Top News
PNL mai la putere decât PSD-ul la Botoșani, politicienii de la guvernare s-au purtat ca niște fecioare de Ziua Națională a României – FOTO&VIDEO

1 Decembrie, asemenea altor sărbători care sunt marcate în toată țara și implicit la Botoșani, oferă un bun prilej politicienilor pentru demonstrații de putere și defilări în fața mulțimilor. În general, la astfel de evenimente publice sunt aliniați pe „găști politice” și socializează (sau nu) în funcție de care și cum are puterea în mâini.

Politicienii noștri, în toată splendoarea 

 

Nu de puține ori s-a întâmplat la Botoșani ca de Ziua Națională a României, sau cea a Imnului Național sau chiar a Tricolorului, pesediștii și liberalii îndeosebi să se poziționeze la mare distanță unii de ceilalți. În capete opuse, de preferat.

 

Găştile, limuzinele, Ada Macovei şi copilul – totul de 1 Decembrie - GALERIE FOTO

Ziua Drapelului pe ”găști politice” la Botoșani – GALERIE FOTO

 

În actualul context politic și aflându-se într-o coaliție decisă doar la București, politicienii de la PNL și PSD Botoșani au încercat oarecum să ofere o imagine de unitate politică. În sensul în care, la manifestarea din Centrul Istoric s-au așezat unii lângă alții. Grup lângă grup. Useriștii s-au îndepărtat și s-au integrat între cei de la AUR, ALDE și PMP.

 

Amici de fațadă 

 

S-a nimerit astfel ca liberalul Dan Nechifor, în calitatea sa de prefect, să stea fix lângă ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, deși aversiunea politică reciprocă este binecunoscută între cei doi și implicit între cele două formațiuni politice.

 

 

Depunerea de jerbe este prin tradiție deschisă politic de partidul aflat la guvernare. În cazul de față, când vorbim de coabitare „în interesul poporului”, primii strigați la microfon au fost liberalii.

 

Cu Costel Șoptică în mijloc, flancat de colegul parlamentar Cristian Achiței și colegul prefect, Dan Nechifor, peneliștii au fost vizibili din punct de vedere numeric, fiind înșirați pe mai multe rânduri la depunerea propriei coroane.

 

Au fost dominați numeric totuși de pesediștii care au avut-o în mijloc pe Doina Federovici, însoțită de ministrul Muncii, parlamentarii Dan Șlincu, Alexandra Huțu și Lucian Trufin, primarul municipiului reședință, Cosmin Andrei și alții care au dobândit tot felul de funcții datorită partidului.

 

Au urmat membrii USR-PLUS de la Botoșani fiind prezent la eveniment și deputatul Andrei Drancă, alături de consilierul local Marcel Gheorghiță, lor urmându-le cei de la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) care l-a avut în frunte pe senatorul Dorinel Cosma.

 

ALDE a fost următorul partid care a fost strigat la microfon, fiind reprezentat de Ziua Națională a României de Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte al Consiliului Județean și Dan Ionescu, consilier al directorului de la SC Nova Apaserv SA.

 

Mihaela Huncă a venit însoțită de viceprimarul Liviu Toma și Doru Gravrilaș, consilier județean, Pro România fiind următoarea formațiune care s-a înscris la depunerea de jerbe de flori.

 

PMP, reprezentat de unul dintre cei mai tineri primari ai județului, George Popescu de la Sulița alături de alți doi colegi, a fost penultimul partid strigat. Și în cele din urmă, PNȚCD-ul lui Corneliu Furtună, prezent pe lista partidelor aflate la ceremonia din Centrul Istoric.

 

Marii absenți

 

Partidul condus „din umbră” de Liviu Dragnea - Alianța pentru Patrie - și-a făcut apariția la Botoșani mai degrabă virtual decât public. O fotografie postată pe Facebook cu un mesaj de Ziua Națională îi înfățișează în prim plan pe Răzvan Rotaru, Costică Macaleți și Tamara Ciofu înconjurați de o sumedenie de anonimi în politică.

 

 

Au mai lipsit de la acțiunea din centru fostul primar Cătălin Flutur, actualmente consilier local și director la SC Locativa SA dar și Ada Macovei, consilier local și inspector școlar general. Și Roxana Țurcanu, președintele ALDE Botoșani. Și mai mulți directori de instituție, fiind prezente doar câteva unități bugetare printre care cele aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne sau Ministerului Apărării Naționale.

 

Au mai fost depuse coroane de către Tribunalul Botoșani, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, Penitenciarul Botoșani, Poliția Locală și tot felul de asociații ale militarilor rezerviști sau veteranilor.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
1 Decembrie la Botoșani: Momente pline de emoție la început și un munte de dezamăgire la finalul manifestațiilor – GALERIE FOTO & VIDEO
Orașul Botoșani, de Ziua României! Suflete de patrioți ițite la ferestre sau zdrențe atârnate la case cu pretenții – GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Botoșaniul abandonat inclusiv de asistații sociali
O treime din populația județului a dispărut în ultimul deceniu, iar statistica îngrijorătoare a ieșit la iveală după recensământul din 2021.
Scandal cu amenințări și vorbe grele între doi directori de la municipiu - Două lucruri sunt omniprezente: hidrogenul și proștii / Ce pot să-i spun unui securist?
Au fost vorbe grele aruncate în ședința de Consiliu Local între doi aleși de la partide diferite, dar aflate în coaliție de guvernare la nivel național.
USR-iștii au dat năvală în plen și au cerut demiterea șefilor de la Apă, cu ei de față – VIDEO 
Ședința ordinară de Consiliu Județean s-a desfășurat într-o manieră liniștită, fără prea multe intervenții din partea aleșilor și cu voturi majoritate pozitive. Singurul moment mai „culminant” a fost la unul dintre ultimele puncte aflate în dezbatere. 
Ultimul loc la fotbal, primul în afaceri: Elsaco este cea mai profitabilă companie din Botoșani – CLASAMENT
Dacă în fotbal Valeriu Iftime traversează cea mai neagră perioadă din ultimii 10 ani, în business treburile îi merg strună. Săptămâna trecută, la Gala Excelenței în Afaceri, proprietarul FC Botoșani a premiat cele mai performante companii din județ și a început tocmai cu Elsaco Electronic.
FOTOGALERIE Totul până la... carne: Firma cu cea mai mare cifră de afaceri din Botoșani vinde în hipermarketuri și exportă într-o mulțime de țări – CLASAMENT
”Prelucrarea și conservarea cărnii” este obiectul de activitate al SC Doly-Com Distribuție SRL, companie înființată în 2015 care deține mărci precum ”Kravys”, ”Chef de Grill”, ”Chef de Gătit” și ”Ospăț vânătoresC”.
Comisie cu șefi de la CNAIR București pentru un important drum național de la Botoșani – FOTO & VIDEO
Unul dintre drumurile naționale care traversează județul Botoșani a ajuns la final în procesul de modernizare.O comisie amplă cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dar și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a marcat momentul.
Un fost șef de instituție amenințat după un control că va fi aruncat într-o groapă din cimitir – VIDEO
A condus această instituție cu atribuții de control și în prezent face parte din corpul de salariați care efectuează verificări la operatorii economici.
Bugetarii nemulțumiți de salarii s-au încăierat în fața prefectului: Eu trebuie să mă duc după un pensionar de 49 de ani / Haideți să nu intrăm în polemici VIDEO
Comisia de Dialog Social de miercuri, 22 noiembrie 2023 a fost transformată într-un teatru de răbufniri între categoriile profesionale care amenință cu întreruperea totală a activității, cele mai multe de săptămâna viitoare.
Bandă „Kiss & Ride” amenajată pe strada Octav Onicescu din Botoșani – GALERIE FOTO
Este un proiect pilot care este preluat după modelul unei primării de sector din capitală, unde traficul este extrem de aglomerat.
Marea împăcare și nu prea: Andrei și Iftime s-au îmbrățișat la bal și în câteva minute au început iar să se supere – GALERIE FOTO
A XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri, devenit în 2023 Gala Excelenței în Afaceri, a fost săracă în oameni politici. Singurii lideri botoșăneni de partid, de rang înalt, prezenți la eveniment, au fost prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei.
Șefii de la Consiliul Județean alături de conducerea Spitalului Mavromati și părintele protopop au inaugurat o spălătorie – VIDEO&FOTO
Este vorba despre spălătoria de la Maternitate care a fost inaugurată cu mare fast după trei luni de lucrări.
Două instituții, un țel comun: Protestele s-au extins pe treptele „fostei direcții a muncii”, pensiile și alocațiile „în pericol” – VIDEO & GALERIE FOTO
Grupul de protestatari de pe treptele instituției din centrul orașului s-a mărit în cea de-a noua zi de proteste.
Candidații AUR pentru Parlamentul European au găsit la Botoșani cel mai curat aer și s-au lăudat cu personalitățile locale – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost un eveniment care s-a desfășurat aproape fără public.Iar asta poate însemna că fie AUR Botoșani și-a pierdut organizatorii, fie în jurul acestui partid nu mai există aceeași simpatie din partea electoratului.
ULTIMATUM de la Județ pentru liberalii de la municipii: În maxim o lună trebuie să vină cu candidații la primăriile Botoșani și Dorohoi, surpriză pe circuit la capitala județului
Biroul Politic Județean (BPJ) a adoptat joi o hotărâre prin care a fixat un termen organizației PNL Botoșani să propună un candidat pentru Primărie. Decizia a fost luată în lipsa președintelui filialei municipale, Cristian Achiței și a prim-vicepreședintelui, Cătălin Flutur, care nu au răspuns convocării.
Femeia din Botoșani care NU trebuie să fie mamă: A născut trei copii cu afecțiuni genetice rare, doi au murit deja
Este vorba despre o familie din județul Botoșani care este monitorizată de serviciile de asistență socială și care trăiește mai ales din donații.
Angajații „exploatați” ai sistemului: 2.200 de lei pe lună, cu muncă peste program dar și în weekend – VIDEO & GALERIE FOTO
O altă formă a Cenușăresei din sistemul public o reprezintă fără doar și poate, angajații acestei instituții.
Medici experți din București în dosarul Alexandra pentru expertiza medico-legală, unul dintre ei solicită examen toxicologic
Dosarul de urmărire penală constituit în urma decesului pacientei Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani intră într-una dintre etapele care ar putea fi decisive pentru anchetatori.
O nouă modă: Sătenii vin până în oraș cu gunoaie de grajd și alte deșeuri și le aruncă prin Botoșani
Montarea unor camere de supraveghere la platformele de colectare, dar și colaborarea cu asociațiile de proprietarii și cu vecinii, au permis companiei de salubrizare a Consiliului Local să descopere un alt fenomen, care se petrece de obicei la periferie.
Tupeu și nesimțire în stare pură: După ce a acceptat demisiile lui Firea și Budăi, Ciolacu îi spală pe amândoi - Nu au avut nicio treabă cu azilele groazei!
La aproape patru luni după ce a demisionat din fruntea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) din cauza scandalului din căminele de bătrâni și i-a acceptat-o pe loc, premierul Marcel Ciolacu îi ia apărarea lui Marius Budăi.
O doctoriță stomatolog din Iași a renunțat la aglomerarea urbană ca să trateze copii la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Va activa la cel de-al treilea cabinet stomatologic școlar deschis în municipiul Botoșani.
Cetăţene! Vrei subiecte? Uite unul. Ardelenii ne-au dat cu istoria peste .oaie. Moldovenii şi Valahii s-au unit şi au format Statul român la 24 ianuarie 1859, deci ziua naţională a României. La 1 decembrie 1918 după primul război când ungurii şi austriecii erau KO, nişte ţărani care mureau de foame s-au adunat pe un câmp şi au zis: ce facem bree că murim de foame şi au găsit salvarea, hai la românschi bandit ne unim cu ei şi gata, aveam de haleală, şi fiind ei mai şmecheri ca românschi au spus că 1 decembrie e ziua naţională a româniei şi uite aşa moldovenii joacă cum le cântă ardelenii, avanamurr.
2 decembrie 2021, 21:11
Ce frumos ar fi daca ar lipsi politicienii! Mult mai bine s-ar descurca societatea civila cu veterani care mai traiesc si pot povesti istoria traita, cu cadre militare active care sa vorbeasca pe intelesul tuturor si sa ofere momente cu adevarat pline de sens si invataminte.
2 decembrie 2021, 20:42
Lipsa de subiecte, bla bla bla etc
2 decembrie 2021, 20:23
Sondaj
Sunt întemeiate grevele declanșate în noiembrie de salariații mai multor instituții din Botoșani?
Declaraţia zilei
„Este foarte important ca cei mici să petreacă timp de calitate în aer liber. Încurajăm acest obicei și transformăm spațiile de joacă destinate copiilor. De la începutul mandatului, am înființat ori reabilitat mai multe ...
answear.ro%20
inpuff.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9678 lei
USD
Dolarul SUA
4.5710 lei
CHF
Francul elveţian
5.2353 lei
GBP
Lira sterlină
5.7886 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.1189 lei
XAU
Gramul de aur
303.8212 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2566 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3080 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0389 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3741 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2040 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6663 lei
Vremea
astăzi
Botosani
0.6 o C
Dorohoi
0.7 o C
Bucecea
-0.2 o C
Darabani
0.9 o C
Saveni
1.6 o C
Ştefăneşti
3.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.