Top News
”Oamenii străzii” din fruntea orașului: n-au casă, teren, apartament, mașină - Uite că mai sunt care nu fură!

Par niște oameni ai străzii. O simplă parcurgere a declarațiilor lor de avere te-ar face să crezi că între ei și amărâții care au cerul drept acoperiș nu prea există mari diferențe.

”Eu personal nu am”

Este vorba de o bună parte a aleșilor de la municipiu, mai bine de 20% dintre ei, care potrivit noilor formulare ale bunurilor deținute, ce au trebuit completate până la mijlocul lunii iunie, nu dețin nici casă, nici teren, nici apartament și nici mașină. Iar în această situație se află ambii viceprimari, Marian Murariu și Cosmin Andrei, care par frați gemeni în această privință și aceasta pentru că, pe lângă faptul că nu dețin în acte nici o proprietate imobiliară sau vreun autoturism, sunt totuși asociați la niște firme. Primul dintre ei susține că declarația de avere reflectă cât se poate de fidel starea sa materială.


”Realitatea asta este. Eu locuiesc în casa părinţilor, teren nu am eu, are tata, dar e un teren moştenit de la bunica. De fapt, e moştenit de mama, de la părinţii ei. Maşina e pe firmă, a fost cumpărată prin leasing pe firmă, deci nu e a mea personală, e a firmei. Eu vă spun cinstit ce am. Deci asta e, locuiesc în casa părinţilor, împreună cu părinţii, terenul… are mama o grădină de la părinţii ei şi firma la care am lucrat are un sediu, un apartament la parterul unui bloc şi două automobile. Firma! Dar eu personal nu am”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Aceasta a lucrat ani buni în Germania la o firmă cu capital românesc ce avea contracte de subantrepriză cu una nemţească. A muncit încă din studenţie, pe timpul vacanţei, a fost ajutor de şef de şantier şi apoi şef de şantier la obiective ridicate în orașe precum Munchen, Stuttgart, Karlsruhe. Banii obținuți nu i-a investit însă în proprietăți.


”Eu am lucrat în Germania, dar banii pe care i-am câştigat i-am investit călătorind. Am ajuns în Brazilia, în Argentina, am călătorit foarte mult, am investit în chestiuni personale”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


În aceeași situație se află și președintele municipal al Tineretului Social Democrat, Andreea Buiuc, care nu deține vreun bun mobil sau imobil demn de a fi menționat în declarația de avere.

”Nu toţi se ocupă cu furatul şi au făcut bani din politică”

Tipul de politician ”sărac și cinstit” patentat de Ion Iliescu nu este însă propriu doar social-democraților. Este valabil și pentru fostul lider al tineretului liberal, care se află exact în aceeași situație: nu casă, nu mașină, nu apartament, nu teren. Actualul vicepreședinte al PNL Botoșani recunoaște că alegătorilor le vine greu să creadă că poate exista asemenea politicieni.  


”N-am casă pe numele meu, stau în chirie, maşină nu am pe numele meu, îmi dă societatea unde lucrez să mă deplasez. Nu toţi se ocupă cu furatul şi au făcut bani din politică. N-am avut părinţi cu bani, să facă nu ştiu ce combinaţii ca să pot să îmi iau apartament, să îmi cumpăr casă. O să fie care o să citească şi n-o să creadă: «unde ai văzut politicieni care să nu fure? Nu se poate». Uite că mai sunt care nu fură! Mie îmi place să dorm bine noaptea, spre deosebire de alţii”,


Gabriel Alecsandru, consilier local.


Tot cam prin aceeași zonă se află și colegul său de partid, Iulian Blaga, însă spre deosebire de ceilalți menționați liberalul are totuși mașină.

loading...
Fiul unui mare actor, avere care se-ntinde până la Botoșani
”Săracilor”!!! Candidații de la Primărie se întrec într-o sărăcie mincinoasă – AVERILE celor care vor să ne conducă 4 ani

 

Instituția de la Botoșani condusă de un deceniu de același manager: Se pregătește concurs centralizat
În acest moment, managerul de la Botoșani se află în prelungire legală a contractului.
Telenovelă administrativă pentru un șef din Primăria Botoșani: Dat afară în martie, reangajat în iunie și concediat din nou în iulie
Este un an greu pentru fostul șef al Biroului de Cadastru Imobiliar din cadrul Primăriei Botoșani, Dorin Palaghiu. În doar jumătate de an a primit o condamnare penală, și-a pierdut locul de muncă, a fost reangajat și în decurs de o lună, dat afară din nou.
Un botoșănean vrea să vândă Primăriei... o stradă: Suntem în continuare amenințați VIDEO
Situație inedită la Botoșani. Un botoșănean deține un teren transformat între timp în cale de acces pentru mai multe locuințe și pretinde despăgubiri de la Primăria Botoșani pentru a nu bloca respectivul drum.
De ce pleacă tinerii din Botoșani știm, dar de ce nu se mai întorc? - Ne place să avem o viață activă, să locuim în orașe „smart” / Știm că nu avem pic de infrastructură, dar l-am avut pe Eminescu!
Suntem mândri de ei doar când aplaudăm succesele: notele de 10, olimpiade îmbrăcate în aur și argint, competiții sportive cu imn și drapel, admiteri de răsunet prin marile centre universitare ale țării, chiar ale lumii.
A murit Teodor Dimitriu, fostul director al AJOFM Botoșani
Duminică, Teodor Dimitriu s-a stins din viață.
Se caută directori la două instituții din Botoșani care funcționează în aceeași clădire
Concursul va avea loc la începutul lunii august, pentru cele două posturi fiind necesară o vechime de minimum șapte ani.
PARADOX în Educație: Elevi din Botoșani premianți la școală, repetenți la Evaluarea Națională
Ministerul Educației a publicat joi ierarhia mediilor la liceu. Media generală de admitere a rezultat din media din clasele V-VIII (procent de 20%), și cea de la Evaluarea Națională (80%).
Scandal la porțile stadionului, oameni nervoși că nu pot intra, deși au bilet: VIDEO&GALERIE FOTO
După un an și patru luni de pauză, Stadionul Municipal este readus la tumultul de altădată, prin prezența spectactorilor.
Mare de oameni și lacrimi pentru Nicu Catană, înmormântat în curtea lăcașului de cult căruia i-a fost ctitor: Biserica aceasta nu-l va uita niciodatăGALERIE FOTO
Neculai în buletin, Niculiță și Nicușor prin copilărie și Nicu tot restul vieții... Nicu Catană... Venit pe lume într-un ger cumplit din ianuarie 1965, a plecat în arșița lui cuptor, în 2021.
Loading...
Director cu acte în regulă la AJOFM Botoșani – NOTA obținută de singura doamnă înscrisă la concurs
Pentru acest post s-a înscris un singur candidat, respectiv Anca Apăvăloaie.
Scandal monstru la PNL, un tânăr care i-a atacat frontal pe Șoptică, Gireadă și Ada Macovei, scos cu țipete de pe scenă: În 13 ani de zile nu v-am văzut la nicio acțiune din PNL!VIDEO
Lucrările conferinței orgnizației municipale a PNL Botoșani de săptămâna trecută au degenerat când a urcat pe scenă un tânăr care nu se înscrisese inițial la cuvânt. Din sală s-au auzit proteste, mai ales că până atunci susținuseră alocuțiuni doar candidații sau liderii de la județ sau municipiu.
Surpriză de proporții: Nu mai este Ada Macovei, un director revine la vârful PNL Botoșani ca secretar general - Pentru partid faci orice
Biroul Politic Județean al PNL Botoșani s-a întrunit vineri după-amiază pentru prima oară după alegerile interne de săptămâna trecută. Principalul punct pe ordinea de zi l-a reprezentat desemnarea noului secretar general al filialei județene.
Scandalul milionului pentru sport: Președintele de la contestații înlocuit din comisie pe ultima sută de metri
În primă fază, conform calendarului, comisia de evaluare a proiectelor depuse pe sesiunea de finanțări nerambursabile în baza legii sportului trebuia să se întrunească pe 2 iulie. 
Încă un om de afaceri reacționează după repartizarea tuturor banilor la handbal: Am rămas perplex / Nu poate să conducă Primăria cum conduce mașina
FC Botoșani nu este singurul club care a reacționat în urma deciziei comisiei de evaluare și selecționare a proiectelor sportive prin care întreaga sumă de 1 milion de lei prevăzută în buget a fost repartizată Asociației Club Sportiv Magnum.
Loading...
GALERIE FOTO - Desfășurare incredibilă de forțe la Botoșani și Suceava! Doi bărbați care jefuiau vile și bancomate urmăriți cu focuri de armă, reperați cu elicopterul, prinși de mascați
Timp de câte ore în dimineața zilei de miercuri, 7 iulie 2021 a avut loc o adevărată desfășurare de forțe pentru prinderea a doi bărbați care sunt bănuiți că furau din vile ale persoanelor cu potență financiară și dădeau spargeri și la bancomate bancare.
Fără precedent: Primăria Botoșani alocă toți banii pentru sport unui singur club care a retrogadat cu zero puncte din 28 de meciuri
Situație fără precedent înregistrată astăzi la Botoșani. Primăria alocă din bugetul local o finanțare de 1 milion de lei, nerambursabilă, unui club sportiv care în sezonul precedent nu a câștigat nici măcar un meci din 28. Mai mult, a și retrogradat din primul eșalon. Și ne referim la echipa de handbal a orașului, CS Magnum Botoșani.
O comisie condusă de un medic ieșean va ancheta cazul mămicii care a murit la Maternitate
Cazul tinerei care a decedat după ce a născut o fetiță este în atenția mai multor instituții. 
România (din nou) cu ochii pe Botoșani: Să trimiți în excursie 24 de adolescenți cu hormonii colcăind, însoțiți de doar doi supraveghetori (ambele femei), e prostie curată
Au petrecut împreună patru ani, într-o școală de elită din Botoșani. Au trecut prin emoțiile Evaluării și au așteptat cu nerăbdare descătușarea și eliberarea de stres, de online, de măști în clase, dar și de părinți și de regulile de acasă.
POZIȚIA spitalului după cazul tinerei mămici care a MURIT la Maternitate, dosar penal deschis de polițiști
Alexandra Pușcașu s-a stins din viață într-o zi de vineri, lăsând în urmă un soț îndurerat și două fetițe orfane de mamă. Plecarea fulgerătoare a mămicii care a murit după ce a născut în Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati a stârnit o întreagă revoltă în mediul online, iar mai multe instituții s-au autosesizat și anchetează acest caz.
Durere și lacrimi la înmormântarea tânărului motociclist, sute de oameni l-au condus pe ultimul drum – GALERIE FOTO
Tânărul mort în accidentul de motocicletă de la Orășeni Deal a fost condus duminică pe ultimul drum.
"am investit în chestiuni personale”, Corect! Adica-casă, mașină angarale, normal toate pe firmă. Firma lui Tata-mare.
21 iunie 2018, 11:14
daca voi nemernicilor nu ati fura oamenii ar avea bani suficienti. fiindca existati jigodiilor si avezi comportament de omizi, tot ce atingeti ofiliti, oamenii au ramas cu salarii si pensii mizere. in schimb voi analfabetii, capitalistii de tip romanesc prosperati, pentru ca reusiti sa mintiti niste fraieri care oricum nu au ce sa voteze.
24 iunie 2017, 19:31
Postarea lui bubu a lămurit problema. Bogații au pentru-că au "muncit" iar săracii nu au pentru-că nu vor să muncească. Bubu-oiule o gândire mai jegoasă ca a ta poți vedea numai la hoții care ne privesc de undeva de sus din vârful hoțiilor din puținul celor astăzi sărăciți. Tu diliule ai impresia că noi nu știm cine a furat și cât a furat, crezi că nu vor plăti pentru asta? Amice pușcăria vă așteaptă cu brațele deschise. Ce ați făcut voi de la revoluție și până astăzi se cheamă genocid împotriva poporului român. Am lucrat la patron 10 ani de zile nu două luni, știu cât a muncit, știu și cât a furat. Postarea ta e de analfabet în arta manipulării. Să-mi arăți și mie un exemplu de patron muncind de zor în atelierul lui ca un Honda sau un Lamborghini, ajunși prin munca lor mari bogătași și atunci am să te iau în serios.
21 iunie 2017, 12:52
sa terminam cu analiza de tip comunist, daca ar fi dupa voi, toti trebuie sa fim saraci.........uitati-va in istoria noastra, de pe urma oamenilor bogati , au ramas cladiri de patrimoniu, donatii, au angajat si hranit pe altii, dara de pe urma saracilor, ce a ramas? , o droaie de copii infometati, nika cultura si o vesnica lacomie si invidie, ca ei de ce nu au si altii care muncesc mult au?, cu toate ca multi sunt suparati cu munca, in schimb de invidiat si dusmanit pe cei care au cat de cat cu ce trai, de dimineata pana seara.........
21 iunie 2017, 12:02
Scrieti si despre declaratia de avere a lui Tincu, sa ne explice cum a facut avere pe spatele muncitoarelor de la Confectia pe care le-a platit cu minimul pe economie.
21 iunie 2017, 09:39
Scrieti si despre cei care au vile peste vile si conturi grase prin banci.
21 iunie 2017, 09:14
In loc sa va axati pe aia plini de bani, sa-i tocati si sa-i verificati cum i-au facut, ii luati la control pe cei tineri si saraci!
21 iunie 2017, 09:13
Propun sa facem o cheta sa- i mai ajutam pe acesti... eroi ai corectitudinii. Apropos, ce inseamna cand oferim premii banesti si diplome celor care nu au luat spaga intr- o oarecare imprejurare? Mai putina publicitate si mai multa modestie nu ar strica.
21 iunie 2017, 08:34
Ar fi doua planuri: 1)Sunt faliti in functii publice, deci vor face la serviciu ce stiu sa faca in plan personal, ceea ce inseamna un dezastru pt comunitate; 2)Au scris eronat declaratiile de avere, in acest caz institutiile abilitate urmand sa intervina. Alegeti voi ce este de preferat.
21 iunie 2017, 08:15
tuciuriu asta de Alexandru si-a luat un apartament pe langa piata mica, sau e din banutii lui tata???
21 iunie 2017, 08:08
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Soțul meu își dorește un copil, eu nu! Nu mai vreau să îi fac niciun copil, nu îmi mai doresc! Acum vreau să mă ocup de copiii mei, de imaginea mea, de afacerile mele, am alte priorități. Mi-am cumpărat șase locuințe: am ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9219 lei
USD
Dolarul SUA
4.1823 lei
CHF
Francul elveţian
4.5428 lei
GBP
Lira sterlină
5.7455 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7865 lei
XAU
Gramul de aur
242.4279 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2311 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3727 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0855 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3284 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1916 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6617 lei
Vremea
astăzi
Botosani
19.0 o C
Dorohoi
17.9 o C
Bucecea
18.4 o C
Darabani
17.5 o C
Saveni
18.9 o C
Ştefăneşti
17.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.