Top News
Microbuzul contraatacă în scandalul călătorului umilit: Era pișat, era băut, era muci - NU o să vă vină să credeți de unde provine șoferul

Conducătorul operatorului de transport municipal în regim maxi-taxi s-a sesizat după ce marți s-a făcut publică întâmplarea din mijlocul de transport de pe ruta Cătămărăști Deal - Botoșani și a luat primele măsuri.

”Nu pot să-l dau afară”

A hotărât formarea unei comisii care să ancheteze evenimentul care a avut loc în microbuzul BT 06 BUS și care a stârnit revolta altor călători și nu numai a lor.


”Potrivit Codului Muncii am dispus înființarea unei comisii de disciplină din care eu nu fac parte. Comisia îl va convoca pe șofer și în funcție de concluzii vom lua o măsură. Cel mai probabil va fi o mustrare scrisă fiindcă omul se află la prima abatere și nu pot să-l dau afară pentru că apoi mă dă în judecată și trebuie să îi plătesc retroactiv salariul pe nu știu câte luni”,


Dumitru Bălan, director general SC Microbuzul SRL.

 

Călătoru-i vinovat

O asemenea măsură disciplinară blândă este posibilă și pentru că, potrivit managerului societății în cauză, cele întâmplate nu ar fi fost atât de grave pe cât s-a crezut în prima instanță. Dumitru Bălan a purtat o discuție preliminară cu șoferul, iar acesta i-a explicat că doar o parte a celor relatate de un călător prezent în același maxi-taxi ar fi adevărat. Un conflict verbal ar fi avut loc, însă din cauza stării de ebrietate a pasagerului, care ar fi coborât de bună voie la stația de la Gară și nu obligat de șofer.


”E o chestiune aproape logică: de ce nu l-a filmat din față? Era pișat, de asta, era băut. Un om normal nu stă cu fundul pe marginea drumului. Cum spunea acea femeie, că lua una din sac și cădea alta. Păi el era muci, dar nu a avut bunul simț să-l filmeze și din față. Și nu l-a dat șoferul afară, acolo a avut el de coborât”,


Dumitru Bălan, director general SC Microbuzul SRL.


Învinovățirea pasagerului începuse să fie transmisă chiar de unii șoferi ai amintitei societăți încă din ziua în care s-a petrecut incidentul, directorul companiei nefăcând practic altceva decât să oficializeze această variantă.
În cazul în care lucrurile ar fi precum cele redate de reprezentanții firmei de transport persoane, rămân totuși cel puțin câteva întrebări:


- Dacă pasagerul a coborât de bună voie cum de i s-au împrăștiat toate bunurile din sac și i s-a spart și o sticlă?
- Dacă a observat că este în stare avansată de ebrietate și cu bagaj, așa cum susțin reprezentanții societății, de ce șoferul l-a lăsat să urce în microbuz?

Șoferul, un fost cadru militar

Conducătorul auto aflat la volanul respectivului mijloc de transport are peste 50 de ani și este fost cadru militar, fiind pensionar MApN. La SC Microbuzul SRL el lucrează în baza unui contract de muncă pe timp parțial, de patru ore mai exact. Directorul societății susține că s-a ajuns într-o asemenea situație și fiindcă foarte greu găsește botoșăneni care doresc să se angajeze din cauza multitudinii de ajutoare sociale acordate de Statul Român, care îi determină pe beneficiari să prefere șomajul în locul unui loc de muncă. Astfel, deși are mai mulți șoferi la care ar vrea să renunțe, nu o poate face fiindcă nu are cu cine să îi înlocuiască.


200.000 de lei


pe lună susține directorul societății că plătește lunar la buget SC Microbuzul SRL

 

loading...
ANCHETĂ la Primărie pentru călătorul umilit în maxi-taxi
Primarul, declarații despre călătorul umilit în microbuz

 

DESCARCĂ GRATUIT APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google playdownload from apple store
Președintele USR Botoșani, indemnizație de deputat tăiată din cauza chiulului din Parlament
Decizia a fost luată după o serie de absențe nemotivate în Camera Deputaților, în primele luni ale acestui an.
Autobuzele parchează la PSD! Războiul pe conducerea Eltrans tranșat social-democrat la vot
În urma desfășurării procedurii secrete de vot, a fost tranșată într-un final situația de la societatea Eltrans.
Operații greu de realizat pe pandemie la Mavromati, medic: Nu veniți la Spitalul Județean
După mai bine de un an de pandemie, botoșănenii cu alte afecțiuni sunt în continuare victime colaterale. Medici fac apeluri să nu se prezinte la spital dacă nu sunt „urgențe reale”.
Într-o lume care desparte, există un om care adună: Fenomenul Hărman la Botoșani – GALERIE FOTO
Aproape 100 de lucrări, un colecționar și colorata poveste dintr-o primăvară capricioasă încă.
Drumul strategic de la Botoșani: Judecătorii au scos din schemă „firma orașului”, loturile împărțite de alți constructori – VIDEO
Câștigătoare la precedenta licitație, exclusă total după un val de contestații la unități de stat și instanță.
HoReCa, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri – ÎNCHISE încă două săptămâni la Botoșani - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a prelungit sâmbătă pentru încă două săptămâni restricțiile suplimentare adoptate pe 27 martie pentru municipiul Botoșani.
Șefa CJ & primarul, cumpărături cu microfonul la piața de produse tradiționale: Să vedem dacă știi să dai restulGALERIE FOTO
Președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani au fost invitați speciali la inaugurarea pieței volante cu produse tradiționale a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis, eveniment care a avut loc sâmbătă dimineață.
Mânăncă românește! Piață volantă cu produse tradiționale inaugurată în centrul Botoșanilor: de la caș și brânză la ceapă și miere de albină – VIDEO & GALERIE FOTO
Sub sloganul ”Mânăncă românește”, scris inclusiv pe un banner, în cadrul unui parteneriat pe care Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis l-a perfectat cu Primăria Botoșani, sâmbătă dimineață a fost inaugurată în centrul orașului o piață volantă cu produse tradiționale.
SEARA DECISIVĂ: FC Botoșani află în 90 de minute dacă se califică în play-off pentru a doua oară
Trei meciuri de totul sau nimic au fost programate seara asta de la 20:30 între echipe care evoluează în prima ligă și care își dispută locurile 5 și 6 din play-off.
Loading...
Protestatarii au spart un geam al Primăriei, ”bolovanul” provine de la Prefectură
Și la Botoșani au fost incidente în timpul protestelor care au avut loc la începutul săptămânii trecute față de noile măsuri luate de guvernare și dublate de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,
Paradă de tractoare pe străzi, orașul blocat de oamenii satelor, protest cu acuzații la polițiști și reproșuri la prefect – GALERIE FOTO & VIDEO
A fost probabil unul dintre cele mai spectaculoase acțiuni de protest organizate la Botoșani în ultimii ani de zile. Într-un imperiu al nemulțumirilor crâncene venite din partea celor care practică agricultura la Botoșani, fermierii și-au scos la vedere cele mai frumoase utilaje cu ajutorul cărora muncesc pământul.
Nu aveam cum să lipsesc la o asemenea înmormântare - Marian Murariu, prima ieșire după absența surpriză de la ședința cu Eltransul
Absența consilierului local Marian Murariu de la ședința deliberativului municipal convocat de primar pentru marți la amiază în vederea propulsării în funcții a unor administratori interimari la SC Eltrans SA reprezintă surpriza politică a săptămânii.
Îi lua... apa: Șeful cel mare de la Nova înlocuit în 24 de ore de la intrarea în CA a oamenilor susținuți de Doina & Florin
La o zi după întrunirea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) pentru validarea noilor membri din Consiliul de Administrație de la compania de apă, au avut loc și primele schimbări de șefi.
Încă un pas spre director din Râmnicu Vâlcea la ”Apă”: Noul CA completat de membrii PSD - ALDE
Adunarea Generală a Acționarilor companiei de apă și canalizare s-a întrunit astăzi la sediul societății și a votat completarea consiliului de administrație. În fapt, AGA a fost reprezentată de Dorin Birta, care săptămâna trecută a fost mandatat de plenul Consiliului Județean să voteze noii membri ai CA.
Loading...
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Planurile inițiale nu s-au concretizat și în realitate și, după cum a decurs votul de la ședința de îndată a Consiliului Local, se preconizează o victorie liberală la numirea administratorilor de la Eltrans.
Cine salvează orașul? ”Protejat” de teancuri de hârtii, de legi pompoase, de instituții, Botoșaniul vechi se prăbușește în fiecare zi: ”Ce lăsăm noi moștenire celor care vin?” – GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni trec zilnic pe lângă ele. Sunt bătrâne, triste la vedere și fără speranță. Altădată cochete, alinate și alintate de colorate vegetații, unele aduse chiar și de peste hotare, găzduind gălăgioase ședințe, înfocate cenacluri, simandicoase baluri, zac astăzi într-o dureroasă părăsire.
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare
Concurs de putere pe societatea de transport a orașului din partea politicienilor din Consiliul Local Botoșani. Eltrans stă de mai bine de jumătate de an fără Consiliu de Administrație, din cauza faptului că persoanele care au promovat un concurs, nu corespund politic.
Parchetul reacționează la acuzele cu femeia „poziționată” ca la execuție: Mai era un pic și organiza acțiuni de protest pentru inculpatul lui
Urmare a acuzațiilor aduse de un avocat botoșănean angajat de o femeie din județ care a fost victima unei agresiuni din partea concubinului, șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a venit cu precizări suplimentare.
Impact Audi – Hyundai în sens giratoriu, răniți transportați la spital cu două ambulanțe – VIDEO
Neacordarea de prioritate a fost cauza producerii accidentului rutier care a avut loc în urmă cu puțin timp în sensul giratoriu de lângă sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.
Director de instituție la un pas să se prăbușească pe holurile Prefecturii – FOTO & VIDEO
Imagini greu de privit petrecute miercuri în Palatul Administrativ unde a fost convocat primul Colegiu Prefectural din 2021, după un an de pauză.
Fost cadru militar, in jur de 50 de ani ( batran tare !!! ) pensionar .Sofer pe maxi-taxi . Mai sa fie !!! Nu i-o mai fi ajuns pensia !!!
7 septembrie 2017, 22:30
El e gigi de la microbuzul! Bre gigione! De la cei care muncesc pute bre! Da tu nu ai de unde să ştii. De la păduchi ca tine miroase a prostie şi mârlănie, adică mai pe scurt eşti muci.
7 septembrie 2017, 19:55
Sunt convins că SC Microbuzul srl , singura firma privată care asigură transport public de călători în municipiul Botoșani și care este susținută de la bugetul local cu sume importante , preocupată fiind de asigurarea unui transport in comun la standarde înalte, pe lîngă investițiile permanente menite să crească confortul călătorilor a investit și în implementarea unui sistem de supraveghere audio/video la bordul performantelor microbuze. Așteptăm ,cu emoție și interes, punerea la dispoziția mass-media a înregistrărilor acestui sistem de supraveghere. Sunt convins că aceste înregistrări vor veni în susținerea celor afirmate de dl. Bălan. Propun totodată ca fiecărui cetățean care nu corespunde standardele de miros, educație și ținută să-i fie interzis să meargă prin parc, pe pietonal sau in transportul în comun așa cum bine punctează @ Gigi.
7 septembrie 2017, 15:01
Deontologii care iau apărarea boschetarului,nu au decât să stea ei cu mirosul de băutură,urină și nespălat.Chestiunea asta se intâmplă si pe Unirii și pe Bulevard si in Parcul Eminescu unde persoane nespălate,in stare de ebrietate emană un miros,care impune ocolirea lor,să producă voma.
7 septembrie 2017, 11:29
Era de asteptat,corb la corb nu scoate ochii!
7 septembrie 2017, 11:16
mai e unul care conduce in stare de ebrietate . asta pana o sa dea cu masina peste careva...apropo de betivul aruncat in strada...e vreo lege care interzice consumul de alcool cand folosesti mijloacele de transport in comun, in Ro? daca nu exista, sa-i suportam, ca doar pe pielea lor se imbogatesc unii de devin de neatins.
7 septembrie 2017, 09:55
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„E tot o problemă pe care au făcut-o colegii noștri social-democrați care spuneau că trebuie numaidecât cu HCL și în formă autentică. Noi pe lege știam că se vând și altfel, dar dacă ei ne-au blocat, asta-i treaba, au ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9261 lei
USD
Dolarul SUA
4.0937 lei
CHF
Francul elveţian
4.4797 lei
GBP
Lira sterlină
5.6851 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7879 lei
XAU
Gramul de aur
235.3486 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2296 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3668 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1848 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2805 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1900 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
8.7 o C
Dorohoi
8.7 o C
Bucecea
8.6 o C
Darabani
8.3 o C
Saveni
8.7 o C
Ştefăneşti
7.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.