Top News
Leni, o analfabetă de 24 de ani, a tras statului o ţeapă de 3 milioane de euro - CE A FĂCUT când i s-au cerut banii

La vârsta la care mulţi tineri se chinuiesc cu examenul de licenţă, o tânără se poată lăuda deja cu un palmares impresionant în afaceri care are şi ceva ramificaţii prin Botoşani. Asta cu toate că, potrivit propriilor declaraţii, este analfabetă.

La 19 ani s-a apucat de afaceri cu... resturi

 

Lenuţa Stănescu, are 24 de ani şi locuieşte în Hârlău, oraş în care oficial doar vreo 6% din populaţie este de etnie romă.  
În ianuarie 2012, când însă nu împlinise 19 ani, a înfiinţat de una singură SC Profi Vega Metal SRL Iaşi, firmă care are ca obiect principal de activitate “comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor“.
În primul an de activitate a raportat venituri inimaginabile pentru un start-up, de 19,5 milioane de lei şi cheltuieli tot pe acolo.
Pentru anii următori, scrie Supervizor.ro, societatea mutată câteva luni la Hârlău şi readusă apoi la Iaşi nu a mai raportat ceva la Fisc. Ca atare, în 2015, Registrul Comerţului solicită dizolvarea firmei şi obţine decizia Tribunalului Iaşi.

 

Fiscul realizează târziu că are de recuperat vreo 3 milioane de euro

Abia în momentul în care s-a ajuns în etapa de lichidare, Fiscul a realizat că are de recuperat 14,2 milioane de lei şi din acest motiv s-a declanşat procedura de faliment în fază simplificată.


“În urma verificărilor, s-a constatat că în perioada 01.01.2012 – 31.12.2013 SC Profil Vega SRL a declarat achiziţii în sumă totală de 18.385.703 lei, din care TVA – 3.558.523 lei, de la societăţi care nu au declarat livrări către aceasta. Aceste societăţi înfiinţate au ca scop principal sau unic scop de a permite celorlalte societăţi să realizeze deducerea de TVA sau diminuarea impozitelor datorate bugetului de stat prin înregistrarea /declararea în evidenţele contabile a unor operaţiuni fictive de vânzări/cumpărări succesive de bunuri şi servicii. Ultima raportare contabilă a fost depusă la data de 30.06.2013”,


DGRFP Iaşi.

 

În condiţiile în care firma menţionată a vândut mai departe marfa pe care teoretic a achiziţionat-o, rezultă că altcineva a dedus TVA de măcar 3,56 milioane lei şi a beneficiat de o reducere a impozitului pe profit de 2,94 milioane lei (16%). Cine este “altcineva” s-ar putea să afle DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, care potrivit aceluaişi Supervizor.eo, lucrează la un dosar din 2013.

Când să dea banii, Leni îşi aminteşte că-i analfabetă


DGRFP Iaşi a solicitat şi a obţinut în prima instanţă atragerea răspunderii personale a Lenuţei Stănescu, aceasta urmând să acopere “din propriul buzunar” pasivul de peste 3 milioane de euro.
Interesant este faptul că pârâta a depus întâmpinare în acest dosar de atragere a răspunderii personale, şi a afirmat că “a înfiinţat societatea la insistenţa tatălui său, Stănescu Bobocea, acesta din urmă ocupându-se de societate până a murit, în data de 21.07.2013“.
Lenuţa Stănescu a mai precizat în întâmpinare că “nu ştie să scrie şi să citească şi nu a desfăşurat nici o activitate în cadrul societăţii”, iar “toate documentele societăţii au fost ridicate de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava în data de 27.05.2013, de la acea dată actele fiind predate şi nemaifiind întocmit nici un document contabil”.

Business plecat de la Botoşani

Şi de aici drumurile duc şi la Botoşani deoarece defunctul Bobocea Stănescu apare ca unic asociat şi administrator la SC Alfa-Fier Construct SRL Botoşani, firmă înmatriculată pe 17 septembrie 2010 şi care a declarat pentru 2011 venituri de 3,2 milioane de lei.
Alfa-Fier Construct SRL a depus ultima declaraţie la Fisc pe 4 octombrie 2012 (exact anul în care Lenuţa a înfiinţat 2013 SC Profil Vega SRL) şi a fost declarată inactivă începând cu 1 februarie 2014, deşi decizia Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani datează din 26 martie 2012!


“La Registrul Comerţului figurează ca fiind «în funcţiune» şi nu este inclusă în lista datornicilor de pe anaf.ro. Probabil peste 3-4 ani se va trezi Fiscul (din Botoşani, de data aceasta) că are de recuperat cîteva milioane de lei”, notează Supervizor.ro

Ar fi o singură diferenţă faţă: nu va putea atrage răspunderea personală a lui Bobocea Stănescu. De parcă de la Lenuţa Stănescu se va recupera ceva vreodată.

 

loading...
Ex mega-afacerist de Botoşani: Avea zeci de magazine, le-a vândut cu milioane de euro, iar acum este executat silit de bancă
Afacerist la 20 de ani! Şir de insolvenţe şi datorii de 6 milioane de lei pentru un tânăr botoşănean

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
DIN CULISE: Gafe la depunerea jurământului prefectului și subprefecților, un invitat (ne)poftit și susținere politică în șoaptă – FOTO&VIDEO
Ceremonia restrânsă care a mai animat sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ la depunerea jurământului celor trei șefi ai Prefecturii a avut și momente nedorite.
Vot cu hoarda în Consiliul Județean și dezbateri în mare viteză: ”Stați puțin!”, ”O secundă”AUDIO ce fac aleșii la ședințele închise de un an
În jur de o oră a durat ședința Consiliului Județean Botoșani care a avut loc pe data de 25 februarie. Pentru prima dată în ultimul an, de când cu câteva excepții întrunirile aleșilor de la CJ au loc în circuit închis, fără accesul presei și al publicului larg, Botoșăneanul vă prezintă modul în care se desfășoară o astfel de ședință.
Botoșaniul tot mai ocolit de medici: Semieșec la concursul pentru 17 posturi, se reia procedura
Botoșaniul pare să fie tot mai ocolit de medici, iar elocvent este ceea ce s-a întâmplat la ultimul concurs organizat de Spitalul Județean Mavromati.
Botoșăneanul care folosește cel mai ieftin medicament din lume: Frigul este un profesor dur, dar cel mai înțelept în același timp – GALERIE FOTO
Pentru cei mai mulți dintre noi, primăvara înseamnă flori, soare, trezirea la viață a naturii. Există însă și oameni pentru care iarna, frigul, gheața reprezintă o binefacere și o metodă de a-și îmbunătăți viața.
LA MULȚI ANI! Pagini din viața pictorului: Teodor Valenciuc, decanul de vârstă al artiștilor botoșăneni, împlinește 91 de ani
Scoborât primăvăratec pe pământul Botoșanilor, Teodor Valenciuc împlinește, pe 1 martie, 91 de ani. Domol, cu un zâmbet reținut cât să facă din el un mucalit aproape sobru, visător de când se știe și scotocitor culoare, Teodor Valenciuc ne învață că vârsta nu se numără în ani, ci în povești trăite.
Care pandemie? Dan Bittman e deja sold-out cu primul spectacol la Botoșani, se mai vând bilete doar la al doilea
La primul spectacol din pandemie al unui artist de rang național s-au vândut deja toate biletele. Organizatorii au anunțat sold-out pentru concertul închinat femeii și programat pe data de 7 martie la Rapsodia City Center.
Botoșănenii care NU ne fac cinste: O tânără de 23 de ani a evadat din pușcărie din Italia, în China „Bonnie și Clyde” de Botoșani prinși la furat
Milioane de români și probabil mii de botoșăneni trăiesc peste hotare, unii încercând că muncească pentru a avea un venit cinstit, alții optând pentru alte metode de a obține bani în mod facil, însă ce contravine legilor din alte țări.
O parcare supra-aglomerată din centrul orașului va fi cu PLATĂ în urma solicitărilor botoșănenilor
Decizia a fost adoptată în ședința de Consiliu Local întrunită astăzi, de la ora 11:00.
INTERPELARE la ședința de la Municipiu: Sute de botoșăneni se opun unei investiții: Nu suntem de acord cu restaurante, magazine, terase, instituții
Ședința de Consiliu Local de astăzi, 25 februarie 2021 a început cu o intervenție din partea unei reprezentante a unui ONG local care se împotrivește deramării unei investiții în municipiu.
Loading...
Bolnavi de diabet lăsați o săptămână fără rețete după pensionarea unui medic de la ”Mavromati”
Mai mulți pacienți diagnosticați cu diabet nu și-au putut lua rețetele timp de o săptămână. Este vorba despre botoșăneni aflați în evidențele medicului pensionar Ioan Petrescu.
Botoșăneni infectați la petreceri private, cresc cazurile în municipiu de la o zi la alta
În ultimele zile, autoritățile sanitare de la Botoșani remarcă o creștere a cazurilor în municipiul Botoșani, rata de infectare ajungând la 2,41.
Primele imagini cu Fratele Andrei, botoșăneanul care a lăsat toate ale lumii: Gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul - FOTOGALERIE
În urmă cu doi ani, actorul botoșănean lua o decizie care surprindea lumea artistică, și nu doar. La 33 de ani, în plină expansiune artistică, cu zeci de roluri pe scenă, în film, cu participări răsunătoare în emisiuni de top, actorul lăsa totul în urmă și pleca să își găsească liniștea. Și să găsească pe sine. 
Incendiu la o școală din Botoșani, mai multe echipaje de pompieri la fața locului – FOTO & VIDEO
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului. 
Scandalul de la Constanța: Colonelul Amarandei a trimis la Botoșani scara mobilă pentru un porumbel – GALERIE FOTO & VIDEO
La scurt timp de la preluarea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea botoșăneanul Cristian Amarandei s-a confruntat cu prima situație critică soldată cu decesul unei femei care a murit după ce a căzut de la înălțime.
Loading...
Stradă blocată complet de o înmormântare în etnie: circulația s-a reluat când au vrut rudele și cunoștințele – VIDEO & GALERIE FOTO
Nervi, înjurături, certuri și mai ales claxoane peste claxoane s-au putut auzi vineri în jurul orei 12:30 în zona centrală a municipiului Botoșani. Acolo, o înmormântare a unui reprezentant al etniei a dat peste cap circulația rutieră.
Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie VIDEO & FOTO
În 2012 când USL zguduia politica românească, fostul primar de la Constanța, Radu Mazăre împreună cu Ovidiu Portariuc turnau simbolic primul cancioc de mortar pentru un ansamblu de locuințe pentru tineri. Se întâmpla în luna mai.
LOVITURĂ în procesul pentru tragedia auto de la Orășeni Deal, dosarul a ajuns la alt judecător
Unul dintre cele mai vechi dosare de la Judecătoria Botoșani a fost repartizat unui alt judecător. Este vorba despre dosarul în care este judecat Flavian Zacrețchi, tânărul care a produs accidentul de la Orășeni Deal în anul 2015 în care doi soți și-au pierdut viața.
Colonelul Amarandei în centrul unui scandal imens la Constanța: O femeie a căzut de la etajul 6 încercând să scape de un incendiu, pompierii NU aveau nici saltea, nici autoscară – VIDEO & FOTOGALERIE
O femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată.
Se sparge pandemia: Dan Bittman concertează la Botoșani de Ziua Femeii... două zile la rând - Vino să-ți recalibrezi psihicul distrus
Poate cel mai mediatizat cântăreț român în ”epoca Covid” își reîncepe concertele la Botoșani. La aproape un an după ce spectacolele au fost blocate în totalitate de pandemie, în oraș vor avea loc show-uri timp de două zile la rând.
17 la 3! Victorie zdrobitoare în PNL pentru funcția de subprefect: Dacă va fi sau nu, asta e altă discuție
Biroul Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal s-a întrunit luni după amiază pentru a vota persoana a cărei nume a fost transmis la București pentru ocuparea unui post de suprefect la Botoșani.
vinovat este cineva din fiscul botosanean
18 octombrie 2017, 06:57
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ce siguranță au acești copii de 15 – 16 ani maximum pe traseu, de la școală până acasă, ei termină orele la 19:00, respectiv 20:00. Când ajung acasă, când se odihnesc, când învață? Plus siguranța deplasării, de la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.4 o C
Dorohoi
1.8 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
1.4 o C
Saveni
1.4 o C
Ştefăneşti
5.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.