Top News
Grefieră de la Parchet infectată cu Covid: S-a plimbat prin toate birourile! DSP acuzată că NU a făcut ancheta epidemiologică

O altă unitate lovită de noul virus SARS-CoV-2 este Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi unde a contactat această boală o grefieră.

Covid își face loc și printre procurori 

 

Potrivit conducerii acestei unități, respectiva angajată a fost depistată pozitiv în data de 4 noiembrie 2020. Începuse să se simtă rău din 22 octombrie motiv pentru care a stat în concediu de odihnă timp de o săptămână. A revenit la serviciu pe 2 noiembrie pentru câteva ore, interval în care a redactat câteva raportări și situații iar ulterior a mers la spital, unde s-a descoperit că are coronavirus.

 

La Parchetul Dorohoi mai activează două grefiere, tot atâția procurori și o persoană care se ocupă de curățenie. Având în vedere contactul direct, procurorul șef a transmis o adresă către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani încă din 4 noiembrie.

 

După o săptămână de zile în care nu s-a transmis nicio măsură din ancheta epidemiologică, șefa Parchetului Dorohoi, procurorul Nicoleta Arpinte a mai revenit cu o adresă.

 

Ancheta epidemiologică întârzie

 

Și a încercat un contact cu conducerea DSP Botoșani inclusiv pe Facebook.

 

„Am trimis exact acum o săptămână o adresă și am și sunat, ca să comunic faptul că la Parchetul Dorohoi este un caz pozitiv de Covid, cu simptome ca la carte, care s-a plimbat prin toate birourile pe data de 2 noiembrie. Pe data de 4 noiembrie a primit rezultatul pozitiv. Am expus situația în adresă și la telefon. Am explicat telefonic faptul că, fiind vorba despre o unitate de parchet care lucrează cu poliția, instanța de judecată, justițiabili și așa mai departe, este foarte important să se dispună urgent niște măsuri și să știm și noi ce avem de făcut, mai ales că suntem o unitate cu foarte puțini oameni și dacă se mai infectează careva, ar trebui să punem lacăt pe ușă, ceea ce este inadmisibil. Cred că nici nu era nevoie să explic dar totuși am făcut-o. Degeaba. Este a opta zi de când așteptăm răspuns, suntem în 11 noiembrie”,

Nicoleta Arpinte, procuror șef PJ Dorohoi

 

Comunicare pe Facebook

 

Postarea a fost făcută pe pagina oficială a directorului DSP Botoșani, Monica Adăscăliței care la rândul său a răspuns printr-un comentariu cu o adresă prin care se specifica faptul că ancheta epidemiologică pentru Parchetul de la Dorohoi este în desfășurare iar contacții direcți sunt puși în carantină la domiciliu.

 

„De asemenea, medicul de medicina muncii al unității, respectiv responsabilul SSM, va efectua ancgeta internă. La nivelul fiecărei unități se vor respecta cu rigurozitate măsurile igienico-sanitare impuse pe perioada pandemiei cu virusul SARS-COV-2 și se vor dezinfecta spațiile unde și-a desfășiurat activitatea persoana depistată cu covid”,

Se mai arată în adresa respectivă

 

„Mulțumesc mult pentru răspunsul fără semnătură, numar de înregistrare și dată, sper să ajungă și la parchet, nu numai pe Facebook. Cu precizarea că adresa trimisă astăzi este o revenire la adresa inițială din data de 4 noiembrie pentru că trebuia și trebuie să știm și noi ce avem de făcut. Nu cunoaștem rezultatele anchetei epidemiologice pentru că nu ni s-a comunicat, nu avem medic de medicina muncii, nu are cine face anchetă internă iar cu dezinfecția suntem pe cont propriu din absolut toate punctele de vedere încă din primăvară”,

i-a răspuns Nicoleta Arpinte

 

Șefa Parchetului de la Dorohoi a explicat faptul că unitatea din cel de-al doilea municipiu al județului este în criză de personal, cei doi procurori care activează acolo fiind de fapt, detașați de la Botoșani. Iar în cazul unui focar, practic Parchetul rămâne fără activitate și nu va mai avea cine să se ocupe de eventuale violuri sau tâlhării. Nicoleta Arpinte a mai arătat că dorește să tragă un semnal de alarmă în condițiile în care în domeniul justiției, și așa decimat, apar tot mai multe cazuri de coronavirus.

 

Se solicită digitalizarea în justiție

 

De altfel, Forumul Judecătorilor din România și Asociația Inițiativa pentru Justiție a solicitat în mai multe rânduri Parlamentului României, Guvernului României, Ministerului Justiției și Consiliului Superior al Magistraturii, în limita competențelor legale, luarea urgentă a unor măsuri legislative și administrative în scopul diminuării răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de virusul SARS-CoV-2, fie prin restrângerea activității de judecată la soluționarea cauzelor urgente, fie prin eliminarea fazei orale în unele dintre cauzele aflate pe rolul instanțelor judecătorești și digitalizarea neîntârziată a instanțelor

 

Printr-un comunicat emis Forumul Judecătorilor din România, constatând că sediile instanțelor de judecată au devenit focare de răspândire a virusului SARS-CoV-2, existând cazuri numeroase de infectare în instanțele mari din municipiile importante ale țării, fapt care a determinat închiderea temporară activității și amânarea judecării unor dosare, a apreciat necesară digitalizarea extinsă a instanțelor de judecată, comunicarea actelor de procedură exclusiv pe cale electronică, adoptarea cu rapiditate a unui act normativ în vederea stabilirii unor reguli privind judecata prin videoconferință, precum și restrângerea fazei orale în anumite pricini judiciare.

 

loading...
INTERVIU Procurorul amenințat cu moartea: Trăim într-o lume care o ia razna, unde mulți nebuni sunt în libertate

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
LUNA PROTESTELOR la Botoșani: Alți angajați se pregătesc să iasă în stradă săptămâna aceasta
Luna ianuarie a acestui an pare să fie dedicată acțiunilor de protest. După pichetarea polițiștilor de săptămâna trecută, zilele acestea alți angajați ies în stradă.
ULTIMĂ ORĂ: Două mașini avariate pe Calea Națională din cauza unui șofer neatent - FOTOGALERIE
Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară pe Calea Națională. 
Tânăr în stare gravă după un accident cumplit la 180 de kilometri la oră - FOTOGALERIE
Un accident cumplit a avut loc în urmă cu puțin timp, traficul în zonă fiind blocat.
Botoșaniul incredibil: Drumuri îngropate în mocirlă, un consilier vrea să doneze piatră, dar nu se înțelege cu primarul
”Noi am face dacă am avea bani să cumpărăm, dar de unde bani?” este explicația pe care o auzim, de dimineață și până seara la o mulțime de primari din Botoșani și România. Să nu vă imaginați însă că atunci când sunt și bani și se și poate cumpăra, problema este rezolvată.
EXCLUSIV: Mihaela Huncă a devenit director, preia șefia unei instituții din educație
La mai puțin de o lună de la terminarea mandatului de parlamentar, Mihaela Huncă și-a găsit un nou job în educație. Profesor de matematică, fosta deputată nu se va întoarce la catedră.
Vulpile dau atacul la Parcul Cornișa, au sărit la câinele unui vizitator - VIDEO
Din cauza pandemiei care a înghețat viața socială și profesională în decursul anului trecut, mai ales în lunile în care România s-a aflat în starea de urgență, unele efecte se resimt în prezent.
LA MULȚI ANI: Maica din Agaftonul eminescian, care în vremea ”decrețeilor” a botezat 2.000 de prunci, împlinește astăzi 90 de ani
S-a ivit pe lume în zi sfântă, când creștinătatea îl prăznuiește pe Înaintemergătorul și Botezătorul. Astăzi, maica Epistimia împlinește 90 de ani.
Pensionare de top la o instituție, directorul de la înființare a plecat acasă
Primul director pe care l-a avut la Botoșani Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a părăsit instituția.
Locul din Botoșani în care riști să te îneci în noroi: Dezbrăcarea și la înot - GALERIE FOTO
Deși suntem în anul 2021 unii botoșăneni sunt nevoiți ”să înoate” zilnic prin noroaie. Din cauza precipitațiilor, unele drumuri neasfaltate din județul Botoșani au ajuns să arate deplorabil.
Loading...
Prefectul părăsit de o consilieră, a ales politica și... o altă instituție
Unul dintre consilierii din cancelaria prefectului Dan Nechifor a renunțat la funcție.
EXCLUSIV! Demisie în Parlamentul României, un deputat din Botoșani a renunțat la mandatul de parlamentar
Zvonurile apărute înainte de Anul Nou privitoare la demisia unui parlamentar ales la scrutinul din 6 decembrie au prins contur astăzi.
Zece comune din Botoșani FĂRĂ niciun caz de COVID, o singură localitate are rata de peste 3 la mie
După trei luni critice în care numărul cazurilor a fost ridicat, situația s-a îmbunătățit chiar la început de an. Astfel că astăzi s-au deschis în sfârșit restaurantele în municipiul reședință de județ întrucât rata de infectare a scăzut sub 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
O întâmplare din studenția lui Dorin Glăvan: CUM au scăpat pletele poetului George Țărnea de foarfeca milițienilor
Pentru băieții zilelor noastre, interzicerea părului lung ar fi un abuz strigător la cer. Un abuz strigător la cer era și în vremea comunismului, doar că prea puțini îndrăzneau să se opună. Așa se face că părul lung devenise un gest de protest, iar răspunsul regimului nu era nici el mai prejos: tinerii erau ridicați de pe stradă, umiliți, uneori arestați. Și, bineînțeles, tunși.
Botoșani, singura capitală de județ din Moldova, alături de Bacău, care trece în 2021 în ”scenariul roșu” cu restaurante, cafenele, săli de jocuri și spectacole închise
Autoritățile din Iași au anunțat redeschiderea, începând chiar de pe 31 decembrie, a restaurantelor și cafenelelor din oraș, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut.
Loading...
RĂZBOI total la Spitalul TBC: Managerul în funcție solicită desființarea deciziei CA de anulare a concursului pe motiv de discriminare și hărțuire morală
Cristina Bahrin, actualul manager al Spitalului de Pneumoftiziologie, a trimis o plângere prealabilă Consiliului de Administrație al unității medicale prin care solicită anularea Hotărârii nr. 2 din 27 noiembrie prin care s-a anulat concursul pentru funcția de manager.
Sărbători pe patul de spital sau în izolare: Sute de botoșăneni cu COVID se tratează acasă, alții prin unitățile medicale
Sărbători total atipice pentru mai mulți botoșăneni care sunt confirmați cu virusul SARS-COV-2. În timp ce unii sunt internați în spitalele COVID, alții sunt sub tratament la domiciliu.
Zeci de adolescenți din Botoșani au găsit ”lumina din întunericul celulelor”: Istoria ne oferă o pildă, avem datoria de a nu uita ceea ce s-a întâmplat atunci
Sunt adolescenți, trăitori ai unui timp fără dictatură, ai unui timp ferit de dezastre naturale sau de războaie. Pentru ei, viața bunicilor lor, a străbunicilor, este istorie. O istorie pe care, spre surprinderea lor, nu au găsit-o în manualele școlare.
Primarul pregătește preluarea directă a semafoarelor: Vor intra mai târziu pe intermitent și ”voi trece în caietul de sarcini niște timpi de reacție foarte scurți”
Avaria a durat mai bine de o săptămână, interval în care traficul la intersecția străzilor Calea Națională - Petru Rareș s-a desfășurat anevoios și chiar a avut loc în zonă și un accident de circulație.
Gala la care s-a premiat pandemia văzută prin ochii celor mai mici elevi: Iubirea pentru școală și copii merge mai departe – VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un an cu totul și cu totul special, Gala ”Angelica Gherman” organizată de Asociația B-Right Media a fost la rândul său una aparte. Și asta nu neapărat prin formatul online din 2020, ci prin faptul că premianții celei de-a opta ediții au fost în exclusivitate copii din ciclul primar.
Profesorul Strujan, aplaudat de colegi și copii la ultima trecere pe la școala pe care a slujit-o o viață întreagă – VIDEO & GALERIE FOTO
Asemeni marilor sportivi, pe care i-a dat mereu ca exemplu elevilor ce îi îndruma la orele de Educație Fizică, Ioan Strujan s-a retras în aplauze. Astăzi, la ora 11:00, a trecut pentru ultima dată pe la Școala 13.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Am solicitat o analiză a inechităților din legea salarizării, care, în urma mai multor decizii judecătorești, nici nu mai este unitară. Vă asigur că intenția mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public. ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8737 lei
USD
Dolarul SUA
4.0172 lei
CHF
Francul elveţian
4.5274 lei
GBP
Lira sterlină
5.4853 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8752 lei
XAU
Gramul de aur
239.4568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3544 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1123 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1655 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6552 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-7.5 o C
Dorohoi
-7.3 o C
Bucecea
-7.9 o C
Darabani
-6.7 o C
Saveni
-7.5 o C
Ştefăneşti
-3.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.