Top News
Leni, o analfabetă de 24 de ani, a tras statului o ţeapă de 3 milioane de euro - CE A FĂCUT când i s-au cerut banii

La vârsta la care mulţi tineri se chinuiesc cu examenul de licenţă, o tânără se poată lăuda deja cu un palmares impresionant în afaceri care are şi ceva ramificaţii prin Botoşani. Asta cu toate că, potrivit propriilor declaraţii, este analfabetă.

La 19 ani s-a apucat de afaceri cu... resturi

 

Lenuţa Stănescu, are 24 de ani şi locuieşte în Hârlău, oraş în care oficial doar vreo 6% din populaţie este de etnie romă.  
În ianuarie 2012, când însă nu împlinise 19 ani, a înfiinţat de una singură SC Profi Vega Metal SRL Iaşi, firmă care are ca obiect principal de activitate “comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor“.
În primul an de activitate a raportat venituri inimaginabile pentru un start-up, de 19,5 milioane de lei şi cheltuieli tot pe acolo.
Pentru anii următori, scrie Supervizor.ro, societatea mutată câteva luni la Hârlău şi readusă apoi la Iaşi nu a mai raportat ceva la Fisc. Ca atare, în 2015, Registrul Comerţului solicită dizolvarea firmei şi obţine decizia Tribunalului Iaşi.

 

Fiscul realizează târziu că are de recuperat vreo 3 milioane de euro

Abia în momentul în care s-a ajuns în etapa de lichidare, Fiscul a realizat că are de recuperat 14,2 milioane de lei şi din acest motiv s-a declanşat procedura de faliment în fază simplificată.


“În urma verificărilor, s-a constatat că în perioada 01.01.2012 – 31.12.2013 SC Profil Vega SRL a declarat achiziţii în sumă totală de 18.385.703 lei, din care TVA – 3.558.523 lei, de la societăţi care nu au declarat livrări către aceasta. Aceste societăţi înfiinţate au ca scop principal sau unic scop de a permite celorlalte societăţi să realizeze deducerea de TVA sau diminuarea impozitelor datorate bugetului de stat prin înregistrarea /declararea în evidenţele contabile a unor operaţiuni fictive de vânzări/cumpărări succesive de bunuri şi servicii. Ultima raportare contabilă a fost depusă la data de 30.06.2013”,


DGRFP Iaşi.

 

În condiţiile în care firma menţionată a vândut mai departe marfa pe care teoretic a achiziţionat-o, rezultă că altcineva a dedus TVA de măcar 3,56 milioane lei şi a beneficiat de o reducere a impozitului pe profit de 2,94 milioane lei (16%). Cine este “altcineva” s-ar putea să afle DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, care potrivit aceluaişi Supervizor.eo, lucrează la un dosar din 2013.

Când să dea banii, Leni îşi aminteşte că-i analfabetă


DGRFP Iaşi a solicitat şi a obţinut în prima instanţă atragerea răspunderii personale a Lenuţei Stănescu, aceasta urmând să acopere “din propriul buzunar” pasivul de peste 3 milioane de euro.
Interesant este faptul că pârâta a depus întâmpinare în acest dosar de atragere a răspunderii personale, şi a afirmat că “a înfiinţat societatea la insistenţa tatălui său, Stănescu Bobocea, acesta din urmă ocupându-se de societate până a murit, în data de 21.07.2013“.
Lenuţa Stănescu a mai precizat în întâmpinare că “nu ştie să scrie şi să citească şi nu a desfăşurat nici o activitate în cadrul societăţii”, iar “toate documentele societăţii au fost ridicate de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava în data de 27.05.2013, de la acea dată actele fiind predate şi nemaifiind întocmit nici un document contabil”.

Business plecat de la Botoşani

Şi de aici drumurile duc şi la Botoşani deoarece defunctul Bobocea Stănescu apare ca unic asociat şi administrator la SC Alfa-Fier Construct SRL Botoşani, firmă înmatriculată pe 17 septembrie 2010 şi care a declarat pentru 2011 venituri de 3,2 milioane de lei.
Alfa-Fier Construct SRL a depus ultima declaraţie la Fisc pe 4 octombrie 2012 (exact anul în care Lenuţa a înfiinţat 2013 SC Profil Vega SRL) şi a fost declarată inactivă începând cu 1 februarie 2014, deşi decizia Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani datează din 26 martie 2012!


“La Registrul Comerţului figurează ca fiind «în funcţiune» şi nu este inclusă în lista datornicilor de pe anaf.ro. Probabil peste 3-4 ani se va trezi Fiscul (din Botoşani, de data aceasta) că are de recuperat cîteva milioane de lei”, notează Supervizor.ro

Ar fi o singură diferenţă faţă: nu va putea atrage răspunderea personală a lui Bobocea Stănescu. De parcă de la Lenuţa Stănescu se va recupera ceva vreodată.

 

loading...
Ex mega-afacerist de Botoşani: Avea zeci de magazine, le-a vândut cu milioane de euro, iar acum este executat silit de bancă
Afacerist la 20 de ani! Şir de insolvenţe şi datorii de 6 milioane de lei pentru un tânăr botoşănean

 

DESCARCĂ APLICAŢIA BOTOŞĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Tinerele din Botoşani asemuite unei starlete şi jignite în ultimul hal de un celebru actor: Ar da și porcul din bătătură doar pentru a executa un oral băieților de oraș în Bamboo

De-a lungul timpului, Daniela Crudu a trecut prin numeroase transformări de look. Bruneta este dependentă de operațiile estetice și a trecut în numeroase rândrui pragul medicului estetician pentru tot felul de intervenții. Cum s-a ajuns însă de la asta până la botoşănence?

TERIFIANT: Un BMW-ist a luat la pumni o mașină în centrul orașului, a sărit cu bâta la bătaie - VIDEO & FOTOGALERIE

Scene reprobabile au putut fi văzute sâmbătă, pe Calea Națională, în apropierea Complexului BIG, acolo unde un accident s-a lăsat cu agresarea unei... mașini.

PANICĂ în Parcul Tineretului după o întâmplare uluitoare mamă-copil, pompierii au intrat pe geam – VIDEO

Pompierii botoşăneni au intervenit de urgenţă vineri seară în Parcul Tineretului, însă nu pentru stingerea unui incendiu, ci pentru a pătrunde într-un apartament.

NEBUNIE în județ din cauza ninsorii, mașini răsturnate, polițiști în șanț, oameni blocați zeci de minute – GALERIE FOTO

Cea mai însemnată ninsoare care a căzut iarna aceasta, are din nou efecte devastatoare în unele cazuri.

EXCLUSIV: Parchetul a dat verdictul după scandalul din anticamera şefului Urban Serv, procesul e pe aproape – DOCUMENT

Disputa actuală dintre directorul general şi cel adjunct de la societatea de salubrizare a municipalităţii botoşănene este doar una dintre cele la nivel înalt din cadrul companiei.

Accident „de lux” la giratoriul de la Marchian, BMW izbit de un Audi – VIDEO & GALERIEFOTO

Circulația pe strada Marchian este parţial blocată la această oră din cauza unui accident. Nici unul dintre automobilele implicate nu este înmatriculat la Botoşani.

BOMBA politică a anului: Radu Judele preia conducerea unui partid parlamentar, Magda Roman intră în Consiliul Judeţean

O şedinţă de partid care a avut loc vineri seară la Sinaia produce valuri în politica botoşăneană.

Scene UNICAT la un cabinet medical, fișele a sute de botoșăneni aruncate pe un hol– FOTOGALERIE &VIDEO

Un anunț sec lipit pe ușa unui cabinet medical din dispensarul de pe strada Împărat Traian anunța că respectivul medic de familie s-a pensionat de la data de 1 ianuarie 2018. Avea o listă de peste 700 de pacienți a căror fișe medicale au fost „aruncate” efectiv pe un hol.

4 secretari de stat pregătiți de PSD Botoșani pentru noul Guvern: Dan, Cătă, Bogdan și Boris

Dacă nu a reușit să își impună un membru nici măcar în al treilea Guvern PSD din ultimul an, social-democrații botoșăneni încearcă să își trimită în Executivul Dăncilă reprezentanți pe alte posturi de conducere.

loading...
PSD Botoşani e degeaba: ZERO miniştri în al treilea Guvern roşu, până şi Vasluiul are ministru

Botoşănenii sunt în continuare buni pentru conducătorii PSD-ului doar la alegeri. Când vine vorba de împărţit funcţii în Guvern, locuitorii judeţului sunt uitaţi. Complet!

Directorul cel mare de la Urban Serv, salvat prin Skype de la demitere; se lasă cu plângeri la DNA

După cum Botoşăneanul v-a anunţat în exclusivitate, joi dimineaţă, consiliul de administraţie de la SC Urban Serv SA s-a întrunit în şedinţă, iar primul punct de pe ordinea de zi l-a constituit demiterea directorului general.

Concertul „Hai la Botoșani” confiscat de politicieni și cu 1 milion de vizualizări pentru melodia anului – GALERIE FOTO & VIDEO

Ziua în care se sărbătorește Unirea Principatelor Române s-a încheiat la Botoșani cu un concert de muzică populară la care cap de afiș au fost cele patru fete care au promovat melodia „Hai la Botoșani” ce a provocat un val uriaș de simpatie pentru tinerele artiste.

Dragoste MORTALĂ: Un botoșănean de 23 de ani și-a pus capăt zilelor după o ceartă cu iubita

Un tânăr de numai 23 de ani s-a spânzurat luni după-amiază din cauza unor neînţelegeri cu iubita sa.

ULTIMA ORĂ: Un fost primar a izbit cu un „tanc de şosea” o tânără, la trecerea de pietoni – GALERIE FOTO

O tânără care ar fi încercat să traverseze strada în fugă a fost lovită de o maşină, vineri seară, în apropierea Centrului Vechi.

loading...
ALARMĂ pe str. Tiberiu Crudu: Un tată şi-a blocat propriul copil în apartament, pompierii la faţa locului

O întâmplare cum rar se poate vedea a avut loc joi seară pe strada Tiberiu Crudu din municipiul Botoşani.

BĂTAIE urâtă azi noapte, geamuri sparte și sânge peste tot – FOTOGALERIE

Un scandal de amploare, care a avut loc în această dimineaţă, în jurul orelor 03.00, la o pizzerie de pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoşani, a fost aplanat de un echipaj de jandarmi.

Dragoste ca-n filme le concertul de Anul Nou: Profesorul fermecător pe scenă, liceana în primele rânduri din sală - VIDEO & GALERIE FOTO

Aproape trei ore de magie s-au trăit vineri seară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoșani. Concertul de Anul Nou al Filarmonicii de Stat a umplut până la refuz sala cea mare.

TRĂSNET: Mama care şi-a aruncat copilul la canal condamnată, iese din închisoare la o vârstă când greu mai poate deveni din nou mamă

La mai puţin de două luni de la debut, procesul privind mama care şi-a aruncat copilul nou născut într-un canal din poligonul ACR s-a şi terminat.

A picat revelionul Primăriei! Pană de curent, artiștii au tăiat-o în mașină, lumea fluieră – VIDEO & GALERIE FOTO

Intrată pe scenă în jurul orei 22:50, când nu cântase decât vreo trei melodii, Ami a fost nevoită să își întrerupă concertul.

kurtmann.ro%20
Noua vedetă a Botoşaniului cântă de revelion la cel mai mare restaurant, la care intrarea este 700 de lei

Suucesul pe care l-a avut atât ca artist solo, dar mai ales în duetul cu Edward Sanda i-a crescut brusc cota, iar în noaptea dintre ani va cânta în cea mai mare berărie din ţară.

vinovat este cineva din fiscul botosanean
18 octombrie 2017, 06:57
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Trebuie făcut sens unic pe strada Pacea?
Da
Nu
Nu sunt șofer
Declaraţia zilei
„Cred că lucrurile astea care sunt mai puţin pe obiectivul meu nu sunt de discutat. Eu sunt aici din punctul de vedere al tehnicianului, încerc să vorbesc de fotbal, unde am greşit, care sunt problemele, ce putem face în continuare ...
astratex.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.6552 lei
USD
Dolarul SUA
3.7813 lei
CHF
Francul elveţian
4.0473 lei
GBP
Lira sterlină
5.2837 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5385 lei
XAU
Gramul de aur
161.6184 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2273 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4879 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9567 lei
CAD
Dolarul Canadian
2.9752 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1839 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6251 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.