Top News
Încă o execuție în PSD! Tânără scoasă la propriu afară din partid după o poveste pornită la o întrunire de la Predeal

Ședința cu scântei care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la PSD Botoșani și despre care v-am informat sâmbătă a fost precedată de o demitere. Iar aceasta s-a materializat înainte de a se trece la ordinea de zi propriu-zisă.

Demisă înainte de începutul ședinței

Senatorul Doina Federovici a prezentat o adresă primită de la conducerea centrală a PES Activists prin care Andreea Andrei era demisă din funcția de președinte coordonator al organizației județene. Ea fusese aleasă în această funcție în ianuarie 2016 pentru un mandat de doi ani. Reproșul care i s-ar fi adus a fost acela că nu a participat la ședințele de Birou Permanent Județean (BPJ), structura de conducere a PSD Botoșani din care automat face parte președintele coordonator de la PES. Andreei Andrei, care este și consilier județean, nu doar că i s-a adus la cunoștință decizia, ci i s-a cerut să părăsească și sala. A încercat să vorbească, însă i s-a replicat de către șefa organizației că ”evită polemicile”, astfel încât nici nu prea a fost lăsată să își prezinte punctul de vedere. Neavând încotro, a părăsit sala de ședințe. Ulterior, Manuela Zarug, care a adus mai multe critici liderei interimare a PSD Botoșani, a reproșat măsura luată, menționând printre altele ceva de genul, ”conducerea PSD Botoșani nu înseamnă un singur om”.

Oficial nu și-a îndeplinit menirea

PES Activists România este o organizație a membrilor şi simpatizanţii de Stânga ce pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi reţelei de simpatizanţi existentă la nivelul tuturor ţărilor membre UE. În general, membrii PES fac parte și din PSD, fiind practic o structură a acestui partid. Președintele PES România, Victor Negrescu, a devenit în 2014 europarlamentar pe lista PSD, iar la Botoșani funcția de președinte coordonator a fost deținută de-a lungul timpului de lideri precum Ovidiu Portariuc și Dana Lăzăruc.
Demiterea Andreei Andrei a fost confirmată de conducerea națională a PES. Secretarul general al acestei organizații a declarat pentru Botoșăneanul că s-a dizolvat întreaga filială PES Activists Botoșani în urma unei decizii adoptate tocmai în luna februarie, la o întrunire de la Predeal și care privește și filiale din județe precum Brăila, Maramureș, Ilfov, Sibiu


”S-a aplicat o decizie luată la Adunarea Generală PES Activists România, nu este numai cu privire la Botoșani, sunt opt județe unde noi am văzut că sunt probleme și decizia este luată la nivel național. În unele s-a rezolvat, în altele urmează să se rezolve”,


Janina Sitaru, secretar general PES Activists România.


Potrivit acesteia, problemele de la Botoșani ar fi fost nerespectarea statutului și neîndeplinirea prevederilor privind colaborarea cu organizația locală.


”Avem un protocol în care se prevede că PES Activists România este parte integrantă din PSD și se ocupă de teme europene”,


Janina Sitaru, secretar general PES Activists România.


Potrivit acesteia, filiala de la Botoșani a fost efectiv dizolvată, președinte coordonator interimar fiind desemnat Cătălin Precul.

Neoficial, vin alegerile în PSD și se pregătește terenul

Aceasta este partea oficială a poveștii. Cea neoficială este strâns legată de alegerile care vor avea loc în PSD Botoșani pe 30 aprilie și prin care se poate explica miza schimbării liderului PES. Astfel, pe lângă faptul că prin statut președintele coordonator al PES Activists face parte din BPJ, forma operativă de conducere a social-democraților botoșăneni, PES are dreptul să desemneze și delegați la conferința județeană de alegeri. După ce s-a împotrivit desemnării ca secretar de stat a viceprimarului Cosmin Andrei, patrulaterul parlamentar Federovici - Trufin - Budăi - Lupașcu nu putea lăsa desemnarea delegaților la conferința de alegeri la mâna cumnatei viceprimarului. Culmea, președinte coordonator interimar a fost desemnat un PSD-ist ”din arealul Vlăsinești”, care fusese vicepreședinte la PES Activists Botoșani și care, atât timp cât a făcut parte din conducerea acestei structuri, ar fi însemnat că la rândul său este vinovat de lucrurile care au dus la dizolvarea filialei.

”Nu depinde de mine”


Șefa demisă a evitat în general dialogul pe această temă.


”În ultima ședință BPJ la care am fost convocată s-a dat citire unei hârtii primite de către organizația PSD Botoșani prin care am fost înștiințată că sunt înlocuită din funcția de președinte-coordonator PES Activists Botoșani, motivul invocat fiind neparticiparea mea la ședințele de BPJ, organizate de către PSD Botoșani, acțiune care nu depinde de mine. Văzând că nu sunt chemată la ședințele de BPJ din ultimele luni, în urma consultării cu conducerea centrală PES, am adus la cunoștință conducerii județene PSD faptul că am dreptul de a fi membru BPJ cu drept de vot și conform statutului PSD funcția de președinte coordonator este asimilată funcției de vicepreședinte al organizației județene PSD. Rămân în continuare membru PSD și voi munci pentru partid cum am muncit și până acum”,


Andreea Andrei, președinte demis PES Activists Botoșani.


Aceasta este și consilier județean și a refuzat să mai facă orice altă declarație. Rămâne astfel fără răspuns întrebarea: cum de decizia a fost comunicată PSD Botoșani, persoanei care are de profitat de pe această schimbare și nu și celei direct vizată de înlocuire?
Senzația generală este că, asemenea desemnării prefectului și voturilor de pe Dorohoi, s-a mai bifat un punct în pregătirea terenului pentru alegerile interne, unii PSD-iști acuzând de altfel vineri că jocurile sunt deja făcute.

 

FOTO JOS: Andreea Andrei. În plan secund, Cătălin Precul

 

loading...
Cea mai tânără consilieră PSD a pus țara la cale prin Pitești cu activiștii - FOTO
Lidera Pes Activists de la Botoșani a reprezentat organizația județeană la Bruxelles - FOTO

 

Nu vezi în fiecare zi așa ceva! Fenomen meteo extrem la Cucorăni – VIDEO
Locuitorii comunei Mihai Eminescu au avut parte vineri de un fenomen meteo pe care nu îl poți vedea prea des.
Angajat de la Teatrul Mihai Eminescu depistat cu COVID, directorul în autoizolare, a rămas șefă contabila
Pandemia cu SARS-COV-2 a atins și una dintre cele mai importante instituții de cultură de la Botoșani: Teatrul Mihai Eminescu.
EXCLUSIV: Supus unor presiuni politice imense, un manager de spital de la Botoșani și-a prezentat azi DEMISIA
Un adevărat duel al declarațiilor publice a avut loc în ultima săptămână la Botoșani, disputat fiind un spital.
BĂTAIE între constructori pentru drumul de aproape 100 de milioane de euro care străbate județul: În sfârșit, s-au prezentat
Vești bune transmise de șefii Consiliului Județean Botoșani.
Divele pe tocuri, directorii și unii politicieni nu s-au mai folosit de istorie pentru tradiționala defilare de Ziua Eroilor, la Cimitirul Pacea – GALERIE FOTO
Nu au mai fost văzute obișnuitele fețe de politicieni sau directori politici sprijiniți de coroanele de flori pentru a da bine în fotografiile presei. Nu au mai fost văzuți nici militarii din Garda de Onoare. Nici oficialitățile înalte ale orașului și alții care „se lipesc” la astfel de manifestații pentru a putea fi văzuți alături de „lumea bună”.
Taximetrist înjunghiat de un client, cere aproape 100.000 de lei de la agresor
A trecut mai bine de jumătate de an de când un taximetrist din Botoșani a fost înjunghiat de un client.
Asistenta decedată era o femeie sănătoasă, făcea sport și urca pe munte! BOALA a reacționat diferit la ea, înainte de deces a fost declarată VINDECATĂ
Lenuța Buta nu ducea deloc o viață sedentară. Ba dimpotrivă, era o persoană extrem de activă și iubea natura. Făcea sport ori de câte ori era posibil, iar muntele o atrăgea ca un magnet.
„Sanda” femeia din Sri Lanka venită la Botoșani, dezvăluiri șocante: Muncitorii srilankezi s-au bătut cu cuțitele cu agenții de securitate - VIDEO
Cu fix un an înainte de scandalul, devenit național între timp, cu muncitorii din Sri Lanka aduși pentru a lucra în domeniul confecțiilor, Botoșăneanul realiza un reportaj în interiorul fabricii GT Company.
Piețari revoltați adunați în fața Prefecturii, după descinderile din Piața Centrală: Puteau să doneze produsele, nu să le calce în picioare - FOTOGALERIE
Mai mulți comercianți din Piața Centrală au venit luni dimineață în fața Instituției Prefectului fiind nemulțumiți de descinderile care au avut loc săptămâna trecută.
inpuff.ro
Loading...
Am intrat în starea de nesimțire civică: ”Ce frumos și curat era orașul în starea de urgență!” - FOTO
Se spune că civilizaţia este un proces prin care învăţăm să fim mai buni. Doar că, atunci când suntem buni, ne raportăm în primul rând la confortul nostru, la câștigul propriu și prea puțin sau deloc la nevoințele aproapelui nostru.
Două agenții bancare ÎNCHISE la Botoșani: una s-a redeschis, cealaltă nu se știe când - FOTOGALERIE
Săptămâna trecută a fost îmbulzeală aproape în fiecare dimineață la sucursalele din Botoșani ale marilor bănci, însă în cazul a două dintre acestea nu pot fi învinovățiți doar clienții.
E dezastru: Botoșani a depășit pragul de 700 de cazuri de Covid! Am ajuns pe locul 4 în România
Cu toate că la nivel național pandemia este în retragere de o săptămână, la Botoșani situația se înrăutățește de la o zi la alta. Iar asta o arată chiar datele făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
A doua oară, în două zile! Mascații și Poliția au răscolit iar Piața Centrală, comercianții sunt disperați și s-au dus la prefect – GALERIE FOTO
Comercianții din Piața Centrală, din zona cunoscută ca fiind „a moldovenilor” situată în vecinătatea Halei de Lactate, au fost iar controlați de Poliție pentru a doua oară, în decurs de două zile.
Sechestrate în case, lângă bărbați violenți! Zeci de botoșănence bătute cu sălbăticie în izolare, val de apeluri la 112
În timp ce virusul COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga planetă, există și victime ascunse ale acestei pandemii. 
Loading...
Scandal la vârful Primăriei pentru o mașină de spirt: sticlele date jos în cartier, cuvinte grele între edili
Disputele dintre primarul PNL și viceprimarii PSD ai municipiului Botoșani au ajuns și la materialele folosite în lupta cu coronavirusul. Mai exact, la o autoutilitară cu spirt aflată în centrul unui nou scandal public de genul celor cu care edilii i-au obișnuit deja pe botoșănenii ce le-au dat votul.
Toți botoșănenii infectați cu COVID care au murit aveau alte afecțiuni – BOLILE de care sufereau
Până marți la Botoșani 42 de persoane infectate cu virusul COVID au murit. Toate cazurile au fost raportate de către autorități la decese din cauza virusului chinezesc.
Cultura botoșăneană este în DOLIU: ”O pierdere colosală. Putea fi ea însăși un tezaur viu”
A plecat într-o discreție care o caracteriza, într-o modestie rară. Un om care a lăsat în urmă o impresionantă zestre etnografică, de o valoare documentară excepțională.
Angajată a Centrului de Creație găsită decedată în locuință: O mare pierdere pentru cultura botoșăneană- FOTOGALERIE
Centrul pentru Conservarea și Valorificarea Tradiției și Creației Populare, aflat în subordinea Consiliului Județean Botoșani, este în doliu.
ASTĂZI: Slujbă în aer liber pe ploaie: Botoșăneni cu măști și umbrele, dar uniți în credință – GALERIE FOTO
După două luni în care credincioșii s-au rugat doar acasă urmărind online slujbele religioase, a venit vremea când au loc și primele slujbe în aer liber.
EXCLUSIV: Consiliera acuzată de trădare a fost EXCLUSĂ din PSD cu unanimitate de voturi
După scandalul izbucnit în Consiliul Local Botoșani la ședința pentru schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la societatea Eltrans, Daniela Roșu a fost exclusă din PSD.
in PSD toti sunt niste comunisti si actioneaza ca atare. doina elena "ceausescu" face numai ce vrea dumneaei. toti stim cum a sfarsit ceauseasca, oare aceeasi soarta o va avea si doinuca? amr 19 zile, pam pam
12 aprilie 2017, 10:26
La câta minte are fata asta , mai bine ar pleca după Porta, căci ea si Iolanda fac treaba buna...2 țațe
11 aprilie 2017, 22:05
Babuinul nu are nici o părere? Tocmai el care a a(tras) atâtea proiecte pentru casa lui!!??
11 aprilie 2017, 21:25
Doinita,ai renuntat la ANL??Sau stai in gazda la socri.....?Rusine,comunisto!
11 aprilie 2017, 19:10
Sluga lui Portariuc, numita in functie , boceste pe la colturi...acasa jigodiile....la munca.....
11 aprilie 2017, 17:53
In PSD trebuie sa fii cumintel, dar foarte cuminte si sa executi ordinile primite mai ceva ca in armata, sa nu te uiti chioras,....ca te papa executia.
11 aprilie 2017, 17:28
Terminati cu magariile, sunteti pusi de madama ,,tovarasa general,,
11 aprilie 2017, 14:34
Marmota a luat-o in freza!! Tare mai râdea când a detronat-o pe Dana Lăzăruc !! Cu ce moneda dai , cu aia Primești !! Urmează surprise!!!!
11 aprilie 2017, 13:33
Cacat de organizatie PESul asta, se lauda cu 10000 de membri si de fapt sunt o mana de oameni din care jumatate sau mai mult de jumatate sunt racolati de la TSD
11 aprilie 2017, 13:17
Sunt de ani buni membru in acest partid. In tot acest timp s a mai schimbat conducerea, NICIODATA nu au fost astfel de tensiuni! Nici pe vremea lui Contac, Marcu, Dolineaschi sau Portariuc!! Ma doare sufletul sa vad unde s a ajuns. Cum pozeaza femeia asta intr o sfanta si de fapt e doar o meschina ce baga frica in toti!
11 aprilie 2017, 12:03
Interesele materiale si politice ale lui madam senator Federovici primeaza, oare cand o va inhata DNA pentru tot ce a facut si face? Casa de la Stauceni, Anl, campaniile electorale in care obliga directoriile sa cotizeze pentru afisele ei de paiatza...?!
11 aprilie 2017, 11:43
Si uite așa ,, trio formidabil,, a apus!!! Pasarea pe limba ei moare!!! Nici măcar plățile nepatrimoniale nu v-au scăpat !!!! Hahaha
11 aprilie 2017, 11:09
Decapitarile sunt in derulare, urmeaza si organizatiile TSD (judet + municipiu)...
11 aprilie 2017, 10:53
Tovarasul Negrescu are nevoie de sustinerea Doinitzei in CEX national ca sa mai spere in 2019 la un loc pe lista europarlamentarilor, vise baiatul tatii caci nenea Dragnea nu este prietenul tau!
11 aprilie 2017, 10:48
Doinitza a inceput sa faca lista si sa numere oamenii ca sa isi masluiasca locul de presedinte al organizatiei judetene, ca deah toti stim ca alegerile sunt organizate mereu foarteeee democratic, mai ales la pesede. Iar in calculele ei a reiesit ca are nevoie si de votul BPJ al membrului PES si cum fosta presedinta avea eticheta de om al lui Portariuc a decapitat-o punandu-l pe omul piticului porno de la Vlasinesti pe care-l poate manipula cum vrea ea.
11 aprilie 2017, 10:43
Ce fain!!! Chiar mor de ras!!! La câte figuri de joasa speța ai făcut ,,, normal ,, sa ti vezi de asfaltarea tenului care ,,, nu i ușor deloc!!! Si cum era Vb aia,,, vine si cântarul vieții ,,, pt fiecare!!! A venit la tine dar Încă nu-i tot!! Urmează !!!!!!
11 aprilie 2017, 10:39
te-a sunat doina si ti-a ordonat sa dai si tu un comentariu? Hai ca poti mai mult ca doar esti directoare acu.
11 aprilie 2017, 10:20
Aparent Psd Botosani = doinitza, parerile celorlalti membri din conducere nu mai conteaza. Ea decide s cine-i secretar de stat, cine-i prefect, cine-i director, cine-i presedinte de organizatie...numai oameni "competenti" numiti pe toate functiile...nevoie mare...atentie! Tabla de sah are si pioni negri si albi!
11 aprilie 2017, 10:15
Ce a facut fatuca asta in afara faptului ca s-a plimbat pe la sedinte nationale, la Bruxelles pe banii UE dar nu a facut nici o sedinta la Botosani. In conditiile astea e normal ca cei de la Bucuresti nu au nevoie la conducerea organizatiei de "frumoase", ci de persoane competente, care stiu cu ce se mananca organizarea. Degeaba latrati lingailor. A fost o decizie a PES central, nu a PSD Botosani. Dar e clar ca pentru 5-10 lei staaaati si mancati kkt in fata tastaturii
11 aprilie 2017, 09:44
Cine misca in front, PSD il executa, mai rau ca in comunist, trebuie sa spui si sa faci ce spun mai marii partidului !
11 aprilie 2017, 09:07
Asa doina! Aratale ca nu ai nimic cu oamenii lui portariuc, da-i pe toti afara!
11 aprilie 2017, 09:05
Alt om nu a gasit partidul asta? Tocmai afinul lui trufin??? E clar ca miza era alta, sa fie peste tot oamenii lui doina, nu ca ar fi mare sfaraiala pesul asta.
11 aprilie 2017, 08:52
Dna ce face cu doina, o mai lasa mult? A recunoscut turcanu ca si lui doina i s-a facut casa de catre barsan,mai vedem mult un astfel de specimen in senatul romaniei?
11 aprilie 2017, 08:49
Nu cred ca FEderovici va ajunge presedinte cu astfel de manevre. Oricum nu va fi un lider legitim, va fi mereu contestata si va avea durata scurta mandatul ei.
11 aprilie 2017, 08:47
Nu ma simt reprezentat de un lider ca federovici,in loc sa ne uneasca si sa fim mai puternici ea da afara si separa partidul in 2.
11 aprilie 2017, 08:45
Nu e senzatie generala, asta e adevarul: doina a rezolvat si va fi presedintele organizatiei. Cei de la bucuresti probabil nu stiu ce face ea pe plan local, ei stiu doar ce face ea pe plan "orizontal". Trufin si-a pus secretar de stat, acu l-a pus pe flacaul asta presedinte, dupa ce a fost consilier judetean iar apoi a fost impins la cabinetul lui Macaleti pentru a raporta tot ce se intampla acolo.
11 aprilie 2017, 08:42
Doina Federovici, Hitler-ul PSD-ul, are zilele numarate. O data cu aducerea in discutie a datei in care vor avea loc alegerile PSD BT va incepe si revolta in PSD!
11 aprilie 2017, 08:39
Mare branza pesul asta...a gasit doinita inca o persoana pe care sa se razbune... Urmeaza buhaianu, tincu,andrei cosmin,olaru,sa vedem ce le mai reproseaza acestora.Slaba toata conducerea psd daca o lasa pe doina sa faca ce vrea si nu ia nimeni atitudine.
11 aprilie 2017, 08:33
Mare organizatie si pes-ul asta. Negrescu purta sosete albe cu sandale si acu e mare europarlamentar...
11 aprilie 2017, 08:22
E vai si amar de psd, face doina ce vrea si nu ia nimeni atitudine. A pus mana pe partid, da afara toti oamenii si pune pilele ei si ale lui trufin.
11 aprilie 2017, 08:18
E un 0 barat acesta persoana atuul ei daca se poate spune asa este faptul ca e cumnata lui Cosmin Andrei si asa a ajuns acolo fiind prieteni cu Portas. Ca activitate politica nu a facut nimic pentru psd sau tsd. Gasca veche s-a cam spart.
11 aprilie 2017, 08:16
Vai, dar cum se poate asa ceva, mos Costica idolul pesedistelor de orice varsta nu a luat atitudine? Sau era la fumat? :))
11 aprilie 2017, 08:12
Loading...
zenda.ro
Loading...
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„În condiţiile în care avem o evoluţie normală, condiţiile de distanţare sunt respectate, avem mall-urile, în condiţiile în care avem o evaluare normală evitând aglomeraţiile populaţionale, se pot deschide. Încep competi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8387 lei
USD
Dolarul SUA
4.3203 lei
CHF
Francul elveţian
4.5005 lei
GBP
Lira sterlină
5.4094 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9642 lei
XAU
Gramul de aur
237.1382 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2477 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3998 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9737 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1952 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1808 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6490 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.