Top News
Federovici braț la braț cu ”trădătoarea” și ”penalul”?! Ședință la PSD Botoșani: Se prefigurează o alianță cu ALDE și Pro România

Ceea ce părea de neconceput anul trecut, când Pro România și ALDE au votat pentru destituirea Guvernului Dăncilă, este pe cale să se producă în toată țara și inclusiv la Botoșani.

Cele trei partide ar putea avea listă comună la locale


Biroul Permanent Județean al PSD Botoșani s-a întrunit sâmbătă la fosta Casă a Căsătoriilor, iar principalul punct pe ordinea de zi l-a constituit consultarea organizației cu privire la o tot mai probabilă alianță cu ALDE și Pro România.


În Camera Deputaților ALDE tocmai a rămas fără grup parlamentar după ce reprezentanții Alianței Liberalilor și Democraților au decis să activeze în cel al PSD.


De asemenea, în Parlament s-a creat o nouă majoritate PSD – ALDE - Pro România care ar urma să fie punctul de plecare pentru alegerile locale și parlamentare.


Cele trei partide ar putea crea o alianță și să aibă liste comune, tocmai de aceea fiind consultați liderii din teritoriu.

 

Budăi nici nu vrea să audă de Țurcanu candidat la CJ


Deocamdată, astăzi nu s-a supus la vot constituirea la nivel județean a acestei coaliții, urmând ca un emisar al conducerii centrale să sosească la Botoșani pentru a prezenta detaliile proiectului.


Întrebat înainte de ședință despre tot mai vehiculata construcție politică, al doilea social-democrat al județului a evitat să facă prea multe considerații.


”Politica de alianțe, după ce o vom negocia și discuta, o vom face publică și nici într-un caz PSD nu va renunța la candidatul său. Vom vedea în funcție de negocieri, de studiile sociologice care vor fi la acea dată și atunci vom decide. Dacă vor fi alianțe, vor fi comunicate publice”,


Marius Budăi, președinte executiv PSD Botoșani.


Întrebat dacă, în aceste condiții, Florin Țurcanu ar putea deveni candidatul alianței la CJ, parlamentarul a răspuns: ”din punctul meu de vedere este exclus”.

 

Deputatul a adăugat că negocierile abia au început și că nu s-au trasat niște sarcini clare.


”Deocamdată sunt niște supoziții, noi la nivel județean nu am început nici un fel de discuții fiindcă abia se definitivează la nivel național discuția, după care ne întrunim la nivel local și decidem dacă facem sau nu facem, dacă facem la nivel de județean sau doar în anumite comune, cum facem”,


Marius Budăi, președinte executiv PSD Botoșani.

 

PSD-iștii ar trebui să defileze alături de deputata pe care au făcut-o ”trădătoare” și ex-deputatul pe care l-au făcut ”penal”


Crearea acestei alianțe ar putea răsturna calculele politice deja făcute de liderii județeni ai celor trei partide. Unii dintre cei deja nominalizați drept candidați la președinția CJ și funcția de primar al municipiului Botoșani nu vor mai putea intra în cursă, decât eventual ca independenți.


Dincolo de asta, o alianță PSD – ALDE – Pro România ar pune în situații jenante liderii județeni ai acestor formațiuni.


De exemplu, Florin Țurcanu, vicepreședinte ALDE Botoșani, a solicitat ani de zile ca în procesul său de corupție să fie citată Doina Federovici.


Apoi, între unii lideri PSD și Mihaela Huncă, coordonatorul Pro România Botoșani, au existat contre extrem de dure.  Ba mai mult, unii PSD-iști au fost trecuți pe ”linie moartă” tocmai pentru că ar fi manifestat o apropiere față de pro România.

 

Urmărește-ne și pe Google News

loading...
Costel Lupașcu ATAC dur la Huncă: Încearcă să pozeze în fată mare. Urât. Și încearcă să călărească cai morți - VIDEO
Florin Țurcanu insistă să o aducă pe Doina Federovici în instanță– MOTIVUL pentru care vrea citarea la Suceava

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Protestul romilor rupt în două: Politicienii de la Botoșani lăsați în pace, „grosul” a plecat la București: Vrem condiții! FOTO & VIDEO
 Organizatorii anunțau o prezență de peste 400 de romi. În realitate s-au strâns în jur de 200 de persoane.
Retroparada la Botoșani: Mașini unicat expuse pe Pietonalul Unirii, a apărut și Miliția – GALERIE FOTO&VIDEO
Vremea frumoasă de duminică i-a făcut pe mulți botoșăneni să prelungească plimbarea pe Pietonalul Unirii, acolo unde în special copiii au avut parte de o adevărată distracție.
Percheziții de amploare în nordul județului, s-au ridicat arme, cartușe și țigări – VIDEO & GALERIE FOTO
Poliția orașului Darabani, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Biroului pentru Protecția Animalelor, Secției  7 Poliție Rurală Darabani și Poliției municipiului Dorohoi au pus astăzi în executare 18 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.
REVOLTĂ cu peste 400 de romi la Botoșani: Asalt pe străzi, se vor picheta sedii de partide
Acțiunea de protest a fost anunțată de liderii comunității minoritarilor de la Botoșani.
Holograf a încins doamnele și domnișoarele într-un show cu muzică, motociclete, rochii de mireasă și... ”puțin venin” – VIDEO & GALERIE FOTO
18 ianuarie 2020... Sala Polivalentă din Botoșani se umple până la refuz la concertul ”Holograf Simfonic” conceput de impresarul artistic Liviu Sorinel. După numai două luni țara se închide din cauza pandemiei, spectacolele se anulează, viața se mută pe internet.
Artiști optzeciști în Galeriile botoșănene, un demers de recuperare a culturii – GALERIE FOTO
Muzeul Județean Botoșani găzduiește până pe 19 mai, pe simezele Galeriilor de Artă ”Ștefan Luchian”, expoziția ”Artiști 8-zeciști… în Galeriile botoșănene”.
Lidera romilor de la Prefectură, înmormântare cu polițiști și jandarmi în Centrul Vechi, după un priveghi nocturn cu lăutari - VIDEO & GALERIE FOTO
Semiramida Bălan, fost funcționar în cadrul Prefecturii Botoșani și lider al comunității rome a fost condusă astăzi pe ultimul său drum.
Oamenii Academiei la Botoșani: ”Cortina de fier” de pe Prut, granița care a schimbat definitiv destine – GALERIE FOTO
Vineri, 5 mai 2023, în sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” din Botoșani a avut loc un eveniment care iese din tiparul celor aflate în agenda obișnuită a unei instituții de cultură.
PREMIERĂ la Botoșani: Primăria animată de proiecții luminoase, spectacol impresionant în fața a zeci de oameni – FOTO & VIDEO
Proiectul artistic a fost inițiat de către profesorii Liceului de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani.
Profesor de liceu acuzat de comportament cu tentă sexuală, Poliția infirmă acuzele, prefectul: Vă asigur că voi dispune măsuri imediateVIDEO
De Ziua Internațională a Tineretului, trei liceeni din Botoșani au petrecut o zi în Prefectură iar printre discuțiile purtate s-au atins și subiecte mai... sensibile.
Mult sau puțin? Condamnare cu suspendare pentru un șofer beat turtă care a încercat să mituiască doi agenți chiar în sediul Poliției
În vara anului trecut, Romeo Ștefancu s-a cinstit bine după care a plecat la plimbare cu un Duster. Cu domiciliul în Vârfu Câmpului, a trecut relativ repede granița județului și a ajuns la Zvoriștea.
Popăuți asaltat de mii de botoșăneni, Simion de la AUR a furat startul și l-a sabotat pe Daea – VIDEO & GALERIE FOTO
Stațiunea de Cercetare Popăuți unde se desfășoară Târgul Agroo Zoo în aceste momente, este efectiv blocată de mii de oameni.Drumul național este aglomerat de autoturisme iar polițiștii abia fac față cu dirijarea traficului.
Târgul Agro Zoo deschis de liberali și ceva șefi de pe la centru – GALERIE FOTO
Cea de-a XV-a ediție a Târgului Agro Zoo devenit tradiție în Stațiunea de Cercetare Popăuți și-a deschis sâmbătă porțile, într-o zi cu vreme caldă.
Foișoarele din Parcul Eminescu DEZAFECTATE, proiect cu statui, totemuri și numele orașului în litere volumetrice – FOTOGALERIE
Două dintre foișoarele din cea mai mare grădină publică a orașului au fost dezafectate total.Este vorba despre cel care se afla pe movilița dinspre Aleea Viilor și celălalt poziționat în imediata vecinătate a sediului Poliției din Bulevardul Mihai Eminescu.
Fiul unui patron din Botoșani și-a cumpărat Lamborghini
Un tânăr din cel de-al doilea municipiu al județului și-a achiziționat un bolid de lux.
Zi de mare sărbătoare la Botoșani, sute de credincioși la slujba de resfințire a Bisericii Sfântul Gheorghe – VIDEO & GALERIE FOTO
Au fost momente cu încărcătură spirituală în dimineața zilei de 23 aprilie 2023, la Botoșani.Și un moment istoric, biserica orașului fiind restaurată după ani întregi de luptă cu birocrația și provocări pentru atragerea fondurilor necesare.
Zilele Orașului Botoșani cu mii de creștini pe străzi, IPS Teofan: Procesiunea aceasta să se înrădăcineze și să devină parte a orașului GALERIE FOTO&VIDEO
A fost o reală sărbătoare a creștinătății la Botoșani, oraș care în aceste zile îl prăznuiește pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, ocrotitorul urbei.
Primarii invitați la sfințire, coadă la plecăciuni în fața șefei Județului: A fost nevoie să ajungă la CJ / Cu toată smerenia și recunoștința...VIDEO
Doi primari social democrați și unul liberal au participat la activitatea de sfințire a drumului mănăstirilor de astăzi.
Proiecție de gală la Cinema Unirea, actorii din „Metronom” întâmpinați pe covor roșu, peste 200 de botoșăneni au urmărit filmul - FOTO&VIDEO
”Metronom” are toate elementele necesare pentru a deveni ”spațiu” de dezbatere în școală. Este timpul ca liceenii nostalgici după ”Anii de liceu” în varianta Corjos să afle și cealaltă față a timpului pe care părinții și bunicii lor l-au trăit.
Botoșănean filmat cum flutură cuțitul la fereastra locuinței și-și amenință vecinii – VIDEO
Comportament deviant observat la un bărbat din municipiul Botoșani care locuiește aproape de Piața Centrală a municipiului.
imi vine sa rad ... NICIODATĂ nu va fi in realitate o alianta ALDE_PSD la Botosani!. A maturat tzurcanu pe jos cu pesedeii, i-a terfelit cum nu s-a mai văzut... Pe hartie va fi ceva la nivel central, la BT, niciodată! Insă psd-ul botosanean isi merita soarta. Are fix ceea ce merita dintotdeauna, că tare parshivi sunt toti.
8 iunie 2020, 18:38
Miza acestei alianțe sunt banii de la UE. Pe ei ii doare fix in cot de națiune. Dacă astia ajung iar la putere s-a terminat cu dezvoltarea țării. Aveți grija ce votați,dragi romani!
7 iunie 2020, 05:15
Il pomeniți permanent pe Turcanu, dar cu Trufin sau Birta este la fel, chiar mai rău.
6 iunie 2020, 22:34
Ce se aseamănă se adună. Penali, trădători, analfabeti cu toții. Budai sa nu isi dea cu parerea pentru ciolan. Ca nu mai prind nimic nici singuri pentru scaune. O cădere din vârf pentru toată sleata psd-ista, aldista, PRM -ista se anunta. PNL va avea aceeasi soarta cu Soptica si distrabalatul lor de guvern. Lumea, tineretul sunt satui de aceste scursuri. Vot de incredere pentru ceva nou va fi pentru USR. De ei suntem sătui de 30 de ani. Macar sa dam șansă să vedem ce fac unii noi.
6 iunie 2020, 16:26
Alianțe au existat, alianțe vor exista cât îi lumea și pământul. Majoritatea contra naturii. Ce să-i faci dacă toți doresc puterea ! Dar ce să faci dacă PNL-ul a procedat exact la fel în toamna anului 2019 tocmaI pentru a obține puterea ?Problema nr.1: Turcanu nu are ce căuta în conducerea CJ. Țurcane, ia seama să nu se ia la puricat toate plățile făcute din bugetul județean din perioada președinției tale pentru interese exclusiv politice - în favoarea PNL-lui.In plus, nu ai pregătirea necesară pentru o asemenea funcție. Nici nu știi să vorbești corect.
6 iunie 2020, 16:16
Ce nu face gaina lui liviu puscarie pt graunte?Se urca pe bantina cu oricine ca sa nu ramana de caruta,ca alta pregatire nu are si scrie „foamea” pe frunte ))) votati ciuma rosie!!!
6 iunie 2020, 16:01
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Marius Croitoru e în staff-ul tehnic la Botoșani, nu antrenor principal că nu poate, dar în partea asta de scouting, recunosc că are un ochi excepțional. Mihai Ciobanu e cu licență, rămâne în continuare el. Croitoru e ...
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9575 lei
USD
Dolarul SUA
4.6194 lei
CHF
Francul elveţian
5.1137 lei
GBP
Lira sterlină
5.7071 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3068 lei
XAU
Gramul de aur
290.0889 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2601 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3316 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0134 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3885 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
14.3 o C
Dorohoi
14.6 o C
Bucecea
14.9 o C
Darabani
14.0 o C
Saveni
14.6 o C
Ştefăneşti
15.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.