Top News
Fraieri vs. șmecheri la ANL-uri, unii aşteaptă ani de zile, alţii băgaţi în faţă prin tertipuri, intră în casele statului

1.268 de botoșăneni așteaptă o locuință de la stat. Nu vorbim despre asistați social care nu aduc un plus valoare, ci de tineri cu familie și loc de muncă și care, prin taxele pe care le plătesc, contribuie la bugetul local şi cel de stat. Aceștia sunt cetățenii care se află pe lista oficială a ANL. Șmecherii, precum șefa de la tineret din PSD și președinte PES Botoşani deopotrivă, intră în aceste case, însă pe ușa din spate, prin tertipuri legislative.

322 de dosare noi care nu pot fi introduse pe listă

Lista de așteptare pentru locuințe ANL a fost actualizată în 2003, 2006, 2008 și 2011. Potrivit reglementărilor legale, reactualizarea nu poate fi făcută decât atunci când există spațiu locativ liber. În 2011 au fost repartizate 96 de locuințe la etapa a doua din ANL Cișmea.
Pe înțelesul tuturor asta înseamnă că nu a putut fi înregistrat nici un dosar nou din 2011 până în prezent. În ciuda acestui lucru, iată că totuși, nepoata condamnatului Constantin Conțac, Dana Lăzăruc pe numele ei, a reușit să intre într-o locuință ANL. Ea câștigă astfel în fața celor 322 de cetățeni ai orașului care așteaptă să intre și ei pe lista oficială.

19 repartizări vs 38 includeri

Din 2011 și până în prezent au mai fost eliberate locuințe ANL, iar reprezentanții Primăriei susțin că au contactat persoanele care ar fi urmat să preia contractele de închiriere, de pe liste. Nu există însă nici o dovadă a faptului că acești botoșăneni chiar au fost înștiințați de faptul că s-au eliberat locuințe, întrucât explicația este că aceste contactări au fost telefonice și nu prin adrese oficiale.
Din 2011 și până anul acesta, potrivit informațiilor Primăriei Botoșani, 19 botoșăneni de pe listă au primit locuințe ANL. Numărul celor care au intrat în ANL prin includeri, precum Dana Lăzăruc, adică sărind lista oficială, este însă dublu și anume 38, iar perioada mai mică cu un an, 2012 – 2015.
Reprezentanții municipalității botoșănene mai menționează că mulți dintre cei aflați pe lista care datează din 2011 nu au mai îndeplinit cele trei condiții principale: vârsta (până în 37 ani), activitatea desfășurată în municipiu și să nu aibă o altă locuință. Din nou, cazul Danei Lăzăruc devine unul interesant, pentru că PSD-ista a ajuns să locuiască într-un apartament ANL unde titularul de contract este din Bucecea și a plecat cu serviciul… la București.

Botoșănenii, din nou, ingenioșii țării

Fenomenul prin care unii botoșăneni au fentat legislația în vigoare și s-au folosit de un articol din Codul Civil pentru a beneficia de locuințele statului, pare să fi luat amploare mai ales la Botoșani. La o simplă căutare, bătrânul Google nu scoate la iveală că astfel de tertipuri ar fi avut loc și prin alte orașe ale țării, excepție făcând o primărie de sector din București. Cu toate acestea, deși mult prea târziu, Legiuitorul a îndreptat lucrurile în iunie 2015 și a introdus un nou articol în Legea ANL prin care sunt interzise includerile și preluările de contracte de către persoane care nu sunt rude de gradul I cu titularul.
Reglementarea legislativă nu se aplică retroactiv și cel mai probabil Dana Lăzăruc nu va lua decizia morală de a ieși din casa statului. Și nici nu pare să aibă în intenție să-și dea demisia din partidul în care a acces la funcţii înalte cu susținerea lui Ovidiu Portariuc pe care, indirect, l-a acționat în instanță.
Ovidiu Portariuc a cerut excluderea ei din PSD însă cererea sa publică a rămas doar una de paradă până la acest moment întrucât concret nu s-a întâmplat nimic.
CITEŞTE ŞI:

Dănuța, pe asta o știai? Șmecheria prin care au ajuns zeci de tineri să intre în ANL-uri sărind lista oficială - DOCUMENT

Bate vântul schimbării: Rezultat bombă la concursul pentru director la ”Apă”
Cursa pentru cele trei posturi de directori la SC Nova Apaserv SA s-a încheiat cu un rezultat care în guvernarea social-democrată ar fi fost de neimaginat: candidatul membru al PSD a pierdut în fața celui al PNL.
10 pentru primării! ALDE a prezentat o parte din candidații la alegerile locale, de la primarul „fără chip” la fostul șef de post – LISTA & FOTOGALERIE
Sala de conferințe a Filialei ALDE Botoșani din clădirea cu sticlă situată în Centrul Istoric al orașului a devenit din nou neîncăpătoare joi, 16 ianuarie 2020 când Florin Țurcanu l-a avut ca invitat principal pe senatorul Varujan Vosganian dar și pe o parte dintre candidații la primăriile din județ din partea acestui partid.
Anchetă la Parchet! Fostul director al Penitenciarului ar fi fost plătit pentru zeci de zile în care n-a fost la serviciu
În timp ce gardienii Penitenciarului Oradea au adunat peste 103.000 de ore suplimentare muncite, dar neplătite, fostul director al Penitenciarului Oradea, comisarul şef Marius Hliban, şi-a „rezolvat”, într-un singur an, 255 ore suplimentare fictive, fiind pontat chiar şi în concediu.
Luptă politică în „patria” secretarului general PNL, viceprimarul îl contracandidează la Primărie
„Stimați cetățeni ai Comunei Dângeni, pentru a clarifica si limpezi situația, vă aduc la cunostință că îmi voi depune candidatura pentru funcția de primar. Din respect pentru dv, colegi și colaboratori consider că trebuie să aveți o informare corectă și necesară.Vă mulțumesc pentru colaborare și încredere”.
Magazin DEVASTAT de botoșăneni! Oamenii s-au călcat în picioare pentru tot felul de lucruri la prețuri ridicole – GALERIE FOTO & VIDEO
Lichidările de stoc sunt foarte pe placul românilor, deși astfel de imagini pot fi observate pe alocuri și în țări mai cu pretenții.
Mult e dulce și frumoasă limba ce-o vorbim… dar să fie în engleză: O statistică îngrijorătoare la Botoșani
Pe 15 ianuarie sărbătorim și la Botoșani, cu mai mult sau mai puțin fast, Cultura Națională. Se vor recita poezii, se va vorbi frumos despre ceea ce ne definește, despre identitate națională, cultură, limbă.
Pariul lui Florin! Fratele Mihai, europarlamentar până la alegerile locale: Pe experiența mea mă bazez când spun asta
Fratele coordonatorului ALDE Botoșani pare că s-a născut sub semnul norocului, politic și financiar. Pentru a doua oară în două legislaturi consecutive, Mihai Țurcanu ar putea obține un mandat de europarlamentar prin redistribuire.
Milionarul din Botoșani care construiește iar în centrul orașului: blocuri cu spații comerciale și birouri, locuri de parcare, chiar și-un after school
O nouă investiție mobiliară importantă va fi făcută într-o zonă centrală a municipiului Botoșani și îi aparține și de această dată omului de afaceri Tonino Boldea.
Năucitor: Autostrada Moldovei NU poate fi făcută cu fonduri UE, trebuie schimbată legea
La două luni după instaurarea Guvernului Orban, proiectul Autostrăzii Unirii bate pasul pe loc, la fel ca în guvernarea PSD. Finanţarea construirii cu fondurile europene alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 „nu este posibilă în condiţiile legislaţiei actuale, iar finanţarea în cadrul următoarei perioade de programare depinde de modificarea legislaţiei, de rezultatele studiului de fezabilitate şi de alocarea financiară disponibilă“.
Loading...
Un taximetrist a transformat Centrul Vechi în stradă, polițiștii de la ”Locală” îi pregătesc niște... puncte – FOTOGALERIE
Anul 2019 s-a încheiat cu un chef de proporții în Centrul Vechi la care nu a intervenit vreo autoritate publică finanțată din banii cetățenilor, iar 2020 începe cu un taximetrist care traversează zona istorică a urbei deși circulația autovehiculelor este interzisă acolo.
Șoferiță moartă de beată prinsă în trafic după ce a vrut să-și salveze mama
O șoferiță a fost surprinsă de oamenii legii beată la volan astfel că a ajuns în fața instanței pentru a depune mărturie cu privire la cele întâmplate.
Scandal în aeroport: Deputatul PSD Răzvan Rotaru acuzat că ar fi amenințat un polițist - VIDEO
Deputatul a fost amendat și a rămas fără permis, însă plângerea penală i-ar putea aduce mult mai multe probleme.
DEZASTRU la accident: 11 răniți, o persoană inconștientă, mașinile distruse  - GALERIE FOTO
În urma accidentului produs în localitatea Gorbănești, pe DN 29 D, 11 persoane au fost transportate la spital.
ULTIMĂ ORĂ: Mașină în flăcări după o ciocnire violentă cu un microbuz plin cu persoane – FOTOGALERIE
Un nou eveniment rutier urmat de această dată de un incendiu a avut loc în urmă cu puțin timp la Botoșani.
Loading...
Cheful s-a revărsat pe holuri! O moldoveancă a dat foc revelionului de la cel mai mare hotel al Botoșanilor – VIDEO & GALERIE FOTO
Restaurantele și sălile de conferință ale Hotelului Rapsodia au fost pline până la refuz în noaptea dintre ani. Solicitările pentru participarea sau organizarea de evenimente au fost atât de mari încât la parter și mezanin nu a mai rămas nici măcar un loc liber.
Paula Seling cântă pentru 2020, o mie de oameni la revelionul Primăriei - VIDEO & GALERIE FOTO
În jur de 1.000 de botoșăneni se află la această oră în zona zero a orașului, acolo unde revelionul organizat de Primărie este deja în plină desfășurare.
S-a semnat contractul! Parc de jumătate de milion de euro, amenajat în municipiul Botoșani
În cadrul conferinței de luni, 30 decembrie 2019, primarul Cătălin Flutur a anunțat că a semnat contractul de finanțare și pentru amenajarea unui loc de recreere pe strada Adrian Adămiu din municipiul Botoșani.
Încă un subprefect pentru Botoșani, partidul pregătește o fostă directoare pentru ocuparea funcției
Ceea ce se vehiculează în mediul politic botoșănean după învestirea noului Guvern și anume faptul că vom avea doi subprefecți și nu unul singur a fost confirmat chiar premier.
Tânăra soție a unui director de instituție publică a vrut să intre în Poliția Locală
A fost o concurență puternică de cinci candidați pentru un post în statul de funcții al Poliției Locale Botoșani, structură aflată în subordinea Primăriei Botoșani.
DOLIU: A murit un actor de la Teatrul Mihai Eminescu - FOTOGALERIE
S-a stins din viaţă înainte de a împlini 67 de ani, lăsând în urmă regrete, tristeţe şi lacrimi pentru un actor care, dincolo de meserie, a ştiut să joace cu sufletul pentru fiecare spectator.
Si eu am dosar pentru locuința anl depus din anul 2011. Între timp am finalizat studiile universitare, m-am căsătorit, am un copil si încă îndeplinesc limita de vârsta. Cu toate astea nu m-a contactat nimeni niciodată, si am același număr de telefon :))
4 noiembrie 2015, 20:48
Dna. Erdic dar vă rog sa scrieti si de Anl ul lui Mirel Manea săracul si de Anl urile fostelor consiliere ale lui FLUTUR!!!!! Nu erau nici căsătorite nici copii nimic!!!!
4 noiembrie 2015, 12:47
Doamna Erdic dar va rog sa scrieti si de Anl ul lui Mirel Manea si de cele ale fostelor consiliere ale lui Flutur!!
4 noiembrie 2015, 12:38
IPOCRIZIA SI CINISMUL A CUPRINS IN TOTALITATE ECHIPA SUSTINUTA DE D STRA D LE PRIMAR. IN AFARA DE POZE SI IESIRI INDOELNICE ,CE AU MAI FACUT. A ,DA SCUZE ,SI AU LUAT CASE SI FAVORURI.......DE CARE SI CUM VRETI SA LE SPUNETI.....
4 noiembrie 2015, 11:16
DATI TOATE APRECIERILE DE LA COMENT,,,,,,, O SA FACEM PLANCARDE SI IESIM CU ELE IN STRADA..... SI LIMEA ORICUM VA FI INFORMATA....
4 noiembrie 2015, 11:05
Vrem s a vedem transparenta si corectitudine.... o rugam pe iolanda sa posteze si acest articol,s au poate nu vreti sa stie si Europarlamentarul ,PRESEDINTELE PES, VICTOR NEGRESCU ce a promovat......
4 noiembrie 2015, 10:49
IN POLITICA TREBUIE SA ASTEPTI ,,PE MAL,,, . SI RASPUNSUL VINE SINGUR... PLEAVA V A PLUTI SINGURA LA VALE....
4 noiembrie 2015, 10:43
Ma bucur ca Basescu a lasat un mostenitor in PSD....
4 noiembrie 2015, 10:37
Am uitat sa precizez sunt di province ,langa botosani /cu un tata alcoolic si vreau sa scap d el si asa am problema mea d sanatate
4 noiembrie 2015, 10:09
As vrea si eu o locuinta anl ,sau ridicat alea la zaicesti?am handicap si am auzit k aia primesc mai repede .multumesc dak imi ras cineva
4 noiembrie 2015, 10:06
BRAVO DOMNULE OVIDIU PORTARIUC CA VATI TINUT DE CUVINT SI ATI RECOMPENSAT PERSOANELE CARE AU MUNCIT PENTRU DUMNEAVOASTRA IN CAMPANIE A POSTAT PE FACEBOOK COMENTARII LAUDE MINCIUNI MAI MARI DECIT ALE DUMNEAVOASTRA MAI CA LE CREDEA SI EA A MERS IN CARTIERE MASURA DEJA TERENUL DE LA ARMATA UNDE TREBUIA SA SE RIDICE BLOCURI SEMNA CONTRACTE CU MARII INVESTITORI PENTRU LOCURI DE MUNCA ABIA AICI VATI TINUT PROMISIUNEA DIN CAMPANIE CU SIGURANTA O SA VA MAI VOTEZE BOTOSANENII SI IN 2016 CA SUNT MULTI FRAIERI IN ORASUL ASTA SI MINCIUNELE PRIND AL DRACULUI DE TARE LA EI BAGATI CEVA CU AMERICA ANUL VIITOR VIZE LIBERE SPRE VISUL AMERICAN SI LUATI PRIMARIA CU 200 LA 100 !
4 noiembrie 2015, 09:53
DE demisie de onoare.,nu s a auzit...... D soara a zis in schimb ,intr o alta aparitie ,sa o pupam in fund... Asi vrea ,dar singur nu pot,imi trebuie ceva timp ,si nu am nici ANL....
4 noiembrie 2015, 08:35
D LE Primar,a ti promis o ancheta si totodata masuri.... va doare inima pt ca trebuie sa luati masuri cu cei care postati,,prieteni dragi,, ??? Administrati banii nostri ,nu pt prieteni ,ci pt toti....Macar in ultimul ceas ,salvati va onoarea.....
4 noiembrie 2015, 08:25
Loading...
Sondaj
Credeți că anul 2020 va fi:
Mai bun decât 2019
La fel ca 2019
Mai rău ca 2019
Declaraţia zilei
„Este ofițer în rezervă, el va candida la comuna Leorda, a fost șef de post în această localitate, soția domniei sale este o doamnă respectată în comunitate. Este agentul agricol din comună și este un om care locuiește în ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.7792 lei
USD
Dolarul SUA
4.2976 lei
CHF
Francul elveţian
4.4485 lei
GBP
Lira sterlină
5.6074 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9023 lei
XAU
Gramul de aur
215.0476 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2454 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4251 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9663 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2954 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1901 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6396 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.