Top News
Prima zi de şcoală: Discursuri sforăitoare, flori pentru politicieni, medalie de onoare, senator uitat, senatoare cu emoţii pentru propria fată - GALERIE FOTO

Mai devreme decât elevii, profesorii şi părinţii s-au obişnuit, noul an de învăţământ a debutat luni dimineaţă şi la Botoşani. Dar, asemenea celorlalţi ani, şi de această dată oficialităţile au pornit în periplu la cele mai prestigioase unităţi.

Şeful judeţului a trecut strada

Iar Şcoala 11 din municipiul reşedinţă a fost una dintre primele borne. La 8:30 curtea era deja plină ochi şi după intrarea preşedintelui Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, care a avut doar de traversat strada fiindcă locuieşte la blocul de peste drum, directoarele au dat startul ceremoniei, mai ales că inspectorul şcolar general se afla deja acolo.


„Şcoala 11, o şcoală importantă a municipiului Botoşani. Cred că una dintre cele mai bune şcoli, de aceea vă doresc să aveţi succes, să aveţi copii frumoşi şi deştepţi, mai puţin cuminţi că asta e vârsta când trebuie să mai facă şi obrăznicii. Aş vrea să mă adresez în special dascălilor, să le spun că au o misiune cu totul şi cu totul nobilă, cred că este cea mai titrată profesie din câte există la noi în ţară, sunteţi salutaţi de elevi şi foştii dvs. elevi până când bătrâneţile vă ţin acasă”,


Costică Macaleţi, preşedinte CJ Botoşani.

 

Discurs ministerial cu iz comunist

Microfonul a fost dat apoi şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Gabriel Hârtie, care a citit mesajul ministrului Educaţiei, Liviu Pop. A început cu generalităţi precum, „orice început de an şcolar înseamnă speranţă şi emoţii” , a trecut prin axiome – „doar sub o atentă îndrumare a profesorilor, elevul poate atinge nivelul de pregătire optim, care să îi asigure succesul şcolar” şi a ajuns la angajamente ferme: „dragi elevi, noi, părinţi şi profesori, vă garantăm că sunteţi cei mai importanţi pentru noi, de aceea facem toate eforturile pentru a avea condiţii care să vă ajute să vă concentraţi forţele pentru a învăţa”.

Hai şi cu Opoziţia

Între timp la festivitate ajunsese şi senatorul Costel Şoptică, pe care directoarele şcolii l-au observat cu întârziere şi căruia i-au dat într-un final cuvântul, parlamentarul informându-i pe toţi cei prezenţi că la bază este profesor. Oricum, la final atât el cât şi preşedintele CJ au primit flori din partea a două eleve, lucru care la „Eminescu” i s-a întâmplat şi subprefectului.

„Cupa succesului”, diploma de excelenţă şi „medalia de onoare”

Centrul de greutate al învăţământului s-a mutat apoi la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, acolo unde subprefectul Daniela Beclea, senatorul Doina Federovici şi, din nou, şeful IŞJ, au participat la ceremonie.
În lipsa prefectului, plecat în delegaţie, Daniela Beclea a vorbit doar 37 de seunde, Gabriel Hârtie a citit din nou mesajul mobilizator al ministrului, iar parlamentara a evitat să ia cuvântul întrucât printre elevi se afla şi fiica sa, care începe clasa a V – a la prestigioasa unitate de învăţământ. Aşa că discursul cel mai lung l-a avut Cristina Chiriac, directoarea Colegiului, care a reamintit rezultatele extraordinare obţinute de elevii de aici, prilej cu care l-a premiat pe „cel care ne-a umplut inimile de bucurie”, Ştefan Bălăucă, care în vacanţa de vară a obţinut medalia de aur la Olimpiadă Internațională de Științe ale Pământului. Acesta a primit „cupa succesului”, diploma de excelenţă şi „medalia de onoare” în aplauzele tuturor celor prezenţi.
Întreaga festivitate de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu a fost precedată de intonarea Imnului de Stat şi o slujbă religioasă, pentru ca la final să se difuzeze imnul unităţii de învăţământ.

 

loading...
Sute de polițiști la porțile școlilor din Botoșani
Jandarmii botoșăneni prezenți la deschiderea noului an școlar

 

DESCARCĂ GRATUIT APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
TERIFIANT: Un BMW-ist a luat la pumni o mașină în centrul orașului, a sărit cu bâta la bătaie - VIDEO & FOTOGALERIE

Scene reprobabile au putut fi văzute sâmbătă, pe Calea Națională, în apropierea Complexului BIG, acolo unde un accident s-a lăsat cu agresarea unei... mașini.

PANICĂ în Parcul Tineretului după o întâmplare uluitoare mamă-copil, pompierii au intrat pe geam – VIDEO

Pompierii botoşăneni au intervenit de urgenţă vineri seară în Parcul Tineretului, însă nu pentru stingerea unui incendiu, ci pentru a pătrunde într-un apartament.

NEBUNIE în județ din cauza ninsorii, mașini răsturnate, polițiști în șanț, oameni blocați zeci de minute – GALERIE FOTO

Cea mai însemnată ninsoare care a căzut iarna aceasta, are din nou efecte devastatoare în unele cazuri.

EXCLUSIV: Parchetul a dat verdictul după scandalul din anticamera şefului Urban Serv, procesul e pe aproape – DOCUMENT

Disputa actuală dintre directorul general şi cel adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii botoşănene este doar una dintre cele la nivel înalt din cadrul companiei.

Accident „de lux” la giratoriul de la Marchian, BMW izbit de un Audi – VIDEO & GALERIEFOTO

Circulația pe strada Marchian este parţial blocată la această oră din cauza unui accident. Nici unul dintre automobilele implicate nu este înmatriculat la Botoşani.

BOMBA politică a anului: Radu Judele preia conducerea unui partid parlamentar, Magda Roman intră în Consiliul Judeţean

O şedinţă de partid care a avut loc vineri seară la Sinaia produce valuri în politica botoşăneană.

Scene UNICAT la un cabinet medical, fișele a sute de botoșăneni aruncate pe un hol– FOTOGALERIE &VIDEO

Un anunț sec lipit pe ușa unui cabinet medical din dispensarul de pe strada Împărat Traian anunța că respectivul medic de familie s-a pensionat de la data de 1 ianuarie 2018. Avea o listă de peste 700 de pacienți a căror fișe medicale au fost „aruncate” efectiv pe un hol.

4 secretari de stat pregătiți de PSD Botoșani pentru noul Guvern: Dan, Cătă, Bogdan și Boris

Dacă nu a reușit să își impună un membru nici măcar în al treilea Guvern PSD din ultimul an, social-democrații botoșăneni încearcă să își trimită în Executivul Dăncilă reprezentanți pe alte posturi de conducere.

PSD Botoşani e degeaba: ZERO miniştri în al treilea Guvern roşu, până şi Vasluiul are ministru

Botoşănenii sunt în continuare buni pentru conducătorii PSD-ului doar la alegeri. Când vine vorba de împărţit funcţii în Guvern, locuitorii judeţului sunt uitaţi. Complet!

loading...
Directorul cel mare de la Urban Serv, salvat prin Skype de la demitere; se lasă cu plângeri la DNA

După cum Botoşăneanul v-a anunţat în exclusivitate, joi dimineaţă, consiliul de administraţie de la SC Urban Serv SA s-a întrunit în şedinţă, iar primul punct de pe ordinea de zi l-a constituit demiterea directorului general.

Concertul „Hai la Botoșani” confiscat de politicieni și cu 1 milion de vizualizări pentru melodia anului – GALERIE FOTO & VIDEO

Ziua în care se sărbătorește Unirea Principatelor Române s-a încheiat la Botoșani cu un concert de muzică populară la care cap de afiș au fost cele patru fete care au promovat melodia „Hai la Botoșani” ce a provocat un val uriaș de simpatie pentru tinerele artiste.

Dragoste MORTALĂ: Un botoșănean de 23 de ani și-a pus capăt zilelor după o ceartă cu iubita

Un tânăr de numai 23 de ani s-a spânzurat luni după-amiază din cauza unor neînţelegeri cu iubita sa.

ULTIMA ORĂ: Un fost primar a izbit cu un „tanc de şosea” o tânără, la trecerea de pietoni – GALERIE FOTO

O tânără care ar fi încercat să traverseze strada în fugă a fost lovită de o maşină, vineri seară, în apropierea Centrului Vechi.

ALARMĂ pe str. Tiberiu Crudu: Un tată şi-a blocat propriul copil în apartament, pompierii la faţa locului

O întâmplare cum rar se poate vedea a avut loc joi seară pe strada Tiberiu Crudu din municipiul Botoşani.

loading...
BĂTAIE urâtă azi noapte, geamuri sparte și sânge peste tot – FOTOGALERIE

Un scandal de amploare, care a avut loc în această dimineaţă, în jurul orelor 03.00, la o pizzerie de pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoşani, a fost aplanat de un echipaj de jandarmi.

Dragoste ca-n filme le concertul de Anul Nou: Profesorul fermecător pe scenă, liceana în primele rânduri din sală - VIDEO & GALERIE FOTO

Aproape trei ore de magie s-au trăit vineri seară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoșani. Concertul de Anul Nou al Filarmonicii de Stat a umplut până la refuz sala cea mare.

TRĂSNET: Mama care şi-a aruncat copilul la canal condamnată, iese din închisoare la o vârstă când greu mai poate deveni din nou mamă

La mai puţin de două luni de la debut, procesul privind mama care şi-a aruncat copilul nou născut într-un canal din poligonul ACR s-a şi terminat.

A picat revelionul Primăriei! Pană de curent, artiștii au tăiat-o în mașină, lumea fluieră – VIDEO & GALERIE FOTO

Intrată pe scenă în jurul orei 22:50, când nu cântase decât vreo trei melodii, Ami a fost nevoită să își întrerupă concertul.

Noua vedetă a Botoşaniului cântă de revelion la cel mai mare restaurant, la care intrarea este 700 de lei

Suucesul pe care l-a avut atât ca artist solo, dar mai ales în duetul cu Edward Sanda i-a crescut brusc cota, iar în noaptea dintre ani va cânta în cea mai mare berărie din ţară.

kurtmann.ro%20
SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

Sa mergi la deschiderea anului scolar si sa tii discurs politic - ce mare om de stat esti......Sa mergi la deschiderea anului scolar sa fii fotografiat de ziaristi - cat de important esti....Sa mergi la deschiderea anului scolar si sa tii slujbe netinad cont ca unii dintre copii sunt de alte confesiuni religioase- cat de medieval ....Deschiderea anului scolar este cu copii si despre copii, despre si numai despre ei. Este ziua lor
11 septembrie 2017, 16:37
Cu politicieni-n frunte, v-om avea "succesuri" multe. Cum ramine insa cu studiul de fezabilitate pentru drumeagul BT -TG Estetic ? Prind copiii nostri macar licitatia ? Unde esti tu Base doamne, ca punind biciul pe ei sa-i imparti in doua cete, tu zmintit si ei misei. Am zis.
11 septembrie 2017, 13:09
Dacă nu a avut discurs doamna Federovici de ce nu a stat în rând cu ceilalți părinți sau cu familia dumneaei ? Astfel dădea mai bine parerea mea. Sau a stat în fața sa vada si colegii domnișoarei cine este mama ei
11 septembrie 2017, 12:16
Cu politicieni-n frunte, v-om avea "succesuri" multe. Cum ramine insa cu studiul de fezabilitate pentru drumeagul BT -TG Estetic ? Prind copiii nostri macar licitatia ? Unde esti tu Base doamne, ca punind biciul pe ei sa-i imparti in doua cete, tu zmintit si ei misei. Am zis.
11 septembrie 2017, 11:56
Era de asteptat sa se intample asa ceva la fiecare inceput de an scolar cu autoritatile locale cu parlamentari dar va intreb oare nu mai erau scoli in Botosani unde ar fi putut sa fie prezenti alesi nostri dar ori nu prezentau interes ori scolile respective areu si sunt cu elevi din cartierele marginase si nu dadeau bine la presa.
11 septembrie 2017, 11:08
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Trebuie făcut sens unic pe strada Pacea?
Da
Nu
Nu sunt șofer
Declaraţia zilei
"Cea mai mare deziluzie este Moruțan. Am văzut aseară un TGV vs un tractor stricat, mă refer la Ianis vs Olimpiu. Oriunde ar juca, nu are dreptul să se comporte așa, la cât s-a vorbit despre el. Are 18 ani, are mașină frumoasă și ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6606 lei
USD
Dolarul SUA
3.7828 lei
CHF
Francul elveţian
4.0372 lei
GBP
Lira sterlină
5.2734 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5192 lei
XAU
Gramul de aur
161.5578 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2269 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4934 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9707 lei
CAD
Dolarul Canadian
2.9874 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6259 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3 o C
Dorohoi
-3 o C
Bucecea
-3 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-3 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.