Top News
Fraieri vs. șmecheri la ANL-uri, unii aşteaptă ani de zile, alţii băgaţi în faţă prin tertipuri, intră în casele statului

1.268 de botoșăneni așteaptă o locuință de la stat. Nu vorbim despre asistați social care nu aduc un plus valoare, ci de tineri cu familie și loc de muncă și care, prin taxele pe care le plătesc, contribuie la bugetul local şi cel de stat. Aceștia sunt cetățenii care se află pe lista oficială a ANL. Șmecherii, precum șefa de la tineret din PSD și președinte PES Botoşani deopotrivă, intră în aceste case, însă pe ușa din spate, prin tertipuri legislative.

322 de dosare noi care nu pot fi introduse pe listă

Lista de așteptare pentru locuințe ANL a fost actualizată în 2003, 2006, 2008 și 2011. Potrivit reglementărilor legale, reactualizarea nu poate fi făcută decât atunci când există spațiu locativ liber. În 2011 au fost repartizate 96 de locuințe la etapa a doua din ANL Cișmea.
Pe înțelesul tuturor asta înseamnă că nu a putut fi înregistrat nici un dosar nou din 2011 până în prezent. În ciuda acestui lucru, iată că totuși, nepoata condamnatului Constantin Conțac, Dana Lăzăruc pe numele ei, a reușit să intre într-o locuință ANL. Ea câștigă astfel în fața celor 322 de cetățeni ai orașului care așteaptă să intre și ei pe lista oficială.

19 repartizări vs 38 includeri

Din 2011 și până în prezent au mai fost eliberate locuințe ANL, iar reprezentanții Primăriei susțin că au contactat persoanele care ar fi urmat să preia contractele de închiriere, de pe liste. Nu există însă nici o dovadă a faptului că acești botoșăneni chiar au fost înștiințați de faptul că s-au eliberat locuințe, întrucât explicația este că aceste contactări au fost telefonice și nu prin adrese oficiale.
Din 2011 și până anul acesta, potrivit informațiilor Primăriei Botoșani, 19 botoșăneni de pe listă au primit locuințe ANL. Numărul celor care au intrat în ANL prin includeri, precum Dana Lăzăruc, adică sărind lista oficială, este însă dublu și anume 38, iar perioada mai mică cu un an, 2012 – 2015.
Reprezentanții municipalității botoșănene mai menționează că mulți dintre cei aflați pe lista care datează din 2011 nu au mai îndeplinit cele trei condiții principale: vârsta (până în 37 ani), activitatea desfășurată în municipiu și să nu aibă o altă locuință. Din nou, cazul Danei Lăzăruc devine unul interesant, pentru că PSD-ista a ajuns să locuiască într-un apartament ANL unde titularul de contract este din Bucecea și a plecat cu serviciul… la București.

Botoșănenii, din nou, ingenioșii țării

Fenomenul prin care unii botoșăneni au fentat legislația în vigoare și s-au folosit de un articol din Codul Civil pentru a beneficia de locuințele statului, pare să fi luat amploare mai ales la Botoșani. La o simplă căutare, bătrânul Google nu scoate la iveală că astfel de tertipuri ar fi avut loc și prin alte orașe ale țării, excepție făcând o primărie de sector din București. Cu toate acestea, deși mult prea târziu, Legiuitorul a îndreptat lucrurile în iunie 2015 și a introdus un nou articol în Legea ANL prin care sunt interzise includerile și preluările de contracte de către persoane care nu sunt rude de gradul I cu titularul.
Reglementarea legislativă nu se aplică retroactiv și cel mai probabil Dana Lăzăruc nu va lua decizia morală de a ieși din casa statului. Și nici nu pare să aibă în intenție să-și dea demisia din partidul în care a acces la funcţii înalte cu susținerea lui Ovidiu Portariuc pe care, indirect, l-a acționat în instanță.
Ovidiu Portariuc a cerut excluderea ei din PSD însă cererea sa publică a rămas doar una de paradă până la acest moment întrucât concret nu s-a întâmplat nimic.
CITEŞTE ŞI:

Dănuța, pe asta o știai? Șmecheria prin care au ajuns zeci de tineri să intre în ANL-uri sărind lista oficială - DOCUMENT

ULTIMĂ ORĂ: Masca obligatorie la Botoșani pe pietonale, în stații, piețe, târguri
Autoritățile au făcut anunțul în urmă cu puțin timp. Începând cu 1 august 2020 botoșănenii vor fi obligați să poarte măștile de protecție și în anumite spații deschise. 
Consiliera acuzată de trădare „încolțită” de PSD-iști în plen: Dacă citeam în engleză, cine înțelegea?
Consilierii locali s-au întâlnit joi în ședință ordinară, iar întâlnirea online a fost condusă de Daniela Roșu, cea care a fost exclusă din PSD, dar care a obținut în instanță anularea actului emis de partid.
Pe bune sau pe... campanie? Mega proiect de alimentare cu gaze a județului anunțat de vicepremier și senator: Abia aștept ca dl Șoptică să fie președintele CJ
Prezentă marți la Botoșani, viceprim-ministrul Raluca Turcan a făcut publice planurile Executivului de extindere a rețelei de gaze. Aceasta pentru că la data actuală gradul de racordare a locuințelor din România este de numai 32%, procent catalogat drept ”aproape o rușine” de oficialul guvernamental.
Doi soți din Botoșani MORȚI în accident, director „amenințat” cu amendă fiindcă ține procesul pe loc
Sunt mai bine de cinci ani de când doi soți își pierdeau viața într-un cumplit accident rutier în intersecția de la Orășeni Deal. Au rămas în urmă doi copii orfani în timp ce procesul bate pasul pe loc din cauză că dosarul este blocat la București.
ANCHETĂ: Trei întrebări și mai mulți actori botoșăneni, în trei decenii și jumătate de teatru - FOTO
O anchetă începută în anul 1985, de către secretarul literar al Teatrului ”Mihai Eminescu” din Botoșani, este continuată astăzi de publicația Botoșăneanul. Aceleași întrebări, alți actori. Uneori aceeași scenă.
Curs de dezvoltare a creativității, în aer liber, lângă piscină! Zeci de cadre didactice specializate în cadrul unui program european – FOTO&VIDEO
Proiectul lansat în mediul online la finele lunii trecute a intrat în perioada de implementare. Zeci de cadre didactice de la Botoșani au început cursurile de dezvoltare a creativității în cadrul programului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Un nou SCANDAL în politica botoșăneană un lider local PSD și-a dat demisia din cauza unui liberal care acuză că a fost păcălit de doi parlamentari
Luptele politice în pre-campania electorală aferentă alegerilor locale din septembrie se amplifică.
VIDEO din noul autobuz ISUZU care va circula în oraș pentru toți botoșănenii, de săptămâna viitoare – GALERIE FOTO
După numeroase petiții, semnale de alarmă, postări pe Facebook, jigniri, atacuri politice și valuri de revoltă, tramvaiele de la Botoșani devin în sfârșit, istorie.
EXCLUSIV: Social-democrata care nu a intrat în cursa din partid pentru CJ este candidata PSD la președinția Consiliului Județean
Ceea ce Botoșăneanul anticipa încă de luni la ”Ancheta Săptămânii” și anume că nominalizarea pentru obținerea candidaturii la președinția Consiliului Județean din partea PSD nu va fi obținută de vreunul dintre pretendenții înscriși în cursa internă, s-a confirmat între timp.
Loading...
Suspectul de covid mort în accident rutier, plimbat dezbrăcat prin curtea spitalului: Era inconștient pe targă, doar în lenjerie intimăFOTOGALERIE
Familia lui Florin Caba, botoșăneanul de 42 de ani care a murit în accidentul de la Dealu Mare continuă să se revolte împotriva situației care a urmat evenimentului rutier.
Candidat la Primăria Botoșani cu program electoral din urmă cu 20 de ani, (încă) de actualitate: M-am uitat în jurul meu (la ceilalți candidați) și-am prins curaj VIDEO
Partidul Mișcarea Populară (PMP) – Filiala Botoșani și-a prezentat joi dimineață candidatul pentru Primăria Botoșani, validat de București în data de 20 iulie 2020.
Bărbatul mort în accidentul rutier de ieri SUSPECT de covid, familia plânge la morgă, medicii au chemat Poliția – GALERIE FOTO & VIDEO
Întorsătură dureroasă de situație în cazul bărbatului de 42 de ani care a decedat în urma unui accident rutier care s-a produs ieri, marți, 21 iulie 2020 la Dealu Mare, intrarea în municipiul Dorohoi.
ULTIMA ORĂ: Covidul de la CFR Cluj a șutat puternic și în Golofca, fotbalistul a picat la marea testare
Situația devine din ce în mai îngrijorătoare la CFR Cluj! După ultimele testări, s-a ajuns la 10 jucători testaţi pozitiv cu COVID-19.
Povestea fantastică a lui ROC, botoșăneanul matematician care a „dat în mintea copiilor” cu ”Durdulucă în strămoșia Blajinilor” - FOTO
După proză și poezie, scriitorul născut la Botoșani vine acum cu o surpriză care s-ar putea încadra în categoria carte-eveniment.
Loading...
Imaginea tristă a unui oraș care se (prea)schimbă - FOTO
Locuitorii care de zeci de ani admirau vechea casă și florile care parfumau împrejurimile trec acum triști prin zona care curând va deveni un șantier.
Spălătorie auto din Botoșani EVACUATĂ cu executorul judecătoresc – FOTOGALERIE
O altă sentință judecătorească pusă în executare în cursul zilei de joi, 16 iulie 2020, a fost în cazul unei persoane juridice.
Încă un consilier și-a recâștigat mandatul în instanță, într-un război politic cu Prefectura și două partide
În urmă cu o lună, prefectul Dan Nechifor era acuzat de faptul că s-a grăbit să emită un ordin prin care un consilier local ales viceprimar își pierdea mandatul înainte de termen.
Încă o bombă politică: Vicepreședintele PSD a trecut la Pro România și candidează la Primăria Botoșani
Apropierea alegerilor locale tulbură serios apele politicii botoșănene. După ce ieri candidatul ALDE la Primăria Botoșani s-a retras din cursă, astăzi la Pro România s-a decis schimbarea persoanei nominalizate inițial.
Bombă înaintea alegerilor: Unul dintre candidații la Primăria Botoșani S-A RETRAS din cursă
Prima mare surpriză din perioada de precampanie electorală vine de la Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), care cu doar două luni și jumătate înainte de alegeri a rămas fără candidatul nominalizat la funcția de primar al municipiului Botoșani.
Artista de la Prisacani iubită de botoșăneni a ajuns pe acoperișul României cu ia cusută de bunica Anica – GALERIE FOTO & VIDEO
Iustina Irimia Cenușă nu mai are nevoie de prezentare, pentru că botoșănenii în marea lor parte o cunosc și o îndrăgesc. Și nu doar ei, ci și românii care au rezonat cu „Fetele de la Botoșani” când au lansat invitația muzicală ”Hai la Botoșani”, cu un succes real în lumea artistică românească.
Si eu am dosar pentru locuința anl depus din anul 2011. Între timp am finalizat studiile universitare, m-am căsătorit, am un copil si încă îndeplinesc limita de vârsta. Cu toate astea nu m-a contactat nimeni niciodată, si am același număr de telefon :))
4 noiembrie 2015, 20:48
Dna. Erdic dar vă rog sa scrieti si de Anl ul lui Mirel Manea săracul si de Anl urile fostelor consiliere ale lui FLUTUR!!!!! Nu erau nici căsătorite nici copii nimic!!!!
4 noiembrie 2015, 12:47
Doamna Erdic dar va rog sa scrieti si de Anl ul lui Mirel Manea si de cele ale fostelor consiliere ale lui Flutur!!
4 noiembrie 2015, 12:38
IPOCRIZIA SI CINISMUL A CUPRINS IN TOTALITATE ECHIPA SUSTINUTA DE D STRA D LE PRIMAR. IN AFARA DE POZE SI IESIRI INDOELNICE ,CE AU MAI FACUT. A ,DA SCUZE ,SI AU LUAT CASE SI FAVORURI.......DE CARE SI CUM VRETI SA LE SPUNETI.....
4 noiembrie 2015, 11:16
DATI TOATE APRECIERILE DE LA COMENT,,,,,,, O SA FACEM PLANCARDE SI IESIM CU ELE IN STRADA..... SI LIMEA ORICUM VA FI INFORMATA....
4 noiembrie 2015, 11:05
Vrem s a vedem transparenta si corectitudine.... o rugam pe iolanda sa posteze si acest articol,s au poate nu vreti sa stie si Europarlamentarul ,PRESEDINTELE PES, VICTOR NEGRESCU ce a promovat......
4 noiembrie 2015, 10:49
IN POLITICA TREBUIE SA ASTEPTI ,,PE MAL,,, . SI RASPUNSUL VINE SINGUR... PLEAVA V A PLUTI SINGURA LA VALE....
4 noiembrie 2015, 10:43
Ma bucur ca Basescu a lasat un mostenitor in PSD....
4 noiembrie 2015, 10:37
Am uitat sa precizez sunt di province ,langa botosani /cu un tata alcoolic si vreau sa scap d el si asa am problema mea d sanatate
4 noiembrie 2015, 10:09
As vrea si eu o locuinta anl ,sau ridicat alea la zaicesti?am handicap si am auzit k aia primesc mai repede .multumesc dak imi ras cineva
4 noiembrie 2015, 10:06
BRAVO DOMNULE OVIDIU PORTARIUC CA VATI TINUT DE CUVINT SI ATI RECOMPENSAT PERSOANELE CARE AU MUNCIT PENTRU DUMNEAVOASTRA IN CAMPANIE A POSTAT PE FACEBOOK COMENTARII LAUDE MINCIUNI MAI MARI DECIT ALE DUMNEAVOASTRA MAI CA LE CREDEA SI EA A MERS IN CARTIERE MASURA DEJA TERENUL DE LA ARMATA UNDE TREBUIA SA SE RIDICE BLOCURI SEMNA CONTRACTE CU MARII INVESTITORI PENTRU LOCURI DE MUNCA ABIA AICI VATI TINUT PROMISIUNEA DIN CAMPANIE CU SIGURANTA O SA VA MAI VOTEZE BOTOSANENII SI IN 2016 CA SUNT MULTI FRAIERI IN ORASUL ASTA SI MINCIUNELE PRIND AL DRACULUI DE TARE LA EI BAGATI CEVA CU AMERICA ANUL VIITOR VIZE LIBERE SPRE VISUL AMERICAN SI LUATI PRIMARIA CU 200 LA 100 !
4 noiembrie 2015, 09:53
DE demisie de onoare.,nu s a auzit...... D soara a zis in schimb ,intr o alta aparitie ,sa o pupam in fund... Asi vrea ,dar singur nu pot,imi trebuie ceva timp ,si nu am nici ANL....
4 noiembrie 2015, 08:35
D LE Primar,a ti promis o ancheta si totodata masuri.... va doare inima pt ca trebuie sa luati masuri cu cei care postati,,prieteni dragi,, ??? Administrati banii nostri ,nu pt prieteni ,ci pt toti....Macar in ultimul ceas ,salvati va onoarea.....
4 noiembrie 2015, 08:25
melimeloparis.ro%20
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
Am reușit să strângem la un loc cei mai frumoși interpreți care ne vor delecta cu cele mai frumoase melodii. Sperăm că acest eveniment va fi unul de succes pentru a putea finaliza căsuța lui Florinel Bastic, băiatul de doar 9 ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8341 lei
USD
Dolarul SUA
4.0976 lei
CHF
Francul elveţian
4.4795 lei
GBP
Lira sterlină
5.3537 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8671 lei
XAU
Gramul de aur
260.3097 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2473 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4026 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9278 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0629 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1847 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6493 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.