Top News
Fraieri vs. șmecheri la ANL-uri, unii aşteaptă ani de zile, alţii băgaţi în faţă prin tertipuri, intră în casele statului

1.268 de botoșăneni așteaptă o locuință de la stat. Nu vorbim despre asistați social care nu aduc un plus valoare, ci de tineri cu familie și loc de muncă și care, prin taxele pe care le plătesc, contribuie la bugetul local şi cel de stat. Aceștia sunt cetățenii care se află pe lista oficială a ANL. Șmecherii, precum șefa de la tineret din PSD și președinte PES Botoşani deopotrivă, intră în aceste case, însă pe ușa din spate, prin tertipuri legislative.

322 de dosare noi care nu pot fi introduse pe listă

Lista de așteptare pentru locuințe ANL a fost actualizată în 2003, 2006, 2008 și 2011. Potrivit reglementărilor legale, reactualizarea nu poate fi făcută decât atunci când există spațiu locativ liber. În 2011 au fost repartizate 96 de locuințe la etapa a doua din ANL Cișmea.
Pe înțelesul tuturor asta înseamnă că nu a putut fi înregistrat nici un dosar nou din 2011 până în prezent. În ciuda acestui lucru, iată că totuși, nepoata condamnatului Constantin Conțac, Dana Lăzăruc pe numele ei, a reușit să intre într-o locuință ANL. Ea câștigă astfel în fața celor 322 de cetățeni ai orașului care așteaptă să intre și ei pe lista oficială.

19 repartizări vs 38 includeri

Din 2011 și până în prezent au mai fost eliberate locuințe ANL, iar reprezentanții Primăriei susțin că au contactat persoanele care ar fi urmat să preia contractele de închiriere, de pe liste. Nu există însă nici o dovadă a faptului că acești botoșăneni chiar au fost înștiințați de faptul că s-au eliberat locuințe, întrucât explicația este că aceste contactări au fost telefonice și nu prin adrese oficiale.
Din 2011 și până anul acesta, potrivit informațiilor Primăriei Botoșani, 19 botoșăneni de pe listă au primit locuințe ANL. Numărul celor care au intrat în ANL prin includeri, precum Dana Lăzăruc, adică sărind lista oficială, este însă dublu și anume 38, iar perioada mai mică cu un an, 2012 – 2015.
Reprezentanții municipalității botoșănene mai menționează că mulți dintre cei aflați pe lista care datează din 2011 nu au mai îndeplinit cele trei condiții principale: vârsta (până în 37 ani), activitatea desfășurată în municipiu și să nu aibă o altă locuință. Din nou, cazul Danei Lăzăruc devine unul interesant, pentru că PSD-ista a ajuns să locuiască într-un apartament ANL unde titularul de contract este din Bucecea și a plecat cu serviciul… la București.

Botoșănenii, din nou, ingenioșii țării

Fenomenul prin care unii botoșăneni au fentat legislația în vigoare și s-au folosit de un articol din Codul Civil pentru a beneficia de locuințele statului, pare să fi luat amploare mai ales la Botoșani. La o simplă căutare, bătrânul Google nu scoate la iveală că astfel de tertipuri ar fi avut loc și prin alte orașe ale țării, excepție făcând o primărie de sector din București. Cu toate acestea, deși mult prea târziu, Legiuitorul a îndreptat lucrurile în iunie 2015 și a introdus un nou articol în Legea ANL prin care sunt interzise includerile și preluările de contracte de către persoane care nu sunt rude de gradul I cu titularul.
Reglementarea legislativă nu se aplică retroactiv și cel mai probabil Dana Lăzăruc nu va lua decizia morală de a ieși din casa statului. Și nici nu pare să aibă în intenție să-și dea demisia din partidul în care a acces la funcţii înalte cu susținerea lui Ovidiu Portariuc pe care, indirect, l-a acționat în instanță.
Ovidiu Portariuc a cerut excluderea ei din PSD însă cererea sa publică a rămas doar una de paradă până la acest moment întrucât concret nu s-a întâmplat nimic.
CITEŞTE ŞI:

Dănuța, pe asta o știai? Șmecheria prin care au ajuns zeci de tineri să intre în ANL-uri sărind lista oficială - DOCUMENT

Protest cu portavoce și pancarte, botoșănean urcat pe chioșc, zona înțesată de Poliție și jandarmi – FOTO&VIDEO
Un bărbat din municipiu protestează în aceste momente lângă o intersecție de pe strada Tudor Vladimirescu.
Hotărâre la Suceava: Funcția de primar al municipiului Botoșani s-a jucat la Curtea de Apel
Cosmin Andrei rămâne în continuare primarul municipiului Botoșani după ce, indirect, Curtea de Apel Suceava a menținut practic rezultatele alegerilor locale din 26 septembrie 2020.
Poliția trimisă la trei spălătorii care au inundat o stradă! Aveau branșamente ILEGALE: Este un fenomen, de cine sunt făcute și cum...
Deși nu plouase deloc, strada Ocolitor Pacea a oferit imaginea unui lac la jumătatea lunii decembrie, apa de pe carosabil fiind cu spumă și alte substanțe rezultate din activități de spălare a mașinilor sau covoarelor.
LUNA PROTESTELOR la Botoșani: Alți angajați se pregătesc să iasă în stradă săptămâna aceasta
Luna ianuarie a acestui an pare să fie dedicată acțiunilor de protest. După pichetarea polițiștilor de săptămâna trecută, zilele acestea alți angajați ies în stradă.
ULTIMĂ ORĂ: Două mașini avariate pe Calea Națională din cauza unui șofer neatent - FOTOGALERIE
Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară pe Calea Națională. 
Tânăr în stare gravă după un accident cumplit la 180 de kilometri la oră - FOTOGALERIE
Un accident cumplit a avut loc în urmă cu puțin timp, traficul în zonă fiind blocat.
Botoșaniul incredibil: Drumuri îngropate în mocirlă, un consilier vrea să doneze piatră, dar nu se înțelege cu primarul
”Noi am face dacă am avea bani să cumpărăm, dar de unde bani?” este explicația pe care o auzim, de dimineață și până seara la o mulțime de primari din Botoșani și România. Să nu vă imaginați însă că atunci când sunt și bani și se și poate cumpăra, problema este rezolvată.
EXCLUSIV: Mihaela Huncă a devenit director, preia șefia unei instituții din educație
La mai puțin de o lună de la terminarea mandatului de parlamentar, Mihaela Huncă și-a găsit un nou job în educație. Profesor de matematică, fosta deputată nu se va întoarce la catedră.
Vulpile dau atacul la Parcul Cornișa, au sărit la câinele unui vizitator - VIDEO
Din cauza pandemiei care a înghețat viața socială și profesională în decursul anului trecut, mai ales în lunile în care România s-a aflat în starea de urgență, unele efecte se resimt în prezent.
Loading...
LA MULȚI ANI: Maica din Agaftonul eminescian, care în vremea ”decrețeilor” a botezat 2.000 de prunci, împlinește astăzi 90 de ani
S-a ivit pe lume în zi sfântă, când creștinătatea îl prăznuiește pe Înaintemergătorul și Botezătorul. Astăzi, maica Epistimia împlinește 90 de ani.
Pensionare de top la o instituție, directorul de la înființare a plecat acasă
Primul director pe care l-a avut la Botoșani Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a părăsit instituția.
Locul din Botoșani în care riști să te îneci în noroi: Dezbrăcarea și la înot - GALERIE FOTO
Deși suntem în anul 2021 unii botoșăneni sunt nevoiți ”să înoate” zilnic prin noroaie. Din cauza precipitațiilor, unele drumuri neasfaltate din județul Botoșani au ajuns să arate deplorabil.
Prefectul părăsit de o consilieră, a ales politica și... o altă instituție
Unul dintre consilierii din cancelaria prefectului Dan Nechifor a renunțat la funcție.
EXCLUSIV! Demisie în Parlamentul României, un deputat din Botoșani a renunțat la mandatul de parlamentar
Zvonurile apărute înainte de Anul Nou privitoare la demisia unui parlamentar ales la scrutinul din 6 decembrie au prins contur astăzi.
Loading...
Zece comune din Botoșani FĂRĂ niciun caz de COVID, o singură localitate are rata de peste 3 la mie
După trei luni critice în care numărul cazurilor a fost ridicat, situația s-a îmbunătățit chiar la început de an. Astfel că astăzi s-au deschis în sfârșit restaurantele în municipiul reședință de județ întrucât rata de infectare a scăzut sub 3 îmbolnăviri la mia de locuitori.
O întâmplare din studenția lui Dorin Glăvan: CUM au scăpat pletele poetului George Țărnea de foarfeca milițienilor
Pentru băieții zilelor noastre, interzicerea părului lung ar fi un abuz strigător la cer. Un abuz strigător la cer era și în vremea comunismului, doar că prea puțini îndrăzneau să se opună. Așa se face că părul lung devenise un gest de protest, iar răspunsul regimului nu era nici el mai prejos: tinerii erau ridicați de pe stradă, umiliți, uneori arestați. Și, bineînțeles, tunși.
Botoșani, singura capitală de județ din Moldova, alături de Bacău, care trece în 2021 în ”scenariul roșu” cu restaurante, cafenele, săli de jocuri și spectacole închise
Autoritățile din Iași au anunțat redeschiderea, începând chiar de pe 31 decembrie, a restaurantelor și cafenelelor din oraș, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a scăzut.
RĂZBOI total la Spitalul TBC: Managerul în funcție solicită desființarea deciziei CA de anulare a concursului pe motiv de discriminare și hărțuire morală
Cristina Bahrin, actualul manager al Spitalului de Pneumoftiziologie, a trimis o plângere prealabilă Consiliului de Administrație al unității medicale prin care solicită anularea Hotărârii nr. 2 din 27 noiembrie prin care s-a anulat concursul pentru funcția de manager.
Sărbători pe patul de spital sau în izolare: Sute de botoșăneni cu COVID se tratează acasă, alții prin unitățile medicale
Sărbători total atipice pentru mai mulți botoșăneni care sunt confirmați cu virusul SARS-COV-2. În timp ce unii sunt internați în spitalele COVID, alții sunt sub tratament la domiciliu.
Zeci de adolescenți din Botoșani au găsit ”lumina din întunericul celulelor”: Istoria ne oferă o pildă, avem datoria de a nu uita ceea ce s-a întâmplat atunci
Sunt adolescenți, trăitori ai unui timp fără dictatură, ai unui timp ferit de dezastre naturale sau de războaie. Pentru ei, viața bunicilor lor, a străbunicilor, este istorie. O istorie pe care, spre surprinderea lor, nu au găsit-o în manualele școlare.
Si eu am dosar pentru locuința anl depus din anul 2011. Între timp am finalizat studiile universitare, m-am căsătorit, am un copil si încă îndeplinesc limita de vârsta. Cu toate astea nu m-a contactat nimeni niciodată, si am același număr de telefon :))
4 noiembrie 2015, 20:48
Dna. Erdic dar vă rog sa scrieti si de Anl ul lui Mirel Manea săracul si de Anl urile fostelor consiliere ale lui FLUTUR!!!!! Nu erau nici căsătorite nici copii nimic!!!!
4 noiembrie 2015, 12:47
Doamna Erdic dar va rog sa scrieti si de Anl ul lui Mirel Manea si de cele ale fostelor consiliere ale lui Flutur!!
4 noiembrie 2015, 12:38
IPOCRIZIA SI CINISMUL A CUPRINS IN TOTALITATE ECHIPA SUSTINUTA DE D STRA D LE PRIMAR. IN AFARA DE POZE SI IESIRI INDOELNICE ,CE AU MAI FACUT. A ,DA SCUZE ,SI AU LUAT CASE SI FAVORURI.......DE CARE SI CUM VRETI SA LE SPUNETI.....
4 noiembrie 2015, 11:16
DATI TOATE APRECIERILE DE LA COMENT,,,,,,, O SA FACEM PLANCARDE SI IESIM CU ELE IN STRADA..... SI LIMEA ORICUM VA FI INFORMATA....
4 noiembrie 2015, 11:05
Vrem s a vedem transparenta si corectitudine.... o rugam pe iolanda sa posteze si acest articol,s au poate nu vreti sa stie si Europarlamentarul ,PRESEDINTELE PES, VICTOR NEGRESCU ce a promovat......
4 noiembrie 2015, 10:49
IN POLITICA TREBUIE SA ASTEPTI ,,PE MAL,,, . SI RASPUNSUL VINE SINGUR... PLEAVA V A PLUTI SINGURA LA VALE....
4 noiembrie 2015, 10:43
Ma bucur ca Basescu a lasat un mostenitor in PSD....
4 noiembrie 2015, 10:37
Am uitat sa precizez sunt di province ,langa botosani /cu un tata alcoolic si vreau sa scap d el si asa am problema mea d sanatate
4 noiembrie 2015, 10:09
As vrea si eu o locuinta anl ,sau ridicat alea la zaicesti?am handicap si am auzit k aia primesc mai repede .multumesc dak imi ras cineva
4 noiembrie 2015, 10:06
BRAVO DOMNULE OVIDIU PORTARIUC CA VATI TINUT DE CUVINT SI ATI RECOMPENSAT PERSOANELE CARE AU MUNCIT PENTRU DUMNEAVOASTRA IN CAMPANIE A POSTAT PE FACEBOOK COMENTARII LAUDE MINCIUNI MAI MARI DECIT ALE DUMNEAVOASTRA MAI CA LE CREDEA SI EA A MERS IN CARTIERE MASURA DEJA TERENUL DE LA ARMATA UNDE TREBUIA SA SE RIDICE BLOCURI SEMNA CONTRACTE CU MARII INVESTITORI PENTRU LOCURI DE MUNCA ABIA AICI VATI TINUT PROMISIUNEA DIN CAMPANIE CU SIGURANTA O SA VA MAI VOTEZE BOTOSANENII SI IN 2016 CA SUNT MULTI FRAIERI IN ORASUL ASTA SI MINCIUNELE PRIND AL DRACULUI DE TARE LA EI BAGATI CEVA CU AMERICA ANUL VIITOR VIZE LIBERE SPRE VISUL AMERICAN SI LUATI PRIMARIA CU 200 LA 100 !
4 noiembrie 2015, 09:53
DE demisie de onoare.,nu s a auzit...... D soara a zis in schimb ,intr o alta aparitie ,sa o pupam in fund... Asi vrea ,dar singur nu pot,imi trebuie ceva timp ,si nu am nici ANL....
4 noiembrie 2015, 08:35
D LE Primar,a ti promis o ancheta si totodata masuri.... va doare inima pt ca trebuie sa luati masuri cu cei care postati,,prieteni dragi,, ??? Administrati banii nostri ,nu pt prieteni ,ci pt toti....Macar in ultimul ceas ,salvati va onoarea.....
4 noiembrie 2015, 08:25
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Doriți să vă vaccinați contra Covid-19?
Da
Încă nu m-am hotărât
Nu
Declaraţia zilei
„Cea mai importantă valoare pe care trebuie să o protejăm și este în sarcina noastră, este viața. Pentru viața acestor oameni și pentru condițiile decente pe care trebuie să le aibă, trebuie să depunem tot efortul pentru c ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8742 lei
USD
Dolarul SUA
4.0186 lei
CHF
Francul elveţian
4.5297 lei
GBP
Lira sterlină
5.4736 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8638 lei
XAU
Gramul de aur
238.3750 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2335 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3591 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0974 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1593 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1863 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6552 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.8 o C
Dorohoi
-4.1 o C
Bucecea
-3.0 o C
Darabani
-6.6 o C
Saveni
-3.9 o C
Ştefăneşti
-2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.