Top News
Orașul verde devine orașul străzilor prăbușite – Taximetru cu copil rămas într-o groapă ascunsă din centrul orașului GALERIE FOTO & VIDEO

Parcă anterioarele episoade nu au avut nici un efect, dacă nu pentru cei care efectuează tot felul de lucrări, măcar pentru cei care le supervizează. Adică șefii de la Botoșani care se fac beneficiari ai acestor intervenții. În continuare, străzile se prăbușesc sub mașini la Botoșani. Pe banii botoșănenilor!

Ziua și strada prăbușită....

Săptămâna trecută o mașină de la o firmă de curierat s-a cufundat în strada Peco din municipiu. O stradă mărginașă, ar spune unii. Însă luni s-a întâmplat în cea mai centrală zonă a orașului, în cartierul de la Casa Cărții.

Un botoșănean s-a trezit să-și ducă la școală copilul, însă nu a mai ajuns unde s-a pornit. La o manevră de întoarcere, mașina care circulă în regim de taxi a rămas cu partea laterală într-un șanț care fusese acoperit în bătaie de joc doar cu pământ. Odată cu ploaia care a început să cadă de ieri dimineață, pământul s-a prăbușit.

 

”Dimineață la 7.30 când am vrut să plec cu fata la școală, am dat să o întorc aici, acesta este locul meu de parcare, fleoșc roata din față s-a dus. Acesta este locul meu de parcare concesionat de la Primărie, care este plătit. Când am vrut să o scot am rămas acolo. El a fost acoperit doar cu pământ și când a venit ploaia s-a dus”
Neculai Emil Andros, proprietarul mașinii

 

O săptămână de vacanță pentru muncitori

Am tot auzit explicația că fără șanțuri și noroaie nu se poate lucra nicăieri. Însă ceea ce se întâmplă cu lucrările la extinderea sistemului de apă și canalizare frizează deja absurdul. Cartierul Tulbureni este în continuare închis, pe strada Moara de Foc, taximetrele refuză să mai intre pentru a prelua comenzi.

 

”Am o săptămână jumătate de când am venit de la mare și eu nu am văzut să se facă nici o lucrare, nimeni să facă absolut nimic. Eu am plecat la mare, băieții au venit și-au făcut ce au făcut…dar acoperă, dle. Trage cineva grilajul acela acolo cum se joacă copiii seara pe aici și cade unul acolo, asta cam ce ar însemna?”
Neculai Emil Andros, proprietarul mașinii

 

Cu ce sunt eu vinovat?

Pentru o lucrare pe care încearcă să o facă o firmă intrată în insolvență, trebuie să plătească cetățenii. Pentru că proprietarul mașinii rămasă în șanțul lor a trebuit să achite contravaloarea serviciului de tractare de la SOS Savencu. Și a plătit înainte de asta și locul de parcare concesionat de la Primărie, care în prezent este brăzdat de un șanț.

 

”Eu acum stau și plătesc ca să ce? Cu ce sunt eu vinovat? Că doar nu eram nebun să intru cu mașina dacă era groapă acolo”
Neculai Emil Andros, proprietarul mașinii

 

La extinderea sistemului de apă și canalizare pe Pietonalul Transilvaniei lucrează Trustul de Instalații Montaj și Construcții (TIMC).

 

”Într-adevăr este o prăbușire, mașina a fost scoasă de acolo, lucrează TIMC Cluj Napoca care a câștigat licitația, eu au luat Pietonalul Transilvaniei, am discutat cu managerul de proiect, am înțeles că li s-a adus la cunoștință ce au de făcut”
Ady Petrușcă, director general SC Nova Apaserv SA

 

Nu avem control asupra lor

Șefii de la Apă se simt însă cu mâinile legate pentru că: ”Știți foarte bine că nu avem control asupra lor pentru că oamenii și-au adjudecat prin licitație lucrarea dar colegii mei de la UIP sunt pe teren și încearcă să îi țină sub observație”.

Iar cum toamna și-a intrat în drepturi și probabil că vor urma săptămâni ploioase, cel mai probabil șanțurile săpate și abandonate vor rămâne parte din peisajul cotidian.

loading...
O directoare a sunat la Poliție după ce una dintre mașinile de la firmă s-a prăbușit într-o… stradă – GALERIE FOTO & VIDEO

 

Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
Loading...
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
Loading...
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
REFORMĂ la Inspectoratul Școlar, doi inspectori printre care o soră de deputat se întorc la catedră, zece nume noi – LISTA
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani două adrese: una cu încetarea detașării în interesul învățământului pentru un număr de 17 inspectori școlari. O a doua cu aviz pentru detașarea în interesul învățământului pentru anul școlar următor, în cazul a 25 de inspectori școlari.
TRAGEDIE în Italia! Un băiat de 17 ani originar din Botoșani, mort într-un cumplit accident – FOTOGALERIE
Durere, lacrimi și întristare la Eboli, în regiunea Campania, unde rudele, prietenii și colegii îl plâng pe Domenico Ahanzei, tânărul român de numai 17 ani care joi, 27 august, a avut un accident în timp ce se deplasa cu scuterul său.
O funcționară de la AJOFM vrea primar: Știu că pot să fac multe lucruri frumoaseFOTOGALERIE
Dacă majoritatea funcționarilor publici stau departe de politică, unii și din cauza constrângerilor legale, în comuna Tudora a intrat în cursa pentru postul de primar tocmai o persoană din această categorie a lucrătorilor la stat.
De ce nu spuneti lucrurile clar si va invartiti in jurul cozii. Absolut peste tot lucrările de canalizare din Botosani se fac de mantuiala iar Nova apa serv prin compartimentul lor UIP nu sunt ineresati sa receptioneze lucrări de calitate. Se sirpa peste tot pt ca nu se fac compactări .Dar absolut deloc. Se fura astfel multiii bani din lucrare in detrimentul nostru al cetatenilor. Ce face Primaria? Dar inspectia in constructii? Dar Nova apaserv? Veniti in control domnilor. Nu mai stati la birouri si jucati solitare.
20 septembrie 2016, 20:59
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.