Top News
ȘEDINȚĂ de urgență în biroul primarului pentru situația tramvaielor, șeful Eltrans chemat pentru explicații – SOLUȚIA de viitor apropiat

După incidentul grav de vineri după amiază soldat cu avarierea unui taximetru și o amendă record aplicată societății Eltrans, primarul Cătălin Flutur a comandat o ședință la prima oră, în dimineața zilei de luni, 4 noiembrie 2019.

Eroare umană la accidentul de vineri

 

Directorul societății Eltrans a arătat că incidentul a avut loc din cauza căii de rulare, deja mult prea învechită pentru a mai putea fi folosită și nu de tramvai, contrar opiniei generale din Botoșani care pune aceste deraieri pe seama anticității acestor mijloace de transport.

 

Și au fost identificate și erorile care au dus la accidentul de vineri.

 

„Nu există o cauză obiectivă. S-a întâmplat că nu știu ce a fost. Noi luăm în calcul o uzură foarte accentuată a căii de rulare și o manevră greșită a vatmanului sau ceva la tramvai. Dar ieri am chemat șeful de depou și am inspectat tramvaiul. Nu are nimic la burghiu, totul este în regulă. Rămâne doar eroarea de manevraj a vatmanului sau uzura accentuată. Sau cele două coroborate”,

Victor Ivănescu, director general SC Eltrans SA

 

Vatmanul care este pensionar dar care a rămas în activitate pentru că nu a avut cine să îl înlocuiască nu și-ar fi dat seama că tramvaiul a sărit pe dală și nu mai este pe șină. Când a făcut-o a fost prea târziu.

 

Director băgat în ședință

 

Primarul Cătălin Flutur a avut o discuție în această dimineață cu directorul societății Eltrans, Victor Ivănescu dar și cu secretarul general al Primăriei, Oana Georgescu pentru găsirea de soluții imediate, viabile și legale pentru scoaterea tramvaielor de pe cele două trasee.

 

Pentru că din bugetul Primăriei Botoșani nu se poate susține o asemenea investiție.

 

„Situația aici este foarte clară. Dacă am aduna toți banii noștri din dezvoltare, investiții și ce mai avem, alea 16 milioane de lei, dacă am renunța la absolut tot, nu am putea să facem niciun kilometru de cale de rulare. Problema în momentul acesta nu sunt tramvaiele în sine ci calea de rulare. Deci, dacă am renunța la orice investiție, nu putem noi să facem niciun km de cale de rulare. Iar strategia noastră a fost clar să folosim fondurile europene”,

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

 

32 de milioane de euro

are la dispoziție Primăria Botoșani pentru reabilitarea transportului în comun cu tramvaiul la Botoșani prin Programul Operațional Regional (POR), axa 4.

 

Din nefericire, în trei ani de zile, în Guvernul PSD nu s-a semnat niciun contract important pe această axă de finanțare, motiveșe rămânând necunoscute la acest moment.

 

Singurul contract de finanțare semnat este pentru reabilitarea unei grădinițe din Parcul Tineretului, important pentru cartierul respectiv însă insignifiant ca impact, față de celelalte proiecte aflate pe lista de așteptare de ordinul zecilor de milioane de euro.

 

Trei ani în așteptarea unei semnături

 

Primăria, din punctul de vedere al birocrației a parcurs toate etapele pe care le avea ca obligație, fiind adoptată o hotărâre în luna august 2019 prin care tramvaiele să fie înlocuite cu autobuze noi, achiziționate prin leasing operațional.

 

Însă acest pas nu poate fi făcut fără semnarea contractului de finanțare pe proiectul europen.

 

Semnătură care trebuie asumată de ministrul dezvoltării.

 

„Primul pas în implementarea proiectului este semnarea contractului de finanțare. Abia atunci se consideră că implementăm proiectul. Indecizia și tot ce s-a întâmplat, lucruri pe care le spun de atâta amar de timp, că suntem într-un exercițiu financiar și nu numai Botoșaniul ci marea majoritate a județelor, suntem într-un blocaj din cauza acestei guvernări care n-a fost în stare prin Ministerul Dezvoltării să ducem la capăt, să semnăm acele contracte. Și în condițiile astea apar fenomene de genul acesta”,

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

Speranțe în guvernarea liberală

 

Primarul își pune speranța în noua configurație guvernamentală. Și într-un ministru al dezvoltării care să-și asume semnarea acestor contracte importante pentru Botoșani.

 

Importante și ținute în stand-by.

 

„Eu sper că odată cu schimbarea Guvernului, dacă se întâmplă azi, nu știu, să vină un ministru să spună, da Botoșaniul, vino încoace să semnați. Avem absolut tot timpul am luat toate hotărârile de CL, am făcut toate documentațiile. Numai nu a semnat nimeni cu noi. Acum eu nu vreau să spun că nu a semnat Botoșaniul, aș merge prea departe, adică mă gândesc la asta de foarte mult timp. Acest blocaj ne-a dus în imposibilitatea de a asigura autobuze pe perioada cât se lucrează”,

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

S-a gândit inclusiv o achiziție directă pentru o lună sau două până la licitația mare, adică creditul operațional pentru achiziția autobuzelor noi. Și asta pentru a nu se întrerupe acest serviciu public.

 

Însă se revine de unde s-a plecat și anume la semnătura de pe contractul de finanțare prin POR. Primarul înțelege și faptul că botoșănenii s-au săturat de explicații și mai ales de scuze: „Oamenii nu ne așteaptă. Nu înțeleg ei despre caiete de sarcini, regulamente, licitații. Ei spun că tramvaiul are o problemă. Noi căutăm soluțiile cele mai rapide”.

 

În România, doar două sau trei orașe au contractele de finanțare semnate pentru absorbția de fonduri europene pe axa 4.1 - investiții destinate îmbunătățirii transportului public urban de călători.

loading...
Tramvaiele moderne se lasă mult așteptate! Câștigătorul amânat până în decembrie, PATRU ani pentru construire

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
Directoarea DSVSA „detașată” de zvonaci în sudul țării: Este urât când apar lucruri din astea
Zvonurile au început să se propage din seara zilei de miercuri, 22 ianuarie 2020. Mai multe surse neoficiale indicau faptul că directoarea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) ar fi fost detașată în alt județ.
Tânăr de 21 de ani MORT în Spania! Familia are nevoie de AJUTOR să-l aducă acasă
O familie greu încercată de soartă se află în fața unei pierderi cumplite. Este vorba despre familia Adron din satul Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni care și-a pierdut unicul fiu.
O instituție de la Botoșani a căutat să cumpere 6 apartamente și nu a găsit NIMIC pe piața imobiliară locală
Am putea spune că această situație reprezintă paradoxul pieței imobiliare actuale, care se află într-o ascensiune continuă de vreo patru ani, cel puțin în privința blocurilor nou construite.
După 5 ani de zile!!! CLASARE în dosarul în care a fost cercetat fostul șef al Poliției: Faptele NU EXISTĂ!
Au fost cinci ani de zile de coșmar pentru Cristian Cucoreanu, fostul inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, cercetat de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Suceava, după un denunț făcut de un coleg.
Aproape 100 de oameni în frunte cu primarul și preotul au încercat să scape un botoșănean de pușcărie! Au reușit parțial
Trimis în judecată pentru infracțiunea de tentativă de omor, un botoșănean din localitatea Victoria, comuna Stăuceni, a avut larga susținere a oamenilor din comunitate pentru a-și ispăși pedeapsa într-un mod mai blând.
DECIZIE în dosarul „păcănele”! Val de achitări pe probe (i)legale, afaceriștii puși să plătească sume URIAȘE
Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava s-au pronunțat astăzi în dosarul jocurilor de noroc instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava și care a vizat mai mulți oameni de afaceri din Botoșani.
SCANDAL de la blocarea microbuzelor la persoane fizice și juridice! Zeci de roți blocate și ridicări la Pacea – GALERIE FOTO
Acțiunile au avut loc urmare a sesizărilor repetate ale cetățenilor cu privire la parcarea neregulamentară a autovehiculelor.
Fată de 14 ani din Botoșani însărcinată cu un bărbat cu 13 ani mai mare decât ea
O poveste de iubire între doi tineri este obiectul unui dosar penal aflat pe rolul instanței de la Judecătoria Botoșani.
Accidentul MORTAL de lângă Permise: PRIMELE cuvinte ale băiatului care a omorât un om cu mașina
Pe 18 iunie 2017 un cumplit accident rutier a avut loc pe Calea Națională, lângă sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV), un bărbat fiind omorât în timp ce citea ziarul în stația de maxi-taxi.
Loading...
O nouă LOVITURĂ pentru PSD! Afacerista vicepreședinte la Județ a trecut la ALDE
Partidul Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani mai înregistrează o pierdere din rândul membrilor cu funcție de conducere. 
Bate vântul schimbării: Rezultat bombă la concursul pentru director la ”Apă”
Cursa pentru cele trei posturi de directori la SC Nova Apaserv SA s-a încheiat cu un rezultat care în guvernarea social-democrată ar fi fost de neimaginat: candidatul membru al PSD a pierdut în fața celui al PNL.
10 pentru primării! ALDE a prezentat o parte din candidații la alegerile locale, de la primarul „fără chip” la fostul șef de post – LISTA & FOTOGALERIE
Sala de conferințe a Filialei ALDE Botoșani din clădirea cu sticlă situată în Centrul Istoric al orașului a devenit din nou neîncăpătoare joi, 16 ianuarie 2020 când Florin Țurcanu l-a avut ca invitat principal pe senatorul Varujan Vosganian dar și pe o parte dintre candidații la primăriile din județ din partea acestui partid.
Anchetă la Parchet! Fostul director al Penitenciarului ar fi fost plătit pentru zeci de zile în care n-a fost la serviciu
În timp ce gardienii Penitenciarului Oradea au adunat peste 103.000 de ore suplimentare muncite, dar neplătite, fostul director al Penitenciarului Oradea, comisarul şef Marius Hliban, şi-a „rezolvat”, într-un singur an, 255 ore suplimentare fictive, fiind pontat chiar şi în concediu.
Luptă politică în „patria” secretarului general PNL, viceprimarul îl contracandidează la Primărie
„Stimați cetățeni ai Comunei Dângeni, pentru a clarifica si limpezi situația, vă aduc la cunostință că îmi voi depune candidatura pentru funcția de primar. Din respect pentru dv, colegi și colaboratori consider că trebuie să aveți o informare corectă și necesară.Vă mulțumesc pentru colaborare și încredere”.
Loading...
Magazin DEVASTAT de botoșăneni! Oamenii s-au călcat în picioare pentru tot felul de lucruri la prețuri ridicole – GALERIE FOTO & VIDEO
Lichidările de stoc sunt foarte pe placul românilor, deși astfel de imagini pot fi observate pe alocuri și în țări mai cu pretenții.
Mult e dulce și frumoasă limba ce-o vorbim… dar să fie în engleză: O statistică îngrijorătoare la Botoșani
Pe 15 ianuarie sărbătorim și la Botoșani, cu mai mult sau mai puțin fast, Cultura Națională. Se vor recita poezii, se va vorbi frumos despre ceea ce ne definește, despre identitate națională, cultură, limbă.
Pariul lui Florin! Fratele Mihai, europarlamentar până la alegerile locale: Pe experiența mea mă bazez când spun asta
Fratele coordonatorului ALDE Botoșani pare că s-a născut sub semnul norocului, politic și financiar. Pentru a doua oară în două legislaturi consecutive, Mihai Țurcanu ar putea obține un mandat de europarlamentar prin redistribuire.
Milionarul din Botoșani care construiește iar în centrul orașului: blocuri cu spații comerciale și birouri, locuri de parcare, chiar și-un after school
O nouă investiție mobiliară importantă va fi făcută într-o zonă centrală a municipiului Botoșani și îi aparține și de această dată omului de afaceri Tonino Boldea.
Năucitor: Autostrada Moldovei NU poate fi făcută cu fonduri UE, trebuie schimbată legea
La două luni după instaurarea Guvernului Orban, proiectul Autostrăzii Unirii bate pasul pe loc, la fel ca în guvernarea PSD. Finanţarea construirii cu fondurile europene alocate prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 „nu este posibilă în condiţiile legislaţiei actuale, iar finanţarea în cadrul următoarei perioade de programare depinde de modificarea legislaţiei, de rezultatele studiului de fezabilitate şi de alocarea financiară disponibilă“.
Un taximetrist a transformat Centrul Vechi în stradă, polițiștii de la ”Locală” îi pregătesc niște... puncte – FOTOGALERIE
Anul 2019 s-a încheiat cu un chef de proporții în Centrul Vechi la care nu a intervenit vreo autoritate publică finanțată din banii cetățenilor, iar 2020 începe cu un taximetrist care traversează zona istorică a urbei deși circulația autovehiculelor este interzisă acolo.
s au inventat fondurile europene,
20 noiembrie 2019, 22:08
calea de rulare a tramvaielor din botosani este istorie, nu stiu cum pot traii acei oameni prin zona pe unde trece tramvaiul!?
20 noiembrie 2019, 22:07
Pai cum sa renunte la tramvaie?Sa moara compania ElTrans?? Doamne fereste. :)))
5 noiembrie 2019, 14:05
Așa v-ați distrat și cu dalele de pe bulevardul Eminescu, până la urmă ați asfaltat și gata! Scoateți liniile de tramvai, asfaltați, băgați autobuze ecologice și gata! Dispar refugii, deraieri, fir contact defect...etc. Dar cine să audă!
5 noiembrie 2019, 11:45
Un primar cu mintea deschisă ar fi înțeles că tramvaiele nu sunt de viitor, dacă nu poți CONSTRUI singur calea de rulare. Și de altfel, cum se poate ca un tramvai să aibă probleme la BURGHIU!
5 noiembrie 2019, 11:35
Cetățenii orașului Botosani le este frica sa maicircule pe lângă tramvaie, iar primarul după trei ani face ședințe la primărie, deosebit.
4 noiembrie 2019, 19:37
Loading...
Sondaj
Primarii ar trebui aleși:
Într-un singur tur, chiar dacă ocupantul primului loc nu are 50% din voturi
Din două tururi, astfel încât câștigătorul să aibă peste 50% din voturi
Declaraţia zilei
„Știu că viața ne-a împrăștiat în multe colțuri ale lumii, unii am rămas aici, alții ați plecat, dar cu ajutorul adminului ne-am strâns cu toții în grupul acesta! Astăzi vreau să vă rog să îl ajutăm pe Mihăiță, s ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
23 ianuarie 2020
EUR
Euro
4.7790 lei
USD
Dolarul SUA
4.3101 lei
CHF
Francul elveţian
4.4487 lei
GBP
Lira sterlină
5.6586 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9337 lei
XAU
Gramul de aur
215.3851 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2442 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4187 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9606 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2738 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1899 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6395 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.