Top News
EXCLUSIV: Social-democrata care nu a intrat în cursa din partid pentru CJ este candidata PSD la președinția Consiliului Județean

Ceea ce Botoșăneanul anticipa încă de luni la ”Ancheta Săptămânii” și anume că nominalizarea pentru obținerea candidaturii la președinția Consiliului Județean din partea PSD nu va fi obținută de vreunul dintre pretendenții înscriși în cursa internă, s-a confirmat între timp.

S-au înscris unii, în finală au intrat alții

 

Conducerea centrală a partidului a purtat în decursul săptămânii discuții cu toate organizațiile din țară pe seama principalelor posturi din administrația publică locală, iar pentru CJ Botoșani s-a decis ca în cursă să nu intre Costel Lupașcu, Lucian Trufin sau Dorin Birta, social-democrați rămași oficial în cursă, ci senatorul Doina Federovici.


După cum v-am mai informat, șefii de la Bucureșți au hotărât ca în fiecare județ să candideze la șefia CJ ori ocupantul funcției ori președintele organizației.


Ca atare, singurii doi PSD-iști care au fost incluși în sondajul efectuat la comanda partidului, au fost Costică Macaleți și Doina Federovici.

 

Fiecare tabără cu varianta ei, dar cu același candidat


De aici mai departe variantele diferă, dar realitatea este aceeași: senatorul intră în cursa pentru cel mai înalt post de la județ.


Din tabăra Macaleți transpare scenariul că acesta a ieșit mai bine în sondaje și că inițial ar fi fost cel preferat de conducerea națională pentru o nouă candidatură. Văzându-se în situația de a-l susține pe Costică Macaleți, pe care a încercat să-l demită în cei patru ani de mandat, Doina Federovici ar fi insistat împreună cu Marius Budăi la Marcel Ciolacu și Paul Stănescu pentru schimbarea opțiunii, iar cei doi ar fi cedat.


Din tabăra Federovici reiese că, de fapt, parlamentara ar fi ieșit mai bine în sondaj și că liderii de la București i-ar fi impus practic să își asume candidatura.


Indiferent de variantă certitudinea este că Doina Federovici nu și-a dorit cu ardoare intrarea în cursa pentru șefia CJ și că a fost constrânsă de șefii din capitală sau de conjunctură să o facă.


În nominalizarea acesteia a contat și faptul că poate uni voturile din principalele zone ale județului, din care au și venit candidaturile interne pentru obținerea sprijinului partidului. Astfel, Costel Lupașcu face parte din conducerea organizației municipale PSD Botoșani și poate trage în campanie scorul partidului, Dorin Birta are fostul Colegiu Dorohoi ca bazin electoral, iar Lucian Trufin zona Săveni.


Social-democrații sunt convocați sâmbătă la o pensiune din județ tocmai pentru oficializarea candidaturii Doinei Federovici.

 

La municipiu încă se mai joacă


În ce privește candidatura la Primăria Botoșani, deocamdată nu s-a stabilit sută la sută nominalizatul între Cosmin Andrei și Marius Budăi, însă actualul viceprimar pare să aibă cele mai mari șanse și prin prisma faptului că deputatul nu își dorește postul de edil șef, ci un nou mandat de parlamentar.


Pe de altă parte, neoficial social-democrații recunosc că la centru s-ar fi stabilit crearea unei alianței cu ALDE, dar refuză cedarea candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani, privitor la care șefii naționali ai Alianței Liberalilor și Democraților i-au transmis lui Florin Țurcanu că au obținut-o pentru formațiunea lor.

 

loading...
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
OFICIAL: 5 PSD-iști vor președinte la CJ, ar putea apărea și al șaselea – LISTA & FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
Speranța pentru drumuri bune vine din... Toledo: O firmă spaniolă și două românești fac drumul de 80 de milioane de euro al județului
După trei ani de zile de când a fost semnat contractul de finanțare pentru drumul strategic din județul Botoșani și mai multe licitații anulate, în sfârșit, s-a parcurs și etapa de adjudecare a lucrărilor.
SINGURA școală din Botoșani care a rămas deschisă în pandemie
Da, există așa ceva la Botoșani. O școală care nu își desfășoară cursuri online, în timp ce zeci de mii de elevi din toate ciclurile de învățământ o fac.
Botoșăneancă infectată cu COVID, experiență dezumanizantă la Urgențe: Veți muri în spitalele astea nenorocite unde nu ai un veceu decent și un robinet cu apă curentăGALERIE FOTO
Panica botoșănenilor, atunci când află că sunt infectați cu COVID-19, se transformă în revoltă imediat ce iau contact cu realitatea din spitale.
Directori cu note de 9 și 10 la Botoșani, se pregătesc de un nou mandat sau...de plecare
Unii directori de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean au fost evaluați întrucât sunt la final de mandat.
IMAGINI „din culise” de la ședința online a Consiliului Local Botoșani, de la consultări (in)existente, la vot prin telefon – VIDEO&FOTO
Prima ședință a noului Consiliu Local Botoșani mandatat în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020 a avut loc luni, de la ora 11:00. A fost o ședință extraordinară mai exact, cu două proiecte pe ordinea de zi, cu caracter de urgență.
Polițist lovit și cu uniforma distrusă, agresorul scăpat de închisoare a fost pus puțin la treabă
Cazurile în care polițiștii ajung să fie loviți de unii botoșăneni sunt destul de frecvente. De cele mai multe ori protagoniștii unor astfel de incidente sunt persoane aflate sub influența alcoolului.
Rămas bun, Liliana Chira! Inspectorul școlar condus pe ultimul drum de profesori, inspectori și lideri politici – GALERIE FOTO
Inspectorul școlar Liliana Chira, profesor la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Botoșani a fost condusă astăzi pe ultimul drum.
Echipă completă la Primăria Botoșani! Noii viceprimari vor primi atribuții... „de formă”, altceva va conta
De miercuri, 18 noiembrie 2020 Primăria Botoșani funcționează cu conducere completă, primar și viceprimari, în urma rezultatelor înregistrate la alegerile locale din septembrie 2020.
O nouă instituție înființată la Botoșani! Șeful caută sediu și va fi „stăpân” pe o parte din suprafața județului
S-a înființat de la data de 1 octombrie 2020 deși la nivel național este funcțională de aproximativ patru ani de zile.
Loading...
Noul spital al orașului blocat într-un tunel despre care se știa de 3 ani, Comitetul de Urgență trimite adrese abia după 8 luni de pandemie - DOCUMENT
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) condus de prefectul Dan Nechifor în calitate de președinte a transmis o adresă către Compania Națională de Investiții (CNI) prin care a cerut lămuriri față de situația noului spital de boli paliative, construit în municipiu.
Maternitatea Botoșani iluminată în violet pentru cei mai firavi bebeluși: Pe unii îi purtăm în minte și în gând o viațăGALERIE FOTO
Pe 17 noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Prematurului. Chiar dacă traversăm o perioadă grea, această zi a fost marcată la Botoșani și în acest an.
Băut bine, un șofer a căzut cu BMW-ul într-un șanț de un metru, la ieșirea din oraș – GALERIE FOTO
Combinația condus - băuturi alcoolice a provocat încă un accident. S-a întâmplat în urmă cu câteva minute la intrarea în Curtești dinspre Botoșani.
”Mă grăbesc cât pot de tare” - Prefectura s-a pronunțat în cazul noilor viceprimari de Botoșani
Pe 13 noiembrie s-a împlinit deja o săptămână de când Consiliul Local a desemnat noii viceprimari ai Botoșanilor, însă municipiul continuă să nu aibă vreun deținător al funcției care să și-o exercite.
Scădere cu 30% a cazurilor de Covid la Botoșani într-o singură zi, dar avem și doi morți
Botoșaniul a scăzut în sfârșit sub o sută de cazuri zilnice de Covid, potrivit raportării zilnice trimise de Direcția de Sănătate Publică (DSP).
Loading...
Directorul adjunct (a)politic a ajuns viceprimar de oraș: Nu am fost membru de partid niciodată până acum decât la PSD
Orașul Săveni are începând de vineri un nou viceprimar în persoana social-democratului Angel Călin, care a fost votat cu o largă majoritate în Consiliul Local.
Există și așa ceva: Avem un absolvent de doctorat care tocmai a devenit director la o instituție
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Botoșani are începând de astăzi un nou director adjunct după un concurs desfășurat la nivelul structurii centrale a instituției.
Blesteme și vorbe de ocară la vizita primarului în piață: Se deschide o hală, alta pe jumătate și se... înjură ”nazistul de la Cotroceni” – VIDEO & GALERIE FOTO
Primarul municipiului Botoșani a vizitat miercuri dimineață Piața Centrală. Edilul șef a fost pe rând în toate sectoarele pentru a discuta cu reprezentanții agenților economici afectați de măsurile guvernamentale de sistare a activității în spațiile închise.
Grefieră de la Parchet infectată cu Covid: S-a plimbat prin toate birourile! DSP acuzată că NU a făcut ancheta epidemiologică
O altă unitate lovită de noul virus SARS-CoV-2 este Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi unde a contactat această boală o grefieră.
Anchetă Covid după moarte! Sunt căutați botoșănenii care au intrat în contact cu doctorița decedată luni
Medicul de familie din Botoşani, în vârstă de 46 de ani, care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Anca Beatrice Irimia a fost găsită inconștientă în cabinetul său, a fost testată, iar rezultatul a confirmat că era infectată.  
Corturi de campanie de la Armată în curtea Spitalului Județean pentru bolnavii de coronavirus: Vor fi la dispoziția cadrelor medicale pentru triaj – GALERIE FOTO
Imagini „ca de război” în curtea celei mai mari unități medicale din județul Botoșani.
este f. simplu : doinita presedinte, birta vicepresedinte , proromania sau alde da un vicepresedinte si deleanu administrator publicflutur primar, un viceprimar proromania si unul de la pnl.se joaca la superbet, pariu castigator.
30 iulie 2020, 20:11
E sfârșitul carierei politice pentru Doinița. Pierde alegerile și va fi o amintire, neplăcută din păcate. Trist e că nu prea ai cu cine vota, că nici Șoptică nu i o variantă care să te determine să mergi la vot.
25 iulie 2020, 09:02
Se întoarce roata, va fi ajutata sa câștige, așa cum a fost ajutat și Portariuc de către dansa in 2016.
24 iulie 2020, 22:16
Asa e Ion . Dancila de Botosani care a fost atât de aproape de Dragnea si a defilat cu el peste tot mai vrea odată sau pana la capat ? Județul numai Macaleti il câștiga . Proasta alegere de la centru .
24 iulie 2020, 21:01
Si cum se vedeau castigatori la judet si imparteau functiile. Nu prind nici municipiul, nici judetul si scot un deputat si un senator. E in cadere libera si scandalurile din interior contribuie la scadere. Circul de abia acum incepe.
24 iulie 2020, 18:41
“Epoca Dragnea a fost o adevarata tragedie pt PSD in care politica pumnului in gura a consfințit dictatura absoluta a unui individ ce a adus și promovat in conducerea PSD-ului multe nulității, a căror singura calitate a fost aceea de a latră la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda STĂPÂNULUI.” S-a schimbat doar stăpânul, deocamdată.
24 iulie 2020, 17:47
Beleaua lui drahnea mai lipsea judetului ca sa se duca pe copca definitiv..
24 iulie 2020, 16:57
Cel mai șmecher este Budai care și-a rezolvat postul la București fiind convins ca PSD la Botosani pierde atat primăria cât și cj-ul.
24 iulie 2020, 16:20
Daca nu castiga CJ-ul Doinita afara din politica.Budai oricum iese din nou parlamentar si o freaca din nou 4 ani in parlament,el nu risca nimic
24 iulie 2020, 16:19
Surpriza va fi când toti cei care au poze cu Fedo nu o vor vota pe 27 Septembrie știind ca au fost trasu pe sfoara cu promisiunile
24 iulie 2020, 16:12
PSD-ul este istorie, in sfârșit scăpăm de Ciuma Roșie !
24 iulie 2020, 15:41
Ghicitoare: Pe cine susține Flutur&Gireadă la CJ? Costică sau.....parapampam : Doina? :)))
24 iulie 2020, 14:51
Pe Trufin unde -l pune ? Tot ka cj ? Ce echipa mare unita si fericita .
24 iulie 2020, 14:51
Da cum a păcălit-o Marius pe Doinita sa rămână in teritoriu ????? Da ea oricum iubea județul are atâtea poze cu fetițe pisici poduri si drumuri băbuțe drăguțe si primari ca toți o vor vota bucuroși ca sa mai poată face o noua poza ! Felicitări ! V-ati dus de râpa Psd !!!! Cu atâta lipsa de școala ca ea si cumătru cjist tot cu poze sigur mergem înspre bine . Vai vai !!!!!!!
24 iulie 2020, 14:50
Si cum isi imparteau ei functiile, faceau liste, e de noaptea mintii. De acum incepe distractia.
24 iulie 2020, 14:11
Abia aștept sa-l văd pe Turcanu la brat cu Federovici in campanie
24 iulie 2020, 14:08
Ora exactă o da Bucureștiul. Ciolacul,Stanescu, Federovici, Trufin și Budai sunt oamenii lui Dragnea, cel care conduce partidul din pușcărie. Îmi amintesc cum declara condamnatul ca “ nu o sa plece ca prostul din politica”.
24 iulie 2020, 14:05
"Scena politică" de râsul curcilor. Doinița, cea care face campanie anti pnl pe Facebook. Am trăit sa o aud si pe asta. Iar de Costică ... Iar la Cejeu... Wow. :)) Omul ăsta e incredibil. Incredibil...
24 iulie 2020, 13:55
@ Angela , cred ca Macaleti a fost cel mai slab om politic al orașului Botoșani din ultimii 30 de ani . Nu a avut curajul sa vorbească cu oamenii care au făcut proteste , nu s- a făcut deloc remarcat în criza Covid , nu a inițiat nici un proiect european de anvergura ( lucru recunoscut rușinos intr-o emisiune televizata cu audienta nationala ) . A stat doar la birou și prin concedii pe bani publici destul de frumoși , vreo 14 - 15 .000 de ron lunar . Și ceilalți care vor urma vor face la fel , de asta suntem unde suntem .
24 iulie 2020, 13:53
Pacat ca nu mai vrea domnul Macaleti sa candideze pt ca votam atunci tot cu PSD, ceilalti nu-mi inspira incredere, stiu ca au fost marionetele domnului Dragnea
24 iulie 2020, 13:34
PSD-ul nu se va reforma pana ce dragnistii nu vor fi inlocuiti.
24 iulie 2020, 13:25
Blat politic intre PNL si PSD, Flutur iese primar si Federovici iese presedinte CJ, numitor comun soferul angajat la Rapsodia, poporul nici nu trebuie sa mai mearga la vor, judetul deja afost impartit.
24 iulie 2020, 13:16
Nici o noutate, Dancila de Botosani spera precum Viorica ca va învinge. Cum nu se mai aude nimic de Dancila , așa va sfârșit Dancila de Botosani.
24 iulie 2020, 13:09
astratex.ro
Sondaj
Cu cine votați la alegerile parlamentare?
Partidul Mișcarea Populară
Partidul Național Liberal
Partidul Pro România
Partidul Social Democrat
Uniunea Salvați România
Altul
Declaraţia zilei
„V-as putea da răspunsul PSD-ului care spune că instituția lor nu rezolvă asemenea cereri acum nici nu știu ce să înțeleg. Nu au înțeles că este vorba despre un protocol sau nu înțeleg ce înseamnă o cerere că noi în ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
27 noiembrie 2020
EUR
Euro
4.8735 lei
USD
Dolarul SUA
4.0875 lei
CHF
Francul elveţian
4.5081 lei
GBP
Lira sterlină
5.4471 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9287 lei
XAU
Gramul de aur
237.6576 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2376 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3462 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0148 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1463 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1862 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-3.5 o C
Dorohoi
-2.6 o C
Bucecea
-3.6 o C
Darabani
-1.7 o C
Saveni
-3.3 o C
Ştefăneşti
1.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.