Top News
Patronul de la Microbuzul dezlănțuit! A amenințat Primăria cu plângeri la DNA și proces în care cere daune de milioane de euro – VIDEO&FOTO

Administratorul societății Microbuzul care asigură transportul public în regim de maxi-taxi din municipiul Botoșani s-a dezlănțuit la Primărie.

Timp de aproximativ o oră, sala Mihai Eminescu a Primăriei Botoșani a găzduit o dezbatere publică pe marginea unei modificări din regulamentul de circulație din oraș, prin care s-ar permite societății Eltrans ca pe perioadă determinată (cât timp se modernizează infrastructura de transport) să înlocuiască tramvaiele cu autobuze.

 

O perioadă exactă nu este cunoscută pentru că această modificare depinde în bună măsură de momentul în care Primăria, în calitate de beneficiar, va da ordinul de deschidere de șantier pentru proiectul de 32 de milioane de euro, prin care se modernizează liniile de tramvai 101 și 102.

 

 

 

Intenția de înlocuire a tramvaielor cu autobuze nu i-a picat bine patronului societății Microbuzul care a transmis o adresă scrisă către Primărie, prin care și-a expus punctul de vedere.

 

„Printr-o adresă ne aduce la cunoștință o serie de prevederi care ar intra în opoziție cu intenția noastră și dincolo de ceea ce ați scris în această adresă, dacă vreți să spuneți altceva, vom discuta propunerile pe care le-ați făcut”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

După deschidere, viceprimarul Cosmin Andrei care a condus ședința i-a dat cuvântul lui Dumitru Bălan.

 

„Eu am în momentul de față un contract valabil până în luna decembrie a anului curent. Unde e garantarea acestuia, dv dați acest serviciu de transport, gratuit, Eltransului. Am primit un răspuns de la dv. și îmi spuneți că dacă autobuzele merg pe linia de tramvai e normal să meargă. Nu e normal”,

Dumitru Bălan, administrator SC Microbuzul SRL

 

Dumitru Bălan are într-adevăr un contract în vigoare care va expira în luna decembrie. El urmează să participe la o nouă licitație pentru transportul public din municipiu și spune că traseele 101 și 102 s-ar suprapune cu microbuzele lui.

 

 

Și a amenințat că se va adresa atât Direcției Naționale Anticorupție, cât și Tribunalului unde va deschide proces și va da Primăria în judecată.

 

„Faptul că se dau niște autobuze pe liniile de tramvai nu este corect. El are treaba lui, dar cu tramvaiele. El nu are obiect de activitate. Cum dați dv. niște autobuze, vă dați seama, vă dau în judecată. Vă rog să mă credeți că vă dau și la DNA, da, să știți. Nemaivorbind de faptul că eu am suficiente mijloace de transport cu care pot să fac față transportului public local de călători și am deja un serviciu contractat. Sunt prevăzute și niște daune, vă dați seama că sunt dispus să cer câteva milioane de euro Primăriei dacă face o astfel de acțiune”,

Dumitru Bălan, administrator SC Microbuzul SRL

 

Mai departe, administratorul societății Microbuzul a declarat că a investit mulți bani în afacerea pe care o are tocmai pentru a putea participa la licitația din decembrie.

 

În replică, secretarul Primăriei Botoșani i-a transmis că se antepronunță în ceea ce privește viitorul contract de transport public care va avea o valabilitate de 5 ani.

 

 

„Dv. ați pus căruța înaintea cailor, în primul rând. Discutăm despre o situație excepțională, posibilă și viitoare. Nu discutăm despre un eveniment care va avea loc mâine. Dv. aveți acum un contract care va expira la sfârșitul anului. Avem niște termeni contractuali stabiliți de comun acord care vor înceta la un moment dat. Se va face o nouă procedură iar dv. mergeți la licitație. Faptul că dv. ați făcut credite ca să vă achiziționați mijloace noi este un fapt pe care vi l-ați asumat prin managementul care l-ați desfășurat. Deja vorbiți ca și cum deja ați fi câștigat licitația ceea ce nu mi se pare corect”

Oana Georgescu, secretarul Primăriei Botoșani

 

 

 

Oana Georgescu a concluzionat că nu vede ce succes ar avea în aceste condiții, în instanță. Și mai mult decât atât, autoritatea locală este obligată tot prin legile actuale să asigure continuitatea unui serviciu public, inclusiv transportului cu tramvaiele. Pe lângă asta, toți oamenii care vor avea abonament pentru tramvaie, atunci când aceste mijloace vor fi indisponibile, vor avea dreptul să circule cu autobuze.

 

Secretarul Primăriei i-a dat asigurări că traseele Eltransului nu se suprapun cu stațiile celor de la Microbuzul sau a altui operator care ar putea câștiga licitația. Iar în decizia luată de Primărie s-a cerut un punct de vedere inclusiv de la Consiliul Concurenței.

 

Pentru a înlocui tramvaiele cu autobuze, atunci când și dacă va fi cazul, societatea Eltrans ar urma să apeleze la un leasing operațional.

 

Adică să închirieze autobuze nou-nouțe.

 

 

„Este o singură modificare în regulament în care spunem foarte clar. Atunci când se va lucra și nu vor mai putea circula tramvaiele vor fi autobuze pe liniile 101 și 102. Am ascultat punctele de vedere ale operatorului care a făcut o adresă scrisă Primăriei municipiului Botoșani, le-am consemnat într-un proces verbal. În ceea ce privește amenințările, nu doresc să fac considerații asupra acestora și așa cum am spus și în dezbaterea publică, are la dispoziție instrumentele legale pentru a contesta această hotărâre de CL dacă dlui consideră oportun”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Dumitru Bălan poate ataca Hotărârea de Consiliu Local care va fi luată spre dezbatere în ședința ordinară din 26 septembrie, fie la Prefectură, fie la instanța de contencios administrativ unde se va lua o decizie asupra legalității intenției Primăriei.

loading...
Patronul de la Microbuzul, EXPLICAȚII despre botoșănenii lăsați fără transport: Îi duceam gratuit

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Supraviețuitorii din temnițele comuniste, batjocoriți de așa-ziși cercetători: Vă vor ierta, domnilor, pentru că inimile lor nu mai bat pe frecvențe lumești
La Botoșani mai trăiesc astăzi vreo 80 de oameni care au trecut prin iadul pușcăriilor comuniste. Sunt bătrâni și bolnavi. Cu puțini bani și, oricum, cu prea puține privilegii față de cele de care se bucură revoluționarii care în 1989 au rezistat câteva ore în stradă, cât să se facă schimbul de cadre în instituții.
Țara lui „Papură Vodă”: ALERTĂ din Ucraina pe difterie, vizite oficiale ANULATE, Botoșaniul NU are vaccin
Autoritățile sanitare din România, prin Ministerul Sănătății se află în monitorizare a unei alerte venită din Ucraina unde au fost înregistrate mai multe cazuri de difterie. În acest sens, direcțiile de sănătate publică au primit note de comunicare de la minister prin care să ia măsurile necesare preîntâmpinării îmbolnăvirii populației.
EXCLUSIV: Încă un primar intră în PNL, a depus adeziune în noaptea alegerilor
Primarul de la Pomârla nu este singurul din județ care după ce PNL a ajuns la guvernare, iar Klaus Iohannis a câștigat detașat primul tur al alegerilor prezidențiale, și-a redescoperit valențele liberale.
Mai aproape de Botoșani! Starbucks deschide o cafenea pe 210 de metri pătrați
Vineri, 15 noiembrie, lanțul de cafenele Starbucks va inaugura la Suceava prima cafenea de acest tip din nord-estul României, după cea din Palas Iași. Starbucks va fi prezent la parterul Iulius Mall Suceava, pe o suprafață de 210 metri patrati, anunță YesComment.ro.
Show-ul lui Ștefan Bănică, chinuit la Botoșani de acustica îngrozitoare a Polivalentei: Nu știu cum ajunge sunetul la voi - VIDEO & GALERIE FOTO
După câțiva ani, Ștefan Bănică a revenit în fața publicului botoșănean. A făcut-o joia trecută seară, la Sala Polivalentă.
BOMBĂ POLITICĂ: Șeful Pro România Botoșani trece la PNL, supărat pe șefii de la București - Ne-au umilit
Victoria detașată a lui Klaus Iohannis în primul tur al alegerilor prezidențiale și revenirea PNL la guvernare aduce și primul transfer de anvergură al liberalilor.
Rămas în învățământ! Profesorul de sport acuzat că a bătut șase elevi, predă la altă școală
Profesorul de sport care pe data de 11 octombrie a fost acuzat de mai mulți părinți că le-ar fi lovit copiii profesează în continuare în sistemul educațional botoșănean.
Accident cumplit provocat de o măicuță, daune URIAȘE cerute pentru dezastru rutier de la o femeie care n-are nimic
Unele dintre cele mai cumplite accidente de la Botoșani s-au petrecut în intersecția de la Orășeni Deal. Așa și-a căpătat și denumirea de „intersecția morții”. Cele mai multe dintre procesele ce s-au deschis în urma acestor evenimente rutiere sunt în plină desfășurare.
Președinta unei secții de votare a chemat Poliția prin 112
Situație atipică înregistrată la o secție de votare de la Botoșani.
Șef din alt județ pentru conducerea Poliției de la Botoșani, după pensionarea lui Viorel Șerbănoiu
Așa cum s-a vehiculat, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a detașat o persoană pe una dintre funcțiile de conducere vacante de la IPJ Botoșani.
DSPSA din nou în scandal: Medicul veterinar dat afară fără preaviz - deschide proces și cere daune de 1 milion de euro de la director și primar
Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), structură a Primăriei Botoșani, condusă de liberalul Eugen Țurcanu, iese din nou în evidență.
Ionuț, băiatul înjunghiat de mamă, plâns de întreg orașul; colegii fotbaliști i-au dus podoabele, familia dărâmată – GALERIE FOTO & VIDEO
Orașul Săveni a oferit joi imaginea tristeții. Un tablou al deznădejdii, dar și al empatiei din partea unor persoane străine care au vrut să le fie alături celor rămași din familia Nichifor, pe ultimul drum al băiatului de 17 ani care a murit brusc și condamnabil.
Un PSD-ist curajos vrea să fie director de instituție în guvernare liberală
După ce a fost director interimar în guvernarea PSD, un șef de instituție de la Botoșani vrea să ocupe postul de conducere și în cea liberală.
Doi foști prefecți revin în Prefectură în guvernarea liberală, aer proaspăt pe postul de subprefect
Schimbarea prefecților și a subprefecților, odată cu învestirea Guvernului Ludovic Orban, nu se va face nicicum în termen de 48 de ore, așa cum anunța europarlamentarul Rareș Bogdan. Tehnic, acest lucru nu este posibil.
ȘEDINȚĂ de urgență în biroul primarului pentru situația tramvaielor, șeful Eltrans chemat pentru explicații – SOLUȚIA de viitor apropiat
După incidentul grav de vineri după amiază soldat cu avarierea unui taximetru și o amendă record aplicată societății Eltrans, primarul Cătălin Flutur a comandat o ședință la prima oră, în dimineața zilei de luni, 4 noiembrie 2019.
Afacerea ”Balul” la CCIA: Topul e (ne)secret, ”prietenul” președintelui scos din schemă, Camera i-a premiat doar pe cei care ”au sărit la cap”
La aproape doi ani de la preluarea conducerii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani de către Valeriu Iftime, Balul Oamenilor de Afaceri a devenit un business în toată regula.
TRAGEDIE botoșăneană în Cipru: Tânăr scos mort din mare
Încă un botoșănean plecat pentru un trai mai bun peste hotare și-a găsit sfârșitul la mii de kilometri de casă.
Încă o SERIE de mașini ridicate, de la Mercedes la BMW sau Fiat! LISTA cu autoturismele care dispar de pe străzi
Municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans continuă seria activităților de ridicare a autoturismelor care sunt abandonate pe domeniul public.
Asta da lecție! Cum fac sute de mii de euro profesorii și elevii de la un liceu ”de la țară” – GALERIE FOTO
Ultima zi din octombrie a fost una deosebită pentru cadrele didactice și elevii de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” Flămânzi. Aula celei mai prestigioase unități de învățământ din sudul județului s-a umplut până la refuz.
Cu 10 zile înaintea alegerilor, ministrul anunță adjudecarea lucrărilor la un drum vital pentru județ: Botoșănenii au de ce să fie optimiști
La doi ani și jumătate de când a promis chiar la Botoșani reabilitarea drumului Botoșani – Ștefănești, ministrul de atunci și de astăzi al Transporturilor a făcut în sfârșit anunțul mult așteptat.
Un mare hot. A nenorociți atâția oameni cu busturi pe timpul PDL. Ar trebui scos de pe piața la următoarea licitație. Hot hot și iar hotUn mare hot. Sa se dea singuri la dna
17 septembrie 2019, 17:56
Un hot care a nenorociți mulți oameni inclusiv cei cu microbuze particulare pe timpul
17 septembrie 2019, 17:49
In fapt , autobuzele respectind exact traseele tranvaielor nu ar fi nici o incalcare de contract si plata de daune detot felul inchipuite si ne. In schimb ar fi interesant daca s-ar sesiza DNA-ul caci de fiecare data cint Miky participa la licitatia menita a reinoi contractul de transport urban privat acest Miki tot promiste ca daca i se v-a acorda tot lui contractul ar inlocui hirburile cu microbuze moderne si in parametri dar noi cetatenii si de ce nu insasi primaria raminem doar cu promisiunile. Totodata ar fi interesant sa vedem oare de ce doar Miki cistiga aceste licitatii in detrimentul calatorilor si a contribuabililor la bugetul local. Poate ca aici ar cam trebui sa se implice si "Consiliul Concurentei" auto sesizindu-se din oficiu. Ce ziceti stimabililor cerberi ai primariei ? Sau poate ca-I vorba de vre-un blat si noi fraierii de botosaneni nu ne-am inca prins ?
17 septembrie 2019, 16:16
Rportat la comportamentul acestui patrom ar trebui sa i se rzilieze contractul pentru transportul local niciodat nu sa luat masuri la felum cum se circula in acele masini de marfa transformate in microbuze . Modul cum se comporta acei soferi cu calatori ,nerespectanduse modul civilizat calatori cate scaune sunt si daca se plange ca cetateni se inghesuesc in aceste mijloace de transport sa suplimenteze nr. lor . Dar cine so faca , asa ca ar trebi luat in calcul pe viitor transportul local sa fie in totalitate luat de EL Trans iar acest patron se axeze pe transportul rural dar cred ca si acolo nar avea succes.
17 septembrie 2019, 15:40
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.