Top News
Parlamentarii PSD Botoșani își dărâmă Guvernul pe care l-au ridicat în slăvi cinci luni: Parcurge la virgulă ceea ce s-a promis / Este nevoie de schimbarea echipei de guvernare pentru recuperarea întârzierilor

Parlamentarii PSD Botoșani pun zilele acestea umărul la intrarea partidului în istoria politică a României și probabil și a celei europene și mondiale. După mai bine de cinci luni în care fără încetare au lăudat care pe unde au putut Cabinetul Grindeanu, de o săptămână, la semnalul conducerii centrale, și-au schimbat brusc opinia.

Cel mai performant Guvern din UE a devenit cel mai prost într-o noapte

Pe 15 iunie, Doina Federovici, lidera județeană a social-democraților botoșăneni, a anunțat că, ”este nevoie de schimbarea echipei de guvernare pentru recuperarea întârzierilor înregistrate”.


Afirmația senatorului este șocantă dacă ținem cont de declarațiile pe care atât ea, cât și colegii săi de partid și de Legislativ le făcuseră până doar cu o zi înainte.


Astfel, pe 14 iunie, deputatul Marius Budăi spunea că, în ciuda tuturor criticilor că programul PSD va destabiliza economia, pe primul trimestru, România a avut o creștere economică de 5,7%, fiind pe primul loc în Uniunea Europeană și că, datorită acestor rezultate bune, de la începutul anului, mai multe organisme financiare și-au schimbat estimările în sens pozitiv în ceea ce privește evoluția economiei românești.


Așadar, economic vorbind, pe 14 iunie Cabinetul Grindeanu era practic cel mai performant din Europa, pentru ca pe 15 iunie să aibă restanțe atât de mari în aplicarea programului de guvernare încât trebuie demis.

E primul Guvern cu adevărat interesat de soarta românilor din străinătate. Ca atare, trebuie demis


Pe 12 iunie alt deputat, Răzvan Rotaru, anunța că, „au început să se vadă primele rezultate ale activității la nivel central și local a PSD. Județul Botoșani ocupă primul loc din țară la creșterea numărului de companii nou înființate raportat la aceeași perioadă a anului trecut”.


Pe 8 iunie deputatul Costel Lupașcu lăuda faptul că Executivul Grindeanu a adoptat prin Hotărâre de Guvern, Strategia națională pentru românii de pretutindeni pentru perioada 2017-2020, document ce cuprinde măsuri concrete pentru sprijinirea comunităților de români din afara granițelor țării, dar și programe de integrare socio-profesionale dedicate conaționalilor care doresc să se întoarcă în România:


„Este primul Guvern care este interesat cu adevărat de soarta românilor care trăiesc și lucrează în străinătate”.


Dacă tot era pe 8 iunie primul Guvern cu adevărat interesat de soarta românilor, pe 15 iunie s-a convenit că trebuie răsturnat.

”Măsurile adoptate de Guvernul Grindeanu impulsionează investitorii să vină în țara noastră”


Pe 7 iunie, deputatul Mihaela Huncă anunța că s-a adoptat în Guvern decizia de a se acorda granturi de cercetare pentru tinerii absolvenți de liceu care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale:


„Acest lucru este dovada că PSD este interesat să oprească exodul tinerilor din țară și să ofere o șansă pentru a se dezvolta aici în România. Această măsură promovată de Ministerul Cercetării și Inovării vine în completarea proiectelor de legi elaborate de Guvernul Grindeanu, care sunt în dezbaterea Parlamentului pentru a fi adoptate”.


Pe 6 iunie deputatul Marius Budăi remarca faptul că rata șomajului în România se află la cel mai scăzut nivel din ultimii 23 de ani și asta datorită Cabinetului Grindeanu:


„În prezent, România este locul 2 în Uniunea Europeană privind cea mai mică povară fiscală, după Irlanda. Măsurile adoptate de Guvernul Grindeanu impulsionează investitorii să vină în țara noastră, nu însă pentru salarii mici, cum a fost până anul trecut, ci pentru un mediu de afaceri prietenos”.


Un Guvern atât de bun la finalul primei săptămâni din iunie a devenit atât de slab la jumătatea lunii încât trebuie trimis acasă.

”Performanța economică a guvernării PSD-ALDE este rezultatul aplicării măsurilor promise în campania electorală și incluse în programul de guvernare”


Cu mai puțin de o lună înainte de a anunța că actualul Guvern este în întârziere și că trebuie schimbat, Doina Federovici aprecia tocmai faptul că realizările Cabinetului Grindeanu se regăsesc deja în nivelul de rai al românilor.  


„Cetățenii încep să simtă că viața lor s-a îmbunătățit și le rămân mai mulți bani în buzunar în fiecare lună. Acestea sunt efectele generate de măsurile din primele 4 luni de aplicare a programului PSD. Contrar estimărilor pesimiste ale forurilor internaționale, majorările de pensii și salarii, precum și reducerile sau eliminările de taxe și impozite au pus economia în mișcare. Asta înseamnă creșterea reală a nivelului de trai din România”, a declarat Doina Federovici.


Parlamentarul evidenția faptul că, performanța economică a guvernării PSD-ALDE este rezultatul aplicării măsurilor promise în campania electorală și incluse în programul de guvernare.
Incredibil este că la mai puțin de o lună de la acea dată senatorul PSD a declarat că trebuie îndepărtat actualul Executiv fiindcă este în urmă cu programul de guvernare.

”Felicit echipa de miniștri a Cabinetului Grindeanu”


Dar aceasta nu este tot. Pe 17 mai deputatul Mihalea Huncă afirma:


„Este un mare pas înainte acest act normativ și felicit echipa de miniștri a Cabinetului Grindeanu pentru această decizie. Numai prin astfel de măsuri vom putea stimula întreprinderile mici și mijlocii din țara noastră și mediul de afaceri să creeze locuri de muncă și să pregătească tinerii într-o meserie”.


În fine, pe 11 mai 2017, Costel Lupaşcu făcea o analiză a primelor 100 de zile de guvernare PSD. Concluzia sa de atunci?


„Guvernul Grindeanu este primul care parcurge la virgulă ceea ce s-a promis în campania electorală, cu termene și obiective precise pentru fiecare trimestru. Iar oamenii simt că se realizează ceea ce au votat”.
Așadar, după ce l-a felicitat pentru că aplică ”la virgulă” programul de guvernare, acum PSD Botoșani în frunte cu toată echipa de parlamentari susține demiterea Cabinetul Grindeanu pentru că... are mari întârzieri în aplicarea programului de guvernare.

Trimit acasă miniștrii pe care i-au adus la Botoșani și au descărcat sacul cu promisiuni


Aceasta este însă varianta oficială. Neoficial mai mulți PSD-iști botoșăneni se declară realmente șocați de ceea ce se întâmplă în partid. Unii dintre ei recunosc chiar că ”Dragnea a luat-o la razna ca să scape de dosare”, dar că în partid a fost instaurată o atmosferă de teroare și că orice afirmație contrară liniilor directoare de la centru le-ar pune brusc capăt carierei politice în PSD, ”dacă el e în stare să demită un întreg Guvern”.


Peste toate acestea, parlamentarii PSD Botoșani, dar și ceilalți lideri social-democrați, ajung să demită un Guvern care a trimis o mulțime de miniștri în județ: al Transporturilor, al Consultării Publice și Dialogului Social, al Tineretului și Sportului, al Agriculturii. Aceștia au făcut la Botoșani o sumedenie de promisiune, de la reabilitarea drumului spre Târgu-Frumos, la sprijin pentru înființarea unui complex sportiv național. După ce s-au zbătut să-i aducă în Botoșani și au scos promisiuni de la ei, parlamentarii PSD Botoșani sunt deciși să le dărâme Guvernul.  

loading...
Comunicat PSD: După primele 100 de zile de guvernare, botoșănenii simt că PSD a adus o schimbare în bine
Oficial! PSD Botoșani susține demiterea lui Grindeanu şi deciziile adoptate de conducerea centrală a partidului

 

Mai puțin de 100 de botoșăneni cu COVID internați la Mavromati! Un alt spital se redeschide pentru toți pacienții
Încă din luna martie sistemul de sănătate a fost dat peste cap de pandemia de COVID. După luni de zile, situația în spitalele din Botoșani pare să-și reintre ușor în normalitate.
SIDA pisicilor, boala care îți dă fiori dacă nu știi nimic despre ea: Sunt foarte multe cazuri în BotoșaniFOTO
Chiar dacă trăiesc cel mai aproape de om, știm prea puține despre ele. Cum ar fi, de pildă, că au boli la fel de grave ca noi, de la leucemie, artrită, boli de inimă, cancer și diabet, la SIDA sau tuberculoză.
Cultura în vremea COVID: ”Pandemia aceasta, microbul acesta, ne-a schimbat total” - FOTO & VIDEO
Fără cultură şi relativa libertate pe care o implică, societatea, chiar dacă pare perfectă, nu este decât o junglă. De aceea orice creaţie autentică este un dar către viitor, spunea Albert Camus. Ce alte cuvinte mai potrivite ar caracteriza aceste vremuri în care autenticul devine prizonierul tehnologiei, în care emoția se măsoară în like-uri și spectatorul se pierde într-un spațiu virtual tot mai aglomerat și mai relativ?
Peste 1.300 de botoșăneni scoși din izolare! DOCUMENT Raed Arafat a cerut Prefecturii eliberarea botoșănenilor din carantină
Autoritățile nu îi mai pot ține pe români în izolare și carantină. Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către Prefectura Botoșani și instituțiile similare din România, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus.
Pe caniculă și în plină pandemie, a dispărut apa dintr-un oraș: N-au primit un strop de apă de la Botoșani
Orașul Flămânzi nu mai beneficiază de apă din sistemul public de trei zile, se plângea vineri primarul Dan Oloeriu. Potrivit edilului șef, de miercuri locatarii blocurilor din centrul urbei, dar și cei de la case care sunt racordați la rețeaua SC Nova Apaserv SA, nu au mai beneficiat de un strop de apă.
LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
inpuff.ro
Loading...
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
Loading...
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Poate ne spune ceva d-na hunca despre vila noua de la Catamarasti?
20 iunie 2017, 17:15
Excelent articolul , mai era si botosanenii se intorc buluc din strainatate datorita guvernarii psd , profesorii vor primi 20% de la 1 iulie si 80 % de la 1 ian.2018 , tichete de vacanta pt. toti bugetarii , cate o ambulanta dotata in fiecare comuna ...si cate n luna si n stele au promis comunistii....Inca o data se demonstreaza ca in politica au loc doar mincinosii , hotii , vanzatorii de tara care nu i intereseaza decat de curul lor
20 iunie 2017, 14:54
Maghiarii le-au dat cu flit ciumistilor,iar astia o dau pe cartea patriotilor:)))slugile penalului cu musteata s-au facut de rasul galaxiei
20 iunie 2017, 14:10
singurul care are curajul sa spuna lucrurilor pe nume este Razvan Rotaru, Budai, trufin si Lupascu sunt dusi de nas de catre Sefa
20 iunie 2017, 13:32
Doinita,unde ai domiciliul acum daca ai renuntat la anl?Stai in casa socrilor sau ai ramas pe drumuri?Vreau si astfel de comunicate,cu justificari,nu numai aberatiile pe care le zici non stop!Rusine!!!!
20 iunie 2017, 11:43
Da-ti demisia,senatoareo!!!Ai facut prea multe numiri suspecte si evidente!Sa vina DNA
20 iunie 2017, 11:37
Ne prostesc zilnic cu comunicate de presa, PSD a facut, a dres, ............numai laude la marile realizari ale partidului comunist.
20 iunie 2017, 11:26
Nu aveti urma de demnitate!De rusine, nici nu se mai pune problema!Mi-as fi dorit sa fiu condus de persoane care macar au caracter,daca studiile si inteligenta sunt cerinte prea mari,din ce am vazut in politica din Botosani.DOINITA,comunista mai mare ca tine nu am vazut,normal ca iti place de Dragnea!Zic sa te reprofilezi,ca mult nu iti mai merge asa!!!!
20 iunie 2017, 11:12
ramai tablou cand îi vezi. azi il laida, peste o ora il omoara. miorita psd. ce incredere poti avea intr-un astfel de om? cand au mintit oamenii astia, cand spuneau ca guvernul grindeanu e cel mai bun sau cand spun ca trebuie recuperate intarzierile?
20 iunie 2017, 10:05
Avem parlamentari care nu stiu sa decida in nume propriu. Stau plecati in fata tuturor. Mai nene, gandeste cu ce ai pe umeri... daca ai, ... nu te lua dupa turma lui dragnea care isi urmareste doar interesele personale si ale celor din jurul lui. Rusine!!!
20 iunie 2017, 09:57
Toti parlamentarii de Botosani din 1990 pina in 2017 nu au facut nimik decit sa dea comunicate si sa aduca laude partidului precum pe vremea lui ceausescu sa multumim lui Ponta pentru drumul Botosani-Suceava ca daca nu candida la prezidentiale nu il facea nici acum nu are meritul nici un parlamentar pentru acel drum mai putin portariuc care e in aer si plopul sub el sunt lingai si mincinosi toti parlamentarii de Botosani !
20 iunie 2017, 09:54
Sleahta asta ar face orice numai ca sa isi multumeasca stapanul penal de la Teleorman. Faptul ca s-au vandut ungurilor pt a-si da jos propriul guvern va ramane de poveste. Foto de sus spune tot...niste comici slugarnici pt care ciolanul e singurul scop in viata.
20 iunie 2017, 08:34
Cu ce tupeu mai ies indivizii astia printre alegători?Vai de ei!!!Vai de noi!!!Cu presedinti in toată tara ca Doinita,PSD nu va avea reforma si se va duce spre 10%.Orgolii fara măsura,interese personale,si mult,mult mai grav- dispuși la orice compromis pentru pastrarea puterii-vezi promisiunile către UDMR care vor arunca tara in aer.Rusine!!!
20 iunie 2017, 08:20
Cu minciuni au castigat alegerile, cu minciuni care prostesc electoratul derama propiul lor guvern.
20 iunie 2017, 08:18
Dovada ca parlamanentarii sunt degeaba acolo! Nu pricep nimic ! Nu sunt decat niste papusi!
20 iunie 2017, 08:03
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Recunosc că am spus și eram foarte hotărât să nu mai revin niciodată în politică, dar având în vedere că am avut timp în 2015 – 2019, spre sfârșit, vă dați seama că sunt un număr de ani. Am stat și am urm ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8418 lei
USD
Dolarul SUA
4.2893 lei
CHF
Francul elveţian
4.5555 lei
GBP
Lira sterlină
5.4092 lei
JPY
100 de yeni japonezi
4.0161 lei
XAU
Gramul de aur
249.1146 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2488 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3699 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1531 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1813 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6500 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.