Top News
Lovitură de teatru în termoficare, PSD-iştii pe cale să piardă CA-ul de la Modern Calor după un concurs... privat - LISTA membrilor

Organizarea concursului pentru ocuparea posturilor în consiliul de administraţie al SC Modern Calor SA de către o firmă privată pare să dea destule bătăi de cap PSD-iştilor.

Deşi deţin majoritatea în Consiliul Local Botoşani, unicul acţionar al societăţii de termoficare, social-democraţi ar putea ajunge din nou în situaţia de a fi minoritari în consiliul de administraţie. Şi aceasta pentru că în clasamentul rezultat după susţinerea examenului, din primii cinci clasaţi doar unul singur este recunoscut drept membru PSD.

Ordinea candidaţilor

Constantin Doru
Constantin Zărnescu
Simion Drelciuc
Lucian Mărgărit
Florin Sandu
Ciprian Nistor
Denisa Agapie
Dan Deleanu

 

Aceasta nu înseamnă însă că PSD-iştii nu mai au nici o şansă să controleze CA-ul de la SC Modern Calor SA. Potrivit legii, consilierii locali, care formează şi Adunarea Generală a Acţionarilor, au libertatea de a alege dintre toţi candidaţii ajunşi în această fază, inclusiv de a opta pentru unul cu o notă mai mică în detrimentul altuia cu punctaj superior. În acest fel ar putea totuşi să se regăsească între cei cinci membri ai viitorului CA şi social-democraţii care par să fi pierdut competiţia.


Consiliul Local Botoșani se întrunește chiar astăzi în ședință extraordinară pentru a acorda un mandat special consilierilor Ady Petrușcă și Gabriel Tănasă pentru a vota în AGA noii membri ai CA. Sunt primii patru menționați mai sus plus Dan Deleanu, care ar fi avansat în urma depunerii unei contestații.

loading...
Există şi aşa ceva! Căldura se ieftineşte la Botoşani, dar populaţia plăteşte tot ca înainte – DOCUMENT
Doi pensionari, un membru ATOP, ex-director economic, plus un vechi membru în CA-ul de la Urban Serv - LISTA

 

Tranzacție de proporții: Un om de afaceri din Suceava a devenit acționar la o firmă din Botoșani, compania botoșăneană ridică un bloc premium în centrul orașului
Tranzacția imobiliară a începutului de an s-a perfectat astăzi la Suceava și vizează direct Botoșaniul. O firmă din grupul ”Trutzi” fondat de omul de afaceri Ciprian Nuțu a cumpărat 50% din acțiunile SC Tadas SRL, companie de construcții controlată de familia Bidașcă.
Puzderie de botoșăneni îmbolnăviți la chefuri și în vacanțe, s-a suplimentat numărul de paturi în spitale, trei zile consecutive de creșteri record
Județul Botoșani a înregistrat marți un record negativ de cazuri, autoritățile sanitare anunțând 384 de noi îmbolnăviri. În ultimele zile au fost raportate sute de noi infectări, incidențele fiind în creștere de la o zi la alta, ceea ce este o premieră pentru zona noastră, de la debutul pandemiei. 
Florin Țurcanu la sediul central al liberalilor, Roxana Țurcanu aproape prim-vicepreședinte la PNL Botoșani
Cele două comisii de negociere constituite la nivel central de PNL și ALDE pentru fuziune s-au întrunit astăzi la sediul central al liberalilor din București.
Botoșanii și Poetul: Muzică, poezie, gazetărie și public dornic de Eminescu – GALERIE FOTO&VIDEO
Sâmbătă, 15 ianuarie, Botoșani. Ziua Culturii Naționale, hrănită simbolic din existența celui mai mare poet al românilor.
TRAGEDIA auto de la Orășeni Deal: Încă un an de amânări la procesul în care doi soți și-au pierdut viața, blocaj la audierea de martori
Procesul în care doi soți au murit în urma unui cumplit accident la Orășeni Deal bate pasul pe loc. Dosarul se află încă pe rolul Judecătoriei Botoșani asta deși primul termen a avut loc în luna iunie a anului 2018.
Copilul genial care a încheiat într-un mod fabulos Ziua Culturii Naționale la Botoșani: Nu știm cine este - VIDEO
Un copil de șase ani a reușit să țină publicul în picioare, să primească ropote de aplauze, nu mulți dintre cei de față având la final lacrimi în ochi. Cine este copilul, era întrebarea care se auzea din om în om.
NEMULȚUMIRI de la valoarea „Premiului Național Mihai Eminescu”, Primăria acordă 35.000 de lei laureatului! PROPUNERE de diminuare din partea unei consiliere
În ședința festivă a Consiliului Local din 15 ianuarie 2022, de Ziua Culturii Naționale, Primăria Botoșani a alocat câte 35.000 de lei laureaților „Premiului Național Mihai Eminescu” din 2020 și 2021, pentru întreaga activitate.
Un tânăr botoșănean de 27 de ani, licențiat în Drept și cu două mastere, a devenit consilier de stat al vice-premierului Sorin Grindeanu
Numire importantă pentru un tânăr din Botoșani care a devenit consilier al viceprim-ministrului din cabinetul lui Nicoale Ciucă.
(DEZ)INTERES la ședința festivă de la Primărie de Ziua Culturii Naționale, chiul în bloc la masă, festivism limitat de criza momentului – VIDEO & GALERIE FOTO
Din cauza crizei sanitare, ședința festivă care are loc în fiecare an pe data de 15 ianuarie la Primăria Botoșani, în sala care-i poartă numele poetului nepereche a fost limitată ca prezență de persoane. Scriitorii au fost puțini, iar mesajele lor au fost transmise în mediul virtual.
Loading...
CONCERTUL de Anul Nou: Botoșănenii au umplut, două seri la rând, sala Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO&VIDEO
Concertul de Anul Nou al Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani a devenit o tradiție, la fel ca în toate orașele - din România sau de oriunde în lume - care au norocul unei astfel de instituții culturale.
Incredibila poveste a bustului lui Eminescu, din fața liceului care îi poartă numele: Evacuat de la Cernăuți, dispărut din București, apare misterios la Botoșani
O poveste fabuloasă, cunoscută de foarte puțini botoșăneni care, unii dintre ei, trec zilnic pe lângă liceul care poartă numele celui mai mare poet român.
Medicul șef condus pe ultimul drum în sunet de sirene, slujba oficiată de patru preoți: Şi-a dăruit și cariera și viața paciențilorFOTO & VIDEO
Foarte atent cu cei din jur, discret, bun la suflet. Sunt doar câteva dintre calitățile medicului Alexa care au fost amintite astăzi chiar de sora acestuia la slujba de înmormântare.
După 20 de ani în proprietatea Mitropoliei Moldovei, reabilitarea Conacului de la Miorcani aproape de final: Obiectivul se află într-o stare bună acum - GALERIE FOTO
Un obiectiv de importanță națională, care tezaurizează o moștenire culturală deosebită, este aproape de a-și recăpăta strălucirea de odinioară.
A fost sărbătoare mare de Crăciun, comunitatea din Botoșani unde bucuria și tradiția fac spectacol – GALERIE FOTO&VIDEO
Explozie de culoare, un spectacol al vârstelor îmbinat cu tradiția și cu spiritul comunitar care, la lipoveni, capătă de fiecare dată un farmec aparte.
Loading...
Lumânări la spitalul din Dorohoi, inclusiv directorul a încercat să-l salveze pe medicul șef de la Urgențe: S-a pierdut și din cauza muncii, a stresului
Medicul Ovidiu Alexa, care a încetat vineri din viață după ce a suferit un infarct, va fi depus astăzi la Capela Catedralei din Dorohoi. Toți cei care doresc să-i aducă aici un ultim omagiu o pot face timp de două zile.
Un cunoscut medic de la Spitalul Dorohoi a murit fulgerător la 46 de ani după ce a ieșit din gardă
Unul din cei mai apreciați medici de la Spitalul Municipal Dorohoi a plecat la ceruri vineri, 7 ianuarie 2022.
Ordin de la București: Se pregătesc trei ”mini spitale” provizorii, în spitalele propriu zise mai ajung doar bolnavii în stare gravă
Se înființează centre de evaluare ambulatorie la „Mavromati” și în alte două spitale. Astfel se evită aglomerația la Unitățile de Primiri Urgențe și pe secțiile din spitale.
Tânăr profesor din Botoșani, premiat pentru creativitate la Gala Angelica Gherman: Am primit un imbold care mi-a schimbat puțin percepția despre ceea ce facVIDEO & GALERIE FOTO
Întreruptă anul trecut în pandemie, când gândurile la Angelica Gherman s-au unit de la distanță în mediul virtual, Gala care-i poartă numele regretatei învățătoare s-a reluat în 2022 în condiții speciale.
Demisie la vârf în PNL, un fost secretar de stat a plecat dezgustat din partid: Nu vreau să fiu părtaș la ceea ce se întâmplă în momentul de față
Tensiunile de la nivel central, acolo unde fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a plecat din partid împreună cu mai mulți susținători, se resimt și pe plan județean. Consilierul local Maricel Maxim nu este singurul liberal botoșănean care a renunțat la funcția de conducere.
Un an de la debutul campaniei de vaccinare la Botoșani: BILANȚ prezentat de șefa DSP, peste 20.000 de persoane și-au făcut doza a treia
În urmă cu un an, la Botoșani se dădea startul campaniei de vaccinare. Iar primii medici care au dorit să se imunizeze au fost Monica Adăscăliței, Iulian Preda și Valentina Morcov.
Da! Da! După război mulți viteji ți-o arată.
9 martie 2017, 20:19
Scandalurile în jurul megaescrocheriei calorice continuă. Boală lungă, moarte sigură.
9 martie 2017, 11:03
Uitasem sa fac o precizare. Concursul a fost pentru absolut toata lumea...inclusiv pentru cei care nu stiu decat sa stea in spatele unui monitor si sa comenteze verzi si uscate. De ce nu v-ati inscris la concurs sa va dovediti capabilitatile? Au venit candidati din alte judete!!! Din Botosani mai putini.... Deh...competentele PROFESIONALE sunt greu de dobandit!!! Dreptate mare aveau strabunii nostri.."Dupa razboi multi viteji se arata!"
9 martie 2017, 10:10
Ciudata abordare a articolului...povestea e de fapt alta. Dosarul lui Deleanu a fost respins in prima faza dupa care a depus contestatia, care i-a fost admisa. Dupa parcurgerea etapelor interviului, care se pare ca a fost inregistrat audio video, deci verificabil, a urcat pe locul 3 sau 4. Firma de consultanta sigur nu tine cont de nici un fel de relatii personale. Din ce am vazut pe site-ul lor au un portofoliu "greu" de clienti...companii mari si foarte mari. Deci nu s-ar compromite cu asa ceva si rezultatele sunt pe criterii de performanta si competenta. Au oferit un benchmarking extrem de detaliat si de acolo reies clar niste aptitudini pentru fiecare candidat. Spre deosebire de altii, eu sunt total impartial si vorbesc in totala cunostinta de cauza.
9 martie 2017, 09:36
DELEANU E PRIN TOATE CONSILIILE DE ADMINISTRATIE,,,,...NU I MAI AJUNGE...IL BAGA D NA LA INAINTARE PESTE TOT O GASCA UN CUIB DE VIESPI IN INT PSD ULUI ...MI E SCARBA...CU POSTOLACHE CE SE MAI AUDE....PORTARIUC E DE VINA ::::))))))
9 martie 2017, 09:09
Ca sa intelegem mai bine....Petrusca care e Director la Apa,adica in subordinea lui Deleanu care este presedinte Consiliu de Administratie il va alege in calitate de Consilier Local pe acelas Deleanu in consiliul de administratie la Termoficare????Sigur nu este nici o problema......si nici conflict de interese.... sigur este foarte bine.Eu zic sa curmam suferinta partidului -familiei si sa il punem pe Deleanu presedinte suprem pe viata si gata.
9 martie 2017, 08:56
Ha,ha,ha...A avansat in urma depunerii unei contestații???Adica Deleanu a fost cel mai slab,dar a fost promovat din cauza relațiilor de rubedenie pe care le are cu senatoarea???!!!Ne meritam soarta...
9 martie 2017, 08:03
Sondaj
Vă permiteți iarna aceasta să plecați într-o vacanță?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Timp de 12 ani prin natura profesiei mele am fost în slujba cetățeanului, a celui care mi-a cerut ajutorul. Am învățat să le ascult problemele, am învățat că fiecare persoană are propria poveste și propria dorință, îns ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
21 ianuarie 2022
EUR
Euro
4.9449 lei
USD
Dolarul SUA
4.3614 lei
CHF
Francul elveţian
4.7821 lei
GBP
Lira sterlină
5.9178 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8290 lei
XAU
Gramul de aur
257.2300 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2416 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3843 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1405 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4856 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2032 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-5.8 o C
Dorohoi
-6.1 o C
Bucecea
-6.6 o C
Darabani
-6.5 o C
Saveni
-5.6 o C
Ştefăneşti
-0.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.