Top News
Poliția trimisă la trei spălătorii care au inundat o stradă! Aveau branșamente ILEGALE: Este un fenomen, de cine sunt făcute și cum...

Deși nu plouase deloc, strada Ocolitor Pacea a oferit imaginea unui lac la jumătatea lunii decembrie, apa de pe carosabil fiind cu spumă și alte substanțe rezultate din activități de spălare a mașinilor sau covoarelor.

Ape uzate de la spălătorii, pe stradă 

 

 

Timp de trei zile, utilajele Nova Apaserv și ale Primăriei Botoșani au intervenit pentru decolmatare și salubrizarea porțiunii care a fost inundată. Ulterior, cum motivul evident că nu au fost precipitațiilor abundente care provoacă astfel de inundații, Primăria a dispus un control prin compartimentul disciplina în construcții din cadrul Poliției Locale.

 

În urma controalelor s-a constatat că apele uzate proveneau de la trei spălătorii din zonă, două dintre ele fiind cuplate la un bazin de vidanjare, iar a treia având o lucrare prin care era branșată la rețeaua de ape pluviale a orașului.

 

Niciuna nu avea autorizațiile necesare de construire și aviz din partea administratorului drumului. La două dintre spălătorii faptele erau deja prescrise și astfel nu s-a putut interveni contravențional.

 

„Într-o primă fază având în vedere măsurile dispuse după ce am ajuns la fața locului, s-a reușit evacuarea apei deversată pe carosabil din incinta spălătoriilor din zonă. S-a curățat apa de nisip și pământ rezultat în urma activităților desfășurate acolo. În urma verificărilor efectuate în teren de către funcționarii Biroului Disciplina în Construcții s-au constatat mai multe aspecte dintre care cel mai important este faptul că, toți cei trei agenți economici sunt branșați la rețeaua de apă pluvială, fără a deține autorizație de construire și acordul administratorului drumului”,

Liviu Toma, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Operatorul SOMAT să nu mai branșeze „ilegali”

 

Polițiștii au dispus un plan de remediere a nereguilor până la data de 30 iunie 2021 până când respectivii operatori trebuie să intre în legalitate și totodată, de urgență, să-și rezolve problemele tehnice.

Primăria Botoșani face apel public la societatea Nova Apaserv să NU branșeze operatori care nu sunt cu documentele în regulă.

 

„Primăria Botoșani în calitate de administrator al domeniului public va solicita în scris operatorului Nova Apaserv două chestiuni: să nu mai execute lucrări de branșare sau recepție al unor lucrări, la sistemul de canalizare, fără autorizație de construire și aviz sau acord al administratorului public. Și al doilea să se intervină de urgență pentru remedierea problemelor tehnice în rețeaua de apă-canal pe care o administrează și în mod special acolo unde sunt cunoscute probleme de funcționare, chiar dacă s-au acceptat racordarea unor beneficiari fără a deține toate documentele necesare”,

Liviu Toma, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Directorul general al companiei de apă era curent cu situația care a fost creată pe strada Ocolitor Pacea. Și susține că în paralel face propriile verificări pentru a vedea situația celor trei spălătorii din zonă.

 

„De trei ori în 3 zile s-a intervenit cu utilaje de la noi și se vedea clar că nu a fost în perioada cu ploaie, nu plouase, iar apa care era acolo adunată era cu spumă. Deci era clar că provine de undeva de la spălătătorii auto sau spălătorii de covoare. Eu nu am văzut raportul întocmit de către Poliția Locală care e în subordinea Primăriei, am avut o discuție telefonică cu dl viceprimar Toma care mi-a prezentat pe scurt rezultatele consemnate în procesul verbal”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA

 

Mai mult decât atât, directorul SC Nova Apaserv dă asigurări ferme că societatea nu a emis avize pentru branșare fără deplasări în teren și totodată fără verificarea temeinică a documentației.

 

Albert Tănasă: Când identificăm astfel de situații sesizăm Garda de Mediu

 

 

Însă cunoaște că există mulți operatori care execută astfel de lucrări în mod ilegal, fără a obține autorizațiile necesare. Și chiar frecvent.

 

 

„Există ca și fenomen, nu numai în zona aceea, și noi în momentul când identificăm astfel de situații informăm Garda de Mediu, pe străzile în general unde nu sunt canalizări și urmează a se face pe proiectele investiționale viitoare, sunt destui care, dacă există rețea de apă pluvială se branșează în rețea dar în niciun caz cu acordul sau cu avizul operatorului. Deci, vă dați seama, de cine sunt făcute și cum, nu pot să vă spun. Dar ca și fenomen, există”,

Albert Tănasă, director general SC Nova Apaserv SA

 

Problema deversării apelor uzate în rețeaua de ape pluviale a orașului va ajunge cel mai probabil și în atenția comisarilor de la Garda de Mediu Botoșani. Coordonatorul Comisariatului Județean a arătat că a efectuat propriile verificări la fața locului, după inundațiile care au avut loc și are planificate controale la spălătoriile din zonă.

loading...
Avarie de proporție într-un cartier, acuzații către Nova Apaserv: Suntem inundați cu apă murdară - VIDEO
Măsuri urgente dispuse de prefect în urma poluării masive, s-a făcut și vidanjarea - FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Bolnavi de diabet lăsați o săptămână fără rețete după pensionarea unui medic de la ”Mavromati”
Mai mulți pacienți diagnosticați cu diabet nu și-au putut lua rețetele timp de o săptămână. Este vorba despre botoșăneni aflați în evidențele medicului pensionar Ioan Petrescu.
Botoșăneni infectați la petreceri private, cresc cazurile în municipiu de la o zi la alta
În ultimele zile, autoritățile sanitare de la Botoșani remarcă o creștere a cazurilor în municipiul Botoșani, rata de infectare ajungând la 2,41.
Primele imagini cu Fratele Andrei, botoșăneanul care a lăsat toate ale lumii: Gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul - FOTOGALERIE
În urmă cu doi ani, actorul botoșănean lua o decizie care surprindea lumea artistică, și nu doar. La 33 de ani, în plină expansiune artistică, cu zeci de roluri pe scenă, în film, cu participări răsunătoare în emisiuni de top, actorul lăsa totul în urmă și pleca să își găsească liniștea. Și să găsească pe sine. 
Incendiu la o școală din Botoșani, mai multe echipaje de pompieri la fața locului – FOTO & VIDEO
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului. 
Scandalul de la Constanța: Colonelul Amarandei a trimis la Botoșani scara mobilă pentru un porumbel – GALERIE FOTO & VIDEO
La scurt timp de la preluarea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea botoșăneanul Cristian Amarandei s-a confruntat cu prima situație critică soldată cu decesul unei femei care a murit după ce a căzut de la înălțime.
Stradă blocată complet de o înmormântare în etnie: circulația s-a reluat când au vrut rudele și cunoștințele – VIDEO & GALERIE FOTO
Nervi, înjurături, certuri și mai ales claxoane peste claxoane s-au putut auzi vineri în jurul orei 12:30 în zona centrală a municipiului Botoșani. Acolo, o înmormântare a unui reprezentant al etniei a dat peste cap circulația rutieră.
Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie VIDEO & FOTO
În 2012 când USL zguduia politica românească, fostul primar de la Constanța, Radu Mazăre împreună cu Ovidiu Portariuc turnau simbolic primul cancioc de mortar pentru un ansamblu de locuințe pentru tineri. Se întâmpla în luna mai.
LOVITURĂ în procesul pentru tragedia auto de la Orășeni Deal, dosarul a ajuns la alt judecător
Unul dintre cele mai vechi dosare de la Judecătoria Botoșani a fost repartizat unui alt judecător. Este vorba despre dosarul în care este judecat Flavian Zacrețchi, tânărul care a produs accidentul de la Orășeni Deal în anul 2015 în care doi soți și-au pierdut viața.
Colonelul Amarandei în centrul unui scandal imens la Constanța: O femeie a căzut de la etajul 6 încercând să scape de un incendiu, pompierii NU aveau nici saltea, nici autoscară – VIDEO & FOTOGALERIE
O femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată.
Loading...
Se sparge pandemia: Dan Bittman concertează la Botoșani de Ziua Femeii... două zile la rând - Vino să-ți recalibrezi psihicul distrus
Poate cel mai mediatizat cântăreț român în ”epoca Covid” își reîncepe concertele la Botoșani. La aproape un an după ce spectacolele au fost blocate în totalitate de pandemie, în oraș vor avea loc show-uri timp de două zile la rând.
17 la 3! Victorie zdrobitoare în PNL pentru funcția de subprefect: Dacă va fi sau nu, asta e altă discuție
Biroul Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal s-a întrunit luni după amiază pentru a vota persoana a cărei nume a fost transmis la București pentru ocuparea unui post de suprefect la Botoșani.
Prestigios PREMIU obținut de o artistă din Botoșani: Sursa inspirației a fost pandemia și efectul ei asupra oamenilor - FOTO
O artistă din Botoșani este câștigătoarea unui important premiu într-o competiție internațională în care a reprezentat România.
Singur între 72: Botoșănean votat de conducerea centrală a PNL pentru o funcție în Guvern
Preşedintele PNL, Ludovic Orban a anunțat sâmbătă, după şedinţa Biroului Politic Naţional, că au fost validate 72 de propuneri pentru funcţiile de secretari de stat, preşedinţi, vicepreşedinţi de agenţii.
RECLAMAȚII de la un internat din municipiu, elevele ar fi ținute în frig, la IȘJ nu a ajuns nicio sesizare
Un mesaj ajuns pe adresa redacției Botoșăneanul reclamă că la internatul unui colegiu din municipiu ar fi frig.
Loading...
TREI elevi de la Botoșani depistați pozitiv – UNDE au contactat virusul
De la reluarea cursurilor în școli la Botoșani, trei elevi au fost depistați pozitiv la noul coronavirus.
Gabriel Cîrlan a acceptat să revină șef, cu ”scandal”: M-au întrebat dacă sunt dispus să preiau iar poziția de director general. M-am gândit o zi...
Primele două zile petrecute în biroul de la Nova Apaserv au însemnat pentru noul (vechiul) director Gabriel Cîrlan o amplă trecere prin actele societății la care nu a avut acces din postura de inginer șef, în ultimii 4 ani de zile.
Au răbufnit și ei! Protestul de la Botoșani în care cuvintele au fost rostite degeaba – GALERIE FOTO & VIDEO
Anul 2021, în guvernare liberală a fost marcat de o serie de proteste, fără precedent, cel puțin în ultimii ani. Au ieșit în stradă mai multe categorii profesionale, altele decât cele care au obișnuit cu acțiunile stradale.
Un jurnalist și o actriță se întorc acasă ”Strălucitor” și plănuiesc ”prima operă cinematografică filmată în Botoșani” – GALERIE FOTO
Cartea unui jurnalist botoșănean și entuziasmul unei actrițe ar putea naște un eveniment cinematografic la Botoșani.
Fostă angajată la CEC, condamnată la închisoare pentru delapidare, a „vânat” un post la Primărie, concursul s-a ANULAT
După mai bine de 10 ani de la sentința pronunțată de instanța de judecată, o botoșăneancă acuzată de delapidare și condamnată la 7 luni de închisoare a încercat să ocupe un post public.
TREI botoșăneni pozitivi la tulpina britanică în urma testelor de la Suceava, al patrulea a dezvoltat o mutație a virusului
Direcția de Sănătate Publică Botoșani face cunoscut faptul că astăzi s-au primit rezultatele analizelor considerate suspecte și trimise la laboratorul Universității Ștefan cel Mare din Suceava.
Primarie Nova apaserv-Garda de mediu ...... bla bla bla, comisii care sa verifice.... se vor lua masuri. Rahat cu mac.Ai inchis apa, ai oprit o activitate ilegala si gata.Dar cei care branseaza iau banutu, dau mai departe si gata. Ce tot o dati pe dupa....Toate institutiile enumerate au atributii si ei paseaza motanul de la unul la altul.Tipic romanesc.
15 ianuarie 2021, 08:28
Garda de Mediu de la Botosani sa verifice spălătoriile ? Niciodată.
14 ianuarie 2021, 23:15
Albert Tănase a imitat prin declarația asta celebra scenă din seria BD. "Noi când găsim un portofeeel.." Janic. Pentru că ei, cei din Nova Apa fie știu de asemenea branșamente care sunt cu sutele în oras (și trebuie să demisioneze urgent ) fie nu știu (și trebuie să demisioneze urgenr ). Complicitate sau prostie? Aceasta-i întrebarea
14 ianuarie 2021, 20:11
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
Cum mi-am întâlnit sufletul pereche într-un reality show la televizor? Eu chiar mă văd măritată, tânără să fiu! Anul ăsta nu… mai sunt chestii de rezolvat şi apoi. Nu, încă nu ne-am mutat împreună! Cu George mă înţ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8745 lei
USD
Dolarul SUA
4.0209 lei
CHF
Francul elveţian
4.4406 lei
GBP
Lira sterlină
5.5894 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7804 lei
XAU
Gramul de aur
228.2335 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2284 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3497 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1327 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1817 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1863 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6555 lei
Vremea
astăzi
Botosani
5.0 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
5.5 o C
Darabani
5.0 o C
Saveni
5.0 o C
Ştefăneşti
9.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.