Top News
Gabriel Cîrlan a acceptat să revină șef, cu ”scandal”: M-au întrebat dacă sunt dispus să preiau iar poziția de director general. M-am gândit o zi...

Primele două zile petrecute în biroul de la Nova Apaserv au însemnat pentru noul (vechiul) director Gabriel Cîrlan o amplă trecere prin actele societății la care nu a avut acces din postura de inginer șef, în ultimii 4 ani de zile.

Scandal acasă, cu soția 

 

Înainte de a accepta revenirea pe perioadă determinată în postul de director general, având în vedere situația dificilă cauzată de litigiul cu Aquaterm, directorul liberal a fost consultat de o parte din membrii Consiliului de Administrație.

 

„M-au întrebat dacă sunt dispus să preiau iar poziția de director general. M-am gândit o zi, am avut un „scăndălete” acasă, că ce îmi trebuie (?) și apoi am decis să mă întorc”, a recunoscut râzând Gabriel Cîrlan.

 

În prima zi susține că a plecat de la birou la ora 22:00. A doua zi probabil că a semănat cu precedenta. Nu este sigur la acest moment că are soluții pentru redresarea companiei.

 

„Trebuie întâi să mă uit peste hârtii, să văd despre ce este vorba și apoi discutăm, că nu poți să faci minuni, eu nu știu pe unul care să poată să facă minuni. Adică am niște condiții, să mă uit să văd despre ce este vorba, dacă pot să rezolv. Dacă nu, le punem pe masă, spun ce pot să fac și ce nu pot să fac. Bine, viitorul nu pot să-l privesc așa de bine”,

Gabriel Cîrlan, director general interimar SC Nova Apaserv

 

„Nu am avut acces la documente”

 

Nu are pregătit un plan pe termen scurt pe care să-l facă public. Iar dacă-l are, probabil că îl ține pentru a-l folosi: „Planul de management se face obligatoriu după ce intri pe poziție cu contract de mandat, de maximum 4 ani. Nu am timp într-o zi, ieri a fost prima zi, astăzi a doua. Nu pot să vă dau prea mult detalii. Am lucrat în continuare în societate, dar de pe o poziție în care nu am avut acces la documente”.

 

 

Lucrurile sunt extrem de complicate la acest moment la compania de apă a Consiliului Județean. Însă noul director susține că măcar are expertiza și experiența necesare pentru a căuta soluții imediate.

 

„Situația nu este roz, nu vreau să exagerez. Având în vedere că am avut un mandat de 4 ani, știu bine ce se întâmplă, pe unde intră și pe unde iese apa, asta trebuie să știi prima dată când vii în poziția asta. Nu poți să vii din alte sfere și dacă nu înțelegi fenomenele din jurul tău nu ai cum să iei decizii. Nu poți să faci strategia apei în județ...este un post tehnic, dacă nu știi pe unde intră și pe unde iese apa... vorbesc generic”

Gabriel Cîrlan, director general interimar SC Nova Apaserv

 

Litigiu de 1,5 milioane de euro

 

Noul director a dat asigurări că „înțelege despre ce este vorba, dar nu poate să facă minuni” și în cazul în care vede o cale de ieșire din situația actuală, se va înscrie și la concurs pentru a obține un contract de mandat.

 

Societatea Nova Apaserv are conturile blocate după ce se află în plină executare silită pentru o sumă de 7.2 milioane de lei pe care trebuie să o plătească societății Aquaterm.

Prejudiciul a fost creat în urma unui contract pentru rețeaua de canalizare în comunele Vorona și Tudora. Aquaterm a realizat o parte din lucrări iar mai apoi a notificat conducerea Nova Apaserv că nu poate continua, din cauza proiectării care ar fi fost greșită. Constructorul a solicitat modificarea proiectului, operatorul a refuzat și într-un final contractul a fost reziliat, fără a fi achitate o parte dintre lucrările efectuate.

 

Din acest motiv Aquaterm a intrat în insolvență și s-a adresat instanței unde a avut câștig de cauză. Gabriel Cîrlan va avea dificila misiune de a găsi soluții pentru deblocarea conturilor și probabil eșalonarea datoriei pe care Nova Apaserv o are față de compania amintită.

 

loading...
Doina Federovici, atac direct la politizarea companiei de apă: PNL și Pro România și-au dat mâna pentru a păstra conducerea societății
Cum să pierzi șefia de la ”Apă” după ce ai avut 5 membri în CA din 7: Uluitoarea poveste în care Șoptică și Țurcanu au răsturnat PSD-ul cu... Pro
Surpriză de proporții la Nova Apaserv, un liberal cu state vechi a fost numit director general

 

Președintele USR Botoșani, indemnizație de deputat tăiată din cauza chiulului din Parlament
Decizia a fost luată după o serie de absențe nemotivate în Camera Deputaților, în primele luni ale acestui an.
Autobuzele parchează la PSD! Războiul pe conducerea Eltrans tranșat social-democrat la vot
În urma desfășurării procedurii secrete de vot, a fost tranșată într-un final situația de la societatea Eltrans.
Operații greu de realizat pe pandemie la Mavromati, medic: Nu veniți la Spitalul Județean
După mai bine de un an de pandemie, botoșănenii cu alte afecțiuni sunt în continuare victime colaterale. Medici fac apeluri să nu se prezinte la spital dacă nu sunt „urgențe reale”.
Într-o lume care desparte, există un om care adună: Fenomenul Hărman la Botoșani – GALERIE FOTO
Aproape 100 de lucrări, un colecționar și colorata poveste dintr-o primăvară capricioasă încă.
Drumul strategic de la Botoșani: Judecătorii au scos din schemă „firma orașului”, loturile împărțite de alți constructori – VIDEO
Câștigătoare la precedenta licitație, exclusă total după un val de contestații la unități de stat și instanță.
HoReCa, cinematografele, sălile de spectacole și cele de jocuri – ÎNCHISE încă două săptămâni la Botoșani - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a prelungit sâmbătă pentru încă două săptămâni restricțiile suplimentare adoptate pe 27 martie pentru municipiul Botoșani.
Șefa CJ & primarul, cumpărături cu microfonul la piața de produse tradiționale: Să vedem dacă știi să dai restulGALERIE FOTO
Președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani au fost invitați speciali la inaugurarea pieței volante cu produse tradiționale a Asociației Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis, eveniment care a avut loc sâmbătă dimineață.
Mânăncă românește! Piață volantă cu produse tradiționale inaugurată în centrul Botoșanilor: de la caș și brânză la ceapă și miere de albină – VIDEO & GALERIE FOTO
Sub sloganul ”Mânăncă românește”, scris inclusiv pe un banner, în cadrul unui parteneriat pe care Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine (ACOC) Moldoovis l-a perfectat cu Primăria Botoșani, sâmbătă dimineață a fost inaugurată în centrul orașului o piață volantă cu produse tradiționale.
SEARA DECISIVĂ: FC Botoșani află în 90 de minute dacă se califică în play-off pentru a doua oară
Trei meciuri de totul sau nimic au fost programate seara asta de la 20:30 între echipe care evoluează în prima ligă și care își dispută locurile 5 și 6 din play-off.
Loading...
Protestatarii au spart un geam al Primăriei, ”bolovanul” provine de la Prefectură
Și la Botoșani au fost incidente în timpul protestelor care au avut loc la începutul săptămânii trecute față de noile măsuri luate de guvernare și dublate de o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență,
Paradă de tractoare pe străzi, orașul blocat de oamenii satelor, protest cu acuzații la polițiști și reproșuri la prefect – GALERIE FOTO & VIDEO
A fost probabil unul dintre cele mai spectaculoase acțiuni de protest organizate la Botoșani în ultimii ani de zile. Într-un imperiu al nemulțumirilor crâncene venite din partea celor care practică agricultura la Botoșani, fermierii și-au scos la vedere cele mai frumoase utilaje cu ajutorul cărora muncesc pământul.
Nu aveam cum să lipsesc la o asemenea înmormântare - Marian Murariu, prima ieșire după absența surpriză de la ședința cu Eltransul
Absența consilierului local Marian Murariu de la ședința deliberativului municipal convocat de primar pentru marți la amiază în vederea propulsării în funcții a unor administratori interimari la SC Eltrans SA reprezintă surpriza politică a săptămânii.
Îi lua... apa: Șeful cel mare de la Nova înlocuit în 24 de ore de la intrarea în CA a oamenilor susținuți de Doina & Florin
La o zi după întrunirea Adunării Generale a Acționarilor (AGA) pentru validarea noilor membri din Consiliul de Administrație de la compania de apă, au avut loc și primele schimbări de șefi.
Încă un pas spre director din Râmnicu Vâlcea la ”Apă”: Noul CA completat de membrii PSD - ALDE
Adunarea Generală a Acționarilor companiei de apă și canalizare s-a întrunit astăzi la sediul societății și a votat completarea consiliului de administrație. În fapt, AGA a fost reprezentată de Dorin Birta, care săptămâna trecută a fost mandatat de plenul Consiliului Județean să voteze noii membri ai CA.
Loading...
RĂSTURNARE de situație la ședință, propunerile primarului au picat după o dublă trădare
Planurile inițiale nu s-au concretizat și în realitate și, după cum a decurs votul de la ședința de îndată a Consiliului Local, se preconizează o victorie liberală la numirea administratorilor de la Eltrans.
Cine salvează orașul? ”Protejat” de teancuri de hârtii, de legi pompoase, de instituții, Botoșaniul vechi se prăbușește în fiecare zi: ”Ce lăsăm noi moștenire celor care vin?” – GALERIE FOTO
Sute de botoșăneni trec zilnic pe lângă ele. Sunt bătrâne, triste la vedere și fără speranță. Altădată cochete, alinate și alintate de colorate vegetații, unele aduse chiar și de peste hotare, găzduind gălăgioase ședințe, înfocate cenacluri, simandicoase baluri, zac astăzi într-o dureroasă părăsire.
Consilierii de la municipiu se bat în ședințe pentru a-și impune propriii șefi: primarul o convocare, consilierii fostului primar altă convocare
Concurs de putere pe societatea de transport a orașului din partea politicienilor din Consiliul Local Botoșani. Eltrans stă de mai bine de jumătate de an fără Consiliu de Administrație, din cauza faptului că persoanele care au promovat un concurs, nu corespund politic.
Parchetul reacționează la acuzele cu femeia „poziționată” ca la execuție: Mai era un pic și organiza acțiuni de protest pentru inculpatul lui
Urmare a acuzațiilor aduse de un avocat botoșănean angajat de o femeie din județ care a fost victima unei agresiuni din partea concubinului, șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a venit cu precizări suplimentare.
Impact Audi – Hyundai în sens giratoriu, răniți transportați la spital cu două ambulanțe – VIDEO
Neacordarea de prioritate a fost cauza producerii accidentului rutier care a avut loc în urmă cu puțin timp în sensul giratoriu de lângă sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.
Director de instituție la un pas să se prăbușească pe holurile Prefecturii – FOTO & VIDEO
Imagini greu de privit petrecute miercuri în Palatul Administrativ unde a fost convocat primul Colegiu Prefectural din 2021, după un an de pauză.
Imi dau seama cat de competent este daca crede ca este un post tehnic. "Strategia apei in judet" vorbele unuia care a fost 4 ani director acolo. Imi este mila de de angajatii care mai stiu cate ceva.
12 februarie 2021, 11:22
Pai parca asta era si condiția. Punem pe unul care garanteaza scoaterea din impas a societatii. GARANTEAZA. Când volo ce să vezi, altă minciună, alt troc politic. Incompetență și nepotism, nimic altceva. Miroase a intrare în insolvență premeditată.
12 februarie 2021, 09:44
Saracul! Cum isi distruge el casnicia pentru a scoate la liman societatea. Bravos!
12 februarie 2021, 08:34
Ca a fost și este sluga lui Țurcanu se știe, întrebarea e cum se lasă păcăliți liberalii și acceptă asta?
12 februarie 2021, 08:30
Pe unde întra apa, știm cu toții, dumneata dle Cârlan știi și pe unde iese și acest lucru este bun. Dar cred ca tot dumneata ar trebui sa explici unde se duce, în ce piscine și iazuri, în ce livezi și grădini de zarzavat se varsă cele doua treimi din apa care întra și pentru care plătim noi, cetățenii. Iar dacă nu știi, du te și ne lasă că ești servul lui Țurcanu care te a pus ca să te folosească.
12 februarie 2021, 00:09
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„E tot o problemă pe care au făcut-o colegii noștri social-democrați care spuneau că trebuie numaidecât cu HCL și în formă autentică. Noi pe lege știam că se vând și altfel, dar dacă ei ne-au blocat, asta-i treaba, au ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9261 lei
USD
Dolarul SUA
4.0937 lei
CHF
Francul elveţian
4.4797 lei
GBP
Lira sterlină
5.6851 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7879 lei
XAU
Gramul de aur
235.3486 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2296 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3668 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1848 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2805 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1900 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
9.1 o C
Dorohoi
9.2 o C
Bucecea
8.9 o C
Darabani
8.4 o C
Saveni
9.1 o C
Ştefăneşti
7.4 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.