Top News
Partid rupt în două la Botoșani înainte de parlamentare, președintele și-a dat demisia : E dezastru!

Visul politic al acestui partid s-a încheiat practic înainte de a începe efectiv. Și astfel încă un partid care s-a născut din altele create din exiluri sau ambiții se îndreaptă ușor către panta prin care devine istorie.

Adio, ALDE!

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), format din Partidul Conservator și Partidului Liberal Reformator, s-a rupt deja de la centru iar fisurile s-au întins până în teritoriu.

Ieri, de la Botoșani, și-a semnat demisia și a trimis-o deja către București, co-președintele Filialei Județene ALDE, Dumitru Zmău.

Explică faptul că asta ar fi trebuit să se întâmple în urma dezastrului de la alegerile din iunie cu ambii co-președinți ALDE.

 

”Hotărârea mea era luată mai dinainte pentru că eu sunt ferm convins că un partid nu poate fi condus la două capete. Conducerea asta bicefală ne face numai rău, iar singurul partid care a rămas cu doi co-președinți este numai ALDE, PNL și-a ales un președinte. Iar aici îi dăm posibilitatea dlui Iacob să conducă singur campania următoare la parlamentare. Eu mă retrag”
Dumitru Zmău, fost co-președinte ALDE

 

Botoșanii băgat în alegeri cu aproape 1 miliard de lei vechi

 

Iar în contextul în care la nivel central, unul dintre co-președinți, respectiv senatorul Vasile Nistor l-a atacat frontal pe Călin Popescu Tăriceanu la tribuna Senatului și sumele cerute pentru alegerile parlamentare nu își mai găsesc justificare.

 

”E vorba de sume mari de bani pe care acest partid nu poate să le atingă. Și nu știu cine este dispus să atingă în primă fază 830 de milioane la partid. În fiecare zi sosesc mail-uri în care suntem somați să ne hotărâm și să achităm aceste sume de bani”
Dumitru Zmău, fost co-președinte ALDE

 

ALDE ar urma să trimită o listă cu opt persoane la București. Aceștia dar și cei 49 de consilieri locali aleși în iunie 2016 ar fi urmat să contribuie financiar pentru a se aduna suma de 830 de milioane de lei vechi.

 

Lucru imposibil pentru un partid atât de mic.

 

Perdantul de frunte, dă lecții

Și, mai mult decât atât, politica actuală a partidului este dusă în continuare la centru de unul dintre co-președinții care au dat chix la alegerile din iunie. Pentru că, Vasile Nistor a coordonat campania electorală a alegerilor locale de la Botoșani, iar rezultatul s-a văzut.

 

”Acest lucru pe care l-a făcut acest senator care, din păcate a condus campania la Botoșani, Vasile Nistor a fost cel care a coordonat campania și la Liga Aleșilor Locali nu te-ai ridicat să ceri demisia co-președintelui Tăriceanu și au ieșit la tribuna Senatului, tu care este ești co-președinte ALDE și președinte al comisiei de fuziune. Deci, cu ce argumente plecăm?”
Dumitru Zmău, fost co-președinte ALDE

 

Odată cu demisia lui Dumitru Zmău, pleacă din ALDE și Valerian Vărvăruc, fost candidat la Primăria Corni și alți cinci membri. Și cam atât. Pentru că reprezentativitatea în partid a avut-o PC-ul.

Iar în viitor…

 

”Voi face politică în continuare, dar oricum va fi în sprijinul cetățeanului, nu mai doresc funcții pentru că am văzut de pe funcția asta, nici asta nu mi-am dorit-o. Undeva unde să mobilizez oamenii să aibă un singur glas. Partidele mari au un singur glas, în partidele mici fiecare vrea să pară cât mai șmecher, numai că mulți lasă de dorit și nu au nici o treabă, vin doar așa să te încurce, să-și spună el ideile și când dă de greu a dispărut, iar când este vorba de bani, e dezastru”
Dumitru Zmău, fost co-președinte ALDE

 

Dumitru Zmău spune că nu s-a decis care este partidul spre care se va orienta pe viitor.

loading...
ALDE a rămas fără candidaţi în una din cele mai mari comune, motivaţie halucinantă a candidatului
Războiul afișelor, episodul II – Trei partide contestate că fac excese de afișe – FOTOGALERIE

 

ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
Loading...
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Loading...
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
REFORMĂ la Inspectoratul Școlar, doi inspectori printre care o soră de deputat se întorc la catedră, zece nume noi – LISTA
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani două adrese: una cu încetarea detașării în interesul învățământului pentru un număr de 17 inspectori școlari. O a doua cu aviz pentru detașarea în interesul învățământului pentru anul școlar următor, în cazul a 25 de inspectori școlari.
zmau=un mare nesimtit..mai multe nu spun..
28 septembrie 2016, 20:28
Mosu Iakob nici nu stii, cat de mic incepi sa fii..
28 septembrie 2016, 17:33
Domnul Zmau lasativa de politica sa vazut activitate si felul de abordare pe cand erati politician cu toate ca la doctrine politice sunteti 0/
28 septembrie 2016, 14:20
De asta merged lucrurile ASA de nine in Tara asta.EU chiar nu stiu CE I mai trebuie astuia
28 septembrie 2016, 13:55
Individul a tot încercat să vină în PSD dar Portariuc nu l a primit . Caricatura însă după ce a pupat ghiulul lui Turcanu si a nenorocit ALDE, rezultatele de la alegeri spun totul încearcă să rămână în fața. În ATOP când deschide gura rad toți. Dute specimen decăzut de pe aria evoluției
28 septembrie 2016, 10:45
Daca acest individ este primit in PSD pot spune ca este cea mai mare greseala. Trebuie sa aducem oameni noi dar nu orice caricatura numai pt faptul ca are bani.
28 septembrie 2016, 09:39
Un milițian aproape analfabet care nu mai pleacă din viața publică. Suntem sătui de oportuniști care cerșesc si au averi uriașe. Dacă îl întrebi despre un program politic începe să se scarpine în cap , urla si izbește cu pumnii.
28 septembrie 2016, 09:22
Nea Zmau ai facut o greseala mare care te va costa ca ai plecat din PNL. S-a terminat cariera politica a matale. Totusi succes !!!!!!
28 septembrie 2016, 08:25
Paguba in ciuperci, nu plange nimeni dupa un specimen ca Moliceanu, vajnic luptator impotriva justitiei!
28 septembrie 2016, 07:55
A vorbit cu doina deja, vine la psd. numai de astia aduce doina, oportunisti ca ea.
28 septembrie 2016, 07:28
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.