Top News
Mii de botoșăneni în șomaj tehnic și FĂRĂ BANI înaintea Paștelui: O nimica toată, 495 de lei

Distanțarea socială a însemnat pentru majoritatea dintre noi și lipsa informațiilor despre semenii din jur. În casele lor, o sumedenie de oameni rămași temporar fără locuri de muncă au trăit adevărate drame înaintea sărbătorilor pascale.

Șomaj de 495 de lei

 

Șomajul tehnic înseamnă pentru ei un venit de 75% din salariul trecut pe contractul individual de muncă. Cum o bună parte a botoșănenilor sunt plătiți cel puțin oficial cu salariul minim pe economie, adică 1.346 de lei net, trei sferturi înseamnă undeva la 1.000 de lei în mână.

 

Doar că în aprilie ei au primit banii pentru jumătate din luna martie, adică de la data intrării României în Stare de Urgență.

 

„O nimica toată: 495 de lei. De acum, în mai, se va plăti pentru luna aprilie. Am înțeles că de acum, pentru o lună de zile, suma va fi de 950 de lei”,

 

Spune un antreprenor din municipiu care și-a trimis oamenii în șomaj tehnic.

 

 

Fără bani înaintea Paștelui

 

Mulți-puțini, acești bani ar fi trebuit să fie virați toți către salariații aflați în șomaj, în săptămâna premergătoare sărbătorilor pascale, pentru ca și acești botoșăneni să simtă Paștele chiar și în izolare.

 

Unii ar fi primit banii, alții nu. S-ar fi ajuns la situații în care oamenii și-au amanetat din lucrurile de valoare, de la bijuterii la televizoare. Alții, au primit avansuri de la angajatorii care le-au sărit în ajutor.

 

„Le-am dat eu un avans ca să aibă și ei ce pune pe masă. Ne-au promis că dau în ultima săptămână și nu au dat, cam asta este ideea. Ei au început să facă plăți, am vorbit cu contabila firmei, la unele societăți au dat, la altele nu. Nu au dat de Paști, banii la noi au intrat abia ieri, acum îi am la mine, aștept salariații să vină să le dau”,

Ne-a povestit un agent privat care din motive lesne de înțeles a optat să rămână anonim.

 

Respectivul om de afaceri a arătat că ar fi trebuit ca instituțiile statului să se gândească și la acești oameni de la care se așteaptă să respecte restricțiile militare.

 

Însă nu le este oferit ceva în schimb.

 

„Eu aș fi vrut să le spun altceva: dle, dacă dumneata ai ce pune pe masă de Paști, nu te gândești și la omul acela care nu are nici un ban, pe care l-ai ținut o lună acasă? 500 de lei, nu contează, dar măcar se duce și-și ia o bucată de carne, 1 kg de mere, unul de banane, dacă te-ai lăudat că dai de Paști. Într-o săptămână să se livreze la toți, cum se dau și pensiile”,

A concluzionat angajatorul botoșănean.

 

Cererile pentru șomaj tehnic s-au depus la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.

 

765 de societăți comerciale

 

au depus solicitări pentru un număr de

 

4.895 de salariați

și

 

2.911.654 de lei

 

este suma totală plătită pentru șomajul tehnic la Botoșani

 

Conducerea AJOFM Botoșani susține că plățile s-au efectuat timp de trei zile și în mod normal banii ar fi trebuit să ajungă la toată lumea.

 

„Nu au fost probleme, cine a dat, a dat greșit numai ca să defăimeze o unitate. Banii au intrat pe 14 aprilie dimineața și noi am făcut în zilele de 14, 15 și 16 plăți, înainte de Paști”,

Teodor Dimitriu, director executiv AJOFM Botoșani.

 

O bună parte a angajatorilor de la Botoșani au optat pentru menținerea în șomaj tehnic a propriilor salariați până la jumătatea lunii mai, când gradual se va relua activitatea economică.

 

loading...
O nouă categorie de angajați ar putea beneficia de șomaj tehnic
Nedumerirea patronilor: Mai pot oferi angajaților în șomaj tehnic PRIMA de Paști?

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Loading...
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.
Grefieră de la Parchet infectată cu Covid: S-a plimbat prin toate birourile! DSP acuzată că NU a făcut ancheta epidemiologică
O altă unitate lovită de noul virus SARS-CoV-2 este Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi unde a contactat această boală o grefieră.
Anchetă Covid după moarte! Sunt căutați botoșănenii care au intrat în contact cu doctorița decedată luni
Medicul de familie din Botoşani, în vârstă de 46 de ani, care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Anca Beatrice Irimia a fost găsită inconștientă în cabinetul său, a fost testată, iar rezultatul a confirmat că era infectată.  
Loading...
Corturi de campanie de la Armată în curtea Spitalului Județean pentru bolnavii de coronavirus: Vor fi la dispoziția cadrelor medicale pentru triaj – GALERIE FOTO
Imagini „ca de război” în curtea celei mai mari unități medicale din județul Botoșani.
Medicii care ”salvează omenirea”, protest la sediul direcției: S-a ajuns la limită, nu mai avem bani, nu mai avem materialeFOTOGALERIE
Medicii veterinari au protestat luni la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA). În jurul orei 10:30, patru cadre din localitățile Vlădeni, Pomârla, Broscăuți și Unțeni se aflau la intrarea în curtea instituției din strada Tudor Vladimirescu.
POVESTEA actorilor care parodiază politicienii, în vremea Covid-ului, la Botoșani: Trei băieți AlanDaLa și peripețiile lor din pandemie sau alegeri - FOTO&VIDEO
Ei sunt Cosmin, Andrei și Pavel. Cei trei actori din Botoșani care s-au gândit că pandemia trece mai ușor cu parodia. S-au întâlnit în trupa de teatru a liceului, au mers toți la aceeași facultate, sunt și colegi la Teatru. Iar de o vreme prietenia lor a devenit... AlanDaLa.
Fără pic de rușine! Aleșii de la Municipiu s-au luptat ore-n șir pentru a-și pune oamenii pe posturi politice, s-au făcut cărțile și la spitale
Ședința care a bătut toate recordurile și care s-a terminat rușinos la modul propriu al cuvântului după opt ore de lupte, a avut de fapt un scop (ne)ascuns cetățenilor care i-au ales pe prestatorii spectacolului politic desfășurat chiar pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.
SCANDAL la Prefectură pe marginea închiderii piețelor, prefectul scos din sărite de un director: Găsiți soluții, că de asta sunteți la conducerea unităților și luați salarii - VIDEO
În urmă cu puțin timp s-a încheiat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). Membrii acestei structuri s-au întrunit pentru adoptarea măsurilor și restricțiilor valabile la Botoșani, în contextul deciziilor luate în ședința de Guvern.
Viceprimarii VOTAȚI secret după o ședință care s-a dus peste orele de program și o surpriză politică
Noii viceprimari ai municipiului Botoșani au fost desemnați în urmă cu scurt timp, după o ședință extraordinară de Consiliu Local care a doborât probabil un nou record.
"ar fi trebuit ca instituțiile statului să se gândească și la acești oameni de la care se așteaptă să respecte restricțiile militare." Instituțiile statului sau gândit să sară în ajutorul românaşilor, astfel stătulache în 30 de zile a aplicat 272.749 de amenzi în valoare de 72.995.563 de euro. Hoţii de la guvernare şi-au asigurat astfel pensiile şi salariile nesimţite din sărăcia cetăţenilor care au făcut foame de paşti. Tot înainte tovarăşi!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=xx5NpTw1YR8
23 aprilie 2020, 23:27
Da de țiganii din parc nu spuneti nimic!? Ei nu au nici 495 pe luna si tot traiesc!
23 aprilie 2020, 22:10
Scrieti o lista cu oamenii și merge Caslaru si le duce de toate,nu uitati sa afișați și conturile în euro și dolari...
23 aprilie 2020, 20:19
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„V-as putea da răspunsul PSD-ului care spune că instituția lor nu rezolvă asemenea cereri acum nici nu știu ce să înțeleg. Nu au înțeles că este vorba despre un protocol sau nu înțeleg ce înseamnă o cerere că noi în ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8738 lei
USD
Dolarul SUA
4.0922 lei
CHF
Francul elveţian
4.5042 lei
GBP
Lira sterlină
5.4621 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9242 lei
XAU
Gramul de aur
238.7471 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2382 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3500 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0127 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1460 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.0 o C
Dorohoi
-0.5 o C
Bucecea
1.0 o C
Darabani
-0.7 o C
Saveni
1.0 o C
Ştefăneşti
7.8 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.