Top News
Marea țeapă a orașului îngropată definitiv în Bulevardul Mihai Eminescu

După șase ani de zile în care au fost demersuri pe cale civilă, comercială și penală și după un întreg scandal care a zguduit Primăria Botoșani, suma de 6 miliarde de lei vechi care a echivalat bătaia de joc a unui patron, a fost îngropată definitiv în Bulevardul Mihai Eminescu.

Era de fapt garanția pentru lucrările care au fost realizate într-un mod defectuos în perioada 2006 – 2008 de firma ieșeană Nova Construct. Bani care au fost pierduți definitiv de municipalitate la Înalta Curte de Casație și Justiție unde a fost respins apelul formulat de instituția botoșăneană.

 

Decizia este definitivă și irevocabilă.  

 

”Asta însemnă că noi practic i-am dat în judecată pentru suma de 600.000 de lei și nu i-am recuperat. Nu cred că se va imputa cuiva această sumă, nouă ni s-a trasat din partea Curții de Conturi necesitatea de a recupera suma, noi am încercat atât în civil cât și pe comercial, ne-am înscris la tabelul creditorilor, ne-a fost respinsă acea cerere”
Cătălin Dolachi, jurist în cadrul Primăriei Botoșani

 

Cei 6 miliarde de lei vechi reprezentau garanția de bună execuție a lucrărilor însă, funcționarii din Primărie nu ar fi luat măsuri de siguranță încă de la început, astfel că firma ieşeană avea dreptul să scoată banii oricând şi asta a şi făcut.

 

”Prejudiciul și vinovăția stabilite pe latură penală au putere de lucru de judecată în civil. Și practic unul din argumentele recursului a fost motivarea Curții de Apel Iași în sensul în care nu ar exista un prejudiciu și o persoană din cadrul BRD responsabilă, în sensul în care ei au eliberat sumele corect, pentru că era contul firmei”
Cătălin Dolachi, jurist în cadrul Primăriei Botoșani

 

Pe cale civilă, procurorii care au cercetat acest caz au neîncepere a urmăririi penale atât pentru funcționarii Primăriei cât și pentru cei bancari.

Lucrările la Bulevardul Mihai Eminescu s-au încheiat în anul 2008 însă nu s-au ridicat la nivelul prevăzut în contract, în iarna acestui an cedând atât trotuarele cât și partea carosabilă.

 

Un an mai târziu, edilii botoșăneni de atunci au încercat să ia legătura cu firma Nova Construct din Iași pentru reparații, lucrarea fiind încă în garanție. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, lucrările au fost făcute de alt constructor care urma să fie plătit din garanția constituită pentru această investiție și depusă într-un cont la BRD Iași.

Numai că acești bani fuseseră deja retrași cu un an înainte în baza unor documente în care apăreau două semnături falsificate ale șefului serviciului contabilitate, Mirela Gheorghiță și a viceprimarului Romulus Eram.

 

Iar Nova Construct a intrat în faliment în 2010.

 

Șase ani de zile s-au depus eforturi pentru recuperarea acestor bani și la insistențele inspectorilor de la Curtea de Conturi.

Cercetările pentru stabilirea persoanei care a falsificat semnăturile reprezentanților Primăriei Botoșani au ajuns și la DNA.

 

Degeaba.

 

Procurorii DNA și-au declinat competențele către parchetul de pe lângă tribunal unde procurorul de caz a decis că există fapta dar nu poate fi identificat vinovatul și a clasat dosarul.

loading...
Bulevardul Mihai Eminescu se crapă de milioane la DNA, cu tot cu patronul mort

 

Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
Loading...
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
Loading...
100 de lei 10 minute! Bani oferiți botoșănenilor care stau lângă stadion pentru o „bucățică” live din posibilul meci cu Tottenham
Tragerile la sorți pentru tururile preliminare din Europa League și prezența echipei FC Botoșani printre formațiile participante ar putea aduce primul moment cu adevărat istoric în fotbalul românesc dar mai ales cel botoșănean.
Director economic nou la Spitalul de Pneumoftiziologie, două doamne fac echipă în fruntea unității
Spitalul de Pneumoftiziologie din subordinea Primăriei și Consiliului Local Botoșani are echipă nouă de conducere de la începutul lunii septembrie.
Sediul unei instituții din centrul orașului Botoșani a intrat în reparații, clădirea este monument istoric – GALERIE FOTO
O clădire aflată pe lista monumentelor istorice din zona centrală a municipiului Botoșani a intrat în reparații.
REFORMĂ la Inspectoratul Școlar, doi inspectori printre care o soră de deputat se întorc la catedră, zece nume noi – LISTA
Ministerul Educației și Cercetării a transmis astăzi către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Botoșani două adrese: una cu încetarea detașării în interesul învățământului pentru un număr de 17 inspectori școlari. O a doua cu aviz pentru detașarea în interesul învățământului pentru anul școlar următor, în cazul a 25 de inspectori școlari.
TRAGEDIE în Italia! Un băiat de 17 ani originar din Botoșani, mort într-un cumplit accident – FOTOGALERIE
Durere, lacrimi și întristare la Eboli, în regiunea Campania, unde rudele, prietenii și colegii îl plâng pe Domenico Ahanzei, tânărul român de numai 17 ani care joi, 27 august, a avut un accident în timp ce se deplasa cu scuterul său.
O funcționară de la AJOFM vrea primar: Știu că pot să fac multe lucruri frumoaseFOTOGALERIE
Dacă majoritatea funcționarilor publici stau departe de politică, unii și din cauza constrângerilor legale, în comuna Tudora a intrat în cursa pentru postul de primar tocmai o persoană din această categorie a lucrătorilor la stat.
Păi, ba cu punctele termice de la MC, ba cu bulevardul, ba cu 50 ha din târg date cadou unui șmecher, și tot primăria săraca. Chiar chestiile astea au fost întâmplătoare? Unii sau ales cu vilă de serviciu, o fi întâmplător? Altul sa dres cu ditamai vila prin târg, el fiind un pripășit, o fi întâmplător? Numai celor din primărie li se întâmplă minunile astea, de ce nu și celor de la ISU?
9 octombrie 2016, 13:40
Cele doua semnaturi au fost false.Dar semnaturile acelea au fost insotite de stampila Primariei.Cum stampila nu sta la paznicul de la intrare,la dispozitia oricui are nevoie de o stampila,se pune intrebarea,cine a pus stampila pe actul care a permis,ridicarea garantiei?Dar pana aici se mai pune intrebarea,cine din Primarie,a atestat,calitatea lucrarilor?De modul cum acea persoana si-a facut datoria,nu raspunde si Primarul de atunci,FLUTUR?
7 octombrie 2016, 11:46
Conproiect Aki ,firma despre care se spune ca este a lui Achitei a devalizat CJ Bt.
6 octombrie 2016, 21:36
PNL e pe kituci! Despre Șoptelul vine si rotundu cu informatii calde de la Flamânzi.Alta gaura si-acolo cu topdesign.Clipici acuși axplodeaza,si el a devalizat cj-ul. A strans Flutur pe langa el numai VALORI !. Iar pe facebook e alta dandana tot cu un penelist ,cu vila vanduta ,revanduta ,cumparata, miliarde imprumutate si nerestituite....Ce faceti fratilor la Bt? Curatati lista!
6 octombrie 2016, 21:16
Traiasca FLUTUR !!!!!
6 octombrie 2016, 17:32
Cu hotii si penalii tot inainte!
6 octombrie 2016, 12:39
Se tot pișa portariuc pe el dupa patru ani in care a fost primar in locul lui Flutur și se pare ca nu a gasit nimic nașpa,ca altfel nu ar fi ratat ocazia sa-l infunde.
6 octombrie 2016, 10:15
oare intamplator Eram este consilierul d-lui Flurur ????
6 octombrie 2016, 10:13
In ce tara traim fratilor>????
6 octombrie 2016, 08:25
"funcționarii din Primărie nu ar fi luat măsuri de siguranță încă de la început, astfel că firma ieşeană avea dreptul să scoată banii oricând şi asta a şi făcut.""Numai că acești bani fuseseră deja retrași cu un an înainte în baza unor documente în care apăreau două semnături falsificate ale șefului serviciului contabilitate, Mirela Gheorghiță și a viceprimarului Romulus Eram."Ce sa mai înțelegem doamna? Ce măsuri de siguranța trebuiau luate?
6 octombrie 2016, 08:22
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.