Top News
Părinții copilului din Botoșani, cu patru de DA la Românii au talent, impresionați de valul uriaș de simpatie: ”Pentru noi, Patrick e Golden Buzz- ul nostru, primit de Sus” – FOTO&VIDEO

Patrick este un copil supradotat, dar care își trăiește copilăria. Cu o memorie nativă mult peste medie, dar cultivată constant în cei șapte ani și o lună, cât are în prezent. Este pasionat de artă, de monumente din toată lumea, iar pentru el călătoria înseamnă cunoaștere.

A fost un copil precoce, însă trăim timpuri în care copiii se dezvoltă și se upgradează odată cu tehnologia. Talentul lui Patrick, genialitatea lui Patrick, poate fi și o dezvoltare armonioasă, atent supravegheată de niște părinți care nu își supun copilul unor experimente spectaculoase, dimpotrivă.

 

Patrick este un copil normal, dintr-o familie obișnuită din Botoșani. Învață la Școala nr. 6 din municipiu. Are șapte ani și o lună dar, spune tatăl, este doar în clasa zero. Din cauza unei imunități scăzute și a unor răceli repetate, Patrick a fost nevoit să amâne cu un an intrarea la școală. Un timp pe care, după cum a observat o țară întreagă, micul geniu l-a folosit cum știe el mai bine: citind și memorând.

 

 

A uimit la Românii au talent

 

A surprins prin capacitatea excepțională prin care a ghicit, doar după contur, țările și capitalele lor, plus vecinii. Reacțiile care au venit după emisiunea de la PRO TV i-au impresionat peste măsură pe părinți.

 

”Nu ne așteptam ca un număr de cultură generală să stârnească un ocean de reacții și comentarii frumoase, într-o țară în care nonvalorile și oamenii slabi, din toate punctele de vedere, sunt promovați. Suntem măguliți, nu credeam vreodată ca în România să vedem așa ceva. La noi sunt alte uragane, sunt alte valori…”,

tatăl lui Patrick Ciocan

 

De unde a răsărit Patrick?

 

Într-un oraș mic, într-o Moldovă în care pare că nu se mai întâmplă nimic, departe de centrul efervescent al unei Românii ce nu mai părea interesată decât de vedetisme și de cotidianul ieftin. Patrick nu a făcut turul televiziunilor, nu și-a expus mai mult decât este necesar talentul. A fost micul geniu de la grădiniță, aplaudat sau poate privit altfel de către prichindeii din jurul lui.

 

 

Participarea la Românii au talent a fost un dar din partea părinților, după ani și ani în care a citit sute de pagini și a călătorit virtual prin întregul univers. 

 

”Noi am ținut secret pentru toți cei din jurul nostru, a fost o surpriză înscrierea lui la Românii au talent, nu am spus nimic până acum câteva zile, pentru că nici nu credeam că va apărea pe post. Patrick urmărește emisiunea ca orice copil, a fost mereu atras. Se uită și la Câștigă România, emisiunea fiind și la o oră mai potrivită pentru el”,

tatăl lui Patrick Ciocan

 

 

Un copil obișnuit, spun părinții. Și totuși…

 

Pentru părinți, Patrick este, deocamdată, un copil precoce. Nu folosesc acele cuvinte prețioase cu care poate alți adulți își adulează pruncii. Nici nu cred că au un copil unic, genial, ci unul foarte curios.

 

Literele le-a învățat Patrick de la 2 ani, de pe un laptop pentru copii. La 3 ani citea cuvinte, scria cuvinte, la 4 ani deja scria propoziții și citea orice. La grădiniță, înaintea serbărilor, era pus de doamnele educatoare să citească poeziile copiilor. Este adevărat că mereu a fost mai precoce.

 

Tatăl lui Patrick recunoaște că și-a îndrumat copilul, atunci când i-a observat preocupările.

 

”Este timpul lui liber. Patrick își trăiește copilăria în acest fel. El are Google Earth și acolo vede monumente, apoi intră pe You Tube să vadă destinațiile, să caute orașele. Este atras de toate lucrurile noi, este fascinat de geografie”,

tatăl lui Patrick Ciocan

 

Nu se teme de tehnologie, de gadget-uri. Pentru că secretul, atunci când ai la îndemână asemenea oportunități, secretul este echilibrul.

 

”Patrick folosește tehnologia în folosul lui. E o armă cu două tăișuri, așa este, dar doar atunci când nu e folosită cum trebuie ea devine dăunătoare”,

tatăl lui Patrick Ciocan

 

 

”Pentru el totul e o joacă”

 

Din pasiune, din curiozitate, poate și ca o provocare, Patrick a învățat toate steagurile, capitalele lumii, vecinii, toate statele și capitalele, obiective turistice. Povestește mereu despre locuri din toată lumea și visează să viziteze fiecare colțișor.

 

Deocamdată, totul înseamnă joc. Părinții sunt conștienți de inteligența copilului lor, însă nu abuzează, dimpotrivă.

 

”Pentru el totul e o joacă. Ceea ce îi place face, iar noi nu îi punem restricții. Intrăm în joaca lui, jucăm ȚOMANAP împreună, jocul cu care am copilărit și noi. Îi acordăm timp, dar suntem atenți. Altfel, copilul lăsat în lumea lui e pierdut. Mai ales în fața unor device-uri e ușor să se piardă, dacă nu e controlat”,

tatăl lui Patrick Ciocan

 

Experiența de la Românii au talent a fost una pe care nu o va uita curând. Și nu doar ceea ce s-a văzut pe micul ecran.

 

 

 

”A fost o experiență frumoasă. Pentru el a fost de vis, desigur și pentru noi. Mai ales că s-au purtat exemplar cu noi, nu avem nimic de spus, au fost cu adevărat profesioniști, totul e la secundă acolo. Dacă va fi o următoare etapă… o să vedem. Nu ne facem planuri, să nu fie deziluzii. Pentru noi a fost importantă experiența lui. A fost o experiență super frumoasă pentru el și pentru noi, e o dată în viață”,

tatăl lui Patrick Ciocan

 

Deocamdată, Patrick își continuă călătoria. Descoperă, caută, scormonește fiecare centimetru pătrat de pe harta lumii.

 

De o vreme, însă, și-a mai descoperit o pasiune: fotbalul. Știe totul despre echipe, meciuri, jucători. Abia așteaptă să poate ieși din casă pentru a merge pe stadion.

 

”În fiecare zi ne surprinde cu ceva. Acum e cu fotbalul. Facem vaccinul, noi, și apoi îl ducem să facă și sport. Îi place și fenomenul fotbalului, dar să și joace. Ne aduce aminte mereu cine joacă, când joacă, când au ai noștri meci. Abia așteaptă să meargă pe stadion”,

tatăl lui Patrick Ciocan

 

 

”Patrick e Golden Buzz- ul nostru”

 

La Românii au talent, Patrick a primit din partea juraților patru de Da (de fapt cinci de Da, pentru că au votat deopotrivă și Andi Moisescu și Smiley), plus aprecieri la superlativ. Însă, pentru părinți, bucuria copilului, fascinația pe care a simțit-o participând la concurs sunt mai presus de orice rezultat oficial.

 

”Pentru noi Patrick e Golden Buzz- ul nostru, primit de Sus”, spune cu emoție tatăl, recunoscător pentru darul pe care îl îngrijesc și îl protejează.

 

Chiar dacă pare simplu, Patrick singur nu ar fi putut deveni ceea ce este. A fost nevoie ca părinții să îi ghicească mereu curiozitățile, pasiunile, să îi așeze înainte cărți, tehnologie, să îi selecteze emisiuni, materiale video. Este în anul doi la Cambridge, unde învață engleza la un nivel avansat. Să amintim și de aportul dascălilor, ori de la grădiniță, ori de la școală. Oameni cu har, dedicați, după cum îi caracterizează tatăl lui Patrick. Nu întâmplător vorbește tatăl despre școală. Pentru că a avut, la rândul său, profesori excepționali, care l-au făcut să iubească geografia, istoria, să își dorească mereu mai mult.

 

”Lui Patrick îi place să mai și picteze. Nu are talent, dar desenează pentru că îi place. Scrie, îi plac cărțile, citește. Am și investit mult în aceste bucurii ale lui. Pentru că îi plac cărțile, îl ajută foarte mult și grădinița la care a fost, Crescendo, iar acum, la Școala 6, are de asemenea parte de o frumoasă experiență, mai ales că doamna învățătoare Doinița Fegher este omul potrivit pentru Patrick. Noi nu îi impunem nimic, el este mereu în căutare de noi cunoștințe, e ca un burete”,

tatăl lui Patrick Ciocan

 

 

”Dumnezeu dă, dar trebuie să ai grijă cu acel dar”

 

Cu mintea strălucită a lui Patrick nu te joci, însă.

 

”E genul de copil cu care trebuie să fii foarte atent ce îi promiți, pentru că are o memorie foarte bună. Nu-i de joacă! Însă, în general, e un copil foarte liniștit. Mai face prostioare, ca orice copil, când jucăm împreună fotbal în casă și mai spargem câte ceva. Dar așa avem și noi copilărie odată cu el, mai ales că nu avem un al doilea copil, deocamdată…”,

tatăl lui Patrick Ciocan

 

La o săptămână după ce a apărut la Românii au talent, părinții încă primesc mesaje din întreaga țară. Impresionant este că, pe pagina oficială a emisiunii Românii au talent, prestația lui Patrick are nu mai puțin de un milion de vizualizări. Aprecieri care cuprind, desigur, cuvinte prețioase: geniu, copil supradotat, inteligență sclipitoare. Pentru părinții lui Patrick, copilul lor este în primul rând un dar de care s-au îngrijit.

 

”Suntem încă șocați de atâtea reacții. Știm că sunt foarte mulți copii superdotați în toată țara și doar trebuie să aibă prilejul să se afirme, iar părinții să îi încurajeze către calea cea dreaptă, să nu îi piardă în alte medii, pentru că e ușor de alunecat. Dumnezeu dă, dar trebuie să ai grijă cu acel dar cu care este înzestrat copilașul”,

tatăl lui Patrick Ciocan

 

Disciplina este focul purificator prin care talentul devine aptitudine, spunea Roy L. Smith. Poate că acesta este secretul lui Patrick. Pentru că dincolo de joacă, dincolo de curiozitate și pasiune, în viața copilului de șapte ani și o lună există și multă disciplină. Și perseverență. Și bun simț. Iar acestea, mai ales acestea, sunt atributele unei personalități menite să schimbe lumi.

 

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Instituția care stă de jumătate de an fără conducere, la un pas să aibă director
De aproape șapte luni, una dintre unitățile de stat de la Botoșani este condusă prin telefon sau e-mail. Este drept nu are o mare vizibilitate la public și niciun colectiv numeros, însă funcționalitatea sa este necesară.
Un puști prins la o casă de schimb valutar din Primăverii cu sute de euro falși
S-a întâmplat în după amiaza zilei de miercuri, 5 mai 2021, la o casă de schimb valutar din zona Primăverii a municipiului Botoșani.
Botoșănean bătut cu pumnii și picioarele de o gașcă de tineri, în timp ce venea de la biserică, în noaptea de Înviere – FOTO
Noaptea în care suflarea creștin-ortodoxă primește Lumina Sfântă pentru a o duce acasă nu este una de pace și liniște sufletească chiar pentru toți botoșănenii.
Sărbători încheiate la spital: Botoșăneni ajunși la Urgențe după ce au mâncat și au băut prea mult
După masa bogată de Paşti au fost persoane care au ajuns la spital. Unele au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru că au mâncat prea mult, altele fiindcă au băut peste măsură.
La biserica din cartier lumânările s-au aprins la trei sferturi de oră după miezul nopții, dar au creat cărări de lumină – VIDEO & GALERIE FOTO
Spre deosebire de anii precedenți, în 2021, după vreo 14 luni pline de tot felul de restricții, care au afectat direct și viața lăcașurilor de cult, la Biserica Sfinții Trei Ierarhi din cartierul Bucovina, Lumina Învierii nu a mai venit la miezul nopții.
Meci și Iftime – Șfaițer pe Municipal: Chindriș la Sepsi? N-au ăștia bani / Și când jucăm noi, old-boys, vrem să câștigămVIDEO & GALERIE FOTO
Confruntarea dintre FC Botoșani și Sepsi Sfântu Gheorghe, încheiată sâmbătă cu scorul de 2 – 1, a fost, dincolo de bătălia directă pentru locul 4, și una a marilor orgolii.
Liberalii își ascut săbiile pentru alegerile interne, Șoptică, Achiței și Gireadă printre numele vehiculate: Nici mort nu dau partidul pe mâinile pedeliștilor
În această primăvară se împlinesc patru ani de la ultimele alegeri din PNL Botoșani și în mod normal ar fi trebuit să aibă loc un alt scrutin intern. Ca mai în toate domeniile și în politică situația sanitară mondială a dus la amânarea conferinței județene.
Anul în care cei dragi au murit și au Înviat singuri: ”Nu vă vizitați părinții, bunicii!” / Sicrie închise, cimitire ferecate de Paști
A trecut un an pe care nimeni nu-l va uita vreodată. Un an în care ne-am plâns morții în tăcere, fără să le dăm măcar ultima sărutare. În care lumânarea aprinsă de Înviere a venit în fața blocului, în care cimitirele au fost păzite pentru ca nu cumva pandemia să își facă de cap printre cruci.
Revenirea la normalitate? Locuri libere în spitalele din Botoșani, o unitate medicală va fi redeschisă tuturor pacienților după scăderea cazurilor
În ultimele zile, numărul cazurilor înregistrate la nivelul județului Botoșani este în scădere. Astfel că o parte din restricții au fost ridicate. În municipiul Botoșani spre exemplu restaurantele și-au reluat activitatea mai întâi la o capacitate de 30%, iar de astăzi pot funcționa la jumătate.
Loading...
Gabriel Hârtie părăsește Inspectoratul Școlar, un fost inspector șef preia postul
După mai bine de patru ani, Gabriel Hârtie își încheie săptămâna aceasta mandatul în fruntea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ). În 2017, după câteva luni de interimat, profesorul de educație fizică a susținut un concurs pe care l-a promovat.
După 6 luni în Primăria Botoșani, administratorul public visează la un stadion de cartier omologat UEFA: Va fi destinat tuturor
Mircea Magdalena este de jumătate de an noul administrator public al Primăriei Botoșani, pe o funcție pe care predecesoarea sa a ocupat-o timp de două decenii.
Astăzi este îngrijitoare la școala din sat, dar a făcut istorie în fotbalul românesc: Cele mai grele meciuri pentru mine erau cu Botoșaniul
A jucat la cele mai importante cluburi din țară, a impresionat și în Turcia, a avut oferte și din Rusia, a fost căpitan al echipei naționale. Astăzi este îngrijitoare la școala din sat, unde a revenit după o carieră strălucită în fotbal.
Sediul Poliției renovat cu 800.000 de euro a rămas în curte cu o scară care duce... nicăieri – GALERIE FOTO
Două neajunsuri au ieșit în evidență la redeschiderea Poliției municipiului Dorohoi: parcarea este neasfaltată, iar în curte a rămas o construcție ciudată de care firma care a executat lucrarea nu s-a atins.
Relația impresionantă a botoșăneanului supranumit ”părintele manualelor de religie” cu duhovnicul Justin Pârvu: Când l-am văzut, m-am încălzit aşa pe interior şi m-am simţit ca la mama acasă
Omenirea trăiește, de mai bine de un an, cu moartea în ceafă, sub amenințarea unui virus care ne-a schimbat nu doar viețile, ci a produs modificări în toate structurile sociale și nu numai. Dincolo de durere, însă, ies la suprafață și mărturisiri impresionante, povești de viață care zidesc în cei rămași bunătate și credință.
Loading...
Ministrul Bode a venit pentru o „bijuterie” de 800.000 de euro destinată polițiștilor, dar a rămas impresionat de Dorohoi: Arată splendid VIDEO & GALERIE FOTO
Lucian Bode, oficialul care a preluat conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a ajuns vineri la Botoșani într-o vizită la care a ajutat și Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani.
„Iadul financiar” de la Nova Apaserv: Stradă din centru blocată de zile întregi, ambuteiaje produse în zonă – FOTOGALERIE
Situația financiară de la compania de apă este din ce în ce mai critică iar efectele se resimt inclusiv în municipiul reședință de județ.
Gata cu șefia la București! Subsecretar de stat trimis înapoi la Botoșani de premierul Cîțu
După un an și trei luni se întoarce de unde a plecat. Botoșăneanul Ioan Zarug a fost destituit miercuri din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
S-a dus și cea din urmă șansă: Ultimul proces pe marginea funcției de primar, tranșat la Suceava
Magistrații din județul vecin au respins astăzi recursul depus de Cătălin Flutur în cadrul dosarului civil constituit imediat după alegerile locale împotriva Biroului Electoral de Circumscripție Municipală (BECM) și Biroului Electoral de Circumscripție Județeană (BECJ).
Restaurantele se redeschid în week-end la un sfert din capacitate, prefectul speră într-o minune: Noi așteptăm să …
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) se va întruni vineri, 23 aprilie 2021, pentru a decide oficial deschiderea restaurantelor, cinematografelor, sălilor de spectacole și de jocuri.
Mănâncă românește! Piața volantă cu produse naturale inaugurată încă o dată de parlamentari și șefii Prefecturii – GALERIE FOTO & VIDEO
Săptămâna trecută, sâmbătă, au trecut pe la standurile amenajate pe platforma de la Piața Mare din imediata apropiere a Pietonalului Transilvaniei, șefii județului și municipiului.
Ce copil, ce părinți... care(părinți), evident, sunt mândri de el...tot repetăm la nesfârșit, fără noimă, pentru diferite genuri de avantaje(politice, sociale, administrative, uneori...chiar materiale): Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian(lista este mult mai mare, intenția mea nu este de a-i supăra, cumva, pe adevărații cunoscători)...dar, dacă noi, în calitatea noastră de cetățeni responsabili, de botoșăneni care dorim promovarea tinerilor(copiilor), nu avem capacitatea de a spune răspicat că nu dorim ca o menajeră(cu toate slugile ei analfabete, inerente în funcții-de unde altele?) să fie cloșca închipuită a acestui județ, înseamnă că ne merităm soarta...Copil inteligent, urmează-ți visele!
28 martie 2021, 21:27
În spatele unui copil - lumină stau părinții - soare. Sunt în Botoșani copii cu rezultate remarcabile, părinți dedicați, cadre didactice ce lucrează cu multă dăruire. În fiecare categorie socio-profesională descoperim persoane excepționale. Poate aceste categorii de oameni ar trebui ă fie mediatizate, să începem diminețile cu astfel de informații, motivați de faptul că încă sunt apreciate valorile, inteligența, onestitatea.
28 martie 2021, 21:15
Pentru acest copil și pentru ceilalți asemeni lui (cu siguranță mai sunt în Botoșani!) ar trebui să existe o Școală a Excelenței, cu profesori dedicați care să se ocupe de ei, să-i îndrume corespunzător, iar aceștia să nu se piardă pe drum. Acești copii pot promova doi ani într-unul singur, au nevoie să crească într-un mediu stimulativ pentru ei, au de asemeni nevoie de fonduri pentru dezvoltarea lor personală. Botoșaniul nu le poate oferi ceea ce au nevoie. Din păcate.
28 martie 2021, 18:07
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
”Eu le-aş tăia câte un deget, numai că ar rămâne toţi ciungi. Bineînţeles că trebuiesc sancţionaţi, dar nu se poate vorbi cu ei. Sunt o castă specială, sunt inamovibili, nu ai ce să le faci. Legea e în mâna lor,...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9259 lei
USD
Dolarul SUA
4.0492 lei
CHF
Francul elveţian
4.4955 lei
GBP
Lira sterlină
5.7056 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7243 lei
XAU
Gramul de aur
239.1391 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2293 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3753 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1884 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3424 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1921 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
20.6 o C
Dorohoi
20.8 o C
Bucecea
20.5 o C
Darabani
21.1 o C
Saveni
20.6 o C
Ştefăneşti
18.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.