Top News
OPT şefi şi funcţionari de la municipiu, de la ex-vice la fost consilier, audiaţi două zile la DLAF Bucureşti

Audieri maraton în capitală timp de două zile, la începutul acestei săptămâni. Opt persoane împărțite în grupe de câte patru au fost chemate la Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) luni și marți.

Iarăși Avensa, iarăși proiectul cu modernizarea termoficării

 

Asta după ce, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut implicarea DLAF-ului într-o anchetă ce vizează modul în care a fost organizată o licitație pentru reabilitarea cu bani europeni a sistemului de termoficare de la Botoșani.

 

Vorbim despre un eventual conflict de interese din cel de-al doilea mandat al lui Cătălin Flutur care este cercetat după ce ar fi semnat mai multe contracte de consultanță cu firma Avensa Consulting SRL.

Firmă la care ar fi fost angajat și fiul lui, Alexandru Flutur.

 

„În calitate de primar al municipiului Botoșani, a îndeplinit actul de semnare a unui număr de 11 contracte de consultanță, în perioada 24.07.2007 – 22.07.2011, în baza aceleiași rezoluții infracționale, cu Avensa Consulting SRL“, a arătat DNA într-un comunicat.

 

Săptămâna aceasta, mai mulți angajați ai Primăriei, printre care fostul viceprimar Romulus Eram, actual consilier la cabinetul primarului, Nicolila Chirilă, care a avut calitatea de consilier local și a fost și membru în comisie sau Mirela Ghiorghiță, directorul economic și Dana Aniței, șefa serviciului de achiziții, au dat declarații la DLAF.

 

”Este vorba despre un proiectant care a fost folosit ca o formulă de consultanță, de lansare de proiect. Au fost două firme și a câștigat Avensa, într-o asociere cu încă una. Problemele nu sunt legate de valoarea proiectului, ci de derularea licitației și de modul de stabilire al câștigătorului. Există suspiciuni precum că această licitație ar fi fost redirecționată către firma câștigătoare. Ancheta o face Departamentul Antifraudă la solicitarea DNA-ului, care a primit o reclamație din partea cuiva”,


Romulus Eram, fost viceprimar

 

La rându-i, DNA a cerut un punct de vedere de la DLAF care a chemat membrii comisiei de licitație la interogatorii.

 

”Ne-a întrebat doar de managementul proiectului”

 

Singurul care nu a fost prezent la audieri este fostul președinte al comisiei de licitație, Cătălin Alexa.

”Avensa a făcut o parte din proiectul pe termoficare. A stabilit liniile de intervenție pe reabilitarea pe termie, pe acest proiect. El a avut în componență și partea de cazane și partea de rampă și partea de linie. Din acest proiect s-au desprins apoi toate obiectivele pe care s-au făcut intervenții. Pe noi ne-a întrebat doar de managementul proiectului, modul în care s-a stabilit unitatea de proiectare care a câștigat întocmirea documentațiilor tehnice ce au produs în continuare efecte pe partea de execuție”,


Romulus Eram, fost viceprimar

 

Membrii comisiei de licitație au mai fost întrebați dacă au aprobat documentația pe analiza făcută de specialiști ori s-au implicat în această etapă și totodată dacă li s-ar fi sugerat favorizarea firmei Avensa.

 

Loading...
DESCINDERI la Modern Calor – Acte de corupție, altele decât cele din proiectul pe termoficare
”Regina proiectelor”, care a adus DNA-ul în Primărie, se pricopsește cu o felie faină din tortul POCU

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Regina bobocilor din liceele botoșănene aleasă în ropote de aplauze – GALERIE FOTO

În această seară  Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit finala Festivalului-Concurs Miss și Mister Boboc 2017.

Acuze de trafic de carne vie în PSD Botoşani, un consilier local pe picior de plecare a răbufnit: Neruşinaţilor, interlopilor

Scandalul declanşat de alegerile parţiale care au avut loc pe 5 noiembrie continuă şi după învestirea noului primar de la Nicşeni.

Oooo... brad scump! Hypermarketurile au început să comercializeze pomi de Crăciun – PREŢURILE

Crăciunul a venit mai devreme în hypermarketurile din Botoșani: colinde, brazi și altele asemenea. Deși mai este peste o lună până la sărbătorile de iarnă, marile magazine au scos deja la vânzare produse pentru acest sezon.

Liberalii au parodiat în stradă melodia „Hai la Botoșani”: Bani, dai, bani la Teleorman, măi, dai, dai, dai Liviule, dai VIDEO

Protestul PNL a durat în jur de o oră și s-a stins în Piața Revoluției din municipiul reședință de județ.

Te doare mintea: Consilierul de la cabinet în apartamentul deputatei, șoferul în casa socrului președintelui

Procesul în care este judecat fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Țurcanu continuă să scoată la iveală tot felul de ciudățenii ce s-au petrecut în mandatul acestuia. Conceptul de „nepotism” descrie cum nu se poate mai bine modul în care a fost condus marele partid de tradiție la nivel județean, dar și județul în sine.

Fetele de la Botoşani, mărturisiri emoţionante la o emisiune fără pereche: I se face pielea de găină; Nu ştiu cât va ţineVIDEO

După un periplu pe la posturi centrale de radio şi televiziune Fetele de la Botoşani au revenit acasă. Iustina Irimia, Loredana Călin, Lorena Dupu şi Simona Mazăre au fost invitatele unei emisiuni unicat.

Ce Bucureşti? Ce Cluj? Un botoşănean a făcut cea mai mare comandă din România de Black Friday, aproape UN MILIARD lei vechi

Suntem cea mai săracă regiune a ţării şi a patra din Uniunea Europeană, însă avem printre cele mai luxoase vile şi maşini. Iar de astăzi paradoxul se prelungeşte şi cu Black Friday.

Țurcanu vrea să târâie capii PSD în procesul cu vila ilegală a familiei

Un nou termen din procesul în care este judecat fostul politician liberal care a condus vremelnic județul s-a consumat ieri, la Tribunalul Botoșani. Această înfățișare a fost diferită de predecenta în sensul în care discuțiile s-au purtat pe un ton scăzut și civilizat, iar apărarea a venit cu o listă lungă de solicitări.

Ţeapă la ceas de seară cu un ACCIDENT ÎNCHIPUIT la ieşirea din oraş, bărbat căzut lat pe şosea

O persoană ar fi fost rănită joi seară într-un accident rutier petrecut în localitatea Răchiţi, pe şoseaua principală care leagă localitatea de municipiul Botoşani.

Viața în blocul fantomă, locatari zgribuliți de frig, pereți găuriți, oameni plângând ca niște copii – GALERIE FOTO & VIDEO

Ieri, 15 noiembrie s-au împlinit fix două luni de zile de la explozia care a zguduit blocul din Primăverii și care a schimbat destinul celor 13 familii care locuiesc în această scară. Două luni de zile și parcă, pentru acești oameni, timpul s-a scurs degeaba.

ALARMĂ METEO: Un ciclon polar ajunge în judeţele Botoşani şi Suceava şi aduce prima ninsoare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald.

Karatista cu atitudine a atras privirile și a devenit Miss Boboc – GALERIE FOTO

Într-o sală plină doar pe jumatate, Liceul Tehnologic „Elie Radu” şi-a desemnat cei mai frumoşi liceeni de clasa a IX-a.

Alarmă bugetară: A două cea mai mare unitate a statului de la Botoşani a rămas FĂRĂ BANI DE SALARII

România are o creştere economică uriaşă, aproape toate fondurile de la Consiliul Judeţean şi unităţile subordonate s-au direcţionat spre salarii, dar totuşi una dintre acestea nu mai are bani de lefuri.

S-a mințit în legătură cu numărul abonaților MC, s-a avansat un număr mult mai mare pentru a primi fonduri mai mari de la UE. Acum primesc somații de plată și cei care nu mai au nici o țeavă în bloc, nu mai spun unde au reușit să păstreze câte unu sau doi abonați pe scară și pun la plată și pe ceilalți proprietari, acțiune penală da la Botoșani tot ce ține de primărie nu li se mișcă nici un fir de păr. Vine el și ziua când vor plăti pentru buzunăreala celor cu CT. Din Aprilie 2018 primăriile nu mai au voie să subvenționeze CET-urile. O să fie jale mare. Vine și legea cu răspunderea magistraților și jalea o să fie și mai mare.
12 octombrie 2017, 16:37
Nu se poate!!!Sa fi greșit Flutur si gasca lui?Niciodata!!!Ei sunt geniile care nu au niciun rateu...Cum isi permit sa investigheze cei de la DLAF daca Avensa a fost preferata in fata altora???Nu se poate la dl Catalin,nu???
12 octombrie 2017, 16:04
Sondaj
Se impune organizarea unui miting împotriva ”Statului paralel și ilegitim”?
Da, fiindcă există un ”stat paralel și ilegitim”, altul deci decât cel ales de popor
Nu, pentru că nu există un ”stat paralel și ilegitim”
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În legătură cu transportul cu maxi-taxi consumatorii cred că ar trebui introduce microbuze ceva mai mari sau chiar autobuze pentru că am văzut că fluxul de călători crește. Nu toate au bare de susține adecvate, de multe ori te ...
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6346 lei
USD
Dolarul SUA
3.9285 lei
CHF
Francul elveţian
3.9729 lei
GBP
Lira sterlină
5.2711 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5016 lei
XAU
Gramul de aur
158.8245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2275 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4767 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0149 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0804 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1804 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6226 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11 o C
Dorohoi
11 o C
Bucecea
11 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
11 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2017 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.