Top News
ONG-istul care a luat microfonul în plenul municipal, înainte de votul pe majorarea prețului gigacaloriei la Botoșani – VIDEO

Unul dintre reprezentanții societății civile de la Botoșani, implicat în ultimii ani și în administrația publică locală, s-a adresat consilierilor locali în ședința ordinară de vineri.

Îngrijorări civile cu căldura

 

Bogdan Cărăușu, președintele Asociației Scut Botoșănean a ajuns în plenul municipal și a luat cuvântul pentru că a avut o „problemă deosebit de importantă pentru botoșăneni”.

S-a referit la subvenția acordată de Primărie către societatea Modern Calor și contribuția botoșănenilor prețul gigacaloriei.

Și a citit din scrisoarea de așteptări a Consiliului Local, către compania de termoficare.

 

„solidaritatea socială este un obiectiv important întrucât un număr destul de mare de familii care locuiesc în Botoșani au probleme cu plata facturilor la încălzire și apă caldă din cauza veniturilor insuficiente. Serviciul public de alimentare a serviciului termic trebuie să aibă continuitate, universalitate, egalitate a tratamentului, să fie transparent, să asigure adaptabilitate și serviciu pe termen lung”,

a citit Bogdan Cărăușu

 

Teoretic, compania asigură politici de asistență pentru clienți însă în contextul crizei actuale cauzată de pandemie, acest lucru nu se mai întâmplă. Ori, o eventuală majorare a prețului gigacaloriei impactează bugetul familiilor botoșănene în condițiile în care media salariului pe care-l realizează este cu 13 puncte procentuale mai mică decât cea națională.

 

„Această subvenție care va fi suportată de municipalitate, va fi plătită de către botoșăneni. Practic acei consumatori care nu sunt racordați la MC vor achita facturi mărite la gaz și energie de către furnizorii pe care-i acum, plus vor trebui să suporte o creștere a taxelor, ca să acopere această creștere”,

Bogdan Cărăușu

 

A mai remarcat că doar pentru luna decembrie, impactul financiar pentru municipalitate ar urma să fie de 3,6 milioane de lei din bugetul local. Și a concluzionat că „această misiune asumată și de MC și de CL este doar pe hârtie”.

A avut și două întrebări pentru actualul director al MC și anume:

 

  • Dacă în planul de management este prevăzută o creștere a numărului de utilizatori?
  • Dacă există vreo strategie pentru a înlocui personalul în vârstă care mai este calificat?

 

„Ați luat notă mai mică decât mine”

 

Bogdan Cărăușu a fost principalul contracandidat al actualului director la conducerea societății Modern Calor.

Aspect de altfel subliniat de Bogdan Varasciuc.

 

„Dl Cărăușu, după cum bine știți, a fost contracandidatul meu, cred că toate argumentele pe care le-a avut azi, putea să le aducă și în cadrul procedurii, să convingă firma de recrutare. Din ce am văzut, în CA s-a prezentat raportul firmei de audit și ați obținut un punctaj mai mic decât mine, deci strategia dv. nu a fost chiar producătoare, cred. Dacă ar fi fost ați fi fost dv. aici”,

Bogdan Varasciuc, director MC

 

 

Indicatorii de performanță urmează să fie negociați atunci când componența Consiliului de Administrație ar urma să fie una stabilă pe următorii patru ani.

 

Iar cât despre problemele și soluțiile oferite de Bogdan Cărăușu...

 

„Din punctul meu de vedere sunt contradictorii, dlui solicită să nu majorați subvenția și să transferați tot prețul pe populație, dar în același timp să creștem numărul de clienți. Vreau să vă spun că, cu ceea ne confruntăm noi acum, este fără precedent. O creștere a gazului, așa cum ați văzut, noi în septembrie spre exemplu am plătit 75 de lei pe megawat, iar acum pe BRM gazul se vinde la 1.000 de lei. Sugerați să trecem prin tarif, prețul spre populație? Vă întreb, sunteți consilieri, decideți dv.”,

Bogdan Varasciuc, director MC

 

Primăria a primit un ajutor de urgență de 6,3 milioane de lei de la Guvernul României, iar în cazul în care nu s-ar fi majorat prețul gigacaloriei, la nivelul reglementat de ANRE, o parte din acești bani s-ar fi întors la București.

Proiectul a fost votat cu 15 voturi pentru și 7 abțineri.

La acest moment nu se cunoaște care ar urma să fie impactul în facturile botoșănenilor racordați la Modern Calor, prin această majorare.

loading...
ANUNŢ Primăria Botoșani privind aprobarea preţului local al energiei termice facturată populaţiei de către SC Modern Calor SA Botoşani

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Inițiativa unui botoșănean care are efecte în întreaga țară: Primul pas l-am făcut noi - FOTO
Un blocaj creat în ultimii ani producea numeroase neajunsuri în rândul comunității.
Se caută director la cel mai mare spital din Botoșani pe un salariu de peste 16.000 de lei
Reprezentanții Spitalului Județean „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea postului de director medical. Examenul va avea loc în luna septembrie și va consta în mai multe probe.
PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Domnule (?) Ionuț,Apreciez cuvintele alese și preocuparea pentru cariera mea. Orice remarcă este binevenită. Să ne lumineze Dumnezeu întru luarea celor mai bune decizii pentru comunitatea botoșăneană!
1 decembrie 2021, 00:47
Las-o moale, Ionuț! Te vrei exponent al unei drepte curate, în care naționalismul și ortodoxia sunt valorile maxime. Te vrei, dar nu ai această anvergură. Vei fi un epigon, nu ai charisma, nici contextul istoric. Încerci să te bagi în seamă pentru viitoarele alegeri dar, repet, nu ești charismatic absolut deloc. Așa că mai ai un pas către demagogia supremă. Intră în politică! Sunt sigur că ăsta e următorul tău pas, te cunosc deja și știu că intervenția din plenul CL a avut acest scop. Ținem aproape!
29 noiembrie 2021, 22:47
Explodează buboiul caloric!
29 noiembrie 2021, 19:53
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Din punctul de vedere al educației este total nerecomandabil, chiar interzis prin lege, și avem și mecanisme, să faci meditații cu propriii elevi de la clasă. Este pentru prima oară când avem și mecanisme prin care putem să ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8793 lei
USD
Dolarul SUA
4.8008 lei
CHF
Francul elveţian
5.0325 lei
GBP
Lira sterlină
5.7839 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5491 lei
XAU
Gramul de aur
272.7882 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2495 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2051 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3341 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7222 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1985 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6560 lei
Vremea
astăzi
Botosani
27.2 o C
Dorohoi
24.1 o C
Bucecea
26.9 o C
Darabani
23.5 o C
Saveni
24.3 o C
Ştefăneşti
27.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.