Top News
”Oamenii străzii” din fruntea orașului: n-au casă, teren, apartament, mașină - Uite că mai sunt care nu fură!

Par niște oameni ai străzii. O simplă parcurgere a declarațiilor lor de avere te-ar face să crezi că între ei și amărâții care au cerul drept acoperiș nu prea există mari diferențe.

”Eu personal nu am”

Este vorba de o bună parte a aleșilor de la municipiu, mai bine de 20% dintre ei, care potrivit noilor formulare ale bunurilor deținute, ce au trebuit completate până la mijlocul lunii iunie, nu dețin nici casă, nici teren, nici apartament și nici mașină. Iar în această situație se află ambii viceprimari, Marian Murariu și Cosmin Andrei, care par frați gemeni în această privință și aceasta pentru că, pe lângă faptul că nu dețin în acte nici o proprietate imobiliară sau vreun autoturism, sunt totuși asociați la niște firme. Primul dintre ei susține că declarația de avere reflectă cât se poate de fidel starea sa materială.


”Realitatea asta este. Eu locuiesc în casa părinţilor, teren nu am eu, are tata, dar e un teren moştenit de la bunica. De fapt, e moştenit de mama, de la părinţii ei. Maşina e pe firmă, a fost cumpărată prin leasing pe firmă, deci nu e a mea personală, e a firmei. Eu vă spun cinstit ce am. Deci asta e, locuiesc în casa părinţilor, împreună cu părinţii, terenul… are mama o grădină de la părinţii ei şi firma la care am lucrat are un sediu, un apartament la parterul unui bloc şi două automobile. Firma! Dar eu personal nu am”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


Aceasta a lucrat ani buni în Germania la o firmă cu capital românesc ce avea contracte de subantrepriză cu una nemţească. A muncit încă din studenţie, pe timpul vacanţei, a fost ajutor de şef de şantier şi apoi şef de şantier la obiective ridicate în orașe precum Munchen, Stuttgart, Karlsruhe. Banii obținuți nu i-a investit însă în proprietăți.


”Eu am lucrat în Germania, dar banii pe care i-am câştigat i-am investit călătorind. Am ajuns în Brazilia, în Argentina, am călătorit foarte mult, am investit în chestiuni personale”,


Marian Murariu, viceprimar Botoșani.


În aceeași situație se află și președintele municipal al Tineretului Social Democrat, Andreea Buiuc, care nu deține vreun bun mobil sau imobil demn de a fi menționat în declarația de avere.

”Nu toţi se ocupă cu furatul şi au făcut bani din politică”

Tipul de politician ”sărac și cinstit” patentat de Ion Iliescu nu este însă propriu doar social-democraților. Este valabil și pentru fostul lider al tineretului liberal, care se află exact în aceeași situație: nu casă, nu mașină, nu apartament, nu teren. Actualul vicepreședinte al PNL Botoșani recunoaște că alegătorilor le vine greu să creadă că poate exista asemenea politicieni.  


”N-am casă pe numele meu, stau în chirie, maşină nu am pe numele meu, îmi dă societatea unde lucrez să mă deplasez. Nu toţi se ocupă cu furatul şi au făcut bani din politică. N-am avut părinţi cu bani, să facă nu ştiu ce combinaţii ca să pot să îmi iau apartament, să îmi cumpăr casă. O să fie care o să citească şi n-o să creadă: «unde ai văzut politicieni care să nu fure? Nu se poate». Uite că mai sunt care nu fură! Mie îmi place să dorm bine noaptea, spre deosebire de alţii”,


Gabriel Alecsandru, consilier local.


Tot cam prin aceeași zonă se află și colegul său de partid, Iulian Blaga, însă spre deosebire de ceilalți menționați liberalul are totuși mașină.

loading...
Fiul unui mare actor, avere care se-ntinde până la Botoșani
”Săracilor”!!! Candidații de la Primărie se întrec într-o sărăcie mincinoasă – AVERILE celor care vor să ne conducă 4 ani

 

LOVITURĂ dată de instanță PSD-ului! Consiliera EXCLUSĂ pentru trădare revine în partid
Pesediștii botoșăneni au eșuat într-o prima fază în demersul de excludere din partid a unei consiliere locale.
Scântei la întâlnirea cu șefa cea mare a drumurilor: Ne trezim pe 23 decembrie / Nu se mai termină nici într-o sută de ani drumul ăstaGALERIE FOTO
Osanalele care de obicei se ridicau șefilor de la București sosiți la Botoșani au fost abandonate la întâlnirea care a avut loc miercuri la Prefectură cu reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR).
Botoșănenii asimptomatici ținuți în spital cu săptămânile, ministrul Sănătății îi lasă acum să plece mai repede
Pe perioada pandemiei au existat numeroase nemulțumiri în rândul pacienților infectați cu COVID. Unii dintre botoșănenii care și-au exprimat nemulțumirea au fost cei asimptomatici, care doreau să fie lăsați acasă pentru a se vindeca.
Botoșani, ”oraşul plin de grădini şi de soare”, a înflorit și în vreme de pandemie – GALERIE FOTO
Dacă multe dintre instituțiile statului arată dezolant după cele câteva luni de pandemie, nu același lucru se poate spune despre spațiile de sub balcoanele botoșănenilor, care redau orașului renumele de altădată.
„A plouat” cu accidente la Botoșani în starea de alertă, oameni nevinovați omorâți pe șosele
În ultimele săptămâni am asistat la mai multe accidente petrecute la Botoșani, mai mult sau mai puțin grave. Iar față de lunile în care județul s-a aflat în stare de urgență, numărul a fost în creștere.
Primul bărbat din Botoșani make-up artist: Trebuie să mă ocup personal de fiecare detaliu
Cu peste un deceniu de experiență în arta make-up-ului și peste 45 de cursuri de formare, Ramona Ursu vine pe piața Botoșaniului încă din anul 2006 cu prima Academie de Make-up acreditată din oraș. A început cu predarea cursurilor de cosmetician, în urma cărora cererea a fost atât de mare încât a obținut acreditarea și pentru cursurile de machiaj.
Lansare INEDITĂ a unui proiect european la Botoșani! Zeci de persoane împreună dar la distanță, pentru un program cu gândire didactică ALTFELVIDEO&FOTO
Miercuri, pe data de 24 iunie 2020, a avut loc lansarea proiectului cu finanțare europeană: ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Mașini scumpe înmatriculate la Botoșani chiar și pe pandemie – TOPUL mărcilor preferate de botoșăneni
Chiar și pe pandemie au fost botoșăneni care și-au achiziționat mașini, fie ele mai scumpe, sau mai ieftine.
Județul cu trei sfinți în calendar și o salbă de genii: ”Știți că, chiar născuți aici, noi nu cunoaștem Botoșaniul?”
Puțină lume știe că Botoșaniul are, în calendarul ortodox, trei sfinți. Lor li se adaugă marii duhovnici care s-au nevoit în mănăstirile din România sau de la Muntele Athos, dar și personalitățile cu care botoșănenii se mândresc, de la Eminescu la Iorga, Enescu, Luchian.
inpuff.ro
Loading...
Stradă crăpată de furtună, se închide CIRCULAȚIA pentru că nu mai prezintă siguranță – VIDEO & FOTOGALERIE
La aproximativ două ore de la furtuna deosebit de violentă înregistrată la Botoșani, municipalitatea a hotărât să închidă un sector dintr-o stradă de la capătul orașului.
O consilieră cere polițiști locali în civil pe străzile orașului: Oricâtă pândă am face noi în municipiul Botoșani, nu o să reușim
În ședința ordinară de Consiliu Local de vineri, 19 iunie 2020 a fost lansat un apel public către Poliția Locală și societatea Urban Serv.
Șef de la Botoșani TRIMIS la Suceava să conducă o instituție publică după ce omologul de acolo s-a îmbolnăvit subit
În contextul comandamentului de o lună de zile organizat la București de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției de la Suceava a fost preluată de un botoșănean.
Coșmar pe drumul de un milion de euro al orașului: Ce să ne facem noi dacă plouă, să ne batem cu Cel de Sus? VIDEO & GALERIE FOTO
În ultima zi a lunii octombrie 2019 au demarat lucrările la un drum al municipiului desprins parcă dintr-un sat uitat de lume de prin județ. Primăria Botoșani a obținut finanțare de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în cadrul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru modernizarea Drumului Tătarilor.
DE ASTĂZI: Botoșănenii se pot testa la cerere – CÂT costă un test pentru COVID la Mavromati
La Spitalul Județean Mavromati se fac începând de marți, 16 iunie 2020, și teste contra cost pentru depistarea noului coronavirus. Botoșănenii care solicită acest lucru trebuie să aibă însă un motiv întemeiat.
Loading...
Botoșăneancă cu COVID moartă la Mavromati, familia nu a fost anunțată: Nu știu ce i s-a administrat că deja a doua zi era foarte slăbită
O botoșăneancă infectată cu COVID s-a stins din viață sâmbătă, 13 iunie 2020, iar familia susține că nu a fost anunțată de deces.
Botoșani a pierdut o doamnă! Minodora Vasiliu va trăi în amintirea tuturor, mare de durere în ziua de rămas bun – GALERIE FOTO & VIDEO
Minodora Vasiliu a fost o doamnă. În adevăratul sens al cuvântului. O femeie care știa să îmbine natural eleganța cu finețea. Frumoasă dar și inteligentă, Minodora Vasiliu a fost un profesionist desăvârșit și a rămas la Botoșani pe lista celor mai longevivi directori de instituție.
ACUZAȚII extrem de grave la adresa spitalului, paznic cu țigara în gură, asistente acuzate de aroganță: Vă sunăm noi când moare
Decesul cu numărul 1.361 îi va fi atribuit tot unui botoșănean care a murit joi, 11 iunie 2020 la Spitalul Județean Mavromati, după ce a fost depistat cu COVID-19. Familia susține că ruda lor, respectivul bărbatul de 59 de ani ar fi fost tratat necorespunzător în spital. Rudele au avut de asemenea episoade neplăcute și cu personalul de la pază.
ASTĂZI: Minodora Vasiliu își ia bun rămas de la oameni și oamenii de la ea – GALERIE FOTO
Medicul Minodora Vasiliu, director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va fi condusă astăzi, 13 iunie 2020, pe ultimul ei drum.
COVID-ul pătrunde și în DSPSA-ul Primăriei, un angajat a fost infectat, colegii lui trimiși la izolare
Răsfirate prin tot felul de locuri sau instituții, cazurile de infectare cu virusul SARS-COV-2 continuă să facă parte din cotidianul botoșănean.
”Istoria se repetă” - coincidența fatală din viața Minodorei Vasiliu
Sicriul fostei directoare de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a fost depus la casa mortuară a Bisericii Vovidenia, acolo unde joi la amiază se aflau deja mai multe rude și cunoștințe.
"am investit în chestiuni personale”, Corect! Adica-casă, mașină angarale, normal toate pe firmă. Firma lui Tata-mare.
21 iunie 2018, 11:14
daca voi nemernicilor nu ati fura oamenii ar avea bani suficienti. fiindca existati jigodiilor si avezi comportament de omizi, tot ce atingeti ofiliti, oamenii au ramas cu salarii si pensii mizere. in schimb voi analfabetii, capitalistii de tip romanesc prosperati, pentru ca reusiti sa mintiti niste fraieri care oricum nu au ce sa voteze.
24 iunie 2017, 19:31
Postarea lui bubu a lămurit problema. Bogații au pentru-că au "muncit" iar săracii nu au pentru-că nu vor să muncească. Bubu-oiule o gândire mai jegoasă ca a ta poți vedea numai la hoții care ne privesc de undeva de sus din vârful hoțiilor din puținul celor astăzi sărăciți. Tu diliule ai impresia că noi nu știm cine a furat și cât a furat, crezi că nu vor plăti pentru asta? Amice pușcăria vă așteaptă cu brațele deschise. Ce ați făcut voi de la revoluție și până astăzi se cheamă genocid împotriva poporului român. Am lucrat la patron 10 ani de zile nu două luni, știu cât a muncit, știu și cât a furat. Postarea ta e de analfabet în arta manipulării. Să-mi arăți și mie un exemplu de patron muncind de zor în atelierul lui ca un Honda sau un Lamborghini, ajunși prin munca lor mari bogătași și atunci am să te iau în serios.
21 iunie 2017, 12:52
sa terminam cu analiza de tip comunist, daca ar fi dupa voi, toti trebuie sa fim saraci.........uitati-va in istoria noastra, de pe urma oamenilor bogati , au ramas cladiri de patrimoniu, donatii, au angajat si hranit pe altii, dara de pe urma saracilor, ce a ramas? , o droaie de copii infometati, nika cultura si o vesnica lacomie si invidie, ca ei de ce nu au si altii care muncesc mult au?, cu toate ca multi sunt suparati cu munca, in schimb de invidiat si dusmanit pe cei care au cat de cat cu ce trai, de dimineata pana seara.........
21 iunie 2017, 12:02
Scrieti si despre declaratia de avere a lui Tincu, sa ne explice cum a facut avere pe spatele muncitoarelor de la Confectia pe care le-a platit cu minimul pe economie.
21 iunie 2017, 09:39
Scrieti si despre cei care au vile peste vile si conturi grase prin banci.
21 iunie 2017, 09:14
In loc sa va axati pe aia plini de bani, sa-i tocati si sa-i verificati cum i-au facut, ii luati la control pe cei tineri si saraci!
21 iunie 2017, 09:13
Propun sa facem o cheta sa- i mai ajutam pe acesti... eroi ai corectitudinii. Apropos, ce inseamna cand oferim premii banesti si diplome celor care nu au luat spaga intr- o oarecare imprejurare? Mai putina publicitate si mai multa modestie nu ar strica.
21 iunie 2017, 08:34
Ar fi doua planuri: 1)Sunt faliti in functii publice, deci vor face la serviciu ce stiu sa faca in plan personal, ceea ce inseamna un dezastru pt comunitate; 2)Au scris eronat declaratiile de avere, in acest caz institutiile abilitate urmand sa intervina. Alegeti voi ce este de preferat.
21 iunie 2017, 08:15
tuciuriu asta de Alexandru si-a luat un apartament pe langa piata mica, sau e din banutii lui tata???
21 iunie 2017, 08:08
zenda.ro
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Să transmiteți mai departe, copiilor, nepoților dvs., următorul mesaj: învățământul, cultura și dragostea nu se pot face pe internet”,Florin Ionescu-Galați, violonist  ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8365 lei
USD
Dolarul SUA
4.2843 lei
CHF
Francul elveţian
4.5467 lei
GBP
Lira sterlină
5.3551 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9818 lei
XAU
Gramul de aur
244.6054 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2494 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3703 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9826 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1614 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1811 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.