Top News
Fraieri vs. șmecheri la ANL-uri, unii aşteaptă ani de zile, alţii băgaţi în faţă prin tertipuri, intră în casele statului

1.268 de botoșăneni așteaptă o locuință de la stat. Nu vorbim despre asistați social care nu aduc un plus valoare, ci de tineri cu familie și loc de muncă și care, prin taxele pe care le plătesc, contribuie la bugetul local şi cel de stat. Aceștia sunt cetățenii care se află pe lista oficială a ANL. Șmecherii, precum șefa de la tineret din PSD și președinte PES Botoşani deopotrivă, intră în aceste case, însă pe ușa din spate, prin tertipuri legislative.

322 de dosare noi care nu pot fi introduse pe listă

Lista de așteptare pentru locuințe ANL a fost actualizată în 2003, 2006, 2008 și 2011. Potrivit reglementărilor legale, reactualizarea nu poate fi făcută decât atunci când există spațiu locativ liber. În 2011 au fost repartizate 96 de locuințe la etapa a doua din ANL Cișmea.
Pe înțelesul tuturor asta înseamnă că nu a putut fi înregistrat nici un dosar nou din 2011 până în prezent. În ciuda acestui lucru, iată că totuși, nepoata condamnatului Constantin Conțac, Dana Lăzăruc pe numele ei, a reușit să intre într-o locuință ANL. Ea câștigă astfel în fața celor 322 de cetățeni ai orașului care așteaptă să intre și ei pe lista oficială.

19 repartizări vs 38 includeri

Din 2011 și până în prezent au mai fost eliberate locuințe ANL, iar reprezentanții Primăriei susțin că au contactat persoanele care ar fi urmat să preia contractele de închiriere, de pe liste. Nu există însă nici o dovadă a faptului că acești botoșăneni chiar au fost înștiințați de faptul că s-au eliberat locuințe, întrucât explicația este că aceste contactări au fost telefonice și nu prin adrese oficiale.
Din 2011 și până anul acesta, potrivit informațiilor Primăriei Botoșani, 19 botoșăneni de pe listă au primit locuințe ANL. Numărul celor care au intrat în ANL prin includeri, precum Dana Lăzăruc, adică sărind lista oficială, este însă dublu și anume 38, iar perioada mai mică cu un an, 2012 – 2015.
Reprezentanții municipalității botoșănene mai menționează că mulți dintre cei aflați pe lista care datează din 2011 nu au mai îndeplinit cele trei condiții principale: vârsta (până în 37 ani), activitatea desfășurată în municipiu și să nu aibă o altă locuință. Din nou, cazul Danei Lăzăruc devine unul interesant, pentru că PSD-ista a ajuns să locuiască într-un apartament ANL unde titularul de contract este din Bucecea și a plecat cu serviciul… la București.

Botoșănenii, din nou, ingenioșii țării

Fenomenul prin care unii botoșăneni au fentat legislația în vigoare și s-au folosit de un articol din Codul Civil pentru a beneficia de locuințele statului, pare să fi luat amploare mai ales la Botoșani. La o simplă căutare, bătrânul Google nu scoate la iveală că astfel de tertipuri ar fi avut loc și prin alte orașe ale țării, excepție făcând o primărie de sector din București. Cu toate acestea, deși mult prea târziu, Legiuitorul a îndreptat lucrurile în iunie 2015 și a introdus un nou articol în Legea ANL prin care sunt interzise includerile și preluările de contracte de către persoane care nu sunt rude de gradul I cu titularul.
Reglementarea legislativă nu se aplică retroactiv și cel mai probabil Dana Lăzăruc nu va lua decizia morală de a ieși din casa statului. Și nici nu pare să aibă în intenție să-și dea demisia din partidul în care a acces la funcţii înalte cu susținerea lui Ovidiu Portariuc pe care, indirect, l-a acționat în instanță.
Ovidiu Portariuc a cerut excluderea ei din PSD însă cererea sa publică a rămas doar una de paradă până la acest moment întrucât concret nu s-a întâmplat nimic.
CITEŞTE ŞI:

Dănuța, pe asta o știai? Șmecheria prin care au ajuns zeci de tineri să intre în ANL-uri sărind lista oficială - DOCUMENT

PROTESTE de Ziua României, cu ”indulgență maximă” față de infractori: Pentru prima dată polițiștii vor protesta în fața sediilor partidelor politice
Poliţiştii ameninţă cu proteste de 1 decembrie, chiar de Ziua Naţională a României. Ei spun că nu mai acceptă să îndeplinească sarcini care nu sunt în fişa postului şi că nu mai sunt dispuşi să fie ”fraierii sistemului bugetar”.
Intervenție de urgență a prefectului, gardurile de la Kaufland au fost demontate în viteză – FOTOGALERIE
Măsura luată de unul dintre cele mai mari lanțuri de hipermarketuri din România, de a crea culoare de acces prin montarea unor garduri în interiorul centrelor comerciale, a fost revocată după doar câteva zile.
Guvernul Ciucă a netezit din prima zi calea schimbării prefecților: Cele două variante de la Botoșani
Prima măsură a guvernului Ciucă, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.
Operații pe bandă rulantă la 'Mavromati', saloanele sunt pline: După scăderea cazurilor se fac și intervenții non-urgente
Cadrele medicale de la cea mai mare unitate medicală din județ realizează în această perioadă tot mai multe intervenții chirurgicale.
Clădirea de birouri din centrul orașului lăsată fără parcare de consilieri, compania se apără cu o anexă... rătăcită – VIDEO
La solicitarea controlorilor financiari ai Camerei de Conturi Botoșani, Primăria municipiului, prin votul consilierilor locali, a reziliat contractul de asociere încheiat cu societatea Vegastel în urmă cu 13 ani.
Noaptea minții bugetare: Cu o lună înaintea revelionului, consilierii dezbat proiectul de buget la Eltrans pe anul 2021
Consilierii locali se întâlnesc vineri în ședință ordinară, iar unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi îl reprezintă aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Eltrans SA pe 2021. Se întâmplă asta abia pe 26 noiembrie, cu doar cinci săptămâni înaintea terminării anului!
GARDURI metalice de peste doi metri în două hipermarketuri din Botoșani, val de revoltă printre botoșăneni: Am ieșit de acolo în lacrimi GALERIE FOTO
Un lanț german cu magazine în toată România, inclusiv la Botoșani, se află în mijlocul unui scandal național în urma unei decizii controversate de a monta garduri în interiorul unităților comerciale.
O directoare de instituție de la Botoșani se pensionează: A fost o muncă frumoasă; Las pe altcineva mai tânăr
Mandatul îi expiră la finalul lunii decembrie și nu intenționează să se mai înscrie la concurs întrucât și-a depus dosarul de pensie.
Zeci de profesori pensionari predau în școlile din Botoșani, tinerii absolvenți „îngenuncheați” de sistem
Profesorii pensionari aleg să activeze în continuare în unitățile de învățământ din Botoșani. Între timp, tinerii absolvenți fie nu reușesc la examen, fie se îndreaptă din start către alte domenii mai atractive.
Loading...
Zeci de botoșăneni cu steaguri și pancarte au PROTESTAT în Piața Revoluției: NU ucideți democrația
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani a organizat duminică un nou protest în centrul orașului.
MĂSURI radicale pregătite la Nova Apaserv, noii administratori ar lua în calcul inclusiv restructurări de personal
Perioada dezastruoasă din punct de vedere financiar pe care o traversează compania județeană de funrizare a serviciilor de apă și canalizare atrage măsuri drastice.
Artiști botoșăneni pe scenele țării: Am descoperit actoria în timpul liceului / Mi-a plăcut foarte mult modul acesta de a te exprima printr-un joc serios - FOTOGALERIE
Se vorbeşte de ani buni de ”miracolul” Nordului, mai ales atunci când pe marea scenă a țării se mai ițește câte un artist plecat din Botoșani. Și nu se ițește oricum, ci cu zvâc actoricesc, mustind de talent și de forță.
Proiect revoluționar în zona centrală a orașului: bloc cu sală de fitness la ultimul etaj și două niveluri de parcare subterană după planurile unui arhitect care a studiat în SUA – FOTOGALERIE
(P) Intersecția străzilor Calea Națională - Nicolae Iorga va căpăta în câțiva ani un nou aspect datorită unui proiect imobiliar de anvergură conceput de un om de afaceri întors din Statele Unitate ale Americii împreună cu un arhitect care de asemenea a studiat peste ocean.
Când birocrația ne ține în loc și pe lumea cealaltă: Morții eliberați în weekend la Botoșani doar dacă familia depune o cerere
Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, Botoșăneanul relata cazul familiei care a mers la morgă pentru a ridica o persoană din familie, însă nu au avut cu cine vorbi pentru că nu se afla nimeni la serviciu. Și nu ar fi fost o situație singulară. Iar totul din cauza unor proceduri birocratice care atârnă greu la suferința mai multor familii și așa greu încercate. 
Loading...
MĂRTURIILE botoșănencei care de 10 ani muncește în Italia: Pentru tine, femeie, ce ai plecat să muncești în străinătate / Hai, ridică-te din cenușă și mergi mai departe!
În urmă cu 10 ani, în ziua Sfântului Nicolae. Într-un sătuc din Botoșani, o copilă de clasa I se agață disperată de gâtul mamei. Tuturor copiilor, Moș Nicolae le adusese daruri. Numai ei îi lua mama și o arunca departe, într-o lume pe care nici astăzi nu a deslușit-o și pe care nu a iertat-o pentru suferința pricinuită.
O familie care trebuie să își înmormânteze bunica nu o poate ridica de la spital fiindcă nu lucrează nimeni la morgă
Necazul unei familii din Botoșani, a cărei bunică a decedat din cauza bolii care a dat omenirea peste cap de mai bine de un an și jumătate, este amplificat de ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean.
Șefi de la București vin la Botoșani pentru magistrala uriașă care duce gaz în nordul județului
Discuțiile pentru demararea acestei ample investiții au fost reluate în primăvară când unul dintre șefii de la Județ și un primar de oraș s-au deplasat la București.Scopul acestor demersuri este de construire a unei magistrale care să furnizeze gaze naturale pentru zeci de mii de botoșăneni din nordul județului.
Post „greu” de la o instituție din Botoșani, scos la concurs la București, funcția s-a vacantat prin deces
Anunțul de concurs a fost anunțat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) și vizează o funcție de conducere pentru una dintre cele mai importante instituții ale Botoșaniului.
Blocuri noi în Centrul Vechi: doi oameni de afaceri din Botoșani negociază o investiție imobiliară de anvergură - FOTOGALERIE
Investiția din zona istorică a municipiului Botoșani, acolo unde s-a dărâmat fosta fabrică de confecții Rapsodia pentru ridicarea unui supermarket Lidl, ar putea fi urmată de o alta, tot imobiliară. De această dată însă nu ar mai fi vorba de un centru comercial, ci de blocuri de locuințe.
Se eliberează spitalele după scăderea de cazuri, doar Terapia Intensivă plină: Avem și mai puțini vaccinați pe zi
Situația epidemiologică de la nivelul județului Botoșani este din ce în ce mai bună fiind înregistrată o scădere a cazurilor în ultimele două săptămâni. În aceste condiții secțiile spitalelor nu mai sunt ocupate la capacitate maximă. În același timp însă scade și numărul vaccinaților.
Si eu am dosar pentru locuința anl depus din anul 2011. Între timp am finalizat studiile universitare, m-am căsătorit, am un copil si încă îndeplinesc limita de vârsta. Cu toate astea nu m-a contactat nimeni niciodată, si am același număr de telefon :))
4 noiembrie 2015, 20:48
Dna. Erdic dar vă rog sa scrieti si de Anl ul lui Mirel Manea săracul si de Anl urile fostelor consiliere ale lui FLUTUR!!!!! Nu erau nici căsătorite nici copii nimic!!!!
4 noiembrie 2015, 12:47
Doamna Erdic dar va rog sa scrieti si de Anl ul lui Mirel Manea si de cele ale fostelor consiliere ale lui Flutur!!
4 noiembrie 2015, 12:38
IPOCRIZIA SI CINISMUL A CUPRINS IN TOTALITATE ECHIPA SUSTINUTA DE D STRA D LE PRIMAR. IN AFARA DE POZE SI IESIRI INDOELNICE ,CE AU MAI FACUT. A ,DA SCUZE ,SI AU LUAT CASE SI FAVORURI.......DE CARE SI CUM VRETI SA LE SPUNETI.....
4 noiembrie 2015, 11:16
DATI TOATE APRECIERILE DE LA COMENT,,,,,,, O SA FACEM PLANCARDE SI IESIM CU ELE IN STRADA..... SI LIMEA ORICUM VA FI INFORMATA....
4 noiembrie 2015, 11:05
Vrem s a vedem transparenta si corectitudine.... o rugam pe iolanda sa posteze si acest articol,s au poate nu vreti sa stie si Europarlamentarul ,PRESEDINTELE PES, VICTOR NEGRESCU ce a promovat......
4 noiembrie 2015, 10:49
IN POLITICA TREBUIE SA ASTEPTI ,,PE MAL,,, . SI RASPUNSUL VINE SINGUR... PLEAVA V A PLUTI SINGURA LA VALE....
4 noiembrie 2015, 10:43
Ma bucur ca Basescu a lasat un mostenitor in PSD....
4 noiembrie 2015, 10:37
Am uitat sa precizez sunt di province ,langa botosani /cu un tata alcoolic si vreau sa scap d el si asa am problema mea d sanatate
4 noiembrie 2015, 10:09
As vrea si eu o locuinta anl ,sau ridicat alea la zaicesti?am handicap si am auzit k aia primesc mai repede .multumesc dak imi ras cineva
4 noiembrie 2015, 10:06
BRAVO DOMNULE OVIDIU PORTARIUC CA VATI TINUT DE CUVINT SI ATI RECOMPENSAT PERSOANELE CARE AU MUNCIT PENTRU DUMNEAVOASTRA IN CAMPANIE A POSTAT PE FACEBOOK COMENTARII LAUDE MINCIUNI MAI MARI DECIT ALE DUMNEAVOASTRA MAI CA LE CREDEA SI EA A MERS IN CARTIERE MASURA DEJA TERENUL DE LA ARMATA UNDE TREBUIA SA SE RIDICE BLOCURI SEMNA CONTRACTE CU MARII INVESTITORI PENTRU LOCURI DE MUNCA ABIA AICI VATI TINUT PROMISIUNEA DIN CAMPANIE CU SIGURANTA O SA VA MAI VOTEZE BOTOSANENII SI IN 2016 CA SUNT MULTI FRAIERI IN ORASUL ASTA SI MINCIUNELE PRIND AL DRACULUI DE TARE LA EI BAGATI CEVA CU AMERICA ANUL VIITOR VIZE LIBERE SPRE VISUL AMERICAN SI LUATI PRIMARIA CU 200 LA 100 !
4 noiembrie 2015, 09:53
DE demisie de onoare.,nu s a auzit...... D soara a zis in schimb ,intr o alta aparitie ,sa o pupam in fund... Asi vrea ,dar singur nu pot,imi trebuie ceva timp ,si nu am nici ANL....
4 noiembrie 2015, 08:35
D LE Primar,a ti promis o ancheta si totodata masuri.... va doare inima pt ca trebuie sa luati masuri cu cei care postati,,prieteni dragi,, ??? Administrati banii nostri ,nu pt prieteni ,ci pt toti....Macar in ultimul ceas ,salvati va onoarea.....
4 noiembrie 2015, 08:25
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
"Zona de medicină alternativă e practicată în câteva clinici private și în foarte puține spitale de stat. Cîții și arafații au blocat orice nu e urgență. Faptul că eu nu pot merge nu e o urgență. Faptul că e posibil să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
4.9 o C
Dorohoi
5.0 o C
Bucecea
4.6 o C
Darabani
4.7 o C
Saveni
5.6 o C
Ştefăneşti
2.5 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.