Top News
Pe bune sau pe... campanie? Mega proiect de alimentare cu gaze a județului anunțat de vicepremier și senator: Abia aștept ca dl Șoptică să fie președintele CJ

Prezentă marți la Botoșani, viceprim-ministrul Raluca Turcan a făcut publice planurile Executivului de extindere a rețelei de gaze. Aceasta pentru că la data actuală gradul de racordare a locuințelor din România este de numai 32%, procent catalogat drept ”aproape o rușine” de oficialul guvernamental.

1 miliard de euro promiși pentru extinderea rețelelor în România


Planul anunțat de vicepremier este ca procentul să ajungă la 70% în urma unor investiții masive.


”Abia aștept să se încheie alegerile, dl Șoptică să fie președintele Consiliului Județean și să dăm drumul la rețeaua de gaze. Pentru că Guvernul Orban săptămâna aceasta va aproba un miliard de euro pentru creșterea conectării la rețeaua de gaze din România”,


Raluca Turcan, viceprim-ministru.


Nu a precizat însă sursa de finanțare a uriașelor investiții.

 

”Important este că vor ajunge în aglomerările mari din județul nostru”


În schimb, senatorul Costel Șoptică și-a expus deja strategia de creștere accentuată a gradului de alimentare cu gaze a gospodăriilor.


Parlamentarul a precizat că s-a eliminat din legislație distanță minimă de la care se poate realiza un racord de la magistrală și că, de la caz la caz, studiile tehnice pe care le vor întocmi specialiștii vor spune la ce distanță se pot întinde rețelele față de conducta principală.


”În primul rând sunt localitățile apropiate de conducta de gaze care traversează județul dinspre Hârlău spre Siret. Important este că vor ajunge în aglomerările mari din județul nostru, începând de la Frumușica, unde deja se lucrează, și Flămânzi și urmând să continuăm toată Valea Siretului, de la Tudora, Vorona, Vlădeni, Vârfu Câmpului până la Cândești și pe partea dreaptă să cuprindem cel puțin Sulița, Lunca până în zona Dângeniului, Stăuceni în partea cealaltă”,


Costel Șoptică, senator.


Fiecare primar și-a cam făcut proiect de capul lui


Vizând președinția Consiliului Județean Botoșani la alegerile de peste două luni, actualul parlamentar a criticat mai mult sau mai puțin direct lipsa unei viziuni la nivel județean pe această temă, lucru care a dus la dezvoltarea unor studii de fezabilitate haotice.


”Vom vedea SF-urile care sunt deja depuse și modul în care aceste SF-uri pot fi coagulate, fiindcă v-am mai spus asta, ori fiecare comună și-a făcut proiectul său ori s-au asociat câte șapte-opt comune și au tratat această problemă unilateral, lucru care nu le face fezabile”,


Costel Șoptică, senator.

 

Încă doi miniștri aduși în județ pentru problema gazelor


De altfel, în decursul zilei de ieri, parlamentarul, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, s-au întâlnit cu primarii, iar unul dintre subiectele abordate a fost tocmai extinderea alimentării cu gaze.


Mai exact, s-a dorit să se afle câte primării au întocmite SF-uri sau proiecte pentru a se vedea care vor putea fi incluse în prezumtivul plan integrat de mărire a rețelei.


”Nu putem ține cont și nu vom ține cont de culoarea politică”, a promis senatorul, care a adăugat că, pentru a-și pune planurile în aplicare îi va invita la Botoșani și pe ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan și ministrul Economiei, Virgil Popescu.

 

loading...
Vicepremierul Turcan și ministrul Boloș descarcă sacul cu peste 200 milioane euro la Botoșani: apă, gunoi, termoficare – GALERIE FOTO
ANUNȚ Primăria Mihai Eminescu privind participarea la licitația publică deschisă pentru concesiunea serviciului de utilitate publică de distribuție a gazelor naturale

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

 

download from google play download from apple store
Speranța pentru drumuri bune vine din... Toledo: O firmă spaniolă și două românești fac drumul de 80 de milioane de euro al județului
După trei ani de zile de când a fost semnat contractul de finanțare pentru drumul strategic din județul Botoșani și mai multe licitații anulate, în sfârșit, s-a parcurs și etapa de adjudecare a lucrărilor.
SINGURA școală din Botoșani care a rămas deschisă în pandemie
Da, există așa ceva la Botoșani. O școală care nu își desfășoară cursuri online, în timp ce zeci de mii de elevi din toate ciclurile de învățământ o fac.
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Panica botoșănenilor, atunci când află că sunt infectați cu COVID-19, se transformă în revoltă imediat ce iau contact cu realitatea din spitale.
Directori cu note de 9 și 10 la Botoșani, se pregătesc de un nou mandat sau...de plecare
Unii directori de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean au fost evaluați întrucât sunt la final de mandat.
IMAGINI „din culise” de la ședința online a Consiliului Local Botoșani, de la consultări (in)existente, la vot prin telefon – VIDEO&FOTO
Prima ședință a noului Consiliu Local Botoșani mandatat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020 a avut loc luni, de la ora 11:00. A fost o ședință extraordinară mai exact, cu două proiecte pe ordinea de zi, cu caracter de urgență.
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Loading...
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Loading...
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.
Grefieră de la Parchet infectată cu Covid: S-a plimbat prin toate birourile! DSP acuzată că NU a făcut ancheta epidemiologică
O altă unitate lovită de noul virus SARS-CoV-2 este Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi unde a contactat această boală o grefieră.
Anchetă Covid după moarte! Sunt căutați botoșănenii care au intrat în contact cu doctorița decedată luni
Medicul de familie din Botoşani, în vârstă de 46 de ani, care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Anca Beatrice Irimia a fost găsită inconștientă în cabinetul său, a fost testată, iar rezultatul a confirmat că era infectată.  
Corturi de campanie de la Armată în curtea Spitalului Județean pentru bolnavii de coronavirus: Vor fi la dispoziția cadrelor medicale pentru triaj – GALERIE FOTO
Imagini „ca de război” în curtea celei mai mari unități medicale din județul Botoșani.
Nu votez PNL!Nu votez PNL deoarece nu respecta legele aprobate de parlament si promulgate de presedinte!Incredere 0 in PNL!
30 iulie 2020, 11:23
Am fi de pomina lumii ca judetul ca la sefia judetului sa fie gaina kogalnicenista care l-a pupincurat pe drahnea puscariasul + veorica ot Videle. Toanta nici o scara de bloc nu poate conduce.
30 iulie 2020, 10:58
Si daca nu iese Șoptica președinte noi nu vom primi bani pentru asemenea proiecte??? Adică ne amenințați ca daca nu l votăm pe el nu primim bani,în ce secol trăim??? Asta e pnl,rușine sa va fie! Ce vina am eu ca toti mosnegii votează psd,voi gânditi macar un pic?
29 iulie 2020, 23:53
Sunt disperat. Faceti referire de faptul ca nu beti tine cont de culoarea politica. Frumos gest....Dar de cei apolitici veti tine cont? Cand? Personal nu ma intereseaza cine conduce CJ, cum il cheama cu CUM CONDUCE CJ. Nu ma bucura ce veti face ci ma intristeaza de ce nu ati facut pana acum si la timp. Nu ma bucura ca voi circula peste 5 ani ca un cetatean european pana la Targu Frumos ci ma intristeaza de ce nu circul acum.Propun alegeri din 2 in 2 ani!
29 iulie 2020, 23:26
mai ralucuto te-ai trezit ? mai tii minte faza cu trezitul mort? numai ineptii scoti pe gura.mai bine ramineai la tava cu cafele ca erai de folos. asa vii sa ne plictisesti cu vrajeli de doua parale ca pnl face si drege.faceti pe naiba, chefuiti cu sica mandolina pe banii nostri.
29 iulie 2020, 22:14
Soptica nu are cum sa castige CJ pt ca este mai slab ca partidul,el trage partidul in jos.O spun multi din PNL nu eu.PNL Botosani trebuie sa scape de Soptica si sa mearga cu Achitei daca vrea presedentia CJ
29 iulie 2020, 21:51
Asemenea lozinci le auzim de la revolutie de fiecare data can sunt alegeri locale ,ma intreb ce lozinci veti folosi la parlamentare ca despre prezedentiale si europarlamentare nui cazul sa mai pomenim. Penibil dar orcum ne-am obisnuit cu gogosi de genu asta si nu numai de la PNL chiar si de la PSD, ajunge am vrut fapte nu vorbe de votat e greu sa se mai pacaleasca lumea poate fideli stafurilor de partide.
29 iulie 2020, 21:35
Alooo...piticot...! câte comentarii contra slugii tale (Doinița, analfabeta)! - le-ai trecut cu vederea, convins-auto democratule?! Vrei să citim tot, sau iar mă ameninți?! Hai, las-o...
29 iulie 2020, 20:39
Ăsta președinte la cj ? Mă umfla râsul
29 iulie 2020, 20:31
nu va e rusine, sa veniti fix, o data la 4 ani si sa trageti minciuni si promisiuni......in rest, va vede prostimea la tv cum frecati menta pe bani grei, publici? !
29 iulie 2020, 20:26
Minciuni.....minciuni....minciuni!!!! Ptr a câștiga alegerile promit că o vor vinde și pe mama lor....Rușine! Nimic nu faceți! PSD și PNL sunteti zero! Daca a ajuns Raluca Țurcan să încurce zilele săptămânii....in loc de marti la ea e duminica....e clara treaba! Vai de steaua noastră!
29 iulie 2020, 20:16
Alooo, suntem in 2020, nu mai tine modalitatea asta prosteasca de campanie ! Vom face, vom drege, vedem noi cu ce bani, important este ca parca am vrea
29 iulie 2020, 20:16
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„V-as putea da răspunsul PSD-ului care spune că instituția lor nu rezolvă asemenea cereri acum nici nu știu ce să înțeleg. Nu au înțeles că este vorba despre un protocol sau nu înțeleg ce înseamnă o cerere că noi în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
27 noiembrie 2020
EUR
Euro
4.8735 lei
USD
Dolarul SUA
4.0875 lei
CHF
Francul elveţian
4.5081 lei
GBP
Lira sterlină
5.4471 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9287 lei
XAU
Gramul de aur
237.6576 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2376 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3462 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0148 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1463 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1862 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.5 o C
Dorohoi
-2.6 o C
Bucecea
-3.6 o C
Darabani
-1.7 o C
Saveni
-3.3 o C
Ştefăneşti
1.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.