Top News
EXCLUSIV: Social-democrata care nu a intrat în cursa din partid pentru CJ este candidata PSD la președinția Consiliului Județean

Ceea ce Botoșăneanul anticipa încă de luni la ”Ancheta Săptămânii” și anume că nominalizarea pentru obținerea candidaturii la președinția Consiliului Județean din partea PSD nu va fi obținută de vreunul dintre pretendenții înscriși în cursa internă, s-a confirmat între timp.

S-au înscris unii, în finală au intrat alții

 

Conducerea centrală a partidului a purtat în decursul săptămânii discuții cu toate organizațiile din țară pe seama principalelor posturi din administrația publică locală, iar pentru CJ Botoșani s-a decis ca în cursă să nu intre Costel Lupașcu, Lucian Trufin sau Dorin Birta, social-democrați rămași oficial în cursă, ci senatorul Doina Federovici.


După cum v-am mai informat, șefii de la Bucureșți au hotărât ca în fiecare județ să candideze la șefia CJ ori ocupantul funcției ori președintele organizației.


Ca atare, singurii doi PSD-iști care au fost incluși în sondajul efectuat la comanda partidului, au fost Costică Macaleți și Doina Federovici.

 

Fiecare tabără cu varianta ei, dar cu același candidat


De aici mai departe variantele diferă, dar realitatea este aceeași: senatorul intră în cursa pentru cel mai înalt post de la județ.


Din tabăra Macaleți transpare scenariul că acesta a ieșit mai bine în sondaje și că inițial ar fi fost cel preferat de conducerea națională pentru o nouă candidatură. Văzându-se în situația de a-l susține pe Costică Macaleți, pe care a încercat să-l demită în cei patru ani de mandat, Doina Federovici ar fi insistat împreună cu Marius Budăi la Marcel Ciolacu și Paul Stănescu pentru schimbarea opțiunii, iar cei doi ar fi cedat.


Din tabăra Federovici reiese că, de fapt, parlamentara ar fi ieșit mai bine în sondaj și că liderii de la București i-ar fi impus practic să își asume candidatura.


Indiferent de variantă certitudinea este că Doina Federovici nu și-a dorit cu ardoare intrarea în cursa pentru șefia CJ și că a fost constrânsă de șefii din capitală sau de conjunctură să o facă.


În nominalizarea acesteia a contat și faptul că poate uni voturile din principalele zone ale județului, din care au și venit candidaturile interne pentru obținerea sprijinului partidului. Astfel, Costel Lupașcu face parte din conducerea organizației municipale PSD Botoșani și poate trage în campanie scorul partidului, Dorin Birta are fostul Colegiu Dorohoi ca bazin electoral, iar Lucian Trufin zona Săveni.


Social-democrații sunt convocați sâmbătă la o pensiune din județ tocmai pentru oficializarea candidaturii Doinei Federovici.

 

La municipiu încă se mai joacă


În ce privește candidatura la Primăria Botoșani, deocamdată nu s-a stabilit sută la sută nominalizatul între Cosmin Andrei și Marius Budăi, însă actualul viceprimar pare să aibă cele mai mari șanse și prin prisma faptului că deputatul nu își dorește postul de edil șef, ci un nou mandat de parlamentar.


Pe de altă parte, neoficial social-democrații recunosc că la centru s-ar fi stabilit crearea unei alianței cu ALDE, dar refuză cedarea candidaturii la funcția de primar al municipiului Botoșani, privitor la care șefii naționali ai Alianței Liberalilor și Democraților i-au transmis lui Florin Țurcanu că au obținut-o pentru formațiunea lor.

 

loading...
Marea alianță s-a copt în capitală și s-a spart la Botoșani: PSD pe cale să piardă candidatura la CJ sau Primăria Botoșani - Un taliban politic
OFICIAL: 5 PSD-iști vor președinte la CJ, ar putea apărea și al șaselea – LISTA & FOTOGALERIE

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
ATMOSFERĂ de neuitat: Botoșănenii au cântat cu măștile pe față alături de Proconsul, la primul concert în sală al Filarmonicii ”George Enescu” – GALERIE FOTO & VIDEO
Un concert așteptat, un moment ce va rămâne multă vreme în memoria publiculului botoșănean. Vineri seara, pentru prima dată după jumătate de an, sala Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani s-a deschis pentru melomani.
Principalii trei candidați la funcția de primar din același oraș, internați sau băgați la izolare din cauza coronavirusului
Virusul SARS-COV-2 a stopat campania electorală cu o săptămână înainte de alegerile locale pentru trei candidați la funcția de primar dintr-un oraș botoșănean.
Școala 2020 de la Botoșani: Trei elevi pozitivi, o clasă întreagă la izolare! Au fost depistați cu covid două cadre didactice și o îngrijitoare
La acest moment nu există riscuri de contaminare în unitățile de învățământ, transmit specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani.
FC Botoșani a pierdut întâlnirea cu istoria, calificare risipită încă din minutul 2 – GALERIE FOTO
FC Botoșani a întâlnit joi seară pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League. Meciul s-a disputat pe Stadionul Municipal și s-a terminat cu scorul de 0 - 1.
ACUM: FC Botoșani față în față cu istoria în Europa League: primește gol la primul atac al oaspeților - GALERIE FOTO
Clubul de fotbal al orașului poate scrie astăzi o pagină de istorie a sportului botoșănean. FC Botoșani întâlnește de la ora 18:45 pe KF Shkendija în turul II preliminar al Europa League, care a încheiat pe locul 3 sezonul precedent din Macedonia de Nord.
Colegiul Eminescu pe un butoi cu pulbere, părinții au înroșit grupurile de WhatsApp, directorul unității: Avem cele mai bune intenții să ajutăm copiii, nu să defăimăm și să aruncăm cu noroi
Cea mai prestigioasă unitate de învățământ din județul Botoșani, Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiu a adoptat scenariul galben pentru actualul an școlar, adică jumătate dintre elevi vin la cursuri, iar ceilalți participă online.
Cinci profesori s-au retras de la catedre, peste 40 de cadre didactice vulnerabile în fața virusului vor preda în continuare
Nu toți profesorii botoșăneni s-au întors la catedre începând de luni, 14 septembrie 2020. Unii au ales să renunțe în a mai profesa.
Învățătoarea de la Botoșani care și-a adus pisica proprie la ore pentru copiii de la clasă – GALERIE FOTO & VIDEO
Este una dintre cele mai iubite cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 10 din municipiul Botoșani și la fiecare patru ani de zile, pentru clasa ei se face o adevărată listă cu copii ai căror părinți o doresc să le fie dascăl. Mulți sfârșesc dezamăgiți pentru că efectivul elevilor din clasă se oprește la 30.
Botoșănenii, uniți și în acest an în jurul Sfintei Cruci: Aici este cu adevărat catargul corabiei în care trăim, în care ne rugăm lui Dumnezeu – GALERIE FOTO
Cu flori, crenguțe de busuioc și lumânări aprinse în mâini, pitind șoapta rugăciunii sub mască, botoșănenii au ieșit și în acest an să dea mărturie de credință și să își rostească din nou încrederea în puterea Sfintei Cruci.
Loading...
Primarul, poziție ȘOC la proiectul de milioane de euro al lui Tincu din Centrul Vechi: Este și pentru mine halucinant - VIDEO
Edilul șef are o atitudine surprinzătoare față de investiția pe care consilierul social-democrat Mihai Tincu dorește să o realizeze în Centrul Vechi și care este blocată de câteva luni în Consiliul Local.
Deschidere de an școlar în pandemie: Elevii cu măști în loc de flori, au venit la cursuri pe rând, direct în clase, pauze luate prin rotație – GALERIE FOTO & VIDEO
Un nou an școlar cu totul atipic și cu o serie de premiere care vor bulversa sistemul până când vor fi acceptate și respectate de toți factorii implicați în procesul educațional. Ziua de 14 septembrie a anului pandemic 2020 nu a semănat deloc cu celelalte deschideri de an școlar.
În numele Tatălui: Performanța românească în vreme de pandemie și povestea mai puțin știută a botoșăneanului de AUR - GALERIE FOTO
Nu a alergat pentru premii, nici pentru glorie. Dar are parte și de premii, și de glorie. Pentru tânărul botoșănean, linia de sosire nu înseamnă și finalul cursei, pentru că dincolo de competiție, podium, performanțe se mai află ceva: dragostea nemărginită pentru tatăl său.
Un candidat promite să vândă toate mașinile Primăriei Botoșani: Unii vor primar ca să aibă o mașină
Una dintre cele mai inedite promisiuni din campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie aparține candidatului Partidului Mișcarea Populară la Primăria Botoșani.
Se redeschid școlile! CreaFuture a finalizat și al doilea curs de dezvoltare a abilităților, cadrele didactice duc jocurile la elevi – FOTO&VIDEO
A doua serie de 20 de cadre didactice cursate în cadrul CreaFuture a terminat cu succes cursul de dezvoltare a creativității și abilităților de viață.
Loading...
REVOLTĂ la grădinițe înainte de noul an școlar! Părinții acuză că le sunt trimiși copiii acasă la jumătatea zilei: Ne-am epuizat concediile în starea de urgență
Cu două zile înainte de începerea noului an școlar în rândul părinților de la Botoșani s-a născut o stare de nemulțumire. Mai ales a celor care au copii înscriși la grădinițe și care au fost anunțați că, deși unitatea a adoptat scenariul verde, timp de două săptămâni din lună, preșcolarii vor fi trimiși acasă la amiază.
Botoșănenii au băut pe rupte în pandemie, sute de persoane la spital: LUNA în care femeile au petrecut cel mai mult
Chiar și pe pandemie, sute de botoșăneni au băut peste măsură astfel că au avut nevoie de îngrijiri medicale. De altfel, statisticile arată că mai mult de 50% din populație consumă alcool. 
S-a pensionat una dintre cele mai experimentate directoare de la Botoșani
Încă un șef de instituție iese din activitate și merge la pensie.
Victor Ponta, declarație la Botoșani despre alegerile locale: Va fi o nebunie. Un dezastru VIDEO
Prezent la Botoșani, Victor Ponta, președintele Pro România a abordat mai multe teme de actualitate, în contextul vizitei electorale pentru mobilizarea propriilor membri de partid.
Din nou la piscină!!! O nouă săptămână, noi participanți, același curs de creativitate și dezvoltare a abilităților de viață la CreaFuture – FOTO&VIDEO
Gazdele sunt aceleași, actorii principali s-au schimbat. Asociația B-Right Media și partenerii mai fac un pas în implementarea proiectului ”CreaFuture - Creative Workforce for Cross-Border Future – Forță de muncă creativă pentru un viitor transfrontalier”.
Amfiteatru, soare, plăcinte și muzică populară la vizita liderului național al PMP, la Botoșani: Vom fi a treia forță politică– VIDEO&FOTOGALERIE
Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), a efectuat duminică, 6 septembrie 2020, o vizită electorală la Botoșani cu scopul de a mobiliza oamenii pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.
este f. simplu : doinita presedinte, birta vicepresedinte , proromania sau alde da un vicepresedinte si deleanu administrator publicflutur primar, un viceprimar proromania si unul de la pnl.se joaca la superbet, pariu castigator.
30 iulie 2020, 20:11
E sfârșitul carierei politice pentru Doinița. Pierde alegerile și va fi o amintire, neplăcută din păcate. Trist e că nu prea ai cu cine vota, că nici Șoptică nu i o variantă care să te determine să mergi la vot.
25 iulie 2020, 09:02
Se întoarce roata, va fi ajutata sa câștige, așa cum a fost ajutat și Portariuc de către dansa in 2016.
24 iulie 2020, 22:16
Asa e Ion . Dancila de Botosani care a fost atât de aproape de Dragnea si a defilat cu el peste tot mai vrea odată sau pana la capat ? Județul numai Macaleti il câștiga . Proasta alegere de la centru .
24 iulie 2020, 21:01
Si cum se vedeau castigatori la judet si imparteau functiile. Nu prind nici municipiul, nici judetul si scot un deputat si un senator. E in cadere libera si scandalurile din interior contribuie la scadere. Circul de abia acum incepe.
24 iulie 2020, 18:41
“Epoca Dragnea a fost o adevarata tragedie pt PSD in care politica pumnului in gura a consfințit dictatura absoluta a unui individ ce a adus și promovat in conducerea PSD-ului multe nulității, a căror singura calitate a fost aceea de a latră la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda STĂPÂNULUI.” S-a schimbat doar stăpânul, deocamdată.
24 iulie 2020, 17:47
Beleaua lui drahnea mai lipsea judetului ca sa se duca pe copca definitiv..
24 iulie 2020, 16:57
Cel mai șmecher este Budai care și-a rezolvat postul la București fiind convins ca PSD la Botosani pierde atat primăria cât și cj-ul.
24 iulie 2020, 16:20
Daca nu castiga CJ-ul Doinita afara din politica.Budai oricum iese din nou parlamentar si o freaca din nou 4 ani in parlament,el nu risca nimic
24 iulie 2020, 16:19
Surpriza va fi când toti cei care au poze cu Fedo nu o vor vota pe 27 Septembrie știind ca au fost trasu pe sfoara cu promisiunile
24 iulie 2020, 16:12
PSD-ul este istorie, in sfârșit scăpăm de Ciuma Roșie !
24 iulie 2020, 15:41
Ghicitoare: Pe cine susține Flutur&Gireadă la CJ? Costică sau.....parapampam : Doina? :)))
24 iulie 2020, 14:51
Pe Trufin unde -l pune ? Tot ka cj ? Ce echipa mare unita si fericita .
24 iulie 2020, 14:51
Da cum a păcălit-o Marius pe Doinita sa rămână in teritoriu ????? Da ea oricum iubea județul are atâtea poze cu fetițe pisici poduri si drumuri băbuțe drăguțe si primari ca toți o vor vota bucuroși ca sa mai poată face o noua poza ! Felicitări ! V-ati dus de râpa Psd !!!! Cu atâta lipsa de școala ca ea si cumătru cjist tot cu poze sigur mergem înspre bine . Vai vai !!!!!!!
24 iulie 2020, 14:50
Si cum isi imparteau ei functiile, faceau liste, e de noaptea mintii. De acum incepe distractia.
24 iulie 2020, 14:11
Abia aștept sa-l văd pe Turcanu la brat cu Federovici in campanie
24 iulie 2020, 14:08
Ora exactă o da Bucureștiul. Ciolacul,Stanescu, Federovici, Trufin și Budai sunt oamenii lui Dragnea, cel care conduce partidul din pușcărie. Îmi amintesc cum declara condamnatul ca “ nu o sa plece ca prostul din politica”.
24 iulie 2020, 14:05
"Scena politică" de râsul curcilor. Doinița, cea care face campanie anti pnl pe Facebook. Am trăit sa o aud si pe asta. Iar de Costică ... Iar la Cejeu... Wow. :)) Omul ăsta e incredibil. Incredibil...
24 iulie 2020, 13:55
@ Angela , cred ca Macaleti a fost cel mai slab om politic al orașului Botoșani din ultimii 30 de ani . Nu a avut curajul sa vorbească cu oamenii care au făcut proteste , nu s- a făcut deloc remarcat în criza Covid , nu a inițiat nici un proiect european de anvergura ( lucru recunoscut rușinos intr-o emisiune televizata cu audienta nationala ) . A stat doar la birou și prin concedii pe bani publici destul de frumoși , vreo 14 - 15 .000 de ron lunar . Și ceilalți care vor urma vor face la fel , de asta suntem unde suntem .
24 iulie 2020, 13:53
Pacat ca nu mai vrea domnul Macaleti sa candideze pt ca votam atunci tot cu PSD, ceilalti nu-mi inspira incredere, stiu ca au fost marionetele domnului Dragnea
24 iulie 2020, 13:34
PSD-ul nu se va reforma pana ce dragnistii nu vor fi inlocuiti.
24 iulie 2020, 13:25
Blat politic intre PNL si PSD, Flutur iese primar si Federovici iese presedinte CJ, numitor comun soferul angajat la Rapsodia, poporul nici nu trebuie sa mai mearga la vor, judetul deja afost impartit.
24 iulie 2020, 13:16
Nici o noutate, Dancila de Botosani spera precum Viorica ca va învinge. Cum nu se mai aude nimic de Dancila , așa va sfârșit Dancila de Botosani.
24 iulie 2020, 13:09
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
 „Îmi pare rău că există unii care parcă nu-și iubesc copiii. Portul măștii și celelalte măsuri care s-au luat la școală pentru protecție sanitară au rostul de a proteja copiii”,Ludovic Orban, premierul ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8583 lei
USD
Dolarul SUA
4.1224 lei
CHF
Francul elveţian
4.5057 lei
GBP
Lira sterlină
5.2937 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9588 lei
XAU
Gramul de aur
255.7976 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3385 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9961 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1173 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1806 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6529 lei
Vremea
astăzi
Botosani
18.6 o C
Dorohoi
18.8 o C
Bucecea
17.3 o C
Darabani
18.3 o C
Saveni
18.1 o C
Ştefăneşti
16.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.