Top News
Oficialitățile botoșănene și-au rupt mașinile pe cel mai dezastruos drum al județului: De 50 de ani nu a fost o asemenea situație VIDEO

Incursiune a oficialităților județene în sudul județului, într-un moment dorit ca fiind unul festiv, dar mult prea târziu pentru miile de botoșăneni care circulă pe un traseu ce seamănă mai mult cu un câmp cu gropi decât cu un drum județean.

Pleiadă de oameni importanți în sudul județului 

 

Conducerea Consiliului Județean Botoșani, însoțită de mai mulți funcționari importanți, șefi ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP), constructori care vor interveni pe acest așa zis DJ, proiectanți sau avizatori.

 

O coloană de mașini scumpe, majoritatea SUV-uri pentru a atenua din impactul gropilor, a pornit spre sud până la Căminul Cultural din Todireni pentru a preda amplasamentul firmelor care se vor ocupa de modernizarea acestui drum județean și pentru a oferi totodată o șansă botoșănenilor de acolo, să pășească spre civilizație, spre o normalitate a vremurilor actuale.

 

Traseul care face parte din Lotul III din celebrul drum strategic este următorul: Intersecția DN29D cu DJ297 localitatea Silișcani, comuna Gorbănești - Blândești – Sulița – Lunca – Todireni.

 

Distanța relativă până la Todireni este aproximativ 46 de kilometri și în condiții normale, cu mașina s-ar parcurge în jumătate de oră. Nu și în cazul de față.

 

Slalom printre gropi

 

Practic, să ajungi în comunele apropiate de granița cu județul Iași este o adevărată aventură, însă nu în sensul pozitiv al cuvântului. Mașinile circulă cu viteză redusă, de 20 – 30 km/h și fac un slalom enervant printre gropile care apar din metru în metru.

 

Se ajunge astfel la situația în care niciun participant la trafic nu mai respectă banda de mers, fiecare încercând să găsească porțiunea de drum cu mai puține denivelări.

 

Fără modernizare de 5 decenii 

 

Petru Toma este profesor de fizică de profesie, ales primar la Todireni, comuna în care s-a născut și a crescut până la maturitate. Este persoana care explică cel mai bine dezastrul pe care-l suportă de decenii întregi botoșănenii din sud.

 

„Eu sunt născut și crescut aici, în această comună. Niciodată acest drum nu a fost în situația asta. Deci de 50 de ani de când mă știu eu, nu a fost niciodată o asemenea situație. A dat Dumnezeu și se pare că vom intra pe drumul cel bun. Din cauza acestui drum, o investiție de 6 milioane de euro, cea mai mare moară pentru produse de grâu, stă blocată. Vă dați seama de importanța acestor drumuri. Nimeni nu vine să investească, să redeschidă practic această moară pentru că nu are drumuri. Nu ai ce face cu asemenea drumuri”,

Petru Toma, primarul comunei Todireni

 

„Timpul înseamnă viață” pe acest drum

 

În prezența atâtor oficiali primarul și-a făcut curaj și a adresat o rugăminte, conștient fiind de faptul că altă oportunitate probabil că nu i se va mai ivi. Conduce o comună unde, șefii de la Județ ajung mai rar, în campanii electorale, iar în rest, mai deloc.

 

„Dacă ar putea, că de acum avem răbdare și așteptăm să se termine aceste drumuri, dar să intervină cumva să „îndulcească” un pic acele gropi. Pentru că noi mergem, cu a întâia, cu a doua, dar vorbim de o salvare, de o mașină de pompieri, pentru care timpul înseamnă viață”,

Petru Toma, primarul comunei Todireni

 

Lotul al treilea din drumul strategic al județului Botoșani are o lungime de 25,8 km și este format din Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni.

 

Firmele care au fost declarate câștigătoare la licitație sunt Dimex 2000 Company – Frasinul, ambele din Bistrița Năsăud.

 

Frasinul a avut un reprezentant la acțiunea de miercuri, 12 mai 2021, care a dat asigurări că îi va îndeplini dorința primarului din comuna Todireni.

 

Cei aproape 30 de km de drum județean vor fi reabilitați cu 86,2 milioane de lei, fără TVA,iar lucările ar urma să fie finalizate în termen de 2 ani.

 

Un material amplu despre întreaga festivitate care a avut loc de-a lungul zilei de miercuri, în care Consiliul Județean a predat amplasamentele către constructori citiți mâine pe Botoșăneanul, începând cu ora 7:00. 

 

loading...
MOMENT important! Contractele de lucrări pentru două loturi din drumul strategic semnate cu aplauze – FOTO&VIDEO
Pe 12 mai încep lucrările la drumul strategic – ANUNȚUL Doinei Federovici

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Curs festiv în halate albe: Cele mai frumoase asistente au depus jurământul - V-ați ales o meserie nobilă - GALERIE FOTO & VIDEO
După trei ani de studiu, zeci de tineri care au absolvit Școala Postliceală ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus”, au avut parte de cursul festiv organizat la un restaurant din Botoșani.
ÎN SFÂRȘIT s-au depus oferte pentru reabilitarea infrastructurii tramvaielor! Companii de calibru din Botoșani și din țară, interesate de mega-proiect
Primăria Botoșani a intrat în procedura de negociere directă cu firmele interesate să reabiliteze căile de rulare cu tramvaiul din municipiu, după ce la cele două licitații organizate nu a fost depusă nicio ofertă.
Reorganizare la Județ cu suplimentare de posturi: Șefii, aproape de a primi „cadou” câte un consilier – DOCUMENT
Noua organigramă propusă pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean trebuie votată de către consilierii județeni în cadrul ședinței ordinare.
E caniculă, ce facem cu animalele fără stăpân? - Cei care vor fi prinși vor fi filmați și reclamați la Poliție / Ține de civilizație - GALERIE FOTO
Nu doar oamenii suportă greu temperaturile ridicate din ultima perioadă. Și dacă animalele de companie aflate în grija unui proprietar sunt mai ferite de pericole, situația se schimbă foarte mult atunci când vorbim de pisicile sau cățeii fără stăpân.
Oameni săraci în județ bogat: Botoșaniul, un uriaș potențial sau raiul politicienilor?
Privit cel mai adesea ca pol al sărăciei, cu cei mai puțini salariați și bătrâni cu pensii de multe ori la limita supraviețuirii, județul Botoșani se hrănește de mai bine de trei decenii din promisiunile politicienilor.
Botoșăneanca plecată din Avrămeni și devenită portdrapelul României la Jocurile Olimpice: Naţiunea noastră este puternicăVIDEO & GALERIE FOTO
Canotajul românesc a intrat în focurile Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 încă din prima zi a competiției. România a avut două echipaje care s-au calificat direct în semifinale, cele de dublu vâsle, Ancuța Bodnar – Simona Radiș și Ioan Prundeanu – Marian Enache.
Doar la șase licee elevii au intrat cu medii de peste 5, val de admiși cu medii de 2 & 3 și ceva – TOPUL liceelor din Botoșani după repartizarea computerizată
Un an și jumătate de învățământ online pare să își fi pus serios amprenta asupra calității actului educațional. Definitoriu este ceea ce s-a întâmplat la repartizarea computerizată a elevilor la licee.
A rămas cum au stabilit! 1 milion de lei din banii botoșănenilor pentru retrogradata cu zero puncte Magnum după o evaluare de poveste a contestațiilor
S-a întrunit comisia de evaluare a contestațiilor și a efectuat o verificare a contestațiilor depuse în cadrul sesiunii de acordare a finanțărilor nerambursabile pe legea sportului, în urma căreia s-au dat punctajele finale.
Instituția de la Botoșani condusă de un deceniu de același manager: Se pregătește concurs centralizat
În acest moment, managerul de la Botoșani se află în prelungire legală a contractului.
Loading...
Telenovelă administrativă pentru un șef din Primăria Botoșani: Dat afară în martie, reangajat în iunie și concediat din nou în iulie
Este un an greu pentru fostul șef al Biroului de Cadastru Imobiliar din cadrul Primăriei Botoșani, Dorin Palaghiu. În doar jumătate de an a primit o condamnare penală, și-a pierdut locul de muncă, a fost reangajat și în decurs de o lună, dat afară din nou.
Un botoșănean vrea să vândă Primăriei... o stradă: Suntem în continuare amenințați VIDEO
Situație inedită la Botoșani. Un botoșănean deține un teren transformat între timp în cale de acces pentru mai multe locuințe și pretinde despăgubiri de la Primăria Botoșani pentru a nu bloca respectivul drum.
De ce pleacă tinerii din Botoșani știm, dar de ce nu se mai întorc? - Ne place să avem o viață activă, să locuim în orașe „smart” / Știm că nu avem pic de infrastructură, dar l-am avut pe Eminescu!
Suntem mândri de ei doar când aplaudăm succesele: notele de 10, olimpiade îmbrăcate în aur și argint, competiții sportive cu imn și drapel, admiteri de răsunet prin marile centre universitare ale țării, chiar ale lumii.
A murit Teodor Dimitriu, fostul director al AJOFM Botoșani
Duminică, Teodor Dimitriu s-a stins din viață.
Se caută directori la două instituții din Botoșani care funcționează în aceeași clădire
Concursul va avea loc la începutul lunii august, pentru cele două posturi fiind necesară o vechime de minimum șapte ani.
Loading...
PARADOX în Educație: Elevi din Botoșani premianți la școală, repetenți la Evaluarea Națională
Ministerul Educației a publicat joi ierarhia mediilor la liceu. Media generală de admitere a rezultat din media din clasele V-VIII (procent de 20%), și cea de la Evaluarea Națională (80%).
Scandal la porțile stadionului, oameni nervoși că nu pot intra, deși au bilet: VIDEO&GALERIE FOTO
După un an și patru luni de pauză, Stadionul Municipal este readus la tumultul de altădată, prin prezența spectactorilor.
Mare de oameni și lacrimi pentru Nicu Catană, înmormântat în curtea lăcașului de cult căruia i-a fost ctitor: Biserica aceasta nu-l va uita niciodatăGALERIE FOTO
Neculai în buletin, Niculiță și Nicușor prin copilărie și Nicu tot restul vieții... Nicu Catană... Venit pe lume într-un ger cumplit din ianuarie 1965, a plecat în arșița lui cuptor, în 2021.
Director cu acte în regulă la AJOFM Botoșani – NOTA obținută de singura doamnă înscrisă la concurs
Pentru acest post s-a înscris un singur candidat, respectiv Anca Apăvăloaie.
Scandal monstru la PNL, un tânăr care i-a atacat frontal pe Șoptică, Gireadă și Ada Macovei, scos cu țipete de pe scenă: În 13 ani de zile nu v-am văzut la nicio acțiune din PNL!VIDEO
Lucrările conferinței orgnizației municipale a PNL Botoșani de săptămâna trecută au degenerat când a urcat pe scenă un tânăr care nu se înscrisese inițial la cuvânt. Din sală s-au auzit proteste, mai ales că până atunci susținuseră alocuțiuni doar candidații sau liderii de la județ sau municipiu.
Surpriză de proporții: Nu mai este Ada Macovei, un director revine la vârful PNL Botoșani ca secretar general - Pentru partid faci orice
Biroul Politic Județean al PNL Botoșani s-a întrunit vineri după-amiază pentru prima oară după alegerile interne de săptămâna trecută. Principalul punct pe ordinea de zi l-a reprezentat desemnarea noului secretar general al filialei județene.
Corect. Nepasarea. In loc sa inaugurati ar trebui sa stati rusinati, cu toti politicienii, din toate timpurile, pentru starea deplorabila a drumului. Nu putem fi acum fericiti pentru ca de n ani nu ati facut nimic......
13 mai 2021, 00:10
Acest drum poate fi considerat un monument al capitalismului salbatic. Lipsa de scrupule, incompetenta, hotia, nepasarea oamenilor fata de viata lor au dus la aceste rezultate. O conlucrare intre diferiti factori de decizie publici si privati pentru a spolia cat mai mult statul.
12 mai 2021, 16:29
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„La ce sunteți astăzi părtași aici? În primul rând la bucuria și la fericirea copiilor, la un fel de ludotecă integrată. Am susținut atât de mult această idee, în alte state sunt. La noi din câte știu există un proiect ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9171 lei
USD
Dolarul SUA
4.1348 lei
CHF
Francul elveţian
4.5687 lei
GBP
Lira sterlină
5.7547 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7730 lei
XAU
Gramul de aur
240.4651 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3781 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0432 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3188 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1929 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6610 lei
Vremea
astăzi
Botosani
25.6 o C
Dorohoi
23.9 o C
Bucecea
24.9 o C
Darabani
23.5 o C
Saveni
24.3 o C
Ştefăneşti
29.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.