Top News
Oficialitățile botoșănene și-au rupt mașinile pe cel mai dezastruos drum al județului: De 50 de ani nu a fost o asemenea situație VIDEO

Incursiune a oficialităților județene în sudul județului, într-un moment dorit ca fiind unul festiv, dar mult prea târziu pentru miile de botoșăneni care circulă pe un traseu ce seamănă mai mult cu un câmp cu gropi decât cu un drum județean.

Pleiadă de oameni importanți în sudul județului 

 

Conducerea Consiliului Județean Botoșani, însoțită de mai mulți funcționari importanți, șefi ai Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP), constructori care vor interveni pe acest așa zis DJ, proiectanți sau avizatori.

 

O coloană de mașini scumpe, majoritatea SUV-uri pentru a atenua din impactul gropilor, a pornit spre sud până la Căminul Cultural din Todireni pentru a preda amplasamentul firmelor care se vor ocupa de modernizarea acestui drum județean și pentru a oferi totodată o șansă botoșănenilor de acolo, să pășească spre civilizație, spre o normalitate a vremurilor actuale.

 

Traseul care face parte din Lotul III din celebrul drum strategic este următorul: Intersecția DN29D cu DJ297 localitatea Silișcani, comuna Gorbănești - Blândești – Sulița – Lunca – Todireni.

 

Distanța relativă până la Todireni este aproximativ 46 de kilometri și în condiții normale, cu mașina s-ar parcurge în jumătate de oră. Nu și în cazul de față.

 

Slalom printre gropi

 

Practic, să ajungi în comunele apropiate de granița cu județul Iași este o adevărată aventură, însă nu în sensul pozitiv al cuvântului. Mașinile circulă cu viteză redusă, de 20 – 30 km/h și fac un slalom enervant printre gropile care apar din metru în metru.

 

Se ajunge astfel la situația în care niciun participant la trafic nu mai respectă banda de mers, fiecare încercând să găsească porțiunea de drum cu mai puține denivelări.

 

Fără modernizare de 5 decenii 

 

Petru Toma este profesor de fizică de profesie, ales primar la Todireni, comuna în care s-a născut și a crescut până la maturitate. Este persoana care explică cel mai bine dezastrul pe care-l suportă de decenii întregi botoșănenii din sud.

 

„Eu sunt născut și crescut aici, în această comună. Niciodată acest drum nu a fost în situația asta. Deci de 50 de ani de când mă știu eu, nu a fost niciodată o asemenea situație. A dat Dumnezeu și se pare că vom intra pe drumul cel bun. Din cauza acestui drum, o investiție de 6 milioane de euro, cea mai mare moară pentru produse de grâu, stă blocată. Vă dați seama de importanța acestor drumuri. Nimeni nu vine să investească, să redeschidă practic această moară pentru că nu are drumuri. Nu ai ce face cu asemenea drumuri”,

Petru Toma, primarul comunei Todireni

 

„Timpul înseamnă viață” pe acest drum

 

În prezența atâtor oficiali primarul și-a făcut curaj și a adresat o rugăminte, conștient fiind de faptul că altă oportunitate probabil că nu i se va mai ivi. Conduce o comună unde, șefii de la Județ ajung mai rar, în campanii electorale, iar în rest, mai deloc.

 

„Dacă ar putea, că de acum avem răbdare și așteptăm să se termine aceste drumuri, dar să intervină cumva să „îndulcească” un pic acele gropi. Pentru că noi mergem, cu a întâia, cu a doua, dar vorbim de o salvare, de o mașină de pompieri, pentru care timpul înseamnă viață”,

Petru Toma, primarul comunei Todireni

 

Lotul al treilea din drumul strategic al județului Botoșani are o lungime de 25,8 km și este format din Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni.

 

Firmele care au fost declarate câștigătoare la licitație sunt Dimex 2000 Company – Frasinul, ambele din Bistrița Năsăud.

 

Frasinul a avut un reprezentant la acțiunea de miercuri, 12 mai 2021, care a dat asigurări că îi va îndeplini dorința primarului din comuna Todireni.

 

Cei aproape 30 de km de drum județean vor fi reabilitați cu 86,2 milioane de lei, fără TVA,iar lucările ar urma să fie finalizate în termen de 2 ani.

 

Un material amplu despre întreaga festivitate care a avut loc de-a lungul zilei de miercuri, în care Consiliul Județean a predat amplasamentele către constructori citiți mâine pe Botoșăneanul, începând cu ora 7:00. 

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
MOMENT important! Contractele de lucrări pentru două loturi din drumul strategic semnate cu aplauze – FOTO&VIDEO
Pe 12 mai încep lucrările la drumul strategic – ANUNȚUL Doinei Federovici

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Comisie cu șefi de la CNAIR București pentru un important drum național de la Botoșani – FOTO & VIDEO
Unul dintre drumurile naționale care traversează județul Botoșani a ajuns la final în procesul de modernizare.O comisie amplă cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dar și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a marcat momentul.
Un fost șef de instituție amenințat după un control că va fi aruncat într-o groapă din cimitir – VIDEO
A condus această instituție cu atribuții de control și în prezent face parte din corpul de salariați care efectuează verificări la operatorii economici.
Bugetarii nemulțumiți de salarii s-au încăierat în fața prefectului: Eu trebuie să mă duc după un pensionar de 49 de ani / Haideți să nu intrăm în polemici VIDEO
Comisia de Dialog Social de miercuri, 22 noiembrie 2023 a fost transformată într-un teatru de răbufniri între categoriile profesionale care amenință cu întreruperea totală a activității, cele mai multe de săptămâna viitoare.
Bandă „Kiss & Ride” amenajată pe strada Octav Onicescu din Botoșani – GALERIE FOTO
Este un proiect pilot care este preluat după modelul unei primării de sector din capitală, unde traficul este extrem de aglomerat.
Marea împăcare și nu prea: Andrei și Iftime s-au îmbrățișat la bal și în câteva minute au început iar să se supere – GALERIE FOTO
A XXX – a ediție a Balului Oamenilor de Afaceri, devenit în 2023 Gala Excelenței în Afaceri, a fost săracă în oameni politici. Singurii lideri botoșăneni de partid, de rang înalt, prezenți la eveniment, au fost prefectul Sorin Cornilă și primarul Cosmin Andrei.
Șefii de la Consiliul Județean alături de conducerea Spitalului Mavromati și părintele protopop au inaugurat o spălătorie – VIDEO&FOTO
Este vorba despre spălătoria de la Maternitate care a fost inaugurată cu mare fast după trei luni de lucrări.
Două instituții, un țel comun: Protestele s-au extins pe treptele „fostei direcții a muncii”, pensiile și alocațiile „în pericol” – VIDEO & GALERIE FOTO
Grupul de protestatari de pe treptele instituției din centrul orașului s-a mărit în cea de-a noua zi de proteste.
Candidații AUR pentru Parlamentul European au găsit la Botoșani cel mai curat aer și s-au lăudat cu personalitățile locale – VIDEO & GALERIE FOTO
A fost un eveniment care s-a desfășurat aproape fără public.Iar asta poate însemna că fie AUR Botoșani și-a pierdut organizatorii, fie în jurul acestui partid nu mai există aceeași simpatie din partea electoratului.
ULTIMATUM de la Județ pentru liberalii de la municipii: În maxim o lună trebuie să vină cu candidații la primăriile Botoșani și Dorohoi, surpriză pe circuit la capitala județului
Biroul Politic Județean (BPJ) a adoptat joi o hotărâre prin care a fixat un termen organizației PNL Botoșani să propună un candidat pentru Primărie. Decizia a fost luată în lipsa președintelui filialei municipale, Cristian Achiței și a prim-vicepreședintelui, Cătălin Flutur, care nu au răspuns convocării.
Femeia din Botoșani care NU trebuie să fie mamă: A născut trei copii cu afecțiuni genetice rare, doi au murit deja
Este vorba despre o familie din județul Botoșani care este monitorizată de serviciile de asistență socială și care trăiește mai ales din donații.
Angajații „exploatați” ai sistemului: 2.200 de lei pe lună, cu muncă peste program dar și în weekend – VIDEO & GALERIE FOTO
O altă formă a Cenușăresei din sistemul public o reprezintă fără doar și poate, angajații acestei instituții.
Medici experți din București în dosarul Alexandra pentru expertiza medico-legală, unul dintre ei solicită examen toxicologic
Dosarul de urmărire penală constituit în urma decesului pacientei Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani intră într-una dintre etapele care ar putea fi decisive pentru anchetatori.
O nouă modă: Sătenii vin până în oraș cu gunoaie de grajd și alte deșeuri și le aruncă prin Botoșani
Montarea unor camere de supraveghere la platformele de colectare, dar și colaborarea cu asociațiile de proprietarii și cu vecinii, au permis companiei de salubrizare a Consiliului Local să descopere un alt fenomen, care se petrece de obicei la periferie.
Tupeu și nesimțire în stare pură: După ce a acceptat demisiile lui Firea și Budăi, Ciolacu îi spală pe amândoi - Nu au avut nicio treabă cu azilele groazei!
La aproape patru luni după ce a demisionat din fruntea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) din cauza scandalului din căminele de bătrâni și i-a acceptat-o pe loc, premierul Marcel Ciolacu îi ia apărarea lui Marius Budăi.
O doctoriță stomatolog din Iași a renunțat la aglomerarea urbană ca să trateze copii la Botoșani – VIDEO & GALERIE FOTO
Va activa la cel de-al treilea cabinet stomatologic școlar deschis în municipiul Botoșani.
Foști capi ai județului, actuali oficiali și asistență numeroasă pentru fostul protopop al Botoșaniului – VIDEO & GALERIE FOTO
Evenimentul a fost creat în jurul părintelui Grigore Diaconu care a devenit cetățean de onoare al municipiului Botoșani, la propunerea viceprimarului Liviu Toma.
IMAGINILE surprinse în Lidl de Protecția Consumatorilor făcute publice, amenzi uriașe pentru produse stricate și mizerie – VIDEO&FOTO
La o săptămână distanță de la efectuarea controalelor în cele patru magazine Lidl din Botoșani, reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) au transmis în mod oficial rezultatele verificărilor.
MINUNE: Fostul cinematograf preluat de Primărie după ce doi liberali au ignorat semnalul partidului
La o lună distanță de la votul negativ privitor la preluarea fostului cinematograf Luceafărul de către Primărie, demersurile primarului s-au finalizat cu rezultat pozitiv.
Cruce de piatră sfințită de armeni pe Calea Națională, episcopul ajuns la Botoșani: Dacă mergeți în Armenia nu o să găsiți palate regeștiFOTO & VIDEO
Pe o vreme frumoasă de toamnă, comunitatea armeană din Botoșani a organizat astăzi, 28 octombrie 2023, slujba de sfințire a crucii de piatră amplasată pe Calea Națională, în zona complexului Orhideea.
Șeful Aviației Române a ajuns la Botoșani pentru noul heliport al județului, obiectivul vizitat de oficialități importante – VIDEO & GALERIE FOTO
În sfârșit, acest obiectiv despre care doar s-a vorbit la Botoșani, fiind nefolosit după finalizarea lucrărilor, a devenit operațional.Momentul a fost marcat prin prezența în municipiu a unor șefi importanți din capitală.
Corect. Nepasarea. In loc sa inaugurati ar trebui sa stati rusinati, cu toti politicienii, din toate timpurile, pentru starea deplorabila a drumului. Nu putem fi acum fericiti pentru ca de n ani nu ati facut nimic......
13 mai 2021, 00:10
Acest drum poate fi considerat un monument al capitalismului salbatic. Lipsa de scrupule, incompetenta, hotia, nepasarea oamenilor fata de viata lor au dus la aceste rezultate. O conlucrare intre diferiti factori de decizie publici si privati pentru a spolia cat mai mult statul.
12 mai 2021, 16:29
Sondaj
A fost politizată ediția din acest an a Balului Oamenilor de Afaceri?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Este un memoriu foarte amplu și bănuiesc că este un... provin informațiile de la un fost manager de la Nova Apaserv. Atât timp cât a fost acolo nu a rezolvat? Bănuiesc că este și frustrat acum și vă spun dvs. informațiile ce ...
answear.ro%20
inpuff.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9725 lei
USD
Dolarul SUA
4.5419 lei
CHF
Francul elveţian
5.1534 lei
GBP
Lira sterlină
5.7376 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.0556 lei
XAU
Gramul de aur
294.1024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2544 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3086 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0036 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3433 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2044 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6669 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.1 o C
Dorohoi
1.9 o C
Bucecea
2.1 o C
Darabani
1.2 o C
Saveni
2.1 o C
Ştefăneşti
4.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.