Top News
Liberalii se țepuiesc între ei, MEGA-TRĂDARE într-o afacere politică de 4 milioane de euro: Țac-pac, nu vreau să am discuţii

Împărţirea fondurilor de la bugetul de stat pe localităţi, probabil cea mai importantă hotărâre pe care Consiliul Judeţean o dezbate de-a lungul unui an, a fost înfăptuită după ce aleşii liberali s-au înşelat reciproc la vot.

Una au hotărât, alta au făcut

Chiar înaintea şedinţei din 28 februarie în care s-a discutat proiectul, consilierii judeţeni PNL s-au întrunit separat şi, dat fiind faptul că localităţile conduse de primari PSD erau clar avantajate faţă de cele cu liberali în frunte, au convenit să nu voteze în bloc propunerea făcută de conducerea CJ Botoşani. Deşi acea întâlnire a avut loc cu doar câteva zeci de minute înainte de şedinţa de Consiliu Judeţean, în timpul acesteia, când s-a ajuns la respectivul punct de pe ordinea de zi, unii consilieri PNL au votat pentru, spre uluiala colegilor de partid care nu au înţeles ce se întâmplă atât timp cât hotărâseră să nu voteze proiectul. Iar ceea ce s-a întâmplat a dus la aprobarea repartizării banilor după cum au dorit social-democraţii, cu toate că aceştia înregistrau mai multe absenţe în rândul consilierilor şi fără votul liberalilor hotărârea nu ar fi trecut.


„Cum au votat consilierii PNL este o discuţie. Ideea era că, dacă era o disciplină de partid, proiectul nu trecea fiindcă PSD-ul nu avea trei oameni, erau 15 şi proiectul nu trecea, dar unii au votat pentru”,

Gheorghe Sorescu, liderul grupului consilierilor PNL din CJ Botoşani.


Printre consilierii care au votat pentru s-a regăsit şi Radu Judele, liberal despre care inclusiv preşedintele ALDE Botoşani, Liliana Mincă, a declarat oficial că îşi doreşte preluarea conducerii organizaţiei judeţene liberalo-democrate şi că negociază trecerea a 10 primari la această formaţiune. Fostul administrator public a dat un răspuns evaziv pe aceste teme, nici nu a negat, nici nu a confirmat informaţiile.

PSD-iştii au rezolvat problema… „ţac-pac”

Unii colegi care au votat pentru susţin că, de fapt, Radu Judele ar fi discutat direct cu şefii CJ Botoşani pentru favorizarea anumitor localităţi cu primari liberali, PSD-iştii ar fi acceptat alocarea unor finanţări mai ridicate pentru acele primării, recompensa fiind voturile unor consilieri liberali care i-au ajutat pe social-democraţi să îşi treacă bugetul dorit.


„Noi am aplicat formala, ţac-pac, nu vreau să am discuţii că s-a dat la acela şi la acela”,

Costică Macaleţi, preşedintele social-democrat al CJ.


Rămâne însă un mister cum, aplicându-se o formulă matematică, a reieşit că două localităţi conduse de primari liberali, Ştefăneşti şi Corlăteni, au primit zero lei şi zero bani de la bugetul de stat pentru arierate, credite bancare şi proiecte de dezvoltare locală, lucru care nu li s-a mai întâmplat vreodată.

Aparatura de vot există doar de decor la CJ

Culmea este că, în mod oficial, liberalii care au trădat nu pot fi sancţionaţi, cu toate că la mijloc este vorba de o sumă de 17,9 milioane de lei. Şi aceasta pentru că, deşi sala în care a avut loc şedinţa de CJ este dotată cu aparatură electronică de vot, aceasta nu a fost utilizată. În consecinţă, în procesul verbal de şedinţă voturile nu au fost consemnate nominal, ci simplu „22 voturi pentru şi 7 abţineri”, fără a se şti exact cum a votat fiecare consilier.

loading...
CJ a repartizat banii primăriilor: O comună PSD bate toate oraşele, două localităţi PNL - 0 lei şi 0 bani – LISTA
Banii botoșănenilor băgați într-o sală de chefuri, în câteva garduri și în birourile luxoase ale edililor

 

A picat revelionul Primăriei! Pană de curent, artiștii au tăiat-o în mașină, lumea fluieră – VIDEO & GALERIE FOTO

Intrată pe scenă în jurul orei 22:50, când nu cântase decât vreo trei melodii, Ami a fost nevoită să își întrerupă concertul.

Noua vedetă a Botoşaniului cântă de revelion la cel mai mare restaurant, la care intrarea este 700 de lei

Suucesul pe care l-a avut atât ca artist solo, dar mai ales în duetul cu Edward Sanda i-a crescut brusc cota, iar în noaptea dintre ani va cânta în cea mai mare berărie din ţară.

SCANDALOS: Femeie leşinată în casă într-un incendiu, autospeciala pompierilor blocată de maşinile parcate aiurea în zona zero a oraşului – FOTOGALERIE

Întâmplări incredibile au avut loc vineri seară în zona ultracentrală a municipiului Botoşani, acolo unde pompierii au reuşit cu mare dificultate şi întârziere să ajungă la un incendiu.

DEMENŢIAL! Unui şofer i s-a furat a doua oară antena în aceeaşi parcare după ce prima oară a filmat hoţul şi-a dat imaginile Poliţiei

Automobilul unui botoşănean pare să fi intrat serios în atenţia unui hoţ din Botoşani. Sau poate a doi fiindcă nu este clar cine-i autorul.

Proiect special la Judeţ, şefii Consiliului au muncit atât de mult pentru botoşăneni în 2017 încât la anul vor avea vacanţă mai mare – DOCUMENT

Titlul nu reprezintă vreo exagerare, ci este rezultatul unui proiect de hotărâre pe care plenul Consiliului Judeţean îl va dezbate la şedinţa ordinară care va avea loc pe 21 decembrie.

STUPEFIANT! Un fost parlamentar, o ex-directoare şefă la femei, 3 primari şi alţi aleşi locali scapă de ANI prin comisia celebrului “Altă întrebare” - LISTA

Proiectul celebrului Florin Iordache de la PSD zis “Altă întrebare” de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) ar putea avea efecte devastatoare asupra activităţii instituţiei, avertizează agenţia într-un răspuns pentru România Curată.

ȘOCANT: Elev ”luat pe sus” de șoferul unei ambulanțe fiindcă a îndrăznit să-l cheme la un om care spunea că moare: Haide uăăăăi, urcă aici

S-a întâmplat vineri seară în al doilea municipiu al județului Botoșani, acolo unde un elev a chemat salvarea pentru un suferind care îi spunea că va înceta din viață.  

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI: Studenta sfârtecată într-un accident lângă universitate a murit

Studenta de 22 de ani care a fost accidentată de o mașină chiar în fața facultății a încetat din viață. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a făcut public astăzi că tânăra Cerasela Tatarciuc a pierdut lupta pentrru viață.

Supliment bugetar de 10.000 de lei pentru împrejmuirea Primăriei cu un gard: Unitatea nu era în siguranţăDOCUMENT

Consiliul Judeţean Botoşani a modificat repartizarea fondurilor alocate la începutul anului către o primărie din judeţ din cauza unui… gard. Şi a făcut-o la solicitarea expresă a administraţiei publice de acolo.

loading...
IMAGINI ŞOCANTE: Un copil îşi duce mama beată cu o roabă: Las-o aşa că stă bine VIDEO

Scene uluitoare au putut fi văzute săptămâna aceasta într-o comună din judeţul Botoşani. O femeie s-a îmbătat atât de tare încât nu s-a mai putut ţine pe picioare şi a avut nevoie de ajutor ca să meargă acasă.

Îşi bat joc de noi! Sume infime pentru drumuri, în Ilfov se dă de 22 de ori mai mult, primim cei mai puţini bani din toată ţara

Bătaia de joc la adresa botoşănenilor şi moldovenilor cu privire la infrastructură va continua şi în 2018. Regiunea Nord-Est, din care face parte şi Botoşani, va beneficia de cele mai mici fonduri din bugetul Ministerului Transporturilor. La Ilfov, de exemplu, se vor aloca de peste 20 de ori mai mulţi bani.

Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Gardian de la spital umplut de sânge de ruda unui pacient, autorităţile caută agresorul – VIDEO

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani, unde un gardian a fost lovit de ruda unui pacient. Paznicul nu i-a permis agresorului să intre într-o secție a spitalului în afara orelor de vizită.

Proiectul de 32 de milioane de euro de la Primărie, tot mai aproape! Dispar tramvaiele

După trei ani de zile de la deschiderea actualului exercițiu financiar, în sfârșit proiectele depuse pentru atragerea de noi fonduri europene sunt pe cale să devină realitate.

loading...
Moment EMOȚIONANT în Centrul Istoric – Imnul Național al României interpretat într-un mod unic la Botoșani – GALERIE FOTO & VIDEO

A fost poate unul dintre cele mai emționante momente ale zilei în care sunt sărbătoriții toți românii și botoșănenii deopotrivă.

Scene dureroase în “capătul lui 1”, mamă şi copil cu autism umiliţi la uşa unui tramvai: Afară!

Scene reprobabile pentru un oraş ce se doreşte a fi european au avut loc marţi spre seară la intersecţia străzii Primăverii cu bulevardul George Enescu. Acolo, angajaţii companiei de transport a municipalităţii au blocat accesul în tramvai al unui copil bolnav de autism (sindromul Asperger) şi a mamei acestuia.

Ce-i cu băiatul ăsta? Un tânăr ajuns director şi-a scos angajaţii la lucru la 4 dimineaţa – GALERIE FOTO

Prima noapte cu ninsoare de la Botoşani, deşi redusă cantitativ, l-a băgat în priză pe noul director adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii. Şi, mai departe, pe cei din subordinea sa.

Tricolorul compus din sute de luminiţe, a răsunat centrul oraşului la “Deşteaptă-te, române” – FOTOGALERIE

Ziua Naţionale a României a fost sărbătorită în avans de Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Asemeni anilor precedenţi şi de această dată prestigioasa unitate de învăţământ a organizat o acţiune deosebită.

Mascații au descins în Centrul Vechi și Parcul Tineretului

Acțiuni de amploare în mai multe zone ale municipiului Botoșani desfășurate de DIICOT.

vivacredit.ro
Cântăreață din Botoșani alături de Stela Popescu în ultimele clipe din viața publică: Cumplit... Nu există cuvinte... - VIDEO & FOTOGALERIE

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Spectacolul a fost prezentat de botoșăneanca Francisca Dulceanu.

Progeniturile tradatoare ,slugi fidele ale Țurcanului.Vor primi de la PSD ceea ce merită- un șut in fund la alegerile viitoare iar pana atunci NINIKA.
16 martie 2017, 15:09
UNDE ESTI TU MAI FLORINE, CA PUNAND MANA PE EI......... .......
16 martie 2017, 11:21
DATI AFARA DIN PARTID TRADATORII ACESTIA
16 martie 2017, 10:50
Aceștia sunt liberalii, azi. Urmașii lui Fluorine și ai Verginelului, nu ai Brătienilor.
16 martie 2017, 10:36
Tradare , tradare dar sa stim si noi !
16 martie 2017, 08:19
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
”Unul dintre versurile citate din poemul citit, aparține unui alt poet, Marius Ianuș. Lucrurile de care am fost acuzată, sînt tocmai acelea împotriva cărora protestez: violența, abuzul, vulgaritatea la care mulți dintre noi sî ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6514 lei
USD
Dolarul SUA
3.8054 lei
CHF
Francul elveţian
3.9608 lei
GBP
Lira sterlină
5.2713 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4196 lei
XAU
Gramul de aur
162.6746 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5078 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0394 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0605 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1832 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6246 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-4 o C
Dorohoi
-4 o C
Bucecea
-4 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-4 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.