Top News
Federovici braț la braț cu ”trădătoarea” și ”penalul”?! Ședință la PSD Botoșani: Se prefigurează o alianță cu ALDE și Pro România

Ceea ce părea de neconceput anul trecut, când Pro România și ALDE au votat pentru destituirea Guvernului Dăncilă, este pe cale să se producă în toată țara și inclusiv la Botoșani.

Cele trei partide ar putea avea listă comună la locale


Biroul Permanent Județean al PSD Botoșani s-a întrunit sâmbătă la fosta Casă a Căsătoriilor, iar principalul punct pe ordinea de zi l-a constituit consultarea organizației cu privire la o tot mai probabilă alianță cu ALDE și Pro România.


În Camera Deputaților ALDE tocmai a rămas fără grup parlamentar după ce reprezentanții Alianței Liberalilor și Democraților au decis să activeze în cel al PSD.


De asemenea, în Parlament s-a creat o nouă majoritate PSD – ALDE - Pro România care ar urma să fie punctul de plecare pentru alegerile locale și parlamentare.


Cele trei partide ar putea crea o alianță și să aibă liste comune, tocmai de aceea fiind consultați liderii din teritoriu.

 

Budăi nici nu vrea să audă de Țurcanu candidat la CJ


Deocamdată, astăzi nu s-a supus la vot constituirea la nivel județean a acestei coaliții, urmând ca un emisar al conducerii centrale să sosească la Botoșani pentru a prezenta detaliile proiectului.


Întrebat înainte de ședință despre tot mai vehiculata construcție politică, al doilea social-democrat al județului a evitat să facă prea multe considerații.


”Politica de alianțe, după ce o vom negocia și discuta, o vom face publică și nici într-un caz PSD nu va renunța la candidatul său. Vom vedea în funcție de negocieri, de studiile sociologice care vor fi la acea dată și atunci vom decide. Dacă vor fi alianțe, vor fi comunicate publice”,


Marius Budăi, președinte executiv PSD Botoșani.


Întrebat dacă, în aceste condiții, Florin Țurcanu ar putea deveni candidatul alianței la CJ, parlamentarul a răspuns: ”din punctul meu de vedere este exclus”.

 

Deputatul a adăugat că negocierile abia au început și că nu s-au trasat niște sarcini clare.


”Deocamdată sunt niște supoziții, noi la nivel județean nu am început nici un fel de discuții fiindcă abia se definitivează la nivel național discuția, după care ne întrunim la nivel local și decidem dacă facem sau nu facem, dacă facem la nivel de județean sau doar în anumite comune, cum facem”,


Marius Budăi, președinte executiv PSD Botoșani.

 

PSD-iștii ar trebui să defileze alături de deputata pe care au făcut-o ”trădătoare” și ex-deputatul pe care l-au făcut ”penal”


Crearea acestei alianțe ar putea răsturna calculele politice deja făcute de liderii județeni ai celor trei partide. Unii dintre cei deja nominalizați drept candidați la președinția CJ și funcția de primar al municipiului Botoșani nu vor mai putea intra în cursă, decât eventual ca independenți.


Dincolo de asta, o alianță PSD – ALDE – Pro România ar pune în situații jenante liderii județeni ai acestor formațiuni.


De exemplu, Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani, a solicitat ani de zile ca în procesul său de corupție să fie citată Doina Federovici.


Apoi, între unii lideri PSD și Mihaela Huncă, coordonatorul Pro România Botoșani, au existat contre extrem de dure.  Ba mai mult, unii PSD-iști au fost trecuți pe ”linie moartă” tocmai pentru că ar fi manifestat o apropiere față de pro România.

 

loading...
Costel Lupașcu ATAC dur la Huncă: Încearcă să pozeze în fată mare. Urât. Și încearcă să călărească cai morți - VIDEO
Florin Țurcanu insistă să o aducă pe Doina Federovici în instanță– MOTIVUL pentru care vrea citarea la Suceava

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Principalii trei candidați la funcția de primar din același oraș, internați sau băgați la izolare din cauza coronavirusului
Virusul SARS-COV-2 a stopat campania electorală cu o săptămână înainte de alegerile locale pentru trei candidați la funcția de primar dintr-un oraș botoșănean.
Școala 2020 de la Botoșani: Trei elevi pozitivi, o clasă întreagă la izolare! Au fost depistați cu covid două cadre didactice și o îngrijitoare
La acest moment nu există riscuri de contaminare în unitățile de învățământ, transmit specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.
FC Botoșani a pierdut întâlnirea cu istoria, calificare risipită încă din minutul 2 – GALERIE FOTO
FC Botoșani a întâlnit joi seară pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League. Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal și s-a terminat cu scorul de 0 - 1.
ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Cinci profesori s-au retras de la catedre, peste 40 de cadre didactice vulnerabile în fața virusului vor preda în continuare
Nu toți profesorii botoșăneni s-au întors la catedre începând de luni, 14 septembrie 2020. Unii au ales să renunțe în a mai profesa.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Loading...
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Loading...
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
PSD-iștii au luat cu asalt Parcul Primăriei și au lansat un program după modelul Gabrielei Firea – GALERIE FOTO
Social-democrații botoșăneni au lansat astăzi în prezența șefului partidului, Marcel Ciolacu, un program pentru susținerea natalității. Practic, este un program preluat după modelul primarului din capitală, Gabriela Firea.
imi vine sa rad ... NICIODATĂ nu va fi in realitate o alianta ALDE_PSD la Botosani!. A maturat tzurcanu pe jos cu pesedeii, i-a terfelit cum nu s-a mai văzut... Pe hartie va fi ceva la nivel central, la BT, niciodată! Insă psd-ul botosanean isi merita soarta. Are fix ceea ce merita dintotdeauna, că tare parshivi sunt toti.
8 iunie 2020, 18:38
Miza acestei alianțe sunt banii de la UE. Pe ei ii doare fix in cot de națiune. Dacă astia ajung iar la putere s-a terminat cu dezvoltarea țării. Aveți grija ce votați,dragi romani!
7 iunie 2020, 05:15
Il pomeniți permanent pe Turcanu, dar cu Trufin sau Birta este la fel, chiar mai rău.
6 iunie 2020, 22:34
Ce se aseamănă se adună. Penali, trădători, analfabeti cu toții. Budai sa nu isi dea cu parerea pentru ciolan. Ca nu mai prind nimic nici singuri pentru scaune. O cădere din vârf pentru toată sleata psd-ista, aldista, PRM -ista se anunta. PNL va avea aceeasi soarta cu Soptica si distrabalatul lor de guvern. Lumea, tineretul sunt satui de aceste scursuri. Vot de incredere pentru ceva nou va fi pentru USR. De ei suntem sătui de 30 de ani. Macar sa dam șansă să vedem ce fac unii noi.
6 iunie 2020, 16:26
Alianțe au existat, alianțe vor exista cât îi lumea și pământul. Majoritatea contra naturii. Ce să-i faci dacă toți doresc puterea ! Dar ce să faci dacă PNL-ul a procedat exact la fel în toamna anului 2019 tocmaI pentru a obține puterea ?Problema nr.1: Turcanu nu are ce căuta în conducerea CJ. Țurcane, ia seama să nu se ia la puricat toate plățile făcute din bugetul județean din perioada președinției tale pentru interese exclusiv politice - în favoarea PNL-lui.In plus, nu ai pregătirea necesară pentru o asemenea funcție. Nici nu știi să vorbești corect.
6 iunie 2020, 16:16
Ce nu face gaina lui liviu puscarie pt graunte?Se urca pe bantina cu oricine ca sa nu ramana de caruta,ca alta pregatire nu are si scrie „foamea” pe frunte ))) votati ciuma rosie!!!
6 iunie 2020, 16:01
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.