Top News
Moș Crăciun de la CJ e tot roșu: L-a tăiat de la porție pe Flutur și se duce la primarii PSD într-o afacere administrativă de peste 1 milion de euro

Moșul cel bun vine mai repede anul acesta pentru primarii botoșăneni. Dar nu pentru oricare, ci mai ales pentru cei care sunt colegi de partid cu șefii Consiliului Județean Botoșani. Și nu este nici o glumă.

Rectificare cu parfum de trandafiri

Plenul CJ Botoșani dezbate astăzi un proiect de hotărâre privind împărțirea pe localități a fondurilor alocate județului prin OUG 86/2016 cu privire la rectificarea bugetului de stat. După cum v-am informat marți, 80% din banii cuveniți astfel județului au fost distribuiți de Administrația Județeană a Finanțelor Publice, iar 20% de către CJ. Ei bine, proiectul de care vorbeam vizează tocmai repartizarea acestor bani unităților administrativ-teritoriale din Botoșani.
5.179.000 lei este suma totală care se împarte prin acest proiect, iar cea mai mare parte a banilor urmează să fie direcționați spre localitățile conduse de primari PSD, în condițiile în care social-democrații dețin funcția de președinte, ambele posturi de vicepreședinți, dar și majoritatea în CJ. Mai exact, 57 de primării sunt incluse în amintitul proiect. 22 dintre acestea ar urma să beneficieze de sume de 100.000 lei sau mai mari, iar 17 dintre ele au în frunte primari PSD, doar patru provenind de la PNL, cărora li se adaugă și unicul primar PRU din județ.
3.409.000 lei din suma totală pe care o împarte CJ Botoșani va fi direcționată conform proiectului spre localitățile care au în frunte primari social-democrați, procentual fiind exact 65,8%.

0 lei și 0 bani pentru municipiul Botoșani

Cel puțin oficial este o coincidență, aceeași probabil care favoriza primarii PDL și PNL atunci când aceste partide aveau conducerea CJ Botoșani și majoritatea în plen.
În expunerea de motive anexată proiectului de hotărâre se menționează că nouă primării nu au răspuns solicitării CJ cu privire la alocarea de fonduri, iar altele zece au precizat că nu au arierate, rate la împrumuturi, programe de dezvoltare locală și proiecte de infrastructură care să necesite cofinanțare locală, acestea fiind capitolele pentru care se pot repartiza fonduri.
Emblematic este însă că Primăria Botoșani, condusă chiar de liderul PNL, Cătălin Flutur, a cerut bani, dar nu i s-a dat.


”Nu au fost repartizate fonduri pentru Primăria municipiului Botoșani deoarece prin adresă se solicită fonduri pentru plata ratelor scadente în anul 2016 la împrumuturile contractate de la Ministerul de Finanțe, fonduri care au fost asigurate în totalitate de către Consiliul Județean Botoșani prin anexa nr. 1 la Hotărârea nr. 3/08.01.2016”,


Expunere de motive proiect de hotărâre CJ Botoșani.


În acest fel municipiul reședință pare să cadă din nou pradă jocurilor politice și să fie văduvit de fonduri, după ce același lucru s-a întâmplat în mai multe rânduri și în precedenta legislatură, când PNL-ul controla Consiliul Județean, iar edilul șef al Botoșanilor era de la PSD.
418.000 lei este suma prevăzută a se repartiza Primăriei Drăgușeni, condusă de un primar PSD
0 lei se alocă Primăriei Botoșani, condus de un primar PNL

loading...
BANI pentru județul Botoșani – UNDE vor fi repartizați
Alesele, meciuri între ele la municipiu, pe… Moş Nicolae: Vă băgaţi în buzunar / Să o potolesc

 

ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
Loading...
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Loading...
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
REFORMĂ la Inspectoratul Școlar, doi inspectori printre care o soră de deputat se întorc la catedră, zece nume noi – LISTA
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani două adrese: una cu încetarea detașării în interesul învățământului pentru un număr de 17 inspectori școlari. O a doua cu aviz pentru detașarea în interesul învățământului pentru anul școlar următor, în cazul a 25 de inspectori școlari.
Daca primarul nu are culoare rosie e normal sa primeasca zero bani, deviza PSD, cine nu este cu noi este impotriva noastra,
9 decembrie 2016, 06:39
Cu Macaleti in frunte, judetul devine tot mai rosu, numai cei care sunt in PSD vor rezista, restul trebuie sa paraseasca glia. Un judet pezediat !
8 decembrie 2016, 19:08
Coco,ori habar nu ai cu ce se mananca o rectificare de buget,ori esti rau intentionat.Nu a fost o impartire politica.Dovada:au ramas fara sume repartizate si multe UAT-uri PSD. Printre care:Bucecea,Cotusca,Cristesti,Curtesti,Frumusica,Gorbanesti,Dimacheni,Hlipiceni,Nicseni,Romanesti,Unteni etc.Sumele trebuiau impartite pe 3 directii:arierate,rambursare rate la imprumuturi in baza OUG 2/2015 si 46/2015 precm si cofinantare la programele de dezvoltare locala.Deci,impartirea s-a facut corect si lasati prostiile.In rest numai de bine!
8 decembrie 2016, 11:21
Modul schizofrenic de prezentare a impartirii banilor la actuala rectificare bugetara duce la neinformarea corecta a cetatenilor. Sa analizam situatia. Municipiul Botosani primeste de la Guvernul Romaniei ( tehnocrato-liberal) peste 8 milioane de lei noi, cu peste 3 milioane mai mult decit intreaga suma repartizata judetului Botosani( 5,8 milioane lei) pentru a fi impartita celor 77 de unitati administrativ-teritoriale( 6 orase si 71 de comune), majoritatea avind mari si foarte mari probleme pentru plata salariilor si a unor facturi vechi de peste un an de zile.Flutur cel ,,foarte corect" pimeste cei peste 5 milioane de lei de la Guvern si face un mare tam-tam pentru ca CJ-ul nu i-a mai dat macar jumatate din putinul aflat la dispozitie, dar afirma sus si tare ca asta-i o atitudine 100% politica. Si, din pacate, si o parte a presei noastre se agata la remorca politica a lui Flutur. In acest caz sa-i lasam pe alegatori sa-i judece pe cei 33 de consilieri judeteni.
8 decembrie 2016, 10:03
Pai 0 lei = 0 voturi la municipiu!!! Sa se invete ca nu i bugetul lu ma-sa si sa si bata joc de oameni!!!!
8 decembrie 2016, 09:03
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.