Top News
Patronul de la Microbuzul dezlănțuit! A amenințat Primăria cu plângeri la DNA și proces în care cere daune de milioane de euro – VIDEO&FOTO

Administratorul societății Microbuzul care asigură transportul public în regim de maxi-taxi din municipiul Botoșani s-a dezlănțuit la Primărie.

Timp de aproximativ o oră, sala Mihai Eminescu a Primăriei Botoșani a găzduit o dezbatere publică pe marginea unei modificări din regulamentul de circulație din oraș, prin care s-ar permite societății Eltrans ca pe perioadă determinată (cât timp se modernizează infrastructura de transport) să înlocuiască tramvaiele cu autobuze.

 

O perioadă exactă nu este cunoscută pentru că această modificare depinde în bună măsură de momentul în care Primăria, în calitate de beneficiar, va da ordinul de deschidere de șantier pentru proiectul de 32 de milioane de euro, prin care se modernizează liniile de tramvai 101 și 102.

 

 

 

Intenția de înlocuire a tramvaielor cu autobuze nu i-a picat bine patronului societății Microbuzul care a transmis o adresă scrisă către Primărie, prin care și-a expus punctul de vedere.

 

„Printr-o adresă ne aduce la cunoștință o serie de prevederi care ar intra în opoziție cu intenția noastră și dincolo de ceea ce ați scris în această adresă, dacă vreți să spuneți altceva, vom discuta propunerile pe care le-ați făcut”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

După deschidere, viceprimarul Cosmin Andrei care a condus ședința i-a dat cuvântul lui Dumitru Bălan.

 

„Eu am în momentul de față un contract valabil până în luna decembrie a anului curent. Unde e garantarea acestuia, dv dați acest serviciu de transport, gratuit, Eltransului. Am primit un răspuns de la dv. și îmi spuneți că dacă autobuzele merg pe linia de tramvai e normal să meargă. Nu e normal”,

Dumitru Bălan, administrator SC Microbuzul SRL

 

Dumitru Bălan are într-adevăr un contract în vigoare care va expira în luna decembrie. El urmează să participe la o nouă licitație pentru transportul public din municipiu și spune că traseele 101 și 102 s-ar suprapune cu microbuzele lui.

 

 

Și a amenințat că se va adresa atât Direcției Naționale Anticorupție, cât și Tribunalului unde va deschide proces și va da Primăria în judecată.

 

„Faptul că se dau niște autobuze pe liniile de tramvai nu este corect. El are treaba lui, dar cu tramvaiele. El nu are obiect de activitate. Cum dați dv. niște autobuze, vă dați seama, vă dau în judecată. Vă rog să mă credeți că vă dau și la DNA, da, să știți. Nemaivorbind de faptul că eu am suficiente mijloace de transport cu care pot să fac față transportului public local de călători și am deja un serviciu contractat. Sunt prevăzute și niște daune, vă dați seama că sunt dispus să cer câteva milioane de euro Primăriei dacă face o astfel de acțiune”,

Dumitru Bălan, administrator SC Microbuzul SRL

 

Mai departe, administratorul societății Microbuzul a declarat că a investit mulți bani în afacerea pe care o are tocmai pentru a putea participa la licitația din decembrie.

 

În replică, secretarul Primăriei Botoșani i-a transmis că se antepronunță în ceea ce privește viitorul contract de transport public care va avea o valabilitate de 5 ani.

 

 

„Dv. ați pus căruța înaintea cailor, în primul rând. Discutăm despre o situație excepțională, posibilă și viitoare. Nu discutăm despre un eveniment care va avea loc mâine. Dv. aveți acum un contract care va expira la sfârșitul anului. Avem niște termeni contractuali stabiliți de comun acord care vor înceta la un moment dat. Se va face o nouă procedură iar dv. mergeți la licitație. Faptul că dv. ați făcut credite ca să vă achiziționați mijloace noi este un fapt pe care vi l-ați asumat prin managementul care l-ați desfășurat. Deja vorbiți ca și cum deja ați fi câștigat licitația ceea ce nu mi se pare corect”

Oana Georgescu, secretarul Primăriei Botoșani

 

 

 

Oana Georgescu a concluzionat că nu vede ce succes ar avea în aceste condiții, în instanță. Și mai mult decât atât, autoritatea locală este obligată tot prin legile actuale să asigure continuitatea unui serviciu public, inclusiv transportului cu tramvaiele. Pe lângă asta, toți oamenii care vor avea abonament pentru tramvaie, atunci când aceste mijloace vor fi indisponibile, vor avea dreptul să circule cu autobuze.

 

Secretarul Primăriei i-a dat asigurări că traseele Eltransului nu se suprapun cu stațiile celor de la Microbuzul sau a altui operator care ar putea câștiga licitația. Iar în decizia luată de Primărie s-a cerut un punct de vedere inclusiv de la Consiliul Concurenței.

 

Pentru a înlocui tramvaiele cu autobuze, atunci când și dacă va fi cazul, societatea Eltrans ar urma să apeleze la un leasing operațional.

 

Adică să închirieze autobuze nou-nouțe.

 

 

„Este o singură modificare în regulament în care spunem foarte clar. Atunci când se va lucra și nu vor mai putea circula tramvaiele vor fi autobuze pe liniile 101 și 102. Am ascultat punctele de vedere ale operatorului care a făcut o adresă scrisă Primăriei municipiului Botoșani, le-am consemnat într-un proces verbal. În ceea ce privește amenințările, nu doresc să fac considerații asupra acestora și așa cum am spus și în dezbaterea publică, are la dispoziție instrumentele legale pentru a contesta această hotărâre de CL dacă dlui consideră oportun”,

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului Botoșani

 

Dumitru Bălan poate ataca Hotărârea de Consiliu Local care va fi luată spre dezbatere în ședința ordinară din 26 septembrie, fie la Prefectură, fie la instanța de contencios administrativ unde se va lua o decizie asupra legalității intenției Primăriei.

loading...
Patronul de la Microbuzul, EXPLICAȚII despre botoșănenii lăsați fără transport: Îi duceam gratuit

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
Prima zi de LIBERTATE la Botoșani, după ieșirea din starea de urgență: distanțarea socială respectată. Și nu prea – GALERIE FOTO
Data de 15 mai 2020 a fost așteptată de întreaga României dar și de cetățenii din Botoșani deopotrivă. A însemnat terminarea din Stării de Urgență, după două luni de interdicții, în care o simplă ieșire pe ușa locuinței nu putea fi efectuată fără nelipsita declarație privitoare la scopul „plimbării”.
COVID afectează unul dintre hipermarketurile de la Botoșani! Soțul unei angajate MORT de coronavirus, o parte dintre salariați trimiși la izolare
Soția bărbatului de 39 de ani al cărui deces a fost transmis în cursul serii de miercuri, 13 mai 2020 de Grupul de Comunicare Strategică, lucrează într-un mare centru comercial de la Botoșani.
Polițist local aflat în misiune, cu mașina distrusă în Centrul Vechi, ar fi fost și îmbrâncit de doi tineri
Incidentele în zona istorică a orașului sunt nelipsite chiar și pe pandemie. Și nu este pentru prima dată când cei care au de suferit sunt chiar oamenii legii.
inpuff.ro
Loading...
DOUĂ amenzi aplicate de ITM la fabrica unde au fost concediați muncitorii din Sri Lanka
Urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la cei peste 40 de muncitori confecționeri de la Botoșani concediați din cauza pandemiei, instituțiile statului au demarat verificări.
Botoșăneanca din fruntea DSP București înlocuită cu fina ministrului Educației
Directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, botoșăneanca Laura Acatrinei, a fost înlocuită din funcție la mai puțin de două luni de la data numirii.
Eroare de poveste a autorităților: Nouă botoșăneni cu Covid-19 au... dispărut
Erorile din raportările Grupul de Comunicare Strategică (GCS) privind răspândirea coronavirusului se înmulțesc de la o zi la alta și aceasta în condițiile în care tocmai acest organism militează să fie citite doar informările pe care el le transmite șîn același timp închide publicații online pentru informații false.
Strada din municipiu intrată în MODERNIZARE arată ca un mare lac: Bordurile, pe timp de ploaie, se pot vopsi - GALERIE FOTO
Pe data de 31 octombrie 2019 începeau lucrările la cea mai lungă stradă a municipiului și care și-a așteptat rândul la finanțare ani la rând.
RUȘINOS: În zona zero a orașului, bărbați cu pantalonii în vine surprinși în mijlocul zilei de locatari – FOTOGALERIE
Botoșănenii care locuiesc în zona centrală a orașului, la câteva zeci de metri de Palatul Administrativ și Primărie, trăiesc de câteva săptămâni de zile un adevărat coșmar.
Loading...
Fostul subprefect, gata de angajare la Registrul Agricol dintr-o comună
Surpriză la un concurs public pentru ocuparea unui post în schema de personal a unei primării comunale. Singurul candidat înscris și cu șanse mari de promovare este un fost subprefect care de câțiva ani își administrează propria afacere.
Vărul fostului șef al Poliției Rutiere omorât în piață cu un cuțit în inimă
Este doliu în familia fostului șef al Poliției Rutiere, Dumitru Zmău.
Cadru medical de la Ambulanță infectat cu coronavirus – SITUAȚIA de astăzi din unitățile sanitare
Și un cadru medical de la Serviciul Județean de Ambulanță a fost infectat cu coronavirus.
Pianul care a aparținut filosofului Mircea Vulcănescu ajunge în casa copilăriei lui Enescu, un vechi târg al Botoșanilor se transformă în important centru cultural - FOTOGALERIE
În urmă cu 65 de ani, pe 4 mai, se stingea din viață, singur, sărac, dar pătruns de aceeași bunătate care l-a caracterizat întreaga viață, unul dintre cei mai mari artiști pe care România i-a dăruit lumii. Un geniu născut pe pământ botoșănean și care, până la sfârșitul zilelor, a dus dorul meleagurilor natale.
Sistemul sanitar la pământ, botoșăneni condamnați la moarte de criza COVID-19
Este haos în sistemul sanitar botoșănean și nu numai. Virusul chinezesc a prins factorii de decizie total nepregătiți, ceea ce a creat o învălmășeală fără precedent. Iar situația prin care trece Botoșaniul nu este deloc roz. Totul se resfrânge și asupra miilor de botoșăneni care suferă de diferite boli și care au în această perioadă nevoie de ajutor.
Cresc cazurile de COVID la Spitalul Municipal Dorohoi – SITUAȚIA cadrelor medicale infectate
Crește numărul cazurilor de COVID în rândul cadrelor medicale de la Botoșani.
Un mare hot. A nenorociți atâția oameni cu busturi pe timpul PDL. Ar trebui scos de pe piața la următoarea licitație. Hot hot și iar hotUn mare hot. Sa se dea singuri la dna
17 septembrie 2019, 17:56
Un hot care a nenorociți mulți oameni inclusiv cei cu microbuze particulare pe timpul
17 septembrie 2019, 17:49
In fapt , autobuzele respectind exact traseele tranvaielor nu ar fi nici o incalcare de contract si plata de daune detot felul inchipuite si ne. In schimb ar fi interesant daca s-ar sesiza DNA-ul caci de fiecare data cint Miky participa la licitatia menita a reinoi contractul de transport urban privat acest Miki tot promiste ca daca i se v-a acorda tot lui contractul ar inlocui hirburile cu microbuze moderne si in parametri dar noi cetatenii si de ce nu insasi primaria raminem doar cu promisiunile. Totodata ar fi interesant sa vedem oare de ce doar Miki cistiga aceste licitatii in detrimentul calatorilor si a contribuabililor la bugetul local. Poate ca aici ar cam trebui sa se implice si "Consiliul Concurentei" auto sesizindu-se din oficiu. Ce ziceti stimabililor cerberi ai primariei ? Sau poate ca-I vorba de vre-un blat si noi fraierii de botosaneni nu ne-am inca prins ?
17 septembrie 2019, 16:16
Rportat la comportamentul acestui patrom ar trebui sa i se rzilieze contractul pentru transportul local niciodat nu sa luat masuri la felum cum se circula in acele masini de marfa transformate in microbuze . Modul cum se comporta acei soferi cu calatori ,nerespectanduse modul civilizat calatori cate scaune sunt si daca se plange ca cetateni se inghesuesc in aceste mijloace de transport sa suplimenteze nr. lor . Dar cine so faca , asa ca ar trebi luat in calcul pe viitor transportul local sa fie in totalitate luat de EL Trans iar acest patron se axeze pe transportul rural dar cred ca si acolo nar avea succes.
17 septembrie 2019, 15:40
Loading...
ecco-shoes.ro%20
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Știți cum e cu a crede sau nu... E cam așa, până nu am eu, e foarte greu, boală grea, etc. Dar în momentul când devii Pozitiv se cam oprește  ceasul câteva momente și te întrebi dacă chiar e adevărat. Și e chiar ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
22 mai 2020
EUR
Euro
4.8422 lei
USD
Dolarul SUA
4.4424 lei
CHF
Francul elveţian
4.5692 lei
GBP
Lira sterlină
5.4112 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.1337 lei
XAU
Gramul de aur
247.7333 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2483 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3856 lei
AUD
Dolarul Australian
2.8989 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1686 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1774 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.