Top News
Gala la care s-a premiat pandemia văzută prin ochii celor mai mici elevi: Iubirea pentru școală și copii merge mai departe – VIDEO & GALERIE FOTO

Într-un an cu totul și cu totul special, Gala ”Angelica Gherman” organizată de Asociația B-Right Media a fost la rândul său una aparte. Și asta nu neapărat prin formatul online din 2020, ci prin faptul că premianții celei de-a opta ediții au fost în exclusivitate copii din ciclul primar.

Micii scriitori, premiați cu mijloace IT menite să le faciliteze învățământul la distanță


Aceștia au trebuit să își povestească propriile experiențe de învățământ online, iar un colectiv format din cadre didactice, reprezentanți ai Asociației B-Right Media și redactorul șef al ziarului Botoșăneanul le-au evaluat în funcții de mai multe criterii.


Printre altele, s-au punctat încadrarea în temă, modalitatea în care textul expune trăiri, sentimente și evenimente și folosirea unui vocabular adecvat nivelului de vârstă al copilului.


Au fost validate lucrările a 30 de elevi proveniți atât de la școli din municipiul Botoșani, cât și din județ, iar marele câștigător a fost desemnat Iosif Băltuță de la Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu Flămânzi, acesta fiind recompensat cu un set format din tabletă, tastatură, stylus și mouse.


Locul al doilea aparține Ecaterinei Fegher de la aceeași unitate de învățământ, care a primit un smartphone, în timp ce pe poziția a treia s-a clasat Andrei Popescu de la Școala Gimnazială 10, răsplătit cu o imprimantă multifuncțională.


S-au acordat și trei mențiuni unor elevi de la Școala Gimnazială 1 Cristești, Școala 7 și Școala 13 și alte două premii speciale unor copii din Flămânzi și Trușești.

 

Mențiuni: Mascan Matei Iulian, Școala Gimnazială nr. 1 Cristești, Bârzoieș Horia Constantin, Școala nr.7 Botoșani, Dănilescu Dragoș, Școala nr. 13 Botoșani.


Premii speciale: Avădanei Maria Magdalena și Turiceanu Sara.

 


”Sunt foarte emoționată, ca în fiecare an. Nu îmi vine să cred că am ajuns la a opta ediție. Copii, voi nu știți despre mama mea, dar mama mea a fost învățătoare, așa cum aveți și voi învățătoare, timp de zeci de ani a lucrat împreună cu copiii și a scris și culegeri de Matematică și de Gramatică și mă emoționează în fiecare an organizarea acestui eveniment și mă bucură extraordinar de mult că anul acesta avem ocazia să premiem copii. Am premiat de-a lungul anilor și învățători, și elevi de liceu, dar anul acesta cred că este cea mai colorată ediție”,


Raluca Bălășcău, coordonator Gala ”Angelica Gherman”


Toate premiile fac parte din gama IT și sunt menite să ajute elevii în învățământul online.

 

Parteneriat cu Casa Corpului Didactic și Școala 13


Gala ”Angelica Gherman” a avut loc marți seară online cu implicarea Casei Corpului Didactic (CCD), prin directorului acestei instituții și responsabilul de proiecte, Isabella Cantemir.


”Personal, nu cred că se poate cinsti mai frumos și mai nobil memoria unui dascăl decât susținând educația și excelența în educație. Să nu uităm niciodată că și geniilor tot un dascăl le-a pus creionul în mână pentru prima dată. Așa că rolul educației devine evident (...). Sunt sigur că aprecierile dvs. vor avea un impact puternic asupra evoluției ulterioare a tinerilor premiați”,


Sorin Luca, director Casa Corpului Didactic Botoșani.


Ca și edițiile precedente și cea din acest an a avut loc și cu sprijinul Școlii 13, pe care Angelica Gherman a slujit-o cea mai mare parte a vieții sale.


”D-na Angelica Gherman este un model de dascăl care prin tot ceea ce a realizat a contribuit la formarea a numeroase generații de copii. În spatele fiecărui om, fericit, nefericit, bogat, sărac, celebru sau mai puțin celebru, a stat întotdeauna un dascăl, iar primul dascăl care explorează caracterul și sufletul unui elev este învățătorul”,


Mihaela Filip, director Școala 13.

 

”Această ediție face din nou legătura între cer și pământ”


Din comisia de evaluare a lucrărilor a făcut parte și Adriana Cojocariu, laureata galei din 2015, care a vorbit inclusiv în calitate de fostă colegă a Angelicăi Gherman.


”Amintirea ei rămâne cea de prietenă, de colegă, de profesionist și m-am gândit că anul acesta, fiind a opta ediție, d-na face o legătură. Așa cum cifra opt face legătura celor două cercuri, care înseamnă veșnicie, așa această ediție face din nou legătura între cer și pământ, între amintirea unui om care și-a dedicat toată viața școlii, copiilor, un om care nu s-a uitat niciodată la ceas, care nu a încetat niciodată să aplece urechea la ceea ce copiii doreau, o legătură între amintirea d-nei învățătoare Angelica Gherman și noi, cei de pe pământ, care am rămas să ducem mai departe ceea ce și-a dorit întotdeauna: iubirea pentru copii, profesionalismul, dedicația pentru școală și pentru educație”,


Adriana Cojocariu, învățătoare Școala 13.


Și pentru că veni vorba despre evaluatori, trebuie spus că nu puține au fost compunerile care i-au emoționat.


”Au fost unele amuzante, dar și altele care m-au întristat și am realizat atunci ce presiune uriașă este pe umerii voștri și am realizat cum este școala online văzută prin ochii voștri, ai copiilor. Dincolo de ceea ce vedem noi la televizor, de ceea ce ne explică specialiștii în lupta cu această criză sanitară, probabil că voi ați expus la modul cel mai sincer ce înseamnă pentru noi toți presiunea psihică pe care o exercită acest virus. Vă felicit pe toți pentru toate compunerile scrise, nu mă așteptam să aibă acest impact asupra mea, fiecare ați fost bun, chiar dacă nu vă regăsiți printre câștigători”,


Gabriela Erdic, redactor șef Botoșăneanul.


Lucrările vor putea fi citite de toți botoșănenii, urmând a fi publicate în ziarul Botoșăneanul.

 

Până atunci însă, fiindcă tot îl așteptau pe Moș Crăciun, miercuri la amiază copiii și-au ridicat premiile de la sediul asociației.

 

În memoria ei se face gala


Revenind la Angelica Gherman, cea căreia îi este închinată gala care îi poartă numele, deși o scriem an de an, într-o vreme în care semianalfabeții și semidocții iau fața veritabilelor valori, simțim nevoie să reamintim și în 2020 că... A scris 23 de cărți școlare, toate apărute la edituri din București cu un tiraj însumat ce trece de 300.000 de exemplare. A avut 37 de ani la catedră, a fost a două mamă și uneori chiar cea dintâi pentru sute de elevi, a fost declarată ”Educatorul deceniului” și a primit diploma ”Gheorghe Lazăr – clasa I”.

 

loading...
Dublă sărbătoare la Casa Corpului Didactic! Camera de stimulare a creativității a fost inaugurată – FOTO&VIDEO
Cea mai promițătoare elevă viitor cadru didactic, premiată într-o gală de suflet: Unim cerul cu pământul VIDEO & GALERIE FOTO

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU COPII

download from google play download from apple store
DIN CULISE: Gafe la depunerea jurământului prefectului și subprefecților, un invitat (ne)poftit și susținere politică în șoaptă – FOTO&VIDEO
Ceremonia restrânsă care a mai animat sala Nicolae Iorga din Palatul Administrativ la depunerea jurământului celor trei șefi ai Prefecturii a avut și momente nedorite.
Vot cu hoarda în Consiliul Județean și dezbateri în mare viteză: ”Stați puțin!”, ”O secundă”AUDIO ce fac aleșii la ședințele închise de un an
În jur de o oră a durat ședința Consiliului Județean Botoșani care a avut loc pe data de 25 februarie. Pentru prima dată în ultimul an, de când cu câteva excepții întrunirile aleșilor de la CJ au loc în circuit închis, fără accesul presei și al publicului larg, Botoșăneanul vă prezintă modul în care se desfășoară o astfel de ședință.
Botoșaniul tot mai ocolit de medici: Semieșec la concursul pentru 17 posturi, se reia procedura
Botoșaniul pare să fie tot mai ocolit de medici, iar elocvent este ceea ce s-a întâmplat la ultimul concurs organizat de Spitalul Județean Mavromati.
Botoșăneanul care folosește cel mai ieftin medicament din lume: Frigul este un profesor dur, dar cel mai înțelept în același timp – GALERIE FOTO
Pentru cei mai mulți dintre noi, primăvara înseamnă flori, soare, trezirea la viață a naturii. Există însă și oameni pentru care iarna, frigul, gheața reprezintă o binefacere și o metodă de a-și îmbunătăți viața.
LA MULȚI ANI! Pagini din viața pictorului: Teodor Valenciuc, decanul de vârstă al artiștilor botoșăneni, împlinește 91 de ani
Scoborât primăvăratec pe pământul Botoșanilor, Teodor Valenciuc împlinește, pe 1 martie, 91 de ani. Domol, cu un zâmbet reținut cât să facă din el un mucalit aproape sobru, visător de când se știe și scotocitor culoare, Teodor Valenciuc ne învață că vârsta nu se numără în ani, ci în povești trăite.
Care pandemie? Dan Bittman e deja sold-out cu primul spectacol la Botoșani, se mai vând bilete doar la al doilea
La primul spectacol din pandemie al unui artist de rang național s-au vândut deja toate biletele. Organizatorii au anunțat sold-out pentru concertul închinat femeii și programat pe data de 7 martie la Rapsodia City Center.
Botoșănenii care NU ne fac cinste: O tânără de 23 de ani a evadat din pușcărie din Italia, în China „Bonnie și Clyde” de Botoșani prinși la furat
Milioane de români și probabil mii de botoșăneni trăiesc peste hotare, unii încercând că muncească pentru a avea un venit cinstit, alții optând pentru alte metode de a obține bani în mod facil, însă ce contravine legilor din alte țări.
O parcare supra-aglomerată din centrul orașului va fi cu PLATĂ în urma solicitărilor botoșănenilor
Decizia a fost adoptată în ședința de Consiliu Local întrunită astăzi, de la ora 11:00.
INTERPELARE la ședința de la Municipiu: Sute de botoșăneni se opun unei investiții: Nu suntem de acord cu restaurante, magazine, terase, instituții
Ședința de Consiliu Local de astăzi, 25 februarie 2021 a început cu o intervenție din partea unei reprezentante a unui ONG local care se împotrivește deramării unei investiții în municipiu.
Loading...
Bolnavi de diabet lăsați o săptămână fără rețete după pensionarea unui medic de la ”Mavromati”
Mai mulți pacienți diagnosticați cu diabet nu și-au putut lua rețetele timp de o săptămână. Este vorba despre botoșăneni aflați în evidențele medicului pensionar Ioan Petrescu.
Botoșăneni infectați la petreceri private, cresc cazurile în municipiu de la o zi la alta
În ultimele zile, autoritățile sanitare de la Botoșani remarcă o creștere a cazurilor în municipiul Botoșani, rata de infectare ajungând la 2,41.
Primele imagini cu Fratele Andrei, botoșăneanul care a lăsat toate ale lumii: Gata să împărtășească un gând și un sfat bun și oferind totul - FOTOGALERIE
În urmă cu doi ani, actorul botoșănean lua o decizie care surprindea lumea artistică, și nu doar. La 33 de ani, în plină expansiune artistică, cu zeci de roluri pe scenă, în film, cu participări răsunătoare în emisiuni de top, actorul lăsa totul în urmă și pleca să își găsească liniștea. Și să găsească pe sine. 
Incendiu la o școală din Botoșani, mai multe echipaje de pompieri la fața locului – FOTO & VIDEO
La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri care au intervenit pentru stingerea incendiului. 
Scandalul de la Constanța: Colonelul Amarandei a trimis la Botoșani scara mobilă pentru un porumbel – GALERIE FOTO & VIDEO
La scurt timp de la preluarea conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea botoșăneanul Cristian Amarandei s-a confruntat cu prima situație critică soldată cu decesul unei femei care a murit după ce a căzut de la înălțime.
Loading...
Stradă blocată complet de o înmormântare în etnie: circulația s-a reluat când au vrut rudele și cunoștințele – VIDEO & GALERIE FOTO
Nervi, înjurături, certuri și mai ales claxoane peste claxoane s-au putut auzi vineri în jurul orei 12:30 în zona centrală a municipiului Botoșani. Acolo, o înmormântare a unui reprezentant al etniei a dat peste cap circulația rutieră.
Primarul a împărțit locuințe la marginea orașului! Periplu cu deputați și viceprimar prin noile apartamente: Aș sări în sus de bucurie VIDEO & FOTO
În 2012 când USL zguduia politica românească, fostul primar de la Constanța, Radu Mazăre împreună cu Ovidiu Portariuc turnau simbolic primul cancioc de mortar pentru un ansamblu de locuințe pentru tineri. Se întâmpla în luna mai.
LOVITURĂ în procesul pentru tragedia auto de la Orășeni Deal, dosarul a ajuns la alt judecător
Unul dintre cele mai vechi dosare de la Judecătoria Botoșani a fost repartizat unui alt judecător. Este vorba despre dosarul în care este judecat Flavian Zacrețchi, tânărul care a produs accidentul de la Orășeni Deal în anul 2015 în care doi soți și-au pierdut viața.
Colonelul Amarandei în centrul unui scandal imens la Constanța: O femeie a căzut de la etajul 6 încercând să scape de un incendiu, pompierii NU aveau nici saltea, nici autoscară – VIDEO & FOTOGALERIE
O femeie de 56 de ani din Constanța a murit marți după ce a căzut de la balconul apartamentului de la etajul 6, cuprins de un incendiu violent. Ea ieșise pe balcon pentru a scăpa de flăcările din locuință și a așteptat acolo minute bune să fie salvată.
Se sparge pandemia: Dan Bittman concertează la Botoșani de Ziua Femeii... două zile la rând - Vino să-ți recalibrezi psihicul distrus
Poate cel mai mediatizat cântăreț român în ”epoca Covid” își reîncepe concertele la Botoșani. La aproape un an după ce spectacolele au fost blocate în totalitate de pandemie, în oraș vor avea loc show-uri timp de două zile la rând.
17 la 3! Victorie zdrobitoare în PNL pentru funcția de subprefect: Dacă va fi sau nu, asta e altă discuție
Biroul Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal s-a întrunit luni după amiază pentru a vota persoana a cărei nume a fost transmis la București pentru ocuparea unui post de suprefect la Botoșani.
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Ce siguranță au acești copii de 15 – 16 ani maximum pe traseu, de la școală până acasă, ei termină orele la 19:00, respectiv 20:00. Când ajung acasă, când se odihnesc, când învață? Plus siguranța deplasării, de la ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8838 lei
USD
Dolarul SUA
4.1118 lei
CHF
Francul elveţian
4.4060 lei
GBP
Lira sterlină
5.6917 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7890 lei
XAU
Gramul de aur
223.8171 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2309 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3297 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1502 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2419 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1852 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6568 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.4 o C
Dorohoi
1.8 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
1.4 o C
Saveni
1.4 o C
Ştefăneşti
5.1 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.