectori printre care o soră de deputat se întorc la catedră, zece nume noi – LISTA
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani două adrese: una cu încetarea detașării în interesul învățământului pentru un număr de 17 inspectori școlari. O a doua cu aviz pentru detașarea în interesul învățământului pentru anul școlar următor, în cazul a 25 de inspectori școlari.
După atâţia ani şi două sigle, tot nu şi-au dat seama că femeia se numeşte LIPĂ, nu Lipa. Şi apropo, albastrul ăla nenorocit face oraşul să aibă atmosferă de cavou.
9 decembrie 2016, 19:04
Cel putin cand a fost Portariuc chiar daca nu a facut multe lucruri macar a avut bun simt dar astia au obiceiurile caracteristice PDL. Ce sa mai vorbim se vede deja ce ganduri au nici nu vreau sa ma.gandesc daca ajung si la guvernare o sa puna pe prosti sa poarte pancarda pe spate si cand ies la cumparaturi cu sigla partidului pana si culoarea la farurile masinilor o sa purtati galben
9 decembrie 2016, 16:20
Cum sa mai votez PNL -ul in conditiile in care acestia iar vopsesc orasul in culorile partidului precum cu ceva timp in urma facea PDL-ul, ne cred prosti.
9 decembrie 2016, 12:21
Am o revelatie! Avem primar!Apropo,dl.ionescu,de 8 ani jud.Botosani este condus de liberali(Tibuleac,Turcanu,Sorescu).La ei te referi,nu?
9 decembrie 2016, 11:54
Domnule jurnalist sau cum verei sati mai spui nu conteaza culoarea iar daca in ultimul timpati tot acuzat mai mult pe uni mai putin pe alti ati jignit ba pe uni ba pe alti ,cu totul alr fi menirea dunmeavoastra daca cu adevarat ati avea o scoala de jurnalistica si nu in ultimul rand safiti echidistant ceia ce pana acum nu ati demonstrat. Asa ca continuativa ib continuare activitatea de bascaleala ca la asta va pricepeti ,doar sunteti unul dintre ceim ai buni din judetul Daramata.
9 decembrie 2016, 11:39
Si steagul Ucrainei este tot galben-albastru. Cum ar trebui sa interpretam asta?
9 decembrie 2016, 10:56
Flutur a hibernat de cand a devenit primar. Sta închis in birou,e in depresie ca nu stie cum sa mai tragă banul public, dupa atatea drumuri la DNA cred ca ii tremura izmenele
9 decembrie 2016, 10:41
Pana la aceasta data nu ati vazut drumurile/? cine a domnit zece ani si nu a realizat nimic se poate spune dar in campanie au batut pe altii apropouri. Noi populatia stim despre ce e vorba nu ne amagesc ei cu prostii pe la televizor .ORICAT arI GESTICULA si ne-ar arata noua ca ei sunt cei mai buni nu ii mai credem
9 decembrie 2016, 10:06
No, in loc sa va ocupati de adevaratele probleme ale oamenilor asa cum fac niste jurnalisti adevarati, va pasa ca luminile de sarbatori sunt albastru sau galben. Asta e! Si cand o fi PSD o sa fie rosii... important e sa se faca ceva in oras, sa fie lumea bine si apoi. chiar conteaza mai putin ca luminile au fost puse intentionat sau nu galben ori albastru sau ca sala poliovalenta si-a schimbat culorile. V-ati dus sa vedeti drumurile din judet cum arata? ati incercat sa scrieti despre copiii din judet care dorm in horn? alea sunt probleme... suntem cel mai sarac judet. haideti sa-i tragem de urechi pe alesi ca nu fac nimic sa ne scoata din saracie nu ca sunt galbene sau albastre luminiloe. lol
9 decembrie 2016, 09:36
Atat a putut sa faca si Flutur din Iunie,sa orneze primăria in culorile partidului,asta este singura realizare de 7luni de cand a preluat conducerea orașului.Rusine
9 decembrie 2016, 09:32
se darama dar e galben/albastra !!!!
9 decembrie 2016, 09:05
Da poate exagerați, mie unul îmi place albastru și galben. :D Bine că nu scrie PNL :)
9 decembrie 2016, 09:02
Trist...Avem ce meritam...
9 decembrie 2016, 08:14
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.