Top News
Fără precedent: Primăria Botoșani alocă toți banii pentru sport unui singur club care a retrogadat cu zero puncte din 28 de meciuri

Situație fără precedent înregistrată astăzi la Botoșani. Primăria alocă din bugetul local o finanțare de 1 milion de lei, nerambursabilă, unui club sportiv care în sezonul precedent nu a câștigat nici măcar un meci din 28. Mai mult, a și retrogradat din primul eșalon. Și ne referim la echipa de handbal a orașului, CS Magnum Botoșani.

Clubul cu o contraperfomanță istorică primește 10 miliarde de lei vechi 

 

 

Finanțarea nerambursabilă acordată de Primăria Botoșani a fost făcută în baza Legii 69/2000, iar programul este destinat, culmea, „promovării sportului de performanță”.

 

Suma totală alocată este de maximum 1 milion de lei. Din comisie au făcut parte consilieri locali și funcționari din Primărie.

 

Astăzi de la ora 10:00, în sala de ședințe Mihai Eminescu, comisia de evaluare s-a întrunit și a stabilit proiectul câștigător care, în opinia lor, a aparținut clubului de handbal.

 

 

„Pentru prima dată de la promulgarea acestei legi, Primăria Botoșani a avut o finanțare totală de 1 milion de lei pentru sportul de performanță. S-a ținut cont de ramurile sportive care aduc un anumit grad de notorietate și au performanțe în desfășurarea activității lor. Criteriile de punctaj sunt luate din lege și stabilite prin HCL. Au fost șapte proiecte declarate eligibile, adică au avut toate actele depuse. Pe locul 1 a fost Magnum, clubul de handbal a municipiului care din păcate, sau din fericire, a luat toată finanțarea pentru că a accesat suma egală cu suma totală a finanțării”,

Bogdan Buhăianu, președintele comisiei

 

De ce handbal și nu fotbal?

 

De ce Magnum și nu FC Botoșani? Sau baseball? Sau atletism?

 

Pentru că, spune președintele comisiei de evaluare, sumele colectate din vânzarea de bilete nu trebuie să depășească 20% din bugetul anual al clubului, iar la FC Botoșani s-ar depăși. Justificarea este una incredibilă deoarece de anul trecut din martie, stadioanele în România au fost închise ,iar meciurile s-au jucat fără spectatori. 

 

 

„Eu am dat cea mai mare notă la fotbal, mie așa mi s-a părut corect. Ei părerea mea, trebuiau să vorbească unii cu alții, pentru că acele cluburi mai mici nu se încadrează la performanță. Eu am votat pentru fotbal, dar făcându-se media cu ceilalți diferența este foarte mică”,

Daniel Botezatu, membru comisie

 

Și astfel o echipă care nu a câștigat niciun meci din totalul de 28, a avut un singur egal dar a pierdut și respectivul punct după o penalizare întrucât a folosit un jucător nelegitimat și a avut „performanța” de a retrograda, primește suma integrală alocată la acest exercițiu de finanțări nerambursabile.

 

O echipă despre marile ziare sportive ale României au scris doar când a avut înregistrate cazuri de Covid-19 printre jucători. Niciun cuvânt despre „performanțele” realizate în sezonul competițional. Iar asta în condițiile în care, pe lângă performanță, comisia a dat note și pe partea de notorietate.

 

 

 

„Asta am spus și eu, mai ales de FC Botoșani, când începe campionatul la fiecare trei zile se aude de Botoșani, acolo unul dintre criterii era și promovarea imaginii. Eu sper să se întoarcă la contestații. Eu de la 5 ani am crescut cu CS Botoșani, echipa de fotbal. Părerea mea: trebuie schimbat regulamentul, un procent să fie cerut de o anumită entitate, nu toată suma, mai lasă și la alții, frate”,

Daniel Botezatu, membru comisie

 

Iată proiectele depuse:

 

 1. Asociația Club Sportiv Magnum – titlul proiectului: Handbalul botoșănean pe harta performanțelor (80.8 puncte)
 2. Asociația Sportivă Fotbal Club Botoșani – titlul proiectului: Promovarea Sportului de Performanță (78,4 puncte)
 3. Asociația Club Sportiv Basseball „Thunderrwolves” – titlul proiectului – Pasiune și performanță în baseball 2021 (57,4 puncte)
 4. Asociația Sportivă Botoșani Autoracing Club – titlul proiectului: Sport și Perfomanță în campionatul de raliuri BETANO 2021 (52,2 puncte)
 5. Asociația Județeană de Atletism – titlul proiectului: Botoșani pe podiumul național și internațional de atletism (25,479 puncte)
 6. Club Sportiv Dante Botoșani – titlul proiectului: Botoșaniul, izvor de sportivi de performanță (48,4 puncte)
 7. Asociația Sportivă Ecologistul Botoșani – titlul proiectului: Să oferim o șansă juniorilor (41,8 puncte)

 

Comisia de evaluare:

 

 • Bogdan Buhăianu, viceprimar, președinte comisie
 • Daniel Botezatu, consilier local, membru
 • Marcel Gheorghiță, consilier local, membru
 • Iulian Ciubotaru, funcționar public, membru
 • Bogdan Munteanu, funcționar public, membru

 

Urmează și o perioadă de contestații la decizia comisiei de evaluare de astăzi.

 

loading...
Handbal halucinant: Adversara botoșănenilor a rămas fără portari în timpul meciului din Liga Zimbrilor - GALERIE FOTO
Focar de COVID la echipa de handbal a Botoșaniului, mai mulți jucători depistați pozitiv

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
PUZDERIE de locuri de muncă neocupate de luni întregi – MESERIILE de care „fug” botoșănenii
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) transmite în fiecare luni a săptămânii locurile vacante de la nivelul județului Botoșani.
Raed Arafat a găsit la Botoșani autospeciale care merg cu 30 km la oră la intervenții – VIDEO
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a efectuat o vizită inopinată la Botoșani.Deplasarea a fost anunțată cu doar câteva ore înainte în contextul în care, la alte vizite oficiale de la București, acestea sunt anunțate cu câteva zile înainte.
S-a picat pe rupte: Concursuri la „Mavromati” cu toți candidații RESPINȘI, asistenți medicali cu note de 1 și 2
Mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi au avut loc în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din județul Botoșani.
Bătaie sângeroasă în familie, de la o bucată de pământ! Tânărul luat cu elicopterul mușcat de câini, tatăl lui bătut cu telefonul în cap
Totul a pornit de la o turmă de vite care păștea pe un teren deținut de victime.
Elev prins de gât și izbit de gard, agresorul i-a luat telefonul / Taxă de protecție cerută lângă școli
Din nefericire cazurile de violență în care sunt implicați copiii când merg la școală continuă să crească.
Botoșaniul sub secetă severă: Producții mai puține în acest an, hectare întregi de culturi compromise
Agricultura județului Botoșani se confruntă în acest an cu o secetă pedologică pronunțată. Iar afectate sunt atât culturile înființate în toamna anului 2021 cât și cele din primăvara acestui an.
Avertisment de la un prim-procuror: Tot mai mulți șoferi drogați în trafic – Presupun că sunt și adolescenți care consumă prin parcVIDEO
Mirajul marilor orașe are și părțile lui negative, iar una dintre acestea este expunerea tinerilor la anturaje toxice în care se consumă alcool, dar și alte substanțe interzise.Botoșaniul, un oraș mic, a fost ferit de astfel de pericole în trecut. Însă lucrurile par să se înrăutățească și la noi.
Tezaur mutat într-un spațiu al bancherilor din centrul orașului, neștiut și abandonat mai bine de un deceniu – VIDEO & GALERIE FOTO
Imagini mai puțin obișnuite pot fi observate în aceste zile în centrul municipiului.Iar parcarea din Piața Revoluției a fost restricționată parțial.
Raed Arafat a venit neanunțat la Botoșani și a aflat de ce sunt pacienții nemulțumiți de personalul din UPU – VIDEO
Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a efectuat o vizită inopinată în Botoșani, la structurile care-i sunt în subordine.A venit de la Suceava și a fost interesat de mai multe aspecte privitoare la modul în care se desfășoară activitatea pe situații de urgență de la Botoșani.
Zeci de pacienți internați la „Mavromati”: Vizitele au fost reduse, masca obligatorie în incinta spitalului  
La nivelul județului Botoșani numărul îmbolnăvirilor este în creștere, iar la cea mai mare unitate sanitară din județ s-au luat deja o serie de măsuri.
Se poate și fără mici, bere și mult fum! Mii de oameni la ”Street Food Festival”, pietonalul a arătat ca niciodată – GALERIE FOTO 
Cel puțin pentru un weekend, Botoșaniul a intrat în compania selectă a marilor orașe ale țării în care festivalurile înseamnă deja de ani buni cu totul altceva decât mici, coaste, concursuri penibile de băut bere, urină și mult, mult fum. 
Peste 100 de asistenți medicali au absolvit la Botoșani într-un decor încărcat de emoție: Să vă purtați frumos cu toți pacienții indiferent de profesia lor VIDEO & GALERIE FOTO
O nouă serie de absolvenți au încheiat un frumos capitol din viața lor, după cursurile de trei ani în cadrul Școalii Postliceale ”Prof.dr.doc. Enescu Longinus” din Botoșani. Un capitol care le dă aripi pentru viață, dar care implică și o mare responsabilitate în exercitarea profesiei.
GALERIE FOTO Lume, lume pe Unirii, a început Street Food Festival! Vunk deschide porțile primei ediții de la Botoșani – PROGRAMUL pe zile
După cum am anunțat deja în Botoșăneanul, astăzi este prima zi de festival culinar pe Pietonalul Unirii. Încă de vineri la amiază, botoșăneni de toate vârstele au venit pe Pietonalul Unirii pentru a mânca din delicioasele produse. 
Ministrul Rafila a inaugurat noul UPU cu alai social democrat într-o mare de personal medical și liberali (ne)poftiți – GALERIE FOTO & VIDEO
Termenul de finalizare al lucrărilor a fost stabilit prin contract ca fiind data de 31 august 2022.Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) au fost finalizate deja și, cu o lună de zile înainte de termen, investiția a fost inaugurată.
Colac de salvare pentru oraș? S-a hotărât: toate instalațiile de căldură și apă calde NU pot fi vândute de executor 
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a adoptat luna aceasta o hotărâre, care deși nu face referire strict la Primăria Botoșani și fosta societatea de termoficare, aflată în faliment, privește în mod direct edilii și nu numai. 
Botoșaniul anului 2022: Tinere duse de părinți la Medicina Legală ca să vadă dacă mai sunt virgine
Anual la Botoșani sunt situații de acest gen când părinții doresc să afle dacă fiicele mai sunt virgine și în acest sens solicită eliberarea unui certificat.
Lina și Gherghina nu au fost singurele siameze separate de medicul cu rădăcini botoșănene: Aveam 48 de ani când am plecat - FOTO
S-au scurs aproape 40 de ani de la celebrul caz al siamezelor Lina și Gherghina, fetițele din Botoșani care au fost separate printr-o intervenție chirurgicală extrem de complicată.
Musulmanul care a auzit de Botoșani datorită Sfântului Ioan Iacob / Biserica din marginea orașului a ”îmbrăcat” o altă biserică - FOTOGALERIE
Când a fost gata biserica nouă, cea veche a fost dată jos, îngropată în fundația noului lăcaș de cult și apoi s-a turnat placa de beton. 
Niculina Mocanu condusă pe ultimul drum de colegi și prieteni, un preot apropiat i-a fost alături – VIDEO & FOTOGALERIE
Colegii, prietenii și membrii familiei și-au luat rămas bun de la cea care a fost Niculina Mocanu, funcționar în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.
Este OFICIAL, peste 2.000 de botoșăneni amendați „pe nedrept” după vacanțe, își primesc banii înapoi
La nivelul județului Botoșani s-au dat peste 7.000 astfel de sancțiuni și sunt numeroase persoane care au achitat deja.
Domnule Primar,Din ceea ce a scris presa rezultă foarte clar că proiectele au fost notate după notorietatea ramurii sportive sau - cum afirma d-l Botezatu - ,, eu am dat nota cea mai mare pentru fotbal”. Așadar, constatăm neajunsuri serioase de procedură: a) să se stabilească o limită minimă și una maximă pentru finanțarea proiectelor depuse de ONG-uri; b) comisia notează consistența și corectitudinea proiectelor depuse în raport de cerințele procedurii ( inclusiv nivelul performanței atinse pe care solicitantul trebuie să-l prezinte în cererea de finanțare).Ca urmare, la acest capitol pot să afirm că sunteți repetent.
8 iulie 2021, 17:00
Miroase de la o posta a șifonate de bani. Aminti ți-va ca acest domn care este vremelnic în funcția de primar, este aceeași persoana care își lua salariu de 1000 de lei la o societate de cablu.
6 iulie 2021, 18:53
Buhaianu a fost in comisie. Oare stie ce inseamna evaluare? Despre ce criterii vorbeste??? Notorietate are FC BOTOSANI. Halal vice. RUSINE!!!!!!!!! Primarul ar trebui sa-l excluda din orice comisie. Oare nu i-a fost rusine sa dea astfel de declaratii???!!! Faceti dreptate si fiti corecti, cat mai aveti timp (sunt cuvinte MARI pentru voi). Mita si coruptia e la putere...astia conduc Botosaniul. Va bateti oc de banii publici. Ne mandrim cu FC Botosani si merita toata sustinerea (2 ani la rand in play off).
6 iulie 2021, 18:41
Sondaj
Credeți că se vor termina la timp lucrările la drumul Botoșani - Târgu-Frumos, adică la data de 12 mai 2023?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Politicienilor le urăm vacanţă plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuşi atunci sper că vor face un mic deranj şi vor veni aici alături de noi ...
starshiners.ro%20
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8831 lei
USD
Dolarul SUA
4.8176 lei
CHF
Francul elveţian
5.0705 lei
GBP
Lira sterlină
5.7936 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.5918 lei
XAU
Gramul de aur
275.0848 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2489 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.2071 lei
AUD
Dolarul Australian
3.3706 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.7331 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1990 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6566 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.0 o C
Dorohoi
19.0 o C
Bucecea
19.5 o C
Darabani
18.5 o C
Saveni
19.3 o C
Ştefăneşti
19.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.