Top News
Încă o execuție în PSD! Tânără scoasă la propriu afară din partid după o poveste pornită la o întrunire de la Predeal

Ședința cu scântei care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la PSD Botoșani și despre care v-am informat sâmbătă a fost precedată de o demitere. Iar aceasta s-a materializat înainte de a se trece la ordinea de zi propriu-zisă.

Demisă înainte de începutul ședinței

Senatorul Doina Federovici a prezentat o adresă primită de la conducerea centrală a PES Activists prin care Andreea Andrei era demisă din funcția de președinte coordonator al organizației județene. Ea fusese aleasă în această funcție în ianuarie 2016 pentru un mandat de doi ani. Reproșul care i s-ar fi adus a fost acela că nu a participat la ședințele de Birou Permanent Județean (BPJ), structura de conducere a PSD Botoșani din care automat face parte președintele coordonator de la PES. Andreei Andrei, care este și consilier județean, nu doar că i s-a adus la cunoștință decizia, ci i s-a cerut să părăsească și sala. A încercat să vorbească, însă i s-a replicat de către șefa organizației că ”evită polemicile”, astfel încât nici nu prea a fost lăsată să își prezinte punctul de vedere. Neavând încotro, a părăsit sala de ședințe. Ulterior, Manuela Zarug, care a adus mai multe critici liderei interimare a PSD Botoșani, a reproșat măsura luată, menționând printre altele ceva de genul, ”conducerea PSD Botoșani nu înseamnă un singur om”.

Oficial nu și-a îndeplinit menirea

PES Activists România este o organizație a membrilor şi simpatizanţii de Stânga ce pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi reţelei de simpatizanţi existentă la nivelul tuturor ţărilor membre UE. În general, membrii PES fac parte și din PSD, fiind practic o structură a acestui partid. Președintele PES România, Victor Negrescu, a devenit în 2014 europarlamentar pe lista PSD, iar la Botoșani funcția de președinte coordonator a fost deținută de-a lungul timpului de lideri precum Ovidiu Portariuc și Dana Lăzăruc.
Demiterea Andreei Andrei a fost confirmată de conducerea națională a PES. Secretarul general al acestei organizații a declarat pentru Botoșăneanul că s-a dizolvat întreaga filială PES Activists Botoșani în urma unei decizii adoptate tocmai în luna februarie, la o întrunire de la Predeal și care privește și filiale din județe precum Brăila, Maramureș, Ilfov, Sibiu


”S-a aplicat o decizie luată la Adunarea Generală PES Activists România, nu este numai cu privire la Botoșani, sunt opt județe unde noi am văzut că sunt probleme și decizia este luată la nivel național. În unele s-a rezolvat, în altele urmează să se rezolve”,


Janina Sitaru, secretar general PES Activists România.


Potrivit acesteia, problemele de la Botoșani ar fi fost nerespectarea statutului și neîndeplinirea prevederilor privind colaborarea cu organizația locală.


”Avem un protocol în care se prevede că PES Activists România este parte integrantă din PSD și se ocupă de teme europene”,


Janina Sitaru, secretar general PES Activists România.


Potrivit acesteia, filiala de la Botoșani a fost efectiv dizolvată, președinte coordonator interimar fiind desemnat Cătălin Precul.

Neoficial, vin alegerile în PSD și se pregătește terenul

Aceasta este partea oficială a poveștii. Cea neoficială este strâns legată de alegerile care vor avea loc în PSD Botoșani pe 30 aprilie și prin care se poate explica miza schimbării liderului PES. Astfel, pe lângă faptul că prin statut președintele coordonator al PES Activists face parte din BPJ, forma operativă de conducere a social-democraților botoșăneni, PES are dreptul să desemneze și delegați la conferința județeană de alegeri. După ce s-a împotrivit desemnării ca secretar de stat a viceprimarului Cosmin Andrei, patrulaterul parlamentar Federovici - Trufin - Budăi - Lupașcu nu putea lăsa desemnarea delegaților la conferința de alegeri la mâna cumnatei viceprimarului. Culmea, președinte coordonator interimar a fost desemnat un PSD-ist ”din arealul Vlăsinești”, care fusese vicepreședinte la PES Activists Botoșani și care, atât timp cât a făcut parte din conducerea acestei structuri, ar fi însemnat că la rândul său este vinovat de lucrurile care au dus la dizolvarea filialei.

”Nu depinde de mine”


Șefa demisă a evitat în general dialogul pe această temă.


”În ultima ședință BPJ la care am fost convocată s-a dat citire unei hârtii primite de către organizația PSD Botoșani prin care am fost înștiințată că sunt înlocuită din funcția de președinte-coordonator PES Activists Botoșani, motivul invocat fiind neparticiparea mea la ședințele de BPJ, organizate de către PSD Botoșani, acțiune care nu depinde de mine. Văzând că nu sunt chemată la ședințele de BPJ din ultimele luni, în urma consultării cu conducerea centrală PES, am adus la cunoștință conducerii județene PSD faptul că am dreptul de a fi membru BPJ cu drept de vot și conform statutului PSD funcția de președinte coordonator este asimilată funcției de vicepreședinte al organizației județene PSD. Rămân în continuare membru PSD și voi munci pentru partid cum am muncit și până acum”,


Andreea Andrei, președinte demis PES Activists Botoșani.


Aceasta este și consilier județean și a refuzat să mai facă orice altă declarație. Rămâne astfel fără răspuns întrebarea: cum de decizia a fost comunicată PSD Botoșani, persoanei care are de profitat de pe această schimbare și nu și celei direct vizată de înlocuire?
Senzația generală este că, asemenea desemnării prefectului și voturilor de pe Dorohoi, s-a mai bifat un punct în pregătirea terenului pentru alegerile interne, unii PSD-iști acuzând de altfel vineri că jocurile sunt deja făcute.

 

FOTO JOS: Andreea Andrei. În plan secund, Cătălin Precul

 

loading...
Cea mai tânără consilieră PSD a pus țara la cale prin Pitești cu activiștii - FOTO
Lidera Pes Activists de la Botoșani a reprezentat organizația județeană la Bruxelles - FOTO

 

Supraviețuitorii din temnițele comuniste, batjocoriți de așa-ziși cercetători: Vă vor ierta, domnilor, pentru că inimile lor nu mai bat pe frecvențe lumești
La Botoșani mai trăiesc astăzi vreo 80 de oameni care au trecut prin iadul pușcăriilor comuniste. Sunt bătrâni și bolnavi. Cu puțini bani și, oricum, cu prea puține privilegii față de cele de care se bucură revoluționarii care în 1989 au rezistat câteva ore în stradă, cât să se facă schimbul de cadre în instituții.
Țara lui „Papură Vodă”: ALERTĂ din Ucraina pe difterie, vizite oficiale ANULATE, Botoșaniul NU are vaccin
Autoritățile sanitare din România, prin Ministerul Sănătății se află în monitorizare a unei alerte venită din Ucraina unde au fost înregistrate mai multe cazuri de difterie. În acest sens, direcțiile de sănătate publică au primit note de comunicare de la minister prin care să ia măsurile necesare preîntâmpinării îmbolnăvirii populației.
EXCLUSIV: Încă un primar intră în PNL, a depus adeziune în noaptea alegerilor
Primarul de la Pomârla nu este singurul din județ care după ce PNL a ajuns la guvernare, iar Klaus Iohannis a câștigat detașat primul tur al alegerilor prezidențiale, și-a redescoperit valențele liberale.
Mai aproape de Botoșani! Starbucks deschide o cafenea pe 210 de metri pătrați
Vineri, 15 noiembrie, lanțul de cafenele Starbucks va inaugura la Suceava prima cafenea de acest tip din nord-estul României, după cea din Palas Iași. Starbucks va fi prezent la parterul Iulius Mall Suceava, pe o suprafață de 210 metri patrati, anunță YesComment.ro.
Show-ul lui Ștefan Bănică, chinuit la Botoșani de acustica îngrozitoare a Polivalentei: Nu știu cum ajunge sunetul la voi - VIDEO & GALERIE FOTO
După câțiva ani, Ștefan Bănică a revenit în fața publicului botoșănean. A făcut-o joia trecută seară, la Sala Polivalentă.
BOMBĂ POLITICĂ: Șeful Pro România Botoșani trece la PNL, supărat pe șefii de la București - Ne-au umilit
Victoria detașată a lui Klaus Iohannis în primul tur al alegerilor prezidențiale și revenirea PNL la guvernare aduce și primul transfer de anvergură al liberalilor.
Rămas în învățământ! Profesorul de sport acuzat că a bătut șase elevi, predă la altă școală
Profesorul de sport care pe data de 11 octombrie a fost acuzat de mai mulți părinți că le-ar fi lovit copiii profesează în continuare în sistemul educațional botoșănean.
Accident cumplit provocat de o măicuță, daune URIAȘE cerute pentru dezastru rutier de la o femeie care n-are nimic
Unele dintre cele mai cumplite accidente de la Botoșani s-au petrecut în intersecția de la Orășeni Deal. Așa și-a căpătat și denumirea de „intersecția morții”. Cele mai multe dintre procesele ce s-au deschis în urma acestor evenimente rutiere sunt în plină desfășurare.
Președinta unei secții de votare a chemat Poliția prin 112
Situație atipică înregistrată la o secție de votare de la Botoșani.
Șef din alt județ pentru conducerea Poliției de la Botoșani, după pensionarea lui Viorel Șerbănoiu
Așa cum s-a vehiculat, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a detașat o persoană pe una dintre funcțiile de conducere vacante de la IPJ Botoșani.
DSPSA din nou în scandal: Medicul veterinar dat afară fără preaviz - deschide proces și cere daune de 1 milion de euro de la director și primar
Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA), structură a Primăriei Botoșani, condusă de liberalul Eugen Țurcanu, iese din nou în evidență.
Ionuț, băiatul înjunghiat de mamă, plâns de întreg orașul; colegii fotbaliști i-au dus podoabele, familia dărâmată – GALERIE FOTO & VIDEO
Orașul Săveni a oferit joi imaginea tristeții. Un tablou al deznădejdii, dar și al empatiei din partea unor persoane străine care au vrut să le fie alături celor rămași din familia Nichifor, pe ultimul drum al băiatului de 17 ani care a murit brusc și condamnabil.
Un PSD-ist curajos vrea să fie director de instituție în guvernare liberală
După ce a fost director interimar în guvernarea PSD, un șef de instituție de la Botoșani vrea să ocupe postul de conducere și în cea liberală.
Doi foști prefecți revin în Prefectură în guvernarea liberală, aer proaspăt pe postul de subprefect
Schimbarea prefecților și a subprefecților, odată cu învestirea Guvernului Ludovic Orban, nu se va face nicicum în termen de 48 de ore, așa cum anunța europarlamentarul Rareș Bogdan. Tehnic, acest lucru nu este posibil.
ȘEDINȚĂ de urgență în biroul primarului pentru situația tramvaielor, șeful Eltrans chemat pentru explicații – SOLUȚIA de viitor apropiat
După incidentul grav de vineri după amiază soldat cu avarierea unui taximetru și o amendă record aplicată societății Eltrans, primarul Cătălin Flutur a comandat o ședință la prima oră, în dimineața zilei de luni, 4 noiembrie 2019.
Afacerea ”Balul” la CCIA: Topul e (ne)secret, ”prietenul” președintelui scos din schemă, Camera i-a premiat doar pe cei care ”au sărit la cap”
La aproape doi ani de la preluarea conducerii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani de către Valeriu Iftime, Balul Oamenilor de Afaceri a devenit un business în toată regula.
TRAGEDIE botoșăneană în Cipru: Tânăr scos mort din mare
Încă un botoșănean plecat pentru un trai mai bun peste hotare și-a găsit sfârșitul la mii de kilometri de casă.
Încă o SERIE de mașini ridicate, de la Mercedes la BMW sau Fiat! LISTA cu autoturismele care dispar de pe străzi
Municipalitatea botoșăneană, prin societatea Eltrans continuă seria activităților de ridicare a autoturismelor care sunt abandonate pe domeniul public.
Asta da lecție! Cum fac sute de mii de euro profesorii și elevii de la un liceu ”de la țară” – GALERIE FOTO
Ultima zi din octombrie a fost una deosebită pentru cadrele didactice și elevii de la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” Flămânzi. Aula celei mai prestigioase unități de învățământ din sudul județului s-a umplut până la refuz.
Cu 10 zile înaintea alegerilor, ministrul anunță adjudecarea lucrărilor la un drum vital pentru județ: Botoșănenii au de ce să fie optimiști
La doi ani și jumătate de când a promis chiar la Botoșani reabilitarea drumului Botoșani – Ștefănești, ministrul de atunci și de astăzi al Transporturilor a făcut în sfârșit anunțul mult așteptat.
in PSD toti sunt niste comunisti si actioneaza ca atare. doina elena "ceausescu" face numai ce vrea dumneaei. toti stim cum a sfarsit ceauseasca, oare aceeasi soarta o va avea si doinuca? amr 19 zile, pam pam
12 aprilie 2017, 10:26
La câta minte are fata asta , mai bine ar pleca după Porta, căci ea si Iolanda fac treaba buna...2 țațe
11 aprilie 2017, 22:05
Babuinul nu are nici o părere? Tocmai el care a a(tras) atâtea proiecte pentru casa lui!!??
11 aprilie 2017, 21:25
Doinita,ai renuntat la ANL??Sau stai in gazda la socri.....?Rusine,comunisto!
11 aprilie 2017, 19:10
Sluga lui Portariuc, numita in functie , boceste pe la colturi...acasa jigodiile....la munca.....
11 aprilie 2017, 17:53
In PSD trebuie sa fii cumintel, dar foarte cuminte si sa executi ordinile primite mai ceva ca in armata, sa nu te uiti chioras,....ca te papa executia.
11 aprilie 2017, 17:28
Terminati cu magariile, sunteti pusi de madama ,,tovarasa general,,
11 aprilie 2017, 14:34
Marmota a luat-o in freza!! Tare mai râdea când a detronat-o pe Dana Lăzăruc !! Cu ce moneda dai , cu aia Primești !! Urmează surprise!!!!
11 aprilie 2017, 13:33
Cacat de organizatie PESul asta, se lauda cu 10000 de membri si de fapt sunt o mana de oameni din care jumatate sau mai mult de jumatate sunt racolati de la TSD
11 aprilie 2017, 13:17
Sunt de ani buni membru in acest partid. In tot acest timp s a mai schimbat conducerea, NICIODATA nu au fost astfel de tensiuni! Nici pe vremea lui Contac, Marcu, Dolineaschi sau Portariuc!! Ma doare sufletul sa vad unde s a ajuns. Cum pozeaza femeia asta intr o sfanta si de fapt e doar o meschina ce baga frica in toti!
11 aprilie 2017, 12:03
Interesele materiale si politice ale lui madam senator Federovici primeaza, oare cand o va inhata DNA pentru tot ce a facut si face? Casa de la Stauceni, Anl, campaniile electorale in care obliga directoriile sa cotizeze pentru afisele ei de paiatza...?!
11 aprilie 2017, 11:43
Si uite așa ,, trio formidabil,, a apus!!! Pasarea pe limba ei moare!!! Nici măcar plățile nepatrimoniale nu v-au scăpat !!!! Hahaha
11 aprilie 2017, 11:09
Decapitarile sunt in derulare, urmeaza si organizatiile TSD (judet + municipiu)...
11 aprilie 2017, 10:53
Tovarasul Negrescu are nevoie de sustinerea Doinitzei in CEX national ca sa mai spere in 2019 la un loc pe lista europarlamentarilor, vise baiatul tatii caci nenea Dragnea nu este prietenul tau!
11 aprilie 2017, 10:48
Doinitza a inceput sa faca lista si sa numere oamenii ca sa isi masluiasca locul de presedinte al organizatiei judetene, ca deah toti stim ca alegerile sunt organizate mereu foarteeee democratic, mai ales la pesede. Iar in calculele ei a reiesit ca are nevoie si de votul BPJ al membrului PES si cum fosta presedinta avea eticheta de om al lui Portariuc a decapitat-o punandu-l pe omul piticului porno de la Vlasinesti pe care-l poate manipula cum vrea ea.
11 aprilie 2017, 10:43
Ce fain!!! Chiar mor de ras!!! La câte figuri de joasa speța ai făcut ,,, normal ,, sa ti vezi de asfaltarea tenului care ,,, nu i ușor deloc!!! Si cum era Vb aia,,, vine si cântarul vieții ,,, pt fiecare!!! A venit la tine dar Încă nu-i tot!! Urmează !!!!!!
11 aprilie 2017, 10:39
te-a sunat doina si ti-a ordonat sa dai si tu un comentariu? Hai ca poti mai mult ca doar esti directoare acu.
11 aprilie 2017, 10:20
Aparent Psd Botosani = doinitza, parerile celorlalti membri din conducere nu mai conteaza. Ea decide s cine-i secretar de stat, cine-i prefect, cine-i director, cine-i presedinte de organizatie...numai oameni "competenti" numiti pe toate functiile...nevoie mare...atentie! Tabla de sah are si pioni negri si albi!
11 aprilie 2017, 10:15
Ce a facut fatuca asta in afara faptului ca s-a plimbat pe la sedinte nationale, la Bruxelles pe banii UE dar nu a facut nici o sedinta la Botosani. In conditiile astea e normal ca cei de la Bucuresti nu au nevoie la conducerea organizatiei de "frumoase", ci de persoane competente, care stiu cu ce se mananca organizarea. Degeaba latrati lingailor. A fost o decizie a PES central, nu a PSD Botosani. Dar e clar ca pentru 5-10 lei staaaati si mancati kkt in fata tastaturii
11 aprilie 2017, 09:44
Cine misca in front, PSD il executa, mai rau ca in comunist, trebuie sa spui si sa faci ce spun mai marii partidului !
11 aprilie 2017, 09:07
Asa doina! Aratale ca nu ai nimic cu oamenii lui portariuc, da-i pe toti afara!
11 aprilie 2017, 09:05
Alt om nu a gasit partidul asta? Tocmai afinul lui trufin??? E clar ca miza era alta, sa fie peste tot oamenii lui doina, nu ca ar fi mare sfaraiala pesul asta.
11 aprilie 2017, 08:52
Dna ce face cu doina, o mai lasa mult? A recunoscut turcanu ca si lui doina i s-a facut casa de catre barsan,mai vedem mult un astfel de specimen in senatul romaniei?
11 aprilie 2017, 08:49
Nu cred ca FEderovici va ajunge presedinte cu astfel de manevre. Oricum nu va fi un lider legitim, va fi mereu contestata si va avea durata scurta mandatul ei.
11 aprilie 2017, 08:47
Nu ma simt reprezentat de un lider ca federovici,in loc sa ne uneasca si sa fim mai puternici ea da afara si separa partidul in 2.
11 aprilie 2017, 08:45
Nu e senzatie generala, asta e adevarul: doina a rezolvat si va fi presedintele organizatiei. Cei de la bucuresti probabil nu stiu ce face ea pe plan local, ei stiu doar ce face ea pe plan "orizontal". Trufin si-a pus secretar de stat, acu l-a pus pe flacaul asta presedinte, dupa ce a fost consilier judetean iar apoi a fost impins la cabinetul lui Macaleti pentru a raporta tot ce se intampla acolo.
11 aprilie 2017, 08:42
Doina Federovici, Hitler-ul PSD-ul, are zilele numarate. O data cu aducerea in discutie a datei in care vor avea loc alegerile PSD BT va incepe si revolta in PSD!
11 aprilie 2017, 08:39
Mare branza pesul asta...a gasit doinita inca o persoana pe care sa se razbune... Urmeaza buhaianu, tincu,andrei cosmin,olaru,sa vedem ce le mai reproseaza acestora.Slaba toata conducerea psd daca o lasa pe doina sa faca ce vrea si nu ia nimeni atitudine.
11 aprilie 2017, 08:33
Mare organizatie si pes-ul asta. Negrescu purta sosete albe cu sandale si acu e mare europarlamentar...
11 aprilie 2017, 08:22
E vai si amar de psd, face doina ce vrea si nu ia nimeni atitudine. A pus mana pe partid, da afara toti oamenii si pune pilele ei si ale lui trufin.
11 aprilie 2017, 08:18
E un 0 barat acesta persoana atuul ei daca se poate spune asa este faptul ca e cumnata lui Cosmin Andrei si asa a ajuns acolo fiind prieteni cu Portas. Ca activitate politica nu a facut nimic pentru psd sau tsd. Gasca veche s-a cam spart.
11 aprilie 2017, 08:16
Vai, dar cum se poate asa ceva, mos Costica idolul pesedistelor de orice varsta nu a luat atitudine? Sau era la fumat? :))
11 aprilie 2017, 08:12
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.