Top News
Întâiul premiu după 38 de ani primit într-o gală cu lacrimi și suspine: Câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor - VIDEO & GALERIE FOTO

Cu lacrimi și cu suspine a fost evocată și în acest an cea care a fost Angelica Gherman. Gala care îi este închinată a ajuns la a V - a ediție, iar colegii de la Școala Gimnazială nr. 13 s-au adunat în centrul multifuncțional ce îi poartă numele într-o nouă aducere aminte.

Premii pentru excelență întrucât... golurile din jur ne sufocă


Dar nu au fost doar ei, ci și profesori ori învățători mai tineri - care au cunoscut-o doar din poveștile celorlalți - actuali elevi și bineînțeles familia, care prin intermediul Asociației B-Right Media, la care unicul său copil, Raluca Bălășcău este coordonator programe, încearcă să îi țină trează memoria.


În amintirea învățătoarei cu cifre impresionante - 21 de cărți școlare apărute în timpul vieții și patru culegeri editate post-mortem prin grija tatălui și a fiicei - marți seară s-a premiat din nou excelența în educație.


Cu multe emoții, atât din partea organizatorilor, cât și a invitaților și premianților, cărora le-au revenit în minte anii petrecuți alături de cea plecată totuși prea devreme dintre ei.  


”Este greu când privești în jurul tău și începi să simți că golurile din jurul tău te sufocă... că, de fapt, în acele locuri, ar trebui să fie oameni cu care împărțim și bine, și rău, că, de fapt, acolo se găsește o parte din viață fiecăruia dintre noi, că de fapt am rămas în învățământ de dragul acestor copii, de dragul acestei meserii care are frumusețea ei și care își primește cel mai de preț dar, care este acel «mulțumesc» peste ani care îl primim de la un copil care aproape că nu îl mai recunoaștem, dar îi recunoaștem ochii, în vedem lacrimile din ochi”,


Doina Vasilică, director Școala Gimnazială 13.

 

Întâia distincție după 38 de ani la catedră


Învățătoarei Florentina Dănilă de la Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” i-a fost decernat premiul ”Învățătorul Anului”, alături de cărți scrise de Angelica Gherman și o finanțare de 1.000 de lei din partea amintitului ONG pentru un proiect educativ ce va fi derulat prin intermediul acestei finanțări.


Luată prin surprindere, premianta a izbucnit în lacrimi.


”Plâng gândindu-mă că am 38 de ani de activitate și este prima dată când primesc un premiu”,


Florentina Dănilă, ”Învățătorul Anului”.


Cadrul didactic și-a amintit cum și-a încheiat lucrarea de gradul I: cu o definiție a învățătorului adevărat, care...”are câte puțin din tăria stâncilor, din zbuciumul mării și din curajul vulturilor”.


Finalistă a fost Iuliana Mândrescu de la Școala Gimnazială Spiru Haret din Dorohoi cu proiectul ”Români care ne mândrim - George Enescu”. Este nimeni alta decât mama Cezarei, președintele Consiliului Județean al Elevilor, iar Asociația B-Right Media îi va finanța parțial învățătoarei proiectul propus.

 

”Un om deosebit, un om cu o dăruire aparte pentru cei mici”


În cadrul galei Angelica Gherman, organizată de Asociația B-Right Media cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean și al Asociației Învățătorilor din Județul Botoșani, învățătoarea Dorina Buzdugan de la Liceul de Artă Ștefan Luchian a primit ”Diploma de excelență pentru întreaga activitate”, iar Alina Enache, învățătoare la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Ipotești, distincția de ”Învățătorul Debutant al Anului”.


”Pentru mine Școala 13 înseamnă foarte mult pentru că am lucrat în Școala 13, m-am simțit foarte bine aici și am avut o perioadă în care m-am dezvoltat profesional aici și, mai mult decât atât, am fost colegă cu d-na Angelica Gherman. Am cunoscut-o ca învățătoare, dar și ca om, un om deosebit, un om cu o dăruire aparte pentru cei mici, pentru toți oamenii de lângă dumneaei, pentru tot ce era frumos și bun. Un om care muncea foarte mult, am apreciat-o, a fost un exemplu pentru mine și mai târziu am văzut și roadele muncii ei: foarte multe auxiliare didactice, pe care, trebuie să recunoaștem, foarte mulți dintre noi încă lucrăm și le căutăm prin librării”,


Olguța Șchiopu, inspector școlar pentru învățământul primar.

 

Încheiere în colinde


Totul s-a întâmplat într-un centru multifuncțional amenajat la Școala 13 de Asociația B-Right Media în perioada de sustenabilitate a proiectului POSDRU ”Și eu vreau la școală”. Aici a cântat Ștefania Puiu, a prezentat un număr de contorsionism Andreea Tucaliuc, elevă a școlii premiată inclusiv la Graz, în Austria, au interpretat cântece populare copii talentați de la Asociația Cultural - Artistică Arlechin și au colindat elevele clasei a II - a B ghidate de învățătoarea Adriana Cojocariu, nimeni alta decât câștigătoarea premiului ”Învățătorul Anului” în 2015.   

 

loading...
Asociația B-Right Media decernează Premiul Învățătorul Anului 2017 de la Botoșani
Cel mai original dans, tineri cu șefi de instituție, pentru un moment au arătat… la fel – VIDEO&FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL
 

 

download from google playdownload from apple store
VÂNĂTOARE de clădiri: Imobil din municipiu dorit de Primărie pentru un azil de bătrâni
Una dintre clădirile generoase din municipiul reședință de județ ar fi perfectă pentru amenajarea unui cămin pentru bătrânii orașului.
Comună urmărită de blestem la Botoșani, doi primari decedați, al treilea se zbate între viață și moarte
În această comunitate primarii au fost puțini însă cu mandate lungi, cel puțin în cazul a doi dintre ei. Fatidic, există o legătură între aleșii care au păstorit comunitatea și anume că doi deja au trecut în lumea celor drepți iar al treilea se află în stare extrem de gravă și cu pronostic rezervat.
Peste 2.000 de oameni au dat buluc la piscina de la Cornișa: au explodat încasările, se cere ajutorul Poliției Locale
Încălzirea accentuată a vremii a adus cu sine o creștere masivă a numărului de clienți de la Cornișa Aquapark & Sports. În weekend-ul precedent s-a stabilit recordul de încasări de la inaugurarea uriașului complex.
GATA primul Drive de la Botoșani, se comandă deja DIRECT din mașină – GALERIE FOTO
Celebra metodă de comenzi la fast-food efectuate din mașină a ajuns și la Botoșani. Iar totul este pus la punct pentru ca botoșănenii să poată comanda direct din automobil.
Rupere la proiectele ONG-urilor: trei festivaluri de tradiție respinse, mari surprize între proiectele nefinanțate – DOCUMENT
Dacă la secțiunea de sport, comisia de evaluare a hotărât să finanțeze toate proiectele primite, lucrurile au stat cu totul altfel la domeniile cultură, social, educație și protecția mediului.
TRAGEDIE: Un tânăr botoşănean s-a înecat la ştrand: A mers să sărbătorească nota 10 de la ultimul examen- FOTOGALERIE
Incidentul s-a petrecut în această după-amiază, fiind raportat la numărul 112, la ora 13.50.
TRAGEDIE la Botoșani: Bărbat găsit mort în locuință de propria soră
Sfârșit tragic pentru un bărbat din județul Botoșani.
Taverna racilor a vândut... pește la greu în Parcul Cornișa, terasa mai mereu plină până la refuz – GALERIE FOTO
Dacă în luna decembrie, când a poposit pentru prima dată în Botoșani, nu a atras un număr foarte mare de localnici probabil și din cauza frigului, revenită în sezonul estival în oraș, ”Taverna racilor” s-a bucurat de mare succes.
Asalt la piscina de la Cornișa în primul weekend de vară autentică, la trambuline s-a stat la coadă – GALERIE FOTO
Primul weekend de vară veritabilă la Botoșani a arătat cât de doritori sunt botoșănenii de un loc decent pentru îmbăiere. Vremea călduroasă combinată cu ”Taverna racilor” amenajată în cadrul complexului a umplut duminică ștrandul de la Cornișa Aquapark & Sports.
ÎNGRIJORĂTOR: Fenomenul smombie face ravagii în rândul tinerilor botoșăneni, medic: A luat amploare și din cauza ritmului de viață
De multe ori vedem pe stradă botoșăneni, în speță tineri mergând încet, nesigur cu telefonul în mână și căștile în urechi. Această imagine reprezintă în realitate un fenomen care a luat amploare și o recunosc chiar și specialiștii. 
TRAGEDIE sub ape: Botoşăneancă înecată în iaz
O nouă tragedie petrecută duminică dimineaţă la Botoşani.
Poliția Botoșani obligată să renunțe la RADARELE NEINSCRIPȚIONATE, două autospeciale fără semnele MAI vor trebui... deconspirate
Poliţiştii de Rutieră vor avea voie să lucreze cu aparatele radar doar dacă stau într-o maşină inscripţionată şi amplasată la vedere. Astfel au decis deputaţii care au dezbătut proiectul de lege privind modificarea Codului Rutier.
Protipendada la defilare în cimitir: Ștabii Botoșanilor cu ”tancul” pe trotuar, oropsiții cu fundul pe bordură – GALERIE FOTO
Poate nicăieri nu se vede mai bine decât la cimitir diferența dintre bugetarii de frunte ai Botoșanilor și cei în numele cărora primesc salarii uriașe și tot felul de drepturi interzise muritorilor de rând. Ce-i drept, asta însă atât timp cât și unii și ceilalți sunt vii.
Eroii patriei, sărbătoriți ca niciodată: omagiu pe panouri pentru jertfa a 15.000 de botoșăneni, o poezie recitată aproape de lacrimi – VIDEO & GALERIE FOTO
Ca în fiecare an și în 2019 Cimitirul Eroilor de la Pacea a devenit neîncăpător de Înălțarea Domnului. Doar că, spre deosebire de manifestările precedente, cea care a avut loc astăzi a cuprins mai multe elemente de noutate.
Fosta procuroare șefă trimisă la închisoare, Stavără și el; un polițist condamnat, altul achitat
Fosta prim-procuroare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a fost condamnată la închisoare de magistrații de la Târgu-Mureș, acolo unde Raluca Stâncescu, alături de alte trei persoane, a fost judecată sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.
S-a bătut din nou recordul: Sumă URIAȘĂ plătită de un botoșănean pentru un loc de parcare
O nouă licitație auto a avut loc astăzi, 4 iunie 2019, la Casa Cărții. Iar bătălia a fost una extrem de mare.
Divorț cu scandal: Botoșănean trimis după gratii după ce s-a apropiat de fosta soție, a amenințat-o și i-a distrus ușa
O căsnicie între doi botoșăneni s-a terminat cum nu se poate mai rău. Iar bărbatul a ajuns la închisoare.
Polițiști amenințați și cu uniforma distrusă de două femei ieșite dintr-o mașină, bătăușele trimise la... muncă
Două femei care au atacat un echipaj de poliție din Botoșani și-au aflat pedeapsa la sfârșitul săptămânii trecute.
Nuntă ”Diamond” pornită de dimineață, deputatul Rotaru e naș, șefi de la județ printre invitați – GALERIE FOTO
Dacă politica i-a adus amărăciune săptămâna trecută, măcar are satisfacții în viața personală. Este cazul deputatului Răzvan Rotaru care duminică este naș.
Botoșani, din nou CODAȘ într-un clasament privind tinerii care au ieșit la vot – EXISTĂ explicații
Peste 2,2 milioane de tineri cu vârsta între 18 și 34 de ani au votat la alegerile europarlamentare de duminică. Puțini sunt însă tinerii care au ieșit la vot în județul Botoșani și, vorbim de un nou tip, în care numele județului nostru apare în categoria celor codașe.
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Sondaj
Unde doriți să organizeze Primăria spectacole?
La Parcul Cornișa
În Centrul Vechi
În Piața Revoluției
La monumentul Răscoalei de la 1907 din parc
În altă parte
Declaraţia zilei
”Nu am avut probleme, nu au fost creșteri și nici nu s-au confirmat codurile astea la noi. Nu știu, în ultimul timp se dau coduri care nu se confirmă (...). Întrebați-i pe cei care le dau, dacă nu le dau și se întâmplă nu e î ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7199 lei
USD
Dolarul SUA
4.1541 lei
CHF
Francul elveţian
4.2531 lei
GBP
Lira sterlină
5.2701 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8580 lei
XAU
Gramul de aur
187.9152 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2281 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4593 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9032 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1585 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1851 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6323 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.