Top News
O nouă LOVITURĂ pentru PSD! Afacerista vicepreședinte la Județ a trecut la ALDE

Partidul Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani mai înregistrează o pierdere din rândul membrilor cu funcție de conducere. 

Vicepreședintele Organizației Județene a PSD Botoșani, Manuela Zarug ar trece la ALDE. Anunțul a fost făcut de coordonatorul formațiunii politice, în contextul discuțiilor privitoare la decizia de numire a fiului ei, Ionuț Zarug, pe o funcție de vicepreședinte la ANSVSA.

 

Florin Țurcanu a spus despre Ionuț Zarug:

 

„Este un om dintr-o familie respectabilă și considerăm că are disponibilitatea să învețe la București să demostreze în România că de la Botoșani pot proveni oameni care știu ce au de făcut și consider eu că și cu spriijinul colegilor care au fost acolo, o să poată lua niște decizii corecte pentru județ și pentru România”.

 

Și a dat de înțeles că va fi sprijinit în activitatea politică de mama sa, care are o vastă experiență în acest domeniu.

 

„Consider că va prelua coordonarea Colegiului Săveni, va veni și familia alături de el, vă dați seama, știți că mama lui Ionuț Zarug a activat în zona asta publică. În cel mai scurt timp va veni alături de noi și alături de el și cred că este o decizie corectă și bună pentru partid”,

Florin Țurcanu, coordonator ALDE Botoșani

 

Coordonatorul ALDE a declarat că deja s-au purtat discuții cu privire la plecarea din PSD a Manuelei Zarug.

 

„Atât timp cât m-am exprimat că va veni alături de noi mă gândesc că un cetățean nu poate funcționa, dacă are onoare și demnitate, să fie membru în două partide politice. Mă gândesc că va veni alături de noi. Atât timp cât Ionuț Zarug va prelua coordonarea Colegiului Săveni, unde în trecut mama lui pentru o perioadă foarte lungă de timp, cred că peste 15 ani de zile după revoluție încoace, ea a condus Colegiul Săveni, l-a coordonat pe partea asta a socialilor democrați, cred că are nevoie de sprijinul mamei sale și de ajutorul ei pentru că are o expertiză și o experiență vastă în politică”,

Florin Țurcanu, coordonator ALDE Botoșani

 

Parcursul politic al Manuelei Zarug

 

În 2012 a devenit consilier PDL

 

Manuela Zarug devine șefa de campanie a PSD după ce în 2012 a candidat pe lista Mișcării pentru Botoșani, din partea PDL, obținând și un mandat de consilier local la care a renunțată însă după doar cinci luni în condițiile în care Cătălin Flutur, pretendentul democrat-liberal la funcția de primar, pierduse în fața lui Ovidiu Portariuc.

 

În decembrie 2010 aleasă vicepreședinte UNPR Botoșani

 

De asemenea, în decembrie 2010, Manuela Zarug a luat loc la prezidiul conferinței organizației județene a Uniunii Naționale pentru Progresul României. Lucrările ședinței de atunci a UNPR Botoșani au fost coordonate de un alt lider fost la PSD, Constantin Conțac și s-au bucurat de participarea în persoană a lui Gabriel Oprea. Manuela Zarug susținea însă la acea dată că nu a depus adeziune la UNPR, partid la care în 2016 tocmai a trecut fosta social-democrată Tereza Nica în vederea unei candidaturi la funcția de primar. Cu toate acestea, la respectiva ședință Manuela Zarug a fost aleasă vicepreședinte UNPR Botoșani.

 

În februarie 2010 a plecat din PSD

 

Manuela Zarug a părăsit PSD în februarie 2010, oficial fiind nemulțumită de faptul că la Congresul PSD din acel an, liderul social-democraților de a acea dată, Gheroghe Marcu, a plecat de la Botoșani ca susținător al lui Mircea Geoană, iar la congres l-a votat pe Victor Ponta, cerând totodată și membrilor delegației de la Botoșani să facă același lucru. Deși la scurt timp după demisie Cătălin Flutur, președintele PDL Botoșani la acea dată, declara că Maunela Zarug nu va intra în rândurile portocaliilor, până la urmă atât ea, cât și soțul său, Alexandru Zarug, au făcut acest lucru.

 

În 2013 a redevenit social-democrată

 

Manuela Zarug a revenit în PSD Botoșani chiar în luna martie din 2013, după ce a fost invitată public să reintre în tabăra social-democraților, fiind imediat votată vicepreședinte la municipiu.

Desemnarea acesteia drept șef de campania a survenit unor discuții aprinse derulate în interiorul partidului, în care liderii organizației au reproșat consilierilor locali, dar mai ales parlamentarilor, lipsa de reacție în fața atacurilor venite dinspre liberali, dar mai ales din partea foștilor PDL-iști, nemulțumirea generală fiind aceea că primarul Ovidiu Portariuc este lăsat aproape singur să lupte cu întreg aparatul liberal.

 

În 2019, la vizita fostului președinte Liviu Dragnea la Botoșani, Manuela Zarug a fost aleasă vicepreședinte în cadrul PSD Botoșani la Congresul care a avut loc la Casa Sindicatelor unde, Doina Federovici a fost reconfirmată prin ridicare de mâini.

loading...
EXCLUSIV: Fiul unor cunoscuți oameni de afaceri din Botoșani numit șef la București, cu sprijinul ALDE
Manuela Zarug, întoarcere aproape de lacrimi în PSD : Am revenit acasă  – VIDEO

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Tânără din Botoșani, model de top pe scena din Londra – GALERIE FOTO cu creațiile celebre purtate
Este tânără, frumoasă și își dorește o carieră în actorie. A câștigat până acum mai multe concursuri de modă, iar cea mai nouă experiență a sa este London Fashion Week.
Un fost subsecretar de stat PSD a ajuns șef în termoficarea botoșăneană
Totul s-a jucat la un singur vor în ședința ordinară de Consiliu Local, iar desemnarea în funcția de conducere de la SC Modern Calor SA s-a făcut prin vot secret.
Fost inspector școlar de la Botoșani condamnat la închisoare pentru înșelăciune și fals
Magistrații de la Judecătoria Botoșani s-au pronunțat astăzi în procesul în care un fost inspector școlar de la Botoșani a fost trimis în judecată pentru înșelăciune în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Jurnalistul Florentin Florescu, privegheat de o mamă bătrână, foști colegi, un preot și creștinii satului: Nu era la vârsta la care să moarăGALERIE FOTO
Moartea lui Florentin Florescu le-a părut multora o glumă. Mulți dintre cei care l-au știut au recunoscut că vestea plecării jurnalistului, chiar de ziua lui, părea o ghidușie pusă la cale chiar de el. Au înțeles, cu cât treceau minutele, orele, că Florentin s-a lăsat de glume.
VIDEO șocant: Gândaci filmați în frigiderele restaurantelor din Botoșani - FOTOGALERIE
Noi imagini șocante au fost făcute publice de către reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor în urma controalelor efectuate la restaurantele din Botoșani
IMAGINI absolut șocante din bucătăriile restaurantelor controlate la Botoșani făcute publice de Protecția Consumatorilor – GALERIE FOTO
Pentru buna informare a cetățenilor din Botoșani, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Eduardt Cozminschi, a făcut publice o serie de fotografii din bucătăriile unor restaurante care au făcut obiectul controalelor în zilele de 13 și 14 februarie 2020.
Este oficial: Hotel-restaurant închis de Protecția Consumatorilor - FOTO
Informațiile prezentate vineri dimineață privind acțiunile desfășurate de Autoritatea Națională pentru Consumatorilor (ANPC) în unele localuri din Botoșani au fost confirmare de reprezentanții instituției. Iar într-unul dintre cazuri s-a luat inclusiv măsura sistării activității.
Cu DUREREA la psihiatru: ”Dacă avem dureri înseamnă că trăim, că suntem vii”
Se spune că bucuria împărtăşită se transformă într-o bucurie mai mare. Însă durerea împărtăşită este o durere vindecată.
Camere VIDEO de supraveghere la ghene de gunoi: Imaginile în timp real ajung direct la Poliție și Urban Serv – FOTOGALERIE & VIDEO
Una dintre inițiativele viceprimarului Cosmin Andrei a fost de amplasare a unor camere de supraveghere în zona unor platforme de colectare deșeuri, unde cetățenii obișnuiesc să arunce sacii menajeri pe jos și nu în pubele.
Loading...
EXCLUSIV: Gelu Graur gata să renunțe la candidatura pentru Primăria Botoșani
Abia nominalizat de Uniunea Salvați România pentru candidatura la funcția de primar al municipiului Botoșani, Gelu Graur intenționează să iasă din cursă. Între acesta și o parte a liderilor USR Botoșani au apărut unele divergențe care l-au determinat să își revadă planurile politice.
Cascador de 17 ani încătușat de polițiști după o goană cu 160 km la oră și aproape două luni de pândă
Un adolescent de 17 ani a fost condus la sediul Poliției de la Botoșani, în cătușe.
O candidată pentru un post la Primăria Botoșani a luat nota… 0 la concurs
Concursul pentru un post de referent la Primăria Botoșani a eșuat. Ba chiar unii dintre candidați au dovedit că sunt total nepregătiți pentru un astfel de examen.
Scrisoarea de ADIO lăsată de tânăra amantă care a vrut să se sinucidă: Sunt sigură că după ce n-am să mai fiu…
Înainte de a înghiți un pumn de pastile, tânăra care locuia într-un apartament cu chirie în Zona Industrială a municipiului a lăsat un bilet de adio.
Băiat de 18 ani OMORÂT cu mașina, aproape 150.000 de lei va primi familia pentru viața lui
Mihai avea doar 18 ani când viața lui însă s-a frânt brusc fiind călcat de o mașină. A lăsat în urmă părinți și frați îndurerați purtați prin instanță pentru a se face dreptate în acest caz.
Loading...
Dramă din dragoste: O tânără care se iubea cu un bărbat însurat a băut un pumn de pastile – VIDEO & FOTOGALERIE
Fata locuia în chirie într-un apartament dintr-un cartier din Zona Industrială a orașului.
Despre spectacolul vieții și curajul de a trăi bucuriile simple, în ”Portugalia” de la Teatrul ”Mihai Eminescu” - GALERIE FOTO & VIDEO
Portugalia devine visul tuturor. Iar spectacolul este despre oameni obişnuiţi, cu oameni obişnuiţi. Cu umor și replici tăioase, cu situaţii comice care capătă, pe parcurs, conotaţii tragice, dureroase.
Convoi exceptionnel: Tânărul mort în Belgia, înmormântare cu un cap de camion și zeci de coroane – GALERIE FOTO
După zeci de mii de kilometri parcurși pe autostrăzile Europei, Florin Corsei a parcurs astăzi ultimul drum al vieții. A avut alături o mulțime de foști prieteni, colegi de muncă, de rude și oameni dragi sufletului său.
Un tânăr avocat este noul consilier din Cancelaria Prefectului, soția sa este funcționar în Prefectură
Noul purtător de cuvânt al Prefecturii Botoșani, care și-a început activitatea de astăzi, 7 februarie 2020, este avocat de profesie.
Haos politic după căderea Guvernului! Prefectul stă liniștit dar nu prea, liderii din teritoriu așteaptă finalizarea circului
Trecerea moțiunii de cenzură inițiată de PSD împreună cu UDMR a dus la căderea Guvernului Orban și un nou blocaj politico-administrativ în România. La București sunt făcute calcule politice la nivel înalt, cred politicienii din teritoriu. Însă aceste calcule vizează strict viitorul unora sau altora dintre partide, mai presus de binele poporului.
TRAGEDIE într-un cuplu de surdomuți! Soția și-a găsit partenerul de viață într-un pârâu
Nefericitul eveniment a fost semnalat în noaptea de 4 februarie 2020 când un botoșănean a cerut ajutorul prin numărul unic de urgență 112.
dar asteia nu-I sta bine acasa ?, ca a flendurit toate partidele si nici nu am vazut mare procopseala in judet, chiar nimic!, a adus cumva de acasa ca sa se dezvolte judetul? NUU!, Atunci nu inteleg de ce tot ii dati cu osanalele, din cauza unor astfel de oameni de 30 ani prin diverse politici, suntem unde suntem!, adica in subdezvoltare, iar averile lor au prosperat. Cat a fost consiler local/judetean a renuntat cumva la indemnizatie ?, ca vorba aia nu traia din asta!, toti is la ciolan si ii doare in spate de Romania
17 ianuarie 2020, 12:50
Felicitari. Este un politician foarte bun. Trebuia demult sa plece de la psd. Partidul nu a facut altceva decat sa se foloseasca de ea. Nu conteaza la ce partid a plecat. Bine ca a parasit psd-ul.
17 ianuarie 2020, 11:20
mai bine pleca PARPALETE, nu a facut nimic de cand este senator doar invrajbeste lumea prin colegiul saveni
17 ianuarie 2020, 10:44
Eu m-am întrebat mereu ce cauta in politică? E femeie de afaceri, nu are nevoie de sprijin politic acolo unde e, de ce să faci parte dintr-un partid condus de oameni neinstruiți? Dar ca să cazi vorba românului ,, din lac în puț,, iar nu înțeleg. Cum să faci,tu femeie deșteaptă, parte dintr-un partid condus de cioban?
17 ianuarie 2020, 08:21
Felicitari stimata doamna ca nu v-ati lasat calcata in picioare de catre Trufin,Federovici si restul echipei care au dus partidul unde l-au dus.Jos intreaga echipa care a pupat condurul lui Dragnea
17 ianuarie 2020, 07:27
Vai ce m-am speriat, am crezut ca pleacă strategul și omul politic Tincu de la PSD. Bine ca mai rămâne pt ca va ajuta pt a doua oară ca Flutur sa iasă primar.
16 ianuarie 2020, 19:56
Atât timp cât PSD-ul este in continuare condus de oamenii lui Dragnea, nu va exista nici o schimbare in bine, iar partidul va pierde și alegerile locale așa cum le-a pierdut pe toate in 2019. Pe Zarug nu am văzut-o in poze cu Infractorul Dragnea și nici cu toanta Dancila, pe când Lupascu, Budai, Trufin, Federovici, Tarzioru nu-și mai dădeau rândul.
16 ianuarie 2020, 19:50
Fiul dnei Zarug a fost propulsat de ALDE intr-o functie la nivel central ANSVSA cu sustinere politica de la ALDE, deci e simplu de dedus motivul acestei mutari.
16 ianuarie 2020, 18:44
punct de vedere: cu tot respectul pentru articol dar totusi dna Zarug nu este ,, afacerista" , termenul este total nepotrivit, totusi ar trebui respectata cariera profesionala si calitatea de actionar la una dintre cele mai importante societati din judet dupa anul 89.
16 ianuarie 2020, 18:29
De vreme ce camarila Federovici ia luat colegiul doamnei Zarug și i la dat ingamfatului de Trufin, la ce sa mai rămână Zarug la PSD, sa vadă cum partidul moare politic ?
16 ianuarie 2020, 18:09
Loading...
inpuff.ro%20
Sondaj
Mai mergeți să mâncați în restaurantele din Botoșani după controlul Protecției Consumatorilor?
Declaraţia zilei
„Este o performanță pe care ne-am dorit-o de când am început să lucrăm împreună, eu ca antrenor și cu jucătorii împreună. Ne-am dorit să ajungem la acest moment. Îi felicit, vreau să le mulțumesc tuturor celor care au ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.8026 lei
USD
Dolarul SUA
4.4462 lei
CHF
Francul elveţian
4.5258 lei
GBP
Lira sterlină
5.7406 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9757 lei
XAU
Gramul de aur
233.5122 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2503 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4235 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9317 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3532 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1919 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6430 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.