Top News
Prima zi de şcoală: Discursuri sforăitoare, flori pentru politicieni, medalie de onoare, senator uitat, senatoare cu emoţii pentru propria fată - GALERIE FOTO

Mai devreme decât elevii, profesorii şi părinţii s-au obişnuit, noul an de învăţământ a debutat luni dimineaţă şi la Botoşani. Dar, asemenea celorlalţi ani, şi de această dată oficialităţile au pornit în periplu la cele mai prestigioase unităţi.

Şeful judeţului a trecut strada

Iar Şcoala 11 din municipiul reşedinţă a fost una dintre primele borne. La 8:30 curtea era deja plină ochi şi după intrarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, care a avut doar de traversat strada fiindcă locuieşte la blocul de peste drum, directoarele au dat startul ceremoniei, mai ales că inspectorul şcolar general se afla deja acolo.


„Şcoala 11, o şcoală importantă a municipiului Botoşani. Cred că una dintre cele mai bune şcoli, de aceea vă doresc să aveţi succes, să aveţi copii frumoşi şi deştepţi, mai puţin cuminţi că asta e vârsta când trebuie să mai facă şi obrăznicii. Aş vrea să mă adresez în special dascălilor, să le spun că au o misiune cu totul şi cu totul nobilă, cred că este cea mai titrată profesie din câte există la noi în ţară, sunteţi salutaţi de elevi şi foştii dvs. elevi până când bătrâneţile vă ţin acasă”,


Costică Macaleţi, preşedinte CJ Botoşani.

 

Discurs ministerial cu iz comunist

Microfonul a fost dat apoi şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Gabriel Hârtie, care a citit mesajul ministrului Educaţiei, Liviu Pop. A început cu generalităţi precum, „orice început de an şcolar înseamnă speranţă şi emoţii” , a trecut prin axiome – „doar sub o atentă îndrumare a profesorilor, elevul poate atinge nivelul de pregătire optim, care să îi asigure succesul şcolar” şi a ajuns la angajamente ferme: „dragi elevi, noi, părinţi şi profesori, vă garantăm că sunteţi cei mai importanţi pentru noi, de aceea facem toate eforturile pentru a avea condiţii care să vă ajute să vă concentraţi forţele pentru a învăţa”.

Hai şi cu Opoziţia

Între timp la festivitate ajunsese şi senatorul Costel Şoptică, pe care directoarele şcolii l-au observat cu întârziere şi căruia i-au dat într-un final cuvântul, parlamentarul informându-i pe toţi cei prezenţi că la bază este profesor. Oricum, la final atât el cât şi preşedintele CJ au primit flori din partea a două eleve, lucru care la „Eminescu” i s-a întâmplat şi subprefectului.

„Cupa succesului”, diploma de excelenţă şi „medalia de onoare”

Centrul de greutate al învăţământului s-a mutat apoi la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, acolo unde subprefectul Daniela Beclea, senatorul Doina Federovici şi, din nou, şeful IŞJ, au participat la ceremonie.
În lipsa prefectului, plecat în delegaţie, Daniela Beclea a vorbit doar 37 de seunde, Gabriel Hârtie a citit din nou mesajul mobilizator al ministrului, iar parlamentara a evitat să ia cuvântul întrucât printre elevi se afla şi fiica sa, care începe clasa a V – a la prestigioasa unitate de învăţământ. Aşa că discursul cel mai lung l-a avut Cristina Chiriac, directoarea Colegiului, care a reamintit rezultatele extraordinare obţinute de elevii de aici, prilej cu care l-a premiat pe „cel care ne-a umplut inimile de bucurie”, Ştefan Bălăucă, care în vacanţa de vară a obţinut medalia de aur la Olimpiadă Internațională de Științe ale Pământului. Acesta a primit „cupa succesului”, diploma de excelenţă şi „medalia de onoare” în aplauzele tuturor celor prezenţi.
Întreaga festivitate de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu a fost precedată de intonarea Imnului de Stat şi o slujbă religioasă, pentru ca la final să se difuzeze imnul unităţii de învăţământ.

 

loading...
Sute de polițiști la porțile școlilor din Botoșani
Jandarmii botoșăneni prezenți la deschiderea noului an școlar

 

DESCARCĂ GRATUIT APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Președintele USR Botoșani, indemnizație de deputat tăiată din cauza chiulului din Parlament
Decizia a fost luată după o serie de absențe nemotivate în Camera Deputaților, în primele luni ale acestui an.
Autobuzele parchează la PSD! Războiul pe conducerea Eltrans tranșat social-democrat la vot
În urma desfășurării procedurii secrete de vot, a fost tranșată într-un final situația de la societatea Eltrans.
Operații greu de realizat pe pandemie la Mavromati, medic: Nu veniți la Spitalul Județean
După mai bine de un an de pandemie, botoșănenii cu alte afecțiuni sunt în continuare victime colaterale. Medici fac apeluri să nu se prezinte la spital dacă nu sunt „urgențe reale”.
Într-o lume care desparte, există un om care adună: Fenomenul Hărman la Botoșani – GALERIE FOTO
Aproape 100 de lucrări, un colecționar și colorata poveste dintr-o primăvară capricioasă încă.
Drumul strategic de la Botoșani: Judecătorii au scos din schemă „firma orașului”, loturile împărțite de alți constructori – VIDEO
Câștigătoare la precedenta licitație, exclusă total după un val de contestații la unități de stat și instanță.
HoReCa, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri – ÎNCHISE încă două săptămâni la Botoșani - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a prelungit sâmbătă pentru încă două săptămâni restricțiile suplimentare adoptate pe 27 martie pentru municipiul Botoșani.
Șefa CJ & primarul, cumpărături cu microfonul la piața de produse tradiționale: Să vedem dacă știi să dai restulGALERIE FOTO
Președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani au fost invitați speciali la inaugurarea pieței volante cu produse tradiționale a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis, eveniment care a avut loc sâmbătă dimineață.
Mânăncă românește! Piață volantă cu produse tradiționale inaugurată în centrul Botoșanilor: de la caș și brânză la ceapă și miere de albină – VIDEO & GALERIE FOTO
Sub sloganul ”Mânăncă românește”, scris inclusiv pe un banner, în cadrul unui parteneriat pe care Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis l-a perfectat cu Primăria Botoșani, sâmbătă dimineață a fost inaugurată în centrul orașului o piață volantă cu produse tradiționale.
SEARA DECISIVĂ: FC Botoșani află în 90 de minute dacă se califică în play-off pentru a doua oară
Trei meciuri de totul sau nimic au fost programate seara asta de la 20:30 între echipe care evoluează în prima ligă și care își dispută locurile 5 și 6 din play-off.
Loading...
Protestatarii au spart un geam al Primăriei, ”bolovanul” provine de la Prefectură
Și la Botoșani au fost incidente în timpul protestelor care au avut loc la începutul săptămânii trecute față de noile măsuri luate de guvernare și dublate de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,
Paradă de tractoare pe străzi, orașul blocat de oamenii satelor, protest cu acuzații la polițiști și reproșuri la prefect – GALERIE FOTO & VIDEO
A fost probabil unul dintre cele mai spectaculoase acțiuni de protest organizate la Botoșani în ultimii ani de zile. Într-un imperiu al nemulțumirilor crâncene venite din partea celor care practică agricultura la Botoșani, fermierii și-au scos la vedere cele mai frumoase utilaje cu ajutorul cărora muncesc pământul.
Nu aveam cum să lipsesc la o asemenea înmormântare - Marian Murariu, prima ieșire după absența surpriză de la ședința cu Eltransul
Absența consilierului local Marian Murariu de la ședința deliberativului municipal convocat de primar pentru marți la amiază în vederea propulsării în funcții a unor administratori interimari la SC Eltrans SA reprezintă surpriza politică a săptămânii.
Îi lua... apa: Șeful cel mare de la Nova înlocuit în 24 de ore de la intrarea în CA a oamenilor susținuți de Doina & Florin
La o zi după întrunirea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) pentru validarea noilor membri din Consiliul de Administrație de la compania de apă, au avut loc și primele schimbări de șefi.
Încă un pas spre director din Râmnicu Vâlcea la ”Apă”: Noul CA completat de membrii PSD - ALDE
Adunarea Generală a Acționarilor companiei de apă și canalizare s-a întrunit astăzi la sediul societății și a votat completarea consiliului de administrație. În fapt, AGA a fost reprezentată de Dorin Birta, care săptămâna trecută a fost mandatat de plenul Consiliului Județean să voteze noii membri ai CA.
Loading...
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Planurile inițiale nu s-au concretizat și în realitate și, după cum a decurs votul de la ședința de îndată a Consiliului Local, se preconizează o victorie liberală la numirea administratorilor de la Eltrans.
Cine salvează orașul? ”Protejat” de teancuri de hârtii, de legi pompoase, de instituții, Botoșaniul vechi se prăbușește în fiecare zi: ”Ce lăsăm noi moștenire celor care vin?” – GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni trec zilnic pe lângă ele. Sunt bătrâne, triste la vedere și fără speranță. Altădată cochete, alinate și alintate de colorate vegetații, unele aduse chiar și de peste hotare, găzduind gălăgioase ședințe, înfocate cenacluri, simandicoase baluri, zac astăzi într-o dureroasă părăsire.
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare
Concurs de putere pe societatea de transport a orașului din partea politicienilor din Consiliul Local Botoșani. Eltrans stă de mai bine de jumătate de an fără Consiliu de Administrație, din cauza faptului că persoanele care au promovat un concurs, nu corespund politic.
Parchetul reacționează la acuzele cu femeia „poziționată” ca la execuție: Mai era un pic și organiza acțiuni de protest pentru inculpatul lui
Urmare a acuzațiilor aduse de un avocat botoșănean angajat de o femeie din județ care a fost victima unei agresiuni din partea concubinului, șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a venit cu precizări suplimentare.
Impact Audi – Hyundai în sens giratoriu, răniți transportați la spital cu două ambulanțe – VIDEO
Neacordarea de prioritate a fost cauza producerii accidentului rutier care a avut loc în urmă cu puțin timp în sensul giratoriu de lângă sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.
Director de instituție la un pas să se prăbușească pe holurile Prefecturii – FOTO & VIDEO
Imagini greu de privit petrecute miercuri în Palatul Administrativ unde a fost convocat primul Colegiu Prefectural din 2021, după un an de pauză.
Sa mergi la deschiderea anului scolar si sa tii discurs politic - ce mare om de stat esti......Sa mergi la deschiderea anului scolar sa fii fotografiat de ziaristi - cat de important esti....Sa mergi la deschiderea anului scolar si sa tii slujbe netinad cont ca unii dintre copii sunt de alte confesiuni religioase- cat de medieval ....Deschiderea anului scolar este cu copii si despre copii, despre si numai despre ei. Este ziua lor
11 septembrie 2017, 16:37
Cu politicieni-n frunte, v-om avea "succesuri" multe. Cum ramine insa cu studiul de fezabilitate pentru drumeagul BT -TG Estetic ? Prind copiii nostri macar licitatia ? Unde esti tu Base doamne, ca punind biciul pe ei sa-i imparti in doua cete, tu zmintit si ei misei. Am zis.
11 septembrie 2017, 13:09
Dacă nu a avut discurs doamna Federovici de ce nu a stat în rând cu ceilalți părinți sau cu familia dumneaei ? Astfel dădea mai bine parerea mea. Sau a stat în fața sa vada si colegii domnișoarei cine este mama ei
11 septembrie 2017, 12:16
Cu politicieni-n frunte, v-om avea "succesuri" multe. Cum ramine insa cu studiul de fezabilitate pentru drumeagul BT -TG Estetic ? Prind copiii nostri macar licitatia ? Unde esti tu Base doamne, ca punind biciul pe ei sa-i imparti in doua cete, tu zmintit si ei misei. Am zis.
11 septembrie 2017, 11:56
Era de asteptat sa se intample asa ceva la fiecare inceput de an scolar cu autoritatile locale cu parlamentari dar va intreb oare nu mai erau scoli in Botosani unde ar fi putut sa fie prezenti alesi nostri dar ori nu prezentau interes ori scolile respective areu si sunt cu elevi din cartierele marginase si nu dadeau bine la presa.
11 septembrie 2017, 11:08
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„E tot o problemă pe care au făcut-o colegii noștri social-democrați care spuneau că trebuie numaidecât cu HCL și în formă autentică. Noi pe lege știam că se vând și altfel, dar dacă ei ne-au blocat, asta-i treaba, au ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9261 lei
USD
Dolarul SUA
4.0937 lei
CHF
Francul elveţian
4.4797 lei
GBP
Lira sterlină
5.6851 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7879 lei
XAU
Gramul de aur
235.3486 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2296 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3668 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1848 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2805 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1900 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.9 o C
Dorohoi
8.9 o C
Bucecea
8.6 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
8.9 o C
Ştefăneşti
7.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.