Top News
OPT şefi şi funcţionari de la municipiu, de la ex-vice la fost consilier, audiaţi două zile la DLAF Bucureşti

Audieri maraton în capitală timp de două zile, la începutul acestei săptămâni. Opt persoane împărțite în grupe de câte patru au fost chemate la Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) luni și marți.

Iarăși Avensa, iarăși proiectul cu modernizarea termoficării

 

Asta după ce, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut implicarea DLAF-ului într-o anchetă ce vizează modul în care a fost organizată o licitație pentru reabilitarea cu bani europeni a sistemului de termoficare de la Botoșani.

 

Vorbim despre un eventual conflict de interese din cel de-al doilea mandat al lui Cătălin Flutur care este cercetat după ce ar fi semnat mai multe contracte de consultanță cu firma Avensa Consulting SRL.

Firmă la care ar fi fost angajat și fiul lui, Alexandru Flutur.

 

„În calitate de primar al municipiului Botoșani, a îndeplinit actul de semnare a unui număr de 11 contracte de consultanță, în perioada 24.07.2007 – 22.07.2011, în baza aceleiași rezoluții infracționale, cu Avensa Consulting SRL“, a arătat DNA într-un comunicat.

 

Săptămâna aceasta, mai mulți angajați ai Primăriei, printre care fostul viceprimar Romulus Eram, actual consilier la cabinetul primarului, Nicolila Chirilă, care a avut calitatea de consilier local și a fost și membru în comisie sau Mirela Ghiorghiță, directorul economic și Dana Aniței, șefa serviciului de achiziții, au dat declarații la DLAF.

 

”Este vorba despre un proiectant care a fost folosit ca o formulă de consultanță, de lansare de proiect. Au fost două firme și a câștigat Avensa, într-o asociere cu încă una. Problemele nu sunt legate de valoarea proiectului, ci de derularea licitației și de modul de stabilire al câștigătorului. Există suspiciuni precum că această licitație ar fi fost redirecționată către firma câștigătoare. Ancheta o face Departamentul Antifraudă la solicitarea DNA-ului, care a primit o reclamație din partea cuiva”,


Romulus Eram, fost viceprimar

 

La rându-i, DNA a cerut un punct de vedere de la DLAF care a chemat membrii comisiei de licitație la interogatorii.

 

”Ne-a întrebat doar de managementul proiectului”

 

Singurul care nu a fost prezent la audieri este fostul președinte al comisiei de licitație, Cătălin Alexa.

”Avensa a făcut o parte din proiectul pe termoficare. A stabilit liniile de intervenție pe reabilitarea pe termie, pe acest proiect. El a avut în componență și partea de cazane și partea de rampă și partea de linie. Din acest proiect s-au desprins apoi toate obiectivele pe care s-au făcut intervenții. Pe noi ne-a întrebat doar de managementul proiectului, modul în care s-a stabilit unitatea de proiectare care a câștigat întocmirea documentațiilor tehnice ce au produs în continuare efecte pe partea de execuție”,


Romulus Eram, fost viceprimar

 

Membrii comisiei de licitație au mai fost întrebați dacă au aprobat documentația pe analiza făcută de specialiști ori s-au implicat în această etapă și totodată dacă li s-ar fi sugerat favorizarea firmei Avensa.

 

loading...
DESCINDERI la Modern Calor – Acte de corupție, altele decât cele din proiectul pe termoficare
”Regina proiectelor”, care a adus DNA-ul în Primărie, se pricopsește cu o felie faină din tortul POCU

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
DIN CULISE: Gafe la depunerea jurământului prefectului și subprefecților, un invitat (ne)poftit și susținere politică în șoaptă – FOTO&VIDEO
Ceremonia restrânsă care a mai animat sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ la depunerea jurământului celor trei șefi ai Prefecturii a avut și momente nedorite.
Vot cu hoarda în Consiliul Județean și dezbateri în mare viteză: ”Stați puțin!”, ”O secundă”AUDIO ce fac aleșii la ședințele închise de un an
În jur de o oră a durat ședința Consiliului Județean Botoșani care a avut loc pe data de 25 februarie. Pentru prima dată în ultimul an, de când cu câteva excepții întrunirile aleșilor de la CJ au loc în circuit închis, fără accesul presei și al publicului larg, Botoșăneanul vă prezintă modul în care se desfășoară o astfel de ședință.
Botoșaniul tot mai ocolit de medici: Semieșec la concursul pentru 17 posturi, se reia procedura
Botoșaniul pare să fie tot mai ocolit de medici, iar elocvent este ceea ce s-a întâmplat la ultimul concurs organizat de Spitalul Județean Mavromati.
Botoșăneanul care folosește cel mai ieftin medicament din lume: Frigul este un profesor dur, dar cel mai înțelept în același timp – GALERIE FOTO
Pentru cei mai mulți dintre noi, primăvara înseamnă flori, soare, trezirea la viață a naturii. Există însă și oameni pentru care iarna, frigul, gheața reprezintă o binefacere și o metodă de a-și îmbunătăți viața.
LA MULȚI ANI! Pagini din viața pictorului: Teodor Valenciuc, decanul de vârstă al artiștilor botoșăneni, împlinește 91 de ani
Scoborât primăvăratec pe pământul Botoșanilor, Teodor Valenciuc împlinește, pe 1 martie, 91 de ani. Domol, cu un zâmbet reținut cât să facă din el un mucalit aproape sobru, visător de când se știe și scotocitor culoare, Teodor Valenciuc ne învață că vârsta nu se numără în ani, ci în povești trăite.
Care pandemie? Dan Bittman e deja sold-out cu primul spectacol la Botoșani, se mai vând bilete doar la al doilea
La primul spectacol din pandemie al unui artist de rang național s-au vândut deja toate biletele. Organizatorii au anunțat sold-out pentru concertul închinat femeii și programat pe data de 7 martie la Rapsodia City Center.
Botoșănenii care NU ne fac cinste: O tânără de 23 de ani a evadat din pușcărie din Italia, în China „Bonnie și Clyde” de Botoșani prinși la furat
Milioane de români și probabil mii de botoșăneni trăiesc peste hotare, unii încercând că muncească pentru a avea un venit cinstit, alții optând pentru alte metode de a obține bani în mod facil, însă ce contravine legilor din alte țări.
O parcare supra-aglomerată din centrul orașului va fi cu PLATĂ în urma solicitărilor botoșănenilor
Decizia a fost adoptată în ședința de Consiliu Local întrunită astăzi, de la ora 11:00.
INTERPELARE la ședința de la Municipiu: Sute de botoșăneni se opun unei investiții: Nu suntem de acord cu restaurante, magazine, terase, instituții
Ședința de Consiliu Local de astăzi, 25 februarie 2021 a început cu o intervenție din partea unei reprezentante a unui ONG local care se împotrivește deramării unei investiții în municipiu.
Loading...
Bolnavi de diabet lăsați o săptămână fără rețete după pensionarea unui medic de la ”Mavromati”
Mai mulți pacienți diagnosticați cu diabet nu și-au putut lua rețetele timp de o săptămână. Este vorba despre botoșăneni aflați în evidențele medicului pensionar Ioan Petrescu.
Botoșăneni infectați la petreceri private, cresc cazurile în municipiu de la o zi la alta
În ultimele zile, autoritățile sanitare de la Botoșani remarcă o creștere a cazurilor în municipiul Botoșani, rata de infectare ajungând la 2,41.
Primele imagini cu Fratele Andrei, botoșăneanul care a lăsat toate ale lumii: Gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul - FOTOGALERIE
În urmă cu doi ani, actorul botoșănean lua o decizie care surprindea lumea artistică, și nu doar. La 33 de ani, în plină expansiune artistică, cu zeci de roluri pe scenă, în film, cu participări răsunătoare în emisiuni de top, actorul lăsa totul în urmă și pleca să își găsească liniștea. Și să găsească pe sine. 
Incendiu la o școală din Botoșani, mai multe echipaje de pompieri la fața locului – FOTO & VIDEO
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului. 
Scandalul de la Constanța: Colonelul Amarandei a trimis la Botoșani scara mobilă pentru un porumbel – GALERIE FOTO & VIDEO
La scurt timp de la preluarea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea botoșăneanul Cristian Amarandei s-a confruntat cu prima situație critică soldată cu decesul unei femei care a murit după ce a căzut de la înălțime.
Loading...
Stradă blocată complet de o înmormântare în etnie: circulația s-a reluat când au vrut rudele și cunoștințele – VIDEO & GALERIE FOTO
Nervi, înjurături, certuri și mai ales claxoane peste claxoane s-au putut auzi vineri în jurul orei 12:30 în zona centrală a municipiului Botoșani. Acolo, o înmormântare a unui reprezentant al etniei a dat peste cap circulația rutieră.
Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie VIDEO & FOTO
În 2012 când USL zguduia politica românească, fostul primar de la Constanța, Radu Mazăre împreună cu Ovidiu Portariuc turnau simbolic primul cancioc de mortar pentru un ansamblu de locuințe pentru tineri. Se întâmpla în luna mai.
LOVITURĂ în procesul pentru tragedia auto de la Orășeni Deal, dosarul a ajuns la alt judecător
Unul dintre cele mai vechi dosare de la Judecătoria Botoșani a fost repartizat unui alt judecător. Este vorba despre dosarul în care este judecat Flavian Zacrețchi, tânărul care a produs accidentul de la Orășeni Deal în anul 2015 în care doi soți și-au pierdut viața.
Colonelul Amarandei în centrul unui scandal imens la Constanța: O femeie a căzut de la etajul 6 încercând să scape de un incendiu, pompierii NU aveau nici saltea, nici autoscară – VIDEO & FOTOGALERIE
O femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată.
Se sparge pandemia: Dan Bittman concertează la Botoșani de Ziua Femeii... două zile la rând - Vino să-ți recalibrezi psihicul distrus
Poate cel mai mediatizat cântăreț român în ”epoca Covid” își reîncepe concertele la Botoșani. La aproape un an după ce spectacolele au fost blocate în totalitate de pandemie, în oraș vor avea loc show-uri timp de două zile la rând.
17 la 3! Victorie zdrobitoare în PNL pentru funcția de subprefect: Dacă va fi sau nu, asta e altă discuție
Biroul Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal s-a întrunit luni după amiază pentru a vota persoana a cărei nume a fost transmis la București pentru ocuparea unui post de suprefect la Botoșani.
S-a mințit în legătură cu numărul abonaților MC, s-a avansat un număr mult mai mare pentru a primi fonduri mai mari de la UE. Acum primesc somații de plată și cei care nu mai au nici o țeavă în bloc, nu mai spun unde au reușit să păstreze câte unu sau doi abonați pe scară și pun la plată și pe ceilalți proprietari, acțiune penală da la Botoșani tot ce ține de primărie nu li se mișcă nici un fir de păr. Vine el și ziua când vor plăti pentru buzunăreala celor cu CT. Din Aprilie 2018 primăriile nu mai au voie să subvenționeze CET-urile. O să fie jale mare. Vine și legea cu răspunderea magistraților și jalea o să fie și mai mare.
12 octombrie 2017, 16:37
Nu se poate!!!Sa fi greșit Flutur si gasca lui?Niciodata!!!Ei sunt geniile care nu au niciun rateu...Cum isi permit sa investigheze cei de la DLAF daca Avensa a fost preferata in fata altora???Nu se poate la dl Catalin,nu???
12 octombrie 2017, 16:04
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ce siguranță au acești copii de 15 – 16 ani maximum pe traseu, de la școală până acasă, ei termină orele la 19:00, respectiv 20:00. Când ajung acasă, când se odihnesc, când învață? Plus siguranța deplasării, de la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.4 o C
Dorohoi
1.8 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
1.4 o C
Saveni
1.4 o C
Ştefăneşti
5.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.